• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

True Detective

Started by Father Jape, 21-01-2014, 16:06:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Aco Popara Zver

Чекамо Трампа, Жутог Краља!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

crippled_avenger

Ben Foster ("Hell or High Water") and Elle Fanning ("The Neon Demon") are set to star in "Galveston" for Low Spark Films and Embankment Films.

Based on the award-winning novel of the same name by "True Detective" creator Nic Pizzolatto, the visceral crime thriller follows two hard-luck outsiders on the run.

One is a debt-collector who flees to the titular Texas town to lie low after surviving an assassination attempt from his loan-sharking boss.

French actress-turned-director Melanie Laurent makes her English-language directorial debut on the film which Tyler Davidson will produce. Filming kicks off on January 10th.

Source: Variety
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Aco Popara Zver

Ела Фенинг очигледно зна шта ваља!

Редитељка није лош избор, да је припреме за 3. сезону!

Onaj stari Sendmen

True Detective season 3 revived, David Milch joins team

After being off-the-air for two years — and following and plenty of speculation about its future — HBO's True Detective is making some progress behind the scenes toward a new season.

EW has exclusively learned that creator Nic Pizzolatto has penned at least the first two episodes for a potential third edition of the acclaimed anthology crime drama.

We have also learned that Emmy-winning writer-producer David Milch — the mind behind dramas such as Deadwood and NYPD Blue — is coming on board to work with Pizzolatto.

http://ew.com/tv/2017/03/27/true-detective-season-3-david-milch/
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Aco Popara Zver

On Wednesday, HBO programming president Casey Bloys confirmed earlier reports that "Moonlight" star Mahershala Ali has been signed to star in the third installment, and the network is currently searching for a director to oversee the season.

http://edition.cnn.com/2017/07/26/entertainment/true-detective-season-3/index.html

Josef K.

And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Aco Popara Zver

Najbolja serija svih vremena!!!

Petronije

Kad smo već kod Bate i TD, đe je Linkin???

Sent from my TCL S 720 using Tapatalk

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

kako đe je, svuda oko nas! Koliko fejk naloga čoek ima sada, ja paranoično brojim do tri trenutno

Petronije

Koja glupost, pa šta će mu to? Ili je to ona tvoja fora da svakoga ko ti se baš ne sviđa nazivaš Linkinom? [emoji4] Na stranu vaša TD rasprava epskih razmera, Linkin se lepo družio sa nama u gejming rupčagi.

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Quote from: Pizzobatto on 02-09-2017, 14:39:39
kako đe je, svuda oko nas! Koliko fejk naloga čoek ima sada, ja paranoično brojim do tri trenutno

Mada, realno, čak da nijednog Linkina nema Bato bi ga izmislio.  ;)

Scordisk

Vaaaa kakva serija! Zasto ranije nisam znao za ovo, dok ste vi nabili cetrdeset stranica na temi. Kraj prve sezone je prilicno razocaravajuci, doduse. Ali, i dalje, dugo nisam ovako nesto dobro gledao

Petronije

Baš to, kraj je loš, ali je vožnja vrhunska.

Arm the Homeless

Scordisk

da, baš čitam gulove i batine rivjuove, i tu sam negde između. s jedne strane, dugo me neka serija ili film nisu ovako izvozali, s druge strane, dosta neobjašnjenih repova se vuče, pa sve nekako imam utisak kao da su propustili da sa vrhunskim poentiranjem naprave jednu od boljih serija do sada snimljenih. valja li druga sezona?

Petronije

Quote from: Scordisk on 08-10-2017, 20:38:20
Valja li druga sezona?

Ne znam šta da ti kažem. Ako pitaš Batu i Kripla, još je bolja. Meni nije.
Arm the Homeless

Scordisk

sudar titana :D velika je dilema, ne bih hteo da pokvarim prijatan ukus u ustima, a opet, kopka me da vidim. hajd, javim se i ja sa utiscima

Aco Popara Zver

Nije meni bolja druga, samo Kripu, ali kraj prve mi je dobar.

U suštini ne može da ti pokvari jer su odvojene priče i likovi i mjesto radnje, nema tog južnjačkog šmeka.

