• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

Ovo sam i ja došla da postujem.

Mislim da ovaj čovek ima ozbiljnih psiholoških problema. On ZAISTA duboko i nekritički veruje u ovo što priča. On veruje da je spasavao decu "na silu", otimao ih od njihovih roditelja, veruje da je heroj, da je na udaru prljave kampanje. Čak je i onemoćali Toma ponovio njegove reči kada je optužio građane za neefikasnost u poplavama.

Vučić zaista veruje da je mesija, od boga poslat da spasi Srbiju i njene neuke građane. Cenzuriše internet ne zato što se stvara negativna slika o njemu u javnosti, već zato što on patološki opsesivno prati šta se o njemu govori i onako, u delizijama i halucinacijama, polulud, njegov ego, njegova narcisoidnost ne može da podnese bilo kakav ozbiljan argument.

On je opasan ne zato što je lažov i manipulator, već zato što pati od deluzijskog poremećaja. Brrrr.

QuoteShizofrenija i deluzijski poremećaj su odvojeni poremećaji koji mogu imati neka zajednička obilježja, kao što su paranoja, sumnjičavost i nerealno mišljenje. Međutim, shizofrenija je relativno čest i ozbiljan duševni poremećaj koji je povezan sa psihozom, gubitkom dodira sa stvarnošću, i opadanjem općeg funkcionisanja. Za razliku, deluzijski poremećaj je rjeđi i ima za posljedicu djelomičnu ili ograničeniju nesposobnost.

Джон Рейнольдс

Quote from: Anomander Rejk on 02-06-2014, 12:46:47
Vučić traži izvinjenje od OEBS zbog tvrdnji o cenzuri? :shock:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=06&dd=02&nav_category=11&nav_id=855900

Одличан коментар на РТС-овом сајту поводом ове вести:

Mnogo

Se lazi pisu svukuda i posebno mi je drago da je nas PResednik Vucic dao odgovor da se ova ne profilira sa lazima i da ponizava Srbiju. Gospodo Dunja bavite se istinom bit ce vam u dusi mirnije.

Овакви цинични урнебесно неписмени коментари испливавају на све стране и морам да признам да ме забављају. Мислим... ПРеседник Вучић. Генијално.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST - dok on goloruk spasava decu i bebe iz naručja njihovih neodgovornih roditelja, tamo neki iz udobnih fotelja samo znaju da KRITIKUJU!!!

http://youtu.be/Zf9UnoG5EVU

ovakvu demagogiju odavno nismo videli.

koji jebeni BOLESNIK! i njegova bulumenta tarzančića...
https://ljudska_splacina.com/

mac

Ima li neko drugi, adekvatno stručan, ko bi se prihvatio posla zaštite građana, za platu manju od 3500 evra? Ako ima, daj ga vamo, a ako nema, jbg, treba nam čo'ek...

mac

Mada, ako ćemo baš da gledamo pare, treba da se vidi i koliko je zaštitnik građana svojim radom uštedeo para državi i narodu. Možda bi ispalo da je njegova kancelarija zapravo profitabilna :)

Ghoul

Šizofrenija (shizofrenija) je mentalni poremećaj koji se karakteriše naglim prekidom misaonog procesa i veoma emotivnom reakcijom.[1] Najčešće se manifestuje slušnim halucinacijama, paranoidnim ili čudnim obmanama, ili neorganizovanim govorom i razmišljanjem, a sve to je praćeno značajnom socijalnom i poslovnom disfunkcijom. Početni simptomi se najčešće javljaju u ranoj mladosti sa globalnom rasprostranjenošću tokom života od oko 0,3–0,7%.[2] Dijagnoza se zasniva na posmatranom ponašanja i na podacima iz pacijentovog života. -sa Vikipedije.

a ja dodajem: šizofrenik, psihopata, manijak, paranoik,... SVEEEEEE!

Obezbediti nesmetan rad Jankoviću

Beograd -- Predsednik Vlade Aleksandar Vučić razgovarao je sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem i tom prilikom obećao uslove za nesmetan rad zaštitnika građana.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=06&dd=02&nav_category=12&nav_id=855982

-_-

Nisam cuo za ovaj klip, dok ga jutros Sasa Jankovic nije spomenuo na B92.
Mrzi me sad ponovo da gledam da bih nasao tacne cifre, ali je u vezi ovoga, rekao dve bitne stvari.

