• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

The Crippled Corner

Started by crippled_avenger, 23-02-2004, 18:08:34

Previous topic - Next topic

Petronije and 1 Guest are viewing this topic.

Da li je vreme za povlacenje Crippled Avengera?

jeste
43 (44.8%)
nije
53 (55.2%)

Total Members Voted: 91

Voting closed: 23-02-2004, 18:08:34

crippled_avenger

Pogledao sam VARVARE Ivana Ikića i moram priznati da mi se film dopao u toj meri da se plašim da će proći možda manje zapaženo nego što zaslužuje. Naime, u političkom pogledu ŠIŠANJE je zauzelo ovaj prostor u lokalu sada već davne 2010. godine a estetski ga je u internacionalnim okvirima zauzeo KLIP 2012. godine. Tako VARVARI izlaze kao svojevrsno dete ŠIŠANJA i KLIPa, i svi to pominju iako je zapravo reč o vrlo samostalnom filmu koji možemo definitivno smetstiti u hronološki niz sa TILVOM ROŠ i KLIPOM ali ga sigurno treba sagledavati samostalno.

Ikić slično Maji Miloš voli dinamičnu, viscenralnu inscenaciju sa naturščicima u glavnim ulogama, ali se isto tako ne samo ne odriče priče već na kraju nudi priču koja ima jasne sukobe, melodramu, transformaciju junaka i vrlo dobro poentu. Ako pogledamo slične istočnoevropske filmove kao što je recimo MOJ PES KILER, sa prošlogodišnjeg Roterdama, VARVARI su neuporedivo superiorniji rad.

Ovo je konačno film o navijačima kojim će navijači biti prezadovoljni. Ikićev prikaz mačizma sam po sebi nije mačo ali je jako efektno rekonstruisana njihova svakodnevica, atmosfera srpskog fudbala na obodima prve i druge lige, samoviđenje tih momaka i ono što oni jesu gledano sa strane, sve prožeto prisustvom socijanih mreža.

Film uključuje i scene dolaska na demonstracije i paljenje ameičke ambasade ali je u ideološkom pogledu film vrlo uzdržan i korektan, premda naravno ab initio pokazuje svoj stav time što se bavi junacima koji su bili među par stotina izgrednika ali ne i ljudima koji bili među nekoliko stotina hiljada mirnih učesnika skupa "Kosovo je Srbija". Međutim, ideološka agenda junaka je više deo njegovih karaktera nego što ima veze sa samim angažmanom filma i u tom smislu drago mi je što se autor uzdržao od pljuvanja po Srbiji iako je bio u prilici.

Fotografija Miloša Jaćimovića je drugačija nego u Ležajićevom TILVA ROŠU, mnogo je prljavija, dinamičnija u pokretu, i u svakom kvadratu donosi teskobu Mladenovca za razliku od TILVE gde je zapravo unutar ruševina junacima lepo.

Ako je TILVA ROŠ film o najdužem letu između srednje škole i fakulteta, VARVARI su film o dugoj zimi srpske omladine koja ispoljava agresiju u ambijentu koji je na svaki način generiše.

Uprkos tome što možemo da kažemo da je Ikićeva slika situacije sistematski crna, od medija koje junaci prate, preko ponašanja okoline, do njih samih, ni za šta u ovom filmu ne mogu reći da je prevelika konstrukcija.

Novitet koji Ikić donosi u naš savremeni film jeste dobra interakcija naturščika i profesionalnih glumaca koja se ranije javljala kao problem. Ovde naturščici uopšte nemaju provlema u istom kadru sa profesionalcima i odlično se snalaze. Tome sigurno doprinosi i odlična montaža.

Voleo bih da se VARVARI izbore za svoje mesto ovde pored ŠIŠANJA i u inosranstvu, pored KLIPA. Teško je oteti se definiciji da je ovo "muški KLIP" jer ona dosta toga olakšava, ali svakako da je ovaj film i više od toga.

* * * / * * * *
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Military buttons disappear and face-melting could be cut as the Japan-owned studio preps the Seth Rogen comedy

This story first appeared in the Aug. 22 issue of The Hollywood Reporter magazine.

Sony Pictures is pulling out all the stops to keep its Seth Rogen-James Franco North Korea-set comedy The Interview from igniting a tinderbox.

Sources say the studio is digitally altering thousands of buttons worn by characters in the film — which on Aug. 8 was pushed from October to a prime Dec. 25 release — because they depict the actual hardware worn by the North Korean military to honor the country's leader, Kim Jong Un, 31, and his late father, Kim Jong Il (showcasing military decorations would be considered blasphemous to the nuclear-armed nation).

