• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

True Detective

Started by Father Jape, 21-01-2014, 16:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Linkin

Quote from: eddie coyle on 21-07-2015, 00:35:51
Ne znam koliko ima poente bukvalno, po strukturi, porediti prvu i drugu sezonu posto serija vise nije triler o lovu na serijskog ubicu vec je noar gde se obicno glavni protagonista/sti slucajno uplete u nekakav slucaj ubistva/nestanka i onda se to zaplice do krajnjih granica, svaki put kad misli da je nasao odgovor na neko pitanje u stvari nadje jos pitanja ( kao Dzek Nikolson u Chinatown-u npr ali i jos mnogo drugih slicnih filmova), ne bih se zacudio da se serija rasplete u bukvalno poslednjoj epizodi.

Jedna od osnovih mana ove sezone jeste što previše strukturalno liči na prvu sezonu, tj. sve smo već videli, sve je očekivano, pa i ovaj tajmgap koji se dešava likovima. Da to nije slučaj, verujem da niko ne bi ni poredio.

A budući da neki poput tebe i Bate veruju da će 'sve da se rasplete bukvalno poslednjoj epizodi' pa hajde da sačekamo da serija zakuca ta poslednja tri čavla u svoj kovčeg, te poslednje tri epizodice, pa da diskutujemo tada. Ovako, dok ta uzaludna nada postoji, mnogo je besmisleno.  :lol:

Quote from: eddie coyle on 21-07-2015, 00:47:33
Sta se desilo u prvih pet epizoda prve sezone ?

Mnogo toga. Nije bilo toliko likova kao u ovoj sezoni ali su od početka međusobno sudejstvovali, praveći sinergiju. Ti međusobni odonosi su činili prvu sezonu. Od samog početka. Ne od neke tamo šeste ili sedme epizode, ili finala.

U ovoj sezoni imamo gomilu likova koji su svi iz crtanog filma i mogu se svesti na jednu reč, jedan pojam: alkoholičar, seksualno napastvovana i peder. I koji dejstvuju sami za sebe, pri tome uronjeni u svoju patnju više nego što objektivno doznajemo o njihovim problemima. Kamoli da međusobno znaju svoje probleme. Deleko bilo.

Ne sumnjam ja da će nam Picolato isporučiti međusobne odnose likova do kraja sezone. Ali, koga tada briga, na kraju vožnje.

Linkin

Ovo je prva epizoda od početka ove sezone sa blagim porastom gledanosti.

Što se nekako poklopilo sa blago pozitivnijom (mada i dalje negativnom) ocenom na RT i blago pozitivnijim stavom top kritičara. Očigledno ti vrhunski kritičari mogu da verbalizuju gotovo na mikronskom nivou gledanosti koliko serija štima.  :|

finale 1 sezone: 3.52
2 sezona ep1: 3.17
2 sezona ep2: 3.05
2 sezona ep3: 2.62
2 sezona ep4: 2.36
2 sezona ep5: 2.42

3.52 >> 3.17 >> 3.05 >> 2.62 >> 2.36 << 2.42

Jedva nekih 60,000 hiljada gledalaca više, što je svega negde oko 2.5%.

Daleko manje nego što je bio pad između pretprošle i prošle epizode, kad je otpalo 260,000 gledalaca, oko 10%.
Ali, dobro je videti da se ove nedelje makar na tren zaustavio konstantni pad gledanosti ove nekad dobre serije.

Albedo 0

It's official: ljudi koji tvrde da ne mogu da prate 2. sezonu su genijalni 8-)

''So like, does this take place concurrently with season 1? Like, was Casper the guy who Russ stole the tapes from?''

Linkin

Evo tizera za 6-tu epizodu:

http://youtu.be/lH-Q0PN-vjI

Puce sevaju ispod stola. Ne očekujem ništa spektakularno u vezi toga. Sukob između Reja i Frenka će se verovatno okončati čim Frenkova žena izađe iz susedne sobe. Smazao vuk magarca.

I dalje ostajem pri svojoj teoriji: Frenk nestaje u klifhengeru ove epizode. Rej završava kao glavni osumnjičeni.