- Prosecna plata u njegovom kabinetu je nesto preko 43.000 din.
- Pre par godina, kad bilo smanjivanje plata u javnom sektoru, bili su odredjeni i izuzetci (racunajuci i poslanike).
On je dao amandman da izuzetaka nema, da se svima, pa i njemu i poslanicima smanji plata.
Amandman je odbijen.

Quote from: Ghoul on 02-06-2014, 14:53:35
ovakvu demagogiju odavno nismo videli.

Demagogija mi je previse slaba rec za ovo.

Quote from: Ghoul on 02-06-2014, 14:53:35
koji jebeni BOLESNIK!

Ova je vec nesto bolja.
I jos stavili CENZURISANI video!  :-x

Pa bre Vucic rece da nema cenzure i da ceka izvinjenje  :mrgreen:

Quote from: mac on 02-06-2014, 15:12:19
ako ćemo baš da gledamo pare

Koliko znam, uradio je dosta, dobija pohvale i od nasih gradjana i od EU, a nisam siguran da bi se rezultati mogli novcano izraziti.
U svakom slucaju, svi se valjda slazemo da ova institucija mora da postoji i da joj se mora obezbediti nesmetan rad.

A kad smo kod toga...
Vlada povereniku za informacije ukinula službena vozila

Josephine

Pa, sad zaštitnik, ovako, bez ljudi i prevoza, pod pritiskom, treba da pokaže da li je zaista zaštitinik ili štiti iz ličnih interesa. A čini se da jeste. On mi je baš prijatno iznenađenje.

Što se tiče klipa, čini se da su botovi zauzeti na drugim stranama, pa se vide samo građanski komentari.

Anomander Rejk

Zaštitnik građana i Poverenik za informacije od javnog značaja su jedni od retkih ljudi na funkcijama u ovoj zemlji, koji uistinu rade u službi građana i društva. Ali ni oni neće moći sami puno toga uraditi ako nemaju sistemsku podršku. A očito je da ih vlast doživljava ne kao potrebnu instituciju, već kao nužno zlo ,,ne možemo ih baš maknuti svet bi se bunio al zagorčavaćemo im rad na svakom koraku''.

Anomander Rejk

Ghoul

Quote from: Anomander Rejk on 03-06-2014, 12:45:25
Ovaj čovek ne posustaje, na sve stiže da reaguje:
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/470592/Vucic-o-Stefanovicevom-doktoratu-Najgluplje-obrazlozenje-o-plagijatu-koje-sam-cuo

kakav jadnik & bednik.

koliko puta treba da papagajski ponovi da je to NAJGLUPLJE obrazloženje pa da njegovi tarzančići to prihvate kao ISTINU?

Albedo 0

inače, najgluplje obrazloženje sigurno nije, ali među glupljima sigurno jeste. Previše se koncentriše na neke, po meni nešto manje značajne momente, dok one glavne spominje ofrlje. Zato hajdemo malo da branimo Slinu i opravdamo Vučićev bijes.

eo par primjera

QuoteDoktorat ministra Stefanovića obiluje plagijatima. Dok su pojedini delovi njegove disertacije doslovno kopirani iz tuđih radova, bez odgovarajućeg navođenja, drugi su "mozaičkog" tipa. Navodimo samo nekoliko iz mnoštva primera:

dakle, piše da su su doslovno kopirani ali ne navode apsolutno nijedan primjer, već odmah skaču na mozaičko navođenje, i u potpunosti dokazuju da je takvo navođenje prisutno, međutim, optužba za doslovno kopiranje nije dokazana

QuoteMinistrov rad ne ispunjava ni minimalne tehničke standarde. Doktorat sadrži nedopustivo mali broj fusnota u samom tekstu, samo 41, od kojih čak 29 upućuje na svega dva zbornika radova o uporednim iskustvima lokalnih samouprava koje je izdala Magna Agenda. Jednako je problematično i to što se autor u radu poziva na izvore koje ne navodi konkretno (navodimo jedan od brojnih primera – na strani 58 ministar Stefanović kaže "Evropska komisija je 2001. godine usvojila novu strategiju održivog razvoja, koja je razmatrana na više sastanaka u narednom periodu", ali ne precizira na koju strategiju i sastanke misli).

ovo je nešto jača kritika, ali nije dokaz plagiranja. To što ne ispunjava tehničke standarde je obična glupost, a nije plagijat.

