• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

The Crippled Corner

Started by crippled_avenger, 23-02-2004, 18:08:34

Previous topic - Next topic

0 Members and 17 Guests are viewing this topic.

Da li je vreme za povlacenje Crippled Avengera?

jeste
43 (44.8%)
nije
53 (55.2%)

Total Members Voted: 91

Voting closed: 23-02-2004, 18:08:34

crippled_avenger

Pogledao sam LA IGNORANCIA DE LA SANGRE Manuela Gomeza Pereire, ekranizaciju kriminalističkog romana Roberta Wilsona koji je adaptirao Nicolas Saad. Nažalost, uprkos sinopsisu koji obećava intrigu u kojoj se seviljski detektiv Javie Falcon suočava sa ruskom mafijom i džihadistima dobili smo naivan, maltene ornamentalistički krimić televizijskog nivoa, sa neuverljivim melodramskim preokretima i hipertrofiranim odnosima. Po onome što je viđeno u ovom filmu, Javier Falcon ne pokazuje kapacitet da postane filmski junak da većom perspektivom.

Manuel Gomez Pereira začuđujuće bezlično realizuje ovu priču, sa inscenacijom koja je jedva malo iznad televizijskog nivoa. U svakom slučaju LA IGNORANCIA DE LA SANGRE deluje kao film koji je daleko ispod nivoa prvoklasnih španskih repertoarskih filmova.

* 1/2 / * * * *
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Pogledao sam STAR TREK BEYOND Justina Lina. Treći film nije režirao JJ Abrams a i scenario ne potpisuju njegovi čauši Orci, Kurtzman i ekipa već Simon Pegg i Doug Jung. I rezultat je različiti od Abramsovog. Meni su oba njegova STAR TREK filma bila odlična, prvi je zaista jedan od onih filmova koji opravdavaju postojanje rebootova, i stoji kao uzor u toj nečasnoj delatnosti. Drugi je bio zanimljivo viđenje najvećeg negativca u mitologiji STAR TREKa i ispravio je problem prvog filma a to je slab negativac. Prva dva Abramsova filma su se dakle mahom bavila redefinisanjem pojmova, rebootovanjem, inovacijama unutar načina na koji se radi STAR TREK.

Treći film je potpuno drugačiji. U njemu je STAR TREK već uhodana mašina. Nema tu ničeg naročito novog ili revoluconarnog. S jedne strane imamo ono što je uspostavio Abrams, s druge imamo karakterističnu artificijelnost STAR TREK-univerzuma. Otud, STAR TREK BEYOND ne može imati impact prva dva Abramsova filma ali pokazuje nešto drugo što je vrlo važno - u rukama Justina Lina, ovaj serijal funkcioniše kao dobro podmazana i efikasna mašina.

Štaviše, STAR TREK BEYOND takođe uspeva da ima boljeg negativca nego prvi Abramsov film, a uspeva da u duhu Roddenberryjevih ambicija i plasira jednu "veliku temu". Možda je najzanimljivije to što u pogledu "velike teme" STAR TREK BEYOND ponajviše podseća na Blomkampov ELYSIUM, sa kojim deli ne samo dizajn Yorktowna već i temu otpadnika koji žele da se dokopaju civilizacije koja ih je odbacila i smestila na planetu punu tehnološkog otpada.

Otud, poput latinizovanog siromašnog LA u ELYSIUMu, ovde je planeta zapravo blomkampovska Afrika u kojoj kopajući po tehnološkom oitpadu, subalterne grupacije žele da organizuju otpor civilizaciji koje se gnušaju i koju krive što su u tom stanju.

U određenom smislu, treći deo nudi možda i najaktuelniji "message movie" element od sva tri rebootovana STAR TREK filma.

Justin Lin konačno uspeva da proizvede zaokružen film koji funkcioniše. Videlo se da on to ima u sebi prošle godine kada je svojim epizodama otvorio drugu sezonu TRUE DETECTIVEa. Naravno, STAR TREK BEYOND nema veze sa tim, ali drago mi je da Lin ipak uspeva da napreduje. Odlično vlada ritmom, humorom i akcijom i eventualni problemi filma se mogu prepoznati u scenariju koji u pojedinim deonicama čini da "zaboravimo" na određene tokove priče a Lin nije uspeo da te probleme razreši.

