• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

The Crippled Corner

Started by crippled_avenger, 23-02-2004, 18:08:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 18 Guests are viewing this topic.

Da li je vreme za povlacenje Crippled Avengera?

jeste
43 (44.8%)
nije
53 (55.2%)

Total Members Voted: 91

Voting closed: 23-02-2004, 18:08:34

Meho Krljic

Opaki ste vi military geekovi  :lol: :lol: :lol:

Nego, apropo prošlonedeljne diskusije o brzopunećim baterijama:

​NTU develops ultra-fast charging batteries that last 20 years

mac

Te baterije što se brzo pune mogu brzo i da se prazne. Brzo pražnjenje je interesantno za vojnu primenu.

crippled_avenger

Mehmete, problem Warnerovog kretanja Marvelovim stopama nije toliko u tome što kopiraju model i što će verovatno biti prve žrtve zasićenja superherojskim filmom. Mnogo veći problem je taj trijumf IP filma nad originalnim materijalom. Da ne govorimo o potencijalnom ishodu da recimo neko koga ne zanima DC zapravo neće imati šta da gleda među Warnerovim tentpole filmovima. Dakle, ne umem da procenim šta je gore, da im ovo uspe ili da ne uspe. Nadam se da će barem filmovi biti superiorniji u odnosu na Marvelove mada to ne menja na suštinskom nivou.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Pogledao sam STRETCH Joe Carnahana, film koji je ovaj nekada perspektivni reditelj snimio za kuću Blumhouse. Carnahan je u poslednje vreme praktično preseljen na telčeviziju a STRETCH je završio kao Blumhouseov DTV rad. Doduše, nije Carnahan prvi reditelj sa "bioskopskom" reputacijom koji je radeći za Blumhouse završio na DTV. Recimo, Joe Johnstoin, specijalista za visokobudžetne bioskopske filmove otišao je na DTV, dakle ovo ne mora da čudi.

Međutim, Johnston je pokušao da snimi "uobičajeni" Blumhouse rad, sa high conceptom, malim budžetom i par lokacija dočim je Carnahan snimio film koji više liči na hrpu Miramaxovih post-tarantinovskih radova iz druge polovine devedesetih. Dakle, reč je o naizgled burnoj priči smeštenoj u jednu noć a zapravo niski skečeva koji misle da su bezobrazni a uglavnom su samo bezveze, retorikom koja impotentno imitira Tarantina i Ellroya i grotesknim detaljima koji su deplasirani još od radova Alexa Coxa, plus u njima nema nimalo punka.

Patrick Wilson i Jessica Alba su zajedno sa filmom saterani na DTV. Wilson čini sve što je u njegovoj moći da pretvori ovaj pseudo-tarantinovski košmar u svoj COLLATERAL ali mu to ne uspeva.

Ray Liotta i David Hasselhoff igraju sami sebe ali te cameo pojave su više jadne nego smešne.

Chris Pine, Ed Helms i James Badge Dale u epizodnim ulogama svedoče o tome da je Carnahan želeo da za Blumhouse snimi novi SMOKIN ACES. Nažalost, čini se da za sada reditelji bioskopskog kalibra nisu u stanju da naprave filmove sa kojima će Blumhouse napraviti karakterističan rezultat što je vrlo zanimliv paradoks.

Dok se Johnston držao ortodoksne Blumhouse linije, Carnahan zapravo i nije ali mu to opet nije pomoglo.

* 1/2 / * * * *

Meho Krljic

Quote from: crippled_avenger on 16-10-2014, 11:46:09
Mehmete, problem Warnerovog kretanja Marvelovim stopama nije toliko u tome što kopiraju model i što će verovatno biti prve žrtve zasićenja superherojskim filmom. Mnogo veći problem je taj trijumf IP filma nad originalnim materijalom. Da ne govorimo o potencijalnom ishodu da recimo neko koga ne zanima DC zapravo neće imati šta da gleda među Warnerovim tentpole filmovima. Dakle, ne umem da procenim šta je gore, da im ovo uspe ili da ne uspe. Nadam se da će barem filmovi biti superiorniji u odnosu na Marvelove mada to ne menja na suštinskom nivou.

Da, moglo bi se reći da Warner ovde sva jaja stavlja u istu korpu, što nikada nije sjajna ideja. A opet,  mada mislim da će se grozno opeći na nekim od ovih filmova (mada sam to mislio i za Marvel i GOTG) - ne mogu a da ne osećam divljenje za ozbiljnu firmu koja ozbiljno najavljuje visokobudžetne filmove o Cyborgu ili Suicide Squad. Desetogodišnjak u meni se dere od sreće toliko jako da potpuno zaglušuje četrdesetogodišnaka koji mu objašnjava da će ovo verovatno biti flopovi a i ako ne budu, da je nemoguće da će biti sjajni filmovi.

crippled_avenger

Pogledao sam THE PURGE: ANARCHY Jamesa DeMonacam bitno unapređenje u odnosu na prvi film. DeMonaco, scenarista prvog dela, sada se izborio i ta mesto reditelja i snimio je dijametralno suprotan film. Dok je prvi bio tipičan Blumhouse high conept sa grupom ljudi zarobljenih u kući tokom dvanaest sati dopuštenog kršenja svih zakona, junaci su sada na ulicama.

Isto tako, high concept je i dalje prisutan ali u potpuno drugoj formi. Naime, ovog puta koncept je rediteljski i ogleda se u tome da se DeMonaco nadovezuje na Hillov WARRIORS i Carpenterove ESCAPE FROM NEW YORK i ASSAULT ON PRECINCT 13 (čiji rimejk je i pisao za Richeta) i kombinuje poteru opustelim ulicama sa visokoestetizovanom progoniteljima i otvorenim socijalnim komentarom koji je kao i kod Carpentera, na nivou dečačke poezije, istovremeno znači sve i ne znači ništa, ali u najpozitivnijem smislu ove definicije.

ANARCHY je energično postavljen sa živošću B-filma u kome se nova pozicija kamere više ceni nego novi dubl. Frank Grillo je solidan kao DeMonacova zamena za Kurta Russella a ostatak podele je izrazito kompetentan.

Oslanjanje na 80s uzore omogućuje DeMonacu da se izdigne iznad niskog budžeta i da sporadično neuverljivu scenografiju u eksterijeru transformiše iz omaške u estetski stav.

ANARCHY je film čija recepcija umnogome zavisi od sklonosti ka tradicijama autorskog exploitiaiona osamdesetih. Tim pre je original imao sve predispozicije da bude bolji ali nije.

* * * / * * * *

crippled_avenger

In the wake of a DC and Marvel official announcement, Badass Digest seems to be making a habit of following it up a few hours later with some more details of their own.

On Wednesday morning U.S. time, Warner Bros. Pictures used an investor meeting to announce they had finally locked down their long rumored slate of movies based on DC Comics properties. The news spawned a lot of press, even though most of it was already long rumored or reported bar some ordering and one key bit of casting - Ezra Miller as The Flash.

POTENTIAL "JUSTICE LEAGUE" MINOR SPOILERS AHEAD

Last week came a report that the end of Zack Snyder's "Batman v Superman: Dawn of Justice" would include a tease of Brainiac who will serve as the villain for "Justice League Part 1". Superman, Batman, Wonder Woman, Cyborg, Aquaman and The Flash come together to face the threat of Brainiac who "has manipulated Lex Luthor and maybe even Bruce Wayne".

Now, Devin at Badass says that the end of Zack Snyder's "Justice League Part 1" would include a tease of Darkseid who will serve as the villain in Snyder's "Justice League Part 2". That tease would also include the first look at the new Green Lantern who arrives and warns the League of the threat of the ruler of Apokolips.

For all the complaints about it, the events of "Man of Steel" will reported play a big part in these sequels. Zod's corpse is a key component of "Batman v Superman: Dawn of Justice," while Superman's Kryptonian beacon will play a big part in how the intergalactic villains of the two "Justice League" films target Earth.

