• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

Truman, Calavera and 2 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Quote from: Pizzobatto on 25-05-2014, 11:24:05
koliko puta sam u Srpskoj čuo ''Treba i nama neko kao Vučić''...

Шта ће нам, ми већ имамо Додика :-)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Anomander Rejk

Ma jasno je da od davnina ljudi traže vođe i autoritet, ali što neko reče nekad su barem ličili na takve-ono prodornog pogleda, silni, brkati
:) , nije mi jasno kakvog vođu naziru u ovoj žabolikoj histeričnoj babi, ili onom nesrećnom grobaru ? Kakav to autoritet osećaju u tom dvojcu, to je stvarno misterija...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ghoul

DOSTA JE BILO ZAMAJAVANJA!
or not?

I SPIT ON YOUR 10.000 e!

http://youtu.be/jeMUqEJgwxM
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

Tomislav Nikolić je bruka koju Srbija odavno nije doživela!

Svi smo se pitali gde je predsednik države kada su poplave bila najgroznije, međutim, izgleda da je bolje da je predsednik ostao u mišijoj rupi.

Pročitajte izjavu koju je Tomislav Nikolić dao RTS-u.

"Veliki nauk, veliko iskustvo, na žalost, stečeno na svom primeru. Opomena za budućnost da ovo može da se desi. Ne toliko opomena državi – , vlada je besprekorno obavila svoj posao, posebno ovi ljudi koji su bili ovde na terenu", rekao je Nikolić RTS-u.

Predsednik je dodao da je ...

ostatak je na sajtu koji je PONOVO CENZURISAN / MISTERIOZNO SUSPENDOVAN:
http://www.teleprompter.rs/

u gugl kašeu nađoh ostatak:

Predsednik je dodao da je "za građane velika opomena".
"Ako smo ih svi molili, upućivali apele preko svih medija da se evakuišu i da poslušaju – danas su valjda shvatili da bismo, da je samo bilo malo više saradnje, izbegli ljudske žrtve", rekao je Nikolić.
Građani su iznenađeni izjavom predsednika države koja je pre nekoliko dana razorena zbog nemara države.
Pa i mi smo ludi. Kako možemo mi da očekujemo da izađe nešto pametno iz usta čoveka koji je po stare dane po Novom Sadu kupovao diplome privatnih fakulteta.
Predsednik države nam je kukavica, a premijer razmaženo derište.
Jednom Šešeljev kum, uvek Šešeljev kum!

Josephine

Najvise ljuti cinjenica da misle kako mogu da se izvuku sa ovim sranjima. A najvise rastuzuje cinjenica da ne misle oni da smo mi glupi, vec su oni glupi.  :(

Tex Murphy

Зашто стално потежу феноменалног Шешеља у негативном контексту? Па Тома је дотичног кума одавно издао.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Anomander Rejk

Ne misle oni da će se izvući sa ovim sranjima, oni znaju da će se izvući. Zašto se ne bi izvukli?
Juče je Gul načeo jednu jako bitnu temu, a to je-narod. Što kaže, da narod ima malo svesti, uvaljao bi u katran(a ja bi dodao kravlju i inu balegu)onog gmaza sa kupljenom diplomom. Umesto toga, oni mu aplaudiraju, grle ga, ljube, mole, a on im još na kraju skreše u brk kako im je ovo opomena. Da se ovo desilo u Grčkoj, grčki predsednik se ne bi kući vratio u jednom komadu, ili bi ga morala sprovoditi vojska u transporterima. Moja oštrica besa se sa ovih pomera na narod, jer na kraju krajeva, taj narod ih je i izglasao.

Razumem da ljudi nasednu, nasedao sam i ja na priče, politike i obećanja, ali za ovih 25 kusur godina toliko smo toga prošli i okusili, pa nemoguće više, možeš jednom, dvaput nasesti, ali da x puta nasedaš na prodavce magle, ja to stvarno više ne razumem. Šta se dešava sa ovim narodom ? Nemoguće da trpi toliko ponižavanje ?

