• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Barbarin

Zarazio sam ljude sa ovim na fejsu, ja kopirao od Galeba, i sad jedno njih 10 šer od mene LOL
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Filaret

Jebite se. Kad ne znate bolje. Dobar je ovaj Vučić.

Ghoul

Branko Dragaš: "Arapi se sprdaju s Vučićem, stranci me pitaju koji je Vučićev problem" 

OBJAVLJENO: 08/02/2015

Najzabranjeniji ekonomista u Srbiji, kako sebe opisuje Branko Dragaš, za Teleprompter.rs otkriva koliki je zapravo javni dug Srbije, kako stranci vide premijera Aleksandra Vučića, šta dobijamo prodajom najprofitabilnijih preduzeća i kakva je budućnosti "Air Srbija" i Železare.

Najzabranjeniji ekonomista, Branko Dragaš, u intervjuu za Teleprompter.rs otkrivao da je Srbija već odavno bankrotirala, kakava je sudbina Železare, "Telekoma" i "Air Serbia". Takođe, Dragaš poziva premijera Vučića da otvori privatnu firmu u Srbiji. On smatra da bi Vučić, kada bi poslovao po zakonima koje je sam dobio, bankrotirao za mesec dana.

U nastavku saznajte šta je Dragaš ekskluzivno otkrio za čitaoce Teleprompter.rs.

Vučić se smučio i bogu i narodu, očekuju nas izbori

"Vrlo teško je pratiti ludilo vlasti. Laži, obmane, izdaja, pljačka, rasprodaja i stalni rat protiv svih koji ne misle kao Vođa. Neshvatljivo je šta nam se dešava. Smanjuju se plate i penzije, koje se, u stvari, prema hvalama Vođe, povećavaju. Zaposlenost raste, ali građani to ne vide. Živimo sve bolje, mada, hiljade ljudi beže iz zemlje da bi se negde dokopali posla i prehranili porodice. Premijer više ne zna šta priča. Smučio se i Bogu i narodu. Njegove gazde su ga pustile niz vodu. Očekuju nas izbori i smena srpskog Kralja Ibija. Predstava je završena."

Bankrotirali smo, stvarni javni dug Srbije je 144,4 odsto BDP-a!

"Smanjujemo dug, tako što ga povećavamo. Pokrećemo privredu, tako što je rasprodajemo. Raste zaposlenost, tako što otpuštamo ljude. Ludilo! Ne mogu da verujem šta nam se dešava. Istina je da dug raste 157 evra u sekundi. Istina je da je realan BDP 16 milijardi evra, dok je zaduženost 23,1 milijardu evra. Znači, javni dug je 144,4% BDP. Srbija je bankrotirala. Problem je što ekonomisti ćute. Moje kolege su izdale svoju struku i treba im oduzeti diplome. Čast izuzecima. Diplome treba oduzeti i psihijatrima, jer ne obaveštavaju građane o psihičkom stanju premijera."

Vučić bi bankrotirao da otvori firmu i da radi po zakonima koje je on doneo

"Premijer nikada ništa nije radio u životu. Njegovo partijsko balavljenje po parlamentu, rušenja uličnih tabli, vređanje poslanika i verbalno iživljavanje ne smatram nikakvim radom. Čovek bez radnog iskustva, zvanja, zanata i reference u struci drži nam predavanja o radu. Čovek koji je u vreme bombardovanja, zabrinut za sudbinu građana, dobio državni stan na poklon, licemerno se prenemaže, podvaljuje, laže i obmanjuje javnost pričama o kultu rada. Ako je tako sposoban, zašto on ne otvori svoju privatnu kompaniju? Neka nam pokaže kako se to radi. Neka nam pokaže kako se na tržištu zarađuje stan od 140 kvadrata u centru Beograda. Njegovo svakodnevno prenemaganje i ponižavanje građana Srbije je nesnosno. Niko još ovako nije ponizio Srbe. Tvrdi da smo lenjivci, neznalice i kukavice. Tvrdi da smo jeftina radna snaga. Neka otvori privatnu firmu i neka radi po zakonima koje je sam doneo. Bankrotiraće posle mesec dana. Uslovi za privatni biznis u Srbiji su očajni. Uvođenje ekološke takse, koju plaćamo po kvadratnom metru prostora, dokaz je ludila vlasti."

Šta se krije iza pregovora o Železari?

"Posao oko Železare je nova prevara vlasti. Isti oni koji su vodili Železaru i napravili zaduženost od 670 miliona evra, sada se pojavljuju kao spasioci. Traže da im država obezbedi 200 miliona evra da pokrenu proizvodnju. Hoće našim parama da pokrenu Železaru. Sprdaju se sa nama. Zato su pregovori zapeli. Zašto su isti Amerikanci došli? Pošto su pretopili tenkove i vojno naoružanje, sada nameravaju da pretope brodove iz Dunava, opremu iz 188 preduzeća koja su gurnuta u stečaj i da trguju dozvolom za zagađenje. Kada sve svoje kombinacije zatvore u narednih dve godine, ponovo će vratiti zaduženu Železaru nesposobnoj srpskoj vladi. To će biti konačan kraj Železare. Na kraju će i Železaru iseći i negde pretopiti."

Politčari godišnje opljačkaju "Telekom" za 174 milion evra

"Moji stavovi su nepromenjeni dve decenije unazad. Nema prodaje nacionalnih resursa. Znači, nema prodaje Telekoma, EPS-a, Aerodroma, PKB, RTB Bor i drugih nacionalnih kompanija. Telenor je 53% u vlasništvu Norveške države. Nesposbna vlast prodaje Telekom da bi uzela provizije. Miloševićev tajkun je tako zaradio 33 miliona maraka."

"Interesantno je sledeće, kada su vlast, prodaju, a kada odu u opoziciju pa podržavaju moje ideje i bore se protiv vlasti. To je šizofrena politika. Neto profit Telekoma u 2013. godini je 134,229 miliona evra. Neraspoređena dobit 211,339 miliona evra. Otkupljene sopstvene akcije za -147,321 milion evra. Telekom je profitabilna kompanija. Zašto bi ga prodavali? Promet u 2013. godini je bio -772,428 miliona evra. Profit u ovoj branši je minimalno 40%. To znači da političari godišnje pokradu iz Telekoma 174 miliona evra."

"Kako to da sprečimo? Evo rešenja! Država 51% trajno vlasnik kompanije. Građani su dobili 15% akcija i treba ih pustiti na berzu. Pre toga, građani moraju da se obrazuju o berzanskom poslovanju. Naučiti ih da je akcija vlasnička i da donosi dividendu. Doneti zakon o zaštiti manjinskih akcionara i isplati dividende akcionarima. Radnici i penzioneri su već upisali akcije. Ostatak akcija Telekoma treba ponuditi građanima Srbije i našim ljudima iz rasejanja da ih otkupe. Pošto građani imaju u bankama 8,6 milijardi evra, mišljenja sam da je za njih profitabilnije da kupuju akcije uspešne mešovite kompanije. Tako Telekom ostaje u većinskom državnom vlasništvu, ali 49% akcija je privatni kapital i više nema nikakve mogućnosti da političari kradu Telekom i da nesposobni partijski kadrovi upravljaju velikim nacionalnim kompanijama. Tako treba privatizovati ostale kompanije. Svi imamo interese iz ovakve privatizacije."

Arapi se sprdaju s Vučićem, brzo će odustati od "Air Srbija"

"Mislim da Arapi peru naše pare, odnosno, pare koje su pokradene iz Srbije. Dugo radim sa Arapima i oni su odlični trgovci i bankari. Nikome ne veruju i nikome ne daju pare. Vrlo su vešti. Nikada ne bi radili sa Srbijom da im Amerikanci nisu naredili. U Abu Dabiju sam sedeo sa arapskim bankarima koji se sprdaju sa Vučićem i njegovim megalomanskim projektima za obmanu lakovernih birača. Što se tiće Mile Đukanovića, on kontroliše Vučića preko lakiranog Bebe Popovića. Ta kombinacija je pogubna za Srbiju.

"Air Srbija" profitabilno preduzeće?! Kako to? Pa, profitabilnim preduzećima država ne otpisuje obaveze od 17,6 miliona evra prema Aerodromu. Profitabilna preduzeća plaćaju svoje obaveze. Arapi su pokušali preko JAT-a da se domognu tržišta EU i SAD. To im nije pošlo za rukom. Mislim da će oni vrlo brzo odustati od "Air Srbija". Kompanija će tada bankrotirati, jer danas Arapi zadužuju kompaniju i izvlače novac iz zajedničke firme. Nažalost, svi takvi aranžmani sa Srbijom su za naš trošak. Državu vode diletanti i potkupljeni skotovi.