QuoteOn ne nudi pregled stanja svoje naučne discipline, ne objašnjava ključne debate i dosadašnje empirijske nalaze, ne objašnjava glavne argumente i kako njegov rad pravi korak dalje u nauci (kroz otkrivanje novih zakonitosti, dokazivanje, opovrgavanje ili reformulisanje dominantnih teorija, iznošenje originalnih empirijskih nalaza koji daju relevantne zaključke itd.).

ovo je ključno, a nije nimalo obrazloženo. Mi u kompletnom tekstu ne nalazimo šta je u stvari Stefanovićeva teza, a kamoli da li je on objasnio glavne argumente i ponudio pregled stanja svoje naučne discipline. Ova trojica su premalo obradila ono što je u stvari najvažnije

QuoteDalje, tema doktorata ne odgovara u potpunosti onome što je u njemu i napisano. U naslovu disertacije grad Beograd je naveden kao studija slučaja. Međutim, sadržaj ukazuje da se samo jedno od 16 poglavlja konkretno bavi Beogradom (13. poglavlje je u sadržaju najavljeno pod nazivom "Istraživanje – studija slučaja na primeru grada Beograda"). Da iznenađenje bude veće, stvarni naziv poglavlja 13, koje počinje na strani 148 disertacije, je drugačiji! Ono glasi: "Upravljanje ekonomskim razvojem lokalne samouprave u Srbiji". Budući da nijedno poglavlje nije fokusirano na grad Beograd, rad ministra Stefanovića ne zadovoljava uslov koherentnosti jer se njegova tema i ono što je zapravo napisano ne poklapaju.

ovdje npr ne navode šta je on to pisao u prvih 12 poglavlja. AKo tu nije bilo pregleda stanja discipline, dosadašnjih empirijskih nalaza, ako tu nisu objašnjene savremene ključne debate, onda šta tu uopšte piše?
Mi trebamo da procijenimo na lijepe oči da je doktorat totalni fijasko? Pa i Nebojša ima lijepe oči.

QuotePo pitanju metodologije, autor navodi na strani 11 da će primeniti "deduktivni, induktivni, komparativni, sintetički, i analitički metod", bez objašnjavanja kako će svaki od njih biti korišćen, niti njihove prednosti i mane u datom kontekstu. A onda se kaže da će se koristiti i "multipla multivarijantna regresiona analiza ili Spirmanova formula, u zavisnosti od fenomena". Ukratko, regresiona analiza je kvantitativna metoda kojom se meri uticaj jednog ili više faktora na određeni fenomen. Da bi se sprovela, potrebni su podaci koji predstavljaju indikatore tih faktora. Međutim, u Stefanovićevom radu ne postoji nijedan deo sa takvim kvantitativnim podacima, pa logično – nema ni regresione analize.

ovo nije pitanje plagijata, kao uostalom ni dosta već spomenutih stvari, već kvaliteta rada, koji je loš koliko je i megadens loš. Dakle, sad bi mogli da kažemo da ova trojica iznose tezu o plagijatu a onda pričaju stalno o nečemu trećem, da li je on objasnio ključne debate, da li zna šta je regresiona analiza, itd, ali to je sa optužbom za plagijat niđe veze

QuoteRad, međutim, obiluje površnim i suvišnim prepričavanjem iskustava lokalnih samouprava drugih evropskih zemalja, koje je daleko od ozbiljne komparativne analize. Čitav doktorat je zapravo deskriptivnog karaktera, sa eklektičkim spajanjem raznih opisa koji niti daju smislenu celinu, niti sadrže istraživačku vrednost. Autor ne navodi kako je došao do hipoteza, zašto su one bitne, niti izvodi njihove provere i valjane analize. Neke od "hipoteza" su čiste tautologije (na primer, "efikasnija lokalna samouprava – veća ekonomičnost u radu"). Stoga zvuči neverovatno da Profesor Mića Jovanović, rektor Megatrenda, daje disertaciju ministra Stefanovića svojim doktorantima "kao primer izuzetno dobrog rada, posebno u oblasti metodologije naučnog istraživanja" (30. april 2014, Pressonline).

ista priča, možda je doktorat loš ali ovo nije dokaz za plagijat

za plagijat se dokazuje
1. da je glavna teza ukradena - odakle je ukradena pojma nemamo, jer ova trojica to nisu rekla, čak nisu ni rekla koja je teza. Od 16 teza navedena je jedna, proglašena je opravdano tautologijom, ali niđe ne vidjesmo da je neka teza plagijat

