• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALIEN rip-offs

Started by Seth Brundle, 19-10-2013, 19:50:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Seth Brundle

Na pokretanje topika o rip-offovima Skotovog masterpisa me je navela repriza filma THE DARK SIDE OF THE MOON, koji mi je kao klincu bio ok, iako ne bez mana, ali sada sam tek uvideo kolika je to smejurija. Film je režirao izvesni D.J. Webster, kome je ovo izgleda jedini film. Verovatno ga je većina gledala, kod nas ga je izdao First Production. Ukratko - Satana kontroliše Bermudski trougao kao i vezu između njega i tamne strane Meseca i sve brodove, svemirske i zemaljske, vuče ka njoj. Apsurdnost osnovne ideje, brojne naučne greške, ogromne rupe u scenariju su samo neke od mana ovog filma. Osim par ok scena, film nema skoro ništa da ponudi. Dakle, veoma loš film. EVENT HORIZONT je film koji podseća na ovaj, i svakako je bolji od TDSOTM. Od ostalih naslova koji spadaju pod ovu kategoriju pomenuo bih GALAXY OF TERROR koji je sasvim solidan B filmić, LIFEFORCE koji je imao svojih momenata i DEEPSTAR SIX, prilično loš film. Ovim filmovima bi uglavnom bilo mesto u guilty pleasure kategoriji.

Tex Murphy

Кад сам као младић гледао Тамну страну Мјесеца, био ми је супер. Вјероватно ћу га некад репризирати да видим како се држи након толиких година.
Најбољи Алиен рип-офф је сјајни ФОРБИДДЕН ЊОРЛД.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Seth Brundle

TDSOTM ima na par mesta pogođenu atmosferu, ok završnu scenu, seksi robota Lesli koji kontroliše brod, ali to je uglavnom to. Takođe, ovde glumi Joe Turkel, koji se baš nije snašao, ali ga ne treba preterano kriviti zbog toga, budući da je scenario veoma loš. FORBIDDEN WORLD bih baš mogao da repriziram.

Kunac

Reprizirao sam ga nedavno, svojevremeno mi se više dopao. Može da prođe, ali su nedostaci brojni.
"zombi je mali žuti cvet"