• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 30-07-2017, 13:32:10
http://www.kurir.rs/vesti/politika/2888169/profesor-reljanovic-vucic-srbiju-pretvara-u-rezervat-jeftine-radne-snage

I to za boraniju koja se i ne kotira na svetskim berzama, za off shore lopurde i arapske prevarante. Istovremeno Rumuni kojima smo se nekada smejali rade sa Nisanom i Renoom, kod njih je čvorište Interneta za Istočnu Evropu. Mađarska ima Suzuki, i svoju industriju....
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Аксентије Новаковић

Селаковић за новембар-децембар најавио платформу.
T2 irritazioni risuscitare dai morti.

http://www.istrebljivac.com/blog-Unistavanje-pacova.html

Scordisk

Quote from: T2 on 05-08-2017, 17:17:45
Селаковић за новембар-децембар најавио платформу.

platformu za šta? :D da se besi?

Аксентије Новаковић

Прво да истреби разноразне јанковиће, чанке, чеде, лихташице и сличну накоћену гамад, па онда и може да се беси...

Generalni sekretar u Kabinetu predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je posle sastanka da će Srbija i Republika Srpska na jesen pripremiti deklaraciju o zajedničkom objedinjenom nacionalnom delovanju i definisanju nacionalnih minimuma i principa za opstanak srpske nacije i srpskog naroda.

Selaković je nakon sastanka rekao za RTS da to neće biti samo deklaracija, već i neka vrsta programskog dokumenta. Objasnio je da će na jesen, 25. ili 26.novembra, kada ulazimo u stotu godišnjicu prisajedinjenja Srema, Banata i Bačke Kraljevini Srbiji, ili 1.decembra povodom formiranja Kraljevine SHS predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik RS Milorad Dodik predstaviti deklaraciju.

Scordisk

šta ima da definišu nacionalni minimum, pa eno im ga nacionalni minimum u ministarstvu odbrane :D

Аксентије Новаковић

Спремај се ти за војску, јер ићи ћеш путем ока бистра, и бићеш важнји од (Вулина) министра.  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=Y7oqfusKfUI

Scordisk

ja sam svoje obavio, fala lijepa, a ko voli da vreme provodi u malim prostorijama sa uniformisanim momcima, samo napred, ne osuđujem nikoga :D

Аксентије Новаковић

То што си служио цивилно се не рачуна.
Тек ћеш ти да обављаш своје, само лагано и уз песму.  ;)

Scordisk

kakvo crno civilno, danas to za tri meseca obaviš.

nego, kako ti se čini platforma za kosovo?

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 05-08-2017, 19:45:42
ja sam svoje obavio, fala lijepa, a ko voli da vreme provodi u malim prostorijama sa uniformisanim momcima, samo napred, ne osuđujem nikoga :D
Sipaju ti brom u supu da slučajno se ne zaljubiš u saborca, a imaš i biblioteku!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Scordisk

Аксентије Новаковић

Спреми се, спреми смордисче...  ;)

Видећу када буде званично објављена, мада мене лично не интересују национални минимуми, већ максимуми.

akhnaton

Quote from: T2 on 05-08-2017, 22:08:57
Спреми се, спреми смордисче...  ;)

Видећу када буде званично објављена, мада мене лично не интересују национални минимуми, већ максимуми.

Сељаковићу предлажем да предложи промену имена странке у Nacional Socijalistička Radnička Partija Srba. A služenje bilo koje vojske pod debilima, lopovima, i seratorima, mogu da zaborave, i okače mom mačku Mikici o rep. Ako im pre toga ne izede krunisanu dvoglavu kokošku.

Anomander Rejk

Tajno pišem zbirke po kućama...

Truman

http://mondo.rs/a1033012/Info/Drustvo/Farhad-Nuri-Vucic-nudi-posao-i-drzavljanstvo-porodici-iz-Avganistana.html

Koliko god ovaj potez bio demagoški simpatično mi je što će talentovani klinac dobiti državljanstvo.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Anomander Rejk

Čudno...meni se čini da je pre neki dan govorio da će iz Švajcarske dolaziti da rade kod nas?
Ništa od Švice, izgleda da nam je Afganistan prava mera.

