• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Feministički kutak

Started by Josephine, 14-09-2013, 01:42:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Više od 400 navodnih žrtava prijavilo El Fajeda za zlostavljanje

kuku i lele, cim se zagrabi u lgbtq+ populaciju ili arape muslimane, vijesti o seksualnom naskakivanju se samo nizu, ne stigne se ni pohvatati...

džin tonik

QuoteViše od 400 navodnih žrtava do sada je stupilo u kontakt s pravnim timom koji vodi slučaj protiv pokojnog egipatskog milijardera Mohameda el Fajeda, optuženog za seksualno zlostavljanje i silovanje.

uzas. nije ni cudo da je populacija u gaze u razmjerno kratkom razdoblju porasla sa 200k na preko 2 milijuna.
ako je maltene svaka zena u arapa muslimana izlozena seksualnom nasilju cim se slucajno nadje medju nepoznatim muskarcima i popusti paznja, nije osigurana rodbinska pratnja, sve bez pristupa elementarnoj zdravstvenoj zastiti, pobacaju, nije ni cudo.
a sta radi un?

džin tonik

ah, evo i un-a.

Dramatično upozorenje: Najgori slučaj će se ostvariti i to za nekoliko meseci

QuoteUN agencije za hranu danas su iznele upozorenje o opasnim nivoima gladi koji prete u 16 kritičnih područja širom sveta i to u narednim mesecima.

(...)

Humanitarna pomoć hitno je potrebna kako bi se sprečila glad i smrt na palestinskim teritorijama, u Sudanu, Južnom Sudanu, Haitiju i Maliju, navedeno je u izveštaju...

znaci samo nesto simptomatski, dostavljali bi pomoc u ishrani koja jos potice seksualno nasilje. u takvom patrijarhalnom drustvu distribucija pomoci ide uz seksualno nasilje i ucjene, posebno nad naranjivijim skupinama, zenama udovicama, zenskom sirocadi, pripadnicima lgbt. oko cega vjerojatno postoje i statistike...

umjesto da se problem rjesava na elementarnoj razini, podizu ordinacije za zensko zdravlje, pobacaje, te suzbija kultura seksualnog nasilja prikladnom edukacijom.

dark horse

Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Palmer

Žene su žrtve kapitalizma, prekovremenog rada i neoliberalne šargarepice u ostvarivanju targeta i hijerarhijskom napredovanju korporacija u kom je žena za tu istu kompaniju ljudski resurs, a ne žena.

dark horse

džin tonik

Potvrda da je biološki muškarac: Izvješće pokazalo da Khelif ima testise i xy kromosome

QuoteKontroverzna alžirska boksačica, biološki muškarac, Imane Khelif bila je jedna od najvažnijih tema za vrijeme Olimpijskih igara u Parizu. Ovih dana pojavilo se medicinsko izvješće koje je ponovno dovodi u centar pozornosti. Francuski novinar Djaffar Ait Aoudia u posjedu je preslike kompletnog medicinskog izvješće koje otkriva kako 'Imane Khelif ima testise'.

(...)

Dybuk

Šok  :roll:
Nije meni teško što sam bila u pravu - to je moj križ, ali ne zaboravljam kako je ismejavana i maltretirana Anđela Karini, na kojoj su se slomila kola.

Ovde je Alžir izveo jednu sramotnu prevaru, iskoristivši korumpirane OI zvaničnike i raskol u bokserskoj federaciji.
Možda nije ni zanemarljiva činjenica što su imali prednost "domaćeg" terena u Francuskoj, Kelifove protivnice (naročito Kineskinja u finalu) su se suočile ne samo sa muškom snagom oponenta, nego i veoma bučnim i hostilnim alžirskim navijačima.

Meho Krljic

Pobogu.

WBO says Khelif ban reports 'obviously false'

Ajde Zosko što rovari, al nemojmo mi ostali baš da padamo na ovakve gluposti.

