• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

song koji mozete slusate do besvjesti

Started by Plavi Skaut, 10-03-2004, 20:23:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Jeste, taj mosh deo u MAD je odličan a šteta je što su Kriptik Sloter tokom karijere regresirali a slabo napredovali. Evo s moje strane LARM i odoh na spavanje

Lärm - Passive Punks

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

I nešto novo:

FANDANGO - Supermarket (+lyrics)

Bend Fandango i njegove 4 članice vam sa ponosom predstavljaju svoj prvi singl - "Supermarket"!

FANDANGO su:
Staša Koprivica - vokal
Angie Joševski - bas i vokal
Maja Jelić - gitara
Selena Simić - bubnjevi

snimila i producirala: Angie Joševski
miks: Miloš Mihajlović

Veeliko hvala našem nultom članu i domaru benda - Stevanu Radoičiću Šarkiju :)

Pesma je snimana i miksana u studiju "Blaze".

SUPERMARKET

Pratim te na Twitteru,
super ti je slika.
Profil ti je urban skroz,
ko da nisi klinka.
Hajde da se nađemo,
pašće neka spika,
ovo-ono, zezanje,
više nisi klinka.

R: Ti si, maco, specijalna,
ti si sasvim posebna,
tebe niko ne razume,
kapiram te samo ja x2
Je l' da? Je l' da?

Gde ćemo sad, matori?
Gde ćemo večeras?
Idemo u zezanje,
nemoj da se predaš!
Osećaš li sav taj bit,
osećaš li gruv?
Poptuno je ludilo,
totalno je ful.

R: Ti si maco, specijalan,
Ti si sasvim poseban,
tebe niko ne razume,
kapiram te samo ja x2
Je l' da? Je l' da?

Ti si maco, specijalan,
ti si sasvim poseban,
tebe niko ne razume,
kapiram te samo ja,
je l' da? Je l' da?
Jeldajeldajeldajeldajeldajeldajelda jeel
da.

zakk

nego, inače:

Type "repeat" into a youtube URL before the "youtube.com" to watch it on repeat:

Which means: http://www.yоutube.com/watch?v=1mB0tP1I-14
Would turn into: http://www.repeatyoutube.com/watch?v=1mB0tP1I-14

JasonBezArgonauta

Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Gudeja

Bryn Jones je bio ludak i patio je od muzikoreje. :lol: Ja povukla crtu kod 30-og skinutog albuma  (a ima ih preko 100). Ali kada je Nurse With Wound u pitanju, nisam bila takav karakter... :cry:  :lol:

Evo nekoliko (meni dragih) kolaboracija:

Nurse With Wound & Aranos - The Entertainer

Current 93 & Nurse With Wound -- Nichts

:D

Faust & Nurse With Wound - Disconnected

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Gudeja

"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Gudeja

Meho Krljic

Nurse With Wound nema toliko albuma, Stapleton nije baš toliko neselektivan u prezentiranju svoje muzike javnosti kao što je Jones bio (a i gajenje koza oduzima vreme). Meni je i posle trideset godina najdraži prvi album NWW

Nurse With Wound - Six Buttons of Sex Appeal

Nurse With Wound ~ Two Mock Projections

Gudeja

Pa kako sam onda uspela da (zajedno sa kolaboracijama) skinem 127 albuma NWW?!!   :cry:

Gudeja

Savajat Erp

Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Meho Krljic

Quote from: Gudeja on 01-02-2011, 18:47:05
Pa kako sam onda uspela da (zajedno sa kolaboracijama) skinem 127 albuma NWW?!!   :cry:

Hmmm, jedino ako nije poludeo u poslednjih nekoliko godina. Ali ne verujem. Kombinovane liste wikipedije i allmusica ne nabrajaju ni pola toga. Prosto ne znam šta da kažem, pošto NWW baš nije poznat ni po živim nastupima pa da su to piratski snimci... Er... ako imaš listu svoje muzike u whereisit ili excel formatu, ne bih imao ništa protiv da bacim pogled na istu.