STAR TREK BEYOND je pouzdan produžetak onoga što je Abrams započeo i dokaz da je novi filmski serijal ove franšize već sada daleko bolji.

* * * / * * * *

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

da li ritchie mora da se odmori posle savršenstva UNCLEa?

https://youtu.be/o0CsoPAlGlg

Agota

čudno je... David Beckham (!!!) sa onim glasićem...pa on ne može da glumi :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Meho Krljic

Brie Larson potvrdila da će igrati Kapetana Marvela (Karol Danvers) u Marvelovom MCU:

https://twitter.com/brielarson/status/757042695537774592

crippled_avenger

Jackie Chan's comedy action film "Skiptrace" jumped to a $60 million four day opening in China, where it bounced far ahead of fellow openers and holdovers alike.

The film released on Thursday (July 21) and charged off to a $14.7 million opening day. Over the Friday to Sunday period it took a further $44.0 million, according to data from Ent Group. That three-day total is within $1 million of the global total of $44.7 million for "The Legend of Tarzan" which took the worldwide weekend crown according to U.S. tracking service ComScore.

The success of "Skiptrace" not only reconfirms Chan's enduring star power, it also substantially justifies his role as a force behind the scenes as a producer. Chan has personally nurtured this buddy comedy cum China travelogue project for many years, enduring changes of financier, co-star and director along the way.

In the end "Skiptrace" was directed by Renny Harlin, who now calls Beijing his home. Hailing from Finland, by way of Hollywood, Harlin has a forward deal with a Chinese financier and has his next movie set up with Alibaba Pictures Group.

crippled_avenger

In the past, James Cameron has been fairly blunt about his lack of appreciation for the third and fourth films in the "Alien" franchise which followed in the wake of his 1986 masterpiece "Aliens".

Part of his distaste is that the ending of his film was left feeling wasted when "Alien 3" opened and all the hard-fought survivors of the previous film, bar Sigourney Weaver's Ripley, had died. Cameron, who was at Comic-Con over the weekend to celebrate Aliens' 30th anniversary, spoke with io9 about why he didn't like "Alien 3":

"I thought [the decision to eliminate Newt, Hicks, and Bishop] was dumb. I thought it was a huge slap in the face to the fans. [Alien 3 director] David Fincher is a friend of mine, and he's an amazing filmmaker, unquestionably. That was kind of his first big gig, and he was getting vectored around by the studio, and he dropped into the production late, and they had a horrible script, and they were re-writing it on the fly. It was just a mess. I think it was a big mistake. Certainly, had we been involved we would not have done that, because we felt we earned something with the audience for those characters."

Cameron is much more impressed with the script that "District 9" helmer Neill Blomkamp has done for a hypothetical direct sequel to "Aliens" which would ignore the subsequent films. Talking about that script, Cameron says:

"I think it works gangbusters. He shared it with me, and I think it's a very strong script and he could go make it tomorrow. I don't know anything about the production, and I don't know what Ridley [Scott]'s doing. But hopefully there'll be room for both of them. Like parallel universes."

The Oscar nominations for Cameron's "Aliens" helped change the thinking on sequels in Hollywood and explained the pitfalls of approaching it wrong:

"The rule when we made Aliens was that a sequel would cost twice as much and make half as much. It never really looked like a particularly good business model, so they were relatively rare... I think there's a tricky balance when you're doing a sequel, between making it fresh, surprising the audience, but not surprising them with such a swerve that they feel that it's not honoring the first film. You've got to play to expectations, you've got to play against expectations. And I always think that it's about answering a question that you didn't know to ask. But when they see it, it seems obvious."

The film's producer Gale Ann Hurd says sequels have gotten out of hand these days and offers some advice to studios: "As opposed to formulaic filmmaking, go to an auteur and have the auteur write the script, and re-invent the story while staying true to canon."