Dragaš o ministru finansija i ministru privrede

"Ministra finansija znam iz devedesetih, kada je premijer Jugoslavije bio Ante Marković. Mogu da kažem da je potpuni diletant i da je poslat po zadatku da istopi finansije Srbije. O ovom nesretniku, koji treba da se bavi privredom, svoju reč treba da daju naši komediografi i satiričari. On je njihov pacijent."

Stranci me pitaju koji je problem našeg premijera

"Savetnik sam jedne velike kompanije iz Chura. To je mesto u neposrednoj blizini Davosa. Moji partneri su bili u Davosu kao poslovna elita Švajcarske. Ništa im nisam govorio o našem premijeru. Oni su me sami pitali: "Koji problem ima srpski premijer?" Njegovo ponašanje je bilo sumanuto. Ostao sam bez teksta. Šta da kažem? Srpski političari brukaju državu i narod na svakom mestu."

Jorgovanka ostavila građane na cedilu da bi se dodvorila bankarima

"Tragedija. Više od 100.000 građana je zaduženo 1 milijardu evra. Ljudi su prevareni. Ostali su u dužničkom ropstvu. Ondulirana guvernerka, Nušićeva Gospoja ministarka, nema nikakva znanja iz bankarstva. Ona je u službi MMF-a i banaka. Ostavila je građane na cedilu. Ona se uopšte ne meša u svoj posao. Podatak da kupuje službenicima metalno postolje za odmaranje nogu je groteskno. Opominjao sam da je Gospođa promašen slučaj."

"Šta treba da uradi NBS? Odmah mora da donese zakon o ukidanju devizne klauzulu. Na taj način će spasiti građane ropstva. Predlozi nekih udruženja da se švajcarac zameni evrom je glupost. To je ponovo odbrana parazitskih banaka. Moj predlog o ukidanju devizne klauzuule niko od zvaničnika ne sme da prihvati. Banke su uticajne i moćne. Niko neće da se zameri bankarima. Devizna klauzula je neustavna kategorija. Treba doneti zakon o reviziji svih ugovora."

"Rešenje je vrlo jednostavno. Krediti uzeti u dinarima mogu da se revalorizuju samo iznosom stope godišnje inflacije. To smo mi u bankama radili osamdesetih godina prošlog veka. Ne sme da se ugrađuje devizna klauzula. Znači, iznos uzetog kredita u dinarima se uvećava stopom godišnje inflacije. Taj iznos se umanjuje sa otplatama. To što je preostalo je zvaničan dug u dinarima. Kada se tako bude uradilo, građani će biti spašeni. Banke će morati da vraćaju više uzeti novac od građana. Prema mojoj proceni, banke su od 2001. do 2014. godine zaradile 25 milijardi evra na svim poslovima u siromašnoj i opljačkanoj Srbiji. Mogu li banke da vrate više uzeti novac od privrede i građana? Moraju."

Opšti zaključak: "Više ne možemo da izdržimo!"

Ima mnogo toga što bi moralo da se kaže, ali sve se sliva u jedno opšte stanje –katastrofa! Nikada nije bilo ovako. Građani mi prilaze na ulici i otvoreno zakukavaju. Više ne možemo da izdržimo. Postalo je nesnosno. Mladi i stručni ljudi beže iz zemlje. To što Albanci sada rade otvoreno i marketinški, deo je specijalnog plana. Srbi odlaze tiho i pognute glave. Bežanija! Napušta se Srbija jer ne može više da se izdrži. To moramo prekinuti. Kako? Prekida se opštom građanskom pobunom protiv svih političara. Građani, ne glasajte više nikada za političare. Glasajte za sebe! Moramo da napravimo novi građanski pokret koji treba da preuzme vlast u Srbiji. Nova politika i novi ljudi. Podvlačenje crte! To je jedini spas za sve nas.

- See more at: http://www.teleprompter.rs/branko-dragas-arapi-se-sprdaju-s-vucicem-stranci-pitaju-koji-je-vucicev-problem.html#sthash.ZQ3ELlke.dpuf
https://ljudska_splacina.com/

Barbarin

Quote from: Filaret on 09-02-2015, 02:07:18
Jebite se. Kad ne znate bolje. Dobar je ovaj Vučić.

Nosi ga kući i okači na zid iznad kreveta u kom spavaš...
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Josephine

Albedo 0

čim se ovo protivi Vučiću mora da Alek radi nešto kako treba

Linkin

Bože, pa zar iko ovog lika još uzima ozbiljno?  :x  :x :x

Vučić: Ovo će biti jako duga noć

Josephine

On će svima da podeli kolače i biće sve ok.

:-x :-x :-x

Ugly MF

Covece, ovaj samo kenja ko Indijska serija zbog rejtinga, eeeeeeee...Aman, jel mu nekad neko negde reko u facu da je seronja?

Josephine

Jeste. Zato i ima tolike komplekse.

Ghoul

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ghoul

kakva smejurija! :-D

Belgijska štampa: Vučić odlepio na briselskim ulicama, uzvikuje "Živeo Šešelj"

Written By Marija Zlatkovic
on среда, 11. фебруар 2015. | 04.42

Belgijski novine La Derniere Heure objavile su danas tekst i fotografiju, na kojoj se vidi premijer Srbije Aleksandar Vučić, u pratnji supruge i dva telohranitelja, pod naslovom "Srpski premijer izgubio kontrolu u Aveniji Louise"
antrfile u tekstu, okružen plavim: "Dva puta ispružene ruke uzviknuo Živeo Šešelj! Bravo Šešelj"

Stiče se utisak da sama srž teksta o premijeru Srbije u belgijskim novinama ima podrugljiv ton. Opisuje događaj koji se odigrao u ponedeljak pre podne u Briselu, u blizini restorana u aveniji Loise.

Dok je šetao sa "mladom damom" i dva telohranitelja, na ulasku u pešačku ulicu Jourdan, jedan od gostiju je doviknuo srpskom premijeru: "Živeo Šešelj". Vučić se, kako navode svedoci, okrenuo i sa ispruženom pesnicom uzviknuo: "Živeo Šešelj, bravo Šešelj!". Potom se, piše list razljutio kad je primetio da ga neko od prisutnih snima telefonom. U tekstu se navodi, doslovce: "Srpski premijer pretio prstom onome koji ga je snimio dok je vikao "živeo Šešelj".

Autor teksta je potom vrlo direktan i odlučno ističe: "Vučiću Brisel nije Beograd, pa da radi šta hoće" govoreći o situaciji u kojoj premijer želi da otme telefon čoveku koji ga je slikao. Kada se situacija smirila, premijer, supruga i telohranitelji su otišli dalje.

Ako je bio ironičan, zašto je pretio onome ko ga snima, a ukoliko je bio iskren, da li se nešto valja iza brda o čemu ni ne slutimo. Utisak autora članka je da je "bio iskren".

U preostalom delu teksta, autor se dalje bavi biografijom lidera srpskih Radikala, kao i kakav je Vučić bio uz Vojislava Šešelja.

http://dnevne-novine-slobodna-rec.blogspot.de/2015/02/belgijska-stampa-vucic-odlepio-na.html#.VNtOyEizEqA.twitter

Anomander Rejk

Opet je dramoseirio...
,,Niko iz međunarodne zajednice nije smeo ni da me pozove da me pita da li idem(na inauguraciju Kolinde)''
Da se zna čija majka crnu vunu prede!

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/534301/UZIVO-Vucic-Niko-me-nije-pitao-za-inauguraciju-Kitarovic-tako-se-sa-Srbijom-ne-razgovara
Tajno pišem zbirke po kućama...

Ghoul

kaže jedan na fejsbuku:

Sinoc policija prekinula koncert Goblina u Backoj Palanci a docekali smo ih uz zvizduke i naravno VUCICU PEDERU ! To im se nije narocito svidelo pa su u jednom trenutku hteli da isprazne ceo klub a ondak su nas sumLJive izveli napolje na dodatne provere.
Desetak ljudi je privedeno jer nisu imali licne karte...
Paljevina od pandura hteo da pise prijave za preko 100 ljudi koji su skandirali milom i dragom premijeru !

Ghoul

prenosim tuđi komentar i sliku:
Naslovna strana poslednjeg broja vojnog časopisa "Odbrana".
Vrhunska sramota i bezobrazluk, korišćenje vojske za lični obračun Gašića i Vučića sa ombudsmanom.
Nigde, niti jednom rečju, Janković nije napadao vojsku kao instituciju, već civilne organe kontrole (vlada, ministarstvo), koji mu onemogućavaju da radi svoj posao.