"Justice League Part 1" hits November 11th 2017, "Justice League Part 2" hits June 14th 2019.

crippled_avenger

Having resisted joining superhero tentpoles in the past, and showing a decided reluctance to sign up to multi-film deals, actor Ryan Gosling may be changing his mind.

Heat Vision reports that the actor has had meetings with Marvel Studios to discuss playing "Doctor Strange," and is being courted to star in David Ayer's film take on the DC comics title "Suicide Squad".

In regards to the latter, the likes of Will Smith, Tom Hardy and "The Wolf of Wall Street" actress Margot Robbie are all reportedly fielding offers to hop onboard. Gosling was previously keen on playing Hal Jordan in "Green Lantern" but balked at the contract which called for sequels.

Gosling is also said to be considering an offer to star in Dean Parisot's adaptation of "The Secret Life of Houdini: The Making of America's First Superhero" for Summit Entertainment.

crippled_avenger

crippled_avenger

Yesterday, Warner Bros. announced a massive slate of DC Comics films set for release between now and 2020. Of the announced titles, the one that caught my eye the most was Suicide Squad, a movie that will follow a team of incarcerated super-villains who undertake high-risk black ops missions on behalf of the United States government in exchange for reduced prison terms. It sounds a little like The A-Team, though not entirely the same of course.

I had never heard of the property before yesterday, which makes sense given I was a card collector -- basketball, not Pokémon -- during my formative years instead of being a comic book junkie like several of my friends. However, the description above makes me curious about the project, especially since it will be directed by David Ayer (Fury). Warner Bros.' announcement gave no inclination as to who might be cast in the film, but The Hollywood Reporter claims the studio is eyeing A-listers Ryan Gosling, Tom Hardy, Margot Robbie, and Will Smith to head up its antihero team.

Smith already played a trouble superhero in Hancock, a movie far more entertaining than it has a right to be, and with plenty of other action films under his belt this certainly wouldn't be new territory for the two-time Oscar nominee. Hardy is no stranger to blockbusters either, as he took on the role of terrorist leader Bane in Christopher Nolan's The Dark Knight Rises.

Gosling and Robbie, however, are choices I find myself a bit more fascinated with. Gosling because he is a charismatic actor who has become Hollywood's "It Boy" despite his highest-grossing film (Crazy, Stupid, Love) earning less than $143 million worldwide, and Robbie because she gave one of my favorite performances of 2013 in The Wolf of Wall Street and, well, she simply needs to be in more films. A key role in a DC Universe project would definitely help Robbie gain massive exposure, for better or for worse.

The Hollywood Reporter also notes Gosling has expressed trepidation toward big tentpoles in the past, turning down the title role in Warners' 2011 comic book adaptation Green Lantern because the contract called for sequels and he didn't want to be locked down and unable to pursue other projects.

Gosling and Robbie have legitimate acting chops, as do Smith and Hardy, so any of the four could provide an immediate quality boost for the freshly-announced film. Further, though joining a superhero tentpole can have certain drawbacks, Suicide Squad sounds far more interesting than the rest of the titles in Warner Bros.' stable, so it might be worth it for any combination of them to consider taking a role if they are officially offered.

crippled_avenger

crippled_avenger

UPDATE, 4:50 PM: The Wolf Of Wall Street's Margot Robbie is also looking likely for Suicide Squad. It looked like she was going to star in Ghost In The Shell for DreamWorks, but those talks fizzled. I've heard DreamWorks has instead made a $10M offer to Scarlett Johansson, whose action price has risen to that level after Lucy and her work as Black Widow. Robbie, who stars alongside Smith in the upcoming Focus, should slip nicely into the Warner Bros film. The studio would not comment.
Related
WB Adds 'Wonder Woman,' 'Suicide Squad,' 'The Flash,' 'Green Lantern' Reboot To Massive...

Will Smith Tom HardyPREVIOUS, 4:04 PM: Warner Bros, which this week identified the DC Comics property Suicide Squad as one of its priority projects that will be released in 2016, is apparently moving aggressively on the film that will be directed by David Ayer as his follow to the Brad Pitt-starrer Fury. I'm hearing that both Will Smith and Tom Hardy are circling the film and are close to signing on. Charles Roven is producing.

The premise: A group of supervillains are brought together to tackle high-risk black ops missions for the government. This is one in the growing universe of DC properties and getting this duo would be the makings of a pretty good mission movie. Stay tuned.

Джон Рейнольдс

Quote from: crippled_avenger on 17-10-2014, 13:02:05
Stari o aferi dron

http://starikadar.blogspot.com/2014/10/opste-mesto.html

Само сам чекао. :)

А пре Кленсија је Вилијам Пирс у "Тарнеровим дневницима" изашао с идејом закуцавања авиона у зграде.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

crippled_avenger

TURNER DIARIES sam pokušao da čitam. Toliko lošu knjigu sam samo još jednom video - ŠAHT Andrije Matića. U svakom slučaju odustao sam kada ga uhapse i nisam dočekao avione...

crippled_avenger

"Batman v Superman: Dawn of Justice" will reportedly feature a female Robin, with actress Jena Malone rumored to be playing Carrie Kelly, according to a local news station in Detroit.

WILX-10 News station reporter Kirk Montgomery spoke with one of the extras at Michigan State University, where a scene involving Bruce Wayne (Ben Affleck) and Lex Luthor (Jesse Eisenberg) was being filmed this week.

"I've also learned that the character of Robin is now female," he said alluding to the film's top secret script.

Warner Bros. declined to comment.

Malone, who appeared in "The Hunger Games: Catching Fire," has been seen on the WB set and recent movie premieres sporting a new red hairdo.

Casting rumors for "Batman v Superman" have been in high demand since director Zack Snyder revealed the project at Comic-Con last year.

The anonymous extra who spoke to WILX faces a hefty fine of $5 million after signing a non-disclosure agreement with Warner Bros.

"Batman v Superman: Dawn of Justice," co-starring Henry Cavill and Gal Gadot, opens March 25, 2016.

Sent from my iPhone using Tapatalk

crippled_avenger

Pogledao sam YOUNG ONES Jeffa Paltrowa, postapokaliptični vestern koji pokušava da pođe iz nekakvih THE ROAD/ MAD MAX korena a završi kao THERE WILL BE BLOOD. Nažalost, na tom putu Paltrow ne dostiže ni žanrovske ni art house uzore i rezultat je ako ne loš am ono prilično tanak film koji se drži prilično očigledne hamletovske formule ali njenu arhetipsku snagu voše osećaju autori nego gledaoci.

Tri glavna glumca nose po jednu sekciju ili poglavlje filma - Michael Shannon, Nocholas Hoult i alumnus iz THE ROAD Kodi Smit-McPhee. Sva trojica su zanimljivi ali bih rekao da Kodi najviše uspeva da kapitalizuje svoj lik. Nasuprot njih je Elle Fanning koja je minimalno angažovana i uglavnom se trudi da bude lepa i tužna, u čemu uspeva, ali mi znamo da ona može mnogo više.

Jeff Paltrow nudi neka zanimljiva rediteljska rešenja a u pogledu dizajna, YOUNG ONES nudi ponešto stripovskog ugođaja ali ti fini detalji nisu dovoljni da u potpunosti pokrenu ovaj film.

YOUNG ONES je slab nezavisni film, hibrid exploitationa i indie estetike koji je imao dobru prilku da donese nešto novo u američki film iznuren ekranizacihjama vanfilmskog IPa i sequelima, naročito jer dolazi iz plodne ničije zemlje između B-filma i indie-scene.

Nažalost, Paltrow ne nudi ništa više sem mogućnosti da prepoznamo neke dobre pokušaje.

* * / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam TEMPUS FUGIT Enrica Folcha, niskobudžetni španski TV film o putovanu kroz vreme koji je uspeo da preraste mali ekran i na kraju završi i na festivalima. TEMPUS FUGIT se bavi motivom putovanja kroz vreme u okolnostima gde su ulozi vezani pre svega za romantični ishod, ali sat otkucava i celom svetu koji je na ivici globalnog konflikta čiju eskalaciju može sprečiti samo naizgled "nevažni mali čovek".

Kad je reč o spoju romcoma i putovanja kroz vreme, TEMPUS FUGIT nema šta da traži pored klasika kao što je ABOUT TIME, međutim u svojoj posebnoj - evropskoj i niskobudžtnoj ligi lako zauzima vrlo visoko mesto.

Zanimljivo je da Folch nije kasnije izgradio filmsku karijeru već je ostao na televiziji uprkos internacionalnom eksponiranju filma TEMPUS FUGIT. Po ovom filmu je delovalo da bi mogao da pruži još više.

U španskim okvirima, TEMPUS FUGIT je opšte uzev uza CRONOCRIMENES Nacha Vigalonda a u internacionalnim iza ABOUT TIME i HAPPY ACCIDENTS, međutim svakako da treba da ga vide ne samo oni koje zanima niskobudžetni žanrovski film već i oni koje zanima način kako da prošvercuju žanrovsku materiju u jednoj vrlo pitkoj mejnstrim formi.

* * * / * * * *

crippled_avenger

Pretpostavljam da je glupo da komentarišem film koji je u određenom smislu u direktnom duelu sa mojim filmom sada u srpskim bioskopima. Srećom, BRANIO SAM MLADU BOSNU Srđana Koljevića zapravo nije film, o čemu svedoči vrlo mala distribucija kod nas, sa po jednom ili dve projekcije dnevno u beogradskim bioskopima. Koljević bi verovatno najradije sakrio ovu bruku iz svog filmskog opusa, koji je do sada karakterisalo šurovanje sa stranim festivalima i finansijerima, pa samim tim i nekakav malo "ozbiljniji" izraz i produkcioni okvir. Međutim, BRANIO SAM MLADU BOSNU je iskorak iz tog okvira u čeljusti Košutnjak Filma i njihovog grinda, pa je i rezultat mnogo bliži PROFESORU VUJIĆU nego KRUGOVIMA.

Film traje 160 minuta, dakle duži je od MONTEVIDEA a u eventualnom poređenju rediteljskih postupaka inače krajnje konvencionalni MONTEVIDEO je otprilike UNDER THE SKIN u odnosu na ovo. Dakle, režija je u maniru poznog Šotre, film je snimljen u apsolutno nezanimljivim ambijentima, sa mizanscenom koji je kudikamo arhaičniji čak i u ranijim televizijskim ekranizacijama ovog i sličnih događaja, snimljeno je iz vrlo malo pozicija kamere, sa sterilnim kadriranjem u kome vrlo retko kamera uspeva da nam sugeriše bilo kakav "ugao gledanja" na priču. Ako je nešto užasnije od režije u pogledu inscenacije to je svakako montaža. Ovo je film od 160 minuta u kome je većina scena višak, i to nam pokazuje da ovaj film zapravo nikada i ni na jednom nivopu nije bio ni planiran kao film već kao serija. Tako je sniman i MONTEVIDEO ali je to ipak neuporedivo bolje maskirano u finalnom proizvodu. Na nivou naracije, BRANIO SAM MLADU BOSNU pravi nedopustivu grešku a to je da traje 160 minuta, da gledaocima tokom tog dugog trajanja manje-više ništa nije jasno na osnovu onoga što vide na ekranu, dakle moraju imati ozbiljno predznanje o temi kako bi se snašli u toj salati neprekidnih dijaloških scena. Pošto ovde govorimo o filmu, uvek možemo ostaviti malu rezervu da ovo može kudikamo bolje funkcionisati kao serija, međutim, čisto sumnjam da se kao serija može izdići izdad PROFESORA VUJIĆA ili SAMCA U BRAKU.

Scenario je neverovatno loše postavljen, sa jasnom namerom da se "kupuje vreme" odnosno da se što manje događaja dešava što duže. Ono što koljučni doprinos advokata Cislera odbrani junaka dato je samo u sceni "završne reči" i svaki iole pismen scenarista bi oko tog pravnog otkrića temeljio zaplet filma. I inače, BRANIO SAM MLADU BOSNU odlikuje tendencija da se sve ono što je najzanimljivije dešava van ekrana.

Fadil Hadžić i Veljko Bulajić su snimili daleko ozbiljnije i dinamičnije filkove o Sarajevskom atentatu i događajima koji su usledili, a to je naročito porazno jer je Hadžić bio prilično slab i površan reditelj. Bulajićev film je pak na svim nivoima, od produkcije i velikih zvezda u glavnim ulogama, do razrade događaja neuporedivo bogatiji od MLADE BOSNE. Naravno, tu je i neumitno poređenje sa ovogodišnjim Prohaskinim DAS ATTENTATom koji je nedostižan i u rediteljskom, i u scenarističkom i u svakom drugom domenu. Prohaska je naročito zanimljiv za poređenje jer zapravo ima sličnu vizuru kao i Koljević - Koljevićev glavni junak je advokat Rudolf Cisler a Prohaskin istražni sudija/ tužilac Pfefer.

Prohaskin film je daleko fikcionalizovaniji od Koljevićevog ali je u ideološkom smislu i smeliji, pokazujući istražitelja koji želi da svoj posao radi pošteno ali nailazi na dalekosežnu zaveru da se ubije Ferdinand i započne rat. U određenom smislu, Prohaska, u jednoipočasovnom filmu pravi mini-JFK od slučaja Sarajevskog atentata. Isto tako, možemo reći da je Prohaskin Pfefer iako istorijska ličnost zapravo mnogo više na tragu filmskih detektiva/ istražitelja, po svom konfliktu sa okolinom i sl. a da je sam Pfefer kasnije pravdao mnoge svoje postupke i dodatno ojačao sliku o sebi kao pravednom službeniku.

Koljević sa druge strane, ima junaka koji je napravio još veći prodor - advokata koji je dokazao da pravno gledano tužba za veleizdaju i atentat uopšte ne stoji, kada se sagleda u odnosu na austrougarske zakone, i sa njom ne uspeva da napravi apsolutno ništa. Mi zapravo sve do same završnice uopšte ni ne znamo (to jest znamo jer znamo slučaj) da je advokat napravio ovaj po mnogo čemu snoudenovski prodor, a scene u kojima ga pratimo su repetitivna tešenja zatvorenika, jedni te isti dijalozi sa porodicom, garnirani ridikuloznim "neostvarenim ljubavnim trouglom", a sve to je realizovano na šotrijanski način kome ni Fadil Hadžić onomad ne bi pribegao.

Glumci u filmu su poznati i zarobljeni su u slabim ulogama i bizarnoj realizaciji. Teško je ispasti dobar u filmu kada recimo Nikola Rakočević igra ostarelog Cislera, sa užasno loše ofarbanom kosom a pritom mu ženu igra jedna glumica u poznim srednjim godinama, dakle ne igra je našminkana Rakočevićeva vršnjakinja, pa izgleda kao da mu je istovremeno majka i supruga, što bi probudilo zanimljiva frojdistička tumačenja da nije plod potpunog diletantizma. U tim okolnostima niko ne uspeva da napravi naročito dobru ulogu.

Koljevićev redovni saradnik Goran Volarević, inače DP sa MONTEVIDEA je nažalost potonuo u sivilu opšteg šotrijanizma i pružio svoju tehnički i estetski najslabiju fotografiju do sada.