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

crippled_avenger

Pogledao sam LIGHTS OUT Davida F. Sandberga, i moram priznati da je ovaj dosta kilavi horor bio neprijatno iznenađenje, ne zbog toga što nešto naročito očekujem od Jamesa Wana već zato što je proistekao iz kratkometražnog rada mladog švedskog reditelja kojim je impresionirao producente i dobio posao. Nisam gledao kratki film i ne znam čime je impresionirao, ali LIGHTS OUT nažalost ne deluje kao film koji najavljuje neki novi talenat.

Sandbergov film ne funkcioniše ni na nivou strave ni na nivou elementarne drame i odnosa među likovima, a završni efekat je preplitanje ova dva nedostatka. Naime, s jedne strane, junaci se suočavaju sa stravom koja je toliko intenzivna da deluje poptuno neverovatno kako se odavno sa njom nisu radikalnije obračunali. Činjenica da su junaci sebe doveli u tu situaciju govori o tome da su potpuni moroni, čak i iznad onog standardnog "Ne silazi u podrum".

Osim toga, Sandberg tretira i dramske scene sa nekom vrstom horor zadrške, pokušaja da izgradi atmosferu i nekakav suspense, čak i tamo gde ne treba da ga bude, gde se grade likovi, i time pokazuje da rediteljski radi u samo jednom ritmu.

Unutar pojedinačnih sekvenci, Sandberg pokazuje da ima žara pa i smisla za humor ali toga nema dovoljno čak i da bi jednu scenu učinilo vrednom pamćenja.

* 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam BATMAN: THE KILLING JOKE Sama Liua. KOnačno je urađena animirana ekranizacija Mooreovog klasika, ali rezultat nažalost nije tako moćan kao što se očekivalo. Naprosto, animirani univerzum koji je izgradio DC ima neke limite u koje se ova Mooreova priča nije uklopila, a isto se može reći i za sam Mooreov predložak koji je svakako esencijalno štivo za fanove Batmana, ali nije baš najpodesniji za ekranizaciju.

Otud na kraju ovo što je Liu napravio ostaje više respektabilna reakcija ne rasprostranjene zahteve DC fanova, nego što predstavlja korak napred u DC animaciji, kao što je Moore prestavljao u stripovima.

* * / * * * *

Meho Krljic

Ja sam ga svukao i spremam se za gledanje, ali i sam unapred imam određene zebnje. Dodatni materijal na početku posebno deluje kao potencijalno kontroverzan sa erotskom sponom između Betmena i Barbare koja nema utemeljenje ni u Mooreu ni u strip-kanonu mada se, istina je, javlja u nekim animiranim verzijama, hm hm hm....

crippled_avenger

Pogledao sam JASON BOURNE Paula Greengrassa. Greengrass i Damon su se u ovom filmu vratili u franšizu koju su u ULTIMATUMu već apsolvirali, i pretpostavljam da je povratak motivisan svim onim što se desilo u međuvremenu, tu pre svega mislim na Assangea i Snowdena. U tom pogledu, film je vrlo zanimljiv jer dosta otvoreno iznosi neke "teorije zavere" koje često padaju na pamet, plus dodatno rasvetljava cyber aktivnosti američkih obaveštajnih službi na skoro pa dokumentaran način.

Kad je reč o akciji i strukturi, Greengrass je malo umirio svoj stil. Sada je tu manje rezova, malo više kontinuiranih kadrova, ali zamisli u pogledu akcije su praktično prenete iz ranijih nastavaka - tu je jurnjava kolima u finalu, ovog puta u Las Vegasu, slabija od one u Moskvi u SUPREMACYju ali bolja od one u ULTIMATUMu, tu je ponovo razmena podataka na javnom mestu, kao u ULTIMATUMu, tu je ponovo koda sa par dramskih scena posle akcionog finala.

Za razliku od ranijih Greengrassovih filmova koje je snimao Oliver Wood, ovaj je snimao Barry Ackroyd, DP kome akcija nije pod A. Ne mogu sada njega okriviti za pitomost dešavanja, ali mislim da je Wood bio stabilniji izbor što je uostalom pokazao kasnije snimajući Espinosin SAFE HOUSE. Ipak, akcija u JASON BOURNEu je na nivou, a set-piece na atinskom Trgu Sintagma spada među upečatljivije u serijalu.

