• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mesto fantastike u savremenoj književnost - tribina

Started by Kunac, 26-09-2013, 14:53:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Povodom obeležavanja 10 godina postojanja izdavačke kuće "Čarobna knjiga", biće održana tribina "Mesto fantastike u savremenoj književnosti" u nedelju 29. septembra 2013. godine (18h) u Kulturnom centru Beograda (Trg republike 5 / Knez Mihailova).Na tribini će učestvovati:
Goran Skrobonja,
Oto Oltvanji,
Zoran Stefanović,
Darko Tuševljaković,
Adrijan Sarajlija,
Đorđe Bajić,
Katarina Skokin,
Ivan Lutz.

Moderator je Dragoljub Igrošanac.

Ulaz na tribinu je slobodan.

"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

QuoteJedna od održanih tribina – ,,Pisci fantastike o pisanju" – pretvorila se u istinski istorijski događaj za srpsku fantastiku.
:D

Stoje: Katarina Skokin, Oto Oltvanji, Goran Skrobonja, Ivan Lutz, Boban Knežević.
Sede: Zoran Stefanović, Đorđe Bajić, Darko Tuševljaković, Dragoljub Igrošanac, Zoran Živković, Pavle Zelić.

Boban

eh... istorijski događaj bi bio ako bi se nešto krupno promenilo, ali to još ne vidimo.
Inače, bio je i ABN koji nije hteo da se pridruži fotkanju...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ghoul

bar, za početak, da smo saznali - koje je to MESTO fantastike...?
https://ljudska_splacina.com/

mac

Pa u savremenoj književnosti joj se ne zna mesto, i treba ga tražiti. Umesto mesta može da stoji i položaj, izađe na isto.

Josephine

Fantastika JESTE savremena knjizevnost, ali sve dok je nesigurna pa se trazi, nece se ni naci.

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

Vreme je da Uzasno prokletstvo obezbedi Srbiji mesto u savremenoj knjizevnosti.

Josephine

Svaki skup ovakve vrste (tribina) na kojem nema žena (ne računam devojče) je truba.

A i fali vam Lord.

Kunac

Josephine

Ah, tako to izgleda kada Kunac pokušava da provocira?  :evil:

Ma ne, da mislim da je tako već biste to znali. Jednostavno ste zaboravili zrele i dokazane spisateljice. Ne sme se zaboravljati kada se priča o mestima i savremenoj književnosti...

Josephine

Uostalom, naslov tribine (tema) je nezgrapno i preširoko određen. Zato i nije bilo odgovora.

Kunac

Bilo je više različitih odogovra, jedan uniformni je bio nemoguć. Što se žena tiče, koga bi ti D. pozvala? Ja bih, na primer, Minu Todorović i Mirjanu Novaković.

Josephine

Bravo. Njih dve su prvo (prve) i meni pale na pamet (od dostupnih). Mislim da bi i Lidija imala šta da kaže.

Ne znam za odgovor, nisam bila na tribini. Poverovala sam Gulu. Ipak, neki zaključak (dva, tri?) treba da postoji i da se prenese ovde?

Kunac

Koliko se sećam, nije ni Gul bio na tribini... :-)

Elem, jedan od odgovora... 

Mesto srpske fantastike je u svetu. Domaći pisci bi trebalo da pokušaju proboj u inostranstvo.

Pretpostavljate ko je ovo rekao.

Josephine

Quote from: Kunac on 02-10-2013, 00:41:31
Mesto srpske fantastike je u svetu. Domaći pisci bi trebalo da pokušaju proboj u inostranstvo.

O, da. Od Srbije još dugo neće biti ništa. Pogotovo ako se dela iznutra.

Boban

Dakle, "Čarobna knjiga" je najveći beogradski izdavač...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.