• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

2014: Najbolji filmovi

Started by Albedo 0, 14-11-2014, 01:58:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

Ima još pedesetak dana, ali ova tema je nekad i ranije otvarana, što je bolja opcija nego da je otvorimo dvaes i nekog decembra

Koje filmove smatrate vrijednim pažnje
Koji će se definitivno naći na vašoj top10 listi
Koje filmove očekujete da se pojave, a za koje vjerujete da će obogatiti ovogodišnji rod

Ja nisam u 2014. pogledao vrhunski film. Prošle godine imali smo BORGMANA, LA MIGLIORE OFFERTA, GRANDE BELEZZA... ove za sad ništa

jesmo se dokopali SNOWPIERCERA u februaru al je to suštinski film iz 2013. i već smo ga turili na prošlogodišnju listu

jedino što me obradovalo je fenomenalni LA CINQUIEME SAISON, ali snimljen je 2012. Zaslužuje barem da ga spomenem.

ima li nade, pitam vas ja, ima li nečeg vrijednog gledanja

P.S. Znam šta će Truman da kaže!

Milosh

Ja ću svoju listu da okačim negde krajem januara, kao i obično, u međuvremenu pogledam jedan na svaka tri skinuta, dok ih uredno gomilam na hardu, ali ću malo da ubrzam krajem godine... Meni je za sada broj jedan GONE GIRL, najbliže njemu je jedan film iz prošle godine koji sam ja pogledao tek početkom ove kad se pojavila savršena kopija, tako da ću malo da varam: BLUE IS THE WARMEST COLOR. Od ostalih, ne bih ih još rangirao, ali tu su još i... INTERSTELLAR (nije masterpis, osim možda vizuelni), EDGE OF TOMORROW, SNOWPIERCER (šta god pisalo na imdbu, pre 2014. nije mogao da se pogleda), UNDER THE SKIN, ENEMY, COLD IN JULY, CALVARY... to je devet, ne znam koji bih još stavio da zaokružim na deset, možda THE BABADOOK, on je najbliži... a ima još filmova vrednih pažnje, iako sam od nekih očekivao da budu odlični a oni ispadoše *samo* dobri kao npr. RAID 2. Čak su i ovi superherojski bili vrlo solidni ove godine, mada ne znam hoće li na kraju neki upasti u top 20, možda GUARDIANS OF THE GALAXY. Najviše se očekuje BIRDMAN, i na njega tipujem da bi možda mogao da svrgne Finčera sa vrha, videćemo... NIGHTCRAWLER takođe deluje da bi mogao prijatno da iznenadi, kritike su ohrabrujuće. Ima i tih nekih manjih, festivalskih filmova koji tek treba da se pojave kao što su: WINTER SLEEP (Kis uykusu), SHREW'S NEST (Musaranas), FORCE MAJEURE (Turist), THE TRIBE (Plemya)... nešto od toga će sigurno da valja. A i BOYHOOD nikako da se nateram da odgledam...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

let mi guess, Jake Gyllenhaal? 8-)

'nači mogli bi da uguramo Snowpiercer i lezbejke u 2014...

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

sasvim normalna slika, al meni se još priviđa dupe :cry:

i da pridodam neke filmove koje iščekujem

Leviafan
Magic in the Moonlight
Pasolini
American Sniper
Alleluia
Clouds of Sils Maria

Agota

...Dolanova Mamica , mada ja jos uvek nisam pogledala ni Tom na farmi...

Will-O'-The-Wisp

"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

ginger toxiqo 2 gafotas

...Dolanova MAMA biće prikazana u sklopu ovodecembarske Merlinke, a pre toga u redovnu bioskopsku distribuciju kreće OBLACI SILS MARIJE (20. novembra) , dočim će LEVIFAN biti prikazan i na skorašnjem FAFu... sva je prilika da će i novi Woody Allen u srpska kina početkom decembra... to whom it may concern.
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Karl Rosman

Za sad Homesman i Zero Theorem.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

ginger toxiqo 2 gafotas

...koliko danas leakovao HD rip Sundance trilera THE GUEST, njega u zvezde kuju....
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Josef K.