The film, about a pair of TV journalists recruited by the CIA to assassinate the North Korean despot, has become a hot potato for the studio, which is owned by Japan's Sony Corp. (the country recently has taken steps to ease tensions with its enemy to the West after decades of icy relations). Sources say the studio is considering cutting a scene in which the face of Kim Jong Un (played by Randall Park) is melted off graphically in slow motion. Although studio sources insist that Sony Japan isn't exerting pressure, the move comes in the wake of provocative comments from Pyongyang that the film's concept "shows the desperation of the U.S. government and American society." (Directors Rogen and Evan Goldberg are in fact Canadians.) An unofficial spokesperson for the rogue nation took issue with the satirical depiction of the assassination of a sitting world leader and on July 17 asked President Barack Obama to halt the film's release.

It is unlikely that North Korea is just now catching wind of the film's hot-button storyline given that THR first wrote about The Interview and its plot in March 2013 (Dan Sterling wrote the screenplay). What's more likely irking Kim Jong Un — a noted film buff, like his father — is the use of the military hardware, which can be seen in the film's first trailer released in June.

A source close to Sony's decision-making says the move to alter the hardware was precipitated by "clearance issues," particularly because it involves a living person, Kim Jong Un. As for the face-melting scene, this person says the filmmakers are just trying to gauge whether it's funny. After a Pyongyang rep said Kim Jong Un likely will watch Interview, Rogen, who has otherwise stayed out of the controversy, tweeted, "I hope he likes it!!"

E-mail: Tatiana.Siegel@THR.com

crippled_avenger

More rumors today from the upcoming "Batman v Superman: Dawn of Justice", this time from an extra who worked ten days on the set who posted two bits of news to Geek Tyrant.

POTENTIAL MAJOR SPOILERS AHEAD

The first was that one scene involves Batman breaking into Lexcorp to steal kryptonite. Another is that Lex Luthor has gotten his hands on General Zod's body. That was followed-up by a report at Badass Digest who say those two mentioned rumors are correct, and adds some information as their own:

"Lex has been gathering pieces and debris from the World Engine and he has used them to synthesize Kryptonite. Meanwhile he has also gotten ahold of Zod's corpse, and it is the key to his master plan to defeat Superman. He uses that tissue to... well, that would be spoiling. But Superman hasn't been defeated many times in the past. You can probably connect the dots from here."

They then posted an image of a silhouette that suggests Luthor is responsible for creating Doomsday.

In more confirmed news, photos of Amy Adams and Scoot McNairy at work on the film's set have also gone online on social media. A photo of Adams is here and McNairy is here.

crippled_avenger

U stanu Brođanina našli više odsječenih muških spolovila

Muškarac (52) iz Slavonskog Broda spolovila je čuvao u teglama s formalinom. Pretpostavlja se da ih je odrezao s tijela u mrtvačnicama ili negdje na patologiji. Muškarac nema policijski dosje i obiteljski je čovjek. Trenutno je u pritvoru
Četvrtak, 14. 8. 2014. u 11:28, zadnja izmjena prije 45 minuta    Piše: Franjo Lepan

Policajci PU Brodsko posavske u srijedu su u Slavonskom Brodu uhitili muškarca (52) kod kojeg su u stanu pronašli nekoliko staklenih tegli u kojima je u formalinu držao muška spolovila.

Pretpostavlja se da su odrezana s tijela muškaraca u mrtvačnicama ili negdje na patologiji.

Muškarac je još uvijek u pritvoru i nad njim se povodi krim istraga, potvrđeno je iz policije, nakon koje će biti prepraćen Općinskom državnom odvjetniku.

Još uvijek se ne zna kako je policija saznala za 'kolekcionara', ima li on kakve veze s pogrebnim poduzećima ili bolnicama. Jedino se zna da nema policijskog dosjea i da je obiteljski čovjek.

crippled_avenger

Pogledam sam EXPENDABLES 3 i mislim da je reč o ostvarenju koje je podjednako loše i žalosno kao i prva dva. Ipak ima nekoliko detalja koji su obradovali Starog:

1) Film počinje i završava se u dve različite despotije u kojima se govori srpski jezik. Prva nema ime ali u njoj je prikazan oklopni voz koji juri dakle sigurno nije Srbija jer u Srbiji nema takvih pruga. Druga se zove Azmenistan (ime liči na Gazimestan). Lepo je da je srpski postao lingua franca.

2) Melster je u dobroj formi, i igra čoveka koga žele da isporuče u Hag.

3) Film pruža zanimljiv komentar stanja u regionalnoj savremenoj umetnosti. Naime, agenti CIA i Albanci koriste artefakte savremene umetnosti za svoje mutne poslove a sastaju su u Muzeju savremene umetnosti. Posle njihovih aktivnosti,. Muzej savremene umetnosti zreo je za renoviranje.

4) U filmu se pojavljuje veliki broj bugarskih žrtava tranzicije a u jednom trenutku se pokazuje sudbina javnog sektora u tranzcionim zemljama - razara se prilično velika građevina starog hotela koja je u stvarnosti sazidana i napuštena zgrada bolnice, nešto kao beogradski soliter Kliničkog centra.

