• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

Truman, Calavera and 2 Guests are viewing this topic.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Sve, sve, sve.

Ne zna ni maternji, kakav crni engleski.

džin tonik

to je njemacko (pod francuskom privremenom okupacijom)... forza vucko, ajn rajh! :)
https://de.wikipedia.org/wiki/Fontain

Aco Popara Zver

Vic kruži nad Srbijom

Kažu novi premijer opet homoseksualac!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Scordisk

Dybuk

Ne znam gleda li ko ovu emisiju, na jedinoj opozicionoj tv stanici u Srbiji. Okace na jutjub pa pogledam/poslusam povremeno. Elem, u ovoj emisiji opet pominju Vucica, BUT sledi jedan majndbloun. Naime, kad je AV napadao Natasu J., sve se izvinjavajuci narodu, pomenuo je trudnu zenu svoga brata. AV-ova zena se nedavno porodila. [cue twilight zone intro]

http://youtu.be/VcZAK8qy-lc

Aco Popara Zver

e da, to sam i ja pomislio... plus je tada Nataša rekla da ona i Vuk pokušavaju deset godina da zatrudne i da joj ovaj stres pogoršava stanje itd... na to je ovaj izvadio priču o bratovoj valjda ženi, u smislu i moja familija trpi stres zbog optužbi...

Mada, možda je samo tada zbog kampanje zamijenio priču...

Dybuk

Ali to je tako uvrnuto. Ispada da su svi mucenici u njegovim tiradama on sam.

edit, Posto je Vuk bio gost, jeste li probali samo da slusate, recimo politicara, a da ga ne gledate? Veoma interesantna/drugacija percepcija. Not in a good way. ;)

Aco Popara Zver

previše je tu patetike s obe strane bilo. Jeremić se obruko s isturanjem žene u prvi plan da plače i priča o njihovom intimnom problemu, svašta bre, trebo je da izađe i opauči po Vučiću direktno.

Nije naučio od Gorčina Stojanovića da vraća istom mjerom.

Aco Popara Zver

Kažu da ljudi racionalnije razmišljaju kad slušaju a ne gledaju političara. A najracionalnije kad samo čitaju.

Dybuk

Ma ko jos cita politicka saopstenja :lol:

Meni Vuk nije simpa, nikad bio, ali sad sam ga slusala i fokusiras se na dikciju, na to sto izgovara i kako nesto naglasava, npr. Prilicno "dzukacka", cak ulicna dikcija, arogantno i izrugujuce zvuci kad govori o svojim postignucima i faksu koji je zavrsio vs nekih drugih likova sa javne scene. Verovatno nista od ovoga nije iznenadjenje, ali meni bio bas najjaci utisak.

Aco Popara Zver

dosta se to mijenja u percepciji. Klasični primjer je da su slušaoci radija glasali za Niksona, a ko je debatu gledo na TV glasao je za Kenedija.

Kenedija su naravno tada šminkali samo tako, lik je većinu vremena proveo u kolicima zbog neke bolesti al kad treba da izađe nadrogiraju ga i udese da bude sam model energičnosti i mladosti

mislim da mogu i slike da se izguglaju kako je u kolicima u bekstejdžu ili kako ga nose na rukama, al pred kamerama Konan

a onaj ko ga nije vido već samo slušo bilo mu bezeze šta ovaj priča

Dybuk

Tako su i Ruzvelta namestali. Javnost mahom nije bila svesna da je covek prakticno vezan za kolica.

Ma, ljudi dosta glasaju za sarm, lepo lice; except Toma, obviously :lol: :lol:

Aco Popara Zver

Toma je išo kod hirurga! :)

akhnaton

Quote from: Pizzobatto on 18-06-2017, 16:23:21
dosta se to mijenja u percepciji. Klasični primjer je da su slušaoci radija glasali za Niksona, a ko je debatu gledo na TV glasao je za Kenedija.

Kenedija su naravno tada šminkali samo tako, lik je većinu vremena proveo u kolicima zbog neke bolesti al kad treba da izađe nadrogiraju ga i udese da bude sam model energičnosti i mladosti

mislim da mogu i slike da se izguglaju kako je u kolicima u bekstejdžu ili kako ga nose na rukama, al pred kamerama Konan

a onaj ko ga nije vido već samo slušo bilo mu bezeze šta ovaj priča

Ma nije ba[ tako bilo, osim toga onaj lopurda Nikson, posle dobijao dvaput izbore.
Quote from: Dybuk on 18-06-2017, 16:37:41
Tako su i Ruzvelta namestali. Javnost mahom nije bila svesna da je covek prakticno vezan za kolica.

