• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Spasavanje podataka sa hard diska

Started by varvarin, 24-04-2014, 11:52:55

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

varvarin

Imam problem sa eksternim hard diskom koji je pao na pod, u toku rada.
Da li je neko od prisutnih spasavao podatke sa diska, u nekom od servisa u Beogradu?
Da li možete da preporučite neki servis?
Pregledao sam reklame, cene za to nisu im baš male...

M.M

E, druže Varvarine, sapatniče moj. Riknuo mi je hard disk na serveru, spasili su mi podatke, juče vratili na drugi hard, a jutros sam saznao da je tom drugom ostalo još devet dana života. :-x :-x :-x
Slao sam u NEPO SYSTEM. Bila je akcija, ne znam da li još uvek traje. Prošli smo sa 9K dinara, što je OK cifra.
Nijedan poraz nije konačan.

varvarin

Ti si dobro prošao sa cenom.
Ovi što se reklamiraju po Netu, za ovo što mene muči (računar ne vidi disk), traže 20-30 000 dinara.

-_-

A problem je hardverski, fizicko ostecenje diska?

BladeRunner

Quote from: varvarin on 24-04-2014, 13:50:10
Ti si dobro prošao sa cenom.
Ovi što se reklamiraju po Netu, za ovo što mene muči (računar ne vidi disk), traže 20-30 000 dinara.

Da nisi probao možda da butuješ računar sa nekom live verzijom Linuxa i da vidiš da li on prepoznaje eksterni disk ili ne?

Baš je skoro Tripp imao isti problem. Na kraj sve napravili tako što smo sa neta skinuli Knoppix, restartovali računar (da se podigne Linux), ubacili kablić od eksternog u USB, malo sačekali i voila - Knoppix je prepoznao disk (dok Windows nije). Nakon toga, regularno kopiraš fajlove sa eksternog na hard disk koji ti je u računaru (bolje folder po folder, ako mu padne na pamet da pobudali). Probaj, ne možeš ništa da izgubiš.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

tomat

datasolutions, poskupi su ali provereni.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

varvarin

Blade Runner, dao si dobar savet, zapamtiću za ubuduće, hvala.
Elem, rešili mo to na način koji se nikako ne preporučuje: Odneo sam disk kolegi koji je to već radio - otvorio ga je, konstatovao da je od pada glava ostala u neregularnom položaju, vratio je u radni položaj - i stvar je proradila.  :)
Naravno, prilikom otvaranja unutra je palo i nešto prašine, to mora, i disk je postao nepouzdan. Ali, lepo se uključio nekoliko puta - dovoljno da sve podatke prebacim u računar. Sačuvani potpuno.
Rekoh, ne preporučuje se, ali...