• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ALI VUČIĆU SVAKA ČAST

Started by Ghoul, 08-04-2014, 15:16:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Onaj stari Sendmen

Quote from: Macola on 06-06-2025, 16:03:34rekoh, ovaj nivo gremlin minglinga je karakteristika agenture, a ne tek političke radodajke

zašto ne gledaš pozitivno na ove stvari, čim se on pojavio mora da pada Vučić

što ne znači da nije mistercia

Ma dobro. Mož' bit', ne mora da znači. Dokazi su ti nikakvi, više slander nego dokazi, pa bi te Pavilević na sudu bi olešio za sve pare. Ja bih makar izvukao Nestorovića iz gaća da oda sva imena!!

Meni nije bitno samo da padne Vučić, već i da gori u Paklu. Dakle, isključivo i nedvosmisleno.  Nisam za instant polurešenja podgrejana u cia mikrotalasnoj. :lol:
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

mac

Verovatnoća da Vučić provede i jedan dan u zatvoru je minimalna. Pobeći će negde s našim novcima, kao gazda Jezda i porodica Milošević.

Aco Popara Zver

kakva očekivanja ima pošten svijet od politike.... gazda Jezda se još vratio u Srbiju 2001.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Truman

Quote from: mac on 06-06-2025, 17:25:28Verovatnoća da Vučić provede i jedan dan u zatvoru je minimalna. Pobeći će negde s našim novcima, kao gazda Jezda i porodica Milošević.

Neka arapska zemlja ili Rusija. Ali nije još kucnuo taj čas. A uvek postoji i mogućnost da ostane na vlasti doveka kao Milo ili da se kao povuče a da vlada iz senke.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Onaj stari Sendmen

Kakva skupina optimista. Da vam pozajmim svoj nick? Ili barem prvi deo? ;)

Onaj stari Sendmen

dark mac

Dark Macola (nisi nešto mračio, bar ne ovde, ali ajde da te ne izostavim!)

Dark Truman!!

Hahaha  xyxy

Meho Krljic

Vreme ima lep tajmlajn fenomena Beograd na vodi, pa neka ga ovde:

https://vreme.com/drustvo/sve-metastaze-beograda-na-vodi/

Onaj stari Sendmen

mac

Uf, pesak i prašina koji se uvlače svuda....

Truman

Nisam nikad bio na novosadskom Exitu ali bih vrlo rado posetio ovaj podno piramida.

džin tonik

džin tonik

Preletom Rafalea završio veliki vojni mimohod!

QuoteSvečanim vojnim mimohodom Ulicom grada Vukovara u Zagrebu Hrvatska obilježena je 30. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja...

(...)

Na svečanom mimohodu po prvi put sudjeluju i pripadnici iz oružanih snaga iz osam savezničkih zemalja koji nose svoje državne zastave. Postroj pripadnika stranih oružanih snaga čine pripadnici oružanih snaga Republike Albanije, Republike Litve, Mađarske, Velikog Vojvodstva Luksemburga, Republike Poljske, Portugalske Republike, Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i Nacionalne garde Minnesote iz Sjedinjenih Američkih Država.

džin tonik

Vučić: Dođite u nedelju na obeležavanje 30 godina od zločinačke akcije "Oluja"; Tražiću pomoć i podršku naroda

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane naše zemlje na obeležavanje 30 godina od zločinačke akcije "Oluja" i poručio da nema ništa važnije od otadžbine i da ćemo mi njihovu osvojiti i pripojiti.

džin tonik

Vučić ispratio Đorđu Meloni: "Poseta u duhu iskrenog partnerstva"

QuotePredsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ispratio je predsednicu Vlade Republike Italije Đorđu Meloni.

"Ispratili smo Đorđu Meloni nakon otvorenih i prijateljskih razgovora. Bila je to poseta u duhu iskrenog partnerstva, ali i prilika da još jednom pokažemo srpsko gostoprimstvo na delu. Uvereni da će naši odnosi nastaviti da jačaju u obostranom interesu do podele NDH i uz puno međusobno poštovanje", napisao je Vučić

džin tonik

Vučić večeras gostuje na TV Prva

QuotePredsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovaće večeras na Prvoj televiziji.