Ma, ljudi dosta glasaju za sarm, lepo lice; except Toma, obviously :lol: :lol:
Pa kako su onda glasali ya Linkolna? Nije ba[ sve tako. S druge strane, ovaj napu'eni, da nije on šarmantan? Ono jeste da je de gustibus non disputantum, ali ne mogu da zamislim pripadnice lepšeg pola koje smatraju da je arhi lažovčina šarmantan.
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Dybuk

akhnaton

Quote from: Dybuk on 18-06-2017, 21:50:06
Srbi su specificni.

A tek Nemci, tj. Nemice. Mali, nezdravo ružičast, pogled ludaka, smešni brkčići... pa opet, ludili su za njim.

Dybuk

S druge strane, imas Makrona, Trudoa, pa i Tadica onomad. Neke statistike kazu da su americki predsednici po pravilu (verovatno ima neki izuzetak) visi od nacionalnog proseka, npr.

Lako je sad traziti i naci suprotne primere, ako se ovo moje razmisljanje shvati bukvalno i kao generalizacija. Ipak, ljudi reaguju na nekakav sarm i harizmu, sad sta je to i u kome oliceno u datom istorijskom trenutku, druga je stvar.

edit, ne smem zaboraviti Mila, najljepseg crnogorca :D

akhnaton

Quote from: Dybuk on 19-06-2017, 14:28:59
S druge strane, imas Makrona, Trudoa, pa i Tadica onomad. Neke statistike kazu da su americki predsednici po pravilu (verovatno ima neki izuzetak) visi od nacionalnog proseka, npr.

Lako je sad traziti i naci suprotne primere, ako se ovo moje razmisljanje shvati bukvalno i kao generalizacija. Ipak, ljudi reaguju na nekakav sarm i harizmu, sad sta je to i u kome oliceno u datom istorijskom trenutku, druga je stvar.

edit, ne smem zaboraviti Mila, najljepseg crnogorca :D

wait, wait, a Sarkozi? Malecki... Po tome ispade da i Šešelj treba da pobedi jer je i on klakuta. Ma sve je to zamuti pa prospi. Nego jeli radio neko analizu polno starosne zastupljenosti ljubitelja i glasača AVAV-a?

Dybuk

QuotePo tome ispade da i Šešelj treba da pobedi jer je i on klakuta.

Dosta su nam Toma i AV.

Meho Krljic

akhnaton

Quote from: Dybuk on 19-06-2017, 16:01:02
QuotePo tome ispade da i Šešelj treba da pobedi jer je i on klakuta.

Dosta su nam Toma i AV.

Pantelija i Mirko, ali bez Kristine :D
Quote from: Meho Krljic on 19-06-2017, 16:12:01
Siniša Mali šef kabineta Ane Brnabić?

Verovatno ne, ali što ne sanjati  :lol: :lol: :lol: :lol:
Sanjao je noćas da je nema... Ovo postaje sve zabavnije....

Anomander Rejk

Najnoviji hit ( posle tetoviranja njegovog imena od strane mlade Vrščanke ), Vučić novinaru
RTS-a : ,,Zašto dižete tu stolicu, hoćete da budete viši od mene?''  :!:
Tajno pišem zbirke po kućama...

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 21-06-2017, 07:46:57
Najnoviji hit ( posle tetoviranja njegovog imena od strane mlade Vrščanke ), Vučić novinaru
RTS-a : ,,Zašto dižete tu stolicu, hoćete da budete viši od mene?''  :!:

Uf, baš mi je krivo što je ovo samo film... voleo bih da ga vidim da tako nešto kaže Darth Vaderu..

Dybuk

AV i supruga istripovali da su Tramp i Melanija, sudeci po stajlingu :)))) Ne znam je l' jos neko primetio slicnost u toaletama i kravatama.

akhnaton

Quote from: Dybuk on 24-06-2017, 15:45:10
AV i supruga istripovali da su Tramp i Melanija, sudeci po stajlingu :)))) Ne znam je l' jos neko primetio slicnost u toaletama i kravatama.