Frenk ne može biti bilo šta sem žrtva Birdmana ili sam Birdman, u drugoj polovini svoje podeljene ličnosti koje je nesvestan. Ovo drugo mi je nerealno. Čak i za Picolata. Bilo bi to gluplje čak i od finala prve sezone.

Mekadamsova maskirana u Emiliju Klark verovatno je uvod da nam se konačno prikažu one dugo najavljenje orgije, tako da ovo može biti blago obećavajuća epizoda.

Josef K.

I meni je nerealno da neko napuca hiljadu i kusur (mahom glupavih) postova za pola godine pa ne prdnjavim.
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Dybuk

Ljudi koji puno postuju>>>>>>>ljudi koji napisu par desetina postova godisnje. :)

Jane Snow

Quote from: Josef K. on 23-07-2015, 15:14:05
I meni je nerealno da neko napuca hiljadu i kusur (mahom glupavih) postova za pola godine pa ne prdnjavim.

Kakav intelektualni doprinos temi.  :shock:

U potpisu:
Tetka

Jane Snow

Nego, kada smo već skontali da je Linkin Relja, pitam se kako nismo skontali da je Jozef Bata?

Dybuk

Nisam imala prilike da komuniciram s gospodinom do sada, ali 'prdnjaviti' je crnogorski izraz. Houp det helps.

Jane Snow

Klinački fazoni. Ne može argumentima, pa otvara naloge podrške.

Josef K.

Quote from: Dybuk on 23-07-2015, 15:29:34

Ljudi koji puno postuju>>>>>>>ljudi koji napisu par desetina postova godisnje. :)

Kaže ženska verzija Umobolnog

Quote from: Dybuk on 23-07-2015, 15:50:10
Nisam imala prilike da komuniciram s gospodinom do sada, ali 'prdnjaviti' je crnogorski izraz. Houp det helps.

Sad sam raskrinkan!

Quote from: Jane Snow on 23-07-2015, 15:52:32
Klinački fazoni. Ne može argumentima, pa otvara naloge podrške.

Podrške kome?

Linkin

Quote from: Josef K. on 23-07-2015, 16:07:21
Quote from: Dybuk on 23-07-2015, 15:29:34

Kaže ženska verzija Umobolnog

Ti prijatelju da imaš išta da kažeš pisao bi puno više. :)

Ovako, sve tvoje retke 'mudrosti' se svode na ad hominem napade na one koji imaju nešto da kažu.

Ima još takvih naloga, eddie coyle, naprimer. Dum tras, pa odmah u mučki lični napad.

"Linkine, ti si takav. Dybuk, ti si onakva." Bez tih 'argumenata' od vas mrtvo more.

Baš bi bilo interesantno ukrstiti vaše ip-jeve, sa recimo, Pizzobattinim.

Dybuk

Ma koji 'ad hominem' kakvi bakraci Linkine, mnogo to komplikovano: najbolje ce razumeti ako mu kazemo 'ne prdnjavi'  :)

Albedo 0

Quote from: Josef K. on 23-07-2015, 16:07:21

Podrške kome?

pa zar ne kapiraš, ne samo da ti podržavaš Batu nego si u stvari moj dupli nalog :)

što bi rekli Buksovci, blago mene šnjom! 8-)

Josef K.

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 17:26:55

pa zar ne kapiraš, ne samo da ti podržavaš Batu nego si u stvari moj dupli nalog :)

što bi rekli Buksovci, blago mene šnjom! 8-)

Aha, znači prije par mjeseci si se prepirao sam sa sobom oko Malog Buda. Interesantno.

Quote from: Linkin on 23-07-2015, 16:29:15

Ti prijatelju da imaš išta da kažeš pisao bi puno više. :)

Ovako, sve tvoje retke 'mudrosti' se svode na ad hominem napade na one koji imaju nešto da kažu.

Ima još takvih naloga, eddie coyle, naprimer. Dum tras, pa odmah u mučki lični napad.

"Linkine, ti si takav. Dybuk, ti si onakva." Bez tih 'argumenata' od vas mrtvo more.

Baš bi bilo interesantno ukrstiti vaše ip-jeve, sa recimo, Pizzobattinim.

Nemam ni vremena ni nerava da piskaram po forumima svakodnevno, uglavnom dođem da iščitam par tema koje me interesuju a koje su u međuvremenu postale zatrovane tvojim dokonim proseravanjima.
Što bi rekli, sjaši s kurca.