Dybuk

Druga sezona nije ni primaći prvoj, mada je muzika i dalje odlična.

Scordisk

Da, mislim da se većina kritike slaže da je druga sezona slabija. Ipak, misli mda ću da je pogledam svejedno. Nisu li je valjda izmestili iz obožavane mi gotik Luizijane?

Inače, pročitao sam tvoj rivju bato, i dosta je interesantan osvrt na kraj serije. Malo si mi pomerio perspektivu iz koje gledam na kraj, mada, ipak, mislim da fali neko malo objašnjenje o svrsi svih tih paganskih rituala i žrtvovanja. Ipak je malo nedorečena

Petronije

Osnovni razlog razočarenja drugom sezonom je promena settinga, živopisni jug je zamenjen hladnim generičkim velegradom. Ne bi bilo toliko strašno da atmosfera nije bila tako dobro pogođena i prenesena, pa je prelaz šokantan. Naravno i glumačka postava je bolja.

Ali obavezno odgledaj, nije hrđava.
Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Da, mislim druga sezona je i dalje dobra u poređenju s drugim serijama ali djeluje kao neko fanovsko čudovište.

Ono fanovi kritikovali happy end u prvoj sezoni, sad dobili crnjak najžešći. Kritikovali što nije prikazana kompletna organizacija tih manijaka, sad je toliko ogoljena zamalo kurac u čelo. Kritikovali da prva nema jakih ženskih likova, što baš nije tačno, a ovdje dobismo opasnu ribu s nožekanjama.

Baš čudno, kao da je Picolato namjerno sabotirao, kao udovoljavam publici tako što im dam ono što traže, ali u najbanalnijem smislu.

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 09-10-2017, 15:57:14
Da, mislim da se većina kritike slaže da je druga sezona slabija. Ipak, misli mda ću da je pogledam svejedno. Nisu li je valjda izmestili iz obožavane mi gotik Luizijane?

Inače, pročitao sam tvoj rivju bato, i dosta je interesantan osvrt na kraj serije. Malo si mi pomerio perspektivu iz koje gledam na kraj, mada, ipak, mislim da fali neko malo objašnjenje o svrsi svih tih paganskih rituala i žrtvovanja. Ipak je malo nedorečena

Ne sjećam se šta sam tačno pisao, ali izgleda da je sad neki trend Kamila Palja i njeni suludi opisi žena i njihove vezanosti za prirodu, te su svi ti rituali neki fazon s htonskim, podzemnim, ženskim božanstvima, mada ja baš malo znam o tome

Ta Palja je neko čudo, kao feministkinja iz Dveri, pod mačo jbt

Genesis hedges and does not
take its misogyny far enough.
The Bible defensively swerves
from God's true opponent,
chthonian nature. Theserpent is
not outside Eve but in her. She
is the garden and the serpent. The Devil is a woman.

Ovo je epohalno

I contend that the premenstrual
woman incited to snappishness
or rage is hearing signals from
the reptilian brain. In her, man'
s latent perversity is manifest.
All hell breaks loose

Sex is an uncanny
moment of ritual and
incantation, in which we hear
woman's barbaric ululation of
triumph of the will.

Mislim, Palja govori da religija inače umiruje ženske đavolje rabote!

Men, bonding together,
invented culture as a defense
against female nature.

U seriji je sve obrnuto haha

Inače, Trirov Antihrist je valjda direktno vezan za Palju, ovaj ju je negdje spominjao.

Scordisk

pa, hm, nije to daleko od nekih mojih smatranja o prvobitnom matrijarhatu, biološkoj štedljivosti žene nasuprot hazarderskoj kamikaza prirodi muškaraca (štedljivo i mukotrpno pravljenje jednog jajeta umesto nas milion juriiiš, pa ko stigne), al ću ipak morati prvo da bacim pogled na drugu sezonu pre nego što nešto zucnem o tome :D Al svkako ste me ubedili

Aco Popara Zver

povratak međ redneke, tooo!

Meanwhile, talking about True Detective Season 3's storyline, Hollywood Reporter revealed that it will be set in the Ozarks. The new installment will be telling a story of a horrible crime that happened in the center of Missouri's southern region.

