• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

The Crippled Corner

Started by crippled_avenger, 23-02-2004, 18:08:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Da li je vreme za povlacenje Crippled Avengera?

jeste
43 (44.8%)
nije
53 (55.2%)

Total Members Voted: 91

Voting closed: 23-02-2004, 18:08:34

crippled_avenger

Sa zakašnjenjem sam pogledao THE CHANGE UP Davida Dobkina, u nešto dužoj, unrated varijanti. I zbilja, Dobkin je morao da postigne više sa glumačkom ekipiom koju predvode Jason Bateman i Ryan Reynolds i sa podrškom Leslie Mann i Olivie Wilde. Body Swap komedija je jedan od standarda i Dobkin nažalost nije uspeo da na bilo koji način doprinese ovom podžanru. Sigurno da deo krivice za to snose scenaristi HANGOVERa koji su pisali i ovaj film - Lucas i Moore od ovog megahita nikako nisu uspeli da ponove takav uspeh i to sve višđe daje za pravo Toddu Phillipsu koji je još u vreme HANGOVERa osporavao njihov doprinos i smtrao da još neki ljudi treba da budu potpisani.

THE CHANGE UP funkcioniše isključivo zahvaljujući zvezdama koje uspevaju da prevaziđu krajnje osrednji scenario i prodaju neka rešenja kao mnogo bolja nego što ona zaista jesu. Isto tako, inspirisani Dobkin koji je u SHANGHAI KNIGHTS i WEDDING CRASHERSu potpuno vladao situacijom, ovde radi više kao neki krajnje prosečan reditelj komedija, a njegova dosadašnja reputacija dokazuje da on može da pruži mnogo više.

Sasvim je sigurno da je THE CHANGE UP bolji film od onoga što je na kraju pokazao njegov box office, premda ako imamo u vidu da je u istoj sezoni izašao HORRIBLE BOSSES, publika je itekako mogla da uporedi kako izgleda odličan a kako osrednji Batemanov vehicle, koliko god formalno Ryan Reynolds bio nosilac ovog filma.

Dobkin, Reynolds i Bateman su na kraju sa THE CHANGE UPom od gotovog napravili veresiju, ali su se srećom ubrzo i izvukli iz ove krize.

* * 1/2 / * * * *
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Nightflier

Odgledao sam novog Betmena i dao bih mu 3,5/5. Do sada najbolji film u serijalu, doslovce su izvukli Ketvumen i Bejn. Sve zamerke koje sam imao na prethodne nastavke i dalje stoje, ali ova dva lika su pravo osveženje, kao i budući Robin.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

crippled_avenger

Nightfliere, drago mi je da smo uspeli da usaglasimo liniju. Ipak sada imamo mandatara, moramo da budemo sinhronizovani!

Meho Krljic

Moram da kažem da je Kripletu svaka zlatna povodom Betmena. Ovde se slažemo skoro sto posto. Definitivno najbolji film u trilogiji a i dalje film sa očitim nedostacima koga bih uprkos istima smeo da nazovem velikim.

lilit

ja odoh opet u sredu da ga gledam, al sad u IMAX.  :oops:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Inače nama su prvo umesto Dark Najt Razjis pustili Prometeja, i to u tri de, iako niko u sali nije imao naočari pošto je Betmen bio u dva de. Pa kad je pola sale ustalo da se buni, odlučili su da nam ipak puste Betmena. Eh, naš narod je nezahvalan, treba da budu srećni što su izvukli živu glavu...

crippled_avenger

Pogledao sam španski triler DICTADO Antonio Chavarriasa i nažalost ovaj film me je dosta razočarao. Uprkos tome što je samo razrešenje misterije o devojčici koja unosi nemir u pretnju u život mračnog para dosta originalno (ne u ravni ORPHANa ali prilično cool) sve ostalo su manje ili više fino doterana opšta mesta koja se mogu anticipirati desetinama minuta unapred.

