• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dybuk

Kad bi nekako mogao da bude i predsednik i premijer...e, to bi bilo najbolje.

Realno, nije tesko posumnjati u Tomin uspeh, lik je apsolutno uzasan na mestu predsednika. Ja sam se ne mali br. puta zapitala sta se s Tomom desilo, kad je diskutovao s Tadicem, i pobedio ga, zvucao je kao politicar - racionalno. Sad samo lupeta i deli ordenje.

scallop

Ponekad je dobro izgraditi sopstveno mišljenje. Isključiš medije i internet i postaneš svoja.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Dybuk

Kako da izgradim misljenje o politicarima bez uvida u njihove reci i dela?? :lol:

Ali ozbiljno, mislim da jesam, i mislim da moji postovi to i ilustruju, nisam sigurna sta vas navodi na suprotan zakljucak.

scallop

Sa'će se svađamo? Bem'ti internet! Kao da je zavetovanje na venčanju. Meni nije smetao Nikolić. Sabili ga u ćošak pa se tako i ponašao. Ovo je priča o abnormalnim ambicijama nekog drugog. Šta bismo dobili, a šta izgubili ako Nikolić ne bude predsednik? Ništa. Neko drugi bi delio značke? Much ado about nothing. Vučić je naseo i sad je pitanje kako da se izvuče. Ako se ne izvuče, tako mu i treba. Mi s tim nemamo ništa.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Dybuk

Ma, necemo, nisam planirala.  :)

Meni je smetao, ali o tome sam vec ranije pricala, a nije ni bitno.

Truman

Quote from: Anomander Rejk on 16-02-2017, 14:01:41
Kakva šizofrenija, kompletna crna trojka kandidati za predsednika-Tomo, Vučić, Šešelj...

To ti je pravi primer zemaljske Srbije...pa ti budi desničar.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Petronije

Arm the Homeless

Kimura

Trumane, forumski prijatelju, nemoj mi zameriti, ali te desno-levo podele su tako detinjaste! Kao da prljavo političarenje ima ikakve veze sa nekim tamo idejno-ideološkim sukobima!
Imamo pred sobom primer opakih ličnih ambicija ne tako veštog pojednica, a verovatno nisu u igri samo njegove ambicije. Recimo da mu trenutna pozicija liči na šah, a ako zaista zaigra na sve ili ništa, lako može postati mat. Lično verujem da će zaigrati, jer je po prirodi više kockar nego šahista. Šahisti su pametniji, hladnokrvni ljudi.

Pažljivo pročitajte koja su ustavna ovlašćenja predsednika. Deljenje znački je samo jedno od njih. Ima ljudi koji se ne bi na tome zaustavili, već bi mu nezgodno umrsili konce - i u zemlji i u inostranstvu.
Mogao bi prihvatiti tog mogućeg novog, protivničkog, ali neće on umeti da se snađe u takvoj poziciji. Teško je gubiti stečene pozicije. Kao što rekoh, to bi morao izdržati samo znatno pametniji, hladnokrvan tip.

Truman

Istinu zboriš, no htedoh reći sledeće. O političkom mentalitetu naroda serbijanskog dosta govori to što su tri glavna pretendenta za titulu precednika Serbskog izašla iz nacionalističkog šinjela. To recimo nikada ne bi moglo da se desi u Nizozemskoj ili Švicarskoj ( neulazeći sad u to da li te zemlje uopšte imaju funkciju predsednika ). Sa ovim narodom nešto iz korena ne valja i političari su samo odraz toga. Isti ljudi kao i pre 25 godina, pa gde to još ima? U nekoj afričkoj zemlji možda.

Kimura

Eh, vraćamose na ono: narod ima vlast kakvu zaslužuje. Istinita misao, ali meni jednako odbojna kao i ono (takođe istina): najsrećniji je ko se nije rodio.
Šta meni vredi takva istina, pošto sam se već rodila?

Da, od naroda zavisi kakva će biti vlast, ali i od vlasti zavisi kakav će biti narod.
Na ovom forumu se mnogo pisalo o opštem kulturnom padu kod nas, spekulisalo se da se možda i na planetarnom nivou nalazimo u nekakvom periodu opadanja. Možda.
Ipak, taj naš kulturni pad se u poslednjih nekoliko godina pretvorio u mahniti sunovrat. Ja na poslu i pri svakodnevnom kretanju srećem bolesne i očajnike koji sve manje liče na ljude. Prisustvujemo opštem poživotinjenju i računam da, ako smo radi da se taj proces zaustavi, treba zanemariti sve one male sukobe što na relaciji život-smrt predstavljaju nijanse.