Dybuk

Pobogu Meho, ovo su 2 različite vesti/teksta i različite tvrdnje.

Ne oslanjam se ja na zoska kao izvor informacija, nemoj da brineš.

džin tonik

a zasto se ne bi oslonili na mene?! moja rijec nije na prodaju poput mehine, a ne podleze ni manipulaciji... mislim, onako ugrubo, sazeto, da ne ulazimo u nijanse, detalje, kulinarska pitanja, sitnice.

Truman

Znači ipak je muško, tako sam i mislio.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

Quote from: Dybuk on 05-11-2024, 15:08:05
Pobogu Meho, ovo su 2 različite vesti/teksta i različite tvrdnje.

Dobro, ali oslanjamo se na izveštaj novinara koji piše za sajt očigledno spoznorisan od strane, jelte, Kremlja (jedini put kad se lecorresnpondant pojavljuje na prvoj strani guglove pretrage je sa baš ovom pričm) i koji dalje prenose samo sajtovi koji su očigledno sponzorisani od strane Kremlja. Ovo je tipično, jelte, mućenje vode.

Dybuk

Izvini, ali "mućenje vode" je tvoja i percepcija ljudi koji su popušili gaslajt olimpijskih razmera, a u tom gaslajtu su učestvovali i mediji i ta svetska bokserska org. koju citiraš.

Stvarno se ne bih vraćala na priču koju sam ispričala na prethodnim stranicama dok je slučaj bio aktuelan, samo te molim da ovom prilikom ti ne gaslajtuješ mene, prvo sa diverzijom u vidu demantija tvrdnje koju nisam iznela, pa potom nejmdropovanjem Kremlja koji je toliko zajeban da eto Kelif uze zlatnu medalju u tabanju žena pred očima svetske javnosti, a i dalje jaše na svojih 15 min slave raznoraznim Vogue kaverima i angažmanima.

mac

Ja nikad nisam sumnjao da ona ima Y hromozom. Ali to ne čini nekoga obavezno muškarcem. Reči "muškarac" i "žena" su naše aproksimacije onoga što priroda može da iznedri. Ideje u našim umovima. Ali te ideje su samo aproksimacije i nijedna od te dve reči ne opisuje adekvatno ono što je Kelifa. Moramo sada da odlučimo kojom rečju da označimo ono što ona jeste. Možda da odeberemo jednu od postojeće dve reči, ili možda da izmislimo neku treću reč. Njeni roditelji su odlučili da odaberu reč "žena". Ti za nju biraš reč "muškarac".

Ali kako god da je zovemo to nema veze sa tim da li joj treba dozvoliti da se bori sa ženama. Možemo da je zovemo "žena" i da joj ipak ne dozvolimo da se bori sa ženama. Nije neophodno da je zovemo "muškarac" da bismo doneli tu odluku.

Dybuk

Quote from: macMožemo da je zovemo "žena" i da joj ipak ne dozvolimo da se bori sa ženama. Nije neophodno da je zovemo "muškarac" da bismo doneli tu odluku.

Pa ipak, upravo je oznaka "ž" u dokumentima bila dovoljna da se Kelif stavi u ring sa ženama. Genetsko testiranje se ne radi odavno, traži se samo da piše žena.

Dakle ne, neću ga zvati žena jer sve počinje od jezika, a završava se ovako.

Muškarci sa Kelifovim tipom DSD nisu žene
Feminizirani muškarci
Gej muškarci
Muškarci koji se oblače kao žene
Muškarci koji se izjašnjavaju kao žene
itd

Nisu žene.

Kad se to razume i prihvati, sve ostalo leže na svoje logično i pravedno mesto.