5) Kada Stallone ubije Mela, kaže repliku "Ja sam Hag" čime pokazuje ubilačku prirodu tog suda, koji kao i ovaj junak radi kao plaćenik američke vlasti.

crippled_avenger

Pogledao sam RAZREDNI SOVRAŽNIK Roka Bičeka. Retko kada mi se ne dopadaju stvari koje rade ljudi koji se zovu Rok ili Roko, od Roka Petrovića do danas, no Rok Biček je jedan u nizu koji su podbacili. Nažalost, RAZREDNI SOVRAŽNIK nije dorastao velikim očekivanjima koja sam imao. Ipak, prikazan je u Nedelji kritike u Veneciji a imao je i pozitivne utiske kod relevantnih kritičara.

Nažalost, film je površna, pseudo-polemička i vrlo teatralna priča o sukobu profesora starog kova koji pati od svojevrsnog pedagoškog autizma i grupe đaka koji su smekšali od liberalne paradigme koja je zavladala u školstvu i svaku vrstu "tvrđe pedagogije" doživljavaju kao "nacizam". Tema omladine čije je poimanje stvarnosti bazirano pre svega na pravima a ne na obavezama je zanimljiva i koliko čujem od edukatora iz moje okoline, ima dosta takvih tendencija. Ipak, Biček od toga ne uspeva da napravi zanimljiv film. Sve vreme pokušava da spusti loptu ne bi li izbacio ideje u prvi plan. Film je čak tako i kadriran, sa mizanscenima koji nisu previše "duboki", kao da tenzija i sukob ideja postoje između nas i junaka ali na kraju taj underplay ne daje značajne rezultate.

Ne mislim da bi film bio bolji da je žustriji ili realističniji poput HALF NELSONA, nepretenciozniji i inspirativniji poput DEAD POETS SOCIETY i GOOD WILL HUNTINGa ili socijalno demistifikujući poput MAJSTORI, MAJSTORI, ali baš ovo što Biček želi da snimi, Francuzi rade mnogo bolje.

Naročito su neuverljivo postavljeni likovi učenika koji su sušta suprotnost mucave i polupismene omladine koja je zavladala srpskim filmom od kada je počeo trend "snimanja naroda" sa naturščicima. Međutim, Rok Biček sasvim sigurno nije uspeo da ponudi alternativu tom konceptu kao što je recimo pružio Kechiche u BLUE IS THE WARMEST COLOR.

Stoga, Rok Biček je imao više sreće nego kvaliteta kada je skončao u Veneciji. Uprkos tome što je slovenački film daleko odmakao u pogledu raznovrsnosti žanrova, zanatskog nivoa i internacionalne afirmacije, kao i u pogledu radikalnosti poetika, Bičekov film više liči na onaj stari "slovenački film" iz predrasude ex-jugoslovenskog gledaoca - statičan, pretenciozan, spor. Rečju, dosadan čak i onima koji se ne mogu optužiti da im nedostaje strpljenja...

* 1/2 / * * * *

Meho Krljic

Taj Hag iz Expendablesa je pretpostavljam Međunarodni Krivični Sud a ne neki od posebnih sudova za konkretne konflikte (poput onog za nas ili Ruandu ili onog najavljenog za Kosovo)?

crippled_avenger

Ne, mislim da je sud za konkretan konflikt a po slikama u materijalu kojim se junaci nadražuju, rekao bih da je Mel ubijao i belce i crnce, dakle, možda ide i za ex-SRFJ i za Ruandu. No, pošto film počinje u Africi i postoji scena trgovine oružjem, liči mi da ga tuže za Liberiju. :)

crippled_avenger

Pred Međunarodnim sudom pravde se mogu tužiti samo države... Mel jeste institucija ali nije država...

Meho Krljic

Namerno sam gore ostavio link da bude jasno na koji sud mislim. ICC

Quoteis a permanent international tribunal to prosecute individuals for genocide, crimes against humanity, war crimes, and the crime of aggression (although jurisdiction for the crime of aggression[3] will not be active until 2017 at the earliest)

i takođe.

QuoteNot to be confused with the International Court of Justice (ICJ).

Dakle, verovatno je ICC u pitanju.

Meho Krljic

To na stranu, kao neko ko je sa dovoljnim uživanjem gledao prva dva Expendablesa, potpuno svestan njihovih nebrojenih mana, nagađam da ću uživati i u ovome.

crippled_avenger

Uživaćeš za nijansu manje jer je akcija jako konfuzna i PG-13 je, ali na fundamentalnom novu nije slabiji. Čak ima do sada najboljeg glumca u ulozi negativca.