Uf, to nije ništa novo, pa i davnih 60-ih nije se moglo živeti od kopija Jackie i Jacka. A Av bi trebalo da se ofarba u narandžasto :D

Meho Krljic

Nego, Jarbol:

Arhitekta Bakić: Jarbol od 120m još jedna urbana hajdučija

Vučić stvarno obeležava ovaj grad svojim tragovima  :lol: :lol: :lol: :lol:

Meho Krljic

Al takođe, da se ne zaboravi kolko je Vučić porastao i uozbiljio se u međuvremenu:

Scordisk

hahah, al si ga izvukao, svaka ti se dala :D srecna vremena, eh

Meho Krljic

Ma, tviter izvuko ja samo prekopiro...

Nego, ko ima vremena, ovaj tajmlajn naše basne o Migovima je genijalan. Istini za volju, nije to Vučić započeo, ali je u kasnijim fazama priče blistao:

http://rs.n1info.com/a278913/Vesti/Vesti/Istinomer-tajmlajn-Stizu-migovi.html

Meho Krljic

Nego da vidimo mi taj rast BDP-a kojim se Vođa ne bez razloga ponosi poslednjih par godina ističući da je Srbijica vidno ispred svih u regionu a, da ne čuje zlo, ispred i nekih ozbiljnih ekonomija u Evrozoni (pominjala se tu Njemačka, prosto da čoveku bude neprijatno koliko nam dobro ide).

Štaaaaaaaaa?? Pa...  :shock: :shock: :shock: :shock: Zar je i taj Fiskalni Savet za koga smo mislili da je solidan bastion neoliberalne misli, zar su i oni na DOSovom platnom spisku? PA KOLIKO IH JE TAJ TADIĆ KUPIO? ČIME IH UCENJUJE?

Koga ne mrzi, može ovde da čita detaljnije, da skine prezentacije i vidi šta ovi ljudi tvrde:

http://www.fiskalnisavet.rs/analize-stavovi-predlozi.php#a270617

Aco Popara Zver

Stan bre, nemoguće da stat zavod srbije tvrdi da je išao gdp u minus...

Mada, da vam pravo rečem, Martinović prije neki dan izjavio da je u 2016. bilo 500 milona € investicija a rast 2.7

Tadić je 3 milijarde investicija imao i rast 3-4.

Ko mi objasni tu glavolomku svaka mu čast.

Meho Krljic

Ne znam za Statistički zavod, ali Narodna Banka Srbije definitivno:

http://tinyurl.com/yd64vsqj

Aco Popara Zver

I tu piše da je izvor stat zavod

2008.      5.4
2009.      -3.1
2010.      0.6
2011.      1.4
2012.      -1.0
2013.      2.6
2014.      -1.8
2015.      0.74
2016.      2.78

Meho Krljic

Pa, istina je, imaš i na njihovom sajtu istu tabelu:

http://www.stat.gov.rs/WebSite/Public/PageView.aspx?pKey=61

Dakle, nije "nemoguće", reklo bi se.  :lol:

Aco Popara Zver

Jasno mi je sad, ali je i Vučićeva retorika razumljiva, budući da je period poslije 2008. bio grozan.

On tu jeste u pravu, i zaista je čudo ako s 500 miliona investicija dogura do 2.8% rasta.

Tadić je onda teški raspikuća bio, što ne znači da se za Vučića neće ispostaviti i nešto gore.

Ali to je dilema majke dal voli prvog sina koji nema ruke ili drugog sina koji nema noge.

U suštini, spomenuh to na fem temi, stat zavod pokazuje da su za Vučića plate pale visokoobrazovanima a porasle nižim slojevima. U Srbiji je to ključ pobjede na izborima.

Meho Krljic

Kako god, Ana Brnabić u ekspozeu  upravo reče da "očekujemo rast BDP od 3.5% godišnje" i da do 2019. godine opšti deficit države bude ispod jedan odsto. Stiže zlatno doba  :lol:

Enivej, da laički ocenim da naš rast teško da je posledica nekog ozbiljnog porasta industrijske proizvodnje već promenjene fiskalne politike, smanjenja penzija i plata u javnom sektoru, boljeg prikupljanja poreza itd. Čini mi se da naša industrija naprosto ne raste na vidne načine a veliki broj ekonomista čije pisanje povremeno čitam veli da dotiranje stranih investitora umesto stimulisanja domaćih kompanija predstavlja primer lošeg industrijskog investiranja u kome praktično plaćate ljudima da izvoze, imate nominalni rast BDP ali niti od tog izvoza država i društvo vidno profitiraju, niti je ovo temelj kontinuiranog rasta - naprotiv, privremeno je.

