• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Pa, nisam. Valjda smo već raščistili da ja mislim da je prirodno i poželjno da građani kritikuju vlast za sve što misle da je kritike vredno. Sad je Vučić vlast, pa više kritike ide njemu, kad su drugi bili vlast više kritike je išlo na njihove adrese. Imao sam svojevremeno čak i jedan objavljen tekst u kome sam pohvalio Tomu Nikolića dok je bio u opoziciji.

scallop

Možda si sebe u to ubedio, ali mene nisi. Prebroj koliko puta sam reagovao i biće ti jasno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Što bih ja tebe ubeđivao? Nismo ovde po profesionalnom zadatku, a i nigde nismo potpisali zavet neutralnosti, tako da, možemo slobodno da diskutujemo svako sa svoje pozicije i da se uvažavamo i to je to.

scallop

Prihvatljivo. Koristiću po potrebi.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 09-03-2018, 15:22:49
Pa, nisam. Valjda smo već raščistili da ja mislim da je prirodno i poželjno da građani kritikuju vlast za sve što misle da je kritike vredno. Sad je Vučić vlast, pa više kritike ide njemu, kad su drugi bili vlast više kritike je išlo na njihove adrese. Imao sam svojevremeno čak i jedan objavljen tekst u kome sam pohvalio Tomu Nikolića dok je bio u opoziciji.
Prirodno je kritikovati sadašnju praksu, al nije baš prirodno reći da je praksa počela 2012. godine, što Suša tvrdi.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Nemojmo ići u apsolute, Suša može da tvrdi ovo ili ono, ali je dala cifre koje su ilustrativne. Nismo ni mi blesavi da mislimo da je Tadić bio najbenevolentniji vladalac u istoriji vladalaca i da nikad ne bi ni pomislio da utiče na rad medija, ali ipak je značajno videti dokle je Vučić doterao ovo što se radi (dakle urušavanje nekakve graždanske demokratije i slobodnog informisanja graždana).

Evo šta piše Forin Polisi, btw:

How Aleksandar Vucic Became Europe's Favorite Autocrat

scallop

Nije da i meni nije domučilo gledanje Vučića na TV ekranu, ali čovek je In the Air, ne ispušta tašnu ko Kluni kofer i baza po svetu ne bi li zapošljavao, a ne otpuštao. To se, valjda, ne računa u kampanju, mada je zgodno upalo na ekran. Sve je to Jogi Bear, bina levo, bina desno, pa na vrata. Stići će i on na vrata ambisa i ambis će ga pogledati. Ako on laže nas i oni lažu njega.  :lol:

Aco Popara Zver

Quote from: Meho Krljic on 10-03-2018, 07:31:56
Nemojmo ići u apsolute, Suša može da tvrdi ovo ili ono, ali je dala cifre koje su ilustrativne. Nismo ni mi blesavi da mislimo da je Tadić bio najbenevolentniji vladalac u istoriji vladalaca i da nikad ne bi ni pomislio da utiče na rad medija, ali ipak je značajno videti dokle je Vučić doterao ovo što se radi (dakle urušavanje nekakve graždanske demokratije i slobodnog informisanja graždana).

Evo šta piše Forin Polisi, btw:

How Aleksandar Vucic Became Europe's Favorite Autocrat

Nevezano za Vučića, ko ne igra po nekim pravilima globalnog hegemona, će ga krste u autokratu. Možda mu i Iggy Pop opjeva pjesmu ko Slobi.

A to što je npr EU upravo autokratska tvorevina, to nećemo da pominjemo.

Razlika, koju mnogi zanemaruju, jeste da EU poštuje individualna prava, što je ne čini demokratskom.

Zato neoliberali hvale i Pinočea i Brisel, jer to je njihov tip države.

Sutra da Vučić nešto pokloni Amerima, Foreign Policy bi ga prekrstio očas posla.