Ugly MF

Secas li se turcina koji prica da je raja najbolja roba?
To mozes da seces, palis ,tamanis , ugnjetavas, izgladjujes, ma sta god, a ono uvek nice novo... :)
Ne moz se potrosi!
Jos ako uzmemo prosek IQ u ovoj zemlji radnika i seljaka i beogradjanina*, pffffff,
pa ovde vlas' najbolji biznis....

*Beogradjanin- ( kasta u Srbiji koja nije postojala u vreme Desanke Maksimovic)

-_-

Tekst koji je Ghoul naveo pokazuje ono sto sam spominjao.
Umesto da se kritikuje to sto predsednik prebacuje krivicu sa drzavnih organa na narod,
ovde citamo ko je ciji kum - kao dokaz na znam cega.
Covece, zabole me ko mu je kum, hocu da vidim kritiku onoga sto se sad radi!!!

Ovde u temi se spominje i narod.
Jeste, narod je izabrao kako je izabrao, ali ja bih ovde medije drzao na tapetu.
Ako je Bacevic danima mogao da bude prozivan ("da li je ovaj covek normalan?"),
ne vidim sto sad ne bi slicno moglo da se radi sa ovakvim izjavama!?

Quote from: mac on 25-05-2014, 13:28:47
Među tim disciplinovanim glasačima ima mnogo onih koji očekuju uhlebljenje.

Ne samo koji ocekuju uhlebljenje, vec nastavak istog.
Sto je najgore, to mi je sasvim racionalno.
Zivi se kako se zivi, pa ako neko moze da ima siguran posao, ko je lud da glasa protiv sebe?

Josephine

Quote from: Boris on 26-05-2014, 10:35:24
ko je lud da glasa protiv sebe?

Nije potrebno biti lud za to. Za to je potrebno biti sebični beskičmenjak. Bolje je pitanje: ko poseduje dovoljno ličnog integriteta da glasa za ispravnu stvar, iako se, možda, od toga neće materijalno okoristiti?

Albedo 0

Quote from: Anomander Rejk on 26-05-2014, 09:11:06
Razumem da ljudi nasednu, nasedao sam i ja na priče, politike i obećanja, ali za ovih 625 kusur godina toliko smo toga prošli i okusili, pa nemoguće više, možeš jednom, dvaput nasesti, ali da x puta nasedaš na prodavce magle, ja to stvarno više ne razumem. Šta se dešava sa ovim narodom ? Nemoguće da trpi toliko ponižavanje ?

fiksd

-_-

Quote from: D. on 26-05-2014, 11:30:45
Quote from: Boris on 26-05-2014, 10:35:24
ko je lud da glasa protiv sebe?
Nije potrebno biti lud za to. Za to je potrebno biti sebični beskičmenjak.

Mislim da gresis, D.

Vidi, svi znamo kako se ljudi zaposljavaju u drzavnom sektoru (odakle onda primaju plate i izdrzavaju porodice).
Setih se sad onog snimka D. M. Palme, kad je pred izbore bio u nekoj firmi i grupi radnika
(zaposlenih na odredjeno) omogucio da budu primljeni za stalno.
Verovatno ti je poznato i da se radna mesta nasledjuju (link).
Sta mislis, za koga ce svi oni glasati?
Vecina njih ce glasati za sopstvenu egzistenciju.

A manja paznja se obraca na to do cega ce sve ovo dovesti u buducnosti,
sadasnje potrebe se uvek vise vrednuju od buducih.
Prema tome, to nije sebicno bezkicmenjastvo, vec izraz racionalnog ponasanja pojedinca.

S druge strane, vecina onih koji su protiv toga i ne izlaze na izbore.

Proizilazi da je problem u tome sto je licni interes (i s druge strane nezainteresovanost)
dosao u savrsenu simbiozu sa parazitskim sistemom (da iskoristim Radulovicev termin).
Na taj nacin, sistem sam sebe odrzava, a po svoj prilici to ce se i nastaviti.

Elem, ako je problem ovakav kakvim ga ja vidim, onda se on ne moze resiti apelovanjem na promenu svesti
(jer bi to znacilo da se od ljudi trazi da se ponasaju neracionalno), vec na neki drugi nacin.