Dobro ovi čamugari Savajatovi. Evo mog pika za večeras:

SWEET TOOTH-Soft White Underbelly-Released: 1990

Meho Krljic

Meho Krljic

I pošto sam skoro ceo dan proveo u društvu jedne nenormalne Finkinje (doduše i jednog Arapina i jednog Mađara), evo nešto jako fino iz Finske

Pan Sonic - Liuos

Meho Krljic

Prednost toga da sam konačno ostao sam u kancelariji je u tome što mogu da sedim go za kompjuterom mogu da slušam šta god hoću umesto da stalno tražim kompromisna rešenja (koja neretko dobace i do zaista neobičnih momenata slušanja Garija Mura, Majka Oldfilda i Leb i Sol po ceo dan). Tako sam danas lepo potrošio dan na slušanje Mortona Feldmana. Feldman je i inače jedan od mojih najdražih kompozitora, ne samo njujorške škole nego uopšte, a od svega što sam danas pržio, For Bunita Marcus je najanđeoskija muzika (i najminimalnija, pošto se izvodi od strane jednog čoveka, na jednom instrumentu):

Morton Feldman - For Bunita Marcus (1/8)

Cody

Quotejedne nenormalne Finkinje

pozitivno ludilo: 15 godina , 140cm, 30 kg i najbolji rezultat 97m.

http://jennyrautionaho.webs.com/record.htm

a
QuoteEddie "The Eagle" Edwardswas the best ski jumper in the United Kingdom, setting a British record of 73.5 m in one of his Calgary jumps in 1988

Finska
Ous Mal - Marraskuu

Gudeja

Quote from: Meho Krljic on 01-02-2011, 22:41:30
Quote from: Gudeja on 01-02-2011, 18:47:05

Hmmm, jedino ako nije poludeo u poslednjih nekoliko godina. Ali ne verujem. Kombinovane liste wikipedije i allmusica ne nabrajaju ni pola toga. Prosto ne znam šta da kažem, pošto NWW baš nije poznat ni po živim nastupima pa da su to piratski snimci... Er... ako imaš listu svoje muzike u whereisit ili excel formatu, ne bih imao ništa protiv da bacim pogled na istu.

Hehe..Ja sam Meho žensko, dakle stvorenje haosa. ;)
Naravno da nemam, niti mi je, iskreno, palo na pamet da pravim svoju muzičku listu/katalog. Prilično se dobro snalazim i bez nje. Doduše, ponekad ne mogu da pronađem šta sam na koji hard snimila, ali nema žurbe, kad tad ipak nađem... :)

Evo baci pogled ovde, imam skoro sve oficijelne i većinu neoficijelnih albuma NWW + neke koje nema na Discogs...nemaju ni oni sve, više sam se puta u to uverila. Viva Totent!  :lol:

http://www.discogs.com/artist/Nurse+With+Wound#p=1&t=Releases_All&q=

Gudeja

Gudeja

Meho Krljic

Ovaj Halo Manash je opasan, skidam upravo celu diskografiju (koja je dosta skromna).

Finkinja koju sam ja juče pominjao bogami nije skijašica nego najnesposobniji HR menadžer u istoriji hjumen risorsisa. Al može da pojede ko tri muškarca i to se rispektuje.

Ovo za stvorenje haosa itd., ja nisam upoznao haotičnijeg čoveka (ili ženu) od sebe (a muško sam, medicina bar tako tvrdi) ali sam na kraju morao da pribegnem Whereisitu da katalogiziram muziku (i kasnije stripove, ROMove itd.) jer ne da više nisam znao gde mi je šta nego više nisam imao pojma imam li nešto ili nemam. I ovako bar 40 posto mojih downloada otpada na stvari koje već imam ali se pravdam time da je ovo brže nego da tražim DVD ili da je bitrejt bolji itd...