Pa to su i Slobi radili. Poklonio čovjek tuđu teritoriju, naravno nije još svoju, pa je 1995. posto faktor mira. 1998. kad više nije htio da poklanja jopet loš imidž.

Neko bi reko da bi se i Sušine cifre mijenjale kako vitar duva.

scallop

Quote from: Pizzobatto on 10-03-2018, 10:27:04

Nevezano za Vučića, ko ne igra po nekim pravilima globalnog hegemona, će ga krste u autokratu. Možda mu i Iggy Pop opjeva pjesmu ko Slobi.
A to što je npr EU upravo autokratska tvorevina, to nećemo da pominjemo.
Razlika, koju mnogi zanemaruju, jeste da EU poštuje individualna prava, što je ne čini demokratskom.
Zato neoliberali hvale i Pinočea i Brisel, jer to je njihov tip države.

Što je autokratija globalnija lakše se samoproglasi demokratskom.
Što su opšta prava usitnjenija globalno su prihvatljivija.
Individualno pravo je apsolutno nezaštićeno.

Father Jape

http://www.znastizasto.com/jona-moj-bi-slogan-bio-umiracete-sami/

Postoji li društveno-politički mehanizam koji bi to mogao da poništi?

Ne, to je suštinski pitanje korupcije. Morao bi da smisliš sistem koji bi najpre razvlastio ekonomske elite, ukinuo im mogućnost da razvlače ljude po novinama i ucenjuju ih, da nam 300 evra, koji su nama jako puno para, postanu jako mala para. Da ne možeš kupiti čoveka za 300, nego 5.000 evra. Ako on uzme 200 miliona za nešto, a cena čoveka je 300, protiv toga se ne možeš boriti. Za šta su se dali odbornici na Vračaru, to nisu milioni, to je 100.000, 50.000, neke minimalne cifre koje u široj slici, kada zarađuješ milione na Vračaru, nisu ništa.
Često pitam goste, da li postoji bojazan da se vlast neće mirno povući kada izgubi?
Da bi se to desilo morao bi da im zapretiš oduzimanjem imovine. Smeniće se tako što će doći nova ekipa, koja će im reći ,,prijatelju, što se krali – krali ste, sada malo mi", smenjuju se ekipe unutar istog sistema vlasti. Kada bi imao novu političku snagu koja će bukvalno sve da im uzme, onda da, to je zadiranje u njihove osnovne interese zašto se bave politikom.
A zatvor?
Nema zatvora. Kada za pet godina bude odlazila ova ekipa doći će neki Ivica Dačić, koji će se profilisati kao spasilac nacije i najmanje zlo. Da SNS reši da stavi članove DS u zatvor, to bi značilo da pola te stranke, koji dolaze iz DS, sami sebe stave u zatvor. Isto će se desiti kada se ova vlast smeni, svi će preleteti u novu ekipu. DS je imala 600.000 članova, SNS ima 600.000 članova, a nema 1.200.000 politički aktivnih građana Srbije, to je istih 600.000 ljudi koji tako rešavaju egzistencijalne probleme. Sutra da SPS dođe na vlast imao bi 600.000 članova. Nije sistem pao zato što su došli jedni i oterali druge, nego zato što su jedni preleteli kod drugih.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

scallop

Eto, mnogo smo jeftini. Taki nam rejting.

Truman

Quote from: Father Jape on 10-03-2018, 13:23:31

Naša država je prošla stadijum u kome je mogla da nam pomogne nekakva reforma i upali smo u stadijum u kome može da nam pomogne samo ublažavanje bolova tokom umiranja.

Како лепо речено...Србија је у терминалној фази.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

scallop

Scordisk

Quote from: Father Jape on 10-03-2018, 13:23:31
Da SNS reši da stavi članove DS u zatvor, to bi značilo da pola te stranke, koji dolaze iz DS, sami sebe stave u zatvor.

ubo je suštinu ko prstom u... oko

mac

Hehe

Quote from: Tibor Jona, moj čovek

Za koje se društvene vrednosti sada najviše vredi boriti u Srbiji?