ALEKSIJE D.

Zar Vučić nije rekao da je osnovni problem u Srbiji mentaliteet i da ga treba promeniti? To mu beše izjava za prva mandata kada nas je proglasio lenštinama, parazitima, narodom koji samo kuka. Neku godinu potom se pohvalio promenom mentaliteta. I tu je ono što Kumura primećuje: poživotinjili smo. Ili, srpski rečeno, postali smo beslovesna stoka.

Anomander Rejk

Ovlašćenja Predsednika jesu manja od premijerskih, ali nisu ni tako beznačajna. Predsednik može recimo odbiti da potpiše neki zakon i vratiti ga ponovo Skupštini na razmatranje. Vrhovni je komandant, recimo.
Propaganda koju sam danas čuo je jeziva. Gradonačelnik grada u kojem živim je na RTV govorio da je faktički svaki drugi kandidat za predsednika mimo Vučića, opasnost za destabilizaciju zemlje. Pa na šta to liči, zar ova zemlja i njena stabilnost zavise od jednog jedinog čoveka?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Kimura

Nadam se da će predizborna agresija uterati strah u kosti ono malo razumnih ljudi što je preostalo. Imamo problem.

Anomander Rejk

Oglasio se i Nebojša iz Beograda, veli ,,ljudi u redovima čekaju da iskažu podršku Aleksandru Vučiću, osećaju danas da su se svi urotili protiv njega''. Šta reći, a ne zaplakati, stvarno?  :? :shock: I šta će sad članovi-simpatizeri SNS/SRS?Za koga će glasati od ove trojke, za Tomu, Vučića ili Šešelja?

Aco Popara Zver

Quote from: ALEKSIJE D. on 16-02-2017, 19:29:17
Zar Vučić nije rekao da je osnovni problem u Srbiji mentaliteet

Piše se meentalitet!

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

scallop

ALEKSIJE D.

Znam Bato kako se piše ali nisam metnuo dobre naočare. Nekako mi sve lepše ovako mutno. od kad ne pijem, ovo mi je zamena. Još da ogluvim i lepota božja. Onda se slep i gluv može i živeti ovde.
Nego ima ona: najgore kad ćorav gluvog jebe.
Ćorav ne vidi koga, a gluv ne čuje ko ga.
Mi smo ovde gluvi.

Aco Popara Zver

Anomander Rejk

Zanimljivo je kako su osnivača svoje stranke, bukvalno za 24 sata propustili kroz medijski špalir, toplog zeca...nema ko se nije kamenom bacio na Tomu juče i danas : ministri, analitičari, SNS koalicioni partneri, Šešelj, televizije, novine, svi...postade Toma istovremeno Miškovićev, Putinov i zapadni plaćenik.
Za to vreme, Vođa izigrava Milosrdnog ( ,,neću ni jednu jedinu ružnu reč reći o predsedniku''. ) A i zašto bi?Imaju kerići koji to rade umesto njega, a za račun njega. On ruke ne prlja.

Meho Krljic

Vučić, tehnički, do sinoć nije znao da li će  se kandidovati za precednika. Al je snimio predizborni spot just in case. Za sada ga nema na Jutjubu pa evo fejsbuk link da se vidi:

https://www.facebook.com/vucicaleksandar/videos/1335851399790949/

Ljudi jedni drugima ovo šalju i vele "nije zajebancija" jer... pa... izgleda kao parodija, zapravo.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Anomander Rejk

Eno jutros ispred marketa u mom naselju štand SNS-ovaca. Pa zar ne rekoše da nisu u kampanji, i neće dok se ne raspišu izbori?
Prošle izbore su mi jedno pet puta dolazili na vrata, uz x telefonskih poziva. Mogu misliti kako će tek sad gnjaviti ljude,
još ako bude drugi krug,  ne pobedi u prvom, ovaj ludak će se raspasti, dobiće slom živaca...

Truman

Sad gledam njegovu biografiju...tek mu je 46 leta. Pre 60-e se sigurno neće povući. Znači, 2032. ovde će biti ispod 6 miliona ljudi.