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Piše i da je ona pokrenula "legal action";

Imane Khelif: Boxer at centre of Olympics gender row takes legal action over medical claims  

Dakle, evo, ja naravno ne znam da li je pomenuti medicinski nalaz istinit, ili uopšte postojeći, ali ukazujem da ni jedan kršten medij nije pisao o ovome, a da je The Telegraph jedini kršten medij koji piše o reakciji (a Telegraph je i sam, znate već). To sve dosta jako ukazuje da bi cela proča mogla da bude bullshit. Naravno, napominjem da ni ja jelte ne znam, ali eto, circumstantial evidence je dosta jak...

džin tonik

a zasto sasvim jednostavno ne dokaze da je zensko, ako vec misli da je, i usvoji macku?
ako je obicno zensko, a ako zensko one druge vrste: playboy i onlyfans vape za "njom" i mashu grdnim parama. :cry:

Truba

Vukovar i zločin na Ovčari

Prema onome što se moglo čuti na beogradskom suđenju egzekutorima, zločin je počinilo 18 naoko običnih ljudi. Šestero njih bili su Vukovarci. S onima koje su ubijali na najokrutniji način, bili us susjedi, poznanici, nekima čak prijatelji. Masakr na Ovčari čini još strašnijim činejnica da su tamo ubijene dvije žene i da su ubijale također dvije žene. Jedna od ubijenih bila je osam mjeseci trudna.

znači 2 od 18 dobar sex prosjek
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truba

evo...znači momentalno mi na fejsu iskače grupa Mamiya Medium Format gdje izvjesni Chris Allibone kači slike hrvatskih žena ratnica s puškama oko Nuštra 1991.
i jedna tinejdzerica
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Truman

Meni kad pomislim na nekog iskoči ta osoba kao predlog za prijatelja na FB. Čak i kad nemam broj telefona u imeniku.

džin tonik

Predsjednik svjetske atletske organizacije o 'transrodnosti': Zaštita ženskog sporta je za mene ključna

QuotePredsjednik svjetske atletske organizacije World Athletics i kandidat za predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora na izborima sljedeće godine, Sebastian Coe, u osvit svoje kandidature dao je intervju za engleski BBC.

Pogotovo je zanimljiva tema, koja se provlačila kroz Ljetne Olimpijske igre 2024., bila ona o ženskom sportu. Točnije, sudjelovanju 'transrodnih' osoba u sportu.

Zaštita ženskog sporta nije za raspravu

– Mislim da MOO treba imati jasnu politiku i regulaciju oko toga. Zaštita ženskog sporta je za mene ključna i nije za raspravu. Jer ako se to ne učini, prijeti nam da izgubimo ženski sport kao kategoriju, rekao je Coe.

(...)

odlicno. zamislite, predano gledate zensku odbojku, rukomet, kosarku, gimnastiku, sprave, pa vam poslije kazu to muskarci. uzas, jeza.

džin tonik

Putin ostvario svoj plan: Ovo će biti zabranjeno bez izuzetka

QuoteRuski predsednik Vladimir Putin danas je potpisao zakon kojim se zabranjuje javna propaganda spolnog odnosa bezveze i odbijanja rađanja dece na Internetu, u medijima, reklamama i filmovima.

Prethodno su ovaj zakon odobrili Državna duma kao i Savet Federacije.

Amandmani koji su danas usvojeni odnose se na nekoliko zakona istovremeno, a pored propagande i promovisanja LGBT i ''genderizma'', sada je takođe zabranjeno propagiranje spolnog odnosa bezveze i odbijanja rađanja dece.

džin tonik

mnogo feministickih vijesti veceras na b92.

Kako da uzbudite muškarca za 60 sekundi?

QuoteAko mislite da je nemoguće da ga izludite u spavaćoj sobi i ili na nekom drugom mestu za samo jedan minut, prevarili ste se.

Primera radi, ukoliko želite momentalno da uzbudite partnera odigrajte takozvanu "pogodi oblinu" igricu... Kamerom na telefonu slikajte delove tela vaše prijateljice i potom njemu pošaljite fotografije. Naravno, priložite i poruku u kojoj tražite da pogodi koji delovi anatomije vaše prijateljice se nalaze na njima.

džin tonik

Smanjen broj žrtava femicida na području Kruševca

QuotePrema rečima kruševačke policije broj žrtava femicida na području Kruševca u poslednjih pet godina se smanjuje.