Nema bitnije stvari od borbe protiv korupcije, to je pitanje svih pitanja. Ako nas nešto upropaštava, to nisu Šiptari, ustaše, novi svetski poredak, papa, nego korupcija.

Anomander Rejk

,,bloger i stručnjak za javnu reč''
kako se to tačno postaje ,,stručnjak za javnu reč'' , i ko daje to zvanje?
ta priča o službama bezbednosti koje mrače i oblače od drugog svetskog rata
je toliko glupa i bajata i toliko puta ispričana da je već postala kao poštapalica
kad ne znaš šta ćeš okrivi ,,svemoćne službe''
toliko su svemoćne da su im se svi živi naoružali ispred nosa,
i rasturili prvo jednu (sfrj ), pa drugu ( srj ) državu
i sad trebam poverovati u svemoć i sposobnost službi
Tajno pišem zbirke po kućama...

mac

Nisu moćni da sačuvaju državu, nego svoje pozicije za gomilanje ličnog bogatstva. Nije ni cela služba takva, nekgo elementi, otuđeni centri moći. U posedu su važnih informacija i koriste ih za svoju dobrobit. Korupcija.

scallop

Anomadere, to je budalčina iza čijih tlapnji se sakrivaju još gori od njega.

Truman

мек објаснио, главна поента кад си неко мудо у служби је да се богатиш од продавања дроге и уцењивања политичара. А нису они способни да сачувају државу од распада или тероризма...

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 10-03-2018, 16:26:59
,,bloger i stručnjak za javnu reč''
kako se to tačno postaje ,,stručnjak za javnu reč'' , i ko daje to zvanje?
ta priča o službama bezbednosti koje mrače i oblače od drugog svetskog rata
je toliko glupa i bajata i toliko puta ispričana da je već postala kao poštapalica
kad ne znaš šta ćeš okrivi ,,svemoćne službe''
toliko su svemoćne da su im se svi živi naoružali ispred nosa,
i rasturili prvo jednu (sfrj ), pa drugu ( srj ) državu
i sad trebam poverovati u svemoć i sposobnost službi
Ne polaziš od pretpostavke da su službe I naoružavale. Kada se najbolje krade? Kada je najbolje vreme za akumulaciju kapitala? U stanju rata I haosa. Kad to prodje, ostaje vlasnička buržoazija....

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

Anomander Rejk

Ne, ne polazim od te pretpostavke, jer ne odgovaraju istini i činjenicama.
ZNG i HOS su se naoružavali iz Mađarske, Nemačke, Ukrajine,
preko veza ustaške emigracije i zapadnih službi
kakve veze s tim ima ,,srpska služba bezbednosti'' koju navodi Jona?
99 % naoružanja koje su imali Srbi u Bosni i Hr je naoružanje JNA
para jedinice pod kontrolom službi su realno bile potpuno beznačajne
i naoružanjem i ukupnim učinkom u ratu, više su služile za kamere i slikanje pred medijima
nemojte mi pričati floskule, nego probajte s nekim činjenicama.

Anomander Rejk

A i pitanje je kredibiliteta.
Ako s pravom prozivamo ove vlastodršce koji se frljaju dilplomama, titulama i sl,
ne vidim ni što bi ovaj bio izuzetak.
Ponoviću pitanje-ko ga je, na osnovu čega, i kako proglasio ,,stručnjakom za javnu reč'' ?
Zašto bi ja tek tako poverovao da on to jeste, i uzeo za ozbiljno njegov sud?
Prvo da vidim po čemu je to on stručnjak.

