• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Santa Clauss is back in Town: Novogodišnja 2014.

Started by M.M, 31-12-2013, 17:12:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

M.M

http://youtu.be/rqVMfTz_HDU
Jednom mi je neko rekao da sam poput krave što daje sto litara mleka, a onda ritne kofu i prospe izmuženo mleko. I dobro, to može da bude tačno i netačno u mom slučaju, ali, zar Radionica jednom nije davala hiljade litara mleka?
A Radionica kakvom je znamo nije bila samo mesto gde smo mogli da štrpnemo znanje. Umeli smo i da se tabamo. Pa, zašto bismo onda propustili tako dobru zabavu? Bar za novogodišnje praznike možemo sebi da je priuštimo.
Ipak, ostaje pitanje jesmo li sve prosuli? Jesmo li rekli sve što smo imali? Naravno da nismo i, stoga, evo prilike da uradimo nešto dobro.
Tako da, otvorio bih novogodišnju Radionicu Znaka Sagite s temom:

Svemirski brod RUDOLPH je prizemljio na Bagdali.

Tolerisana dužina priče do 6.000 karaktera
Rok: Badnje veče. Čitanje i rasprava do sv. Stefana (9.01.), komentari do pravoslavne Nove godine. Rezultati: sv Vasilije (14.01.)
Priče slati na mejlove: rangelak@gmail.com i miljan.dale.markovic@gmail.com
Nijedan poraz nije konačan.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

M.M

pokojni Steva

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Ti bi, za promenu, mogao da uzmeš plajvaz među prste, pardon, da kuckaš po tastaturi. Možda se i Hrundi navata.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Biki

Quote from: scallop on 31-12-2013, 19:30:36
Ti bi, za promenu, mogao da uzmeš plajvaz među prste, pardon, da kuckaš po tastaturi. Možda se i Hrundi navata.

Ili sto bi rekao gore pomenuti Elvis:

"A little less conversation, a little more action please
All this aggravation ain't satisfactioning me
A little more bite and a little less bark
A little less fight and a little more spark
Close your mouth and open up your heart and baby satisfy me"

Plut

Ja bih se rado priključila, ali mi vera ne dopušta da se do Svetog Prokeljija bavim umetničkim izražajem preko žica.

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

A neki se ne zajebavaju... Prva priča pristigla!

Josephine

QuoteSvemirski brod RUDOLPH je prizemljio na Bagdali.

A šta se tačno vežba ovom temom?  xrofl

M.M

Ono što tebi nije pošlo za rukom. A šta bi ti od novogodišnje Radionice? Ko hoće da piše, pisaće. A kad smo već kod toga, mogla bi da sedneš i napišeš nešto (smisleno) baš za ovu radionicu.

scallop

Vežbaće se introspekcija sa unutrašnjim monologom. Dozvoljen je i duet. A može i recitacija.

Kimura

Добра је тема. Управо сам дошла к себи, па можда и смислим нешто до МОГ РОЂЕНДАНА. :lol:

Josephine

Quote from: Miljan Markovic on 03-01-2014, 23:51:04
Ono što tebi nije pošlo za rukom. A šta bi ti od novogodišnje Radionice? Ko hoće da piše, pisaće. A kad smo već kod toga, mogla bi da sedneš i napišeš nešto (smisleno) baš za ovu radionicu.

Ne pišem ja više na "sadržajne" teme. Porasla sam. Možda vam zato nisam smislena, al šta ćemo sad, jel.

Biki

Quote from: kimura on 04-01-2014, 12:04:42
Добра је тема. Управо сам дошла к себи, па можда и смислим нешто до МОГ РОЂЕНДАНА. :lol:
kad ti je rodjendan Kimuro, da proslavimo :)?

scallop

scallop

SuperSynthetic

Plutika i Kimurika prizemljise na Bagdalu da proslave rodjendan. Tu jos uvek vreme nije prestalo da postoji kao u njhovom sazvezdju. Cak ni voda nije bila gorka. Sve je teklo. Osecali su se mirisi. Jedva su cekale da dodju na ovu nezno plavu i vlaznu planetu. Kapetan je doziveo snaznu erekciju. To mu se dogodilo prvi put posle dugog dugog vremena.
Malo zbunjeni osecajima koji su se rojili u njima, njih troje izadjose napolje. Atmosfera im je savrseno odgovarala. Disali su punim plucima.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

scallop

Ah, zaboravio sam da obavestim zainteresovane:

POSLE SVAKE TEME POSTAVIĆU SPISAK ONIH KOJE VIŠE NE ŽELIM DA VIDIM NA RADIONICI.

