• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

2014: Najbolji filmovi

Started by Albedo 0, 14-11-2014, 01:58:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Quote from: tomat on 24-01-2015, 15:44:04
Quote from: Truman on 24-01-2015, 15:36:44
Quote from: Pizzobatto on 24-01-2015, 15:29:58
R100!

Son of Man, ne slušaj Batu. R100 gledaj samo ako si odgledao sve zaista dobre filmove iz 2014.

Interstellar, na primer.

po preporuci Ghoula pogledao What we do in the shadows, fino je to.

nego, ima li neki valjan rip filma Horns da se skine, nešto bih to pogledao.

What We Do in the Shadows je meni možda najbolji prošlogodišnji film.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Josephine

Nije loš ovaj Kraftidioten. Zanimljiv osvetnički film viđen očima severnih Evropljana. Naravno, oni su svi nežni, civilizovani i humani, dok im se ne pojavi jedan Brejvik, dakle imaju oni iskustva sa krvoprolićem, samo se malo kriju. A film jeste krvav, pogotovo mi se dopada nabrajanje žrtava, sve sa krstovima i simbolima tipičnim za različite religije.

http://www.imdb.com/title/tt2675914/

Pristojan crni humor, dinamičan, gledljiv u svakom smislu. A zanimljiv je i taj kontrast između severnih i istočnih bandi. Iako se srpska banda i nije razmahala kako ume, što je propust scenariste i reditelja, jer bi njihovo razmahivanje dodatno obojilo film.

Albedo 0

postoji tema ''Šta sam lepo gledo a da horor nije'', al kome ja pričam

za tebe je pojam ontopika neshvatljiv skoro kao teorija roda nekima

angel011

Huh? Topik je o filmovima iz 2014, Sin pita za filmove iz 2014 koji valjaju, D. preporučuje film iz 2014, i to film koji bi mogao da se dopadne Sinu. Šta je tu off-topic?
We're all mad here.

Ghoul

Quote from: angel011 on 24-01-2015, 19:03:25
Huh? Topik je o filmovima iz 2014, Sin pita za filmove iz 2014 koji valjaju, D. preporučuje film iz 2014, i to film koji bi mogao da se dopadne Sinu. Šta je tu off-topic?

We're all mad here.
al neki malko poviše.
https://ljudska_splacina.com/

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

Quote from: angel011 on 24-01-2015, 19:03:25

ti mora da se šališ

ovaj topik nije rivju centar, jer postoji poseban topik za to

niko, sem par nenormalnih i selektivnih reaktora, ne piše svoje rivjue ovdje, nego ih lijepo napiše na onom topiku koji je za to predviđen, a ovdje spomene naslov i eventualno jednu opasku u 5-6 riječi preporuke ili pokude

ako su tebi fotke i referati ontopik u ovom slučaju onda valjda nema potrebe da dalje polemišemo, možda jedino da mi objasniš čemu služe ''Šta sam lepo gledo'' teme, ako ovaj topik skuplja rivjue?

na kraju krajeva, ovo je generalni, sintetički, zaključujući topik, to je valjda njegova suština, inače se uopšte ne razlikuje od ''šta sam gledo'' tema

Linkin

Jesi ti uopste procitao ovo sto si quotovao?

Sin nije pitao na nekom drugom topiku vec na ovom.

D. mu odgovorila.

Kraj price.

Niko ne vidi offtopic sem tebe... a uostalom admin ti je lepo rekao, sto ti ignorises:

Quote from: Boban on 24-01-2015, 18:28:07
oftopičarenje je na ovom forumu dozvoljeno, dapače, poželjno je... takođe dozvoljeno je menjati nikove i imati više naloga.
Sve je dozvoljeno sem da mi idete na živce, a i to poprilično tolerišem... hoću da kažem da me ne smarate više sa trivijalnostima.

Stipan

Dosadili ste i Bogu i ljudima. Imate li vi ikakve informacije o najboljim filmovima iz prošle godine?

A Bobana (iliti Admina) boli dupe za vaše prepucavanje, ako vas to imalo zanima...

Josephine

A šta, dvorska luda se opet razmahala? Ma batalite, ignorišite. On već dva dana neprestano divlja naokolo.

U pravu si, Linkin, nije njemu čista savest.

Albedo 0

Quote from: D. on 24-01-2015, 20:19:51
nije njemu čista savest.

vjeruj mi, boli me duša dok ovo govorim, ali ti stvarno jesi najgluplja osoba u univerzumu :)

Джон Рейнольдс

Како оно беше, Линкин није Д.ругар, случајно се прекјуче регистровао и право дошао овде да подржава и буде подржаван? Ха-ха.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Linkin

Quote from: Джон Рейнольдс on 24-01-2015, 21:12:24
Како оно беше, Линкин није Д.ругар, случајно се прекјуче регистровао и право дошао овде да подржава и буде подржаван? Ха-ха.