Chavariassov film je elegantno realizovan ali rediteljski prilično neprecizan, naročito ako imamo u vidu da treba da nas zaintrigira misterijom i izloži priču sa dva vremenska toka. Ipak, kao i većina španskih filmova nikada ne pada ispod odeđenog nivoa. Chavarrias je veteran a snimio je film sa mladalačkom energijom i reklo bi se početničkim greškama.

* * / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam MASSACRE IN ROME George Pan Cosmatosa, ekranizaciju romana Roberta Katza iz 1973. godine. Cosmatos se dokazao u raznim žanrovima i ostavljao značajna dela, a MASSACRE IN ROME je njegov doprinos evropskom političkom filmu, u produkciji Carla Pontija, možda i najvećeg evropskog producenta tog doba.

Katz govori o čuvenoj odmazdi u Rimu kada je posle diverzije u kojoj su ubijena 32-33 Nemca, streljano 320, odnosno 330 ljudi na kraju. Sama priča je jako delikatna za realizaciju jer ova vrsta događaja iz rata jako teško može da ponudi dovoljno drame da bi se održao film. Jugoslovenska kinematografija je imala nekoliko filmova o odmazdama, jedan o kraljevačkoj i dva o kragujevačkoj i sva tri su bili prilično slabi radovi. Na kraju se na tu temu kod nas najviše izdvojio TV film o banjičkom logoru.

Cosmatos i Katz uspevaju da kroz dobro formulisanu strukturu ispričaju ovu priču tako što prikazuju i samu diverziju protiv Nemaca i njihovu reakciju, i film se ne svodi samo na pripreme masakra. Doduše, dramska okosnica sa sukobom katoličkog sveštenika i nemačkog oficira koji su uprkos međusobnom poštovanju nepomirljivi deluje priličnon lažno i suštinski ne utiče na priču, osim što profiliše nemačke likove i pokazuje Papinu neodlučnost da reaguje kada je suočen sa situacijom koja podrazumeva rizik da se razljute Nemci. Drugi problem vezan za taj konflikt jeste glumačka podela - sveštenika igra Marcello Mastroiani a Nemca Richard Burton, međutim pošto je film sniman na engleskom, činjenica da Burton govori tečno i bez akcenta čini njegovog junaka mnogo ubedljivijim.

Zanimljiv aspekt priče pored samog istorijskog događaja, Papinog ignorisanja i sl. jeste ponašanje nemačkih oficira koji u ovoj fazi počinju da otkazuju poslušnost jer se plaše da se ne nađu na spiskovima ratnih zločinaca koji su svako veče čitani na radiju BBC. Ovo je jedan od retkih filmova koji prikazuje Nemce u strahu od poraza kako traže da im se neki zločin na više instanci formalno zatraži, traže pismena naređenja, vrdaju da ih ispune i sl.

Jedan od razloga za to je i to šo se sve dešava u Rimu a ne na "Istočnom Frontu" gde su odmazde bile brutalnije i sa više žrtava. To naglašavaju i sami junaci ovog filma.

Cosmatosova realizacija je izvrsna, uprkos masi dijaloških, kamernih scena, on drži tempo filma i uspeva da nađe materijal u priči da je izvede što je više moguće u izvanredne rimske eksterijere i da je obogati sa što više suspensea. U određenom smislu, Cosmatosov film asocira na radove Coste Gavrasa, reč je o sličnom pogledu na egzistencijalističke dileme, ali je na planu vođenja priče ipak bliži konvencionalnijem holivudskom filmu sa jasno objašnjenim odnosima i likovima.

MASSACRE IN ROME je jedan od zanimljivijih poznih filmova o Drugom svetskom ratu i prototip dobro realizovane priče o nefilmičnoj temi.

* * * / * * * *

Barbarin

Quote from: crippled_avenger on 27-07-2012, 12:45:39Naravno, NOlan ne uspeva da pobegne od šokantno nezanimljivih pesničenja ali zato je sada tu Bane čije se lice skoro pa ne vidi ali mu Hardy daje snagu igrajući telom i glasom. Sve tri tuče sa Baneom su dosta impotentne ali učesnici ih čine boljim nego inače.