Anomander Rejk

Ghoul

PROTESTI PROTIV VLASTI U ZAJEČARU!

Feb 18, 2015

U Zaječaru su večeras organizovani protesti na kojima se okupilo nekoliko hiljada ljudi. Zahtevi su da se raspusti skupština grada, da odbornici koji su, kako su naveli okupljeni ,,pokrali" mandate, iste vrate narodu.
,,Protesti se nastavljaju, nećemo odustati. Hoćemo da Saša Mirković ode iz našeg grada zauvek! Ovo je šesti protest u nizu ali najmasovniji do sada! Gradjani Zaječara traže raspisivanje izbora na lokalnom nivou. Svi su skandirali protiv Mirkovića i Vučića – kažu Zaječarci koji su tokom večeri delili na društvenim mrežama fotografije protesta.
Ove proteste poveli su Marina Milić (DSS), Boško Ničić (Pokret živim za Krajinu) a kako kažu okupljeni polako se pridružuju radikali, Nova stranka, Dveri.
,,Ovo su prvenstveno protesti svih građana Zaječara bez obzira na stranačku pripadnost. Pristupaju i neki članovi SNS -a, oni koji se ne plaše" kažu u Demokratskoj stranci Srbije.

Ugly MF

Quote from: Ghoul on 19-02-2015, 05:16:20
PROTESTI PROTIV VLASTI U ZAJEČARU!

Feb 18, 2015

U Zaječaru su večeras organizovani protesti na kojima se okupilo nekoliko hiljada ljudi. Zahtevi su da se raspusti skupština grada, da odbornici koji su, kako su naveli okupljeni ,,pokrali" mandate, iste vrate narodu.
,,Protesti se nastavljaju, nećemo odustati. Hoćemo da Saša Mirković ode iz našeg grada zauvek! Ovo je šesti protest u nizu ali najmasovniji do sada! Gradjani Zaječara traže raspisivanje izbora na lokalnom nivou. Svi su skandirali protiv Mirkovića i Vučića – kažu Zaječarci koji su tokom večeri delili na društvenim mrežama fotografije protesta.
Ove proteste poveli su Marina Milić (DSS), Boško Ničić (Pokret živim za Krajinu) a kako kažu okupljeni polako se pridružuju radikali, Nova stranka, Dveri.
,,Ovo su prvenstveno protesti svih građana Zaječara bez obzira na stranačku pripadnost. Pristupaju i neki članovi SNS -a, oni koji se ne plaše" kažu u Demokratskoj stranci Srbije.

Da, da ima toga redovno ovde,,samo sto niko nema muda da uzme "ono sto se vozi a moze da ima i kuku negde ili ono nesto metalno napred da rusi"...i da sa tim vozilom udje u tu skupstinu grada....po uzoru na nekadasnje Beogradske mangupe :)

Josephine

Tony Blair advising Serbian government 16 years after bombing of Belgrade

Blair will counsel Serbian PM Aleksandar Vucic, once his outspoken critic, under deal believed to be funded by United Arab Emirates

Tony Blair has added Serbia to the list of countries he is paid to advise, despite his role as the chief proponent of the bombing of Belgrade in 1999.

Blair will counsel the Serbian prime minister, Aleksandar Vucic, who was information minister during the war and was once such an outspoken critic of the British politician that he was listed as an editor of a book titled English Gay Fart Tony Blair.

Now Vucic and Blair find themselves on the same side, under a contract sealed by Blair's private consultancy to set up a "delivery unit" paid for, according to Serbian official sources, by the United Arab Emirates.

It is likely to infuriate not just Serbs who resent Blair's role in the bombing campaign against the former Yugoslavia, but also opponents of his expanding business interests in the Middle East. Critics say personal concerns, including financial ties to Abu Dhabi, the UAE capital, are undermining his posting as official envoy in the Middle East for the Quartet – the UN, US, Russia and EU.

Two senior Serbian officials have said Abu Dhabi is funding Tony Blair Associates' latest advisory role with their government.

Blair and his team have made regular visits to Belgrade in recent months, Serbian government sources say, including for a lecture by the former Downing Street head of press Alastair Campbell at the end of January.

Rival Serbian politicians say Blair is a "bizarre" choice of adviser to Vucic, given the previous fierce criticism. "How can you say such things about someone and now present him as a key factor in making our government more efficient?" asked Borko Stefanovic, leader of the largest opposition group in parliament.

The colourfully titled book, published in 2005 with Vucic listed as an editor, was written by Vojislav Seselj, a politician and suspected war criminal, when both were senior members of the Serbian Radical party.

Vucic has since tried to distance himself from his past, breaking away from the Radicals with Tomislav Nikolic, now Serbia's president, in 2008 to form the Progressive party, which has cast itself as pro-European.

Balkan insiders say they may be counting on domestic political fallout being outweighed by the boost that Blair's credentials could bring to their campaign for membership of the European Union, or on improvements his team could bring to their governing skills.

Blair himself may also face political fallout from the deal, because of links between Abu Dhabi, Serbia and a controversial Palestinian exile, Mohammed Dahlan, which are likely to make the deal extremely unpopular among officials in the West Bank.

An arch-rival of President Mahmoud Abbas, Dahlan has made no secret of his desire to become the next Palestinian leader. He is currently living in Abu Dhabi and serving as economic and security adviser to Crown Prince Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

He played a pivotal role in negotiating billions of euros worth of promised investment in Serbia through a series of state-level agreements. As a result, he, six family members and six political supporters were awarded Serbian citizenship in 2013 and 2014, the Guardian and the Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) revealed this month.

Palestinian officials have been angered by Abu Dhabi's refusals to hand over Dahlan and its alleged bankrolling of his campaign to unseat Abbas, pouring money into refugee camps and Gaza to win over his supporters.

Nimar Hamad, Abbas's political adviser, told BIRN from the presidential complex in Ramallah that relations with Abu Dhabi were "very poor". He added: "It began when Prince Mohammed Bin Zayed asked not to take any measures against Mohammed Dahlan."

Chris Doyle, director of the Council for Arab-British Understanding, said Blair needed to decide between pursuing his business interests and his post as Quartet envoy.

"There is no clear division between Blair's diplomatic dealings and business dealings in the Middle East," he said. "In his role as Middle East envoy, his relationship with Abbas is crucial in building the Palestinian economy and administration. [His ties] with Abu Dhabi could undermine this."

A senior Serbian minister, who asked to remain anonymous, confirmed that Tony Blair Associates' work, including the recent Alastair Campbell lecture, was covered by Abu Dhabi but said the exact nature of the deal was a closely guarded secret.

"No one told us any details since it's all been agreed in very close circle," the minister said. "There were some people giving some lectures, but to be honest I don't see any point in the project. They haven't told us anything we don't already know."

Another source from the prime minister's office said Abu Dhabi was footing the bill for the project, but said he had no further details. "I just know that people came and they told us that it was paid by Abu Dhabi."

Blair has already drawn fire for his business ties with Abu Dhabi, including a contract worth more than £1m a year advising the emirate's sovereign wealth fund Mubadala.

When asked whether Blair remained an "honest broker" in the peace process, Abbas told BIRN in an exclusive interview: "Tony Blair was nominated by the Quartet committee as the Middle East envoy and we accept that as the Quartet's decision." But he added that he had "lost hope" in the current round of the negotiations.

He is close to the crown prince, who shares Blair's concerns about the Muslim Brotherhood and is believed to be behind the UAE's more forceful role in the region, including unilateral bombing raids on eastern Libyan.

A spokeswoman for Tony Blair Associates refused to confirm or deny that Abu Dhabi was funding the project, but said it would not affect Blair's work for the Quartet in the Middle East.

"This project was directly negotiated and agreed between Serbia and TBA (Tony Blair Associates) following meetings between Tony Blair and the Serbia prime minister and was not part of any wider agreement," she said in a statement. "The work of the delivery unit has no bearing on Tony Blair's role in the Middle East for the Palestinian economy."

Blair's office told reporters last July that there was "no project in, or contract with, Serbia", following a visit by the former prime minister to Belgrade. Blair's spokeswoman said the Serbian deal had not been signed at the time of the denial. She refused to say when the contract was agreed.

Blair does not publish his earnings, but the Financial Times put his income for 2011 at around £20m. He is paid up to $300,000 (£195,000) a session on the lecture circuit, aides have said.

In the past he has advised countries as diverse as Rwanda, Albania, Mongolia and Kuwait. His Africa Governance Initiative has worked with the governments of Sierra Leone, Liberia, Guinea, Nigeria, Ethiopia and Senegal on a non-profit basis.