Gledam sad ovu listu na discogsu, pa tu ima i gomila kompilacija i nekakvih sumnivih singlova tako da, OK, priznaćemo Stapletonu sve to. Rado bih posedovao te albume koje nemam, though.

I da dodam i ja malo muzike, evo Finci koje možda najviše volim. Behu opasni u Beogradu pre koju godinu, a ovo je snimak sa nastupa dva dana ranije u Pešti:

Kemialliset Ystävät - live UH Fest 2007

i malo popičnije:

Paavoharju - Tyttö Tanssii

zakk

zakk

zakk

zakk

Meho Krljic

Trenutno slušam (i dalje) Feldmana, njegovu jedinu operu, za koju je libreto pisao ni manje ni više nego Beket:

Morton Feldman and Samuel Beckett - Neither (1 of 5) Opera

Meho Krljic

Posle Neither, na red je došao dinamičniji koloplet kraćih kompozicija samo za glasove (tri glasa, da budemo precizni):

Morton Feldman ~ Three Voices ~ IX

Meho Krljic

Pre nekoliko (desetak?) godina, kad je Franz Hautzinger izdao svoj prvi album, to je za mene, iako sviklog na minimalnu muziku bio priličan šok. Ova improvizacija iz prošle godine nije tako svedena kao njegove stvari iz tog doba ali je... lepa. Četvrttonska truba, molim lepo:

franz hautzinger quartertone trumpet solo 1

Meho Krljic

Malo sam se vratio Alvinu Lucieru, verovatno meni najdražem kompozitoru dvadesetog veka. U komadu Bird and Person Dyning je napravio templejt za muziku koja će tek decenijama kasnije biti materijalizovana u okviru euroameričke mikroimprovizacije i japanskog onkyo talasa. Kao što je najčešće kod Luciera slučaj, jednostavna zamisao proizvodi opčinjujuću muziku (u ovom sluaju zasnovanu najviše na fidbeku) Evo opisa izvođenja komada:

QuoteAn old man is walking slowly through the room. At one end of the room a bird is twittering. Not a real bird; it's an electronic bird call. The man walks slowly towards where the sound seems to be coming from. We can hear the bird, but we can also hear what the man hears: he's wearing microphones over his ears. The sounds he can hear are played through loudspeakers in the room, so that we can hear the bird from our position, and the bird from his position, as projected from a third position. The man can also hear what he hears relayed from those loudspeakers. Inevitably, feedback occurs.

The feedback produced is a high, whistling sound which complements the bird nicely. The man tilts his head a little to one side, or hunches down a fraction. The feedback shifts to a new note, the tone becomes reedier. The slightest adjustment to how the man listens can completely change the sound we hear. Even the bird's repeated call changes: its chirping amongst the feedback causes heterodyning, creating the illusion of other, differently voiced birds chirping in chorus.

On the weekend I got to see and hear Alvin Lucier perform his 1975 piece Bird and Person Dyning, as part of the Cut and Splice festival at Wilton's Hall. The above description gives some idea of how a simple setup can create a complex sonic environment. In a single, unified action it reveals how the subtleties of sound depend on how we listen, our position in space, the size and shape of the room. There were some good pieces on the weekend, and more poor pieces, but Lucier's music still stood out for having both a depth and a transparency that the others lacked.

A ovde se daju videti video snimci i skinuti mp3 zapis (Ubuweb je i inače neprocenjiv resurs što se tiče avangarde):

http://www.ubu.com/film/aether.html

Meho Krljic

I da ne zatrpavamo baš SKROZ nekakvim cerebralnim poduhvatima, evo par kratkih i slatkih songova koji su baš za besvjest:

Millions of Dead Cops - Slow, stupid & hungry

Screeching Weasel - Mad At The Paper Boy

Mims

Oingo Boingo. Ali, njih treba i gledati, Deni Elfman je neponovljivi ludak:

Nothing bad ever happens to me -Oingo Boingo - Nothing Bad Ever Happens To Me

Private life - Oingo Boingo - Private Life

Helpless - Oingo Boingo Farewell - Helpless
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Meho Krljic

Pre dve godine sam ovu pesmu silom prilika slušao po 5-6 sati dnevno  :lol: :lol: :lol: I mogu još, kupio sam collector's edition igre, sa sve saundtrek CDjem:

Persona 4 - Backside of the TV

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Gudeja

Gudeja

Meho Krljic

Kakvi dobar, najbolji.