Meho Krljic

Joj, taj PG13 će biti problem. Jedna od stvari koja je spasavala prva dva filma bio je R rejting. U tom smislu ja sam stalno u debati sa sobom da li uopšte da idem u bioskop ili da čekam unrated blurej verziju koja nam skoro sigurno sleduje. S druge strane, hmmm, konfuzna akcija... Staloneova režija prvog filma u tom smislu nije bila vrhunska, ali nije ni padala ispod nekih prihvatljivih '80s standarda. West je akciju režirao zapravo bolje u nastavku mada su tu svakako problem pravile metanarativne doskočice koje su povremeno padale ispod nivoa prihvatljivog blama (Čak Noris fekts epizoda, kao i Willis/ Schwarzenegger razmena onelinera u finalu). Nadam se da je treći deo makar ozbiljniji u tom smislu da Hughes ne prekida akciju da bi ubacio tu vrstu geek fan servicea.

Glede negativca, da, radujem se Gibsonu u toj ulozi. Prvi film je imao častan pokušaj, dok je JCVD u drugom bio isuviše blizu osećaju jeftine direct to dvd produkcije za moj ukus a Scott Adkins je bio prilično neiskorišćen...

crippled_avenger

Imaj na umu, Simon West je ozbiljan reditelj, sa ozbiljnim dometima, njime se zlehuda sudbina poigrala pa je završio snimajući EXPENDABLES 3. Ovaj dečko nije dorastao zadatku, a izgleda ni montažeri koji su sastavljali materijal. Mada, ako imamo u vidu da se Sly jako meša u sve, ko zna da li je Patrick Hughes glavni krivac...

Kako god budeš gledao film, svakako kupi kartu da podržimo Mela...

Meho Krljic

Sve je to možda donekle rezultat promene targeta sa R na PG13. Mada ni Hughes zaista nije neki reditelj. Videćemo kako će se to završiti mada mi se čini da je film predodređen da bude komercijalno uspešan.

crippled_avenger

Meho Krljic

Vrlo lep obuhvat teme. Jedna od stvari koja valja da se zapamti apropo Slininog emotivnog razmišljanja naglas o restituciji smrtne kazne (a koje i nema veze sa statistikama koje tvrde da je u smanjenju stope kriminala manje važna težina kazne od efikasnosti pronalaženja počinilaca i brzine suđenja) je svakako ta da nije baš na izvršnoj vlasti, pogotovo ne na policiji da sugeriše javnosti kako bi neki zakoni možda trebalo da se menjaju ene bi li država lakše ubijala svoje građane.

Drugo je ovo što si primetio glede metoda pronalaženja počinioca i publikacije tog metoda. To je pogotovo zanimljivo u svetlu činjenice da već više od godinu dana imamo globalnu histeriju vezanu za sistematsko sakupljanje metapodataka građana kojima onda elementi vlasti mogu da pristupe po želji i mada su Srbi svakako skloni da vrte glavom i predviđaju skoru propast orvelovskoj distopiji u koju se Amerika pretvara, ovakvi slučajevi podsećaju da je kod nas to zapravo ozakonjena praksa nekoliko godina unatrag - internet provajderi i telefonski operateri čuvaju metapodatke svih svojih korisnika godinu dana unazad i vlast im može lako pristupiti kada proceni da je potrebno.

Agota

,,Zbog ovakvog monstruma i dela nekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu, očigledno da naše društvo nije zrelo za evropske norme ponašanja."

U redu je da ovako nesto izjavi neko blizak zrtvi, ali nikako ministar.

,, Ruku na srce, Sjedinjene Američke Države i Norveška koje su iskovale pojam ,,serijskog ubice" odnosno izrodile Brejvika nisu članice EU, ali zemlje koje su odgojile Jozefa Fricla, zatim Volfganga Priklopila - otmičara Nataše Kampuš i Marka Ditrua svakako jesu. Dakle, nisu evronintegrisani manijaci finiji od naših.
Ali njihovi Ministri svakako jesu i mnogo ozbiljnije štite osnove pravne države. Uz dužno poštovanje prema Ministrovom roditeljskom instinktu, narodu ne treba otac več neko ko će voditi unutrašnje poslove, smireno, bez suvišnih emocija."

Ovim je manje-vise sve receno.

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

crippled_avenger

Pogledao sam hrvatski krimić HITAC Roberta Orhela u kome se ovaj scenarista i reditelj dobrano oslanja na tradicije koje su postavili Zoran Tadić i Pavao Pavličić u svojim "metafizičkim" krimićima iz osamdesetih. Kao i za samog Tadića i za Orhela RITAM ZLOČINA ostaje nedostižan s tim što Orhel zamenjuje borhesovsku kontaminaciju žanra Scandi Noir elementom.

Rezuiltat je film koji je stalno na ničijoj zemlj9i između svedenog art-housea i ambicioznijeg televizijskog rada. Orhel voli disciplinovan izraz i understatement ali on i direktor fotografije tražeći takve atribute odlaze u sterilnost.

Uprkos tome što slično Tadiću niu Orhel nikada ne odlazi u klasični krimić, nudi dosta jasno razrešenje i tom popgledu je HITAC dosta pošten film.