Ono što je najbitniji doprinos petog filma serijalu jeste uvođenje Alicije Vikander koja je maestralno odigrala ulogu agentice CIA zadužene za cyber pitanja koja prepoznaje da Bourne nije baš tako jednostavna figura kako ga njeni šefovi prepoznaju. Ako se serijal bude nastavio, a nema razloga da se to ne desi, nadam se da će Alicia Vikander ostati integralni deo tih budućih nastavaka.

* * * / * * * *

crippled_avenger

Krsta Klatić Klaja

Kad će osvrt na najbolji film godine - THE WAILING!!!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

crippled_avenger

Pogledao sam BUDBRINGEREN Paela Sletaunea, norvešku crnohumornu krimi komediju iz 1997. godine. Reč je o zanimljivom komediografskom neo noir derivatu koji se delom oslanja na specifični skandinavski humor ali je delom i zaista duhovit. Glavni junak je "grešni" poštar kiji voli da voajeriše svoje komšije u reonu i da im čita pisma, međutim, kada u jednom pismu otkrije da se kuva nekakva kriminalna radnja, ispostavlja se da je on najispravnija osoba u svojoj okolini.

BUDBRINGEREN nije BLOOD SIMPLE, ali pokušava da bude, i Sletaune u vreme kada se norveški film još uvek nije "oteo" i iskoračio u internacionalne okvire uspeva da napravi zanimljivu priču, sa jasnim identitetom i pristojnim zanatskim dometima. U trenutku kada se pojavilo ovo nije bilo dovoljno za neki veći internacionalni iskorak, pa ipak Sletaune je čak dospeo i do nas sa svojim kasnijim filmom NABOER.

Danas, on je i reditelj prestižnih norveških serija kao što je OKKUPERT.

* * * / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam ELS NENS SALVATGES Patricie Ferreire, katalonsku omladinsku melodramu. Film pre svega obeležavaju izvanredna glumačka podela među mladim protagonistima i ekspresivna visokoestetizovana fotografija Sergija Gallarda čiji sam rad zapazio još u filmovima LA POR i 25 KILATES. Ferreirin film ima zanimljivu strukturu, sve vreme se krećući kroz lavirint pomešanih vremenskih tokova koji nam sugerišu da će ova zanimljiva priča ipak imati rutinsko razrešenje. Ipak, na kraju razrešenje uspeva da istovremeno bude logično i neočekivano, i mnogo mračnije na neočekivan način.

Patricia Ferreira je u igranom filmu imala prilično nekonzistentan opus, sa izborom tema koji nije bio autorski profilisan. Ipak ELS NENS SALVATGES apsolutno izgleda kao film koji bi se mogao smatrati autorskim, sa jasnom idejom kako se ovakva priča tretira i glumački i vizuelno. Ako bude nastavila ovim putem, nezavisno od tematskog okvira, Ferreira može izgraditi zgodan opus, uprkos tome što naravno u savremenim okolnostima omladinske melodrame sa problemskim tonom predstavljaju obaveznu figuru u svim kinematografijama.

ELS NENS SALVATGES zbog svoje precizne realizacije ipak uspeva da ne bude samo "jedan od mnogih" filmova na ovu temu.

* * * / * * * *

crippled_avenger

Quote from: Pizzobatto on 28-07-2016, 21:03:04
Kad će osvrt na najbolji film godine - THE WAILING!!!

Kad ga pogledam... :)

crippled_avenger

Mehmete, Goyerov KRYPTON će izgleda da se snima kod nas...

Meho Krljic

Mi smo ipak nacija nadljudi  :lol:

crippled_avenger

Pogledao sam NEGOCIADOR Borje Cobeage, jednog od najuspešnijih aktuelnih španskih scenarista, pre svega vezanog za žanr komedije. Borja Cobeaga od početka svoje karijere uporedo i režira, pored pisanja za druge reditelje. NEGOCIADOR je njegov do sada najuspešniji film kada je reč o nagradama, dobitnik je naslova najboljeg bakijskog filma na festivalu u San Sebastijanu.