Quote from: D. on 26-05-2014, 11:30:45
Bolje je pitanje: ko poseduje dovoljno ličnog integriteta da glasa za ispravnu stvar, iako se, možda, od toga neće materijalno okoristiti?

Ako sam ja u pravu, glavno pitanje je kako razdvojiti parazitski sistem od blagostanja pojedinaca, kako ga uciniti neprivlacnim!?
Cak mislim da je i ovo prilicno poznata fraza, pa cu pitanje postaviti jos konkretnije:
Kako izaci na kraj sa otporom koji se protivi neophodnim promenama u drustvu?
Mislim da je ovo kljucno pitanje u Srbiji i to, nazalost, vec predugo,
a davanje odgovora ce pokazati kad mozemo postati uredjena drzava.

Mislim da bi mediji tu imali znacajnu ulogu, medjutim, ko sto rekoh,
oni se bave drugim "znacajnim" pitanjima, poput 'ko je kome kum ili ko je sta pricao pre 20 godina'...

Albedo 0

Quote from: Boris on 26-05-2014, 13:23:25
to nije sebicno bezkicmenjastvo, vec izraz racionalnog ponasanja pojedinca.

hoćeš da kažeš da je problem što se Srbi ponašaju kao libertarijanci, pa naravno!

-_-

Prvo, svi ljudi se ponasaju tako sto maksimiziraju svoju korisnost, Srbi se po tome ne razlikuju od svih ostalih.
Drugo, ne vidim svrhu da mi se iskrivljuju reci, jasno sam napisao u cemu je problem, po mom misljenju.
Trece, cak bih mogao da dodam da je jos i veci problem - ako se bas to ne vidi kao problem!
Cetvrto, nema smisla da i ovu temu opterecujemo vec nekoliko puta razglabanim stavovima.

Albedo 0

ništa nisam opterećivao, rekoh samo da je teorija racionalnog izbora libertarijanska, i naravno da nije jedina teorija prema kojoj ljudi žele da maksimiziraju korist, jer korist ne mora da bude racionalna, može da bude i razložna npr, može da bude i komunitarijanska itd

razložnost i racionalnost su dvije različite stvari, ali time bih te već opterećivao

dakle, Srbi se generalno ponašaju kao libertarijanci, i to je fakat, to je prije 50 godina Theodore Lowi pokazao u Sjedinjenim državama, kada je primjenjivan laissez faire princip u samom državnom sektoru

to je to - racionalno maksimiziranje koristi, koje je libertarijansko, uprkos postojanju države blagostanja. Ili ti to misliš da neko ne može da bude libertarijanac u Srbiji/SAD-u, iako Lowi pokaza da itekako može, štaviše, da je to najčešći oblik libertarijanizma. Najjače bi bilo da se foliramo sa nekim idealima šbbkbb, koji i ne postoje, kada već sada jedini postojeći libertarijanci slobodno šetaju unaokolo

ali možda je to previše komplikovano za tebe, pa ti djeluje kao iskrivljavanje, suštinski, ti porediš najbolji libertarijanizam sa najboljom socijalnom državom, umjesto da s bajki pređeš na realnost, i porediš najgori libertarijanizam sa najgorom socijalnom državom

Meho Krljic

Mislim da je ovde čak posezanje za libertarijanskim svetonazorom u opisivanju srpskog individualnog oportunizma izdignutog na nivo nacionalnog mentaliteta možda i preteška artiljerija. Srbi su samo koncept tragedy of the commons izdigli na nivo svakodnevnog života time što svaki društveni resurs (uključujući tržište rada, socijalnu pomoć, penziju itd.) tretiraju kao konačni prirodni resurs u odnosi na koji je delanje protivno zajedničkom dobru ali na sopstvenu kratkoričnu korist racionalan put budući da ne postoji poverenje u sistem čak ne ni države blagostanja već u ikakav sistem koji bi ovim resursima upravljao na polzu čitavog društva - dakle, u očima srpskog građanina ne postoji sistem planiranja, ne postoji sistem implementacija planova, ne postoji sistem koji prikuplja informacije o implementaciji i koriguje dalji rad, ne postoji sistem koji sankcioniše štetno ponašanje itd. Policija, sudstvo, agencija za zapošljavanje, centar za socijalni rad - ovo su sve apstraktni koncepti koji ne učestvuju u stvarnom, svakodnevnom životu.  Libertarijanci će svakako ovakvo stanje najbolje koristiti, ali svi ostali se u njemu nalaze bez neke ozbiljnije ideološke podloge.