Lepo je što Orhel obnavlja i nastavlja tradiciju autohtonog hrvatskog krimića koji su započeli Tadić i Pavličić. Šteta što ni on ne uspeva da se izvuče iz njenih problema kojih nije bilo samo u RITMU ZLOČINA.

* * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Meho Krljic

Možda je samo nesporazum, zaista nisi pojasnio je li ti draži genocid, proterivanja, DJ Maxa ili nešto drugo.

No, e-novine su zaista prenisko pale. Prenisko.

Albedo 0

Zamijeniše riječ ''Tito'' sa riječju ''genocid''. Pa jel ih plaća Vučić ili Šešelj?

crippled_avenger

Pošteno govoreći, teško je ne biti napenaljen na e-novinama kada napišeš da je Republika Srpska pobeda. Ovo doživljavam kao znak da postižem ono što sam želeo...

crippled_avenger

produbljujem priču o egersovom "krugu", mislim da bi moglo biti zanimljivo Mehmetu...

http://starikadar.blogspot.com/2014/08/krug.html

crippled_avenger

Pogledao sam LIFE AFTER BETH Jeffa Baene, neobično lošu indie horor komediju koja nije ni smešna ni strašna, samo je jako čudno da su se iskusni scenarista Jeff Baena i odlična glumačka ekipa okupili oko jnegčega ovoliko besmislenog.

Ako izuzmemo nepotistiički aspekt odluke Aubrey Plaze da igra u ovom filmu, neverovatno je da su se tu skupili Dane DeHaan, John C. Reilly i slična imena.

Za početak zombiji su već potrošeni na filmu i vreme je za predah, videli smo ih u skoro svim kombinacijama i raznim produkcionim kapacitetima. Baena je jedan od onih koji su želeli da osveže zombi-mitologiju i u tome nimalo nije uspeo.

Međutim, to je najmanji problem. Mnogo je bizarnije to što film nema jasnu ideju šta želi da kaže, šta želi da ispriča i kakav efekat želi da ostavi na gledaoca. Još je žalosnije to što je realizacija u tehničkom pogledu prilično solidna tako da gledalac jako dugo pokušava da provali kada će krenuti profesionalno osmišljavanje sadržaja kada je već forma profesionalno oblikovana. Ali od toga na kraju nema ništa.

Posle sjajne uloge u sjajnom filmu SAFETY NOT GUARANTEED, Aubrey Plaza je ponovo pokušala da se iskaže u indie interpretaciji žanra. Nažalost, efekat ovog filma je potpuno suprotan...

* 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Ovaj film sam gledao na slovenačkom nacionalnom festivalu pre tri godine bez prevoda i sada konačno uspeo sam da ga lociram i sa titlovima. I sa i bez prevoda KRUHA IN IGER Klemena Dvornika ostavio mi je utisak atipične regionalne komedije. Bez zapostavljanja čeških uzora ili Gorana Markovića recimo, ali i sa potpunim usvajanjem angloameričkih zanatskih rešenja, Dvornik je snimio dinamičan i duhovit film o porodici iz unutrašnkosti koja na prelazu iz sedamdesetih u osamdesete ima "čast" da učestvuje u popularnom kvizu državne televizije. Provincijalci u grču susreću se sa korozijom prestoničke televizije, i raznim konfuznim detaljima koji ih prate na putu do grada.

Dvornikov film je značajan iz više razloga. Iako sasvim sigurno ne pokazuje oduševljenje tadašnjim stanjem u poznom titoizmu, kritika sistema je suptilnija i data kroz junake. Zatim, ovo je jedan od retkih ex-jugoslovenskih filmova koji pokušava da se bavi istorijom televizije, i da je uopšte tretira kao temu vrednu pažnje, iako je ona odavno tema stranih filmova.

KRUHA IN IGER je na kraju završio kao bioskopski film i to baš zahvaljujući pozitivnim reakcijama na koje je naišao tokom festivala u Portorožu. Inače, izvorno je snimljen kao televizijski film slovenačkog Javnog servisa, ali je po onome što je Dvornik pružo na ekranu bilo jasno da je prevazišao televizijske ambicije.

* * * / * * * *

crippled_avenger

DC veteranka sa TVa Michelle Forbes pridruzuje se Copleyu...

Sharlto Copley has been tapped for the lead role in "Powers," the PlayStation Network drama series based on Brian Michael Bendis and artist Michael Avon Oeming's comic book series.

Copley will play Christian Walker, described as a dapper and charismatic character with a darkness and violence right at the surface but with a sense of buried integrity. Walker has the dissolute air of a faded rock star and the body of a battered heavyweight. Once possessed of super-powers, Walker lost those abilities in a battle with a super-human mass killer. A faded hero, he's now a detective who works with law enforcement, using his singular expertise to investigate crimes in the Powers community.