Ako Snowpiercer računamo u ovogodišnje onda njega navodim kao kandidata za najboljeg
svidio mi se i Calvary, relativno i Homesman dok nisu loši Cold in July i, iznenađujuće, Winter Soldier
The Salvation sam najskorije gledao i ne valja ničemu
Od Interstelara i Fury-a ne očekujem ništa dok Gone girl neću gledat jer sam nesrećnom igrom slučaja čitao glupost od knjige po kojoj je rađen
Najviše me interesuju novi Zvjagincev i Birdman kojeg ćemo vjerovatno turati u liste za sledeću godinu
vjerovatno će isplivati poneki biser iz ne-engleskog govornog područja mada su svi izgledi da ovu godinu nećemo pamtiti po dobrim filmovima.
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

ridiculus

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 14-11-2014, 19:47:37
...koliko danas leakovao HD rip Sundance trilera THE GUEST, njega u zvezde kuju....

O, da! O, da. The Guest, naravno. K'o što reče Wingard, inverzija Halloween-a. Mada, mali problem je što ga još nisam gledao, pa ne mogu da ga svrstam među najbolje.

Inače... prvo bi trebalo postaviti kriterijume. Šta spada pod 2014-u? Cheap Thrills? Enemy? Under the Skin? Po Imdb-u, svi ovi filmovi su pod 2013-om, što je, zapravo, datum njihovog prvog prikazivanja na raznim filmskim festivalima.
Dok ima smrti, ima i nade.

Ghoul

vrlo jadna godina, za sada.

najbolji horor mi je UNDER THE SKIN, sa ocenom ***  3+

a što je još gore, ni među nehororima ne videh ništa što bi zaslužilo **** - tamo su mi za sada najbolji takođe sa ocenama 3+ i to HEAVENLY SHIFT / ISTENI MUSZAK i HARD TO BE GOD.
https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

festivali svakako ne mogu da se računaju, poenta je da su filmovi ipak bili dostupni svima, da su se ispilili na net u 2014. godini

ne treba zaboraviti da većina kroji listu u februaru, tako da je i Snowpiercer upao u prethodnu godinu, nismo kalendarska policija.

Uostalom, to su lične liste, ko nije turio Ledolomca prošle godine sasvim legitimno može to učiniti sada.

Sagita ne trpi neke striktne kriterijume, od 10 filmova da ljudi navedu i 2 iz prethodne godine nije neka šteta. A možda se do februara pojavi 10 remek djela, odakle znamo...

Norman Bates

Za sada ono što sam pogledao... Gone Girl, Enemy, Snowpiercer, Under the Skin, Calvary, Blue Ruin..

Treba još da pogledam Interstellar, Nightcrawler, Birdman, Tusk, Starry Eyes i još gomilu toga.

Josef K.

Truba

Quote from: Milosh on 14-11-2014, 02:44:30
u međuvremenu pogledam jedan na svaka tri skinuta, dok ih uredno gomilam na hardu
zanimljivo... ja sam prestao skidati filmove dok ne dođe film koji ću ODMAH pogledati... ostalo mi je 5-6 bezveznih naslova na HDu ali zato imam 1249 nepregledanih naslova u razmjenama tijekom desetljeća... tako da nisam pogledao sve naslove koje sam nabavio i prije 1.1.2006.
ODRON
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

mac

Čujem da je Foxcatcher dobar. Igra Steve Carell, inače komičar, ali ovde je pocepao ulogu poremećenog trenera, plus ne možeš ga prepoznati od maske.

Tex Murphy

Не могу да вјерујем да још има људи који губе вријеме на гледање филмова. Страшно.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

BladeRunner

Za sada, najbolji mi je "Ritam ludila" (Whiplash). Bez greške.