Od početka ove godine na Rasinskom terenu ubijena je samo jedna žena, dok su u prošloj godini ubijene tek tri ženske osobe.

eto, ima nade.

Meho Krljic

Bez ambicije da preobraćujem drugaricu Dybuk, linkovaću jedan lep i sistematičan pregled pro-trans feminizma koji je pripremila, jelte, trans žena i potvrđena feministkinja i zanimljivo je da se pogleda:

https://juliaserano.substack.com/p/a-gender-critical-and-terf-primer

džin tonik

Novorođenče iz bečkog rodilišta pronađeno pretučeno i smrznuto: Sumnja se na 'ubojstvo iz časti'

QuoteNovorođenče koje odvedeno iz bečkog rodilišta pronađeno je prošloga četvrtka pretučeno i smrznuto. Otkriće tijela novorođenčeta u kontejneru za smeće u blizini bečke klinike Favoriten izazvalo je šok u gradu.

Pojavljuju se detalji koji sugeriraju da je tragična smrt bila ubojstvo iz časti, a ne rezultat postporođajne depresije.

Novorođenče pronađeno u kanti za otpatke

Beživotno tijelo Melek, djevojčice stare 10 dana, pronađeno je u žutoj kanti za otpatke u blizini bolnice u kojoj je bila na brizi kao nedonošče.

Isprva se sumnjalo da je riječ o postporođajnoj depresiji. No, policija je u nedjelju otkrila da je djetetova smrt motivirana obiteljskim sporovima oko "povrijeđene časti" unutar obiteljskog turskog klana.

Majka novorođenčeta priznala zločin

Tijekom policijskog ispitivanja 30-godišnja majka djeteta priznala je zločin, a kao motiv navela je "obiteljske probleme". Majka, koja nije u braku s djetetovim ocem, navodno se suočila s teškim pritiskom svoje obitelji zbog izvanbračne zajednice u kojoj je rođeno dijete, situacije koja se u njihovoj zajednici doživljava kao nečasna.

Isprva se mislilo da se novorođenče smrznulo do smrti, ali rezultati obdukcije otkrili su užasne razmjere bebine patnje. Umrla je od ozljede tupim predmetom zadobivši teške traumatske ozljede mozga i višestruke prijelome kostiju. Ovi jezivi dokazi ukazivali su na to da je beba brutalno nasmrt pretučena prije nego što je odbačena.

Slučaj bebe Melek izazvao bijes u Beču

Prerano rođena, Melek je zahtijevala danonoćnu brigu bolničkog osoblja. U četvrtak ujutro nestala je iz svog krevetića na neonatalnom odjelu klinike Favoriten. Uslijedila je bjesomučna potraga koja je kulminirala time što je majka odvela istražitelje do kante za smeće izvan kruga bolnice.

Slučaj je izazvao bijes i duboku žalost u Beču, a mnogi su izrazili užasnutost okolnostima Melekine smrti. Zagovaračke skupine i političari pozvali su na brzu pravdu i povećanu svijest o nasilju temeljenom na časti.

Bečka policija nastavlja istragu kako bi utvrdila puni opseg upletenosti obitelji u slučaj. Očekuje se da će uslijediti optužnice.

ne znam brojiti li kao femicid u porastu ili pod uobicajeno.

dark horse

Meho Krljic

Belgium becomes first country to give sex workers robust labor rights and protections

QuoteBelgium made history on Sunday as the first country in the world to allow sex workers to sign formal employment contracts — granting them access to sick days, maternity pay and pension.
The new law also guarantees fundamental rights for sex workers, including the ability to refuse clients, set the conditions of an act, and stop an act at any moment.
Lawmakers passed the law in May but it officially took effect on Sunday.
"I am a very proud Belgium sex worker right now," Mel Meliciousss, who is part of the Belgian union of sex workers, UTSOPI, said on her Instagram. "People who are already working in the industry will be much more protect[ed], and also people who are going to work in the industry also know what their rights are."
     Offering or paying for sexual services was already not illegal in Belgium. Instead, laws targeted brothels and third parties supporting sex work — such landlords, bankers, drivers — often accusing them of "pimping."