Možda i jeste nezanimljivo ali nije ni prenaduvano, kakvo može da bude.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

crippled_avenger

Svi oni koji nisu volei MARTYRS mogu da se nauživaju gledajući THE TALL MAN, debi Pascala Laugiera na engleskom, film sa kojim je priredio nesvakidašnji brodolom što se mene tiče. Sve ono po čemu se Laugier izdvajao sa opdličnim filmovima ST. ANGE i MARTYRS a što bi se ukratko moglo sumirati kao utisak da je on najbolji reditelj među francuskim novim, da ne kažem prvim uspešnim talasom horor reditelja, ne samo da je dovedeno u pitanje ovim filmom nego je prilično brutalno osporeno.

Laugier je u ST. ANGE i MARTYRS, koliko god sami koncepti tih filmova bili apsurdni i irelevantni u nekom širem intelektualnom smislu, uspevao da ih realizuje izuzetno vešto, sa punim ubeđenjem, sa moćnim prizorima i preokretima u odnosima likova koji su nosili u sebi izuzetnu snagu, sa ubedljivim prikazima straha, panike i svake druge vrste uznemirenosti, sa interesantnim interpretacijama često krajnje bizarnih negativaca i sl.

Rečju, Laugier je i onda kada mu IQ priče ili puka logika/uverljivost nisu išli na ruku uspevao da izaziva emocije i druge reakcije kod gledalaca i da potpisuje filmove vrlo zrelog dizajna i tehničke realizacije.

THE TALL MAN dovodi Laugiera na teritoriju Amerike gde se nalaze lokacije i situacije koje smo videli na filmu već milion puta i to naravno otežava posao jer je potrebna veština kako bi se pružilo nešto novo u scenama sa policijom, u sedenjima u dineru, u situacijama smeštenim u "tipične" američke kuće. I u svemu tome Laugier ne uspeva da se snađe. Njegovo kadriranje u nekim od tipičnih američkih situacija je katastrofalno, gore od drugoligaškog televizijskog rada, ambijenti u kojima se priča dešava (što mu je bila jača strana u francuskim radovima) su istovremeno neubedljivi i potpuno prevaziđeni po tome koliko su klišetizirani, gluma je strašno površna a zvezdu kao što je Jessica Biel nikako nije uspeo da uklopi u svoju podelu.

Rečju, THE TALL MAN do te mere ne funkcioniše na nivou puke realizacije, režije, produkcionog dizajna i svega ostalog da primedbe na samu priču zauzimaju sporedno mesto.

Laugier se i u ovom filmu bavi strašnim pričama o nestaloj deci, i to mu nije prvi put kao što znamo, s tim što ovde od momenta kada film doživi svoj klimaks, negde iza polovine, odnosno onda kada (kao i uvek kod Laugiera) otkrijemo da stvari nisu onakve kakve su nam predstavljene na početku, sve kreće da se pretvara u jedno gašenje priče, izlaganje nekih objašnjenja, pasažnih scena, zaključaka i sl. bez ikakve drame na bilo kom nivou. Pred treći čin koji bi trebalo da nas dovede do vrhunca, Laugierov film se potpuno raspadne i umesto da ima završnicu nudi nam pola sata nečega što u normalnim filmovima reše kroz natpis šta je bilo sa likovima.

Laugier nikada nije bio filozof u poziciji reditelja i od njega nisam ni očekivao neku briljantnu euroamerikanu u kojoj će suočiti Stari i Novi svet, ali nisam očekivao ni ovako isprazan i neinspirisan skup klišea relizovanih na sedmorazredan način.