Forbes will play Retro Girl, the undisputed super star of the Powers community. An icon of justice, selflessness, and business acumen, she has a cool, hard exterior with a fire right below the surface. Her willingness to put herself at risk for the good of others is matched only by her ability to manage her globe-spanning personal brand.

Eddie Izzard, Noah Taylor, Susan Heyward, Olesya Rulin, Max Fowler and Adam Godley also star in the series, which marks PlayStation Network's first foray into scripted programming. David Slade is set to direct the first two episodes of "Powers," which are penned by Charlie Huston.

Sony's push into original programming comes as the company attempts to reposition its PlayStation console (including upcoming PlayStation 4) as an entertainment hub that could appeal to consumers outside the gaming sphere. PlayStation consoles already provide access to Netflix, Hulu and other streaming services for users, but Sony now looks to compete with those providers as it develops its own over-the-top pay-TV service.

Meanwhile, Sony rival Microsoft is launching digital series "Halo: Nightfall", produced by Ridley Scott, but the company is closing Xbox Entertainment Studios and backing away from its aggressive push into original series.

Copley is currently shooting "The Hollars," and will be seen in the upcoming films "Chappie" and "Hardcore." He most recently appeared in "Maleficent," and starred in "Elysium" alongside Matt Damon. He is repped by WME. Forbes is repped by UTA.

"Powers" was published by Image Comics from 2000-2004 before the series moved to Marvel's Icon imprint. The 10-episode project hails from Sony Pictures Television.

crippled_avenger

It turns out that a throwaway gag at the end of "The Expendables 3" wasn't as throwaway as expected. Apparently the macho action thriller sequel features a gay couple, and it isn't hunky newbies played by Kellan Lutz or Glen Powell.

Nope. Rather it's Arnold Schwarzenegger and Jet Li's characters. Didn't see that coming did you?

SPOILERS AHEAD

In one the film's final scenes, Jet Li's Yin Yang, Schwarzenegger's Trench and Stallone's Barney Ross characters are in a bar celebrating and commiserating together. Buzzfeed describes the scene as follows:

"So, you're working for Trench now?" Ross asks Yang, who responds by just shooting Trench a knowing look and a smile. As Ross turns to walk away, Trench and Yang lean in even closer to each other, grinning so widely, they almost start to giggle.

"You guys want to get a room?" asks Ross.

"We don't need a room!" Trench says with a laugh. He pulls Yang in close, Yang rests his head on Trench's chest, and the two of them laugh contentedly.

As Ross walks away, Trench exclaims, "So jealous!"

And that is it. It's a blink and you'll miss it scene. Is the site over reading a joke? Not according to the film's director Patrick Hughes. Grantland interviewer Matt Patches asked Hughes straight out if Trench and Yang are a couple.

Hughes' response is surprising: "I believe they are," the interviewer adding that Hughes gave the response "like he just got away with something amazing". Patches adds that it's a "glorious moments of subversion" and asks the question "did the former-Governator just silently flip off Prop 8?".

Either way, it's an interesting bit of stereotype shattering.

Meho Krljic

Dafuq????????????

Pa to je sjajno! Em gej, em interrejšal!!!!!!

crippled_avenger

Siroti mali Kinez... :)

crippled_avenger

Meho Krljic

Marvel Has Quietly Been Working On Captain Marvel And Black Panther Movies

We all know that Kevin Feige has a master plan when it comes to the Marvel Cinematic Universe. Considering he has a chart that takes the filmmaking powerhouse that is Marvel Studio to 2028, it's safe to assume that he has a good idea of what's coming down the pike, or at the very least what he wants to see come down the road and into movie houses worldwide. Apparently his plan isn't as immune to fan requests as we thought, however, as he recently admitted he is listening to what the fans are asking for.

IGN recently sat down with Kevin Feige for an interview, and in that interview, he was probed specifically about whether Captain Marvel or Black Panther would be on the silver screen at any point in the foreseeable future. With the precision of an Iron Man rocket, Feige addressed this head on.
"They're both characters that we like, that development work has been done, is continuing to be done on."

It shouldn't be a surprise that either project is being, or has been, developed in recent history. Nicole Perlman's interview with Time Magazine gave us that glimpse into the inner workings of Marvel's writing pool. As such, we know that several characters are being or have been worked on outside of what's been announced. Considering Perlman's tease about being offered projects that were more feminine before ultimately choosing Guardians Of The Galaxy, it's fair to think there were probably conversations about Captain Marvel. Also, seeing as Chadwick Boseman is casting himself as Black Panther, it wouldn't be that shocking to hear that it's been brewing for some time. What might surprise you is how much priority fans are giving them according to Feige...
"It's a question I get asked more than anything else. More than
Iron Man 4 and more than The Avengers 3, and that's sorta the first time that's really happened to us. So I think that makes a difference, that's something we have to pay attention to."
Fan reaction is something that there's a lot of on the internet, and that's also something that hasn't escaped Feige's gaze, as he also said the following in that same interview.
"I've always said we have our plan and it's served us very well. There hasn't been anything that has made us deviate or change from that based on an opinion, because opinions on line change, and they alter, and they're based on sort of limited information they have to what's going on behind the scenes."