Nažalost, NEGOCIADOR odlazi u smeru čudnog understatementa u kome ne samo da je teško čitljivo šta je Cobeagi smešno, osim same suštine sukoba između Španaca i Baska, već ni najosnovniji zaplet ne uspeva da se razigra, kao što ni karakteri ne uspevaju da se izgrade.

NEGOCIADOR govori o matorom španskom birokrati, lojalnom Baskijcu, koji odlazi na pregovore sa članovima ETA oko rešenja baskijskog problema. Zaplet zvuči potentno, ali rezultat je nažalost i više nego mlak. Kada se toj nedorečenosti proistekloj iz understatementa doda i dosta neočikavana banalnost Cobeaginog pokušaja da strancima "objasni" situaciju u Baskiji, onda je rezultat film zaista skromnih dometa.

* 1/2 / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam THE WAILING, film sa kojim se ove godine vratio Hong-jin Na, južnokorejski žanrovski maestro u najavi, čiji filmovi iz raznih razloga nisu uspeli da prorade kod mene. U slučaju filma YELLOW SEA, jedan od problema bio je taj što se Hong-jin Na ne obazire previše na to da li mu je trajanje filma prilagođeno priči, što je doduše čest problem korejskih filmova, i to je samo jedan od problema koji opterećuju WAILING.

WAILING ne treba da traje dva i po sata, i u ovom slučaju nije problem tempa koji je dosta visok već pre svega to što u jednom trenutku, priča i junaci, i sam film zajedno sa njima kreću da se vrte u krug i što duže traje film postaje postupno sve besmisleniji.

U samom korenu WAILING je jedan zanimljiv spoj trilera i snolikog horora, za koji vrlo brzo postaje jasno da mu racionalno objašnjenje i razvijanje zapleta nije primarno, da je ključni efekat, i samim tim odlazak u predugo trajanje u kome znatan deo čine upravo dijalozi koji pokušavaju da objasne dešavanja, nije bio pravi izbor.

Da nije neodgovarajuće forme, WAILING je imao predispozicije da bude sve ono što volimo kod južnokorejskog žanrovskog filma, spoj svežeg tretmana žanrovskih konvencija, sa neočekivanim izlivima bizarnosti i humorom na mestima gde ga inače nema. Nažalost, Hong-jin Na je precenio svoj materijal i WAILING na kraju više može da komunicira sa fanovima južnokorejskog filma i žanrova koje tretira.

* * / * * * *

crippled_avenger

Pogledao sam IN THE DEEP Johannesa Robertsa, niskobudžetni high concept triler, u kome su autori pred sebe postavili skroman cilj ali su ga jako uspešno realizovali. Dok čekam da pogledam THE SHALLOWS Jaume Collet-Serre, IN THE DEEP je dobro zagrevanje. U ovoj produkciji Alexandera Aje, dve američke turistkinje odlučuju da u gvozdenom kavezu rone sa ajkulama. Stvari polaze po zlu, i njih dve ostaju zarobljene u zarđalom kavezu na dnu mora sa razjarenom ajkulom koja kruži oko njih.

Robertsov film je leakovao pre američke bioskopske premijere koja je više puta odlagana zbog promena nad vlasništvom filma, ali da je sve išlo regularno bilo bi zanimljivo kako bi se ova priča koju predvode Mandy Moore i Claire Holt prrovela na blagajnama. THE SHALLOWS je doduše obradio istu teritoriju, ali IN THE DEEP nosi specifičnu živost B-filma kojoj je teško odoleti.

Johannes Roberts ekonomično korist efekat pojavljivanja ajkule i u tom pogledu takođe IN THE DEEP realno koristi svoje mogućnosti. Tenzija se koristi upravo kroz tretman dubokog plavetnila iz koga vreba opasnost, kao i iz glumačke igre koja je vrlo solidna u pogledu stvaranja panike.

Film zaslužuje naročito priznanje zbog fine doze ironije koja se pojavi iznenada i doda filmu jednu dimenziju koja mu je nedostajala. IN THE DEEP je B-film koji radi sve ono što treba i mudro koristi svoje produkcione kapacitete.

