• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sandman, Kurdi...

Started by Buli Still NO, 22-02-2004, 04:32:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Buli Still NO

Tek da znam da ste zivi...:)

Bilja

Tebe se secam sa nekog foruma... Serbiancafe?  :?:
Bilja
----------------------------------------@

kurdi

zivi.
makar ja ziv, a i sand je bio last time i checked.

preselio sam se francusku, makar na neko vreme.
gde si ti?

Buli Still NO

Jeste Biljo, sa sc/a...Tvog nick/a ne mogu da se setim bas najbolje?

Gde si lafe!
Pisah ti neki mail pre par meseci ali od tebe ni traga ni glasa...Mislim da je adresa bila na MIT/u...nebitno...
U Parizu si?
Ja sam u Bologni vec skoro dve godine...Preselih se i ja....

Buli Still NO

Bio sam na 'plavim' diskusijama pre neki dan, tu sam zab'o ovaj sajt, video da te je Sand uputio ovde jos 2002 ako se ne varam...
Elem, listah nesto one stare topice, pocevsi od 2000e i vidim kad si bio na Yo La Tengo. Pa tek da ti kazem da sam ih skoro gledao i bejah retko odusevljen.
Stoga, sta ti je na playlisti u poslednje vreme?

kurdi

u parizu.
letos sam otiso s mit-a, email je mrtav.

eh da yo la tengo... gledo sam ih tada dva dana za redom, prvo eletricno uz go-betweenes kao predgrupu, pa onda akusticno u nekoj radnji... potpisan and then nothing...

dobra im je i ova nova ploca.

na playlisti, hmm, svasta zapravo.. u selidbi iz amerike mi je dosta diskova ostalo u beogradu, tako da sada ponovo otkrivam i neke stare stvari za koje dugo nisam ima vremena.

ovih dana/nedelja/meseci recimo:

johnny cash (sve sa americana, ukljucujuci unearthed boxset)
smog - supper
bonnie prince billy - svasta
boye - prva dva
aerial m/ papa m - sve zivo
billy bragg - don't try this at home
orange juice
stiff little fingers - naleteo jeftino na neku staru kompilaciju
elvis costello - get happy!
boards of canada - geogaddi
neutral milk hotel - in the aeroplane over the sea
adam green - friends of mine
plush - fed
beach boys - sunflower/surf's up
buzzcocks - time's up
gram parsons - another side of this life
...

Buli Still NO

Je l' si slusao pretposlednjeg Squarepushera, sa Joy Division na kraju...(je l' to slusas uopste?) Vidim Boards Of Canada, pa reko' mozda volis razne stvari s'WARP/a i sl.

Sta radis u Parizu?

Je l' si video Zenju event.?

ps. Eh da, kako ti se dopada ovaj novi electro fazon sto se fura vec otp. drugu godinu? pop/clash i malo experimentalnije...
Ne znam da l' te zanima ali ako nisi nesto preslusavao preterano probaj na www.epitonic.com, pa idi na 'Suction records'. Jedna od boljih etiketa, analogija bode...pa mi reci sta mislis.

pozd.

kurdi

ma boards of canada su tu skupom slucaja. neko ko inace ne slusa elektroniku je dobio od nekog ko slusa, pa meni rekao da je (zacudjujuce) dobro, pa meni to nije bilo dosta, al sam onda opet naleteo na njih kod nekoga ko isto inace ne slusa elektroniku, a slusa dosta toga sto ja slusam i tako reko ajde da probam... stvarno je dobro, al opet me niej navelo da istrazujem dalje, jer tolko toga ima, a mom neizvezbanom uhu treba dugo da provalim stvari... nije to ko sa muzikom koju znam pa na prvo slusanje vec mogu da klasifikujem, odlucim dal da slusam dalje i sl. ili makar na slepo da verujem da treba da probam opet.

mada slusao sam malo i onog tobina (ti mislim volis ili si voleo nindze?), i to mi se isto svidelo (ne tvrdim da ovo zapravo ima veze sa boards of canada, al meni je sve to bez gitare u istoj kategoriji)

squarepusher nisam cuo.

u parizu radim sto i do sada, samo sam sad eto kao dr. postdoc. ustvarim radim malo gospodskije, al ne zbog svog statusa, nego sto se ovde generalno radi gospodskije (citaj lenje).

video sam zenju pre par meseci, dobro je - novi posao, skola... znas vec.
sramota da se ne vidjamo cesce, al oboje smo valjda stalno u frci i onda tako nikako.

kurdi

zaboravio sam da stavim na listu:
kylie minogue - preferably spotovi.

nego jel znas nesto o ovoj novoj ninja zen compilaciji? best of ikada?
mozda da se konacno osmelim...

David

Pozdrav, Kurdi. Nisam te odavno prije ovog imao priliku citati, pa mi je kada sam ovo vidio laknulo da nisi zavrsio naucnicku karijeru u Kurdistanu... :-))

Ovjeri negdje ako stignes i Amon Tobina, pulena i saucesnika na Ninja Tune Co. kompilacijama. Ja upravo primremam sebi jednu, ali od Archer Prewittovih albuma (Prekop mi nije sjeo).
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

kurdi

u kurdistan su na profesuru...
al za ove privremene pozicije nije tako tesko birati de ces.

i meni se nesto jvlja da mi se archer vise svideo od sam-a.

np: dusty (springfield) in memphis