Već imam kandidate.

Josephine

hahahahahah

pretpostavljam da smo hrundi i ja prvi na spisku?

M.M

Quote from: scallop on 31-12-2013, 19:30:36

scallop

I lažna povezanost sa Hrundijem će ti se izjaloviti kao i sve drugo. Ti si porasla i budi među poraslima.

Josephine

Vaša mržnja je uništila radionicu. Zapamtite to sada kada otvarate novu. :)

Josephine

Eh, da: kao i vaša potreba da budete Yoda, mudrac radionice. Autoritet koji ne trpi konkurenciju. Samo što je Yoda stvarno mudar. :)

scallop

Quote from: D. on 05-01-2014, 10:25:19
Vaša mržnja je uništila radionicu. Zapamtite to sada kada otvarate novu. :)

A tvoja ljubav će je spasiti.

Josephine

Moja ljubav usmerena je u drugom pravcu sada. :)

Ovde sam samo slučajna prolaznica koja komentariše činjenicu da radionica nije ni počela, ali zato selekcija podobnih jeste. I odjednom je Miljan vešti pisac koji druge savetuje da napišu smislenu priču. Ma dajte, nemojte se zajebavat. :)  Razumem ja lobije i selekcije, ali ovo je, najblaže i biranim rečima rečeno - smešno. :)

scallop

Prođi već jednom. Počistiću i za tobom.

džin tonik

Quote from: scallop on 05-01-2014, 10:00:25
Ah, zaboravio sam da obavestim zainteresovane:

POSLE SVAKE TEME POSTAVIĆU SPISAK ONIH KOJE VIŠE NE ŽELIM DA VIDIM NA RADIONICI.

Već imam kandidate.

HO! HO! HO!

Stipan

Quote from: SuperSynthetic on 05-01-2014, 09:54:14
Malo zbunjeni osecajima koji su se rojili u njima, njih troje izadjose napolje. Atmosfera im je savrseno odgovarala. Disali su punim plucima.

M.M

Quote from: D. on 05-01-2014, 10:41:03
Moja ljubav usmerena je u drugom pravcu sada. :)

Ovde sam samo slučajna prolaznica koja komentariše činjenicu da radionica nije ni počela, ali zato selekcija podobnih jeste. I odjednom je Miljan vešti pisac koji druge savetuje da napišu smislenu priču. Ma dajte, nemojte se zajebavat. :)  Razumem ja lobije i selekcije, ali ovo je, najblaže i biranim rečima rečeno - smešno. :)
A hoćeš li da ti kažem šta je smešno? Tužno, tačnije. Kad pokreneš radionicu i ne dobiješ nijedan riplaj, a onda od muke kukaš administratoru, ili, možda još uvek imaš administratorski pristup forumu, ko bi ga znao, ovde je sve moguće, da obriše tvoju bruku.
A da li sam vešt ili ne, videćemo. Kao što nisi kompetentna ni za šta na ovom svetu, a i da jesi, nikoga ne bi zanimalo tvoje mišljenje. U to smo se uverili mnogo puta, a tebi dođe na isto. Stoga, vrati se sređivanju soba i pranju čaša i tanjira i koječemu što radiš tamo u mudžiburiji. A to je verovatno tvoj jedini talenat i potrudi se da ga razviješ.

Josephine

Oh, povredila sam te, Miljane? Oprosti mi. :) Samo mi je zaista smešno kada TI glumiš neki autoritet. Sada još i istoriju stvarate? Ne može.

Nikome nisam kukala da briše bilo šta. Otvorila sam temu, njeno izvođenje bilo je prezahtevno za bilo koga ovde, što dovoljno govori o tome koliko su ljudi ovde spremni da pišu pisanja radi.