* * * / * * * *

Krsta Klatić Klaja

Quote from: crippled_avenger on 01-08-2016, 14:01:45
Pogledao sam THE WAILING, film sa kojim se ove godine vratio Hong-jin Na, južnokorejski žanrovski maestro u najavi, čiji filmovi iz raznih razloga nisu uspeli da prorade kod mene. U slučaju filma YELLOW SEA, jedan od problema bio je taj što se Hong-jin Na ne obazire previše na to da li mu je trajanje filma prilagođeno priči, što je doduše čest problem korejskih filmova, i to je samo jedan od problema koji opterećuju WAILING.

WAILING ne treba da traje dva i po sata, i u ovom slučaju nije problem tempa koji je dosta visok već pre svega to što u jednom trenutku, priča i junaci, i sam film zajedno sa njima kreću da se vrte u krug i što duže traje film postaje postupno sve besmisleniji.

U samom korenu WAILING je jedan zanimljiv spoj trilera i snolikog horora, za koji vrlo brzo postaje jasno da mu racionalno objašnjenje i razvijanje zapleta nije primarno, da je ključni efekat, i samim tim odlazak u predugo trajanje u kome znatan deo čine upravo dijalozi koji pokušavaju da objasne dešavanja, nije bio pravi izbor.

Da nije neodgovarajuće forme, WAILING je imao predispozicije da bude sve ono što volimo kod južnokorejskog žanrovskog filma, spoj svežeg tretmana žanrovskih konvencija, sa neočekivanim izlivima bizarnosti i humorom na mestima gde ga inače nema. Nažalost, Hong-jin Na je precenio svoj materijal i WAILING na kraju više može da komunicira sa fanovima južnokorejskog filma i žanrova koje tretira.

* * / * * * *

neeeee, ovo je najbolji među najboljima!

Što se svi žalite na trajanje  :(

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

crippled_avenger

Quote from: Meho Krljic on 31-07-2016, 20:48:02
Mi smo ipak nacija nadljudi  :lol:

Ipak, ne. Studiji zauzeti...

crippled_avenger

Quote from: Pizzobatto on 01-08-2016, 14:33:24
Quote from: crippled_avenger on 01-08-2016, 14:01:45

* * / * * * *

neeeee, ovo je najbolji među najboljima!

Što se svi žalite na trajanje  :(

http://mislitemojomglavom.blogspot.rs/2016/08/its-horror-time-goksung-wailing.html?m=1

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ugly MF

Odgledo prvu TV filmsku epizodu Jack Irish Bad Debts australske produkcije.
Na redu su nastavak Jack Irish Black Tide i Jack Irish Dead Piont. Pa serija od 6 epizoda.
Interesantan krimi, ali nekako svež, pretpostavljam da će se Kriplu sviđat i on dati profesionalniji osvrt.
U ulozi Jack Irisha Guy Pearce nosi ulogu skroz ok.

crippled_avenger

gledao, nisam prezadovoljan...

Meho Krljic

Suicide Squad's Director Already Had To Apologize To Marvel Studios, Here's Why

Last night was Suicide Squad's big world premiere in New York, and it went off without a hitch. Well, ok, maybe one hitch was to be had. You see, someone in the audience yelled, "Fuck Marvel," and, in the heat of the moment director David Ayer repeated it. However, just as quickly as it happened, Ayer tried to make things right, as he issued the tweet of apology below:    >
Sorry about getting caught up in the moment and saying f*ck Marvel. Someone said it. I echoed. Not cool. Respect for my brother filmmakers.
— David Ayer (@DavidAyerMovies) August 2, 2016
David Ayer delivered the above apology through his official Twitter feed, and it was pretty quick considering that the event happened earlier this evening. Come to think of it, this tweet is the first notice we actually got that this minor snafu even happened. So in one neat little package, Ayer drew attention to a potentially controversial happening, and diffused it with a comment that is meant to have only the best intentions in mind when it comes to relations between the Suicide Squad director and his other film-making colleagues.
So now, the attention of the world will be turned to the one obvious subject that will be mentioned at least five times between today and Suicide Squad's opening on Friday: what's the public reaction going to be towards David Ayer's words So far, there's been a mixed bag of folks that are wavering between both camps, but there seems to be a slight edge to those in the crowd that feel Ayer shouldn't even be apologizing to the folks at Marvel Studios. This really isn't that surprising, considering both sides of the Marvel Studios and DC Comics coin have had some choice words about the competition in the past. 
Most notably, in the early days of the DC / Marvel feud, there's been words from both Robert Downey Jr. against the DC Comics camp and Wally Pfister speaking up against Marvel Studios' game. If anything, it looks like the feud between the two hasn't been as easily aired in the press as it was in those older days. Though that could always change with David Ayer's spur of the moment remarks, as anyone who's interviewing both DC and Marvel hot-shots will obviously be writing questions that will seek out a reaction to this news in the coming days.