Albedo 0

Quote from: Meho Krljic on 26-05-2014, 15:48:54
možda i preteška artiljerija.

kad sam ja koristio išta drugo? 8-)

sad, da li je neko u potpunosti svjestan svoje ideološke podloge... pa ne bi se zvala ideološka kad bi bila potpuno transparentna i potpuno jasna subjektu koji je sprovodi, ne bih reko...

dakle, ne očekujem da neki Marko Marković, zaposlen u EPS-u, tvrdi da je libertarijanac, iako se on ponaša upravo tako

Nozik, kao ultimativni libertarijanac, objašnjava idealno stanje, gdje iz anarhije nastaje tržište, a potom minimalna država. Nešto slično i Hajek halucinira. Ali u realnosti iz države blagostanja nastaje tržište erozijom same države

1. anarhija - tržište - država
2. welfare - libertarijanizam - tržište

U realnosti, i Radulović bi upravo učinio pod 2, a ne ono što Nozik govori u svojoj teoriji. U tom smislu tragedija opšteg dobra nije nešto nepovezano sa liebrtarijanizmom, prije će biti da je sama praksa libertarijanizma

Meho Krljic

Da, da, da, slažem se, tragedija opšteg dobra je ishod libertarijanskog ponašanja, ali pokušavam da istaknem da u Srbiji nemaš libertarijansku veru čak ni u tržište. U teoriji, libertarijanac se srčano odriče nanny state proteza jer veruje da je tržište ne samo ideološki ispravno već i najefikasniji način da se zadovolje njegove (pa onda i društvene potrebe), ali u Srbiji baš suprotno, u ideološkom smislu, imaš na delu nastojanje da se održi kvazisocijalistički nanny state sistem sa svim mogućim privilegijama koje iz njega sleduju a da se istovremeno ne robuje nekakvim propisima koji bi štitili opšte dobro. Hoću reći, u Srbiji vlada anarhistički prezir prema institucijama sa jedne strane ali i duboko socijalističko ubeđenje da nam institucije duguju podršku, da je to maltene naše prirodno pravo. Libertarijanac  porez ne želi da plati jer smatra da država tim parama rukuje neefikasno, a Srbin (poopšteni, karikirani Srbin, dakako) porez ne želi da plati jer smatra da za njega neće biti sankcija ako ne plati a nek plaća ko ne zna da se izvuče da ga ne uhvate. Libertarijanac dalje neće očekivati pomoć od institucija (u teoriji), a Srbinu će biti puna usta prigovora da institucije ne rade svoj posao i da tek sad neće da im plati porez itd. To je ta neka razlika, mislim.

Albedo 0

ok, samo bih dodao ''bogati libertarijanac neće očekivati pomoć''

a oni pred bankrotom itekako hoće

odoh da čuvam sestrića jer nemam libertarijanska muda da skrešem sestri u brk

Meho Krljic

Baš zato je signifikantno to da je Vučić popriličan deo svoje mitološke veličine u narodu stekao na ime nekakve borbe protiv tajkuna iako su i u prošloj i u ovoj vladi strategije i planovi vezani za tržište rada i socijalnu politiku prilično neoliberalni. To ukazuje na značaj apstraktne dimenzije cele slike u glavama građana i implicira da se srpski glasač ponaša racionalno samo utoliko što i dalje ne očekuje da će se propisi, zakoni i pravila primenjivati na njega već samo na druge. Dakle, glasanje za političku opciju koja otvoreno najavljuje smanjenje postojećih prava radnika (zaposlenih i nezaposlenih) i koja otvoreno staje na stranu investitora implicirajući da je prirodno ono stanje na tržištu rada gde ponuda radne snage višestruko nadmašuje potražnju (pa se time može pravdati progresivno smanjivanje cene rada i drugih prinadležnosti u proverbijalnoj trci do dna)*, to glasanje je racionalno samo ako svaki glasač koji se za to odlučio veruje da neće baš na njega da se odnose sve te nove stvari što se najavljuju.