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 10-03-2018, 16:54:07
i naoružanjem i ukupnim učinkom u ratu, više su služile za kamere i slikanje pred medijima
Ima, jer ne postoji srpska služba bezbednosti.  No nema veze, lakše je verovati u drugačije.

akhnaton

Quote from: Anomander Rejk on 10-03-2018, 16:59:56
A i pitanje je kredibiliteta.
Ako s pravom prozivamo ove vlastodršce koji se frljaju dilplomama, titulama i sl,
ne vidim ni što bi ovaj bio izuzetak.
Ponoviću pitanje-ko ga je, na osnovu čega, i kako proglasio ,,stručnjakom za javnu reč'' ?
Zašto bi ja tek tako poverovao da on to jeste, i uzeo za ozbiljno njegov sud?
Prvo da vidim po čemu je to on stručnjak.
Polako, smiri se. Ovo je doba uveličavanja, preuveličavanja, inflacije diploma, doktorata
To što taj neko piskara I predstavlja sebe stručnim za neku tralala oblast ne znači ništa.

Anomander Rejk

Ma miran sam ja, nego mi malo previše stručnjaka za sve.
Ja kad ovde komentarišem, komentarišem kao Anomander, ne tvrdim da sam stručnjak
za javnu reč, jer nisam.
Njega su naveli kao stručnjaka, pa bi voleo da znam koje su njegove kvalifikacije za to?
Što je bloger?Što je učestvovao u emisiji RTV sa Sinišom Kovačevićem i ČedomiromAntićem ? Što tvituje?
Šta ga čini ,,stručnjakom?'' Stručnjak je meni jaka reč, kao naučnik.

Aco Popara Zver

Quote from: Anomander Rejk on 10-03-2018, 16:54:07
Pa to su ljudi koji ne znaju nijednog db-ovca, al znaju koliko su db-ovci sposobni i za šta su spremni.

A ono na kraju jedino cia šverca kokain

Mac i truki i dalje po starom, to političari krivi ovo ono, i dalje ne znaju šta je pijun (vučić), šta lovac, šta top a šta kraljica.

Scordisk

ma nek bude pijun, samo neka bude iole sposoban pijun, i neka se okruži barem podjednako sposobnim pijunima takođe. tipa, kada bude ponovo poplava, da ne izginemo ko prošli put. ili da proradi birokratska služba, za to ti nije kriv neoliberalizam i novi svetski poredak, nego potpuni idiotluk. inače, apropo šverca kokaina i tajnih službi, ima domagoj margetić dosta interesantnu knjigu po tom pitanju, moram da je iskopam neđe mi je...

nego, nisam to hteo, nego, bato, koga si potplatio u nedeljniku da piše ovo?  xrotaeye

http://www.nedeljnik.rs/velike-price/portalnews/analiza-zasto-sociolozi-a-ne-ekonomisti-treba-da-upravljaju-drustvom/

Anomander Rejk

u svakoj službi i instituciji imaš pojedinaca koje zanima isključivo lična, a ne društvena korist
sigurno i u bezbednosti
ali te priče o svemoćnoj udbi, db ili kako je već zovu
koja je rasturila jugu i sve živo kontroliše i sad od ljubljane do skoplja, od vardara do triglava
meni je to teška budalaština, ravna onima koje se objavljuju u Trećem oku i Informeru.

Truman

Па и јесте будалаштина.

mac

Ovde se ne šire te priče o svemoćnoj udbi, nego samo priče o ličnom koristoljublju.

scallop

Mac, važi i za tvoje teorije o ličnom koristoljublju.

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 10-03-2018, 22:19:52
ma nek bude pijun, samo neka bude iole sposoban pijun, i neka se okruži barem podjednako sposobnim pijunima takođe. tipa, kada bude ponovo poplava, da ne izginemo ko prošli put. ili da proradi birokratska služba, za to ti nije kriv neoliberalizam i novi svetski poredak, nego potpuni idiotluk. inače, apropo šverca kokaina i tajnih službi, ima domagoj margetić dosta interesantnu knjigu po tom pitanju, moram da je iskopam neđe mi je...

nego, nisam to hteo, nego, bato, koga si potplatio u nedeljniku da piše ovo?  xrotaeye

http://www.nedeljnik.rs/velike-price/portalnews/analiza-zasto-sociolozi-a-ne-ekonomisti-treba-da-upravljaju-drustvom/

I to piše Goran Nikolić, Radulov enemy!