Truman

Jedna od zemalja sa najnaprednijim ljudskim pravima, znamo to odavno.

tomat

Evo, ovde imaš neki info

Significant human rights issues included credible reports of attacks and hate speech motivated by antisemitism and anti-Muslim sentiment; and gender-based violence against women and girls, and lesbian, gay, bisexual, transsexual, queer, and intersex persons.

https://www.state.gov/reports/2022-country-reports-on-human-rights-practices/belgium/

Nije najsvežije al nije ni matoro.

A pre samo 60 godina su kongoansku decu stavljali u zoo vrtove.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Ne govorim o pojedinačnim slučajevima nasilja već o državi koja je jako progresivna.

A to šta je bilo pre 60 godina je izlapela priča. Svet se u međuvremenu promenio.

tomat

Pa izveštaj se bavi, između ostalog, sistemom, pa spominje recimo policijsku brutalnost, random hapšenja, smrt uhapšenika, loše stanje u zatvorima, ali i sistemsku rasnu i etničku diskriminaciju i nasilje.

Tako da, jeste, trude se, i imaju razne zakone i šta sve ne, ali eto. A po indeksu ljudskih prava i vladavine prava ima 13 evropskih zemalja ispred Belgije, recimo i Slovenija. Nisu to neke silne razlike, al čisto da se notira da ima zemalja koje uz trud imaju i bolju praksu.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Quote from: tomat on 02-12-2024, 19:35:06
Pa izveštaj se bavi, između ostalog, sistemom, pa spominje recimo policijsku brutalnost, random hapšenja, smrt uhapšenika, loše stanje u zatvorima, ali i sistemsku rasnu i etničku diskriminaciju i nasilje.

Tako da, jeste, trude se, i imaju razne zakone i šta sve ne, ali eto. A po indeksu ljudskih prava i vladavine prava ima 13 evropskih zemalja ispred Belgije, recimo i Slovenija. Nisu to neke silne razlike, al čisto da se notira da ima zemalja koje uz trud imaju i bolju praksu.

Nisam znao za policijsku brutalnost. Onda povlačim što sam rekao. Ali ovo za sistemsku rasnu i etničku diskriminaciju bih voleo da se proveri i iz nekog drugog izvora.

džin tonik

London: 'Transrodni' muškarac pobijedio pet žena i osvojio titulu Model godine

Quote"Transrodni" muškarac proglašen je Modelom godine na dodjeli nagrada British Fashion Awards u Londonu. Pobijedio je pet žena koje su bile u užem izboru za ovu titulu.

Alex Consani, 21-godišnjak, osvojio je ovu titulu na svečanosti održanoj početkom mjeseca. Prijašnji dobitnici nagrade za Model godine uključuju supermodele poput Kate Moss, Kaiu Gerber, Naomi Campbell, Bellu Hadid i Caru Delevingne.

(...)

džin tonik

Markić: Prisilna sterilizacija na Grenlandu i spolni (pre)odgoj u Hrvatskoj

QuoteNovoizabrani američki predsjednik u fokus svjetske javnosti ovih je dana stavio Grenland. Najveći otok na svijetu. Dio američkog kontinenta. I autonomni teritorij kraljevine Danske. Jesu li Trumpovi iskazi interesa za kupovinom i/ili  prisvajanjem Grenlanda najava konkretnih političkih koraka? Ili tek uzburkivanje ustajalih europskih političkih voda prije inaguracije? To je tema je za sebe. Rekla bih manje poučna za Hrvatsku od strašnih kršenja ljudskih prava, rasističke i mizogene politike koju je provodila ,,napredna" danska vlada.