* I gde država dakle ideološki prihvata uvećanje kapitalne dobiti kao vrednost po sebi umesto da vrednost po sebi koju državni aparat koristi kao orijentir bude blagostanje građana

Truman

Borise, ovo poslednje razmišljanje o parazitskom sistemu ti je na mestu. Po mom mišljenju on je toliko jak da će uspeti da održi samoga sebe i ovoj zemlji nema spasa. Ne vidim silu dovoljno jaku da ga uništi. Jer što više ljudi radi u javnom sektoru to je on jači...Nažalost, koreni ove pojave su duboki. Mogli bismo reći da je komunizam pogodna ideologija za razvoj parazitskog javnog sektora, a onda bismo mogli ići još dalje i reći da su za to krivi turci i orijentalni mentalitet.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Josephine

Quote from: Boris on 26-05-2014, 13:23:25
Prema tome, to nije sebicno bezkicmenjastvo, vec izraz racionalnog ponasanja pojedinca.

Ludost ili racionalno ponašanje pojedinaca?

Racionalno ponašanje pojedinaca je briga o budućnosti i održivosti. Sve ostalo je sebičluk i nedostatak ličnog integriteta.

Ljudi uvek treba da se prisećaju smrti.

Lek? Obrazovanje. Promeniti sistem vrednosti cele nacije, a početi od malena.

Truman

Racionalno ponašanje je da prvo razmišljaš da l ćeš imati čime da kupiš deci 'leba. A što se tiče promena sistema vrednosti o tome možeš samo da maštaš...

Ghoul

Krupanj, prostorije opštinskog odbora SNS i kartonska statua velikog vođe u prirodnoj veličini na terasi, da ih bodri, nadgleda i zabrinuto uzdiše...

Josephine

Damn, kakvo ludilo mozga.

Josephine

Quote from: Truman on 26-05-2014, 18:24:02
Racionalno ponašanje je da prvo razmišljaš da l ćeš imati čime da kupiš deci 'leba. A što se tiče promena sistema vrednosti o tome možeš samo da maštaš...

Racionalno ponašanje je da planiraš porodicu i misliš o budućnosti. Danas im kupuješ hleba, a sutra ih ostavljaš gladnima?

Truman

Netačno. Racionalno ponašanje je da imaš SADA jer ako nemaš sada nema ni budućnosti ( to ti je ono kad umreš od gladi ). A s obzirom da je sistem takav kakav je zašto ne bi građanin razmišljao ''neću ja da radim u javnom sektoru i da gladujem kad će neko i onako mesto mene''.

-_-

D, vidi ovako. Ako neko radi u drzavnom sektoru i razmislja - kriza je,
tesko se zivi, ja imam stabilan posao i stalnu platu od koje zivi moja porodica,
tako ce i ostati ako se sadasnja politika nastavi, a ubacicu i dete kad zavrsi neku skolu
,
zar mislis da je racionalno da on glasa protiv toga!?

Quote from: D. on 26-05-2014, 18:18:29
Lek? Obrazovanje.

Mozda. Al svakako na dugom stapu sa ipak neizvesnim efektom.

Quote from: D. on 26-05-2014, 18:18:29
Promeniti sistem vrednosti cele nacije, a početi od malena.

Ma daj, to su floskule.

Quote from: Ghoul on 26-05-2014, 18:27:06
kartonska statua velikog vođe u prirodnoj veličini na terasi
Quote from: D. on 26-05-2014, 18:39:03
Damn, kakvo ludilo mozga.

Setih se recenice iz Crne Guje:
"Leprosy... of the brain."

