• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Бизаран проблем са лаптопом и вајерлесом

Started by Tex Murphy, 03-11-2013, 19:46:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

Имам (тј. имао сам донедавно) кућну вајерлес мрежу, која је функционисала преко рутера. Главни компјутер ми је прикачен директно на рутер помоћу кабла, док је лаптоп смјештен на другом крају собе и вата вајерлес кроз ваздух. И то је функционисало све до прије неки дан, кад је лаптоп напрасно престао да вата кућну мрежу. С друге стране, на овом компјутеру с ког куцам је све океј.
Оно што мене збуњује је сљедеће: Мој лаптоп без проблема препознаје комшијске мреже. Наравно, не може да се конектује на њих због шифре (није да сам покушавао, само нагађам, кахкахках), али препознаје да су ту, док ову моју уопште не види. Што ме додатно збуњује је што мој Киндл без проблема препознаје кућну мрежу и конектује се на њу. У чему би могао да буде проблем?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Albedo 0

nemoguće bre

predlog iz kamenog doba: pomjeri laptop 2-3 metra

tomat

meni se ponekad desi da mi laptop ne prepozna mrežu, ali reset reši problem.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Tex Murphy

Quote from: Spoljašnje protivrječje on 03-11-2013, 19:56:56
nemoguće bre

predlog iz kamenog doba: pomjeri laptop 2-3 metra

То је неизводљиво, јер би се нашао или на каучу или на другом компјутеру или на балкону. А ситуација је нажалост врло могућа, ево сам сам свједок :-( Нажалост, ресет такође не помаже :-(
Genetski četnik

Tex Murphy

Осим тога, прије је радио и са ове позиције.
Genetski četnik

Barbarin

Ali čega reset? Probaj da resetuješ ruter i da ugasiš pa upališ wi fi na kompu.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

mac

Promeni na ruteru frekvenciju. Ako se dobro sećam trebalo da možeš da biraš između desetak mogućih frekvencija. Možda tako "osvestiš" ruter.

Džek

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Dr00d

Da nisi isključio ili ti je otišao wireless na ruteru? I da li možeš svoju mrežu da uhvatiš sa nekog drugog uređaja?
Koji model rutera imaš?
There's no saint like a reformed sinner.

Tex Murphy

Quote from: Dr00d on 03-11-2013, 23:19:34
Da nisi isključio ili ti je otišao wireless na ruteru? I da li možeš svoju mrežu da uhvatiš sa nekog drugog uređaja?
Koji model rutera imaš?

Написао сам горе на почетку, Киндл без проблема хвата мрежу, то ме и збуњује. Рутер је некакав Асус.
Genetski četnik

Usul

Kao sto ti zakk rece obrisi postojecu konekciju za wifi. Restartuj masinu i probaj ponovo da se konektujes.
God created Arrakis to train the faithful.

Albedo 0

Kupio wifi usb adapter, nakačio na laptop, sve instalirao kako treba ali umjesto da se konektuje samo stoji ''acquiring network adress'' i ne mrda

u čemu je problem?

Inače, wireless oprema u samom lapu radi ali je signal slabiji

na novom adapteru pokazuje da je signal jači ali neće da se konektuje :(

da li je problem što su obe konekcije instalirane, iako je ona stara unutrašnja isključena

Albedo 0

riješio problem, ispade da utility softver pravi problem, pa sam ga vratio na windows softver, onaj obični, i šljaka

tomat

koji adapter si uzeo?

ja planiram da uzmem za desktop računar.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

obični tp link, al radi posao, čim mogu utakmicu u live streamu da gledam sasvim je ok

tomat

Quote from: Bata Živojinović on 23-11-2013, 19:17:30
riješio problem, ispade da utility softver pravi problem, pa sam ga vratio na windows softver, onaj obični, i šljaka

je l ti beše koristiš XP?

tomat

pa reko da vidim da li taj adapter radi sa XP-om, pošto sam se susretao sa stvarima koje su novije proizvodnje, i nemaju drajvere za XP.

je l ja dobro vidim oznaku, tvoj je 772N?

tomat

дејан

искористићу овај полупокојни харвестеров топик зато што се у њему поминје вај-фај...
ево како звуче вај-фај сигнали http://soundcloud.com/alissa-walker/phantom-terrains-audio

...barcode never lies
FLA