While the apology definitely seems legit, and the right move on Ayer's part, it just might spark some new conflict between the two titans of filmed comic book entertainment. Should this come to pass, the question of whether there's such a good thing as good or bad intentions is being debated.
Suicide Squad comes to save the day, or at least walk away with the weekend's top slot, on Friday.

lilit

kad kreće film u bg? ovde tek 18.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

prekosutra

lilit

danke!  xremyb
sve neke gud njuz :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

crippled_avenger

Mel Gibson and Sean Penn may act together for the first time in a forthcoming adaptation of The Professor and the Madman, according to The Hollywood Reporter. The book, written by Simon Winchester, tells the origin story of the Oxford English Dictionary. Gibson is a longtime fan of Winchester's tale: he acquired the rights to the bestseller in 1998, the same year it was first published in the U.K.

crippled_avenger

Meho Krljic

Quote from: crippled_avenger on 02-08-2016, 18:24:11
prekosutra

Sutra je u premijera, ja rezerviso karte pa... videćemo.

crippled_avenger

Londonski Time Out ga prihvata oberučke!

crippled_avenger

crippled_avenger

Pogledao sam PAGAFANTAS Borje Cobeage, debi sa kojim je postigao veliki uspeh u žanru romantične komedije. Reč je o simpatičnom romcomu o momku koji neprestano biva friendzoneovan od strane svoje divlje argentinske simpatije koja se doselila u Bilbao u pokušaju da postane frizerka. Cobeaga ima veliku želju da se odmakne od klišea, da unese elemente crnog humora i ironije prema melodrami, i u tome uglavnom uspeva. Ono u čemu se ne snalazi najbolje jeste vođenje priče na fundamentalnom nivou. Iza svih gegova i ironičnih preokreta, gledalac prestaje da navija za njegovog glavnog junaka, i ne uspeva da dešifruje koji odnos treba da rezultira hepiendom, štose na kraju ispostavlja i kao Cobeagina namera. Pa uprkos tome što želi da izneveri fundamente romantične komedije kojom se bavi, u pogledu narativnog zamajca Cobeaga ne nudi nešto što bi nadoknadilo te temeljne vrednosti.

Rekao bih da se Cobeaga u ovom žanru mnogo bolje pokazao kada je bio samo scenarista u serijalu OCHO APELLIDOS. Pa ipak, PAGAFANTAS je opravdano poslužio kao showcase za novog energičnog komediografa u španskom filmu. Cobeaga je potom uspeo da u okvirima mejnstrima ispuni obećanje dato ovim filmom.

* * 1/2 / * * * *

Meho Krljic

Ispalo je da karata za premijeru Suisajd Skvod ipak nije bilo iako se tvrdilo da ih ima, tako da ću film gledati u četvrtak - ali makar u 2D što je prednost. U međuvremenu, prikazi ne deluju sjajno. Rotten Tomatoes rang mu je trenutno svega 35% što je strašno, a evo i nekih izvoda iz kritika:

Early 'Suicide Squad' Reviews: What the Critics Are Saying 

Does "Suicide Squad" live up to the hype? For months, fans have anxiously awaited the arrival of the DC Comics' movie that could finally trump the Marvel Universe. Although the movie is projected to be summer hit, will David Ayer's "Suicide Squad" dethrone the Marvel Universe critically?
Early reviews aren't looking too favorable in that battle. So far, on Rotten Tomatoes, "Suicide Squad" is hitting below 40%. Compared to Marvel Universe's last film, "Captain America: Civil War" which landed at 90% and the latest Avengers installment which landed at 75%, DC Comics has a lot of catching up to do. DC and Warner Bros.' latest, "Batman v. Superman: Dawn of Justice," didn't wow critically, coming in at 27%.
Variety's Chief Film Critic Peter Debruge emphasizes in his review that although The Joker and Harley Quinn are scene-stealers, the story makes little sense and is pretty messy.
"Yes, [Ayer] and Leto manage to invent a version of the Joker every bit as unsettling as the late Heath Ledger's immortal incarnation, turning the iconic Batman rival into a ruthless seducer (hunt down 'Mr. Nobody' to see the origins of Leto's wicked deep-throated cackle), but the character barely has anything to do," writes Debruge.
Richard Lawson of Vanity Fair says the movie is "bad. Not fun bad. Not redeemable bad. Not the kind of bad that is the unfortunate result of artists honorably striving for something ambitious and falling short."
Even a sparkling cast of Margot Robbie, Will Smith and Viola Davis can't save the film for Lawson.
"Even those stars eventually succumb to 'Suicide Squad's' grim undertow, Ayer's script forcing such erratic shifts in character and tone that it would be impossible for even the most nimble and resourceful of actors to keep their footing," he wrote.
Stephanie Zackarek of Time Magazine calls the movie "dead on arrival" and "chopped and diced and tossed up on the screen" also adding that "so much happens in David Ayer's DC Comics adaptation 'Suicide Squad' that by the end, it's as if you've seen nothing." One saving grace for Zackarek is Robbie's Harley Quinn, which is echoed by most of the critics, saying that after her entrance you can leave the movie and won't have missed anything.
Chris Nashaway of Entertainment Weekly thinks "Suicide Squad" is definitely a step up from "Batman v. Superman" but not a big enough step. He adds that although the characters are colorfully crafted with comic-book wit, the plot falls flat and "the stakes should feel higher"
Todd McCarthy of The Hollywood Reporter sums it all up in his first sentence.
"A puzzlingly confused undertaking that never becomes as cool as it thinks it is, 'Suicide Squad' assembles an all-star team of supervillains and then doesn't know what to do with them."
But also makes a good point, alluding to the possible success of the film: "What dedicated comics fan wouldn't show up for his [The Joker's] big-screen return?"
Peter Travers of Rolling Stone was incredibly let down by the film, arguing that appealing to a wider audience was a huge downfall for the film.
"Who stole the soul of 'Suicide Squad'? I'd say it's Ayer's willingness to go all limp-d–k and compromise his hardcore action bona fides for a PG-13 crowdpleaser that would rather ingratiate than cut deep, or even cut at all," he writes.
Alonso Duralde of The Wrap calls the film "overstuffed spectacle" that attracts people with a certain style that fails to deliver in the film.
"The film's ubiquitous posters are psychedelic and outrageously designed, but none of that aesthetic makes it into the final product," writes Duralde. "And if those posters led you to believe you'd be getting a lot of Leto's Joker, think again: he's a tertiary presence here, designed to attract ticket buyers and, presumably, to act as a placeholder for future DC movies."
David Ehlrich of IndieWire plays on the film's tagline, "Worst.Heroes.Ever," saying that "'Suicide Squad' promises to flip the script on superhero movies by forcing the audience to root for the bad guys. Alas, that wild and crazy idea is the only thing that separates this dank sewer of messy actions beats and misplaced machismo from any of the other films that have come to define its genre."
But just like with "Batman v. Superman," which made over $330 million in the domestic box office, unfavorable reviews do not mean that Ayer's "Suicide Squad" will tank.
"Suicide Squad" opens in theaters on August 5.

crippled_avenger

Ja ga gledam isto u četvrtak, 2D, kako valja i trebuje...

Meho Krljic

Kako su, uostalom, i naši pradedovi gledali filmove.  :-| :-| :-| :-|

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 03-08-2016, 11:34:27
Kako su, uostalom, i naši pradedovi gledali filmove.  :-| :-| :-| :-|
Četvrtkom 2D? :shock:
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

TAKOJE!!!!!!!!!!!1