A jeste bre zapeli za te poplave, pa eo čuh da ljudi u Ženevi i okolini nisu išli na poso prošle nedjelje jer nisu očistili snijeg

Kako u Švici ne radi služba,ne samo u Srbiji

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 10-03-2018, 22:46:30
Ovde se ne šire te priče o svemoćnoj udbi, nego samo priče o ličnom koristoljublju.
Reko si da su udba i političari centri moći, a to te samo neki neoliberali obmanjuju.

mac

"otuđeni centri moći" je izraz iz doba SFRJ. Pronađi. Tvoj Tramp bi rekao "deep state".

Aco Popara Zver

To ništa ne mijenja. Deep state nije centar moći no izvršilac radova.

Koncentrisati se do zla boga na to što pri izvršavanju radova i oni omaste brke, a i dalje ne pitati a kakve to radove izvršavaju i zbog koga, to samo  radulisti mogu.

Aco Popara Zver

Inače, šta ti govori izraz anti-birokratska revolucija?

Scordisk

Quote from: Pizzobatto on 11-03-2018, 00:45:49
to piše Goran Nikolić, Radulov enemy!

A jeste bre zapeli za te poplave, pa eo čuh da ljudi u Ženevi i okolini nisu išli na poso prošle nedjelje jer nisu očistili snijeg
Kako u Švici ne radi služba,ne samo u Srbiji

da ne ulazim sada u elegantne razlike između srbije i švajcarske - pretpostaviću samo da tries godina pod mojim sugrađaninom i komšijom dodikom ume da izvitoperi i najblistavije umove :D

nego, ko ti je taj goran, nisam čuo za njega ranije

Truman

Горан Николић је један од оних којима ће "за две године бити боље". Режимски економиста.

Е да, што се тиче Швајцарске они уопште немају службе за чишћење снега јер их не желе. Схватили су да им је то већи трошак него да пар дана преседе кући. Кад имају снег деца не иду у школу, људи не иду на посао. Знам причу из друге руке.

Aco Popara Zver

Eto, nači šta će Srbiji čišćenje snijega kad to nema ni Švica haha

Sve radite pogrešno, ovaj Scordisk bi da čisti snijeg koji će se istopiti sam za par dana 8-)

Truki lažucka ovo za Nikolića, pa taj lik je najtmurniji ekonomista u Srbiji, ne prodaje on blic preobražaj ko Radul.

Uzgred, ako ima negdje Nikolićevo pisanije o srpskim zabludama, to je super

Truman

Бата по обичају не зна шта прича, да је слушао интервју са њим и Радулом који сам једаред постављао знао би да је причао да ће ускоро бити боље и да ће Србији недостајати радне снаге за јавне службе.

Scordisk

Quote from: Pizzobatto on 11-03-2018, 01:28:31

Sve radite pogrešno, ovaj Scordisk bi da čisti snijeg koji će se istopiti sam za par dana 8-)

Truki lažucka ovo za Nikolića, pa taj lik je najtmurniji ekonomista u Srbiji, ne prodaje on blic preobražaj ko Radul.

otopiće se sneg, samo ne znamo da li će potrajati kupusa do tada, ili ćemo da kuvamo đonove

nego, linkove, hoćemo linkove pa da sudimo!

mac

Quote from: Pizzobatto on 11-03-2018, 01:12:41
Deep state nije centar moći no izvršilac radova.

Zaboravio si ono "otuđeni". I nije centar kao neka institucija, nego "centri" kao metastazirani tumor. Otuđeni centri moći.