Sad, možda su u krivu, naravno, daleko bilo da se ja kao nešto razumem u ekonomiju. I naravno, BDP nikako nije ni najbolji a, mnogi kažu, ni relevantan indikator ako pričamo o tome kakav je kvalitet života građanina.

Aco Popara Zver

Dal su u krivu ili u pravu zna se samo ako ponude rješenje, a stimulacija samo domaćih kompanija je kineska praksa, na koju čak i ako ne bi stranci zalijepili sankcije imamo bar kinesku diktaturu da to drži na okupu.

Nači, ne može i jare i pare. Ili neka objasne kako može.

Meni je ona priča oko Mišelina ilustrativna. Radul ne bi da im država ugađa a tigrove gume su realno dobile na kvalitetu.

Dakle, subvencijom je kupljena tehnologija koju Srbija nije imala, ali u Radulovoj neolib perspektivi postoji samo tržišna vrijednost.

Iako na tom tržištu tigar nije imao šta da traži, a fiat niko neće da kupi.

Meho Krljic

Dušan Petričić je svoje veštine stavio u službu ostataka DOSovskog režima. Ali su to i dalje ozbiljno zabavne veštine.

akhnaton

Quote from: Meho Krljic on 28-06-2017, 14:47:07
Dušan Petričić je svoje veštine stavio u službu ostataka DOSovskog režima. Ali su to i dalje ozbiljno zabavne veštine.

kakav bre DOS. Ovo šo sada imamo je bre Windows, sa sve virtualnim mašinama, natalančen na komp kome cpu cooler nije čišćen od kako je izašo iz fabrike, pasta ne postoji, memoroja štuca, a hard diskovi samo klikću. I ovaj sada turio SSD, al kineski pa umesto 240gb imamo model od 24mb, ostatak memorije pojeli mišovi. Mačke su otišle do kafane da se napiju...

Petronije

Nisi spomenuo kinesko PSU koje je na izdisaju, smrdi na paljevinu, a ventovi tandrču jer su čišćeni kad i onaj na CPU. [emoji4]
Arm the Homeless

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 28-06-2017, 13:07:19
Dal su u krivu ili u pravu zna se samo ako ponude rješenje, a stimulacija samo domaćih kompanija je kineska praksa, na koju čak i ako ne bi stranci zalijepili sankcije imamo bar kinesku diktaturu da to drži na okupu.

Nači, ne može i jare i pare. Ili neka objasne kako može.

Meni je ona priča oko Mišelina ilustrativna. Radul ne bi da im država ugađa a tigrove gume su realno dobile na kvalitetu.

Dakle, subvencijom je kupljena tehnologija koju Srbija nije imala, ali u Radulovoj neolib perspektivi postoji samo tržišna vrijednost.

Iako na tom tržištu tigar nije imao šta da traži, a fiat niko neće da kupi.

Ima danas u Politici odličan i kratak tekst Vojislava Guzine koji mnogo bolje objašnjava pozitivno i negativno u našoj ekonomiji i javnim finansijama od bilo čega što bih ja mogao. Nema ga u onlajn izdanju, probaću da se setim da ga sutra skeniram na poslu.

Meho Krljic

Naravno, zaboravio sam da ponesem Politiku na posao. Oh well, evo zato drugi jedan tekst koji analizira trenutno aktuelnu pretnju lokalnim budžetima (Kragujevac pred bankrotom, Niš mu za petama itd.), pisao predsednik opštine Paraćin i istaknuti član Stalne konferencije gradova i opština, krajem prošle godine ali aktuelizovano alarmom koji vidimo vezanim za gradove i lokalne budžete:

Локални буџети – спирала ка дну

(Uzgred, iako je ovo na Vučićevom topiku, problem je stariji od Vučića i sasvim bi legitimno bilo staviti ga i na Srbija Tudej)

akhnaton

Quote from: Petronije on 28-06-2017, 18:34:56
Nisi spomenuo kinesko PSU koje je na izdisaju, smrdi na paljevinu, a ventovi tandrču jer su čišćeni kad i onaj na CPU. [emoji4]
Uf, zaboravio sam na to.. fala. :D
Quote from: Meho Krljic on 29-06-2017, 09:11:12
Naravno, zaboravio sam da ponesem Politiku na posao. Oh well, evo zato drugi jedan tekst koji analizira trenutno aktuelnu pretnju lokalnim budžetima (Kragujevac pred bankrotom, Niš mu za petama itd.), pisao predsednik opštine Paraćin i istaknuti član Stalne konferencije gradova i opština, krajem prošle godine ali aktuelizovano alarmom koji vidimo vezanim za gradove i lokalne budžete:

Локални буџети – спирала ка дну

(Uzgred, iako je ovo na Vučićevom topiku, problem je stariji od Vučića i sasvim bi legitimno bilo staviti ga i na Srbija Tudej)

I oni su nas spasili bankrota... tako što smo jedan po jedan bankrotirali. Jer ne može ekonomija koja je sistem da ostane nedirnuta, ako joj delovi bankrotiraju - tj umiru. Nismo mi SAD pa da imamo Silicijumsku dolinu da nas izvlači kao njih što je kada je bankrotirao Detroit.
Dobro došli u digitalni raj Anakina Burn A Bitch i vrhovnog kancelara Aleksandrina....

Meho Krljic

Pa, da. I drugo, koliko god zvučalo paranoično, ovo direktno ide na vodenicu politike centralizacije vlasti i resursa koju Vođa veoma voli. Već smo juče slušali ekonomiste kako kažu da se gradovi iz ovoga mogu izvući samo uz intervenciju države "koja mora da izigrava nekakav mali MMF", odnosno da nametne rigorozne štednje i "racionalizacije" gradovima (pominjano je i povećanje poreza na lokalu) i da, suštinski preuzme kontrolu nad njihovim finansijama, što će poništiti i ono malo decentralizacije što je postignuto. Ali neće zauzvrat dati socijalne benefite nego centralističku kontrolu gradova i "bolna ali neophodna" stezanja kaiša. Skoro da mogu da čujem Vođu kako objašnjava da su se gradovi ponašali nedomaćinski i bahato dok je država primerom pokazivala kako se štedi i stabilizuje budžet i da je tome došao kraj.

Naravno, Kragujevac je zanimljiv jer je tamo na vlasti Tomina familija.

Meho Krljic

I kad smo već kod Kragujevca, možda njegov primer može da posluži da se sagleda i Srbija u celini. Možda i ne, ali kako vam ovo zvuči: Gradonačelnik Kragujevca je na prvoj konferenciji za novinare (po izboru na funkciju) rekao da je izabaran ne za gradonačelnika nego za stečajnog upravnika. Onda je marljivo radio. Na sednici skupštine grada održanoj pre dve nedelje, gde je usvajan završni račun za 2016. godinu rečeno je:

Quote"da je grad "vraćen gradjanima" i da je izašao iz rizika da ga zbog nasledjenih dugova blokiraju poverioci." Vlast se pohvalila i suficitom od 298 miliona dinara i rastom prihoda za 14 odsto u toj godini. "

Opozicija je tada kritikovala veliku zaduženost grada kreditima, povećanje subvencija javnim preduzećima, netransparentnost trošenja budžeta i nedostatak investicija u Kragujevcu.

Dve nedelje kasnije, Fiskalni savet kaže da je grad pred bankrotom. Vidi ti sad to.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=06&dd=29&nav_id=1277310

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Možda i oni da požure da sagrade neki jarbol za srpsku zastavu, da privuku turiste i tako spasu gradsku ekonomiju koju podmuklo podrivaju industrijski radnici u Fiatu tražeći povećanje plata i uređenije radno vreme? Mogu, recimo na onom mestu na ulazu u grad gde je Veroljub sagradio onu krstaču. Taman to da sklone, da ne bode oči gostima, turistima, a što da ne i investitorima iz arapskih zemalja, tu zabodu jarbol, okače zastavu i zavale se u ligeštul da broje pare od turizma.

lilit

komunizam is out there
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.