2. doslovno kopiranje nije dokazano

3. parafraziranje, mozaičko navođenje 5-6 rečenica. To je sve što imaju. U suštini, nemaju ništa

sve ostalo se tiče kvaliteta samog rada, a u očajnu izradu nismo ni sumnjali, mada ni tu ne pišu šta se stvarno nalazi u prvih 12 poglavlja disertacije

Agota

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/470645/A-od-premijera-cokoladice-Vucic-spremio-poklon-za-Marizu

Vučić je na pitanje šta je i da li je nešto uzvratio kao poklon rekao da joj je darovao specijalne ručno radjene srpske čokoladice, knjigu "Amazing Serbia" i DVD sa snimcima posledica poplave.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

Quote from: Agota on 03-06-2014, 14:57:06
knjigu "Amazing Serbia" i DVD sa snimcima posledica poplave.

ukratko: SERBIA BEFORE AND AFTER SNS! :)

JasonBezArgonauta

Hmm, Mariza je njemu potpisala CD. A dal je on Marizi potpiso DVD?
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Skalar

Мени је миндеђ.  А судећи по количини једа коју неки овде испљувавају, свеб реко да некима никако није миндеђ но да им је криво и да пуцају од муке што је Вучић на вишем, боље плаћеном и перспективнијем положају од њих. А чим је неко горе, а неко доље, ми из обичног плебса би рекли да је тај горе и  паметнији? Мсм, ко је блесав да буде доље, ако би мого бити горе? Само што паметни иду горе, а ми глупљи доље. А? А сад само још да се удари по судбини Србије, народа, будућности и сличним срањима, па смо добили потврду. Де, коме је криво што је доље, а волео би бити горе, а?

xcheers 
Пиво и ћевапи спајају људе.

JasonBezArgonauta

Ako sam dobro razumeo, gore je biti dole no gore?
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Agota

Quote from: JasonBezArgonauta on 03-06-2014, 15:25:23
Hmm, Mariza je njemu potpisala CD. A dal je on Marizi potpiso DVD?
:lol:  Bravo!
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

tomat

@Bata

ja koliko sam razumeo, njima i nije bio cilj samo da pokažu kako je rad plagiran, već kako ne zadovoljava osnovne kriterijume doktorske disertacije, a pride ima i plagijata.

dakle, dosta komentara koje si i sam izvukao ni ne pokušavaju da pokažu kako je rad plagiran, već pucaju na kvalitet rada, poštovanje metodologije naučnog istraživanja i sl.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

ne bih rekao da im nije bio cilj, pošto se samo o tome i priča

evo citata: ''Detaljna analiza pokazuje da rad obiluje plagijatima, što je težak akademski prekršaj, a uz to još ne ispunjava ni uslove za uspešnu doktorsku disertaciju.''

dakle, rad obiluje plagijatima A UZ TO JOŠ nešto

valjda je ovo što ide prije ''A UZ TO JOŠ'' važnije, da rad obiluje plagijatima. Povrh toga, gotovo kompletan uvod bavi se pojmom i definicijom plagijata, vrstama plagijata, ode pola teksta samo na to da se napiše šta je plagijat i kakvi sve postoje

sve poslije toga je zbrzano, otaljavano, i mnogo slabije napisano, zamisli kad u čitavom tekstu ne piše koja je teza tog doktorata, i po čemu je problematična
da ne pričamo da ništa od ostalih kritika ne iziskuje bilo kakvu odgovornost samog Stefanovića, već utiče na rejting Megadensa, a on ni na koji način nije odgovoran

tamo gdje jeste odgovoran, za plagijat, tamo nisu maltene ništa dokazali, nisu dali nijedan primjer ''doslovnog kopiranja'', nisu pokazali da je sama teza ukradena, već da je mozaički naveo 5-6 rečenica, i neko hoće ostavku i napuštanje politike zbog toga, teško će to da ide

pa ja znam budućeg akademika (ne znam da li je u međuvremenu i postao), koji mozaički prepisuje tuđe rečenice i objavljuje u svojim knjigama, a od prošle godine je u užem izboru za ulazak u SANU, o samom kvalitetu njegovih knjiga da ne pričamo

rekoh ja još juče ili prekjuče da ovo što su našli Stefanoviću postoji kod većine doktora u Srbiji, ako hoće da čiste sistem samo napred, ali Stefanović je tu najmanja briga

scallop

Bato, ako nećeš da se uobraziš, ja bih se prilično sa tobom složio.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

tomat

iako navode da ima doslovnog kopiranje, i ovo mozaičko "pozajmljivanje" može biti dovoljan dokaz plagijata.