He stoked controversy by advising the autocratic ruler of Kazakhstan on how to manage the fallout from a massacre of civilians by police, and by consulting on a pipeline project initiated by Azerbaijan's president.

This article was reported in partnership with the Balkan Investigative Reporting Network, which is partly funded by Austrian Development Cooperation (ADC). The content does not reflect the views of the ADC.
http://www.theguardian.com/world/2015/feb/18/tony-blair-advising-serbian-government

Ghoul

dajte mi dokaz! gde su dokazi! nema dokaza!

25.02.2015.
Tužilaštvo: "Dao bih ti metak u čelo" nije pretnja

Autor Redakcija Izvor Južne vesti | LESKOVAC

Po mišljenju Osnovnog i Višeg tužioca u Leskovcu u poruci "dao bih ti metak", koju je sin odbornice SNS uputio novinaru Južnih vesti Draganu Marinkoviću, nema ničeg pretećeg.

Nakon što je Osnovni tužilac prvobitno utvrdio da "nije reč o krivičnom delu koje se goni po službenoj dužnosti" i odbio da podigne optužnicu, Viši tužilac je zaključio da pretnje zapravo nije ni bilo.

Reči koje su koristili u komentarima, odnosno porukama poslatim preko internet profila podnosiocu prijave, ne mogu se smatrati rečima pretnje, odnosno rečima kojima bi se ugrozila sigurnost podnosioca prijave - smatra zamenik Višeg tužioca u Leskovcu Vesna Dimkić.

Podsetimo, reagujući na tekst Dragana Marinkovića o odbijanju leskovačke Hitne pomoći da pomogne starici koja je zatim preminula, izvesni Miodrag Marinković je 30. decembra dopisnika Južnih vesti najpre vređao, a zatim mu poručio: "Dao bih ti ja metak...".
...takvi ste vi nepismeni novinarčići koji se pozivate da dobijete status službenog lica. Dao bih ti ja metak, govno posrano nepismeno! - pisalo je u poruci.
Kako se ispostavilo, reč je o sinu Milijane Marinković, visoke funkcionerke SNS i odbornice te stranke u Skupštini Grada.

Ona je u odbranu svog sina poručila da upućena poruka nije pretnja, a i pored toga što u poruci to jasno piše, Milijana je tvrdila da njen sin "nije znao da se obraćao novinaru".

NUNS: Ovakvom odlukom Tužilaštvo ohrabruje verbalne i fizičke napade

Leskovačka policija odbila je da podnese krivičnu prijavu, a Osnovni tužilac Renata Cvetanović je zaključila da Draganu Marinkoviću nije prećeno kao novinaru, već kao "običnom" građaninu, te da to nije krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je tada kritikovalo ovakvu odluku i zaključilo da time Tužilaštvo toleriše pretnje novinarima.

Upozoravamo da ovakvo tolerisanje ugožavanja novinara predstavlja ohrabrenje za sve one koji svoje nezadovoljstvo izveštavanjem medija iskazuju uvredama, verbalnim i fizičkim nasiljem - saopštio je tada NUNS.

http://www.juznevesti.com/Istrazujemo/Tuzilastvo-Dao-bih-ti-metak-u-celo-nije-pretnja.sr.html

Ghoul

jbt, kad pogledam koliko se sns botovi polomiše da odbrane blerovu 'savetničku' ulogu u srbiji lupanjem minusa svakome ko se drzne da je kritikuje, stvarno pomislim da nas nisu dovoljno bombardovali!

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=962491

mac

Hm, da li sad svi možemo da verbalno "dajemo metke"?

Linkin

Kad smo već kod Blera, eto nama i Džejmi Šeja!  :|

Džejmi Šej imenovan za portparola Vlade Srbije

BEOGRAD, 26. februar 2015, (Njuz) – Vlada Republike Srbije sinoć je po hitnom postupku, a na savet bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, imenovala Džejmija Šeja za novog portparola Vlade Srbije.
Kako Njuz saznaje iz izvora bliskih Vladi, nakon što se Toni Bler detaljnije upoznao sa planom i programom Vlade Srbije, prvi njegov savet bio je da se pod hitno anagažuje profesionalni portparol koji je u stanju ,,da tu mačku u džaku nekako uspe da proda narodu", a kao najboljeg kandidata za taj posao predložio je nekadašnjeg portparola NATO, Džejmija Šeja.
Da se radi o pravom profesionalcu, Džejmi Šej je potvrdio odmah po angažovanju jer je kasno sinoć doleteo za Beograd i već prvog jutra održao konferenciju za novinare u zgradi Vlade Srbije u svojstvu novog portparola.
- Long time no see, pozdravio je Džejmi Šej okupljene novinare, nakon čega je konferencija za novinare nastavljena po ustaljenom protokolu. Na pitanje novinara da li je tačno da se javni dug Srbije samo od decembra 2014 uvećao za celih 460 miliona evra, Džejmi Šej je odgovorio da još uvek nema podatke sa terena, ali da čak i da je to tačno, zasigurno se radi o kolateralnoj šteti.
- Pred nama je viši cilj da omogućimo bolji život Srbima u Srbiji. Zaduživanje zemlje predstavlja samo manju kolateralnu štetu na tom putu, izjavio je Šej. Na sličan način Šej je razjasnio i sve nedoumice oko toga kako je moguće da je prosečna plata u Srbiji pala za čitavih 20% za mesec dana. – Radi se o kolateralnoj grešci koja je uobičajena na kraju jedne i početku nove fiskalne godine, – kratko je prokomentarisao novi portparol vlade.
Kako nezvanično saznajemo, Ministri u Vladi Srbije oduševljeni su angažovanjem Šeja kao portparola jer više oni sami neće morati da odgovaraju na neprijatna pitanja novinara, a i angažovanje Tonija Blera kao savetnika mnogi ističu kao pun pogodak uvereni da će bivši britanski premijer imati još pregršt dobrih saveta za našu Vladu.

http://www.njuz.net/dzejmi-sej-imenovan-za-potparola-vlade-srbije/

Anomander Rejk

Ali danas Vučić  bio u poseti gerontološkom centru, odigrao čak i partiju šaha! :-o

Anomander Rejk

Pa mi smo balkanska Norveška, toliko para se sliva u budžet da Vučić ne zna kako ćemo toliku sumu uopšte
potrošiti!
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=03&dd=03&nav_id=964048

ALEKSIJE D.

Ljudi, ma njemu je prosto neprijatno kako nam dobro ide. Reče li tako? Reče. I šta ga sad tu tupite? Bolje bi bilo da ga hvalite, jer čovek se samo ne rasplaka na konferenciji za novinare kada promuca, drhtavim glasom, da se niko nije setio da ga pohvali u zemlji. Ali, lice mu se obasja, hvale ih svi važni činioci u inostranstvu.
Sad se nešto i ja zamislih. Narodi - građani, koje je nazvao lenštinama, nepristojnim, nevaspitanim kukavicama, kilavcima, nesposobnim kritizerima, paničarima, parazitima koji samo nešto čekaju od države, ga ne hvale.
Stvarno, sa naše strane, nije u redu, što jes jes...

mac

Sposobni ljudi nemaj inicijativu, jer ti za sve treba veza. Ljudi sa vezom itekako imaju inicijativu. Ne možeš da napreduješ, koliko god sposoban bio, jer tvoju realnu poziciju zauzima neko ko je ne zaslužuje i ko se ne da maknuti. Koliko je samo SNS-ovaca u međuvremenu nezasluženo dobilo imenovanja? Čak je i u privatnim firmama slično, jer se veze "prelivaju" iz javnog u privatno, kao što se i svaki drugi resurs preliva. Neka on pooštri malo kontrolu rada zaposlenih javnim službama, i uvede i demociju, a ne samo promociju. To bi bila fina revolucija.

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

Ghoul

ne, ovo nije cenzura - move along, nothing to see here - dokaza i dalje nema - nije ih vučić lično zvao - idemo svom snagom dalje...

isto kao što ranije ni 'parada ponosa' nije bila 'zabranjena', nego kanda nije mogla da se održi 'jer nisu mogli da im garantuju bezbednost'...

Zbog bezbednosti odložen "Reporter"

IZVOR: B92, BETA

Beograd -- TV B92 je u dogovoru sa urednicom redakcije Insajder Brankicom Stanković odlučila da do daljeg odloži emitovanje emisije "Reporter".

Odluka je doneta iako je nova emisija "Reporter", koja je emitovana prošlog ponedeljka, postigla dobar rejting i izazvala brojne reakcije.