Naime, on će večeras od 18.05 biti gost vesti na TV Prva.

Predsednik Srbije će govoriti.

Onaj stari Sendmen

Seve se direktno obratila Vučiću u novom singlu!! CARICA!!!  xrofl

SEVERINA - 'PUMPAJ, SEVE BRATE'

QuoteHej, kad bi bio malo muško
Da ispuniš želje i priznaš meni sve
Hej, zašto nisi malo muško?
Priznao bi dragi, priznao bi sve
[Refren]
Da si me lagao
Varao pa prodao
A ja samo dinstala
Tebe čekala
Zato pumpam svaki dan
Da ti dignem pritisak
Pumpam dragi ja, samo tenzija

Onaj stari Sendmen

,,Međunarodna zajednica ne spašava Vučića, narod mu je odsvirao kraj"

QuoteBivši ambasador Srećko Đukić izjavio je danas da međunarodna zajednica pomno prati događaje u Srbiji i da već sprema prihvatilište za Aleksandra Vučića.

Đukić je agenciji Beta kazao da međunarodna zajednica ne želi da spašava Vučićevu vlast, ,,kome je sopstveni narod odsvirao kraj".

,,Najznačajniji faktori međunarodne zajednice i na Zapadu i na Istoku veoma pomno prate, analiziraju i znaju ishod krize koja u Srbiji kulminira. Istina je da se međunarodna zajednica ne oglašava svaki dan, i svojim izjavama ona tu krizu niti produbljuje niti je gasi, ali to ne znači da ona neće reagovati ako dođe do temeljnog ugrožavanja unutrašnjeg reda i mira. Vlast tvrdi da i dalje drži celu situaciju pod kontrolom, i zato međunarodna zajednica prepušta režimu da situaciju dovede u neki sklad odnosa unutar Srbije i da krizu prevaziđe mirnim putem", ocenio je Đukić.

Prema njegovim rečima, režim smatra da se kriza može rešiti bez predavanja vlasti i odstupanja s vlasti.

,,Jedno od rešenja je najskorije raspisivanje vanrednih izbora, što je najverovatnija mogućnost. Međunarodna zajednica ne isključuje ni mogućnost treće varijante, a to je abdikacija nekrunisanog srpskog kralja (Aleksandar Vučić) i njegove kamarile negde u neko prihvatilište u Sibiru ili na nekoj egzotičnoj destinaciji u Aziji ili Africi", naglasio je bivši diplomata.

Truman

Ako padne (mada mislim da neće skoro) kladio bih se na arapske zemlje kao novo mesto stanovanja. Neki Katar ili UAE gde Vučić ima puno interesnih prijatelja.

Meho Krljic

Znate ono kad Vučić i Brnabićka i ekipa krenu da izmišljaju kako ćemo da investiramo u veštačku inteligenciju jer je to, jelte, budućnost. E, pa:

Institut za veštačku inteligenciju tužio Vladu Srbije

QuoteInstitut za veštačku inteligenciju Srbije saopštio je danas da je ponovo tužio Vladu Srbije zbog nezakonitog imenovanja Upravnog odbora.

Vlada Srbije je, kako je navedeno, u samo dve nedelje dva puta menjala sastav Upravnog odbora Istraživačko-razvojnog instituta za veštačku inteligenciju Srbije.

Institut je zbog prvog rešenja Vlade od 31. jula, kojim su razrešeni dotadašnji i imenovani novi članovi Upravnog odbora Instituta, podneo tužbu zbog kršenja Zakona o nauci i istraživanjima i Statuta Instituta, sa obrazloženjem da novopostavljeni članovi Upravnog odbora, iz reda predstavnika osnivača, ne ispunjavaju zakonske kriterijume kompetentnosti za oblast nauke kojom se Institut bavi – oblast tehničko tehnoloških nauka – elektrotehničko i računarsko inženjerstvo.

Prema Zakonu, većinu članova koje Vlada imenuje moraju činiti istraživači u naučnim i nastavnim zvanjima kompetentni za naučnu oblast rada Instituta.

Upravni odbor Instituta čini sedam članova – tri predlaže Naučno veće Instituta iz reda istraživača zaposlenih u Institutu, a četiri imenuje Vlada Srbije.