evo, i vikipedija daje sliku

uostalom, kada mozaičko navošenje ne bi smatrali plagijatom, onda ni prevod nečijeg tuđeg dela sa nekog stranog jezika ne bi bio plagijat.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Vučiću svaka čast što liči na Horejšija

Albedo 0

onda neću prilično da se uobrazim! 8)

tomat, ne sporim ja da je to problematično, samo to ti je, što bi reko Velja Ilić, kraduckanje, nedovoljno to make the case.

inače, na UB softver podrazumijeva da je sve plagijat što ima najmanje 3 riječi jednu do druge (ne računajući veznike, priloge i slično), dakle fraze koje se sastoje iz minimum 3 riječi. Ako svaku 3. riječ promijeniš to softver ne prepoznaje

a u slučaju prevođenja to ne možeš da izbjegneš, ma koliko da je slobodan prevod, pošto softver prepoznaje sinonime

i sam uviđaš šta je tu problem, ako napišeš ''prevod nečijeg tuđeg dela'' to je toliko puta napisana fraza da teško neko ima autorsko pravo na nju. Raspad socijalističke Jugoslavije? Raspored poslaničkih mandata?

Sve to softver prepozna kao sitna kraduckanja, i na kraju toleriše ako nađe (ako se dobro sjećam) ispod 10-15% a taj softver su i dobili iz inostranstva, nisu ga sigurno oni napravili

ono što je stvarno važno jeste sama teza, da li je ona originalna, a to ova trojica nisu nimalo kritikovali

i da, tu liči na Vampire, a Horejšio liči na njega

Ghoul

kažu neki na fejsu:

ACHTUNG! ACHTUNG! PRAVDA ZA ZORANA KESICA!!! Upravo sam se cuo telefonom sa njegovim sinom Andrejom i on mi je potvrdio da mu je otac pre oko sat i 30 minuta priveden na informativni razgovor u policijsku stanicu u ulici '29. novembra'!

ps: ulica s tim nazivom više ne postoji. za ovo ostalo - čuće se, uskoro. ako ne zabrane!

scallop

U Beogradu znaju da je to ulica Despota Stefana.

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

Andrej Kesić je rođen u januaru 2014. godine

Ghoul

šta zna dete šta je koja ulica i ovo ono!
gu gu, ta ta, apsa...

Albedo 0

od Dinkića je jedini gori tip iz Svjetske banke, tako da....

Josephine

Quote from: Boris on 08-06-2014, 23:36:33
Kome je Vučić rekao: Tišina tamo!

Odavno nisam pročitala svedeniji, a efektniji komentar:

QuoteVrhunac nekulture, primitivizma i, u krajnjoj liniji, manjka najosnovnijeg kucnog vaspitanja. Obaska, u pitanju je odraz frustracije jer svaki put kada se ovako komunicira u pitanju je samo nemoc da se komunikacija sa nekim obavi na normalan i civilizovan nacin.

Ghoul

VUČIĆ: Govorim istinu, nećete me ućutkati!

Vučić je istakao da je tražio izvinjenje OEBS-a i da će ga dočekati i dodao da neće da se povlači pred lažima niti da mu treba pomoć OEBS-a. "Dovoljno sam jak i imam dovoljno snage da se suprotstavim svima koji napadaju moju porodicu. Mi smo mali a oni su veliki ali to ne znači da ne treba da branim slobodarske tradicije našeg naroda. Šta je meni politička funkcija? Pa šta ako ostanem bez funkcije?", rekao je Vučić.

kome nije muka od OVOLIKOG BESRAMNOG JEDENJA GOVANA, ucelo ovo sve ima ovde:
http://www.kurir-info.rs/uzivo-vucic-nema-cekanja-nema-stajanja-s-reformama-clanak-1411509?

Anomander Rejk

On je totalno smako s pameću.
Koja budala može da se na ovo navata, kao se on ,,hrabro'' nekom suprotstavlja, sutra kad ode pred Merkelovu i primi listu zahteva, na sve će klimati glavom i još pitati može li još šta da uradi, da joj ispuni koju želju i mimo spiska.

mac

Ali jedno je nemački kancelar, a drugo zamenik šefa misije OEBS u Srbiji.