A na zlobu, apropo mog rada u inostranstvu, koja te čini strašno ružnim i neprivlačnim, neću da odgovaram. Ja, valjda, nisam imala ćaleta da mi sredi svaki posao u provinciji, pa i nisam ostala u zemlji, nego se, stvarno, potucam po svetu, i teško radim da bih preživela. Nismo svi imali sreće da budemo nalickani mamini i tatini sinčići (što je, očito, jedini tvoj talenat - jer eto sada i scallopa da ti glumi patrona). :)

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josephine

I have one. :) Ali od tebe, Harvi, nisam ni očekivala drugi komentar. A kamoli odbranu. Uvek si se i pokazivao kao pussy, ovde, na forumu. :)

M.M

A ja sam jedan mamlaz! Pozvao sam te javno da napišeš nešto za ovu radionicu. Posle svega. Orden mi treba udeliti za glupost.
Quote from: D. on 05-01-2014, 10:59:19
Oh, povredila sam te, Miljane? Oprosti mi. :) Samo mi je zaista smešno kada TI glumiš neki autoritet. Sada još i istoriju stvarate? Ne može.
Ti ne možeš da me povrediš. Osvesti to. Nikada nisam glumio autoritet. Istina, kadkad opaučim neke kojima je glava počela mnogo da buči i to je sve. A ko se to trudi da stvori istoriju? I ko je taj kome ćeš ti moći bilo šta da zabraniš?

Quote from: D. on 05-01-2014, 10:59:19Nikome nisam kukala da briše bilo šta. Otvorila sam temu, njeno izvođenje bilo je prezahtevno za bilo koga ovde, što dovoljno govori o tome koliko su ljudi ovde spremni da pišu pisanja radi.
Da i govori o tome koliko su tvoji kvaliteti, u stvari, interplanetarni. qpuke

Quote from: D. on 05-01-2014, 10:59:19A na zlobu, apropo mog rada u inostranstvu, koja te čini strašno ružnim i neprivlačnim, neću da odgovaram. Ja, valjda, nisam imala ćaleta da mi sredi svaki posao u provinciji, pa i nisam ostala u zemlji, nego se, stvarno, potucam po svetu, i teško radim da bih preživela. Nismo svi imali sreće da budemo nalickani mamini i tatini sinčići (što je, očito, jedini tvoj talenat - jer eto sada i scallopa da ti glumi patrona). :)

A provincijalac viče provincijalac. Dobila si šta si zaslužila. Opet si počela prva da se čačkaš. A sažaljenje iskaj od nekog drugog.

Josephine

Ma kakvo sažaljenje.:) To je realno stanje stvari. Ne kažem ja, možda moji talenti i nisu veći od ovog što imam sada. A možda i jesu, samo što se ja ne ljigavim kao ti. A možda i jesu, samo sam lenja. A možda i nisu i ništa od mene nikada neće biti. Bar ne po pojmovima svakodnevice i proseka.

Prvi si mi poručio da napišem "nešto smisleno", ne? Ko je koga tu, onda, prvi čačkao?

Ne pišem više za svakojake radionice, rekla sam.

Kimura

Dosadna si.
Ako ti se već priča, mogla bi da kažeš koju o tom svetu u kom teško zarađuješ za život.  Kako je biti moderna žena među Arapima? Ja bih to sa zanimanjem čitala. Ozbiljno.

M.M

Quote from: D. on 05-01-2014, 11:26:30

Trebalo bi. Prijala bi ti vežba. Ono što si pisala u poslednje vreme je poprilično slabo. Pogotovo na nivou pisanja.

Josephine

Quote from: Miljan Markovic on 05-01-2014, 11:30:32

Quote from: D. on 05-01-2014, 11:26:30

Trebalo bi. Prijala bi ti vežba. Ono što si pisala u poslednje vreme je poprilično slabo. Pogotovo na nivou pisanja.

Kaže Miljan, veliki autoritet za pisanje. :)))

M.M

Upravo o tome ti i pričam. Kad sam ja to primetio, zamisli samo šta bi ti rekao neki pravi autoritet.

M.M

Quote from: D. on 05-01-2014, 11:37:06
Ti ne umeš da primetiš. :)

Naravno da ne umem. Bitno je da umeju oni drugi što su ti utuvili u glavu da si talentovana i na veliku žalost svetske književnosti - lenja. A to je tako izlizano.

Kimura

Udri dalje (mislim na blog, ne na Miljana). I nemoj da budeš lenja.

Albedo 0

M.M

Bolje ćuti nego da kažeš da si lenj. To je izgovor za neuspeh. "Eh, da nisam lenj, zaš gde bih bio i gde bi mi bio kraj?" Dobro, za neke znamo gde su... A ti Kimura bi mogla da me zaštitiš malo. Mislio sam da smo se tako dogovorili.