,,U ovom slučaju, nijedan od četiri imenovana člana nije ispunjavao propisane kriterijume stručnosti, čime je dovedena u pitanje zakonitost sastava Upravnog odbora i svih njegovih odluka", navodi se u saopštenju Instituta.

Istaknuto je da je Vlada Srbije ponovo, 13. avgusta, protivzakonito menjala sastav Upravnog odbora instituta, jer najmanje tri od četiri imenovana člana ne ispunjavaju zakonske kriterijume kompetentnosti – predsednica UO Danijela Gračanin je iz naučne oblasti Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment, Snežana Pajović iz oblasti bioloških nauka, a Vladimir Nikolić iz oblasti fizičke hemije.

,,Institut je dužan da zaštiti zakonitost svog rada i interese naučne zajednice, te u zakonom predviđenom roku planira da pokrene upravni spor radi ukidanja i ovog rešenja, a od Suda da traži i odlaganje izvršenja do pravosnažnog okončanja postupka, kako bi se sprečile ozbiljne i nenadoknadive posledice po rad Instituta", navodi se u saopštenju te naučne institucije.

Aco Popara Zver

Претежна делатност Института је: 72.19 Истраживање и развој у осталим
природним и техничко-технолошким наукама.

Поред делатности из става 1. овог члана, Институт обавља и следеће
делатности:
58.11 Издавање књига;
58.14 Издавање часописа и периодичних издања;
58.19 Остала издавачка делатност;
62.01 Рачунарско програмирање;
62.02 Консултантске делатности у области информационе технологије;
62.03 Управљање рачунарском опремом;
62.09 Остале услуге информационе технологије;
63.99 Информационе услужне делатности на другом месту непоменуте;
71.12 Инжењерске делатности и техничко саветовање;
72.11 Истраживање и експериментални развој у биотехнологији;
72.20 Истраживање и развој у друштвеним и хуманистичким наукама;
74.90 Остале стручне, научне и техничке делатности;

82.30 Организовање састанака и сајмова;
85.42 Високо образовање;
85.60 Помоћне образовне делатности.
Институт може обављати и друге делатности у складу са законом.
Институт обавља послове спољнотрговинског промета и услуге у
спољнотрговинском промету из оквира своје делатности, у складу са
законом.
https://ivi.ac.rs/wp-content/uploads/2023/08/Odluka-o-osnivanju-Instituta.pdf

opet političko prepucavanje

Meho Krljic

Fajnenšal tajmz:

Time to stop indulging Serbia's authoritarian president

Ja naravno nemam nalog tamo da ovo pročitam, ali eto, ako neko ima, može.

džin tonik

zrtvovah se, ipak je to vucic.

sto bi rekli bs od clanka. kratka povijest vladavine vucica uz spomen vucica bivseg desnicara, pa preko potpunog nerazumijevanja dubine problema isticanje vucica autokrata sve do zakljucka da se usa povukla iz price; te konacno poziva uk i eu da kroz privrednu moc izvrse pritisak. da se i oni ne bi nasli na stupu srama.

uglavnom idioti. dobro, salju si i poruke kroz ta sranja od clanaka, ali svejedno su potpuni idioti koji nisu sposobni ni ozbiljno detektirati bizantizam, a gdje ga tek demontirati. mislim, kad bi i postojala volja, kad se i u njih ne bi radilo o obicnim lopinama i kriminalcima.

kad bi sazeli poruku: dragi vucicu, radi sta te volja, ali smo zabrinuti za svoju reputaciju. kod nas je privid demokracije izrazeniji, to ne smijes narusiti ili ti slijedi zamjena koja ce to raditi suptilnije.

Aco Popara Zver

džin tonik

Komentari nemačke štampe: ,,Vučićev režim može pasti"

poslije ft i ard (=bnd). ozbiljna poruka vucku da kvari zapadnjacku reputaciju, nesto su ispod stola istrgovali na aljasci putin i tramp. naravno, sve ce to propasti, ali trude se, nesto rade.

