• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ŠANGAJSKI DEMIJURG

Started by Hrundi V. Bakshi, 05-10-2013, 11:41:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plut

Quote from: Karl Rosman on 07-10-2013, 17:06:42
Zar si sumnjala?  :o

Mislila sam da smo unikatni. Bem ga! :x

Hrundi V. Bakshi

Pa koliko Šangaja ima u Srbiji? Radi reciprociteta, hitno zahtevati od Kineza da kvartove nekih svojih gradova nazovu Lajkovac. I zašto Šangaj? Pretpostavljam da ima veze sa gaj - šumarak?

Quote from: scallop on 07-10-2013, 08:50:41

Niko da se zapita čemu četvrta žrtva? Ko je ubio i čime, ako Natji fali samo jedan nož?

Eto šta znači iskusno oko...

S tim da su Steva i Plut u pravu, zbrzao sam drugi deo priče, ostao sam nedorečen u pogledu toga ko zaista jeste ubica, intimno, želeo bih da je to novinareva žena, ali na nju ne ukazuje ništa, osim jednog noža koji joj fali u setu (možda ga je izgubila, polomila). Opet, činjenica da se piše najviše iz vizure novinara, i da je njegovo duševno stanje najviše "pretresano", sasvim je dovoljna da se on stavi na prvo mesto sumnjivaca. Nesrećnik kojeg su hteli da linčuju, ubačen je upravo radi te četvrte, nepotrebne žrtve, za čije ubistvo ni Natja ni novinar nisu imali razloga. Moguće da je rulja ipak bila u pravu? Moja je krivica što je priča ostala nedorečena i nedovršena, a možda... možda i nije, možda je ovako baš po meri.

Mica Milovanovic

Da u pitanju nije krimi priča, zamerka koju bih izneo ne bi bila previše važna, ali mislim da u žanrovskim pričama
praktično svaka reč mora biti izvagana.

Pobogu, zar u današnje vreme novinar može da dođe na lice mesta i da gazi po krvi žrtve a da ga policija pusti da to radi...
Mica

scallop

Quote from: Mica Milovanovic on 08-10-2013, 12:14:07

Pobogu, zar u današnje vreme novinar može da dođe na lice mesta i da gazi po krvi žrtve a da ga policija pusti da to radi...

U Šangaju može.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Plut

Quote from: Mica Milovanovic on 08-10-2013, 12:14:07

I meni to upalo u oko, al' se posle mislim...možda kod nas i može, možda ima vezu u policiji. Meni i dalje nije odgovoreno za one kućne papuče iz poslednjeg pasusa. Nekako mi je skrenta pažnja na njih, a nisam sigurna da je namerno.

pokojni Steva

Niko da se zapita čemu četvrta žrtva? Ko je ubio i čime, ako Natji fali samo jedan nož?

A zašto bi? Kakav je ovo forum, da ponovimo

Moguće je da vas ometa uslov da priča sadrži fantastiku, ali ovo je forum fantastike i tu vam ne mogu pomoći.

Fant, ideje za jela koja svi vole!
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

SuperSynthetic

Еj, да имам, ко што немам
Па да купам бел коњ
и да jавам, дење ноќе
И на jаве, и на jаве и на сон
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Josephine

Procitala sam, Hrundi. Pisao si je na brzinu, zar ne?:)

Hrundi V. Bakshi

Da, zapravo, priča je istinita, osim što, naravno, nije bilo ubistava.

Josephine

Takve price su uvek istinite. Tebe izdvaja sposobnost da prodres u sustinu kjudske psihe I motivacije. Ja to retko vidjam u muskarcima. :D Dopada mi se poenta sa odbijanjima I prihvatanjima. Mislim da ljudi mogu da budu mirni sami sa sobom tek kada shvate da je odbijanje znak da tu ionako nema niceg za nas. Prave ljubavi nisu tuzne. Naprotiv. O brzanju i tome da je prica mogla da ima mnogo bolji ritam, necemo. Plut je to ves primetila.

Stipan

Jest', a žene prodiru samo tako. Moš' misliti...

Mislim u suštinu i tako to...