• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ravna gora

Started by Alexdelarge, 11-11-2013, 11:48:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

Trebalo bi pokrenuti pitanje dodele sredstava. Bata je na drugom topiku dao link ka članku u kome se veli da je RTS silne pare dao za Ravnu goru. Te se pare ne vide u krajnjem proizvodu, pa treba to ispitati.

scallop

Misliš ravna gore, ravna dole?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

SuperSynthetic

Ma propast od serije. Ne znam sta mi bi da uopste to i gledam. Bolje da sam farmu gledao. Bog da me vidi. Rode su jedina dobra serija. Mislim domaca.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

tomat

pa nije valjda da ste od Sekule očekivali da napravi neku uzbudljivu seriju?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

varvarin

Iskreno, očekivao sam.
Samo od Save Mrmka i ekipe dosta se moglo naučiti...
Ali sačekaću još malo, ono zbog čega je serija pravljena još nismo ni videli.

(Primer od sinoć: komunisti u razrušenom Beogradu slušaju Radio-Moskvu, da bi čuli kako se SSSR neće mešati u nemačku kampanju protiv Jugoslavije. Treba to da  prihvate kao svoje novo mišljenje, ali... stoje, ne govore i slušaju odjavnu špicu vesti - Internacionalu - koja traje predugo, a ništa drugo se ne dešava...
Za moj ukus, mnooogo usporeno.)

Albedo 0

Quote from: mac on 18-11-2013, 12:44:51
Trebalo bi pokrenuti pitanje dodele sredstava. Bata je na drugom topiku dao link ka članku u kome se veli da je RTS silne pare dao za Ravnu goru. Te se pare ne vide u krajnjem proizvodu, pa treba to ispitati.

s tim što je to Tabloid :)

mada kod Tabloida ti je svaki tekst mješavina istine i notornih laži, pa treba izvući šta je stvarno tačno

teško da je 100 miliona evra neko dao za seriju, kad čujem da je Game of Thrones prva sezona koštala 60 miliona

možda su dinari u pitanju

SuperSynthetic

Nemoj da neko nije platio pretplatu.

Truman

Ne radi putloker link. Ako izađe na jutjubu bači ga...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Agota

Ono sinoc vidjeno je bilo grozno. Ali na svim nivoima. :cry:
Ja razumem da je Bajicu onaj nesrecni Djoda prijatelj... ali ipak, neki nivo... :twisted:
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Agota

Quote from: varvarin on 18-11-2013, 10:50:18
Inače,
uz najveće poštovanje za Irfana Mensura kao Mačeka, mislim da je sinoćnja epizoda RAVNE GORE bila smrtno dosadna.

Eh, Irfan Mensur, pa on i u onoj sapunjari JELENI glumi teatralno kao da je Sekspir u pitanju. Kreten.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Irfan je dobar glumac, pravi pozorišni bard :D

SuperSynthetic

Васа С. Тајчић

Мени смета, поред осталог, што се мјесто и вријеме одигравања сваке сцене, ма како била небитна са историјског становишта, "искуцава" на екрану. Тај поступак се примјењује ради описа дешавања пред неки драматичан догађај, што овдје није случај.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Albedo 0

Quote from: Red John on 18-11-2013, 16:07:00
Ne radi putloker link. Ako izađe na jutjubu bači ga...

radi link, ti nešto pogrešno radiš

klikni ''Continue as a free user'' a ne ''Download now''

Truman

to i uradim, pa watch now i izbaci mi onda HD link. Inače mi je u rar fajlu.

Albedo 0

ma nije to watch link, samo download

Ghoul

ovaj truman je, čak i pod drugim nickom, zbunjeniji od dva ludaka u buretu.
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Kod mene opcije sa strelicom ( koja postoji kad gledam strane filmove ), al da ne tupim više. Pišite o seriji...

ALEKSIJE D.