Za TV B92 najvažnija je bezbednost naših novinara i u ovom trenutku jedino racionalno rešenje jeste da odlaganjem emisije bar na neki način zaštitimo novinare redakcije Insajder.

Urednica te emisije Brankica Stanković već godinama ima policijsko obezbeđenje, a ismevanje cele situacije u kojoj se nalazi dodatno je ugrozilo njenu ali i bezbednost novinara iz njenog tima.

Isto tako shvatili smo da društvo u kojem živimo nažalost još nije sazrelo da na pravi način prihvati otvaranje brojnih tema kojima se ova redakcija godinama bavi.

Unapred svesni da će ova odluka izazvati različita tumačenja ističemo da redakcija Insajdera ostaje sastavni deo B92 i da će kao i do sada imati svu podršku uredništva kuće u kojoj su zaposleni.

NUNS: Obezbediti novinarima da bez pritiska rade svoj posao
Odlaganje emitovanja emisije "Reporter" na TV B92 zbog pretnji novinarima još je jedan žalostan pokazatelj ugroženosti novinarskih sloboda i stvarnog stanja na
srpskoj medijskoj sceni, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

NUNS tim povodom poziva vlasti da preduzmu ozbiljne mere kako bi se novinarima osiguralo da bez pritisaka i pretnji rade svoj posao.

NUNS podseća da se već danima vodi oštra kampanja protiv autorke emisije Brankice Stanković i da članovi uprava sportskih klubova, kao i ljudi iz navijačkih organizacija, otvoreno prete novinarima.

"Država na ovo ugrožavanje medijskih sloboda i lične bezbednosti novinara nije reagovala odgovarajućim merama, niti su predstavnici vlasti ičim pokazali da su uznemireni zbog pretnji koje dolaze iz uprava sportskih klubova i navijačkih grupa", piše u saopštenju.

Kako se dodaje, u orkestriranim napadima, na žalost, otvoreno učestvuju i neki mediji, što je za osudu.

NUNS je pozavo sve kolege na solidarnost, bez koje nije moguće izboriti bolje uslove za nesmetan rad novinara.

Dodaje se da je u tom važnom poslu nužna i snažnija podrška šire javnosti.

"Kolege iz B92 bavile su se korupcijom u sportskim klubovima, o čemu se u javnosti u pola glasa govori već decenijama. Činjenica da se emisija odlaže zbog pritisaka i pretnji izaziva duboku zabrinutost jer pokazuje da pred onima čije se učešće u korupciji istražuje uzmiču i vlast i javnost", navodi NUNS.

Takvo stanje je neodrživo i vodi ka daljem urušavanju osnovnih načela demokratije i slobode javne reči, ističe se u saopštenju.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da će MUP nastaviti da obezbeđuje novinarku B92 Brankicu Stanković.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=03&dd=09&nav_category=12&nav_id=966320

Ghoul

mediji su živi i 'zdravi' - beba & posada helikoptera, nažalost, ipak nisu.

POLITIKA:

RTS:

TELEGRAF?

BONUS:

Maloletna majka stradalo novorođenče hranila kravljim mlekom!
Majka bebe koja je u helikopteru poginula sa još šestoro ljudi, koji su pokušali da joj spasu život, ima svega 16 godina, a dete je imalo zdravstvenih problema jer ga je hranila kravljim mlekom iako nema ni nedelju dana.

Fazila Fejizović, majka bebe koja je poginula sa još šestoro ljudi u padu helikoptera, ima svega 16 godina. Ona je posle porođaja, na sopstvenu odgovornost, bebu odvela iz bolnice.
Kako "Alo!" saznaje, ona se posle dva dana vratila u Hitnu pomoć sa bebom i požalila da nije mogla da ja doji, pa ga je hranila kravljim mlekom.
Upravo zbog toga, beba je imala teške zdravstvene probleme, pa su lekari pokušali hitno da je prevezu u bolnicu u Kragujevcu. U tome ih je sprečio odron, a u spasavanje se uključio i vojni helikopter, koji je, na žalost, pao nadomak Aerodroma Beograd.
U helikopteru je poginulo šestoro ljudi i beba.

Kako "Alo!" saznaje, otac deteta je izvesni Ademović (28) koji je u zatvoru.- Ademovići, roditelji oca, obilazili su porodilju i bebu u bolnici. Svi smo se čudili što oca nema, a tek naknadno smo saznali da je on u zatvoru, što su njegovi roditelji krili - kaže izvor "Alo" iz bolnice u Novom Pazaru.

Ghoul

znao sam! kriv je bio naš taurus-JOR! xuss

Beta se izvinila zbog vesti o sletanju helikoptera

Direktor beogradskog Instituta za majku i dete Radoje Simić izjavio je u petak uveče RTS-u da je ekipa lekara tog instituta bila spremna za prihvatanje bolesne bebe koja je helikopterom prevožena u Beograd, a ne da je "dočekala" bebu koja je upućena na lečenje, kako je prenela Beta.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/542314/Beta-se-izvinila-zbog-vesti-o-sletanju-helikoptera

Anomander Rejk

A idiot ni u ovoj tragediji nije mogao da sakrije svoju nenormalnost pa je na jutrošnjoj sednici Vlade opet glumio strogog učitelja ,,ovde nikada nije zazvonio telefon, poštujte vladu i svoju državu'', ,,u MOJOJ vladi se zna
red.'' :-x

Ghoul

Sedmorica fugiranih

krkar  RSS / 14.03.2015.

1. Za pad helikoptera formalno je kriv kapetan vazduhoplova koji je upravljao letelicom u složenim meteorološkim uslovima (SMU) i ispod propisanih minimalnih uslova za taj tip letilice i tz vrstu leta i koji je pokušavao da sleti protivpropisno a dodatno nije poštovao ni propise o režimu leta, posebno deo koji se odnosi na planiranje leta i alternativnih odredišta kao i proračun potrošnje goriva i autonomije vazduhoplova. Taj grešnik je poginuo i na njega će se sve svaliti, po starom bezobraznom običaju. Nažalost.

2. Suštinski su za pad helikoptera i pogibiju 7 ljudi krivi nekompetentni i bahati političari, u ovom slučaju pre svih ministri odbrane i zdravlja, šarlatani i šoumeni koji su se mešalu u ono u šta nemaju pravo (zakonsko) da se mešaju a nisu radili ono što im je posao. Uz njih su saučesnici generali, komandanti Vojske Srbije i Ratnog vazduhoplovstva koji dozvoljavaju da ih razni falsifikatori diploma ponižavaju i mešaju se u lanac komandovanja.

3. U vreme kada su, prema izveštajima, na surčinskom aerodromu čekali sletanje helikoptera bahati političari željni slikanja, vremenski uslovi nisu dozvoljavali sletanje ni jednom tipu letelice. Vreme je bilo ispod meteoroloških minimuma. Vertikalna vidljivost bila je 70 m, horizontalna takođe ispod minimuma za sletanje (tačni METAR izveštaji za svakih 10 minuta biće, nadam se, objavljeni u istrazi). Tri aviona preusmerena su na alternativni aerodrom u Temišvaru.

4. Javašluk je počeo još u Novom Pazaru. NEKO je bolesnu bebu i medicinsko osoblje u pratnji uputio sanitetskim kolima za Beograd bez dovoljno kiseonika. Prema medijima, kad su došli do odrona imali su kiseonika za još 2 sata i nisu mogli da čekaju. Koliko ja poznajem Srbiju - 2 sata od tog mesta do Beograda bila  bi respektabilna vožnja. Da ne bude zabune - nisu lekari ništa krivi, to su ljudi koji su požrtvovano radili svoj posao i na kraju poginuli. Ali kriv je neko. Direktor bolnice u Novom Pazaru svakako. Ako ima protokol i propis o potrebnoj količini kiseonika za takav transport do beograda kriv je što ili količina nije dobro proračunata ili što u vozilu nije bilo kiseonika koliko po proračunu treba. A ako bolnica nije imala dovoljno kiseonika - neko je kriv i što se evakuacija nije planirala u onaj centar do kojeg se može bezbedno stići.