Josephine

Ta rekla sam već da on iskreno veruje u svoje iluzije. Sam protiv svih i ta sranja.

Anomander Rejk

Iz ovih Vučićevih bulažnjenja, ja i dalje ne shvatam zbog čega bi OEBS i međunarodna zajednica uopšte bili protiv njega?
Zbog čega im to on navodno smeta?
Ali je sad već ozbiljno zagazio u psihozu. Pominjao je da ima i dokaze da neki ambasadori vrše pritisak na medije. Pa izvoli, daj te dokaze
na sunce, gde su?

Ghoul

Quote from: Anomander Rejk on 09-06-2014, 17:58:41
Pominjao je da ima i dokaze da neki ambasadori vrše pritisak na medije. Pa izvoli, daj te dokaze na sunce, gde su?

stavio gi ispod onija džak sas kradeni glasovi, da gi ne oduva vetar!

mac

Valjda im smeta što nismo uveli sankcije Rusiji. Mada, rekao bih da nije samo to.

Anomander Rejk

Ali današnji nastup na vestima...
,,Oni lažu. Ja govorim istinu. Tačka.'' :mrgreen:

Ghoul

Quote from: Anomander Rejk on 09-06-2014, 19:12:30
Ali današnji nastup na vestima...
,,Oni lažu. Ja govorim istinu. Tačka.'' :mrgreen:

pa to mu je manir: KO DRUKČIJE KAŽE - KLEVEĆE I LAŽE!

cenzura?
laž!!!

plagijat?
glupost!!!

nesposobna i korumpirana vlast?
izdajnici!!!

JER MI, A. VUČIĆ, TAKO KAŽEMO!

Meho Krljic

Quote from: mac on 09-06-2014, 18:18:25
Valjda im smeta što nismo uveli sankcije Rusiji. Mada, rekao bih da nije samo to.

Ne, smeta im Južni tok, to je valjda sad očigledno??

Albedo 0

pa to je valjda fusnota samih sankcija?

mada, ko bi u Srbiji uveo sankcije Rusiji, samo idiot, Vučko pokušava da balansira ali to će biti sve teže

Ghoul

zgazio ga ko govno, tačno i precizno!!!

,,Завера против Вучића", или вихор од смећа

Слободан Антонић   

понедељак, 09. јун 2014.

Лудило и безобразлук очигледно су заразни! Пошто је режим ухваћен у преступу – јер је троје грађана ухапшено због фејсбук постова, а за министра полиције се испоставилио да је лажни доктор – одједном смо засути режимском пропагандом да је ,,у Србији на делу пажљиво координисана, озбиљно испланирана и обилато финансирана операција рушења угледа и рејтинга Вучића и његовог СНС" (Драган Вучићевић, Информер, 7. јун 2014, стр. 5).

Уобичајени параноидни канон Вучићеве пропаганде – да су сваку критику Протестанског Свеца заправо платили тајкуни и мафија, или пак ,,наручили жути" – сада је допуњен укључивањем у списак архи-непријатеља и ,,корумпиране полиције", као и – Запада! ,,Људе који су се окупили баш брига за докторат", објашњава нам чувени Драгомир Анђелковић, ,,они покшавају да ударе на државу" (!!!). ,,Очигледан циљ је целовит ударац на Владу из два разлога. Један је најава чистки у МУП, па полицијска мафија превентивно жели то да спречи отварањем једне велике афере. Други су спољни фактори који намеравају да интензивирају покушај уласка Србије у НАТО и удаље нас од Русије", филозофира саговорник  Информера (7. јун 2014, стр. 5).

,,Верујем да иза читаве приче не стоје само људи из ДС", мудрује, уз свог колегу, и Бранко Радун, ,,већ и странци којима смета Вучићева снага. Ово је покушај да му се сруши рејтинг" (исто). ,,Моћници са Запада (желе да) по сваку цену уситне врховну политичку моћ у Београду", даје овим ,,анализама" коначни медијски имприматур Први Новинар режима, Драган Вучићевић. А циљ је да ,,сваки српски интерес беспоговорно подреде њиховом евроунијатско-американском интересу" (Информер, 7. јун 2014, стр. 5).