Međutim, BRANIO SAM MLADU BOSNU ne samo da nije film zato što je reč o premontiranoj seriji već nije film zato što je reč o privrednom kriminalu. Ovaj dvoipočasovni nusprodukt loše serije je finansiran kao film od strane Filmskog centra i ušao je u bioskope samo i isključivo zato da bi se pravdala sredstva dobijena na Konkursu. Dakle, FCS je zapravo namagarčen, finansirao je Koljevićevu seriju, a ne film, i baš me zanima da li iko sa kriterijumima može da otvori pitanje ove prevare. Verovatno ne, pošto se Komisija igra kriterijuma dok ne inicira lopovluk a onda nema dalje valorizacije njihovog rada.

U svakom slučaju, šteta je što se film o zanimljivom čoveku i vrlo važnoj istorijskoj epizodi pretvorio u formu "patriotske pljačke".

Cislerov ugao gledanja je verovatno ostatak iz Koljevićevih dana jače komunikacije sa Nemcima, kada je mislio da tu priču može kanalisati kroz njih. Sada kada svi glume sve na srpskom, što je zanimljiv vid srpskog imperijalnog izraza, film deluje kao svojevrsni SNSov programski rad u kome se prepliću neustrašivost srpskih rodoljuba, neprestano pravdanje i zaodevanje Srpstva u Jugoslovenstvo, fascinacija imaginarijumom funkcionalne multietničke Evrope (austrougarska monarhija kao preteča EU) i preciznog švapskog pravnika koji sudi "nit po babu nit po stričevima" i inherentnog fatalizma u susretu srpske tajne, bolne i neizrecive, i nemilosrdnog Zapada. Iako ovaj SNS momenat verovatno nije svesno artikulisan, on se oseća u završnom "proizvodu".

crippled_avenger

http://youtu.be/8M3u-EIRgFA?list=UUEs6xQr2ciOQfgGqBkD7Jkw

U okviru projekta "SWE u svemu - Mesec švedske kulture u Beogradu" održana je tribina o seriji "Broen".

Ova koprodukcija Švedske, Danske i Nemačke postala je TV fenomen, a rimejk verzije su snimljene u Americi ("The Bridge") i u Britaniji ("The Tunnel").

Tribina je rezultat saradnje Ustanove kulture Parobrod i portala AgitPop.me

U razgovoru učestvuju: Marija Čanković, psihološkinja; Dimitrije Vojnov, scenarista; Darijan Mihajlović, reditelj i docent na FDU i Jelena Đurović, urednica web portala AgitPop.

crippled_avenger

Pogledao sam novi film Gabe Ibaneza AUTOMATA. Ibanezov HIERRO nije bio bez nedostataka ali mi se dopao, imao je vrlo upecatljivu atmosferu kojom je nadoknadjivao sporadicnu nedorecenost price. AUTOMARA je Euro SF, koprodukciono zavijen u `globalizovanu` americku formu, svojevrsna evropska varijacija na I. ROBOT sa Banderasom umesto Smitha.

AUTOMATA je ponovo kao i HIERRO jaca u pogledu atmosfere nego zapleta. Film u jednom trenutku vise nema sta da kaze, a i to sto govori ne spada u prvu ligu `zakljucaka o sukobima robota i ljudi`. Ipak, ukupan ugodjaj u spoju sa evropskim korenima filma, cini da AUTOMATA ostane vrlo simpatican nasov.

Banderasov lik je niskobudezetna euro varijacija na Smithovog junaka iz I, ROBOT. Kad kazem niskobudzetna pod tim mislim da umesto Smithovog visokooktanskog sarma kojim unosi `ljudski faktor` u vrlo kompleksan tehnotriler prepun masinerije, Banderas kanalise chandlerovski zamor i na planu glumacke igre i kad je rec o kostimu i opstoj runiranosti tela. Dylan McDermott je neprepoznatljiv kao korumpirani detektiv a Melani Grifith ima zanimljivu rolu koja je delimicno referenca na njen angazman u filmu CHERRY 2000. Od zvucnih imena, najmanje pruza Robert Forster, samo profesionalno kanalise lik zabrinutog detektiva-mentora.

Ibanezov film u preispitivanju ljudskosti u masinama ne dobacuje do svedske serije AKTA MANNISKOR a u pogledu socijalne kritike i visceralnosti ne dobacuje do Neilla Blomkampa. Medjutim, vrlo je prijata kao blago arghaizirani, atmosfericni SF triler sa stripovskim tonovima.

Ibanez se dobro sluzi CGI efektima i dobro ih spaja u postapokalipticnim ambijentima koji su pojedinim situacijama cak i retro.

Nadam se da ce Ibanezov sledeci film biti kompletniji posto su HIERRO i AUTOMATA pokazali da je vrlo vest u najznacajnijim aspektima rediteljskog izraza.

* * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Following the release of "Batman v Superman: Dawn of Justice," the next film by Warners and DC to hit cinemas will be the adaptation of "Suicide Squad".

For those unfamiliar with the title, the comics deal with incarcerated villains from the DC universe being recruited as deniable assets by the Government to go on high-risk black ops missions in exchange for more lenient or even commuted sentences. The character of Amanda Waller runs the program.

"Fury" and "Street Kings" director David Ayer is slated to direct the "Suicide Squad" movie and offered some comments about it in a recent interview with Empire whilst out doing the promo rounds for "Fury":

"'Fury' whetted my appetite for a bigger canvas and this idea of world creation. You can do amazing things as a filmmaker if you have the proper tools, and those are time and money. I can say that it's a The Dirty Dozen with supervillains. Then I can ask the question, 'Does a movie really need good guys?'

I love the passion [comic-book fans] have for these characters and these worlds. I think there's something incredible about the comic genre and technology has finally caught up with pen and ink to render these fantastic worlds in a way that feels believable and visceral to audiences. It's a secular religion in that regards. The mythology that these characters represent - the idea of them as fallen gods on Earth - is intriguing to me. I can't wait to start exploring those corridors."

He was also asked specifically about the casting of Captain Boomerang, one of the characters that seems a certainty to be a part of the squad, to which he responded: "Like one would cast any other role. I don't know what I'm going to do. I'm going to do what I do in my typical fever dream of directing."

The comments follow a shortlist of names reported last week that are being sought to star in the project including the likes of Ryan Gosling, Will Smith, Tom Hardy and Margot Robbie. None of them have been confirmed at this time.

Meho Krljic

Moj utisak je da je čista šteta kastovati Hardija, Goslinga i Smita a onda režiju poveriti Ajeru. Ali dobro, nije da i Marvel uzima ozbiljne režisere za ove poslove...

crippled_avenger

Quote from: Meho Krljic on 21-10-2014, 16:03:21
Moj utisak je da je čista šteta kastovati Hardija, Goslinga i Smita a onda režiju poveriti Ajeru. Ali dobro, nije da i Marvel uzima ozbiljne režisere za ove poslove...

Pa otkud znam. videćemo FURY u četvrtak ali mislim da Ayer izrasta u ozbiljnog autora mačo filma a naročito za te ensemble cast radove. Ne znam da li si gledao SABOTAGE ali to je nerv kakav se retko sreće. Mislim da je FURY bio ispit i da ga je Ayer položio, što se Warnera tiče.

Sent from my iPhone using Tapatalk

crippled_avenger

Tokom sedamdesetih, televizijskim filmom u domenu trilera i fantastike suvereno je vladao Richard Matheson. U novoj adaptaciji priče Stephena Kinga BIG DRIVER, njegov sin Richard Christian Matheson preuzima štafetu i koncipiora vrlo tvrdo, jednostavno i efektno ostvarenje. BIG DRIVER kreće kao još jedna Kingova priča o piscima kojima počinje da se dešava zaplet ili opšte uzev žanr vlastitog romana. Međutim, onda sve preraste u rape and revenge fantaziju sa Mariom Bello u kojoj se ona pretvara u backwoods verziju Sandre Bullock iz GRAVITYja a BIG DRIVER poprima obrise filma o borbi za opstanak.