Serija na istorjiskim faktima u kojoj vojnik preko Rtnja vozi biciklu i kuka kako nigde da sretne ni jednu vojnu jedinicu? Ono, po dokumentima u Soko Banji je komanda jednog puka koji zaprečava sve puteve i mostove prema Aleksincu, rudnicima na Rtnju, prema Boljevcu, Zaječaru i Majdanpeku, bijući se sa elitnom SS jedincom "Adolf Hitler" koja treba da prodre do tih rudnika i onemogući njiovu diverziju od regularne vojske, u čemu nije uspela. To je, naravno, zanimljivo, jer je to jedini zadatak SS jedinice "Adolf Hitler" koji ona nije izvršila.
Ali, čudni su ti šumski putevi i livade kojima se bicikla vozi od Dunava do Suvobora, gde samo pastiri dime sir i sviraju u flajku...
Ili Bajić nije čitao ista dokumenta i izveštaje 12 armije slate Hitleru u tom periodu.
A, pre će biti, gde ja cepidlačim.
Bitno gde smo čuli Mačeka i čist hrvatski govor sa kojim se mučeni Irfan rve.
Mada, Bajić daje rešenje ko je kriv za sav taj srpski udes i kasniju Dražinu propast: sin Dragan, ovaj, Milisav. Umesto da doveze auto i general krene da pravi planov eza protifofanzivu, on stoji ukraj Drine, sluša hodžu i pucka lisje.
Pošto će kasnije kod Draže biti kurir ili posilni, veerovatno kako će u odlučujućem mometnu duvati u maslačke zanet njihovim letom i zaboraviti šta to treba da uradi i po šta je poslat...
Napeto, brale, ko u mideru.

Truman

Odgledao Epizodu 2 na jutjubu...ovo je slabo, ali nisam više ni očekivao od autora Bajićevog kapaciteta.

krusevac

Quote from: Alexdelarge on 13-11-2013, 08:17:49
Neka Branka Prpa pripremi svoj stomak za ,,Ravnu goru"

Baš kao gospođa Prpa o mojoj seriji, na sličan način je povodom romana ,,Nož" Vuka Draškovića 1982. na partijskim plenumima govorio narodni heroj Vlado Šegrt: ,,Ja tu knjigu nijesam čitao, ali tražim da se ona zabrani."

Da se ne radi o tekstu kojije objavila ,,Politika" ne bih reagovao. Tim pre što mi ne pada na pamet da osporavam pravo bilo kome, publici, gledaocima, stručnoj javnosti  – da komentarišu, kude, da zameraju, kritikuju, analiziraju, pa i da ako smo zaslužili –  hvale seriju ,,Ravna gora" čiji sam autor. Bez obzira na to što u tekstu pod nazivom ,,Počele polemike o seriji Ravna gora",kojije objavljen 11. novembra u ,,Politici",prevladavaju  pohvale izrečene od najvećeg živog srpskog dramskog pisca akademika Dušana Kovačevića i najvećeg živog srpskog pesnika akademika Matije Bećkovića, zbog kojih bihmorao biti spokojan i zadovoljan – ipak, moram da se oglasim. To činim i u ime preko 200 mojih kolega glumaca i preko 500 filmskih radnika, autora, saradnika i stradalnika koji su poslednje dve godine pod nemogućim uslovima i u ogromnoj finansijskoj oskudici – izgarali radeći TV seriju ,,Ravna gora", kako bi bila najbolja, kako bi ličila na svetsku produkciju. Makar toliko – da ne dopustim da neko blati i skrnavi ogroman napor i najbolje namere – a da pritome, kako sam kaže – nije video ni delić ,,Ravne gore".    Povod mi nije izneto mišljenje velikog hrvatskog reditelja koji živi u Pragu gospodina Lordana Zafranovića, da ,,nezna da li će moći da gleda seriju" – ali da ipak misli da će ona biti samo revizionistička i da ,,neće izneti stvarno stanje stvari" jer je moguće pravljena da zadovolji političku elitu? Gospodin Zafranović,koga se ne usuđujem da oslovim sa ,,kolega Zafranović" da se ne bi uvredio, pokazuje neverovatni dar za vidovitost iznoseći svoj sud o seriji, to jest o nečemu što uopšte nije video. Ipak, u tome – iz meni nepoznatih razloga, prednjači jedna dama, doktor istorijskih nauka, gospođa Branka Prpa.