Nic Pizzolatto, the creator of the series, is the sole writer of the upcoming True Detective Season 3, although there will be an episode that he has co-written with David Milch. He, too, will executive produce the show with Jeremy Saulnier, who will also direct the series.

Aco Popara Zver

Aco Popara Zver

Onaj stari Sendmen

Ništa više ne mož bez crnaca, žena il superheroja.

mac

Čemu jed. Računajući sve protagoniste detektive i dalje će to biti jedini crnac u tri sezone. Ako vam nije smetao Frank Pembleton kasno je sad da se žalite.

Onaj stari Sendmen

Onaj stari Sendmen

Onaj stari Sendmen

Petronije

Na HBO kažu da počinje 14.01

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Niko još nije pogledao prve dve epizode?

Meho Krljic

Ja, naravno, nisam, niti planiram, ali moja žena ih je gledala i njoj je to bliže prvoj sezoni, koju mnogo više voli i vidim da je pozitivno uzbuđena i ispunjena radosnom anticipacijom.

Onaj stari Sendmen

Kolega mi kaže da postoje i nekakve reference na prvu sezonu... ništa, čeka nas odgledavanje za vikend...

Onaj stari Sendmen

Petronije

Ja sam gledao, deluje kao S01 za siromašne. Ali videćemo, tek su dve.
Arm the Homeless

Truba

Quote from: Meho Krljic on 18-01-2019, 14:54:53
Ja, naravno, nisam, niti planiram, ali moja žena ih je gledala i njoj je to bliže prvoj sezoni, koju mnogo više voli i vidim da je pozitivno uzbuđena i ispunjena radosnom anticipacijom.
sta ti radis dok ti supruga gleda tv
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Pa, to veče sam bio na događaju u Kulturnom centru "Grad" koji smo organizovali da promovišemo kuvanje starijih žena sa sela iz okoline Babušnice. A inače čitam.

Aco Popara Zver

što me podseti da je Meho trebo čitav TD da pogleda, al je izdo!

Truba

Meho Meho...svima si dobar
Cini mi se
Osim sebi samom

Kakve bolan babe???
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

ALEKSIJE D.

Pa šta, čovek voli babe. Stvar ukusa.

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 20-01-2019, 10:40:21
što me podseti da je Meho trebo čitav TD da pogleda, al je izdo!

Pa pogledao sam prvu epizodu prvog serijala, video da to nije za mene i rešio da ne ulazim u obavezu koja bi bolela i mene i vas.

Što se tiče "baba", šta je sad kontroverzno u promovisanju kuvanja po tradicionalnim receptima???

cujkebr

Pogledao sam prve dve epizode trece sezone i moram reci da mi je puno bolje leglo nego druga sezona.Sta vise, dosta obecava, videcemo.

cujkebr

Kako je moguce da niko ne komentarise trecu sezonu!? Pa meni je ovo dosada( cetiri epizode) bolje od icega sto sam gledao zadnje dve godine!Pa sta gledate ako ovo negledate ?

Onaj stari Sendmen

Ja počeo da gledam. Bolje od S2, gore od S1.

Večeras finale, ko čeka za bindžovanje. Gledajući kritike pojedinačnih epizoda, samo je četvrta epizoda bila veliki pad. Nadamo se da se neće ponoviti s finalom.

Onaj stari Sendmen

Ma ne, kakav kralj... kraljica u ružičastom zamku...  :|

Onaj stari Sendmen

Okej, kad su se utisci slegli, evo i nekih mojih komentara, uz opasku da oni koji još nisu odgledali treću sezonu ne čitaju jer će biti puno spojlera:

Prvo pozivni utisci. Prve svega, i pored teške tematke starenja i odumiranja, ovo je sve višestruko lepše i naoko privlačnije nego kad je Pizolato sam uzeo da režira, što pokazuje da je Pizolativim mračnim i pesimističkim scenarijima u kojima je trag leševa dug nužna šarena umetnička oblanda nekog drugog kao režisera. Da se ne lažemo, sve ovo je napucano do jaja, crnja je dobio pre neki dan svog drugog oskara, sve to nije slučajno tempirano sa premijerom treće sezone, pokazuje se veliki trud producenata da serija uspe. Formula je dosta vraćena na formulu prve sezone, s tim da je akcenat ovde više na bračni odnos i priču sa učiteljicom/spisateljicom Amelijom, nego na partnerski, detektivski, jer ni Ali ni Dorf ni izbliza ne funkcionišu toliko uspešno kao Mekonahi i Harelson. Ali postoji neki nivo reminiscencije, na kojem će fanovi prvi sezone definitivno uživati uz sve ovo, i neće im ni izbliza biti toliko nezadovoljavajuće kao druga sezona. Plus, ovaj put sve će proći bez očijukanja između pijane Amelije i Rolanda. Ne treba da se zavaravamo, očekivanja su posle druge sezone jako spuštena i malo kome se bilo šta na tragu prve sezone neće svideti bezuslovno.  Ipak, samo finale, pored svih manjkavosti, deluje dosta jače i zaokruženije nego finale prve sezone i stoga ne čudi što u ukupnom skoru u prvim kritikama ova sezona dobija slične ocene kao prva sezona. Iako je to svakako preterano i ni blizu istini.

Kriticizam serije može ići u tom smeru da je Pizolato definitivno prinuđen u ovoj sezoni da otkrije sve karte i repeticijom na neki način poništi i demistifikuje svu magiju prve sezone i svede seriju na nivo običnih kriminalističkih serija kao što su i sve druge. Nema nihilizma, Ligotija, Lavkrafta, niti okultnog, iako je na neki način nešto od toga ponovo nagovešteno, ali samo kao krivi trag. Prilično jasno, i tu se da uspostaviti paralela sa recimo Dejvidom Linčom, pokazuje da nema nameru da bude fan servis, i sva njegova poigravanja u tom smeru deluju u svrhu dalje komercijalizacije same serije u nekom eventualnom nastavku. Paradoksalno, gledalac je stavljen u istu ravan sa senilnim i dementnim protagonistom jer na neki način ni ova sezona ne dobija valjanu rezoluciju, ništa nije do kraja razrešeno, ni nagoveštaj Džekobove Lestvice, ni Amelijina krajnja sudbina data u kontekstu zapleta, ni postoji valjan argument zašto je uopšte bilo potrebno da radnja bude učaurena kao ruske babuške, a ne obična sekvencijalna priča u kojoj je glavno zlo starenje, a ne neki nagovešteni zlokobni negativac. I pored sve zaokruženosti slučaj ostaje do kraja ipak zvanično nerešen, a ključ za spasavanje princeze/kraljice iz ružičaste sobe/zamka biva predat mlađoj generaciji u ruke, istoj onoj koja je u šemi sa drskom novinarkom koja je uspostavila zavodljivi i jalovi link prema prvoj sezoni. Dakle, Pizolatova poruka je jasna: fanovi, sanjajte o Rastu Kolu, pokvarenim spiralama i pronalaženju Džuli Pursel i svemu ostalom što kod mene nikada nećete gledati, već ću vam u svakoj novoj sezoni to smeštati u jednu te istu ladicu koja nikad neće biti otvorena. No dobro, kad i Dejvid Linč to stalno radi verovatno će proći i Pizolatu.

U svakom slučaju ne prilazite ovoj sezoni kao nečemu revolucionarnom, već kao lepoj reminiscenciji, da ne ostanete razočarani.

Petronije

Ali i Dorf su svedeni na Froda Beginsa i Semvajza Gendžija, nekad do koske zajebani panduri koji se sad grle, plaču, žive zajedno i gledaju se onim gej pogledima kao u završnoj sceni LoTR triologije kada se svi hobiti sretnu i počnu da naskaču jedni na druge. Užas.
Arm the Homeless

Petronije

Pa i mislio sam u poslednjoj epizodi, ona scena na tremu, i negde na pola sezone kad krenu da se grle i plaču na kraju epizode... [emoji849]

Ali Triton i Školjkaboj [emoji23][emoji23][emoji108]
Arm the Homeless