However, even the man who holds the Infinity Gauntlet that is the Marvel Cinematic Universe knows that the fans are ultimately the reason he's still in business, and that sometimes in order to keep the fans you need to give them what they know they want. While it does sound like he's still in Ant-Man damage control mode, Kevin Feige is guiding the Marvel Cinematic Universe in the right direction. Will Black Panther or Captain Marvel get the green light anytime soon? We don't know yet, but we'll find out soon enough.  In the meantime, you can start tweeting Kevin Feige about which characters you want to see next.

Ugly MF

Kako to da Kriple jos uvek nije nahvalio 1.epizodu LEGENDS sa Sean Beanom...i Ali LArter?

crippled_avenger

Pa nisam još pogledao jer nisam znao da igra Ali Larter... :)

Ugly MF

Run, Forest, run....

crippled_avenger

Marvel mora da popije sa DCjevog izvora:

Former "Friday Night Lights" star Adrianne Palicki has scored the guest starring role of super spy Bobbi Morse (aka. Mockingbird) in the upcoming second season of Marvel's "Agents of S.H.I.E.L.D." for ABC.

Palicki will appear in the fifth episode of the new season with the potential to return, and at first may not be an ally of Agent Coulson and his team.

The actress joins an impressive line-up of guest stars for the series in the new season including Kyle MacLachlan as Skye's father, Lucy Lawless as SHIELD veteran Isabelle Hartly, Reed Diamond as Hydra villain Daniel Whitehall, Nick Blood as a mercenary and Henry Simmons as agent Alphonso "Mac" Mackenzie.

Palicki has experience with comics on TV, although twice now she's been thwarted. She played Wonder Woman in a TV pilot for a series about the DC Comics heroine, and she played the love interest in a pilot for an "Aquaman" series starring Justin Hartley. Neither show was picked up by their respective networks.

Skandalozno je ipak da u tekstu nije naveden ovaj epic comic book-on-tv momenat:

https://www.youtube.com/watch?v=IfQgwr9UQ_4

Meho Krljic

Da, bizarno da je to ispušteno. No, ne znam šta da kažem... drago mi je da žena posle dva neuspešna pokušaja sa DCjevim serijama i male uloge u Smallvilleu dobija da igra solidno dobar lik u uspešnoj Marvelovoj seriji, ali, oh, ako Agents of SHIELD nastavi da bud eonakvo smeće i u drugoj sezoni, nisam siguran koliko će to ikome prijati   :lol:

crippled_avenger

Iz ove vizure, mislim da je mala uloga u SMALLVILLEu bila mala zato što su mislili da igra veliku ulogu u AQUAMANu pa da se ne bi preklapalo. No, potom je ona ionako odigrala važnu ulogu u FRIDAY NIGHT LIGHTS tako da mislim da je dobro prošla kad se sve uzme u obzir. Inače, u četvrtoj epizodi pete sezone, uvodi se lik Aquamana kao gost u SMALLVILLEu. Kao i Flash, uveden je jako vešto.

Meho Krljic

Zanimljivo je da se Aquaman uopšte danas smatra marketabilnim likom s obzirom da se godinama svi sprdaju sa njim. Podsetiću na ovaj genijalni osam godina strai strip Džeja Pinkertona:

http://jaypinkerton.com/2006/06/12/lose-the-fish/

ALEKSIJE D.

Bez uvrede, ali čitajući ove postove, kao da slušam raspravu na konvenciji zaludjenika serijala "Plava Zang napada Mars" gde bubuljičavi lik pita kako je moguće da u 3454 epizodi lik dr. Flaširane Šnicle nosi plave glaće preko helanki a u nastavku br. 3455 gaće su zelene? Pri čemu se lik Evgenije Raspopić alias Grozna Mari The Lukracia, javlja u 15, 9898 epizodi bez helanki što je uvođenje posebnog erotizma a la noir te 1954 godine...

Meho Krljic

Ti to kažeš kao da je to nešto loše?  :lol: :lol: :lol: Mislim, ipak je ovo gikovski forum, pa su te vrste rasprava valjda očekivane???

crippled_avenger

Pazi, ti imaš jednu duboko ukorenjenu šalu sa AQUAMANom u seriji ENTOURAGE kada James Cameron snima ekranizaciju. Doduše u ENTOURAGE se dotiču i Marvela kada glavni junak treba da igra u ekranizaciji AIR WALKERa. :) U tom arcu imaš imaš i čuveni susret Stan Leeja i Sasche Grey.