Moram priznati da je Aja, čiji mi se nijedan američki film nije dopao, mnogo vibrantnije zarobio utisak Amerike od Laugiera - na momente u HILLS HAVE EYES čak i vrlo dobro. Međutim, u THE TALL MANu nema ni onog najosnovnijeg što Laugier zna a to su moćni prizori, neke arhetipske postavke u kadru, ili barem tehnička veština. THE TALL MAN ni najmanje ne liči na delo jednog reditelja koji je prevazilazio evropske okvire a nažalost ne deluje ni kao upeglani mejnstrim rad u kome je nekome utučen rediteljski rukopis.

THE TALL MAN je naprosto loš i prilično slabo napravljen film.

* 1/2 / * * * *

lilit

tako je!!! i još gore od toga.  :cry:

crippled_avenger

Gledam sve i svašta ali ovakvu vrstu lošeg filma gotovo da ne srećem.

Ghoul

Quote from: crippled_avenger on 01-08-2012, 03:44:04
Gledam sve i svašta ali ovakvu vrstu lošeg filma gotovo da ne srećem.

pogledaj ponovo MI NISMO ANĐELI 3 i ŠIŠANJE da se podsetiš šta su sramotno loši 'filmovi'.  :idea:
https://ljudska_splacina.com/

Meho Krljic

Mir božji, deco.

Evo, Snup Dog, otišo na Jamajku, doživeo prosvetljenje, menja ime u Snup Lajon, snima rege album koga će moći da sluša i staro i mlado i sve u svemu bviše nije opaki gengsta koga smo poznavali i voleli:

http://music.yahoo.com/news/snoop-dogg-becomes-snoop-lion-readies-reggae-cd-161013663.html

Šta je u poređenju sa tim ta vaša sitničava prepirka? Ništa, eto šta!!!

lilit

što bi reko moj darling muž juče: "kids, don't do drugs, stay in school. Snoop Dog changes name to Snoop Lion, says he is Marley reincarnated. http://t.co/JOtKhYx7"

Nightflier

Quote from: crippled_avenger on 29-07-2012, 13:40:56
Nightfliere, drago mi je da smo uspeli da usaglasimo liniju. Ipak sada imamo mandatara, moramo da budemo sinhronizovani!

Sada kada smo konačno stali na branik srpstva - niko i ništa nas neće pomeriti!
First 666

crippled_avenger

Nightfliere, seti se besmrtnih reči Bakija Anđelkovića iz 2008. godine, "Ni NATO pakt neće moći da smeni ovu Vladu!"

Nightflier

Quote from: crippled_avenger on 01-08-2012, 12:05:21
Nightfliere, seti se besmrtnih reči Bakija Anđelkovića iz 2008. godine, "Ni NATO pakt neće moći da smeni ovu Vladu!"

Kako da ti kažem, ispalo je da je bio u pravu. :)
First 666

crippled_avenger

Da nije bio u pravu, danas ne bi bio citiran. :)

crippled_avenger

Mehmete, što se Snoopa tiče, vreme je da pogledamo istini u oči - uprkos našim pokušajima da dokažemo suprotno - droga je ipak štetna...

Nota bene, ploču radi Diplo, pa ću je zapravo i poslušati...

Meho Krljic

Diplo preteruje sa šaranjem po žanrovima, Taj bre zna sve i hip-hop i brazilski fank i rege... Ali da, treba to čuti.

crippled_avenger

THE ABCs OF DEATH ušao u MIDNIGHT MADNESS na Toronto International Film Festivalu. Samo da ne budemo najgori u omnibusu i biće dobro. :)

Tex Murphy

Кул, ових дана ћу дефинитивно да погледам Тхе Талл Ман! Очекујем потпуну катастрофу, тако да могу само пријатно да се изненадим.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

lilit

odgledah TDKR ponovo noćas u IMAXu i to definitivno jeste potpuno drugačije (i bolje) iskustvo nego u "običnom bioskopu". zvuk ne može da se poredi, recimo, bejnov glas je potpuno drugačiji.
nego, cripple, da li tripujem ili je tom hardi glumac par ekselans? mislim, finalno sam to zaključila posle hitklifa, a pre neko veče odgledah this means war i, iako se ničemu nisam nadala, dobila sam prilično simpatičan filmić (ako zanemarimo RW), a tom hardi je odličan u toj ulozi.