Truman

Наравно да јесте. А чини ми се да и поред ове издашне понуде има да продуже за Швицу. Овде баш нико не жели да остане.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Аксентије Новаковић

Кад је овај пицоусти ретард овако фино, на своје канабе, примио неко Србче са окупираног Косова?
Или неко Србче из окупиране РСК?
Или било какво Србче из Србије???
Наравно да то није урадио, нити ће икада да уради, јер diversity macht frei.

Ова изјаве је победила:

Farhadu je poručio da sa svojim talentima, a naveo je da je za samo deset meseci naučio odlično da govori engleski, može da bude i predsednik Srbije, ako to nekada bude želeo.

"Ja sam peti predsednik Republike Srbije, ti bi mogao biti 10. ili 11. Stavrno mislim da bi mogao da budeš predsednik, samo da radiš vredno. Imaš sva prava da budeš predsednik Srbije", poručio mu je Vučić.

Diversity macht frei, али за очекивати је да Вучићијева прича о томе да овај мали леминг једног дана буде председник Србије наиђе на одобравање аутошовинистички настројене аутистичне граџанске опозиције.

akhnaton

Quote from: T2 on 17-08-2017, 04:05:08
Кад је овај пицоусти ретард овако фино, на своје канабе, примио неко Србче са окупираног Косова?

Ова изјаве је победила:

Farhadu je poručio da sa svojim talentima, a naveo je da je za samo deset meseci naučio odlično da govori engleski, može da bude i predsednik Srbije, ako to nekada bude želeo.

"Ja sam peti predsednik Republike Srbije, ti bi mogao biti 10. ili 11. Stavrno mislim da bi mogao da budeš predsednik, samo da radiš vredno. Imaš sva prava da budeš predsednik Srbije", poručio mu je Vučić.

Diversity macht frei, али за очекивати је да Вучићијева прича о томе да овај мали леминг једног дана буде председник Србије наиђе на одобравање аутошовинистички настројене аутистичне граџанске опозиције.

Ne yanima njega ni jedno srpče, Ovo je klasiičan virtue signaling na koji se peca ju u EU. Ujedno kuva žabu (to jest nas) da bez problema primimio afgane. Srbiji je ( a i ostatku bananica nastalih na razvalinama Jugoslavije) namenjena uloga sabirnog centra i inkubatora Kalifata. 

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 17-08-2017, 08:15:32
Quote from: T2 on 17-08-2017, 04:05:08

Ова изјаве је победила:

Ne yanima njega ni jedno srpče, Ovo je klasiičan virtue signaling na koji se peca ju u EU. Ujedno kuva žabu (to jest nas) da bez problema primimio afgane. Srbiji je ( a i ostatku bananica nastalih na razvalinama Jugoslavije) namenjena uloga sabirnog centra i inkubatora Kalifata.

Наравно.
И по ком то законском основу ова будала жели да поклони овом малом лемингу држављанство Србије???
Он нема никакав ни уставни ни законски основ да било ком лемингу поклања наше држављанство.

Странци могу на свој захтев бити примљени у држављанство Републике Србије под условом да су пунолетни, да су у радном односу и да имају најмање три године непрекидно пријављено пребивалиште на територији Републике Србије.

Мали чумугански леминг нити је пунолетан, нити је у радном односу, нити је провео најмање три године на територији Србије.
Пицоусти ретард овим актом крши све могуће уставно-законске оквире.

Посебна прича коју потурају ционистички медији је она о младом талентованом "Пикасу из Афганистана", и на ту причу су пали појединци.

Мислим, какав је то "таленат" коме треба 11 сати да нацрта портрет пицоустог Вучића???

Anomander Rejk

Njega ne zanimaju Ustav, ni Zakoni, on vlada po sistemu ,,država, to sam ja.''
I njega boli kurton jednako za sve građane, Srbe ili bilo koje druge, njega zanima vlast, vlast i
jedino i samo vlast.

Аксентије Новаковић

Зато сви треба да оду на оружану обуку, јер таква обука можда изнедри новог Звекија...

Meho Krljic

Država pomaže (strane) gubitaše

QuoteOd 41 kompanije sa kojima je država Srbija potpisala ugovore o podsticajima u periodu 2014 - 2016. godine najmanje 13 posluje sa gubicima, dok za 14  kompanija  još uvek nije objavljen finansijski izveštaj. Još toliko kompanija posluje sa neto dobitkom. Neke od investicija koje su opisivane kao razvojne u trenucima njihovog otvaranja pokazale su se neuspešnim što opet otvara pitanje državne logike da sipa novac poreskih obveznika u kase stranih investitora koje, čak ni sa subvencijama, ne mogu da posluju sa profitom?

akhnaton

Quote from: T2 on 18-08-2017, 02:07:17
Зато сви треба да оду на оружану обуку, јер таква обука можда изнедри новог Звекија...

