• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tražim preporuke

Started by Truman, 05-04-2014, 19:00:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Uzbuđenje raste! Hoće li Preacher i Sain Killer uspeti da doakaju Bogu ( nadam se da hoće )? Saznaćemo u narednim epizodama...
Usput, želeo bih da mi predložite neke dobre vestern stripove...bilo bi idealno da se taj žanr ukombinuje recimo sa misterijom i hororom.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Meho Krljic

Truman

Hvala, možeš da navedeš i neke klasične vesterne...

Meho Krljic

Poručnik Bluberi, svakako  :lol: :lol: :lol:  A potraži i Loveless, to je pisao isti čovek kao 100 Bullets samo ima mnogo manje epizoda, čini mi se da je otkazan sa dvadesettrećom. Mada bih ti rado preporučio i Scalped. kao moderni klasik, ali to nije vestern već... hm... kako su ga zvali "Sopranos u indijanskom rezervatu". Jedan od meni najdražih stripova u poslednjih deset godina.

Dzimi Gitara

Na Mehove (pogotovo Bluberija, pa i Scalped) bih dodao i Izbacivača (imaš u Systemovom izdanju, dakle i u biblioteci). Nije završen, ali ove dve knjige sa četiri albuma koje su objavljene su fina zabava. Zatim Durango (prva dva albuma u izdanju Dečjih novina), kao i Darkwoodov WEST (koji ima i u Politikinom zabavniku).

Prva liga su i Indijanci Hansa Kresea, objavljivani u Strip Artu, ali nisam siguran možeš li to da nađeš u skenu.

A na prvom mestu (odmah uz Bluberija, a meni i ispred) Bonelijevog Kena Parkera. To možeš naći u skenu na italijanskom, a verovatno i na srpskom.
Pored toga i izvanredni Magični Vetar (ubeđen sam da ga možeš naći u originalu pod nazivom Magico Vento).
Takođe kod Bonelija ima i valjanih Teksova (pogotovo edicija Gigant), ali toga ima toliko, a toliko malo vrednog, da je teško izvući neke ozbiljne preporuke.

Ako si veliki ljubitelj žanra onda uzmi i Hermanovu i Gregovu Komanču. I Džonatana Kartlanda. Darkwood će uskoro objaviti i Mekoja, Antonia Palaciosa, fenomenalnog španskog crtača.

Od humorističnih razume se Talični Tom, bez premca.

Rupa u obrazovanju mi je nedostatak poznavanja Džone Heksa (i starog i novog), a pošto to mnogi hvale, neka to Meho preporuči ili nepreporuči.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Meho Krljic

Pa, tu ima svega i svačega... Ja nisam preteran ljubitelj vestern stripova ali Džona Heks ima dobrih momenata. Danas izlazi pod imenom All Star Western.

Truman

Hvala Džimi. :)

Dovršio Preachera. Nisam očekivao onako jednostavan kraj. Imam i specijale, al to ću da ostavim pa kad ga se uželim...

Truman

Pročitao sad Konan - Mač Simerije 6, ostaje mi petica koja prišli put nije bila u biblioteci. Ono što me iritira kod ovih Darkvudovih almanaha je što se ne prati hronološki red Konanovih avantura. Čak su šestici dali jednu epizodu koja ima nastavak, a taj nastavak nisu prikazali pa mi ostaje da se pitam šta se desilo kada su mlađahnog Konana zarobili...

Truman

Dilan Dog Vs Marti Misterija

Da čujemo mišljenja. Danas pročitah prvu epizodu Martija u životu...

džin tonik

Jeftini moralizam i sl. vs. jeftine price koja se pred kraj sudari s radnjom.

Truman

Khm, dobro, ajde sad još neko mišljenje.

Izražavam zadovoljstvo što je u Esenšl Srebrnog letača ušla meni omiljena epizoda iz detinjstva kad se bije sa Spajdermenom.

Truman

Od danas sam ponosni vlasnik Knjige 1 Martija Misterije od 750 stranica. Koštalo je, ali želeo sam ovo žarko. Takođe, vidim da je izašla sedma Konanova knjiga, posedovao bih je kao Margot Robbie. :-o

Ne bi bilo loše da mi sada preporučite neke krimi ( detektivske ) stripove poput Ripa Kirbija pa kad dođe vreme...