Meho Krljic

Evo i drugi belosvetski mediji koji napadaju predsednika Vučića:

https://vreme.com/vesti/zapadni-mediji-raskrinkavanje-srpskog-autokrate-aleksandra-vucica/

A britanski Mirror im tercira:

https://www.mirror.co.uk/news/world-news/terrified-brits-run-charging-police-35738005

QuoteBen Lawrence, 18, from Stoke-by-Nayland told how he was forced to run with the crowd to escape police attacks in the Serbian capital Belgrade. He told the Mirror: "The police were charging and starting to attack protesters, so we ran with a horde of people which was terrifying. It wasn't like police at home doing a job, but rather two opposing sides that hate each other."

(...)

The Serbian man who faced down the riot police line in his wheelchair, Vladimir Šupeljak, said he was ready for war or "whatever it takes" to get rid of Vučić's regime, which has won six national elections since 2014, all marred by alleged fraud. Mr Šupeljak says he doesn't deserve the title of President. "No. He is the crime boss. He is the boss of the mafia".

Meho Krljic

https://www.krik.rs/ustavni-sud-pet-godina-odlucuje-o-krivicnoj-prijavi-protiv-macuta-u-vezi-sa-smrcu-pacijentkinje/

Ova Krikova reportaža o premijeru koji je izvodio opasnu proceduru na pacijentkinji, a bez da je dobio pisanu saglasnost od nje, niti da joj je objasnio koji su rizici, i ona na kraju umrla je baš mračna. Naravno, ima tu mnogo he said she said magle, ali deluje kao da je prekršen i zakon i pravilo klinike koje je uveo sam Macut...

Onaj stari Sendmen

mac

Znači rekao je da mnogo biju, umesto samo malo da bijuckaju...

Onaj stari Sendmen

Nisam skoro čuo bolju analizu Vučića i trenutne situacije, vredi da potrošiš vreme i odslušaš ceo intervju.

Šteta jedino što je izgleda teško bolestan.  :(

A što se kraduckanja tiče, sad tvrdi da nije uzeo ni jedan jedini dinar, da je otplaćivao skupe kredite zbog kojih je pet godina radio bez profita.

mac

Pa to sad kad nije na vlasti. Ali da nije kraduckao kad je bio na vlasti, to je već teži oblik suspenzije neverice. Ali dobro, i dalje je čovek čija reč nešto vredi. Pogledao sam intervju i podelio ga.

Petronije

Hm, već u prvom minutu je izvalio glupost, kako je Šapića "sramota". Naravno da Šapića ništa nije sramota i postoji nekoliko verovatnijih razloga zašto ga nigde nema a sigurno nije taj. Ali nastavljam da gledam (za sada).

EDIT: 15min i ugasio, ne mogu ja ovo...previše brlja sa pričom, te će bog kazniti nekoga, te je lično video nešto kod Palme na žurci (!), te se svađa sa Šešeljom kao da je tu...kao da sam na slavi i pijani kum objašnjava svima ono što je očigledno i što svi znaju. Moguće da je izbacio neke korisne i zanimljive informacije, svašta on zna ali jebiga...
Arm the Homeless

Onaj stari Sendmen

Šapića možda nije briga, jer je đon obraz, kao i svi političari ali sigurno da ga je sramota i sigurno je da se dobro seća šta je pričao pre nego što se slizao sa Vučićem.

Ne verujem da je najavio povlačenje iz politike jer je mnogo srećan svojim političkim angažmanom već, verovatno, potpuno suprotno, a to je upravo ono što Velja Selja priča.

Naravno da je Ilića teško slušati, kao i sve te "narodne" i malo više udesno likove, tipa Nemanje Šarovića, Ilije Benjaka i sl. Ali fora je što oni mnogo tačnije opisuju Vučića i režim nego neki Đilasi i drugi likovi koji su navukli evropske rukavice, a deluje da su poreskočili školu života i lekcije koje Vučić i režim već 13 godina serviraju Srbiji, a koji su tek studenti počeli dosta uspešno da polažu. A koje su bukvalno ništa drugo nego obične prevare, za koje običan svet ne može ni da se opasulji koliko duboko sežu. Ilić je samo dobar svedok svega toga i vrlo dobro upozorava narod u sve ono što će uslediti ako ovaj režim ne bude smenjem, tipa otimačine privatne imovine, kakva se naprimer njemu desila sa očevinom. Bukvalno će naprednjaci otimati sve od onih koji nisu naprednjaci, ili od manje poslušnih naprednjaka, to je faza koja je već počela, a tek će kulminirati ako se režim ne zaustavi.