5. Javašluk se nastavio i kad je sanitet naleteo na odron. Ne znam kojom je linijom išlo javljanje ali je ona svakako uključivala diletante i bezočne šoumene bez skrupula - ministre odbrane i zdravlja. Njih dvojica su jaranski, pajdaški, donosili odluke za koje nisu lično kompetentni a bogme ni po funkciji. Ta dva diletanta bez skrupula digli su vojni helikopter. Iako se radi o najsavremenijem helikopteru koji Vojska Srbije ima - on nije medicinski nego običan transportni (nema nikakvu medicinsku opremu, instrumente niti zalihe kiseonika, azot-oksidula, krvi, plazme, zavojskog materijala... ništa). Prevoziti bolesnika u takvom helikopteru jednako je prevoženju bolesnika u kamionu ili kombiju. Dodatno, taj helikopter nije opremljen instrumentima za letenje u SMU a nema ni posebne uređaje za osmatranje u niskoj vidljivosti. Svako letenje tim helikopterom po noći i u SMU je lutrija. Naterati ga, političkim odlukama i disanjem za vrat pilotima, da prekrši sve propise leta - čist je kriminal. Koji će u državi Srbiji zasigurno proći nekažnjeno.

6. Posada helikoptera prošla je obuku i trenažu kojom se osposobljava ne samo da ume da leti, nego i da se izdriluje, dresira, da to bezuslovno radi po procedurama. Piloti nisu budale iako su ponekad malo kauboji. Oni vrlo dobro znaju zašto je nužno u svakoj situaciji imati alternativni aerodrom na koji se može sleteti i proračun potrebnog vremena i goriva za taj let i sve što uz to ide (rezerve za pogoršanje vremena, greške u navigaciji itd). Piloti koji, noseći svoje glave na ramenima u toj letilici, pristanu da ih stave u torbu - deo su lošeg sistema. Piloti imaju dovoljno ozbiljnog i odgovornog posla u helikopteru dok lete u takvim uslovima i njima je neophodno da znaju da se svim političkim pitanjima bave njihovi nadređeni, pukovnici i generali. Pukovnici i generali sinoć su bili saučesnici u ubistvu 7 ljudi. Ako u vrhu VS i RV nema oficira koji umeju da prepoznaju složenost situacije i da zahtevaju da posada helikopter vodi na alternativno sletanje - onda su pukovnici i generali "samo" nesposobnjakovići. Ali ako su znali šta zahteva letačka struka i propisi - ali su i pored svega pristali da se propisi malo uštipaju zarad političara i kamera koji čekaju u Beogradu - onda su i kriminalci.

7. U normalnoj državi taj helikopter bio bi na vreme preusmeren na alternativni helidrom koji je imao uslove za sletanje. Ako je to Niš - onda Niš, a može i Novi Sad, Sremska Mitrovica, Požarevac... a ako reba i Vinkovci, Temišvar ili Bjeljina. Država postoji da bi se o takvim stvarima mislilo na vreme i planiralo na vreme. Ovako - neko je nekome naredio da radi protiv zakona i propisa, neko je ćutao, neko se nije mešao u svoj posao i tako je bespotrebno poginulo 7 ljudi. Nema veze, biće prilike za slikanje i govore i na sahranama!

Fuj, stoko!

http://blog.b92.net/text/25337/Sedmorica-fugiranih/

Stipan

Naravno da je kravlje mleko krivo za sve! Da je dete bilo adekvatno hranjeno ne bi mediji došli u neprijatnu situaciju zbog nedozrele majke.

Imajmo malo poštovanja prema brizi koju su svi nadležni pokazali prema sasvim običnom detetu u nevolji! Nije valjda da tvrdite da se humanost i čovekoljublje u ovoj napaćenoj državi raspada?

Ghoul

Quote from: Stipan on 14-03-2015, 18:15:34
Nije valjda da tvrdite da se humanost i čovekoljublje u ovoj napaćenoj državi raspada?

humanost i čovekoljublje u ovoj napaćenoj državi služe samo za slikanje pred novinarima - ali ovog puta im propao foto-sešn.

Stipan

Ali ministri su hrabro opstali pod nepodnošljivim uslovima sa sve kamermanima čekajući neodgovornog pilota da sleti! A šta je on učinio? Kakvo im je razočarenje priredio? Zar ponašanje tih odgovornih političara pri surovim vremenskim uslovima nije tema za herojske balade? Pa zar patnje tih kamermana koji su nepokolebano stražariuli pod nemogućim uslovima nisu ravni dogodovštinama heroja antičkih epova? Moliću malo razumevanja za požrtvovanje tih nesebičnih ljudi!

Filaret

Dobar je Vučić, sad bih vas opet opsovao ali neću, dakle svaka mu čast.

Dakle, da odgvorim barbarinu, da ima aparat koji meri gađenje koje izaziva pojava Vučića. verovatno bi zakucao i kod mene i kod tebe. Toliko o pojavi.

Vučićev diskurs je najbliži Đinđićevom diskursu. Dakle, tu smo gde smo, kako i o čemu govorimo, ali pazi "to nas se sve tiče". I tu nema dalje. Hoćemo li ili nećemo. Tačka.

Vučićeva spoljna polituka je dobra politika. Bolje reći najbolja moguća. Tačka.

I gde kreneš tačka. Ne dozvoljavam da ološ ponovo povede srpsku politiku. Tačka.

Naravno, barbarine, oprosti ako je moje lupanje o astal izazvalo ličnu reakciju.

Ghoul

ovaj text je 'misteriozno' (odnosno, za vučićevu srbiju, sasvim logično) nestao zajedno sa svojim sajtom, ali tu je stari dobri google cache, pa zato, evo, da ga ne progutaju magla i 'nepovoljni uslovi':

Heroji, gnjide i lažovi

Objavio/la:Aleksandar Becic 
mart 15, 2015

PIŠE: Aleksandar Bećić

Cilj je postignut: Srbija je potpuno poludela. I sada se sa njom može raditi šta god vam je volja. A za to možete da zahvalite mojim kolegama. Pardon: ,,kolegama". I naravno, gospodarima njihovog straha: urednicima i vlasnicima medija. Onima koji vas već dve i po godine sistematski zaglupljuju. Onima koji već dve i po godine pričaju bajke kako Srbijom krstare super-heroji koji spasavaju ugrožene.
U prvih godinu i nešto jače, urednici su imali samo jednog super-heroja: onog koji stiže sve da uradi. Sa svima da se vidi; svakom da da utehu; i običnom čoveku da objasni da će u Srbiji biti bolje. Uskoro.

SLIKAJ TO PONOVO, SEM
sneg-zavejani-feketic-evakuacija-spasavanje-foto-printscreen-rts-1391257585-438059

Onda je došao Feketić. I potreba nekoga da od Aleksandra Vučića napravi Heroja od Feketića. Sklon sam da kažem da je to bila pre svega Vučićeva potreba. Jer, već tad je uvideo da od predizbornih obećanja mora da beži što dalje. Makar i u sneg.
Potom su došle poplave. Nova prilika za slikanje. Za požrtvovanost; ministri u najrazličitijim pozama: kod helikoptera; u čamcima; u bornim kolima; uz narod... Dele hleb. Ćebad. Hvataju decu. Babe. Vade iz vode. Spasavaju bre, na svoj život ne misle.

aleksandar-vucic-poplave-dete-obrenovac-foto-telegraf-1400251221-497863

Oni koji se tad nisu slikali morali su da dokažu kako su i oni požrtvovani. Smišljali su najrazličitije opcije: kontrola izgradnje auto-puta. Kontrola klizišta. Izlazak na teren sa šlemom, pa eto, padne ledenica na šlem... Svega je bilo. I sve su to zabeležile kamere. Snimatelji. Fotoreporteri. Novinari. Ma, ceo narod.

OD SUPERMENA DO SUPERHIKA

Zahvaljujući bandi sastavljenoj od tajkunskih medijskih magnata, poslušnih urednika, koji su bez trunke srama komandovali ucenjenim novinarima, fotoreporterima i snimateljima, narod je zaista poverovao da u vladi Srbije sedi sve Supermen do Supermena. Dobro, možda poneki Betmen, Spajdermen ili kapetan Amerika (valjda imamo nekog ko u vladi lobira za zapad, šta mislite)? Al' niko u zaslepljenom narodu nije uspeo da vidi kako u toj vladi, zapravo, ima mnogo više onih koji se mogu odazivati na ime Superhik. (Za one koji nisu čitali stripove: Superhik je negativni super-heroj iz Alana Forda. On otima novac siromašnima, da bi ga dao bogatima).
Zahvaljujući bandi sastavljenoj od tajkunskih medijskih magnata i poslušnih urednika, Srbija je dobila toliko prijatelja u svetu, da mi je prosto čudno kako to da se uopšte još govori o Kosovu. Štaviše, čudno mi je kako sve zemlje koje su priznale Kosovo nisu povukle priznanje.
Zahvaljući bandi sastavljenoj od tajkunskih medijskih magnata i poslušnih urednika, u ovoj zemlji je život postao tako dobar, da mi uopšte nije jasno zašto se mi na bilo koji način bunimo; kada imamo suficit; kada imamo rekordno nisku stopu nezaposlenosti; prosečnu platu koju malo ko ima... Baš punih usta da običan čovek kaže – sramota me kako nam dobro ide.
Zahvaljujući već pomenutim medijskim ,,poslenicima" bilo je moguće i izmisliti događaje. Po meri super-heroja, naravno.