Istoričar nisam – ali glumac jesam, koji je počeo da režira. To je tačno. Treba li zbog toga da me bude stid? Kome treba da se izvinim?  Gospođi Branki Prpi? Interpretator istorije nisam – autor sam igrane umetničke serije koja govori o Srbiji u događajima iz aprila 1941.godine, pa nadalje. Posle izjava gospođe Prpa, kojoj ne mislim da treba osporavati da je doktor istorijskih nauka, i kojoj ukazujem svako poštovanje kao naučnom  radniku i kao ženi – pitam se: smem li nastaviti?

Uvaženoj dami daleko bilo da želim da osporim pravo da kritikuje, čereči, tranžira i napada seriju ,,Ravna gora". Svemu tome sam se i nadao. Moj rad i moje skromno delo moraju biti podvrgnuti kritici i sudu, kako najšire publike, tako i stručne javnosti. Ali moram priznati da sam zapanjen izjavama gospođe Prpeu ,,Politici" kada kaže: ,,Da nije gledala seriju i da nema nameru ni da je gleda, jer ne gleda ni 'Sulejmana Veličanstvenog'"jer je ,,Ravna gora", po njenom mišljenju, ,,politička petparačka priča"...i još ekstra –  da je moja serija ,,problematične teme i načina finansiranja"!?

Što je previše – previše je. Znači – nije gledala, ali zna da je to politička petparačka priča.Baš kao gospođa Prpa o ,,Ravnoj gori" –na sličan način je povodom  romana ,,Nož" Vuka Draškovića 1982.godine na partijskim plenumima govorio narodni heroj Vlado Šegrt: ,,Ja tu knjigu nijesam čitao, ali tražim da se ona zabrani."

Egzaktnost nauke kojom se bavi gospođa Prpa ne trpi proizvoljnost, malicioznost i sujetu – već samo fakta. Dakle, poručujem joj da ipak pripremi svoj stomak, neka odvoji malo svog dragocenog vremena i neka pogleda, ili gleda ,,Ravnu goru" – pa neka raspali. Stručno, argumentovano i odgovorno. A što se tiče ,,problematičnog načina finansiranja" serije ,,Ravna gora",na koje aludira gospođa Prpa – neka joj služi na čast. Jasno je da se ova dama pored istorije razume i u pare, najviše u tuđe.

Radoš Bajić

http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Neka-Branka-Prpa-pripremi-svoj-stomak-za-Ravnu-goru.lt.html

Truman

Kakva je bila treća epizoda, da l da gledam?

SuperSynthetic

BEOGRAD, 25. novembar 2013, (Njuz) – Reditelj i secnarista ,,Ravne Gore" Radoš Bajić odlučio je da nagradi vernu publiku, pa je otkrio da će se u narednoj epizodi ove serije nešto zaista i dogoditi.

Read more: http://www.njuz.net/rados-bajic-obecao-da-ce-se-u-sledecoj-epizodi-ravne-gore-nesto-desiti/#ixzz2lf66ba3X

Albedo 0

Ravna Gora 3. epizoda

eo snimka, ali i ja preporučujem njuzov rezime

ALEKSIJE D.

Uzeli mi komentar iz prstiju... Za sina Dragana. Okanović nikako da se odlepi od poluretardiranih likova.
Sve deluje kako Bajić jasno iscrtava uzroke Dražinog poraza: ovaj ima sina Dragana, tj. osobu zaostalu u razvoju, a Tita ima fanatike koji znaju da čitaju i vrte dugmiće na radiju.
Logično, drug Tita pobediti mora...
Još kad se pojavi zaridali Milašin...
Ono, nije da se ne događa: okopala se njiva, uzeo krunjač, proprala burad od taloga što se stvorio tokom zime, spremio gulaš sa makaronama, nasekla slaninica kalemrskim nožem i oljuštilo neko krilce bela luka, srknula i koja rakijica, prezalogajio malkice beli mrs, kulturno, sas viljušku a ne sa kame, gađale svrake puškom... Dešava se tu, dešava. nemojte biti zluradi.

Truman

Treća epizoda za nijansu bolja zbog dizanja tenzije u scenama sa oficirima...No, to je i dalje jako slabo.