Truba

vako je nama bilo od 45 do 90
kad smo bili u istoj državi
ne ponovilo se

stalno neke krize sranja iste face na tv tito partija i domaći izdajnici i strani okupatori
i naravno ustaše na svakom koraku xyxy
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Jao mukice male. Populacija Hrvatske od popisa 1948. do popisa 1991. uvećana za milion, ili u procentima porasla 22%. Od 1991. do danas opala za 900,000 odnosno opala za 20%. Baš su vas zavili komunisti u crno...

Onaj stari Sendmen

Pa nije važan kvantitet, važan je kvalitet!!

Mislim da bi oni najviše uživali da ih je samo, recimo, desetak, ali baš baš kvalitetnih 10, recimo poglavnik i njegovih 9 konkubina.

Tada bi taj glavni lako onda da rasproda sve po Hrvatskoj arapima, po à la Vučić receptu, i uživa kao šejk!!

Meho Krljic

Nego da pustimo to, evo Zoskova Nemačka navodno krenula da pritiska malkice, kako javlja Zeit:

QuoteThe German Government has called on the Serbian government to investigate demonstrators and journalists in the context of anti-government protests. In particular, against the background that Serbia is a candidate for EU accession, the country is "mandatory to comply with the rule of law principles," said a spokesperson for the Federal Foreign Office in Berlin. Against this background, the Federal Government is also insisting that freedom of assembly is ensured.

"We are following the situation in Serbia very closely," said the deputy government spokesman Steffen Meyer. The reproach that the Federal Government ignores democratic deficits in Serbia due to economic interests, Meyer rejected. There can be no talk of "looking for trails". The background to the accusation is the joint plan of Serbia and the EU to develop one of the largest lithium deposits in Europe in the Jadar Valley in western Serbia.

During protests against President Aleksandar Vucic and his government, there were several violent clashes between demonstrators and the police, as well as between demonstrators and supporters of the president. Independent local media are attributing the recent escalation to provocateurs from the Vucic party SNS. Accordingly, they, with the support of the police and secret services, provoke violent incidents at the demonstrations.
Numerous arrests and injured

The ongoing wave of protests began last November. At that time, 16 people had died when a station canopy in the town of Novi Sad. The subsequent protests were initially about the causes of the collapse. Later, the demonstrations worn in large parts of students and young people against the government and the widespread corruption in the country were directed. In mid-March, around 300,000 people took part in the largest demonstration to date.

In recent days, the protest movement was once again much more present on the streets. In addition to the capital Belgrade, there were also large demonstrations in the cities of Novi Sad and Valjevo. Many people were arrested and injured. The police were accused of excessive violence and arbitrary arrests. In addition, anti-government demonstrators were repeatedly attacked by partly masked government supporters.

NB: mašinski prevod sa Nemačkog na Engleski ali. čini mi se, dosta dobar.

Truba

Quote from: Meho Krljic on 21-08-2025, 13:00:36Jao mukice male. Populacija Hrvatske od popisa 1948. do popisa 1991. uvećana za milion, ili u procentima porasla 22%. Od 1991. do danas opala za 900,000 odnosno opala za 20%. Baš su vas zavili komunisti u crno...

još jedan ublehaški mit i "argument"

ljudi u slobodi ne rađaju nego ganjaju hedonizam i individualizam
rađaju samo kad nemaju ništa drugo u životu ( ni obrazovanje, ni kulturu, ni kino, ni mobitel, ni turistička putovanja ni pare) taj proces nestanka bijelih naprednih naroda zapada započeo je poslije drugog svjetskog rata a u sfrj kad se rastala sa životom
dobro...hrvati su 1970tih počeli s praksom 2 djece ali to je opet kopirano iz njemačke i zove se cvaj kindern praktis baš kao i u njemačkoj
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

Jao bre ne teraj me da vadim druge statistike i pokažem ti kako je rastao kvalitet života u Hvratskoj između 1945. i 1990. Poštujem da ima ljudi koji su se osećali neslobodno i da žive pod stalnom represijom, ali tako je bilo i u Srbiji. Ja imam familiju koja je pobegla u SAD od komunističkog, jelte, terora, iz Srbije i sećam se kad su nas posećivali osamdesetih da su tripovali da mi u Beogradu grcamo pod represivnom titoističkom čizmom...