O PROFESIONALCIMA I OLOŠU. LJUDSKOM
Znate, kad ste na vlasti, mislite da imate pravo na sve. Ne razmišljate o narodu. On vam je bio važan samo na izborima. To vam više nije bitno. Bitno je samo da se okružite dovoljnom količinom dupeuvlakača koji će da vam se smeškaju, klimaju glavom, smišljaju kog novinara sa liste da pozovu i ,,zamole" da napiše neki pozitivan tekst o ministru / ministarki.
Da bi se napisao pozitivan tekst – najbolje je kad imate dobar povod.
Kao na primer onaj koji su imali u petak 13. marta.

815475405503369cbf59f447264850_640x392

Da vas podsetim, jer je pamćenje labilna kategorija u Srbiji: tada je oteta jedna mala devojčica. Oteli su je državljani Francuske, od ranije poznati tamošnjoj policiji. Naša policija je munjevito reagovala: lično sam ,,prelazio" preko Bubanj potoka dok je akcija bila u toku i bio sam zaista oduševljen brzinom blokade Beograda. Normalno je to, na kraju: mnogi od tih uniformisanih su i sami – očevi. Zato me i raduje što je policija tako brzo pronašla devojčicu. Uhapsila otmičare u rekordnom roku. Igrom slučaja (neverovatno, zamislite) ministar unutrašnjih poslova bio je tog jutra u poseti NAVAK-u, pa su i automobili iz njegove pratnje učestvovali u poteri. To je u redu. Ali nije u redu da ministar učestvuje u poteri. To je nedopustivo i opasno. Jer nije profesionalac. Nije policajac. Nego političar. I ne treba slikati političara, nego profesionalce, koji su rešili otmicu za manje od dva sata. To bi bilo normalno u svim zemljama, osim u ovoj našoj.

MONSTRUOZNA, SRAMOTNA LAŽ. NIŠTA DRUGO.
Samo dan kasnije, novinarstvo u Srbiji je doživelo apsolutni krah. Od subote, 14. januara ove godine, Srbija gotovo da nema medij kome može da veruje. Razlog je najbolje odslikan u kolažu koji je napravio Igor Gospavić.

Jer, nisu grešku napravili samo Kurir i Alo. Grešku je napravila Politika. Grešku je napravio RTS.
Šta to znači?
Da za grešku nisu krivi novinari, već oni ,,urednici", koji su od ,,stručnjaka" u vladi dobili naredbu da objave kako je sve u redu zahvaljujući genijalnim naporima dragih nam ministara. Aman, ljudi, falširane su izjave direktora Insituta za majku i dete! Ej!
Verujem da su čak i fotoreporteri vlade Srbije bili spremni na aerodromu i u Institutu za majku i dete.
Da slikaju ministre.
Da se oni opet pokažu kao superheroji. Brižni. Odgovorni.
Verujem da je tu bio i Gašić, i Lončar. A možda i Stefanović. Nije bitno.
Nažalost, helikopter sa pravim junacima nije stigao.
Pao je nadomak cilja.
I s njim se ugasilo sedam života. A u medijima koji su otputovali širom Srbije ostala je monstruozna laž. Zahvaljujući svim onim ,,urednicima" i onim ,,stručnjacima" u vladi, mediji su objavili da je beba stigla. U Beograd. U Kragujevac. Na sigurno. Da su je spasili naši heroji.
Za tim herojima danas žalimo.
ŽELJE. ZA KRAJ

11050156_998890200139783_140392487931685818_n

Onim gnjidama koje su mislile kako bi bilo baš dobro da se slikaju dok bebu ubacuju iz helikoptera u ambulantno vozilo, a potom i u Institut za majku i dete, želim da kažem da se ovakva laž ne zaboravlja ni u Srbiji, ni u Evropi. Vrlo lično se nadam da će vas premijer pustiti niz vodu zbog ovakve skandalozne, gebelsovske obmane naroda.
Onim gnjidama koje su smislile čitavu priču o spasenoj bebi, želim otkaz. I dugotrajnu bedu.
Onim novinarima koji su morali da se potpišu pod takve tekstove, ili da takve tekstove puste u javnost, želim da promene posao.
Onim urednicima koji su svesno i dobrovoljno objavili laž, želim da budu stavljeni na stub srama od strane strukovnih udruženja.
Tuguj Srbijo. Imaš za kim.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3APouq4DdcgncJ%3Akolumnista.com%2Fheroji-gnjide-i-lazovi%2F+&cd=1&hl=sr-Latn&ct=clnk&gl=rs

Джон Рейнольдс

Пад хеликоптера Војске Србије – зашто је Сурчин одабран за слетање?

Након пада хеликоптера МИ-17 Војске Србије, када је на најтрагичнији начин седморо људи изгубило животе, намеће се стотину питања. И то оних која нису, бар не јавно, потенцирана од стране Владе, нити смо могли да их чујемо на ванредној конференцији за новинаре уприличеној од стране начелника Генералштаба, генерала Љубише Диковића са сарадницима. Сходно томе изостали су неки прелиминарни и важни одговори, односно, сасвим очекивана тумачења о овој несрећи.

Бројна су питања која јавност оправдано поставља, незадовољна досадашњим објашњењима, као што су – зашто је беба превожена чак до Београда а не до Краљева, Крагујевца или Ниша, где такође имамо модерне медицинске капацитете (као и хелиодроме за слетање), зашто су новинари унапред обавештени о читавој операцији и стварани услови да се од тога праве ТВ и остале ексклузиве, да ли је министар одбране Братислав Гашић (бар према ономе што је изјавио бригадни генерал Бандић на конференцији) директно издао наредбу команданту 204.ваздухопловне бригаде, а да није поштована редовна процедура преко начелника Генералштаба и команданта РВиПВО, и много других сличних дилема.

Међутим, основно питање би морало да буде – да ли је заиста метеоролошка ситуација била тако лоша те ноћи, што је онемогућило изузетно искусног и несумњиво врсног пилота и његову посаду да безбедно слете на најопремљенији аеродром не само у Србији, већ и вероватно у региону?

Да ли је узрок нешто сасвим друго и да ли се, због политичких (и осталих) разлога то нешто тврдоглаво крије? И зашто?

На основу бројних искустава намеће се једна озбиљна опција која би могла бити сасвим логична и непријатна. О чему се ради?

Ако је лет хеликоптера до рејона Младеновца приликом повратка био сасвим безбедан како Бандић тврди, и да је тек одатле одлучено да се преусмери због ,,погоршања метеоролошке ситуације" на аеродром ,,Никола Тесла" у Сурчину, који је такође био у магли и киши, основно питање је зашто се тако тврдоглаво дуго, скоро два пуна сата, држала наведена позиција за слетање и није покушана алтернатива? Изнад свега је чудно да контрола лета аеродрома, која је оспособљена да приземљује највеће авионе на свету, није могла да то изведе са обичним транспортним хеликоптером, чија је брзина слетања, угао под којим то чини и дужина стазе, несразмерно краћа, односно, скоро па безначајна.

А било је алтернатива, тим пре што је Београд са околином максимално осветљен град. Рецимо, уколико је тачна информација да су на стадиону Црвене Звезде били упаљени рефлектори, познато је да се травнати терен тог објекта и у најгорим временским условима сасвим коректно види са великих висина. Ко је бар некада летео хеликоптером, па чак и авионом, оближњим ваздушним коридором, познато му је зашто ово апострофирамо.

Негде се, у току дана, изгубила информација да је слетање било првобитно предвиђено на хелиодрому ВМА (мада се то није помињало на коференцији за медије), који је иначе намењен за овакве ситуације. Тај хелиодром је адекватно прилагођен и солидно осветљен за слетање и у много тежим временским условима.

Дакле, претпоставка за размишљање – да се којим случајем није догодио неки квар који је констатован током лета негде у рејону Младеновца, а који је пресудно утицао да крене тешка драма са трагичним епилогом? И да то није којим случајем био квар на управљачким командама хеликоптера које служе, између осталог, за безбедно узлетање и слетање и маневрисање летелицом?

