• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ravna gora

Started by Alexdelarge, 11-11-2013, 11:48:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 04-12-2013, 15:31:03
Neko je hakovao zoskov nalog. Zače, reaguj!!!!!!!!!!!!

sto? kad su mene doticala prejebavanja medijskih krvoloka? meni su svi dobri. pa tako i pola miliona folksdojcera koje 'smo' provukli kroz logore, a koji su nam mogli osigurati odlicnu privrednu suradnju sa jednom od najjacih ekonomija na svijetu. pa bi sad imali manje dezulovica bilo kojeg predznaka, izmedju ostalog.

džin tonik

ovaj odlomak bas predivno karakterizira i cetnike i ustase, odnose sa okupatorom, etc. bolje od bilo koje serije.

džin tonik

svi na veselom skupu:

a ovu sam vec jednom prilikom postavio, no zasto ne ponoviti, ne nalazi se cesto:

džin tonik

fascinira me kako su cetnici na tim slikama nekako, ne znam, drugaciji od ovih danasnjih. kako su toliko nazadovali, ne razumijem.

džin tonik

džin tonik

salim se malo, ima i lijepih cetnika.

SuperSynthetic

Jednom sam u Americi sreo starijeg gospodina inace Srbina koga su za vreme rata Englezi bacili padobranom na Ravnu Goru, jer je bio njihov obavestajac. Kaze da je pri tom skoku iz aviona povredio nogu ali su ga Cetnici nasli i poneli ga sa sobom posto nije mogao da hoda. Kada je pala noc ulogorili su se i polegali. Tokom noci Cetnici su mu drkeljali po stvarima misleci da on spava. Trazili su dukate jer su znali da ih engleski obavestajici imaju za nedaj Boze. Matori je dukate imao usivene u pojasu te mu ih nisu nasli. Takodje kaze i da su bili pijani. Najzesce je to sto je to pricao u Arizoni u kuci punoj mnogo velikih Srba, a niko nije smeo rec da mu kaze, jer je matori zracio samopouzdanjem i dostojanstvom samo tako. Svi su ga postovali.
To kako sam se ja nasao tu je duga prica. Ziveo sam jedno dva meseca u toj kuci kod tog tipa Srbina u Phoenix-u. Nikad nisam video da neko ima toliko utoka kao taj tip. Kad god bih ostao sam u kuci preturao sam mu po spavacoj sobi u kojoj je bilo utoka i u natkasni, i pod jastukom, i pod krevetom, ma svuda utoke onako neociscene. Uopste ih nije cistio. A sve su bile property of cia ili property of fbi, a bila je i jedna property of NY police. Colt.
U jednom trenutku mi se tu skurcilo, a i stigla mi je bila i neka kinta pa sam seo u avion i pravac Amsterdam. Nisam ja bas neki veliki Srbin.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

džin tonik

hoces reci da se preturacinom po spavacoj smatras legitimnim nasljednikom cetnika koji su padobrancu drkeljali po stvarima?

SuperSynthetic

Ne.

E, a jednom sam se sticajem okolnosti nasao u Becu na otvaranju  srpskog restorana Smederevo. Kad u neko doba ulazi jedno 4 Hrvata i kaze - Gle kako se vesele srpski prasci. Mos misliti kakva je frka nastala i kako su prosla ova 4-ica. 

džin tonik

ne znam za bec, nisam bio, ali sto se tice poznatih mi 'nasih' restorana po nj, ne pamtim takve scene. a zalaze svi redom.

SuperSynthetic

Davno je to bilo. 80-ih. Sad je drugo vreme. Opusteno. Samo pricamo.

džin tonik

ja se upravo unervozio...
mda, sad su neka druga vremena, u raznolikom drustvu sve same ljudine, dok tek u jednobojnom poprimaju smedju, crnu, crvenu, zelenu...

SuperSynthetic

Sta znam? Cesto idem u Zagreb. Posto me dugo nisu videli prvo pocnu da u sali ubacuju -bre- a kada se opuste zovu me Srbine. Jednom sam otisao na fudbal sa njima i u svlacionici nisam imao sta da obucem kad mi je neko dobacio hrvatski dres. Pogledao sam ga i obukao sam ga. Sta da radim? Dok smo igrali bilo je ono -Srbine! Srbine!- a ja u hrvatskom dresu sa sahovnicom. Cak sam i jedan gol zabil.