Ooooh, Eye Yamatsuka!!! Evo i od mene, sa Otomom Yoshihideom

MC HellShit & DJ CarHouse - Live!

Meho Krljic

Šalim se, šalim, naravno, znam ja šta je Voice of Eye.

Evo zato Porter Ricks:

Porter Ricks - Nautical Dub

Meho Krljic

Gudeja

Meho Krljic

Da, ali recimo za Haus Arafna sada prvi put čujem.  :oops:

Dobro, evo još nešto njemačko, mada više tekno manje indastrijal. Možda najbolja muzika napravljena u okviru čitave firme:

Basic Channel - Quadrant Dub I (Part 1)

Gudeja

Quote from: Meho Krljic on 04-02-2011, 19:57:07
Da, ali recimo za Haus Arafna sada prvi put čujem.  :oops:

Ponekad, kao sad na primer, imam utisak da me zezaš...Svi su čuli za Haus Arafna. E, sad, da li se svima dopada... to ne znam... :)

Jeff Greinke - Moving Through Fog

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 04-02-2011, 19:57:07
Da, ali recimo za Haus Arafna sada prvi put čujem.  :oops:

Jel to znaci da si pobijedjen u sopstvenoj igri, starce? :lol:

Stuttgart Online - Oni i mi
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: Gudeja on 04-02-2011, 20:07:17
Ponekad, kao sad na primer, imam utisak da me zezaš...Svi su čuli za Haus Arafna. E, sad, da li se svima dopada... to ne znam... :)

Ma, ne, da sam hteo da te zezam rekao bih nešto u stilu "hej, medena, upala ti pčela u oko, heh heh heh" ili tako neku beslovesnost (zato se i retko zezam).

Možda su svi čuli za Haus Arafna, ali ja bre imam milion godina i ispao sam iz svih tokova. Pa, muzika koju ja kačim na ovaj topik je uglavnom stara više decenija nego što je prosečan član ZS živeo. Na primer:

Don Cherry and Jazz Composer's Orchestra: 05 "Trans-Love Airways"

Quote from: Father Jape on 04-02-2011, 20:12:46

Jel to znaci da si pobijedjen u sopstvenoj igri, starce? :lol:

Ako se tako shvate njena pravila, znači.

Meho Krljic

Inače, ovo je bukvalno prva pesma Štutgart Onlajn koju čujem (i verovatno poslednja) i odmah su me podsetili na rumljanski bend iz devedesetih:

Gymnastics - Straight Ahead

Ako odete na JuTjub putem ovog klipa, tamo ima i link za skidanje njihovih snimaka.

Gudeja

Meho Krljic

Meho Krljic

Nego, malopre sam u busu sreo pevača jedne od boljih beogradskih grupa iz devedesetih koji me je kasnije i upoznao sa mojom ženom  :lol: A onda sam se setio da mi je svojevremeno davao da čujem ovaj album koji, pošto je Egipat nažalost sad u fokusu pažnje zbog ružnih stvari, treba slušati udvojenom pažnjom. Piter Gejbrijel nije baš svojim inženjerima zvuka izdao najpametnija uputstva kako ovu moćnu muziku treba snimiti, ali ovo je ipak jedno od interesantnijih izdanja sa njegove etikete koja sam čuo:

Musicians of the Nile - Eb'At Djawaben

Naravno, staroegipatska ikonografija u "spotu" nema veze ni sa čim, ovi ljudi su cigani.