Od ostalih koji su mi baš legli, tu su još i "Opasan poziv" (suludi prevod za "Locke") i "Na rubu vremena". Malo slabiji, ali dobri, "Ispod kože", "Lego", "Hladni Jul" i "Čuvari galaksije". Ovo ostalo ili treba još jednom reprizirati (Finčer, Aronofski) ili odgledati ("Nightcrawler", "Across the river", "John Wick", "Birdcage"...)

Nisam računao filmove koje sam odgledao tek ove godine ("Velika ljepota" ili "Zaleđeno kraljevstvo"), a koji su odlični.

P.S.
Јоилвестер
QuoteНе могу да вјерујем да још има људи који губе вријеме на гледање филмова. Страшно.
... reče neko na forumu Znak Sagite!
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Albedo 0

BladeRunner

Quote from: Pizzobatto on 17-11-2014, 12:57:59
Quote from: BladeRunner on 17-11-2014, 12:24:55
Birdcage

koji je ovo film, ako bi mogao da me uputiš

Naravno da bi. To je ovaj: http://www.imdb.com/title/tt2562232/ . A ova nevjerovatna situacija ima čak i ime na latinskom. Zove se (drum rolls): lapsus calami. Mada je tehnički riječ o tastaturi.

Albedo 0

imajući u vidu o čemu se radi u filmu Birdcage sa Robinom Vilijamsom, možda je i više od lapsusa! 8-)

mada, ja sam još uvijek najveći lapsusovac ovdje, jagodice na prstima brže od pameti

BladeRunner

Ishod je da sam pristavio "Birdcage" za reprizu. A onda slijede "Birds", "Bird on wire", "Birdemic" i "To Kill a Mockingbird" (nezvanični prikvel za "Hunger Games"? :))

Albedo 0

Agota

Quote from: mac on 17-11-2014, 11:01:46
Čujem da je Foxcatcher dobar. Igra Steve Carell, inače komičar, ali ovde je pocepao ulogu poremećenog trenera, plus ne možeš ga prepoznati od maske.

Da!DA!
Foxcatcher Official Trailer #1 (2014) - Channing Tatum, Steve Carell Drama HD

...ovo je odlicno, sigurno!

Agota

Britanski filmski institut, tj. njegovih 112 međunarodnih suradnika i dopisnika, odabrao je najbolje filmove ove godine. Na prvom se mjestu našao Boyhood Richarda Linklatera, ispred Zbogom jeziku Jean-Luca Godarda, Levijatana Andreja Zvjaginceva, Horse Money Pedra Coste, Under the Skin Jonathana Glazera i The Grand Budapest Hotel Wesa Andersona. » bfi.org.uk

http://www.bfi.org.uk/best-films-2014

Albedo 0

ako Boyhood stvarno ispadne najbolji film ima da se roknem, pristavih torent...

generalno gledano, dosta ziheraška lista, pa taj Godar je snimio jedan dobar film u životu! 8-)

nema Shi Hun, nema Babadook-a, pobenavili ovih Britanci od previše čaja!

Agota

Josef K.

Albedo 0

Babadook je revolucija!

Truman

Interstellar, naravno...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Albedo 0

sutra izlazi Godarov film na DVD zvanično, dakle biće prevoda valjda, pa koga zanima...

Milosh

Quote from: Pizzobatto on 06-12-2014, 14:20:05
sutra izlazi Godarov film na DVD zvanično, dakle biće prevoda valjda, pa koga zanima...