Albedo 0

Radoš uvalio četnicima do balčaka.

tomat

ijao, kako je Draža divan!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Konačno klanje.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

DeHickok

Quote from: Bata Živojinović on 08-12-2013, 22:23:44
Radoš uvalio četnicima do balčaka.
pricaj covece sta se desilo, nemoj da me teaser-ima  xuzi teras da sad pogledam i jedan minut ove serije  :-? :wink:
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Albedo 0

reče već Truman

+ Draža naivčina i retard

kako odmiču epizode ova serija ispada propartizanska

Джон Рейнольдс

Што више размишљам, све је овде мање-више пропартизански. Требало би пре "Равне горе" пуштати партизанске филмове с Батом Животињом, ко оне форе "некад и сад".
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Pa, ne znam, komunisti su prikazani kao zanesene i potencijalno opasne budale (biće uskoro ono sto za jednoga a možemo se kladiti da će Draža imati komentar na to). Ali što jes jes, Draža ispade filozof i humanista a to što je međ četnicima klalo su neki neposlušni, koji nisu sledili vođu kako treba.

Albedo 0

pa kad tipa nisu slušali ni vojnici koji su sa njim bili, možeš da se pitaš šta su radili neki koji su geografski bili udaljeni

profesionalni vojnik koji nema autoritet ni pred ljudima u onoj kolibi u kojoj kampuje

nego, jel se ono čitav RTS propartizanisao, odmah krenuo i propartizanski Šou svih vremena :)

Albedo 0

već postavljena epizoda

http://uptobox.com/l32ue00ikf01

mada, zadnjih 7-8 min su ključni

lilit

Quote from: Meho Krljic on 09-12-2013, 00:09:55
Pa, ne znam, komunisti su prikazani kao zanesene i potencijalno opasne budale (biće uskoro ono sto za jednoga a možemo se kladiti da će Draža imati komentar na to). Ali što jes jes, Draža ispade filozof i humanista a to što je međ četnicima klalo su neki neposlušni, koji nisu sledili vođu kako treba.

Ma nije Sloba bio loš već oni oko njega.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Mark

А у пичку материну коначно се нешто ДЕСИЛО у серији, и коначно имамо једног ЛИКА у серији ... Било би супер да комита-четник (серија је тако лоша да му нисам ни име запамтио) постане нешто као Дарил у Окружен мртвима ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Meho Krljic

Quote from: lilit on 09-12-2013, 00:43:41
Quote from: Meho Krljic on 09-12-2013, 00:09:55

Ma nije Sloba bio loš već oni oko njega.

Pa, to, uobičajena srpska bajalica. A pošto nas svet mrzi izmislili su koncept komandne odgovornosti da naše najsjajnije sinove (a mahom su sinovi, kćeri i ne priznaju u moguće zločince, šovinisti prokleti) javno provuku kroz blato i ubiju u zatvoru. Da ne pominjemo da se Draži ni groba ne zna!!!!!!!!!!

SuperSynthetic

Na kraju ce onaj Slovenac da ispadne najpozitivnija faca mada je ona scena sa njim, svabama i reflektorom skolski primer lose odradjene scene. Ipak je ovo filmovanje a ne lose pozoriste. I oni Srbi sto cuvaju devojcicu ce ispasti dobri na kraju. Cetnici nikad grdji. Partizani ko partizani. Docekali svojih 5 minuta. Gde je Tito?

ALEKSIJE D.

Ma, Bajić je igrao pilota kod Hajrudina... Sad malko srednje linija, ali se simpatije vide. Nego, u pravu su svi koji navode gde Draža ispade moron, kreten i pogubljen u vremenu i prostoru. Džabe mu topografske karte. Ispašće još malo ko kaludjer zalutali. Zanimljivo je to da su sve govorancije koje drži uzete iz memoara onog lika kog tumači Jezidić, pri čemu je gosn major prešao u ljotićevske formacije i kasnije oko Niša vodio borbe i protiv četnika DM. Epizoda oko stavljanja para jeste nešto što se podrazumvalo po pravilniku komitskog ratovanja, kako je traženo da se ostavi više noca, gde se narod ne bi odbijao od komita. Zato je nenormalno da ga vojnici gledaju belo kad vadi djenge.
Meni smeta retorika Bajićevih junaka(?) gde im je svaka reč veća od života i opšte mesto, ono što napisa moj omiljeni pisac "svaka ko iz oltara da ti izvire", što, naravno ne valja. Taj pretrani patos oduzima na realizmu i onako usporene serije.
A valjda će i Tile da nekako se dopela do Zemuna i tamo sretne Davorjanku... U sledećoj epizodi.
Mora kako voz kasni.

Mark

Код господина Бајића једина смрт може наступити од досаде, а то је велики проблем овог серијала.

http://www.nspm.rs/kulturna-politika/ravna-gora-nocna-mora.html
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

lilit

Nspm nije zadovoljan! Ahahahah. Pa jbt, ovaj Krsmanović kao njuz.net.