Josephine

Prestanite da glupost proglašavate racionalnošću. Tu počinje promena. I nije floskula. :)

Truman

Nema ovde promena...drži se ti Dubaija. ;)

Stipan

Josephine

Ovo je sjajna fora. Jedna od boljih njuzovih.

Josephine

Quote from: Truman on 26-05-2014, 19:12:06
Nema ovde promena...drži se ti Dubaija. ;)
Ej, ma nije ni ovde drugacije sto se trulezi sistema tice, al je bar suncano. I ima plaza.

Truman

I ima para i posla ;)

Usput, izgleda da zlikovcima HAARP više nije potreban sad kada su nas uništili! http://www.kurir-info.rs/vojska-sad-ugasicemo-haarp-vise-nam-nije-potreban-clanak-1390509

Josephine

Albedo 0

najviše ima pijeska, koliko čujem

inače, je li tačno da su vraški skupi, bar se Srbi žale...

Anomander Rejk

Sistem je učinio ljude robovima. Jedan moj drug radi u državnom organu. Odskora su imali poplavu partijskog zapošljavanja, plate su im smanjili. Žena mu je pre godinu dana izgubila posao, i nije našla novi. Ima dvoje male dece, do guše je u kreditima. Nema zaleđinu, ako ,,odveže'' jezik na poslu, prilična je verovatnoća da će ostati bez istog, i šta onda? U Srbiji nije lako naći drugi posao. Oćemo se mi sa foruma skupiti da mu pomažemo i ranimo decu? Sumnjam. Prosto ako je u pitanju nahraniti decu i zažmiriti na nepravdu-ljudi će uraditi tako. Imam li pravo da mu prebacujem ?
Šta on ima od ganjanja pravde ako izgubi bitku za egzistenciju i decu dovede u težak položaj ?
I tu dolazimo u začarani krug, većina zaposlenih neće rušiti sistem, koliko god ih ponižavao-jer opet razmišljaju, vremena su teška i biće još teža-bolje ikakav posao i plata, nego nikakav.

Josephine

Pa skupo je sve sto se uvozi. A to je sve osim nafte. Ali eto: I ovde ima pakistanske, indijske, filipinske... mafije, ciji clanovi zaposljavaju jedni druge (a od fizikalaca dosli su do visokih menadzerskih funkcija).. lokalci sunzasticeni kao beli medvedi I diskriminacija u odnosu na njih vristi u lice imigrantima (al meni se dopada kako stite jedni druge I dele profit na ravne casti).. ne dopadaju mi se ove mafije..

Drugim recima, ljudi ce svuda biti ljudi, sa tom razlikom sto ovde malo vise postuju jedni druge, ako kradu - ne rade to ocito I praveci druge budalama, a ako malo podviknes, dobijes sta hoces.. samo da ne pravis buku, ne vole je.

Truman

Kako mi se to čini?
Quote from: D. on 26-05-2014, 22:36:38
Quote from: Truman on 26-05-2014, 22:16:29
I ima para i posla
Cini ti se :)

Kako mi se to čini? Koliko vidim na netu nezaposlenost je 4.3%. Kakve su plate to ne znam...

Josephine

Vremena su teska upravo zbog takvog nacina razmisljanja. Nisu teska vremena entitet odvojen od ponasanja ljudi. Naprotiv. Al ko bi jos razmisljao dalje od svog nosa. Ljudi ce nestati u neko vreme, al mozda I treba da bude tako.

Josephine

Quote from: Truman on 26-05-2014, 22:55:34
Kako mi se to čini?
Quote from: D. on 26-05-2014, 22:36:38
Quote from: Truman on 26-05-2014, 22:16:29
I ima para i posla
Cini ti se :)

Kako mi se to čini? Koliko vidim na netu nezaposlenost je 4.3%. Kakve su plate to ne znam...

Ma ne veruj svemu sto vidis na netu. :) Oni dovode ljude koji im trebaju I ovde ne mozes da budes resident ako nemas poslodavca da te sponzorise.. al cik probaj da promenis posao ;)

Truman

Pa ako si ti našla posao kapiram da to nije nemoguća misija...za razliku od Srbistana.