Linkin

Quote from: Josef K. on 23-07-2015, 17:41:08
Nemam ni vremena ni nerava da piskaram po forumima svakodnevno, uglavnom dođem da iščitam par tema koje me interesuju a koje su u međuvremenu postale zatrovane tvojim dokonim proseravanjima.
Što bi rekli, sjaši s kurca.

Što mene kriviš što ti je serija postala dokono proseravanje i nema više starog hajpovanja bez kredita?

Sve ima svoj kraj. Zna se, zajaši Picolatu, pa mu plači za vrat, a meni ovo što si sam napisao "što bi rekli", je l'.

Jane Snow

Auuu, Linkine, mislim da se i Jozef zaljubio u tebe. I prosto mašta o nekim jahanjima i zamišlja, sanja...

http://youtu.be/U6fiEodIjT4

Albedo 0

Linkin

Quote from: Jane Snow on 23-07-2015, 17:50:53
P.S. šta ne valja sa YT linkovima i kako da linkujem da se pojavi klip u poruci?

http://youtu.be/U6fiEodIjT4

Obrišeš 's' iz https

Jane Snow

Quote from: Linkin on 23-07-2015, 17:56:11
Obrišeš 's' iz https

Kul.

Evo onda još jednog klipa za Jozefa nam K. :lol:

! No longer available

Linkin

Quote from: Jane Snow on 23-07-2015, 18:01:20
Evo onda još jednog klipa za Jozefa nam K. :lol:

Evo ultimativnog klipa za Jozefa.

Da stavi na repeat i satima upija uzdišući setno 'Picolato Čokolato'.

Kiss Me, I'm An Asshole

Josef K.

Koliki trn u oku vam je sjajni, sjajni Tru detektiv, prosto se zgadi čovjek kad vas vidi kako ga grčevito omalovažavate.

Quote from: Jane Snow on 23-07-2015, 17:50:53
Auuu, Linkine, mislim da se i Jozef zaljubio u tebe. I prosto mašta o nekim jahanjima i zamišlja, sanja...

Reci, priznaj, feministkinja u tebi je vrištala dok je Rast trpao Magi?

Jane Snow

Hej, pa meni se dopala prva sezona. I kraj, takođe. Ali pod pritiskom dokaza, jasno je da je Picolato plagijator i da je, možda, sve što je umeo i mogao, pokazao i istrošio u prvoj sezoni. Što ne menja činjenicu da je prva sezona dobra.

Feministkinji u meni je sasvim svejedno ko trpa koga, tako da i ti slobodno možeš da nam priznaš da si u stvari ti taj koji je vrištao dok je Rast trpao Megi.  :lol:

Linkin

Quote from: Jane Snow on 23-07-2015, 18:16:29
Ali pod pritiskom dokaza, jasno je da je Picolato plagijator i da je, možda, sve što je umeo i mogao, pokazao i istrošio u prvoj sezoni.

Tru Detektiv:

Rust: "You're looking at it wrong, the sky thing."

Marty: "How's that?"

Rust: "Well, once there was only dark. You ask me, the light's winning."

Top 10 Alana Mura:

Albedo 0

Hej, pa meni se dopala prva sezona. I kraj, takođe. Ali pod pritiskom dokaza, jasno je da je Picolato plagijator

Picolato je plagijator isto koliko je i Boban plagijator pokosovskog ciklusa

Josef K.

Hej, pa meni se dopala prva sezona. I kraj, takođe. Ali pod pritiskom dokaza, jasno je da je Picolato plagijator i da je, možda, sve što je umeo i mogao, pokazao i istrošio u prvoj sezoni. Što ne menja činjenicu da je prva sezona dobra.

Feministkinji u meni je sasvim svejedno ko trpa koga, tako da i ti slobodno možeš da nam priznaš da si u stvari ti taj koji je vrištao dok je Rast trpao Megi.  :lol:

Pritiskom dokaza? Linkinovih? Lika koji je tvrdi da se u TD2 kopira aktuelna sezona Gayme of Thrones?
Ako to nije definicija paranoičnih gluposti onda ne znam stvarno.