Prijateljica gledala na FAF i kaže da je krš najgori. Inače, pojavio se turski Winter Sleep odlična kopija, jedino što još nema titlova...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Albedo 0

na piratu piše

Audio ............: English , AAC , 2 CH , 96 Kbps

za ovaj rip

Winter Sleep 2014 720p BluRay x264 Turkish AAC

mada nije mi jasno da piše Turkish a da audio bude english

postoje francuski titlovi, valjda će uskoro biti i engleski

EDIT: izgleda da se u filmu koristi i turski i engleski jezik

Dzimi Gitara

Quote from: Milosh on 06-12-2014, 15:32:10
Quote from: Pizzobatto on 06-12-2014, 14:20:05

Prijateljica gledala na FAF i kaže da je krš najgori. Inače, pojavio se turski Winter Sleep odlična kopija, jedino što još nema titlova...

Vidim ima engleski titl na Podnapisi.net, samo traži pod Kis uykusu.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Albedo 0

to je google translate, slaba vajda

jel ko gledo LEVIAFAN na FAF-u

Milosh

U međuvremenu sam pogledao Nightcrawlera, i pridružujem se pohvalama, kao i Force Majeure (procurio koliko juče) koji mi je u samom vrhu. Još da se nakanim da pogledam Winter Sleep i Boyhood, i da procure (barem) Birdman i Whiplash, pa da se najzad zaključuje filmska 2014.

Josef K.

Quote from: Milosh on 01-01-2015, 21:09:39
U međuvremenu sam pogledao Nightcrawlera, i pridružujem se pohvalama, kao i Force Majeure (procurio koliko juče) koji mi je u samom vrhu. Još da se nakanim da pogledam Winter Sleep i Boyhood, i da procure (barem) Birdman i Whiplash, pa da se najzad zaključuje filmska 2014.

To+da napokon ovjerim Interstelar pa da sumiramo utiske.

Norman Bates

Mogao bi možda i Foxcatcher da upadne ovde, vidim da je i on procurio.

Albedo 0

eo neke moje preliminarne liste, pa ću poslije da je ispravljam

1. Shi hun (Soul)
2. R100
3. Nightcrawler
4. The Babadook
5. Jeune & jolie
6. Snowpiercer
7. Homesman
8. Still Life
9. Adieu au langage
10. Jauja

sem Boyhood, nisam pogledao ništa što ste naveli

Tex Murphy

Quote from: Josef K. on 02-01-2015, 12:36:52
Quote from: Milosh on 01-01-2015, 21:09:39

To+da napokon ovjerim Interstelar pa da sumiramo utiske.

Де бре, не гледај то, то је глупо.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Josef K.

Bah, ako prebaci trojku sve nogama u guzicu da bije.

Agota

Quote from: Norman Bates on 02-01-2015, 21:01:40

slab je foxcatcher. moglo je to i moralo bolje.  likovi su okej, ali je prica nedorecena,  problematicnog ritma. ne znam sta je amerima toliko spektakularno (valjda rusenje mita...).

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

BladeRunner

Quote from: Agota on 05-01-2015, 02:38:07
Quote from: Norman Bates on 02-01-2015, 21:01:40

slab je foxcatcher. moglo je to i moralo bolje.  likovi su okej, ali je prica nedorecena,  problematicnog ritma. ne znam sta je amerima toliko spektakularno (valjda rusenje mita...).

+1. Isto mislim i za "Still Alice". Dobro odglumljeno - nema zbora, Alchajmerova bolest je tu, ali filma kao da nema. Odgledao i "Nighcrawler" - odličan, sigurno bi bio na listi, kao i "Drop". "Boyhood" takođe vrijedan hajpa, dobar film, a bio bi i dobar sve i da nije sniman onako kako jeste. Opet, period je takav da mi se čak i "Bogovi i kraljevi" svidio (jeres), valjda zato što sam mislio da će biti potpuno negledljiv, a u stvari je skroz korektan, možda ponajbolji Ridlijev film u posljednje vrijeme. Za klasu bolji od "Noja", po meni.

Eh, toliko filmova, tako malo vremena... Čeka "Winter sleep", "Force Majeure" koji je preporučio Miloš itd. Update u martu :)

Albedo 0

fenomenalna noćna guja!

ima li ovaj Force Majeure manje od 4 giga da se nađe