Albedo 0

kad počnu da mijese gibanicu na Ravnoj gori - tu počinje zaplet!

Truman

Tako to biva kad se glumac bakće istorijom i politikom. Šteta za njega što troši svoj dar na tako loš scenario. No, s druge strane ga razumem. Od nečega mora da se živi, a od pozorišta nema 'leba.

SuperSynthetic

Dobro mu stoji Draza. Mozda malo i izvuce seriju.

ALEKSIJE D.

Kuj oće da gi zna kako je stvar tekla, eve mu malko istorije u skraćen oblik. Čerez lakšeg praćenja serijala.
A što se tiče ulaska u Beograd od strane Batajnice, nekako drukše piše. I u "Politiki" ima fino pisanije gde je samo 9 nemaca osvojilo Beograd. Taka je to odbrana bila. Koj želi, mož izgugla izdanja od ovu godinu i nadje sas sve slike ulazak tog odeljenja koje je tek s večeri javilo gde se može mirno ući u grad.
http://www.znaci.net/00001/53.pdf

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ponoviću po ko zna koji put: Boris toliko lepo piše da bih mu podigao spomenik (a možda se i jebao s njim  :oops: ).

lilit

одличан текст.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Albedo 0

gdje je Pigvin kad je najpotrebniji!

baš sam uživao čitajući, već šaljem nekim drugarima četnicima

Truman

Moram priznati da ovo nisam znao...

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 04-12-2013, 12:18:57
Ponoviću po ko zna koji put: Boris toliko lepo piše da bih mu podigao spomenik (a možda se i jebao s njim  :oops: ).

ako zelis, mogu dodati nekoliko 'jebati', pa ti se mozda i ja svidim.

džin tonik

Quote from: Red John on 04-12-2013, 14:10:56
Moram priznati da ovo nisam znao...

ocigledno ne pratis najzabavniji agitprop-trash velikih umova poput dezulovica.

Truman

ne zanimaju me te  verbalne vratolomije zosko, već istina :)

lilit

neverovatno da ovaj gore nikad nije uhapšen.

scallop

Koji od ovih gore? :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truman

Red Johna su ubili, čisto da se zna :D

lilit

truki, naravno.

šalu na stranu, to da vjekoslav vrančić umre mirno u južnoj americi...e to je baš nepravda. al ništa novo.

scallop

Tko ti je pa taj? Za Red Johna mi je već lakše. Mislio sa da misliš na Dezulovća, ali on je isuviše glasan da se "utišavanje" ne bi primetilo. Ali, on je nadrljao kad mu Meho dođe sa svojom ponudom. To neće preživeti.

Meho Krljic

Nisam ja toliko gord da mislim da bi Dežulović imao seks sa mnom. Ali kad bi on to ponudio, e onda...  :oops: :oops: :oops: :oops:

scallop

Sad tvrdiš pazar. Uzdaš se da će Dezulović da sazna, jer, eto, sve sazna. Taj članak meni ukazuje na njegovu sjajnu pripremu, pa ako nije izmišljotina, onda je to vredan dokument, jer dokazuje da podaci postoje, a da smo mi naivci koji se povode za sumanutim nacional-političkim idejama.

Meho Krljic

On do sada nije imao momente u kojima se pokazalo da se bavi izmišljotinama a izuzetno detaljni podaci u ovom tekstu sigurno mogu nekako da se provere, makar na parče. Čak i da je tekst manipulativan, sjajno je napisan.

A ako me Boris nije zapazio u vreme kada smo zajedno objavljivani u e-novinama, sumnjam da će da me zapazi na Sagiti  :lol:

tomat

jutros pročitah tekst, ali me Džejp preteče u linkovanju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 04-12-2013, 15:13:03
... izuzetno detaljni podaci u ovom tekstu sigurno mogu nekako da se provere, makar na parče. ...

podaci su vjerodostojni, jedino je steta sto se ne iznose na jednoj drugoj razini, koja bi snizavala tenzije, kao i jednim drugim rijecnikom. ali to vec treba upitati one koji imaju zarobljene stare arhive.

Meho Krljic

Neko je hakovao zoskov nalog. Zače, reaguj!!!!!!!!!!!!