Barbarin

Još ja gledam odakle mi je poznat Bejn, sve mi liči na nekogm i malo pre pogledam kad ono on glumio i Charles Bronsona.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Karl Rosman

Quote from: crippled_avenger on 01-08-2012, 12:13:44
Mehmete, što se Snoopa tiče, vreme je da pogledamo istini u oči - uprkos našim pokušajima da dokažemo suprotno - droga je ipak štetna...

Ma 'ajte molim vas, kakva droga?  xtwak

Da je to u pitanju, imali bi smo vise nego jednu Miss Vesna Sizzle Da Vinca Wizzle Jugovic.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

Quote from: Barbarin on 02-08-2012, 09:54:29
Još ja gledam odakle mi je poznat Bejn

Па познат ти је брате из оне пјесме.
"Као Бане добри син, тих и миран, чист и фин" итд.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

crippled_avenger

Hardy je odličan glumac. I mislim da to što se pretvara u akcionu zvezdu, sa svim tim mišićima, prevashodno treba razumeti kao denirovsku transformaciju.

crippled_avenger

Drew Barrymore has closed a deal to direct the end-of-the-world drama "The End" at Warner Bros. Pictures says The Hollywood Reporter.

Rather than a look at the large scale, this film focuses on just several people and has an uplifting and humanistic tone as this group reconcile their fate on Earth's last day.

Characters include a steadfast veteran British radio personality, a Midwest teen couple, and a father in Tokyo trying to reach his family across the city. Aron Eli Coleite ("Heroes," "The River") penned the script.

Barrymore remains attached to direct and produce the young-adult thriller "Heist Society" at Warners and "How to Be Single" at New Line.

Mme Chauchat

Quote from: lilit_depp on 02-08-2012, 09:37:28
da li tripujem ili je tom hardi glumac par ekselans? mislim, finalno sam to zaključila posle hitklifa, a pre neko veče odgledah this means war i, iako se ničemu nisam nadala, dobila sam prilično simpatičan filmić (ako zanemarimo RW), a tom hardi je odličan u toj ulozi.
Ja to zaključila na osnovu jednog jedinog pogledanog filma tj. Inceptiona. A ni izgled ne škodi. :lol:

Father Jape

Treba da naprave nešto sa Hardijem i Fasbenderom.  :oops:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

ne škodi, što jes jes, al kao bejn je daleko od holivudske lepuškaste ikone. al i s onom maskom meni je najbolji u filmu, mislim, to što ima masku ne smeta mu da glumi. za razliku od kristijana bejla.  :mrgreen:

odgleda li ti na kraju njega kao hitklifa?

Milosh

Quote from: Jevtropijevićka on 02-08-2012, 17:06:08Ja to zaključila na osnovu jednog jedinog pogledanog filma tj. Inceptiona.

Takođe, samo što je bio u pitanju "Bronson".
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

crippled_avenger

Fassbender i Hardy su u Holivudu sada kao Bjela i Kojo kod nas tokom devedesetih - nema filma bez njih dvojice.

Meho Krljic

Kao Smoki i Bata u šezdesetima!!!

Mme Chauchat

Quote from: lilit_depp on 02-08-2012, 17:12:17
odgleda li ti na kraju njega kao hitklifa?
Ne, ali u poslednje vreme moja kašnjenja sa gledanjem ionako se mere godinama, ne gubi nadu!

lilit

ali nisi ni svesna šta propuštaš! mislim, to je on. jedan i jedini. pravi. hitklif. ko da je izašao iz moje glave. da ne veruješ.

Mme Chauchat

Meni je to mesto odavno zauzeo Olivije. Šta da ti radim kad u nekim pogledima imam sto godina. (A malo je falilo da mi ona verzija sa Fajnsom ogadi i knjigu.)