Е шта нам све напричасте. Стефановићев ,,докторат" је најобичнији треш – та у њему се упућивање на литературу по први пут јавља тек на 22. страни, што је испод нивоа чак и семинарског рада на нормалном факултету. На Одељењу за социологију, где радим, сваки просечни дипломски рад је бољи од ове ,,дисертације" – како по коришћењу литературе, тако и по истраживачкој методологији или језику којим је написан. И сваки онај ко има макар површан појам о друштвеним наукама, већ на први поглед ће вам рећи да је то за шта је Стефановић добио докторат, у научном смислу, једно велико ништа – мало псеудонаучне ,,шмире", мало ,,ресавско-преписивачке школе" и 191 страница ничега је ту!

И сада, за ову бруку око дисертације није крив ни Стефановић, ни његов ментор Мића, ни чланови комисије, ни Министарство просвете које је Мегатренду дало лиценцу, ни Министар просвете који пилатовски пере руке, па ни Премијер који је критику лажи-доктората назвао ,,најглупљим образложењем које је икад чуо"... Нико од њих није крив, него је крив ,,удружени злочиначки подухват", који чине: тајкуни, ,,жутаћи", полицијски генерали, мафија и ,,евроунијатско-американски центри моћи". Ма хајде, молим вас!

Ово примитивно запушавање уста виком ,,Завера! Завера!" најбоље изражава психологију режима. Таман су се напредњачки ешалони разбашкарили по ново-освојеним синекурама. Таман су застрашили, поткупили или просто угушили готово сваки критички глас у јавности. Таман су одиграли представу са ,,одлучним вођом, који спасава Србију од поплаве". Таман су им се отвориле перспективе да до 2018. могу да владају без опозиције, без критичке јавности и без икакве одговорности...

И баш кад им се учинило да је ,,само небо граница" појавио се неко за ког су мислили да су га успешно ликвидирали – јавност. И то не само она са друштвених мрежа и интернет портала. Чак и новине које контролише режим, али које се ипак труде да, колико-толико, задрже репутацију озбиљних и одговорних (Политика) почеле су да пишу о ,,докторату" Министра полиције и једног од најповерљивијих људи Премијера. Па и неке новинарке РТС су се осмелиле да госте, које им њихови уредници по строго контролисаном списку доводе, почну да пропитују мало професионалније и са мање зазора...

И када су видели да им ућуткивање са најглупљим образложењем које је Премијер чуо није упалило, код напредњака су прорадили стари безобразлук и паника. Јер, већина њих зна да по својим квалификацијама и способностима не заслужују да буду ту где јесу. Већина њих зна да они само глуме министре, посланике, секретаре или директоре, да су они само кулисе једне туђе воље и нечије туђе моћи. Већина њих зна да су до положаја дошли колективном преваром или подлаштвом – преваром народа кога су свашта налагали како би му измамили гласове, као и подлачким угуривањем 60.000 својих сународника у свакодневни пакао нарко-расистичке ,,државе".

Већина њих су, дакле, суштински несигурни у свој положај, у своје лепе нове синекуре, па одале та нервозна и безобразна вика, одатле то само-охрабривање – ,,Завера! Завера"!, одатле та параноидна паника како су се ,,сви ујединили против нас" и како је ,,у Србији на делу пажљиво координисана, озбиљно испланирана и обилато финансирана операција".

Махнит баје, а глуп пристаје – каже наш народ. Уопште не треба имати сумње да ће режим нахватати на ову вику неки необавештен и за Србију искрено забринут свет. Сем тога, уплашиће, опет, режим наше бројне интелектуалне конформисте, забринуте за своје мале привилегије и ћепенке. Заплашиће опет новинаре, државне службенике, професоре или директоре могућношћу да им сутра Информер или Курир посвети пажњу (то јест, да их ,,отвори" – неког чланком, а неког, богами, и насловном страном). Збуниће режим поново део јавности, повући ће се неки људи, заћутаће неки медији...

Али, свако ко има навику да слободно мисли не може бити ни збуњен, нити уплашен. Ствар је јасна – не зависи истинитост неког исказа од мотива са којим је изнет, већ од слагања или не слагања са чињеницама.

Баш ме брига што је критика Стефановићевог ,,доктората" први пут објављена на Пешчанику. Баш ме брига што су ту ,,дисертацију" негативно оценили или исмејали бројни Пешчаникови аутори са којима се, идеолошки или политички, готово ни у чему не слажем. Просто сам отворио приложени ПДФ Стефановићевог рада и својим сопственим очима и сопственим разумом се уверио да је реч о академској свињарији првог реда.