Ghoul

Quote from: D. on 26-05-2014, 22:54:26
dobijes sta hoces.. samo da ne pravis buku, ne vole je.

znači, pripitomili te arapi!
pa vidim ja sva si nešto blaga i mirna u poslednje vreme... ipak nije taj njihov sistem bez svojih pozitivnih strana!!!

Josephine

Ma nije, bre. Ja sam uvek bila mirna. Al umem I da grizem. Al sad sam zrelija, valjda.

A I pravila sam buku, nije da nisam. Ostali su sokirani. Kapiram da jos uvek ima malo Srba ovde, pa jos ne znaju kakvi smo.

Ghoul

REAGOVANJE
– Aleksandar Vučić: Pre nego što me okrivite za bilo šta, setite se da sam veoma moćan

Poštovani građani Srbije,
Nakon katastrofe izazvane poplavama širom Srbije, predstoji nam period oporavka i obnove zemlje, ali i period u kome ćemo tražiti krivce za sve što se desilo, a nije moralo. Već sada mogu da pretpostavim da će biti pojedinaca koji će krivicu za slabu organizaciju, širenje panike i generalno nesnalaženje u vanrednim okolnostima pokušati da prebace na mene lično. Ukoliko takvih bude bilo, imam da im poručim samo jedno – pre nego izgovorite makar i jednu reč kojom ćete optužiti mene za bilo šta, počevši od spore reakcije, preko loše koordinacije, pa sve do nedovoljnog ulaganja države u spasilačke službe, setite se samo jedne stvari – ja sam i dalje veoma, veoma moćan čovek.
Ne volim što na to moram da vas podsećam, ali moram, da bih predupredio sve one koji će možda sada reći ,,Vučić je kriv za to i to" – nemojte. Setite se da kontrolišem vojsku, policiju, tajne službe i mnoge medije i da sam prilično sujetan. Nije mi nikad u prošlosti bio problem da reagujem u situacijama gde me kritikuju pa neće ni ubuduće. Verujte mi.
Znam da ste nestrpljivi da vidite ko će biti odgovoran za sve ovo – jer, da se ne lažemo, neko mora da je odgovoran – ali pre nego što i pomislite da na mene svalite makar i delić odgovornosti, znajte da uz svu logistiku koja mi stoji na raspolaganju veoma lako mogu da dođem do vaše adrese, imena i prezimena. To mi nije ni najmanji problem.
Neko će reći da je ljudski u ovakvim situacijama priznati svoje greške i preuzeti odgovornost. Ipak, moram te neke da podsetim na to kroz šta sam sve prošao da bih stigao tu gde jesam. Priznaćete i sami da bi bilo glupo da posle svih tih godina rada na dolasku na vlast sada trpim posledice zbog poplave, ma koliko da je biblijskih razmera.
Jeste, lako je posle svega ovoga upreti prstom u čoveka na vrhu lanca komande i reći ,,On je glavni krivac". Ali isto tako je i čoveku na vrhu lanca komande lako da pronađe ko je to tačno upro prstom. Tako da, razmislite dobro pre nego što bilo šta uradite, kažete ili pomislite.
Dakle, čisto da rezimiramo – ukoliko ste planirali da krivca za bilo šta tražite u meni, budite uvereni da neću blagonaklono reagovati na kritike u ovom trenutku. Jer iskreno, ja planiram da budem tu gde jesam još dugo. Da ne bude da vas nisam upozorio. Ništa lično.
S poštovanjem,
A.V.

Read more: http://www.njuz.net/reagovanje-aleksandar-vucic-pre-nego-sto-me-okrivite-za-bilo-sta-setite-se-da-sam-veoma-mocan/#ixzz32uryDoOv

Meho Krljic

Dosta dobro  :lol: :lol: Njuz net za moj prefinjeni ukus imaju više promašaja nego pogodaka ali ovo je prilično blizu sride.

Josephine

:lol: Evo još jedne dobre zajebanci'e