Prekaljeni Mikael Salomon zna sve kako treba da vodi ovu Lifetime produkciju, rediteljski postupak je sveden i direktan. Ipak, ono što je glavno jeste Maria Bello čija je interpretacija u samom centru ovog TV filma. Maria Bello i dramaturškom smislu postaje ključna tačka ne samo glumačkog i dramaturškog izraza i kako je ona postala punktum ove "slike" tako je cela stvar otišla korak iznad rutinskih TV produkcija.

Što je najvažnije, interpretacija Marie Bello pomaže i da se pređe preko nekih goofy kingovština u scenariju i da film sačuva svoj integritet a da zarobi nešto Kingove žanrovske infantilnosti.

Matheson je u ovom konkretnom slučaju uspeo da savlada Kingov materijal sa mnoštvom motiva kroz fokus na lik a Salomon je nastavio tom linijom u režiji. BIG DRIVER se lako mogao rasplinuti u farsu. U ovoj adaptaciji je međutim svoj humor očuvao u okvirima onoga što diktira radnja.

crippled_avenger

Pogledao sam A LINE IN THE SAND Jamesa hawesa, ekranizaciju Geralda Seymoura snimljenu za britansku televiziju 2001. godine. Zbog teme, premijera je odložena u vreme 11. septembram i puštena je 2004. godine.

Teško je reći šta je to u Seymourovoj priči bilo tako provokativno 11. septembra. A LINE IN THE SAND govori o britanskom trgovačkom putniku koji je prodavao aparate Iranu za koje se ispostavilo da su služili u iranskom nuklearnom programu. Kada MI-6 locira i uhapsi, on im postaje saradnik i na osnovu njegovih informacija Amerikanci i Izraelci sprovode diverziju u Iranu. Iranci shvataju da je on izvor informacija i šalju svog ubicu, prigodno nazvanog Nakovanj, da ga likvidira.

U ovom TV filmu, Seymour ponajviše citira samoga sebe i A LINE IN THE SAND je iznad svega nova verzija THE GLORY BOYSa samo bez odlične glumačke ekipe, vešte režije i uverljivih likova. A LINE IN THE SAND pati od ornamentalističkog prikazivanja Iranaca koji istovremeno prave atomsku bombu, mogu da nađu i ubiju čoveka preko pola sveta ali sede brkati i bradati u ritama dok to sve planiraju.

A LINE IN THE SAND je stoga pre svega loša kopija THE BLORY BOYSa što je još tužnije jer stiže od istog autora.

rekao bih da je razlog za tako dugo odlaganje premijere ipak bio to što A LINE IN THE SAND nije baš uspeo TV rad. Iako se ne radi o TV filmu koji treba potisnuti, Seymour je imao i znatno bolja televizijska izdanja.

Meho Krljic

Age of Ultron dobija i prvi trejler:

Marvel's "Avengers: Age of Ultron" - Teaser Trailer (OFFICIAL)

Halkbaster oklop prominentno fičruje ovde i lepo izgleda  :lol:

crippled_avenger

Fey is starring and producing Paramount's adaptation of the wartime memoir
Recommended:
Kim Basinger Joins Ryan Gosling, Russell Crowe in 'Nice Guys' (Exclusive)
Kim Basinger Joins Ryan Gosling, Russell Crowe in 'Nice Guys' (Exclusive) »

After a succession of dramatic roles, Margot Robbie is taking a step toward some comedy.

The Wolf of Wall Street breakout is in negotiations to join Tina Fey in The Taliban Shuffle, Paramount's adaptation of journalist Kim Barker's wartime memoir.

The move will reteam her with Glenn Ficarra and John Requa, who directed her opposite Will Smith in the 2015 thriller Focus. Fey is producing the political black comedy with her former Saturday Night Live boss and 30 Rock cohort Lorne Michaels.

The book recounts Barker's arrival as a fish out of water in Kabul, filing stories about militants, being a woman in wartime Iraq and Pakistan and dealing with boredom interspersed with dashes of violence and the promiscuous war-correspondent culture.

Read more Hollywood Salaries Revealed, From Movie Stars to Agents (and Even Their Assistants)

Robbie will play a blond, gorgeous and hard-core on-air news anchor who befriends Baker (Fey) in Afghanistan. The character has been described as very competitive and willing to do anything, including put herself and others in danger, to get a story to launch her reporting career.

Dealmaking is a little bit tricky on this one as Robbie is also in talks to star in The Suicide Squad, Warners' DC-based movie being directed by David Ayer. Ayer is currently writing the script, although that movie wouldn't shoot until spring of 2015. But Robbie does need to make room to promote Focus, which opens Feb. 27.

Robbie, who is no longer attached to star in Fox's love drama The Mountain Between Us, recently wrapped playing Jane in Warners' Tarzan movie.

She is repped by CAA, Management 360 and Jackoway Tyerman.

Paramount declined to comment.

crippled_avenger

Pogledao sam sedmu sezonu SMALLVILLEa i njen najveći adut je to što je u celosti posvećena meta-arcu. Nema više one-shot epizoda u klasičnom smislu pa ni primedbi na sporadično tanke zaplete i karaktere u njima. Sam meta-arc je snažan, uzbudljiv i jedina krupna primedba može biti to što sada unutar meta-arca iz epizode u epizodu dolazi do krupnih preokreta koji umeju da malo zalo zamore same junake. U eri metaserijalnosti doduše SMALLVILLE se držao dinamike serija starog kova i nije štedeo u sklopu događaja.

U sedmoj sezoni, Bizarro dobija svoju ambivalentnu crtu ali ne u dovoljnoj meri da bi dostigao kanon stripa. Brainiac je glavni negativac što je odličan izbor jer ima razne forme ispoljavanja a pojavljuje se i Green Arrow ali manje nego pre.

Sedma sezona je zaključila angažman Milesa Millara i Alfreda Gougha kao showrunnera serije.

crippled_avenger

Pogledao sam A MOST WANTED MAN Antona Corbijna, novu ekranizaciju Johna le Carrea koja je nastala pod njegovim producentskim patronatom. Za le Carrea se može reći da spada među retke pisce špijunskog romana koji se čita u celom svetu a čiji se stil i zapleti mogu smatrati hermetičnim. Slično je i sa filmovima snimljenim po le Carreovim romanima. Tradicionalno su privlačili ozbiljne reditelje i rezultirala zanimljivim a retko kada i pitkim filmovima.

A MOST WANTED MAN Antona Corbijna je ekranizacija poznog le Carreovog romana a ovu fazu piščevog rada karakteriše veća okrenutost iznošenju strava nego složenim karakterizacijama i zapletima. Otud za A MOST WANTED MAN možemo reći da je jedna od "najjednostavnijih" le carreovih ekranizacija još od TAILOR OF PANAMA. Doduše, roman govori o svetu posle 11. septembra gde se "globalna šahovska tabla" promenila u globalnu partiju "Ne ljuti se čoveče" i jasna je neravnopravnost između takmaca. Scenario Andrewa Bovella (jednog od adaptatora Gibsonovog EDGE OF DARKNESS) je solidan ali ne uspeva da nadgradi one segmente le Carreovog rukopisa koji nisu razrađeni u knjizi. Ipak, ukupno uev, Bovell solidno dočarava duh romana.

Film se dešava u Hamburgu i Corbijn se odlično pokazao u pogledu fetišizovanja ovog korozivnog grada. Glumci su takođe odlični i Philip Seymour Hoffman i Rachel McAdams i Robin Wright. Nažalost, Corbijnovo poigravanje akcentima junaka u kome je engleski "lingua ranca" filma s tim što Nemci govore među sobom sa tvrdim akcentom, nije dalo željejne rezultate. Meni nije remetilo dramu ali mogu da zamislim publiku koja će se uhvatiti baš za to kao glavnu primedbu.