Nema potrebe za vojnom obukom da bi se izrodio novi Zvekan.... Kada im više ne bude bio potreban poslaće mu, dal Rusi, dal Ameri glasnika sa ponudom koju ne mož da odbije.

Аксентије Новаковић

Quote from: akhnaton on 21-08-2017, 14:37:30

Nema potrebe za vojnom obukom da bi se izrodio novi Zvekan.... Kada im više ne bude bio potreban poslaće mu, dal Rusi, dal Ameri glasnika sa ponudom koju ne mož da odbije.

Како нема потребе?
Сви они који причају како би га звекнули, у 99,9 посто случајева не умеју ни петарду да активирају...

За војном обуком потребе увек има.

akhnaton

Quote from: T2 on 21-08-2017, 20:04:05
Quote from: akhnaton on 21-08-2017, 14:37:30

Како нема потребе?
Сви они који причају како би га звекнули, у 99,9 посто случајева не умеју ни петарду да активирају...

За војном обуком потребе увек има.

Koga da obučavamo? Gejmere? Pa njima bi AK47 bila preteška za nošenje, mnogo bi se čula, i imala bi veliki lag... .

Dybuk

Pa kak je to krasno, Brnabić nema ništa protiv jačanja kulta ličnosti, pardon, "nacionalnih simbola u Srbiji, i grba i zastave".  :x

Brnabićevoj ne smeta Vučić na zidu, Šarčević bi Vuka

Aco Popara Zver

Obama ne da je visio po državnim institucijama no i po osnovnim školama

Dybuk

Ne zezaj, gledamo našu situVaciju, kakvi Amerikanci. (da se oslonim na Mehov komentar sa Tramp teme) Tito, Vučiću!

Aco Popara Zver

Dybuk

Mojne da stalno kontriraš ;)

in other njuz (net)

"Ana Brnabić predlaže da se kasarne ukrase fikusima kako bi se ojačao kult premijera"

Aco Popara Zver

ali mene brine ta savremena praksa, ovo je zaista normalna stvar i jedina koja nas razlikuje od životinja, al bukvalno. Životinje imaju vođe čopora i tako to, neke životinje prave oruđa, pa se ni po tome razlikujemo. Jedino po čemu se čovjek razlikuje od životinja je što ima institucionalizovanu ulogu lidera u svakom društvu, preduzeću, pa i u porodici se zna ko su glavni likovi (može biti neka opasna prababa, ne mora patrijarhat, ali mora postojati neko na čelu organizacije).

Tako ljudi zaista funkcionišu i nema svrhe uništavati figuru na vrhu, u stvari, oni koji se s Vučićem identifikuju još više će da ga prigrle kada neko pokušava da ga obezvrijedi. Pa tako je Tramp došao na mjesto predsjednika, lupi nešto, intelektualci ga prozovu da je glup i neobrazovan, a on samo dobije još više glasova neobrazovanih, jer i njih neki pametniji časte tako.

Hoću reći, to što je danas na dnevnom redu kukanje oko portreta je u stvari kontraproduktivno za opoziciju, ne za Vučića. Prvo je kontraproduktivno jer mu time popravljaju imidž među nekim glasačkim grupama, npr manje obrazovanih. A drugo je kontraproduktivno jer je institucija lidera normalna stvar u ljudskoj prirodi. Znači, nekad je to bio Tadić, nekad će to biti opet neko iz opozicije, zašto da poništava praksu koja ipak funkcioniše na Zapadu?

Dybuk

Tadićeve slike visile po institucijama? Da nisu i Tomine? Ova praksa kod nas ne znači ono što znači u svetu, to je ono na šta pokušavam da ukažem (in not so many words)
Ovo u srpskoj verziji znači stvaranje i slavljenje kulta ličnosti i ništa drugo.

Aco Popara Zver

Tadić je imao kult ličnosti, nije da nije. Dal je baš imao slike na zidovima to ne znam, al je visio i po maratonima.

Možda samo Koštunjavi nije pokušavao niti mogao da izgradi taj "harizmatski autoritet", a to je naravno potpuno preuzeto sa Zapada, da ne pričamo sada o britanskoj kraljici.