Да ли је посада можда дошла у ситуацију, да због квара на неком од тих система и склопова (или на електронским уређајима) буде принуђена да кружи око аеродрома и то на висини са које није могла ваздухоплов нити да подиже, нити да безбедно спушта, односно, приземљује, а све са циљем да покуша да евентуално отклони квар и да се, свакако, ослободи горива због неизбежног пада? Јер, пад није исти са резервоаром у којем се налази гориво, зато што је експлозија у том случају неизбежна, као пад без горива који даје какву такву наду.

Ако се ова опција сасвим оправдано размотри, онда постаје релативно јасно зашто је могуће да је посада хеликоптера, потпуно неуобичајено, морала да буде усмерена на Сурчин. Дакле, не због медијске припреме и сликања министара (што свакако није искључено), већ због капацитета којима тамошње аеродромске, техничке и остале службе и контрола лета располажу, као и због безбедности уколико се деси пад. То значи, укратко, чист простор под посебним режимом безбедности и особито противпожарне заштите. И огромно пространство са ливадама и ораницама у околини, без објеката за становање и било које друге инфраструктуре.

Уосталом, зар хеликоптер није пао на ораницу, како се то јасно види према агенцијским фотографијама? Ако је покушано у више наврата регуларно слетање, односно навођење са контролног торња да се летилица приземљи, за претпоставити је да би се пад догодио на једној од бетонских слетних стаза. Откуда хеликоптер на ораници (или некој тамошњој ледини) далеко ван писте и то на кабини? Шта је могло да доведе до таквог епилога, ако не оно што претпостављамо – а то је квар.

И на крају, о чему се и од стране кога целе ноћи а затим и комплетно преподне већало, да би се саопштило тако мало, уз углавном општепознате чињенице, за шта није ни било потребно организовати посебну седницу Владе (са још неколико тачака дневног реда, односно информација по другим питањима, што је било крајње непримерено) и мелодраматичну конференцију за штампу са које је упадљиво изостао министар одбране? Човек који је и издао наредбу да се употреби хеликоптер Војске Србије.

Ако се већ ишло са конференцијом за штампу, зашто на њој нису представљени (макар у форми делимичног и ограниченог препричавања) тонски записи разговора пилота и команданта ваздухопловне бригаде, као и записи разговора са контролом лета на аеродрому ,,Никола Тесла"? Уколико су разговори вођени само о магли и неповољним временским приликама, тим пре, чиме би биле отклоњене све могуће сумње.

Овако, остаје нам да нагађамо и чекамо резултате истражних органа и војно-стручне комисије коју је формирао начелник Генералштаба (који је једини кратко поменуо претпоставку могућег квара на хеликоптеру) као и комисије коју је формирао командант РВ и ПВО. А простор за нагађање се отворио зато што су нам понуђена нејасна, па чак и нелогична објашњења.

http://www.fsksrb.ru/?p=5291
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Ghoul

Quote from: Джон Рейнольдс on 15-03-2015, 13:12:59
А простор за нагађање се отворио зато што су нам понуђена нејасна, па чак и нелогична објашњења.

problem je baš u ovome, i to ne samo po pitanju pada helikoptera, ili 'filmskog scenarija' otmice onog deteta dan ranije, nego i praktično SVAKE vesti i dešavanja u srbiji u poslednje vreme: železara, bal na vodi, kosovo, mmf, bus plus, mercedes, poplave, kurac palac - NEJASNO & NELOGIČNO.

čitava srbija je postala kao čuvena 'čubaka odbrana' (chewbacca defense) - IT MAKES NO SENSE!

Albedo 0

sve su ovo bre budalaštine. Kakvo je to uopšte pitanje zašto je helikopter poletio u takvim vremenskim uslovima, pa jel to neki retard pita? Poletio je jer je bebi trebala medicinska pomoć.

Zašto je odletio u Beograd, a ne u npr. Kragujevac - zato što helikopter potroši više goriva za slijetanje i poletanje nego da direktno ide za Beograd.

Da li su tu i ministri kumovali, možda, ali ne dovoljno da neka kvaziopozicija udari samo po njima. A tek zašto Novi Pazar nije imao potrebnu medicinsku opremu, pa da i nema potrebe da bilo koji helikopter uopšte poleti.

Za sve te probleme krivo je prvenstveno sedam miliona građana Srbije, pa tek onda raznorazni generali i ministri.

Jer ti građani su odlučili prije dvaes i kusur godina da je važnije da oni imaju skupa kola, dobre mobilne, da ljetuju po nekim egzotikama, putuju, troše pare na neka sranja, nego da ulažu u opšte državne resurse.

Pitajte bilo kog građanina Srbije da li bi radije da danas vozi stojadina a da vojska ima nov helikopter i da ovih sedmoro ljudi preživi, pazite šta bi taj građanin Srbije rekao.

Sve je preče, od Kanarskih ostrva i nike patika do ličnih biblioteka sa opskurnim knjigama, ili originalne DVD kolekcije, ili Star Was Marko Bulat stajl. Koliko ste potrošili direktno na sebe toliko niste potrošili na vojsku, bez obzira da li ste ''visoka'' ili ''niska'' kultura.

U vanrednoj situaciji helikopter mora da se digne radi spašavanja života, ako treba ide kroz prokleti pakao letiće upravo tamo, a ne kroz ne znam kakvu maglu. Zato vojska i postoji.

Ali to što je morala da leti olupina za to su krivi građani Srbije, a ne neki tupavi Gašić. I kad je bila poplava ista jebena priča, stvarno mi se na kurac popela, pa eto, čisto da napišem, za sva ta sranja krivi su prvenstveno građani.

Ludi Bata je govorio.

Petronije

Umesto toga, gradjani Srbije su odlucili da ne voze dobra kola, ne idu na letovanje, jedu parizer i rade kod privatnika za dva'es pet 'iljada i da im opet vojska bude u kurcu.
Arm the Homeless

Kimura

Bata je sebe prevazišao u zameni teza.

Bilo bi lepo kada bi svakoj, tek rođenoj bebi stajao helikopter na raspolaganju  (ako zatreba).
To je, na našu veliku nesreću, beskrajno daleko od istine, a okolnosti pod kojima se odigralo to bezuspešno spasavanje su, najblaže rečeno, čudne.
Hoću da kažem da je čudno ono što kao zvanična priča dolazi do nas - istina je možda još čudnija.

Albedo 0

Petronije, ako misliš da vozni park u Srbiji nije dvostruko kvalitetniji nego što bi trebalo da bude, onda ne znam šta da radimo sa činjenicom da je 2000. godine u Srbiji postojalo 1 200 000 automobila, a da ih danas ima gotovo dva miliona

o markama automobila da ne pričamo, kakva god da su bolja su danas nego 2000. godine i ima ih 70% više

e tih 800.000 automobila je kupila ''sirotinja''

sve nemaju šta da jedu a jedno 300.000 su mlađa od 5 godina

to su sve pare slivene u pogrešne oblasti

moje mišljenje, naravno, mi ne možemo da se takmičimo sa Njemačkom ili nekom zapadnoevropskom zemljom, a čak i da pokušamo neko takmičenje valjda je vojna oprema primarna, upravo uz bezbjednosnih razloga

za Srbe - nije primarna, mislim da je to neoboriv fakat

jer kao što rekoh, ne voze se stojadini i pezejci, a bolje da se voze a da imamo 2 opremljena helikoptera

a ne da se general vojske bruka s tvrdnjom da mu je ovaj helikopter ''jedan od najispravnijih'', potpuno nebulozna tvrdnja, ili je ispravan ili nije

ja od političara ne očekujem ama baš ništa normalno, očekujem uvijek čudno, uvijek sakrivanje, uvijek krađu, uvijek neko sranje. Ali nemojmo da se foliramo da problem nije u milionima stanovnika koji na isti konzumeristički način bauljaju kroz srpska turbofolk bespuća

Džek

Za opremane vojske koja bi bila u stanju da odbije agresiju i vazdušne udare su potrebne milijarde, čisto sumnjam da bi sva ta vozila u zemlji mogla da napabirče dva do tri S - 300 sistema u najsiromašnijoj varijanti. Helikopteri su u osnovi pešadijsko protivoklopno naoružanje a i transportno, tako da nemaju neku primenu pred vazdušnom agresijom hiljadu puta nadmoćnijeg neprijatelja. Ali se slažem da je sramota da nemaju više helikoptera za spasavanje, to ipak nije toliko velika investicija. A to što ih nemamo, je druga (horor) priča.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Petronije

Aman covece tri cervrtine stanovnika ne zna kako sastavlja kraj s krajem a ti se uhvatio za 300.000 automobila. Da se lepo isprate tokovi novca poslednjih 20 godina, bilo bi i za helikopter i za avion i za vojsku a i ostalo bi bogami i za kola.
Arm the Homeless