Prisilna sterilizacija djevojčica i djevojaka

Na Grenlandu i Danskoj u tijeku je dvogodišnja istraga čiji je predmet prisilna sterilizacija Eskimki. Rezultati trebaju biti objavljeni u svibnju ove godine. Prema tvrdnjama stotina svjedoka, u razdoblju od 1960. do 1991. danske su vlasti, liječnici po uputama Ministarstva zdravstva, tisućama djevojčica i djevojaka ugrađivali intrauterina sredstva, tzv. spirale.

(...)

Meho Krljic

Vulture ima novi članak o seksualnom nasilju počinjenom od strane Neila Gaimana, sa intervjuima sa nekoliko žena, pa ko ima stomak evo non-paywallovan link:

https://archive.is/J31rj

dark horse

Eto, čovek godinama zagovarao fenimizam, izigravao ortaka sa ženama i jeo govna sa ekviti i ekvaliti i to mu došlo glave.

Sve po zasluzi. Da se zna da žene streljaju ne samo nedužne muškarce poput Džonija Depa već i potpuno pravično izdajnike roda svog, poput dotičnog Gejmana!!

dark horse

Inače, sve optužbe stižu sa jednog te istog podkasta koji se preko ovog skandala bizarno reklamira.

Meho Krljic

dark horse

Čovek doteran do krajnjih granica da priznaje svoj sebičluk pred osobama koje se ponašaju daleko sebičnije od njega i slepo bilduju svoju ulogu žrtve, bez razmišljanja o šteti koju nanose.

džin tonik

Engleski autor Neil Gaiman optužen za seksualno zlostavljanje: Žrtve iznijele šokantne detalje

QuoteEngleski pisac i autor serije Sandman, Neil Gaiman optužen je za seksualno zlostavljanje nekoliko žena. Gaiman sve poriče i tvrdi da nikad nikoga nije prisiljavao na seksualne radnje. No, osam žena iznijelo je detalje svojih iskustava s autorom. Tvrde da su se neke scene seksualnog uznemiravanja odvijale pred njegovim malenim djetetom.

Gaiman (64) je na svojoj web stranici objavio da je mjesecima "prestravljeno i zaprepašteno" pratio priče o sebi koje kruže internetom. Odbacio je optužbe za nedolično seksualno ponašanje te rekao da "nikada nije bio uključen u seksualnu aktivnost bez pristanka ni s kim. Nikad".

"Do sada sam šutio, kako iz poštovanja prema ljudima koji su dijelili svoje priče, tako i iz želje da ne privučem još više pozornosti na mnoštvo dezinformacija. Uvijek sam pokušavao biti privatna osoba i sve sam više osjećao da su društveni mediji pogrešno mjesto za razgovor o važnim osobnim stvarima. Sada sam došao do točke kada osjećam da bih trebao nešto reći. Dok čitam ovu najnoviju zbirku izvještaja, postoje trenuci koje napola prepoznajem i trenuci koje ne prepoznajem, opisi stvari koje su se dogodile stoje pored stvari koje se izrazito nisu dogodile. Daleko sam od savršene osobe, ali nikad se ni s kim nisam upustio u seksualnu aktivnost bez pristanka", napisao je.

Prisiljavao ih na gnjusne radnje

No osam žena tvrdi drugačije. Magazin New York u ponedjeljak je izvijestio o optužbama osam žena da ih je Gaiman seksualno zlostavljao i uznemiravao. Četiri od njih su s tim izašle i ranije, još u srpnju 2023. u podcastu Tortoise Media.