Dacko

Isto. Mada se meni u toj verziji još manje od Fajnsa dopala Žilijet Binoš, koju inače poštujem.
Zbog Lilit sam sad izguglala Hardija i shvatila da ga nisam gledala ni u jednom filmu, pa sad skidam Inception. 

Meho Krljic

Samo da prijavim da u Bronsonu ima Hardijev ful frontal. A i bolji je fillm od Insepšn.  :lol:

Dacko

lilit

žene, ali verujte mi, meni je olivije nekako njanjav, nema tu energiju koju ja pronadjoh u hitklifu.  onda sam besnila gledajući daltona i nesrećnog ralfa fajnsa (kog inače nije da ne volim), ali tom hardi = hitklif. posle toma pomor! :lol:
jedino je keti loše kastovana, a to je tomova cica u RL pa sam možda ljubomorna i neobjektivna.

MUST gledati!

dacko,
on je izvukao inception, al taj film je propast, šta je od njega moglo da bude. ali ok, ako ga gledaš zbog ejmsa, onda ok. :)

@ meho bre,
samo bre neke debelane zastupaš!!!

lilit

dacko,

mislim da bi se tebi dopao i this means war. ono, slatko je za prvo gledanje.:)

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 02-08-2012, 19:24:00

@ meho bre,
samo bre neke debelane zastupaš!!!

Mi debeli moramo da se držimo na okupu. A i nije u Bronsonu Hardi toliko debeo ko u Betmenu!!!!!!!!!!!

Mme Chauchat

on je izvukao inception, al taj film je propast, šta je od njega moglo da bude.
Na toliko planova :cry:  Ali muškarci! Pazi samo: Majkl Kejn, Ken Vatanabe, Silijen (?) Marfi, Tom i onaj ružni ali beskrajno seksipilni klinac. Milina jedna. Meni je u celom filmu daleeeko najizraženija hemija bila između Ejmsa i Artura. Prosto su zračili. Haug!  :lol:

lilit

nije, al bolje mu stoji jedno 7 kg manje nego u bronsonu!!!

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 02-08-2012, 19:29:22
nije, al bolje mu stoji jedno 7 kg manje nego u bronsonu!!!

Pa on se za Bronsona i ugojio jedno 5-6 kila, dakle, da, prirodna težina mu je i najboljija!!  Oh, jedva čeklam Med Maksa!!!!!!

Dacko

žene, ali verujte mi, meni je olivije nekako njanjav, nema tu energiju koju ja pronadjoh u hitklifu.  onda sam besnila gledajući daltona i nesrećnog ralfa fajnsa (kog inače nije da ne volim), ali tom hardi = hitklif. posle toma pomor! :lol:
jedino je keti loše kastovana, a to je tomova cica u RL pa sam možda ljubomorna i neobjektivna.

MUST gledati!

dacko,
on je izvukao inception, al taj film je propast, šta je od njega moglo da bude. ali ok, ako ga gledaš zbog ejmsa, onda ok. :)

Ne mogu da verujem da si gledala Daltona! :shock:

Ako je Inception propast, onda ništa, čekaće na nekom disku, kao i još mnogo filmova za koje ću jednog dana kao naći vremena da ih pogledam. Izgleda da moja hrčak-faza nikad neće proći, ali kad bih uopšte stigla da se i ovoliko družim s vama da nije tih silnih sajtova na kojima se čeka minut dok ne počne skidanje filma, serije, igre, crtaća, knjiga, svega, svega, svega (ubaciti manijakalno kolutanje očima i ovisničko drhtanje ruku). :lol: U skladu s tim, svakako nabavljam i te Orkanske visove sa Hardijem, mada se ni meni ne dopada kako izgleda devojka koja glumi Keti (ali meni se po slikama ne sviđa ni Hardi, pa nema veze). :mrgreen:

lilit

@meho,

i ja!!!!

pa naravno da pominjem 7 kg jer se toliko ugojio za film. sve bre moram da ti nacrtam! matoriš nezaustavljivo!!!  xrofl