Jane Snow

Pa šta ja znam, gle rečenice iz TD-a iste, ama identične, kao u grafičkoj noveli Alana Mura. Biće da je Picolato - Goranče Bregović čokolato.  :lol:

eddie coyle

Bitno je da je Django Unchained ljuto originalan, u njemu nema ama bas nijedne reference ni na sta ranije snimljeno ili napisano za vjek vjekova amin!

Albedo 0

Picolato nikad nije negirao ko mu je bio uticaj, samo ove otuđene kapitalističke duše, koje se foliraju kao da je copyright neka sveta krava, a ne izmišljotina od prije stotinjak godina, mogu da se brukaju na 28 strani topika

ajde realno ukloni se, nemaš dovoljno ni pameti ni obrazovanja za ovaj topik

ako ne znaš da je po tim tvojim tupadžijskim kriterijumima i Johan Sebastijan Bah plagijator, da je Homer plagijator, da se ljudi ponekad nisu ni potpisivali na knjige jer im je bilo ispod časti da stavljaju svoje ime na korice, onda jednostavno prekini glupošću da zagađuješ prostor

mislim, zamolio sam i Ljinkina isto i nije ništa pomoglo, čovjek je nađubrio 10 strana apsolutnog bezumlja, na sreću je na ignoru pa ga više ni ne čitam

ali ako imaš koji gram više od njega odjavi se s teme. Vrati se kad budeš imala nešto pametno da kažeš

C Q

Quote from: Linkin on 23-07-2015, 18:21:05
Ali pod pritiskom dokaza, jasno je da je Picolato plagijator i da je, možda, sve što je umeo i mogao, pokazao i istrošio u prvoj sezoni.

Tru Detektiv:

Rust: "You're looking at it wrong, the sky thing."

Marty: "How's that?"

Rust: "Well, once there was only dark. You ask me, the light's winning."

Top 10 Alana Mura:

Rust - "Death made time for what it kills to grow in."

WSB, Cities of the Red Night - "Death needs time for what it kills to grow in."

Jane Snow

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 18:40:38
Picolato nikad nije negirao ko mu je bio uticaj,

Pa dobro. Onda Picolato može da bude samo pod uticajem, a nikako originalni mislilac i genije, kakvim ga ovde predstavljate. Uz'o čo'ek, pročit'o par grafičkih novela i knjiga, seo, docrtao scenario miskovanjem rečenica i izmenom reda reči u rečenici, nešto dopisao inspirisan onim što je pročitao i eto nama TD. Realno u TD su i najbolji delovi konverzacija između Rasta i Martina koji najviše i liče na tuđe ideje i reči.

ajde realno ukloni se, nemaš dovoljno ni pameti ni obrazovanja za ovaj topik

Dok si ti ovde, realno, svako ima moralno pravo da ovde postuje, jer svako ovde misli bolje od tebe. Čak i ovaj Jozef Skini Mi Se S K. Zasad.

Ne čudi to, s obzirom da i ti često plagiraš autore, Bato. Samo iznosiš delove citata kao svoje misli. Ružno je to.

ridiculus

ako ne znaš da je po tim tvojim tupadžijskim kriterijumima i Johan Sebastijan Bah plagijator, da je Homer plagijator, da se ljudi ponekad nisu ni potpisivali na knjige jer im je bilo ispod časti da stavljaju svoje ime na korice

To sam ja hteo da zamerim tebi, jer si ti često vikao "plagijat" pred čitaocima.
Dok ima smrti, ima i nade.

Jane Snow

Linkin

Picolato nikad nije negirao ko mu je bio uticaj, samo ove otuđene kapitalističke duše, koje se foliraju kao da je copyright neka sveta krava, a ne izmišljotina od prije stotinjak godina, mogu da se brukaju na 28 strani topika

Naravno da je problem baš u tome što je Picolato negirao.

Picolato je u intervjuu za Lovecraft eZin, koji je i sabrao sve ono iz videa koji sam okačio, ignorisao pitanja o uticaju Ligotija. I nigde pre toga nije jednom rečiju pomenuo da mu je Ligoti bio uticaj.

Posle tog intervjua, u sledećem intervjuu za Wall Street Journal izmenio je priču i počeo da priča o "rečenicama koje su dizajnirane na poseban način da privuku obožavaoce Ligotija".