Scordisk

Mene je sramota od ovoga spota :D:DJoš uvek ne mogu da verujem, hvala bogu, nisam još doručkovao

A inače, što se tiče godina ostajanja, Trumane, svaka diktatura u Srbiji trtaje deset godina, plus minus koja godina... A ovi su trenutno na pola puta, još malo izdrži pa će doći neki zamenik, Radule, Obradović ili ko je god već sledeći na redu da jaše i da nas okolo naokolo sramoti :)

Agota

Quote from: Scordisk on 18-02-2017, 14:00:12
Mene je sramota od ovoga spota :D:DJoš uvek ne mogu da verujem, hvala bogu, nisam još doručkovao

Poenta je loša! Svi ćete da izginete ako ne glasate za mene. Vučić uvek vodi anti-kampanju i to je njegov največi problem. Vređa ljude.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Scordisk

Da, da, tako nekako otprilike, vrlo eksplicitno objašnjava da smo bez njega u kurcu... Mada, kapiram da takva vrsta poruke ima prođu, i da znaju na koga udaraju.Što jednostavnije i crnobelje.

tomat

Ko da kaže da su do sada on i Toma vodili zemlju različitim putevima, odnosno da bi je vodili i dalje kada bi Tomi dao mesto premijera.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Quote from: Scordisk on 18-02-2017, 14:00:12
A inače, što se tiče godina ostajanja, Trumane, svaka diktatura u Srbiji trtaje deset godina, plus minus koja godina... A ovi su trenutno na pola puta, još malo izdrži pa će doći neki zamenik, Radule, Obradović ili ko je god već sledeći na redu da jaše i da nas okolo naokolo sramoti :)

Ma neće. Neće oni nikad biti na vlasti...Vučić se zacementirao za još barem 10 godina. Stvar je u tome da ljudi koji su protiv njega masovno pale iz zemlje, ostaju naivni i partijski vojnici. Vladaće on još dugo.

Aco Popara Zver

Anomander Rejk

Ček, ako je ovo snimljeno već pre zvaničnog ,,raskola'' sa Tomom, a u spotu se pominje da predsednik i premijer ne smeju da idu u različitim pravcima, znači da se već spremala metla Tomi.

Aco Popara Zver

Agota

Quote from: Anomander Rejk on 18-02-2017, 18:46:03
Ček, ako je ovo snimljeno već pre zvaničnog ,,raskola'' sa Tomom, a u spotu se pominje da predsednik i premijer ne smeju da idu u različitim pravcima, znači da se već spremala metla Tomi.

BITI SPREMAN TO JE SVEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eheh....veli što da ne

Agota

Quote from: Pizzobatto on 18-02-2017, 18:47:22

naravno. to je to! meni se odmah dopao. to sto je vučić kompletni ludak to na stranu. spot je ODLIČAN!

Aco Popara Zver

Meni nekako ovo djeluje kao da lagano može biti i spot za Nikolića. Prosto kao Vučićeva podrška.

Al ide savršeno uz sukob s Nikolićem, čak i pilot liči na Tomu

Dybuk

Nista bez zmija u avionu.

Nije mi jasno kome ce neki spot pomoci da prelomi "u mozak" al ajd', svasta ima.

Aco Popara Zver

Nebojša Krstić
@ Krle22
Mnogo vas je iznervirao spot s avionom. Gde ćeš bolji dokaz da je pogodio metu?

Agota

Aco Popara Zver

Samo se zezajte, ako bude nastavka reklame biće meklejn vučić!

Ko nas štiti od terorizma!

Palmer

Pilot je Gagi, Zazin čkode! Šćepan se prevrće u grobu.

Palmer

BTW mislim da je napravio dobar viral. Vidi svi pričaju i kmeče o reklami kao ove patkice nesvesno povećavajući publiciet:

https://www.youtube.com/watch?v=MPNdDHbay8s

tomat

Kopilot Rastko "tata iz nehata".

Kad smo već kod Rastka, Bato si gledo Rođeni Sjutra?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Aco Popara Zver

Nisam gledo, i ko je Zaza?

A movie about Montenegrin mafia haha koji brutaliti!

Palmer

tomat

Bato, kakav si ti poštovalac Srećnih ljudi a ne znaš ko je Zaza.

Ima Rođeni Sjutra na jućubu, overi.

Aco Popara Zver

Aaaaaaaaaazazaaaa!

Sad se ne sjećam Rastka u seriji :)

Srećni ljudi s Pantićem i Batom u istoj kući su fundamentalno protiv ovog bespilotnog aviona!

tomat

ne, Rastko je u Rođeni Sjutra (kao i Đorđe David, Milica Milša, ...), a kopilot je Zazinom dečku.

evo filma

http://youtu.be/CTeI53kj-Ug

Cody

"Bolje bi bilo da smo rođeni sjutra"... klasik