Kao i većina le Carreovih ekranizacija i A MOST WANTED MAN je klinički i hladan. To ga svakako čini pre svega zanimljivim za ljubitelje i poznavaoce žanra odnosno fanove ljudi koji su umešani u ovaj film.

* * * / * * * *

crippled_avenger

crippled_avenger

Kada se kaže da je film FURY Davida Ayera pokidao, onda se to mora razumeti i u bukvalnom i u prenesenom značenju. U prenesenom značenju, to označava zanimljiv iskorak u odnosu na estetiku ratnog filma, naročito kad je reč o Drugom svetskom ratu. U bukvalnom smislu zato što je FURY takav udar na čula u najboljem smislu da se može smatrati odličnim primerom heavy metal filmmakinga sa kojim Ayer koketira od svojih najranijih filmova. Ipak, FURY je njegov "diplomski" film. Kao što se navodno u Kekinu grupu ulazilo maturom u formi ubistva, tako je i Ayer sa ovim filmom ušao u prvu ligu reditelja, iako je puno nagoveštavao u STREET KINGSima, SABOTAGEu i drugim radovima.

FURY kida na svim nivoima, od likova koji su u tvrdom mačio fazonu, neki od početka a neki pri kraju filma, preko prikaza rata koji je svirep, sadistički čak i kad se sagledava iz vizure ratnika, u kome pohod ima varvarske dimenzije čak i kada je oslobodilački. U određenom smislu, FURY se može posmatrati kao primena estetike filmova o vijetnamskom ratu na filmove o Drugom svetskom, i to je crossover koji je u raznim varijantama već rađen, mada je vrhunska postmoderna tog tipa postignuta kod Dragojevića u LEPIM SELIMA koji je na temu rata u Bosni ukrstio tradicije jugoslovenskog partizanskog filma i američkog o Vijetnamu. Međutim, ono što se pored vijetnamskog sindroma može prepoznati jeste odjek istočnoevropskog ratnog filma o izgubljenosti likova u ratu, dostizanju civilizacijske nulte tačke, naslovima kakve su snimali Elem Klimov ali i Saša Petrović i Žika Pavlović. Ne čudi da je direktor fotografije na ovom filmu bio Rus koji je svoje fotografske početke i imao u Rusiji.

Brad Pitt je u centru ovog filma, i odiše energijom ratnika koji motiviše ljude u svojoj okolini, a finu kontru tome daju scene kada ostane sam i prolazi kroz slomove te neprobojne "persone". Ostali junaci su njegov golobradi učenik i muškarci koji se svako na svoj način nose sa traumom rata. Glumačka podela je izvanredna. Ali Pitt je u centru i ovo je njegov film iako njegov lik nije onoliko dominantan po minutaži kako bi se očekivalo.

Film govori o jednom danu u životu posade tenka FURY i u tom potgledu je strukturalno vrlo zanimljiv. U određenom smislu FURY je svojevrsni odgovor na SAVING PRIVATE RYAN po svojoj specifičnoj strukturi u kojoj jedna misija, jedna mala priča sumira rat. Za razliku od Spielbergovog filma, ovde nema žrtve Toma Hanksa da bi Matt Damon mogao da se školuje iako ima drugih testosteronskih elemenata muške melodrame.

U pogledu akcije, nema ni scene impozantne kao iskrcavanje u Normandiji ali to ne znači da nema neverovatnih akcionih scena tenkovske i pešadijske borbe sa krvoprolićem kakvo do sada nije viđeno. Ayer prikazuje rat u svoj njegovoj gadosti i sadizmu. Kadriranje je vrlo precizno, sa ambijentima koji su naturalistički postavljeni ali potom i estetizovani kroz pastelni kolorit prelaska iz zime u proleće. Nema one nervozne kamere iz SABOTAGE ali ako bi se FURY mogao smatrati klasicistički postavljenim onda je to opet bliže sovjetskom nego holivudskom klasicizmu u pogledu prikaza akcije. Borbe su dinamične, sa dosta neočekivanih detalja, dok su dijaloške scene dosta bazirane na zanimljivim promenama ritma, intenzivnih dijaloga i ćutanja, atmosfera koje govore i više od reči, ali bez odlaska u art-house peterivanje, iako je u podeli i jedna od vedeta rumunskog kanskog talasa.

Heavy metal ugođaju pune sugestivnosti doprinosti muzika Stevena Pricea koja bi u manje intenzivnom filmu mogla delovati preagresivno i stilski neuklopljeno ali ovde nalazi svoje mesto doprinosi opštem efektu ratnog delirijuma.

Ipak, "najsovjetskiji" element filma zapravo je fokus na malu grupu likova bez pokušaja da se prikažu okolni događaji izvan onoga što je njihova neposredna percepcija. Film dosledno prikazuje rat iz vizure jedne tenkovske posade. Naravno, kao i u većini dobrih filmova, mala priča veliku priču i to sve ima adekvatan efekat.

* * * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Along with a lack of female superheroes on the big screen, there's also been an obvious lack of female filmmakers tackling the genre. Lexi Alexander was an exception, helming the quickly forgotten "Punisher: War Zone," whilst Patty Jenkins came very close to directing "Thor: The Dark World" before Alan Taylor ultimately took the gig.

Now though, with the announcement of a "Wonder Woman" movie, it looks like Warners is using the opportunity to also push for more diversity behind the camera and is currently considering a shortlist of female helmers for the gig.

Forbes reports the studio has already drawn up a list of possible directors including established filmmakers like Kathryn Bigelow ("Zero Dark Thirty"), Catherine Hardwicke ("Twilight"), Mimi Leder ("Deep Impact"), Karyn Kusama ("Aeon Flux") and Julie Taymor ("Across the Universe") along with some TV directors such as Michelle MacLaren ("Game of Thrones") and Tricia Brook ("The Walking Dead").

The writer thinks Bigelow, Leder, Hardwicke and MacLaren are the main contenders for the part, but admits Bigelow is the least likely to hop onboard as she seems perfectly happy doing her own projects with her own people.

crippled_avenger

Warner Bros. Pictures is reportedly in discussions with Jesse Eisenberg to reprise his Lex Luthor character in David Ayer's upcoming "Suicide Squad" film.

Eisenberg plays the villain in Zack Snyder's "Batman v Superman: Dawn Of Justice" and his inclusion in 'Squad' would give the film an obvious link back to the greater DC Cinematic Universe which the film doesn't really appear to have on the surface.

There's a problem though, Eisenberg is being lined up to star in the Todd Phillips-directed "Arms And The Dudes" and it's unlikely he'll be able to do both. He's also committed to a certain "Now You See Me" sequel and a potential "Zombieland" sequel which is moving forward again.

The likes of Will Smith and Tom Hardy are the being sought to star in "Suicide Squad" which Charles Roven is producing.

crippled_avenger

MERCY Petera Cronwella je jedan od onih filmova koji imaju puno problema ali postoji ravan u kojoj mogu imati izuzetno leu funkciju. Ova adaptacija Kingove kratke priče GRAMMA je nepretenciozan spielbergovsko-kingovski horor za decu. Naravno, teško je da će baš mala deca gledati ovaj film ali kod osnovnoškolske dece ovo može biti intersantan gateway drug pre nego što se navuku na nešto jače.

Osnovni adut Cornwellovog filma su pre svega glumci. Dečak Chandler Riggs je sjajan u glavnoj ulozi a Mark Duplass fino kanališe lik vitalnog i snažno traumatizovanog rođaka, u jednom mejnstrim ključu.

Glumci čine da se publika veže za ovaj dosta dinamičan vid izlaganja priče u kome ima i lavkraftovskih pojava, i imaginarnih prijatelja i prodaje duše i jump scareova i preokreta i izdaja, i svega što treba. Nijedan od ovih elemenata nije produbljen sa punim ubeđenjem ali mi je taj nepretenciozan ton ovog filma u spoju sa trajanjem od 78 minuta zapravo prijao.