Truman

Hehe, konačno nakon jedno dva meseca završih prvu epizodu Dilan Doga na italijanskom ( L'alba dei morti viventi ). Iz ugla radnje i zapleta sasvim prosečno, ali planiram svoje znanje upotpunjavati čitanjem po redu...kapiram da je DD kasnije evoluirao.

Albedo 0

prevedi: Posso andare a fare la pipi 8-)

to sam jedino naučio u školi, 8 godina italijanskog 8-)

Truman

Privodim kraju Martin Misterija - Knjiga 1. Izražavam zadovoljstvo na odlično poslu koji je obavio Veseli četvrtak, ovo je antologijska zbirka. Posebno mi se dopala priča koja se naslanja na Lavkrafta ( Kuća na granici sveta ). Nadam se da je u planu i Knjiga 2. :)
Videh na netu i da postoje dve epizode gde se ukrštaju Dilan Dog i Misteri...to bih voleo da vidim.

Truman

Videh na burzi stripova Tex, 40 brojeva, svega 3000 dinara. Šta mislite, vredi li da kupim? Nemam para za razbacivanje tako da je to faktor koji treba imati u vidu...

džin tonik

Ovisi o energetskoj vrijednosti i cijeni drva. Da ne kompliciram, sto ne skines digitalizirana izdanja?

Truman

Mogao bih, ali sam se uželeo držanja stripa u rukama. Već preko kompa čitam Dilan Doga...

Zosko, imaš loš uticaj na mene. Sad sam protiv svoje volje stavio Texa na skidanje...

tomat

Quote from: Truman on 22-07-2014, 17:58:03
Mogao bih, ali sam se uželeo držanja stripa u rukama. Već preko kompa čitam Dilan Doga...

Zosko, imaš loš uticaj na mene. Sad sam protiv svoje volje stavio Texa na skidanje...

Trumane, ima li digitalizovani Dilan Dog, a da je na srpskom?

isto pitanje i za Marti Misteriju.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

imaš običnih skenova, ako na to misliš...

Truman

Quote from: tomat on 22-07-2014, 18:25:56

Trumane, ima li digitalizovani Dilan Dog, a da je na srpskom?

isto pitanje i za Marti Misteriju.

Nema, a za skenove možda ima ponešto ali mislim da nema puno.

Albedo 0

ja imam na svom disku bar 100 Dilana u cbr formatu

Truman

na srpskom?! Gde si to našao? Pevaj!

Albedo 0

ako ćemo da cjepidlačimo, eo sad gledam da je hrvatski u pitanju, stari brojevi iz Juge

izdanja Slobodne Dalmacije i Dnevnika, bar tako piše

skinuo ko zna kada s neta, nemoguće da toga više nema

eo guglam nešto, npr zar ovi linkovi ne rade?

http://serbianforum.org/threads/dilan-dog-dylan-dog-stripovi.9495/

EDIT

Dnevnik je srpski Dilan...

Truman

Hvala Bato, ne znam da li da odolim iskušenju...Pre bih čitao Martija na srpskohrvatskom.

tomat

Quote from: Pizzobatto on 22-07-2014, 18:33:04
imaš običnih skenova, ako na to misliš...

na to mislim.

overiću ovaj pajratbej link, za forum mi treba registracija.

hvala!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dzimi Gitara

Taj torrent lagano zaobiđite. Ti skenovi su u rezoluciji nečitljivoj čak i za telefon. Bata se pretrgao sa čašćavanjem.

Albedo 0

e jbg :)

ne znam, ja nisam to skidao, pa neka potvrdi neko, ali što bi budala to postavljala ako ne valja, hm...

Dzimi Gitara

Skeniralo se i pre deset godina. ;)

Truman

Kupih danas dva broja Bleka malo da se podsetim na detinjstvo i da vidim sad kakav je utisak...i utisak je da je ovo strip za decu do 12 godina. :)
Ne znam kakav je Zagor, nadam se da je ipak malko inteligentniji strip...