"Based on the comic book character of the same name. Co-starred with Mandy Moore, Ray Liotta, James Woods and Sharon Stone. Directed by James Cameron. Broke Opening Weekend records set by Spider-man, earning $116.8 million, upon release and went on to become the Highest-Grossing Film of all time. A video game, based on the movie, was also created. Released/produced by "Warner Bros. Pictures, Film Studio." Paid a salary of $5,000,000 for his role."

"Air-Walker is an upcoming 2013 film that is based on a comic book by Stan Lee. It was written by Randall Wallace, who later dropped out as the director after Vincent Chase refused a drug test that both he and the studio requested. Peter Berg then became the new director, but the film has not begun shooting and it is unknown where it currently is in the development process. "

Inače u SMALLVILLEu su dosta dobro prikazali Aquamana i učinili ga relevantnim, prvo po moćima u vodi gde je apsolutno ravan Kal Elu, drugo sam lik je prikazan kao dobrohotni eco-terrorist. Mislim da je Michael Phelps dosta poslužio kao uzor.

crippled_avenger

Pogledao sam DRAFT DAY Ivana Reitmana. Pre dvadeset i kusur godina bi film koji režira Reitman sa Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi pretendovao da bude najveći hit godine i glavni prioritet studija. Danas je to film na nelagodnoj ničijoj zemlji iumeđu indieja i glavnmog toka, skoro pa Oscar-bait. Uprkos tome što je Kevin Costner uspeo da se odži u bioskopskom filmu iako je izgubio headlinerski status ali se snašao u ulogama harizmatičnih mentora, Reitman je dodatno posrnuo u zaborav kada mu je sin Jason postigao indie uspeh i status uvaženog autora, ono što je ocu na kraju izmaklo.

Kao što je teško pozicionirati profil saradnje Reitmana i Costnera, tako je teško pozicionirati i sam film - DRAFT DAY je kao ANY GIVEN SUNDAY - light, ali i kao MONEYBALL - light a opet ne dobacuje ni blizu JERRY MAGUIREa koji je klasik kaprijanske obrade cinizma u sportu.

Costner ima dobro iskustvo iz sportskog filma, nažalost DRAFT DAY ne dobacuje do ranijih pogodaka iako silno pokušava. Osnovni problem filma je u tome što na nivou zapleta vrlo grubo i vrlo direktno pokušava da zakuca svoje poente.

Costner je izvanredan kao generalni menadžer Cleveland Brownsa koji na dan drafta treba da izvuče maksimum za svoj tim a da istovremeno rešava i svoje privatne probleme - sa ženom i pokojnim ocem.

Psihoanalitičari bi rekli da su pokojni otac i žena jedan a ne dva problema, ali u ovom filmu oni deluju nakalemljeno i sve bi bilo dosta bolje da se ne gubi vreme na njih. U pokušaju da se junaku integrišu poslovni i privatni problem, scenaristi prvo načinju jednu školsku i već bajatu postavku a potom tobože pokušavaju da pobegnu od nje sa lošim rezultatima.

Tema bogatih ljudi koji se bave sportom za velike pare teško da se može i dalje obrađivati bez većih doza cinizma, i to ne u odnosu prema likovima već upravo u njihovom odnosu prema poslu.

Uostalom, možda je baš MONEYBALL prototip takvog filma, priča o trenutku kada je razumevanje igre preseljeno u domen statistike i novca.

Reitman i Costner žele da time đubre svoj film ali da glavni junak na kraju bude istovremeno i starostavni "terenac" odan gut feelingu i makijavelistički menadžerski maher. Odlukom da junakov "sportski kodeks" ukrsti sa gordongekkovskom silovitošću, Reitman i scenaristi potpuno izbacuju DRAFT DAY iz koloseka.

Umesto punokrvnog povratničkog filma, DRAFT DAY je na kraju tek simpatičan usputni film za ljubitelje sporta i razonode.

No, možda i nije čudno što NFL nije dao Stoneu licencu da koristi njihov logo i klubove a Reitmanu jeste i možda je baš i to razlog što je film ovakav.

* * 1/2 / * * * *

milan

HALT AND CATCH FIRE dobio drugu sezonu!
Inace, posto sam tek sinoc gledao, meni su GUARDIANS OF... potpuno fenomenalni. Najbolji MARVEL film do sada (uz Avengerse).

crippled_avenger

Moja sutrašnja kolumna za Naše je velika posveta Mehmetu i milanu. :)

Meho Krljic

U to ime, valjalo bi organizovati nekakav Geek Summit u dogledno vreme. Znam da si ti gejm, ali Milana treba nahvatati. Mada, razume se, i DušMan je uvek dobar izbor a on se sam ponudio onomad.

crippled_avenger

ALEKSIJE D.

A je l na taj samit da dođemo u kostimima omiljenih junaka iz crtanih filmova i stripova? Imam divan kompletić Zelene Zelde sa sve minićem i šljokicama, uz tijaru sa svarovski kamenčićima...