Ameri bivše prezidente i dalje zovu Mr President, čak iako su glasali protiv njih. I Tadića tako treba da zovu, jelte...

mac

Skupo je da se po svim školama i ostalim institucijama menjaju slike svaki put kad se menja predsednik. Šta je bitan taj predsednik, što ne bismo kačili i predsednika vlade, koji je valjda bitniji?

Samo čuveni i zaslužni građani vrede da ih kačiš, jer ne kačimo čoveka nego sve dobro što taj čovek predstavlja. Šta dobro predstavlja čovek zvani Vučić? Čime je zaslužio da bude kačen, osim što je sad predsednik? Kače se Vuk Karadžić, Ivo Andrić, Nikola Tesla, Mihailo Petrović Alas, mogu i vojvode i heroji iz oslobodilačkih ratova (uključujući i Tita), a ne trenutni predsednik, koji god da je.

Dybuk

@Bata

Nije imao slike na zidovima.
Ne bih ja to baš nazvala kultom ličnosti kod Tadića, nego harizmom, zapadnjačkog tipa, da. Ako je Vučić Tramp, onda je Tadić Obama, striktno u tom smislu.

Poznato mi je to za bivše US predsednike, ne bi valjalo da se ukoreni i kod nas, pošto smo mi mentalitetski sasvim drugačiji narod koji gravitira ka "vođi". Gravitiraju i Amerikanci, ali svaki njihov predsednik zna da je zamenljiv, što se za neke naše ne bi moglo reći. Vučić je uspeo da bude istovremeno i predsednik i premijer, alfa i omega, pa zamera mu se da i sad obavlja ta dva posla, šta reći. Još samo slike po učionicama fale, ne viđa ga narod dovoljno.

Аксентије Новаковић

Јок и није Тадић имао слике по зидовима.
Јбт, иста ствар је била ко са Вучићем сада, возио комбајне по селима, ишао и гвирио по свињцима итдитд...

И какву је харизму имао Тадић?
Тупан са икју 80 иза кога је стајао педерски лоби.
Еј толика харизма, да је србског Џон Клунија победио на изборима Тома Гробар.
:D

Од свих тих демократских ретарда је и фон Рибентроп са својих 129 икју био заиста надчовек.
А фон Рибентроп је био тек на десетом месту по икју у својој странци.

Aco Popara Zver

Quote from: Гражданка Шульц on 23-08-2017, 19:29:43
@Bata

Nije imao slike na zidovima.
Ne bih ja to baš nazvala kultom ličnosti kod Tadića, nego harizmom, zapadnjačkog tipa, da. Ako je Vučić Tramp, onda je Tadić Obama, striktno u tom smislu.

Poznato mi je to za bivše US predsednike, ne bi valjalo da se ukoreni i kod nas, pošto smo mi mentalitetski sasvim drugačiji narod koji gravitira ka "vođi". Gravitiraju i Amerikanci, ali svaki njihov predsednik zna da je zamenljiv, što se za neke naše ne bi moglo reći. Vučić je uspeo da bude istovremeno i predsednik i premijer, alfa i omega, pa zamera mu se da i sad obavlja ta dva posla, šta reći. Još samo slike po učionicama fale, ne viđa ga narod dovoljno.

pa i ne viđa ga! Vidiš da glasaju da bi ga viđali još češće, nači treba da se zasite!!

De bre Tadić Obama, lik je nešto mekši Vučić i to je to. Ja sam čak zapanjen da su pronašli vučićevske izjave o neradnicima kod Đinđića. Nikakvog diskontituiteta tu nema no čista evolucija.

Harizmatski autoritet je uperen protiv pravne države svuda, čak i na Zapadu, i to jednostavno teško da može da se ublaži. Šta su Buš ili Sarkozi ili Bler radili, mnogo gore stvari od Vučića, a krili se lažima i kultom ličnosti.

Po nekim statistikama, 40% gledalaca Foxa u Americi smatraju da je Buš božiji izaslanik na Zemlji, okle sad da su oni mentalitetski ispred Srba, nemojmo baš toliko da se potcjenjujemo. 

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 23-08-2017, 19:28:09
Skupo je da se po svim školama i ostalim institucijama menjaju slike svaki put kad se menja predsednik. Šta je bitan taj predsednik, što ne bismo kačili i predsednika vlade, koji je valjda bitniji?