Albedo 0

Quote from: Dzimi Gitara on 23-07-2014, 08:54:27
Skeniralo se i pre deset godina. ;)

moji skenovi Dilana su stariji od tog torenta a nisu loši, zato mi nije jasno kako neko 2010. ubaci u torent nešto tako loše kad sam ja npr 2008. nabavio skenove koje imam i dobri su?

znači 6 godina minimum su stari skenovi sa mog diska, a čitam ih na ekranu 23 inča i nemam problem sa rezolucijom

to naravno ne znači da ovaj torent nije škart, odakle znam...

Truman

Ovaj Batin torrent ima i dosta cbr-ova! Sad brišem skenirane jer su slabo čitljivi...

Truman

dopuna: ovo što je u cbr-u je zapravo većino skenirano takođe, ali nije problem da se čita...

Albedo 0

javi koliko ima dobrih cbr Martija, da li da skidam

džin tonik

Ne mogu ti uzeti osjecaj da je lose, samo lijepi osjecaj koji si razvio za mene, ako te opterecuje i ne mozes zivjeti s tim. :) http://www.stripotekaforum.com

Truman

Zosko, hvala na linkovima.
Bato, nisu nešto dobri premda su čitljivi. Zavisi koliko visoke kriterijume imaš. Ovo je kao cbr format, al prikazuje stripove na po dve stranice i bledo je.

džin tonik

Nema na cemu. U biti, stripotekaforum i stripzona imaju skoro sve u kvaliteti koja moze pravo u tisak. U zadnje vrijeme bilo je nekih zezancija sa izdavacima, izbaceni su albumi, te najnovija izdanja, ali u biti je sve tu. Toliko dobro da su jos samo usmjereni na skanlacije kao fanart. Imas kraj Mister NO-ove sage, milion toga sto ce kod nas docekati papir tek za nekoliko godina, ako uopce.

Truman

Uf, još mi samo Mister No fali i ništa od beletristike neću taći narednih pet godina...

tomat

uuu, dobro ovo, hvala zosko.

Truman

Imam Džeka Trboseka i na srpskom i na italijanskom. Čitam na italijanskom, al kad mi nešto nije jasno okrenem srpski i moram nažalost da konstantujem manjkavost našeg prevoda...dosta toga su izbacili i uprostili.  Ne razumem se u prevođenje i neću nikom da solim pamet, samo ostavljam svoj utisak...

Truman

I ne samo to nego izmišljaju prevod. ''innamorarsi alla mia età è ridicolo'' prevode kao ''znam da je mladim ljudima teško da poveruju da bi se čovek u mojim godinama mogao zaljubiti''.

Za ostatak oblačića me stvarno mrzi da navodim besmislice koje su ubačene...Postavlja se pitanje da li mi uopšte imamo pravi utisak o stripu kad ga ovako nakaradno prevode.

Dzimi Gitara

Dnevnik je to radio sa mnogo mana, paušalnog prevođenja, izbacivanja strane-dve (doduše ne u Dilanu, ako se ne varam). Ali ipak, imali smo Dilana još osamdesetih. I ipak smisao (uglavnom) ostane nepromenjen.

Čitaj ili DD knjige od VČ ili eventualno hrvatska izdanja Slobodne Dalmacije i Ludensa (ako možeš da prihvatiš da je "stotinu mi vampira" zamenjeno originalnim "Judo plesaču").

Mada, biće ti ok i Dnevnik, pogotovo ako ga ne budeš upoređivao sa originalom. ;)

Truman

Teško, nepovratno sam navučen na lepote italijanskog jezika. ;)

Josef K.

Quote from: Truman on 23-07-2014, 21:45:05
Kupih danas dva broja Bleka malo da se podsetim na detinjstvo i da vidim sad kakav je utisak...i utisak je da je ovo strip za decu do 12 godina. :)
Ne znam kakav je Zagor, nadam se da je ipak malko inteligentniji strip...
Nije malko nego mnogo bolji, s napomenom da je velika gomila Zagora na izuzetno blekovskom nivou, pogotovo početnog.
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

džin tonik

Ali Zagor je izvrstan ako te zanima sklop manje fiktivnih ludaka poput Tita, sluzbenika, novinara, zena, pravnika, bankara... Blek je govno.

Truman

Zašto se dođavola ne pravi serija Dylan Dog po epizodama stripa? Kao sa Herkulom Poaroom što su uradili...

Truman

Na kikesu imate torent Conan comics od 22 giga. Mislim da to sve pokriva.