• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Emigracija na Island?

Started by Ugly MF, 20-11-2013, 12:00:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ugly MF

Mozda jedna od najtezih zemalja da se coek preseli, ali bas zato izazovno...
Jel cuo neko negde za neku firmu tamo gde im treba neko da zna da crta i ilustruje?
:)
Ja se ubi trazec svo slobodno vreme i nista?Znam da svi spikaju inglish, tako da za prvo vreme moze se prodje, lako ce posle ucimo Vikingski!

scallop

Cakano, pa da dopunim.
Sin mog kolege je tamo, a koliko se sećam završio je primenjenu umetnost. Mora da je u tom poslu. Međutim, neka druga iskustva, ovoga puta iz Grčke, kazuju da će vikinški da bude ultimativan. Ne zbog komunikacije, nego zbog ugovora. Svuda ima lopina koji bi da iskoriste uljeza.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Ugly MF

uu, to je normalno, svi smo ljudi, malo malo, pa i ovi Francuzi slucajno nesto pogrese po ugovorima, kao umesto 15,oo%, stave 1,5% i slicno, hehehe... tako da me nista nemre zacuditi....
Nego nema veze, ima li sanse da pitas tog kolegu da da sinov mail? :)
Ebga, ko ne pita....

mac

Imam neku blagu nevericu u vezi sa islandskom imigracionom politikom. U pitanju je malo i izolovano ostrvo, a istovremeno ima sasvim dovoljno potencijala da je red za ulazak verovatno prilično dug.

Ugly MF

Ma jesu drveni, cak imigracija se i ne pominje, turisticku vizu dobijez i na 90 dana, eej, ali ,hehe, treba ti love ko blata da prezivis... tako da nemas prakticno sta da trazis tamo, i s time su sve potencijalne manjine koje bi se kotile tamo i zivele za sicu odvratili o'ma u startu.
JEDINI nacin tamo uzivati u blagodetima planete Zemlje je da te firma pozove da radis.Ali jedini.
Sve ostalo pisi propalo i neuspesno i uzaludno...