Čini mi se da je Cornwell mudro prepoznao da ovo nije film za neke veće umetničke ambicije i onda se latio efikasne i pitke egzekucije poznatih figura. Na kraju je snimio možda i bolji film od mnogih koji su krenuli sa velikom pretenzijom a na kraju pružilči mučne rezultate, da ne kažem "gorke plodove".

Blumhouse i McG kao koproducent su ovog puta snimili film koji tretira horor kao omladinsku zabavu, i na sve se nisu obratili fanovima već neiiciranima. Meni je krajnji rezultat bio zabavniji od mnogih izvikanih naslova poput CONJURING koji su završili u bioskopu za razliku od ovog.

* * * / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam novi prerađeni pilot, odnosno prvu epizodu NBCjevog CONSTANTINEa. Lako je odmah otpisati ovu epizodu kao nešto što nije zadovoljavajuća ekranizacija HELLBLAZERa. Zbilja, NBC nije snimio ono što su fanovi zamišljali čitajući strip, to je očigledno. Međutim, postavlja se ozbiljno pitanje kako bi se to što su fanovi zamišljali prenelo na televiziju i da li bi tada to bilo interesantno za gledanje.

Verovatno je da bi HBO ili FX bili spremni da prenesu opscenost scenarija ovog strip serijala, sve te demone, krvoproliće, visok procenat psihopata među likovima i sočan rečik. Međutimm već bi HBO bio pomalo odbijen suštinskim pulpom tog strip-serijala koji odavno više nema neki dom na pay cable kanalima niti komunicira sa njihovom publikom. S druge strane, FX bi imao sluha za to ali mi se čini da ne bi imao para niti da bi takva serija do kraja zadovoljila njihov core-audience koji više želi muževniji žanrovski nadražaj od supštinski ipak vrlo ciničnog i u krajnjoj liniji biseksualnog Johna Constantinea.

S druge strane, pulpy osnov detektiva za natprirodno vrlo primamljivo, naročito tamo gde Dylan Dog nje popularan. Zapravo, Dylan Dog bi bio idealniji property za NBC od HELLBLAZERa ali eto, nije dovoljno poznat. Iako je Constantine tehnički stariji lik od Dylana, u evropskim okvirima je Sclavijev lik vrovatbno poznatiji i čudno je da do sada nije adaptiran za televiziju.

U NBC pilotu oni prave razliku u odnosu na film utoliko što su bliži imaginarijumu stripa u pogledu nacionalnosti i dizajna junaka, a očuvana je i razigranost iz stripa. Čak je prisutan i gore u meri u kojoj NBC to može da podnese. Imajući u vidu ograničenja network televizije, CONSTANTINE je prilično skrupulozna adaptacija. Međutim, ono što nedostaje jeste esencija HELLBLAZERovog doprinosa žanru, taj osećaj da je sa njim on doveden do jedne vrtse vrhunca, unutar jedne linije tumačenja.

CONSTANTINE sa NBC ni u jednom pogledu ne deluje superiorno, kako bi HELLBLAZER morao da izgleda, već više kao još jedna private dick serija sa high conceptom koja mora da se bori za svoje mesrto. Neil Marshall je snimio energičan i šaren pilot i seriji ću dati šansu. Ipak, puni efekat HELLBLAZERa nije postignut. No, ostaje pitanje da li je to uopšte moguće.

Meho Krljic

Treba samo imati na umu da već tri godine Hellblazer ne postoji i umesto njega izlazi serijal Constantine, koji je drugačiji, deo je DCjevog glavnog kontinuiteta itd.

crippled_avenger

Znam, ali ovo je više HELLBLAZER nego dark verzija JUSTICE LEAGUE pa zato i referišem na HELLBLAZER...

crippled_avenger

Much like the Schumacher Batman films, it seems Zack Snyder's "Batman v Superman: Dawn of Justice" will feature a second Batsuit which Bruce Wayne will be donning during the film.

Batman-News.com reports that Ben Affleck sports a traditional Batsuit, the one we've already seen, for much of the film. However, he also slip on an armored Batsuit akin to the one from Frank Miller's acclaimed comic "The Dark Knight Returns".

Their source, who claims to have been in touch with Affleck's personal trainer on the film, says: "The armored suit has Kryptonite all over it, and it can shoot missiles." They also say there are apparently two Batmobiles, and Affleck has a scene where he is shirtless and overlooking a destroyed city.

Affleck's wife Jennifer Garner has also spoken about her husband's Batman voice for the film, telling Empire: "We were not privy to the Batman voice at home, but I've been on set enough to hear bits of it. It's spot on. Growly and decisive and sexy, if I do say so myself! Exactly what you would hope it to be."

Finally, new photos from the production in Michigan confirm that Orion Oaks County park has been redressed to include the Wayne family mausoleum - sounds like Bruce will visit his parent's grave for a scene during the film.

Meho Krljic

Marvel najavio treću fazu:

Marvel Debuts New Phase 3 Movies, Including Avengers: Infinity War!!!

Neke stvari su se već znale - da je Kapetan Amerika 3 u stvari Civil War, kao i da će Avengers 3 biti razdeljen na dva filma, ali lepo je videti i potvrde za manje profitabilne predloge kao što su filmovi Captain Marvel, Black Panther i - Ihumans!!!!!!!!!!! Ooooooh.

crippled_avenger

BLACK PANTHER sa house niggerom Chadwick Bousemanom. Setimo se dana kada je za tu ulogu razmatran Wesley Snipes. U svakom slučaju, BLACK PANTHER je najavljen posle CYBORGa... :)

crippled_avenger

Pogledao sam PRESUDU Trajčeta Popova, vrlo zanimljiv makedonski partizanski film sa Žarkom Radićem u glavnoj ulozi. Da nema određenih nesigurnosti u montažnoj postavci filma i ređanju vremenskih tokova koje autor želi da prikaže, ovaj film bi se lako mogao smatrati klasikom žanra.

Glavni junak je borac Mitko Angelov koji tokom jedne bitke biva odsečen od svoje jedinice i napušta položaj. Kasda se vrati, biva osuđen na smrt kao dezerter. Komesar preinačuje tu odluku u naredbu da se Mitko bori goloruk u sledećoj bici i sebi kroz borbu obezbedi oružje što ovaj i učini. Međutim, uprkos tome što je u sledećoj borbi bio pravi heroj, kao jedini preživeli ponovo budi sumnju u jedinici. Opet ga pritvaraju, a na sve to se pojavljuje komandant koji ga je osudio i pita zašto presuda nije izvršena.

PRESUDA je film koji se nadovezuje na više tradicija partizanskog filma. S jedne strane, reč je o filmu o hrabrom i preduzimljivom borcu sa obiljem akcionih scena ali sa druge strane reč je o filmu koji preispituje revolucionarnu pravdu, odnosno njenu "krutost" u pojedinim situacijama. PRESUDA nema fatalizam filma DALEKO JE SUNCE i nekih drugih radova na tu temu, čak bih rekao da je ovaj film mnogo bliži dinamičnom "akcionom" partizanskom filmu, uostalom i Mitko Angelov je takav junak u šarmantnoj interpretaciji Žarka Radića, ali ta "mračna" linija partijske osude je inkorporirana u tu formu.

Za razliku od dekonstrukcije partizanskog narativa kroz postavljanje pitanja revolucionarne pravde, odanosti partiji, ideji, sumnji u eventualnu izdaju i sl. koja je obično imala ishodište u nadovezivanju na egzistencijalističku tradiciju, sukob između Mitka Angelova i starešina više liči na tradicionalni sukob glavnog junaka i nadređenih u hoivudskom filmu, s tim što je ovde ulog junakov život.