Već sam o tome pisao na ovom topiku i dao link za tekst Fake Detective gde sve to piše.

Ali, to je istina koja se ne sviđa onima koji radije žele da ostanu slepi i gluvi i blokiraju kad im se istina ne svidi.

Whatever.

Citirajte moje postove Bati, kao C Q, možda i vas blokira.  :D

Albedo 0

šta ti je to ''originalni mislilac''? Jesi to nešto sa Mitrovićevog Pinka pokupila?

Originalni mislilac je maltene oksimoron

da bi neko bio mislilac on mora da zna da misli, da bi naučio da misli mora da nauči kako su drugi mislili, kad nauči i primijeni kako su drugi mislili, samo budala može sebi da pripiše veću originalnost od 1%

99% nije niko originalan. Apsolutno niko. Sem tupadžija koje to same za sebe govore

raziđi se

Albedo 0

Quote from: ridiculus on 23-07-2015, 18:51:19
To sam ja hteo da zamerim tebi, jer si ti često vikao "plagijat" pred čitaocima.

kojim čitaocima

Dybuk

Da za ovu - i bilo koju popularnu seriju treba pamet i obrazovanje, bila bi mnogo opskurnija i mase za nju ne bi ni cule niti gledale. Tv serije se ne prave za krem drustva i intelektualce tako da svako ko je pogledao - a njih je mnogo -  ima pravo da iznese svoje misljenje.

Meni uopste nije bitno je li originalna ili ne i ko je plagijator, vec koliko uspeva da me zainteresuje i koliko uzivam u svakoj epizodi. Niti me briga za kreatora, vec samo proizvod. Iznosimo misljenje o drugoj sezoni a onda se, posto misljenja uglavnom (izuzev vatrenih obozavaoca) nisu bas pozitivna, sve vraca na prvu - kao da vec nismo listom zakljucili da je odlicna.
Ne znam kako nekom serija moze da bude 'trn u oku' dopadala se ili ne, da bi meni nesto bilo trn u oku treba da me ugrozava ili licno pogadja, a nema tog filmskog dela prema kome osecam emocije, nisu to ziva bica dodjavola, nemoguce je izgraditi takav odnos sa nekakvom serijom. Ili mozda ipak....?  :)

Jane Snow

Quote from: Linkin on 23-07-2015, 18:53:21
"rečenicama koje su dizajnirane na poseban način da privuku obožavaoce Ligotija".

xrofl xrofl xrofl

A pre toga ga je zvao da se dogovore o procentu van suda? :lol:

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 18:55:16
Quote from: ridiculus on 23-07-2015, 18:51:19

kojim čitaocima

Imaš pravo, valjda niko ne čita ovaj forum sem nas dvojice.

Albedo 0

Quote from: eddie coyle on 23-07-2015, 18:38:28
Bitno je da je Django Unchained ljuto originalan, u njemu nema ama bas nijedne reference ni na sta ranije snimljeno ili napisano za vjek vjekova amin!

ma Tarantino je to, najoriginalniji tip u univerzumu :)

Jane Snow

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 18:54:21
da bi neko bio mislilac on mora da zna da misli, da bi naučio da misli mora da nauči kako su drugi mislili, kad nauči i primijeni kako su drugi mislili,

Pa da. Da nauči mehanizme, nadogradi i unapredi ideje, stvori nešto novo, bazirano na starom, sa drugačijom funkcijom. Ali ne da ih PLAGIRA jednostavnim PREPISIVANJEM!!!  :lol:

Albedo 0

ridikuli, ili prospi ili vodu nosi

Josef K.

Quote from: Dybuk on 23-07-2015, 18:55:30

Ne znam kako nekom serija moze da bude 'trn u oku' dopadala se ili ne, da bi meni nesto bilo trn u oku treba da me ugrozava ili licno pogadja, a nema tog filmskog dela prema kome osecam emocije, nisu to ziva bica dodjavola, nemoguce je izgraditi takav odnos sa nekakvom serijom. Ili mozda ipak....?  :)

Pitaj Linkina, njega očigledno TD lično pogađa

Gul je bio fer, ne sviđa mi se i kraj dok Linkin prije svih gleda nove epizode, barata nekakvim procentima, upoređuje gledanost, lovi vještice...