Aco Popara Zver

Quote from: Truba on 21-08-2025, 12:17:42vako je nama bilo od 45 do 90
ne ponovilo se

stalno neke krize sranja iste face na tv tito partija i domaći izdajnici i strani okupatori

sad ste slobodni i od srba i od mozga :!:

uzgred, niko da komentariše Thompson koncert i Pionirski park isti šatori

Truman

A dobro, jedan procenat građana Hrvatske jesu treševi. Šta se tu može. Bitno je da je HR u EU, Šengenu i NATO. Idiota ima svugde.

tomat

Quote from: Aco Popara Zver on 21-08-2025, 18:35:16
Quote from: Truba on 21-08-2025, 12:17:42vako je nama bilo od 45 do 90
ne ponovilo se

sad ste slobodni i od srba i od mozga :!:

uzgred, niko da komentariše Thompson koncert i Pionirski park isti šatori

Sky music?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truba

Ljepota Bozja daje vise takvih efekata na svakom koraku...mozete samo sanjati 508000 nula ranjenih i mrtvih
Deus Vult

S druge strane
Predaja sretnog srpskog vojnika nijemcima
https://www.facebook.com/share/r/1Cc14p3Qj1/

Aco Popara Zver

bukvalno, krst i bogorodica spec efekti iznad pionirskog parka, to nedostaje, mora da Izraelci rade hepeninge i Vučiću i Perkoviću!

džin tonik

Quote from: Meho Krljic on 21-08-2025, 16:16:00Jao bre ne teraj me da vadim druge statistike i pokažem ti kako je rastao kvalitet života u Hvratskoj između 1945. i 1990. Poštujem da ima ljudi koji su se osećali neslobodno i da žive pod stalnom represijom, ali tako je bilo i u Srbiji. Ja imam familiju koja je pobegla u SAD od komunističkog, jelte, terora, iz Srbije i sećam se kad su nas posećivali osamdesetih da su tripovali da mi u Beogradu grcamo pod represivnom titoističkom čizmom...

sazmimo:

kvalitet zivota rastao je po inerciji proporcionalno globalnom napretku tehnologije pomnozeno sa 0.2 i doznakama vojske gastarbajtera. i to, naravno, za prezivjele i medju njima, za ljude. znaci rastao zakinut za 80% potencijala.
izostavimo iz osvrta govna rezimska, broji se samo narod.

dalje je lijepo sto postujes da su se u jednopartijskoj diktaturi i psihopatskoj trajnoj komunistickoj revoluciji, sve dodatno prozeto srboturskim fundamentalnim nasilnickim uzusom i kolonizacijom, mozebitno neki osjecali i neslobodno i pod represijom. ali da, to je subjektivno, jelte. :lol:

i tu cu stati, ne zelim biti okrutan. ipak ste poneki ovdje jos uvijek ono najbolje sto srbija nudi na ljudskom planu.

ps. zamisli, danas neki tripuju da vi u bg grcate pod represivnom vucicevom cizmom. :lol:

Meho Krljic

Eh, ali u poređenju sa drugim komunističkim zemljama, Jugoslavija je bila raj. U smislu, jelte, kvaliteta života. I naravno da u njoj nije sve bilo sjajno, moja poenta je više da ako pitaš  Srbe, oni će ti reći da su ONI bili najveći gubitnici pod komunizmom, država rasparčana na tri dela, Hrvat vlada čitavom federacijom, bla bla bla... Ako gledaš, recimo, Hrvatski državni arhiv, po njihovim podacima je od svih zatvorenika na Golom otoku 44% bilo Srba, 21,5% Crnogoraca, 16% Hrvata itd. Tako da mi ideja da su, eto Srbi, vedrili i oblačili u FNRJ/ SFRJ a svi ostali morali da se sklanjaju pred njima zvuči dosta nategnuto...

džin tonik

meho, otkrit cu ti tajnu: srbi lazu.

Meho Krljic

Pa, ja sam ti dao podatak Hrvatske institucije...

džin tonik

to je selektivno i nebitno. ja sam ti dao univerzalni kljuc.