Meho Krljic

A tek Pogledi što nisu zadovoljni... Ispade da je Radoš naljutio svakoga a zadovoljio nikoga. Skoro kao Endi Vorhol:

http://www.pogledi.rs/ravna-gora-5-cist-falsifikat/

Глумцу који тумачи Дражин лик, Небојши Глоговцу, стављено је у задатак да оживи Дражин лик не из 1941, већ из 1946. године. Тада је он био сасвим друга особа, због последица ратних напора, али и мучења и дрогирања мескалином у комунистичким затворима. Односно, тек тада се његови покрети могу описивати као успорени.

ALEKSIJE D.

Spremite se dragi bibliofili! Ravna gora od srede 11 na kioscima. To će biti hit. Bajiću eto para a nama hita...
Moguće kako sam i neko slovo pogrešio?

Mme Chauchat

Quote from: Meho Krljic on 09-12-2013, 20:59:10
A tek Pogledi što nisu zadovoljni... Ispade da je Radoš naljutio svakoga a zadovoljio nikoga. Skoro kao Endi Vorhol:

http://www.pogledi.rs/ravna-gora-5-cist-falsifikat/

Глумцу који тумачи Дражин лик, Небојши Глоговцу, стављено је у задатак да оживи Дражин лик не из 1941, већ из 1946. године. Тада је он био сасвим друга особа, због последица ратних напора, али и мучења и дрогирања мескалином у комунистичким затворима. Односно, тек тада се његови покрети могу описивати као успорени.

Otvorila sam tekst samo da bih otkrila odakle 1946. komunistima meskalin, ali šipak... a oči su mi prokrvarile od prva dva pasusa.

SuperSynthetic

Znaci komunjare su bile na peyote. Nikad mi to nije palo na pamet iako je ocigledno.

Truman

Eh, onda žalim što nisam bio na mestu tih mučenika.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Albedo 0

vrag mi nije dao mira, ostavio sam komentar na NSPM, da reaguju na Dežulovićev tekst

Mme Chauchat

Bato, pa ti si malo dete komentatorsko za prosek NSPM, vidi ovo:
"Свака част Драгане, иако је критика овог опаког и планског, неокомунистичког фалсификата, могла бити и жешћа."

xrofl

lilit

Ahahahaha.
Paralelni univerzum! Yeah!

SuperSynthetic

Drazi su verovatno dali ibogain, a onda ga dodavali ajahuaskom. Da ga nisu streljali posle ovog tretmana bi postao nadcovek. Sada mu je svest na nivou besmrtnog elektrona koji svuda stize. Sve nas vidi. U nama je.

Son of Man

Haha, usraše se Torbica, Čvarkov i Boškić Sekuli u život, ovo je možda i najprikladnija kritika ove bede od serije!  :lol:

http://youtu.be/kEf6TNnLE58

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

SuperSynthetic

Daleko kraj mora.

Usul

Hmm, dakle chetnici 21 veka su svi na nularici, istetovirani i nose homoseksualushu....
God created Arrakis to train the faithful.

fenster

serija je i zvanično toliki fijasko, da će trilogija da ostane "jednologija".

SuperSynthetic

Bolje da su ponovo snimili Otpisane ali sa danasnje tacke gledista kada ne moraju da velicaju nikoga. U Ravnoj gori se ide na neki umetnicki dojam ali nista od toga. Bezuspesno. Folk je bolje odradjena serija.

Ghoul

Quote from: fenster on 13-12-2013, 04:30:45
serija je i zvanično toliki fijasko, da će trilogija da ostane "jednologija".

zvanično?
jel to rts reko?
https://ljudska_splacina.com/

tomat

Quote from: Usul on 13-12-2013, 03:06:31
Hmm, dakle chetnici 21 veka su svi na nularici, istetovirani i nose homoseksualushu....

ima jedan u pozadini sa dužom kosom, taj je tradicionalista. samo još bradu da uzgaji.

Albedo 0

čim je određen budžet za RTS jasno je bilo da nema finansiranja Ravne gore

DeHickok

Izgleda da se slabo ovde gleda Ravna Gora kada je zatisje preko 10 dana na ovoj temi. Neki, na nesrecu, i dalje je gledaju a evo i posledica

http://www.alo.rs/vesti/hronika/ubijen-oklagijom/41313

iz teksta o ubistvu koje se odigralo u nedelju:
"Kako je do sada utvrđeno, počeli su da se prepucavaju međusobno, nakon čega su se posvađali ni manje ni više nego zbog četnika i partizana...."

Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...