И у овом тренутку ме, такође, уопште не занима да ли је оно што се појавило на Пешчанику збиља део ,,пажљиво координисане, озбиљно испланиране и обилато финансиране операције". Пошто сам се лично уверио о чему је реч, оно што ме у овом тренутку занима јесте да се коначно пресече подлачко урушавање српског универзитета, и уопште, целокупне наше просвете.

Желим да се најзад почне са ,,раздвајањем жита од кукоља" – најпре на Мегатренду, јер тамо ипак има доста поштеног академског света. Али, ако је то немогуће – а и сам сам већ писао о Мићи Јовановићу као симболу ,,академског пљачкашког капитализма" – онда се морају раздвојити прави универзитети од лажних (Мегатренд треба избацити из КОНУС-а док се не изврши радикална провера свих његових лиценци). А ако је то немогуће – јер су просветне власти можда толико дубоко интегрисане у корупцију, да више нису у стању да зауставе чак ни очигледну ,,академску банду" – е онда је то већ политички проблем. Онда то све говори о овој Влади, о овој власти, о овом режиму и о овом систему. И ја сам њихов огорчени противник.

Дакле, пустите више те бајалице – ,,тајкуни, жути, евроунијатско-американски центри моћи"... Свако ко вара, лаже и пљачка – све дотле док то ради – наш је противник. Свако ко говори истину, брани јавни интерес и унапређује заједничко добро (државу, јавност и демократију) – и све дотле док то ради – наш је савезник.

У турбулентним временима, свакаква чуда од преумљења и умрежења се дашавају – ено вам Пера Луковић и Е-новине, који постадоше (и остадоше) највећи бранитељи лика и дела Александра Вучића. (Не знам само, иначе, како се та чињеница уклапа у бајалицу о ,,евроунијатско-американској завери" против сиротог Вучића. Али, то је већ проблем кохерентности плаћене режимске пропаганде).

Но свако ко дође у наше двориште, са намером да помогне, добродошао је. А свако ко крене да руши оно oко чега се ми трудимо, увек ће наићи на отпор. И не мари што они долазе и одлазе. Ми треба мирно и самопоузадно да радимо шта треба, и да стрпљиво негујемо своје демократске и националне засаде.

Не упуштајмо се у њихов свет сплеткарења и лажи, у њихов свет криптоанализа, маснокопитарских разглабања и ,,завођења за голеш-планину". Можда неко у Бриселу и Вашингтону збиља хоће да ослаби Вучића, или можда да му пошаље неку поруку и опомену. Можда је то у интересу и неког тајкуна. Можда то хоће и ,,жути", или оно што је од њих остало. Можда. Али – шта с тим?

Чак и да је то стопостотно тако, за нас је све то ,,рат двају вихора од смећа" (Јевтушенко). Посвађали се, па ће се помирити. Сутра, када Вучић изда Русе, као што је издао Србе на Косову и као што је издао Шешеља, опет ће за Брисел и Вашингтон постати ,,реформски лидер региона". Али, ,,докторат" Небојше Стефановића, или карактер неких приватних универзитета, или пак карактер целе ове власти, неће тиме постати бољи.

Зато, не дајмо се смести и радимо, свако у свом домену, оно што је до нас и што је у нашој моћи. А време ће, као и до сада, показати шта је истина  и ко је стварно ,,вјера, а ко невјера". И ко је искрени демократа и доследни патриота, а ко су демагози и ловци на ситне привилегије у политичком мутљагу.

http://www.nspm.rs/kolumne-slobodana-antonica/zavera-protiv-vucica-ili-vihor-od-smeca.html

Meho Krljic

Stvarno je došlo zadnje vreme kad su NSPM i Peščanik na istom zadatku. Ja sam uvek mislio da su jedni za Ruse a drugi za NATO, a vidi sad ovo...

Albedo 0

pa dobro, Vučić je javno za Ruse, tajno za NATO...

Josephine

Pa, ovako je i meni logika govorila i pre nego što sam naučila da čitam i pišem, iako me 30 godina ubeđuju u suprotno, a političari se ponašaju kao gazde. Patrijarhat ima veze sa tim. Dole šovinizam, iskompleksirani muškarci i nesigurne šonje ala Vučić i Nikolić.

дејан

...barcode never lies
FLA