U normalnim državama demokratski odabrani političari kontrolišu službu. Političari smenjuju službenike, mi smenjujemo političare. Svi se smenjuju, niko ne stigne da pusti korenje. Kod kod nas služba kontroliše političare i odlučuje ko sme i ko ne sme u skupštinu. Niko se ne smenjuje, ni političari ni službenici, svi postili korenje, i prekraja se volja naroda. Izbori se lažiraju, niko ne odgovara.

akhnaton

Deep state ovo ono. Pojava smišljena da bi se izvršnoj vlasti otežalo da kontroliše sve pore društva, jer im je ustav takav da za to postoji realna opasnost. Recimo da se ne dogodi da svaki novi predsednik i njegov kabinet posmenjuje sve u skladu sa glajhštelungom svoje partije. Naravno danas je ona toliko narasla, spojila se sa ekonomijom i tako bira predsednike, kontroliše "umove" mladih preko medija, akademije, i tako to. (sve ovo važi za USA) da ne pomislite da se radi o ovim prostorima.
Inače i američki i ovdašnji kvazi deep state često koristi izgovore tipa : nacionalna sigurnost, nacionalni interes, kojima zatvara usta svakom ko se usudi da nešto pita.

Aco Popara Zver

Quote from: Truman on 11-03-2018, 01:32:35
Бата по обичају не зна шта прича, да је слушао интервју са њим и Радулом који сам једаред постављао знао би да је причао да ће ускоро бити боље и да ће Србији недостајати радне снаге за јавне службе.

Dokaz or it didn't happen.

Anomander Rejk

Edgar Huver svojevremeno?
Tajni zatvori?Rasturanje droge, šurovanje sa raznim fašistima i teroristima?
Prisluškivanje svih, od običnih građana do moćnika?
Ne beše li to služba u demokratskoj državi?

Aco Popara Zver

Quote from: Scordisk on 11-03-2018, 01:35:49
Quote from: Pizzobatto on 11-03-2018, 01:28:31

otopiće se sneg, samo ne znamo da li će potrajati kupusa do tada, ili ćemo da kuvamo đonove

nego, linkove, hoćemo linkove pa da sudimo!
Pa znači treba nam služba za staklenike! 8-)

Aco Popara Zver

Quote from: Anomander Rejk on 11-03-2018, 10:05:30
Edgar Huver svojevremeno?
Tajni zatvori?Rasturanje droge, šurovanje sa raznim fašistima i teroristima?
Prisluškivanje svih, od običnih građana do moćnika?
Ne beše li to služba u demokratskoj državi?
Bre info iz Trampove administracije prodavali medijima, ja ne znam šta mac blebeta, ozbiljni promašaji

Aco Popara Zver

Quote from: mac on 11-03-2018, 02:57:08
Quote from: Pizzobatto on 11-03-2018, 01:12:41
Deep state nije centar moći no izvršilac radova.

Zaboravio si ono "otuđeni". I nije centar kao neka institucija, nego "centri" kao metastazirani tumor. Otuđeni centri moći.

U normalnim državama demokratski odabrani političari kontrolišu službu. Političari smenjuju službenike, mi smenjujemo političare. Svi se smenjuju, niko ne stigne da pusti korenje. Kod kod nas služba kontroliše političare i odlučuje ko sme i ko ne sme u skupštinu. Niko se ne smenjuje, ni političari ni službenici, svi postili korenje, i prekraja se volja naroda. Izbori se lažiraju, niko ne odgovara.

Mac, aj molim te mi objasni koja EU institucija u Briselu se demokratski bira.

Ko je izabro Hana, Junkera, Mogerinijevu, ko ih smjenjuje?

Aco Popara Zver

Inače, Cia formirala SDP Njemačke. To je opštepoznata činjenica, ili bi bar trebalo da bude

scallop

Lako je Bati sa ovako razjedinjenom, a samouverenom opozicijom na ZS.  xfrog