Tako i hepiend u kome Mitko biva osuđen na smrt ali jedinica aklamativno odbija da izvrši kaznu, deluje kao reafirmacija uticaja "baze" na "vrhušku", odnosno da solidarnost na terenu može uticati na promene odluka sa vrha.

Popovljev izraz je vibrantan. On nije velemajstor bioskopske akcije ali scene borbe su zadovoljavajuće, a s druge strane vrlo dobro koristi živopisne makedonske lokacije i iz svakog ambijenta izvlači masimalnu sugestivnost. Po produkcionom nivou, PRESUDA spada u "srednju" ligu jugoslovenskog filma toga doba, ali to je ukupno uzev vrlo visok nivo.

Scenario Jova Kamberskog je dinamičan, sa dosta preokreta. Mnogo je zanimljiviji kada prikazuje Mitka Angelova nego pat-poziciju u kojoj su se našli njegovi nadređeni jer u tim scenama kroz dijalog poklušava da dođe do nekakvih "zaključaka" koji ovom filmu nisu potrebni.

Radić je odličan u glavnoj ulozi i prava je šteta što on nije bio kontinuirano aktivan kao leading man jugoslovenske kinematografije.

* * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Agota

FURY Davida Ayera je teska bljuvotina! Kao TO FAST TO FURIOUS na tenkovima... Glupo preko svake mere , teatralno, preproducirano...
Ja stvarno ne znam ko moze da "proguta" onu scenu potencionalnog silovanja, sviranja klavira, przenja jaja, ili scena romanse
-" Imas olovku ?"
-"Pisacu ti!" dobro se ne uzese  - momenat kad sam pomislila da je parodija. Pogledajte obavezno, da ne bude da Agota laze!

Borba tenkova je masterpiece!!!

...bolje da sam opet gledala Malog Buda. :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

mac

I meni Fury nije savršeno legao. U principu je dobar film, ima sve delove, lepo je to sastavljeno, i svideće se nekom ko nije gledao šta su majstori ranije pravili. Ali ja sam očekivao više, a dobio nekakav WW2 For Dummies. With Tanks Inside.

I da, tenkovska bitka je verovatno ukradena od nekog Rusa, i zato je dobra.

Agota

Quote from: mac on 29-10-2014, 14:40:02

I da, tenkovska bitka je verovatno ukradena od nekog Rusa, i zato je dobra.

Ne znam... moguce. Nikad nisam gledala tenkovsku bitku na filmu :oops: , bar se ne secam. Kad smo kod Rusa jedan od najdrazih mi ratnih filmova je  Bondarcukova  9. ceta.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Da se ne kaže da Marvel ne zna kako da udari jagodu na vrh torte, procureo je i trejler za Avengers: Infinity War i, kako je očekivano (i kako bog, DžK zapoveda), ovde se kombinuju likovi iz Avendžersa i Gardijansa, u trejleru se vide Thanos i Ronan, a vidi se bogami i Infinity Gauntlet, na šta publika krene da se oduševljeno dere  :lol: :lol:

Marvel's Avengers: Infinity War Teaser Trailer

crippled_avenger

Reprizirao sam BOMBAŠE Predraga Golubovića, jedan od najzanimljivijih partizankih filmova u istoriji tog podžanra. Golubovićev film je poznat po naslovu - BOMBAŠI su bili tzv. "ručna atriljerija" NOV i dosta često su pominjani, a danas kadar iz ovog filma egzistira u jednoj potpuno tendencioznoj i pogrešnoj formi, smešten kao ilustracija stripovske infantilizacije NOB u filmu CINEMA KOMUNISTO Mile Turajlić. Kadar o kome je reč je peckinpahovski slowmotion u kome se Đoko i Kovač, odnosno Bara i Smoki, dobacuju bombama kao žongleri a onda ih bacaju na okupatorski bunker. Ovaj kadar sumira i razigranost i smisao za humor i estetizaciju rara unutar ovog filma i samo neko ko je zalutao u bioskop može da ga iskoristi za ilustraciju "gluposti" partizanskog filma.

BOMBAŠI su u određenom smislu dekonstrukcija partizanskog filma. Formalno, reč je o prilično regularnom, svedenom, partizanskom akcijašu na liniji Hajrudina Krvavca, međutim odnosi među likovima su puni humora kao u buddy vesternima ili policijskim filmovima. Đoko i Kovač su spadala ali i heroji-bombaši, i jednaku energiju ulažu u osmišljavanje raznih psina i napade na neprijatelje.

Međutim, ono što je interesantno jeste strukturalna, produkciona pa i žanrovska paralela koja se može povući između BOMBAŠA i MALOG BUDA. Naime, i BOMBAŠI su nastali prvo kao kratki film koji potom produžen u celovečernji. Završnica BOMBAŠA u kojoj vladaju humor i suptilni suspense, ali ne i akcija, zapavo je bila Golubovićev kratki film. Potom je na osnovu karaktera i postavke razrađeno prvih sat vremena. Kao neko ko je imao iskustva sa takvim zahvatom mogu reći da je Golubović to uradio na uspešan način (i vrlo sličan kao u MALOM BUDU). Naime, uspeo je da dobro analizira ritam kratkog filma i detalje vezane za karaktere i njihove osobine i da ih razigra u uvodnom delu. BOMBAŠI mogu biti korišćeni kao odlična pokazna vežba kako se koncipira film koji će se snimati u iznuđenim etapama ili bazirati na "proširivanju" uspešnog kratkog filma.

BOMBAŠI su zbog svog ikonoklastičnog pristupa NOBu ušli na "mala vrata" ali danas u kinematografiji u kojoj su "mala vrata" redovan modus operandi, ovakav film treba da bude redovan deo filmskog programa kako za studente režije tako i za studente dramaturgije.

Golubović je inače bio vrlo zanimljiv reditelj partizanskog filma a kad je reč o scenarističkom radu, rekao bih da je on možda i najznačajniji scenarista partizanskog filma i to upravo u njegovoj repertoarskoj formi. Golubović je potpisao scenarije za neke od najnapetijih i ikonoklastičnih partizanskih filmova. Njega možemo smatrati svojevrsnim Leoneom partizanskog filma.

BOMBAŠI imaju nekoliko antologijskih komičnih set-pieceova - od scene u bolnici koja kulminira scenom operacije bez anestezije, preko susreta sa majstorom koji pijukom popravlja prugu pa sve do celog finala u vozu.

Golubović u vizuelnom smislu fino vodi film, linijom između konvencionalnog repertoarskog partizanskog filma i suptilnih art house intervencija. Art detalji su prisutni u montaži a ceo postupak vrhuni onim opisanim kadrom.

Jedini element film koja je upadljivo zastareo jeste detalj koji je u vreme premijere bio nov i avangardan a to je moderna kantautorska pesma Borisa Bizetića što je u tradiciji špagetivesrna i Golubović je slično postupio i u CRVENOM UDARU.

BOMBAŠI su odličan jugoslovenski film i bitan naslov partizanskog filma. Međutim, ovaj film ima naročit značaj danas pošto je nastao u okolnostima u kojima se danas češće radi nego onda - glumci su dostupni, neka minimalna sredstva takođe ali pojedini pogledi na film moraju da se probijaju težim putem.

* * * 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Stari se malo šali, a malo se i ne šali kada razmišlja kakve bi filmove snimao sadašnji režim, da je zaintresovan da iskoristi moć kinematografije...

http://starikadar.blogspot.com/2014/10/prazne-price.html

Meho Krljic

Cinično  :lol: :lol: :lol: Sad ćeš da vidiš kako će Mali Budo 2 - Budo je porastao morati da ti finansira Crna Gora posle ovog lajanja.

crippled_avenger

Ako imamo u vidu Vučićevu komunikaciju sa Milom, mislim da će ostati kao i do sada - ni Srbija ni Crna Gora ne finansiraju :)