U članku New York magazina opisano je zlostavljačko ponašanje. Žrtve tvrde da ih je Gaiman prisiljavao na ponižavajuće radnje, uključujući lizanje bljuvotine s njegova krila, te na njih vršio pritisak da sudjeluju u seksualnim situacijama dok je njegovo dijete bilo prisutno u sobi.

Šokantne detalje iznijela je dadalja Gaimanovog djeteta. Prema izvješću objavljenom u časopisu Vulture, Scarlett Pavlović, bivša dadilja njegova sina, tvrdi da ju je Gaiman silovao u vanjskoj kadi njihove kuće na Novom Zelandu.

Incident se dogodio u veljači 2022. Pavlović tvrdi da ju je Gaiman natjerao na kupku nakon večere, unatoč njezinom protivljenju. Kada je ušla u kadu, Gaiman joj se pridružio gol te ju je seksualno napastovao.

Tvrdi da su optužbe izmišljene ili iskrivljene

Gaiman je također rekao da je pročitao tekstualne poruke iz vremena navodnih incidenata koje je razmijenio sa ženama. Smatra da se radi o "dvoje ljudi koji uživaju u potpuno dobrovoljnim seksualnim odnosima".

"U vrijeme kad sam bio u tim vezama, činilo se da su obje strane pozitivne i sretne", napisao je.

Priznao je da je bio "neoprezan prema ljudskim srcima i osjećajima" i da je mogao "puno bolje", ali je rekao da ne "prihvaća da je bilo zlostavljanja".

Tvrdio je da se neke od optužbi "jednostavno nikada nisu dogodile" dok su druge "iskrivljene" da "nemaju nikakve veze sa stvarnošću", ali je rekao da će preuzeti odgovornost za sve pogreške koje je napravio.

Policijsko izvješće u kojem se Gaiman optužuje za seksualni napad napravljeno je u siječnju 2023., ali je istraga na kraju odbačena.

Osuda pisaca, stopiranje projekata

Neki istaknuti pisci — među njima J.K. Rowling, Jeff VanderMeer, Maureen Johnson i Naomi Alderman — osudili su Gaimanovo ponašanje i kritizirali mlaku reakciju književnog svijeta na optužbe. Drugi su predložili da bi odbori za dodjelu nagrada trebali poništiti neke od Gaimanovih književnih nagrada.

Neki od Gaimanovih televizijskih i filmskih projekata odbačeni su nakon početnih optužbi.

HarperCollins, koji je objavio mnoge od njegovih najznačajnijih djela, i Marvel, izdavač stripova, nemaju novih knjiga s Gaimanom..

Treća sezona Prime Video Good Omens sada će se sastojati od jedne epizode od 90 minuta, u kojoj Gaiman više neće sudjelovati.

Disney je pauzirao produkciju svoje filmske adaptacije još jednog Gaimanova naslova, The Graveyard Book, dok je Netflix otkazao Dead Boy Detectives, iako nije jasno je li to povezano s optužbama.

Ipak, očekuje se da će druga sezona The Sandmana biti objavljena ove godine na Netflixu, kao i serijska adaptacija Anansi Boysa na Prime Videu.

lijepo to narod prenosi, ali nemoguce je donijeti sud. nema nikakvih detalja, nedostaje posteni uvid u radnje.

dark horse

Ma može se doneti sud, samo nije lako, trebaju se preslušati podkasti u kojima su te žene iznele svoje optužbe i gde se vidi kako šta i kada.

Samo, sud je za sud, nije to da se time bave mediji i fanovi.

dark horse

Izgleda da je neravnopravnost muskaraca i zena po zaradama od pocetka naduvana, jer niko nije ni uporedjivao da li muskarci i zene imaju istu satnicu, vec da li jedni zaradjuju vise, bez obizira na prekovremeni rad:

https://youtu.be/PR0ZCOyKMZM

mac

Treba uvesti zakon da oba roditelja moraju da dobiju istu količinu slobodnih dana za decu, i u obavezi su da ih iskoriste. Ako ne iskoriste, dobiju kaznu.