Albedo 0

Quote from: Jane Snow on 23-07-2015, 18:58:50

Pa da. Da nauči mehanizme, nadogradi i unapredi ideje, stvori nešto novo, bazirano na starom, sa drugačijom funkcijom. Ali ne da ih PLAGIRA jednostavnim PREPISIVANJEM!!!  :lol:

izvini, ali u tome i jeste problem, ti si toliko prsla da ne vidiš da Picolato jeste nadogradio ideje i dao im DRASTIČNO drugačiju funkciju

dakle, nisu u pitanju finese pa da tražiš iglu u plastu sijena, u seriji je funkcija Ligotijevih lajnera FUNDAMENTALNO IZOKRENUTA, sažvakana i ispljunuta

mene uopšte ne čudi što Ligoti ne smije da se javi, jer mu je argumentacija osakaćena do zla boga

mene samo čude ljudi poput tebe koji to ne kapiraju

Linkin

Quote from: Dybuk on 23-07-2015, 18:55:30
Da za ovu - i bilo koju popularnu seriju treba pamet i obrazovanje, bila bi mnogo opskurnija i mase za nju ne bi ni cule niti gledale. Tv serije se ne prave za krem drustva i intelektualce tako da svako ko je pogledao - a njih je mnogo -  ima pravo da iznese svoje misljenje.

To je Batina teorija.

On je sve svoju 'pamet i obrazovanje' učitao u seriju i Detektiv je sad deo Batine ličnosti, gde on svakog trenutka ubacuje nove i nove kulturne i filozofske aspekte koje Picolato, lako je dokazati, nije uopšte ni razmatrao.

Nigde na svetu ne postoji jedna jedina osoba koja ima isto tumačenje Detektiva kao Bata. Ama ni slično. Najbolje da čovek osnuje sektu, pa da predaje svoje tumačenje drugim posvećenicima.

Jane Snow

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 19:03:48
jeste nadogradio ideje i dao im DRASTIČNO drugačiju funkciju

Mogao si da napišeš i KOJU.  :lol:

Koja je ta drastično drugačija funkcija filozofije nego da prenese poruku i oformljen stav prema svetu, kako to Rast izražava tokom vožnje na Linkinovom snimku? Ligoti je rekao, Picolato ponovio, sa istom funkcijom da prenese isti stav prema životu i bivstvovanju. Plagijat.

Nadogradnja starih ideja je kada Nokijini inžinjeri naprave smart fon na osnovu Belove ideje (pra)telefona.

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 19:00:29
ridikuli, ili prospi ili vodu nosi

Pa, ti si potezao "plagijat" i "krađe" u svim raspravama koje smo dosad vodili, ne ja. Ja imam slobodniji odnos prema tom pitanju, upravo ovaj koji zastupaš ovde (kad situacija to zahteva?).

Bilo da se radi o tome da Second Life krade Bodrijara, ili Stivenson krade ideje post-strukturalista, ili Miler krade simbole i ikonografiju 80-tih, sve sa Imortanovom maskom, "krađa" se podrazumeva kao nešto negativno i prezrenja dostojno.

Jane Snow

Sad će Bato Plagijato sve da nas blokira. Tako mu je to kada ne ume da iznese teret argumenata.

Linkin

Quote from: Pizzobatto on 23-07-2015, 18:57:44
Quote from: eddie coyle on 23-07-2015, 18:38:28

ma Tarantino je to, najoriginalniji tip u univerzumu :)

Da ste uopšte Linkina pažljivo čitali primetili bi ste da sam ja pred ovu sezonu svrstao Picolata u red umetnika tipa Tarantina. Bati je tada smetalo to poređenje, i tvrdio je da je Tarantino palp, a Picolato kao fol nije.

Ali, sad mislim da sam ga daleko tada precenio. Ipak je, bez obzira što su jednako neoriginalni, Tarantino ubedljivo zanimljiviji od Picolata i ne uleće u toliko veliku repetitivnost kakvu je Picolato napravio u sezoni 2, da bukvalno imaš sve iste strukturne elemente priče iz prošle sezone.

Pre bi rekao da Picolato samo pokušava biti novi Tarantino. A mislim čak i da sam to već pre ove sezone bukvalno i napisao.   :)