Samo čuveni i zaslužni građani vrede da ih kačiš, jer ne kačimo čoveka nego sve dobro što taj čovek predstavlja. Šta dobro predstavlja čovek zvani Vučić? Čime je zaslužio da bude kačen, osim što je sad predsednik? Kače se Vuk Karadžić, Ivo Andrić, Nikola Tesla, Mihailo Petrović Alas, mogu i vojvode i heroji iz oslobodilačkih ratova (uključujući i Tita), a ne trenutni predsednik, koji god da je.

Možda, ali ovdje je problem krenuo do Vulinovog ministarstva, a Vučić jeste vrhovni komandant.

Šta dobro predstavljaju Makron, Mej, Tramp? Pojma nemam, al ovom prvom su slike i po poštama.

Malo mi je sad besmisleno da ja branim nekoga za koga nisam ni glasao, ali ovdje je poenta da li to ikad treba da se radi, a ne sad da li ne treba ako vam se baš taj imenom i prezimenom ne dopada.

Misliš da Titu ne mogu da nađu manu ili šta...

Petronije

Tadić i Vučić ista govna bre, svaki dnevnik i vesti počinjale sa Tadićem, preCednik Tadić ovo, preCednik Tadić ono. Samo što je ovaj još namazaniji, konkretniji, i naravno bolesniji u vugla.

Sent from my TCL S 720 using Tapatalk

Arm the Homeless

Aco Popara Zver

Quote from: Petronije on 23-08-2017, 20:02:50
Tadić i Vučić ista govna bre, svaki dnevnik i vesti počinjale sa Tadićem, preCednik Tadić ovo, preCednik Tadić ono. Samo što je ovaj još namazaniji, konkretniji, i naravno bolesniji u vugla.

http://elitedaily.com/life/motivation/psychopaths-make-the-best-leaders/1108247/

neko je ovo jednom linkovao na Sagiti, nadam se da je Meho!!! 8-)

Dybuk

A i bre, doživeti da Šarčević ima više rezona i integriteta nego ti, tuga pregolema za Brnabić.

Aco Popara Zver

Quote from: Гражданка Шульц on 23-08-2017, 20:07:44
A i bre, doživeti da Šarčević ima više rezona i integriteta nego ti, tuga pregolema za Brnabić.

aman, pa ko je reko da treba djeci iznad table da stoji precednik?

Dybuk

You know nothing, Batou. D vinter iz kaming.

Aco Popara Zver

pa naravno, al više zbog Obame no zbog Vučka!

stvarno treba Night King da bude aglizovan, mlogo bre pojednostavljujete sve

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 23-08-2017, 20:06:04
Quote from: Petronije on 23-08-2017, 20:02:50

http://elitedaily.com/life/motivation/psychopaths-make-the-best-leaders/1108247/

neko je ovo jednom linkovao na Sagiti, nadam se da je Meho!!! 8)

Možda sam ja a možda je i neko pametniji od mene.

Ali sa Vučićem imamo problem što njegovo liderstvo nije baš... najbolje?

Mislim, primer BDP-a, recimo - nakon meseci trubljenja da imamo najveći rast BDP u regionu ispostavlja se da imamo najniži (pogledati izveštaje Svetske banke, recimo), što na bar dva načina ukazuje da liderstvo nije na nekom visokom nivou, plus obrazloženja (bila hladna zima i suvo, toplo leto) zvuče kao da nas neko zajebava.

Sad, naravno nekom je bitnije šta ćemo s Kosovom nego šta ćemo da jedemo, ja to (iskreno) mogu da poštujem, ali Vučićev prijatelj a naš ministar spoljnih poslova prošle nedelje priča priču o tome da on misli da je podela Kosova najbolje rešenje za sve, potpuno u suprotnosti sa svim što vblada inače priča (i sa onim što je i sam pričao u UN) i to tek što je predsednik najavio unutrašnji dijalog o Kosovu. Nisam siguran da je i to simptom dobrog liderstva.

Aco Popara Zver

ali ko priča o tome da li je Marko Marković dobar lider?

ovo je zapadnjački princip, ne znam odakle sad to da baš on ne treba da se poštuje

onda nije ni čudo što se ništa ne poštuje i što pravna država ne funkcioniše kako treba

možda ni pravna država ne odgovara srpskom mentalitetu, tom logikom