E ne, nije slucajno.

Ti si me javno prozvao da sam njen drugar posle prve pohvale od D. pa rekoh sto i da ne budem. Glupo je da se vadim, pravdam da nisam kad si me vec ti sam uvalio u to.

U medjuvremenu sam primetio da gdegod Bata place i kuka protiv D. ti juris da podrzavas i budes podrzavan.

Pa rekoh da vidim i ja kako to ide.

Josephine

Gle, može čovek i na pristojne ljude da naiđe na ovom forumu. :)

Josef K.

Quote from: Son of Man on 24-01-2015, 15:40:18
Imam skinut poodavno taj R100, al mene zanima koji su ti zaista dobri filmovi iz 2014., daj napiši 7-8 naslova jebogabog  :!:

Snowpiercer
Under the skin
Kraftidioten
Birdman
Calvary

sasvim pristojni

Whiplash
Nightcrawler
A hard day
The homesman
Cold in july
The Babadook
Levianthan, iako me razočarao
Grand Budapest hotel je simpatičan filmić
Joe nije loš

u posebnoj ladici Coherence, baš sam neodlučan oko tog filma.
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Albedo 0

ma jasno, Linkin je ili dvojnik ili suflerska žrtva (što je još gore).

elem, eo

Top 2014 films that Karagarga members say they like:

Kis uykusu AKA Winter Sleep
Adieu au langage aka Goodbye to Language
Force Majeure
The Grand Budapest Hotel
Leviafan AKA Leviathan
P'tit Quinquin AKA Li'l Quinquin
Boyhood
Deux jours, une nuit AKA Two Days, One Night
Calvary
The Babadook

al rek'o bih da nije to Sinova šolja čaja

Agota

Mislim da bi Sinak mogao da se zabavi uz A hard day,  moguce i Nightcrawler, Dzejk je  "opipljiv" psihopata... dopasce mu se, nisam sigurna za Force Majeure, nek proba, meni je super. :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Josephine

Da, da, A Hard Day je odličan. Gledala sam ga dva puta.

Linkin

Verovatno najbolji film sa psihopatom iz prosle godine je GIRL GONE

Agota

Quote from: D. on 24-01-2015, 22:09:03
Da, da, A Hard Day je odličan. Gledala sam ga dva puta.

cool je- A Hard Day , a GONE GIRL mi je mlak, onako...

Albedo 0

da, i ja mislim da bi Sinu legli Hard day i Noćna guja, za treći nisam siguran

a dod'o bih R100, Shi Hun (Soul), možda Homesman, Snowpiercer ako već nije gled'o, i Kraftidioten

Josephine

Girl Gone je solidan, da. Lepo manipuliše očekivanjima gledalaca. Vozi. Na kraju se pomalo pretvara u stereotip, ali je odlično sve to ona smislila i izvela dok se scenarista i reditelj, na kraju, nisu dosetili da ima vaginu.

Agota

Bato, ubi Boga s ovim R100, moracu da pristavim... :)

Джон Рейнольдс

Quote from: Linkin Uroborni on 24-01-2015, 21:30:35
Quote from: Джон Рейнольдс on 24-01-2015, 21:12:24
Ti si me javno prozvao da sam njen drugar posle prve pohvale od D. pa rekoh sto i da ne budem. Glupo je da se vadim, pravdam da nisam kad si me vec ti sam uvalio u to.

Дакле, моје човекољубље и алтруизам почели су да се испољавају и потпуно несвесно.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Josef K.

Zaboravih aplski vestern The dark valley, i on se može pogledat.

Linkin

Quote from: D. on 24-01-2015, 22:16:57
Girl Gone je solidan, da. Lepo manipuliše očekivanjima gledalaca. Vozi. Na kraju se pomalo pretvara u stereotip, ali je odlično sve to ona smislila i izvela dok se scenarista i reditelj, na kraju, nisu dosetili da ima vaginu.

Da slazem se film malo na kraju pada i ima ocigledne plot hole vezane za trudnocu. Ali dramaturski je dobro odradjeno i imas osecaj da je lik zasluzeno zesce zajeban. :)

Albedo 0

Quote from: Agota on 24-01-2015, 22:18:29

prvo pogledaj trejler, da ne bude da kvarim omladinu!

http://youtu.be/bfcvdZSvyIc

Josephine

Quote from: Linkin Uroborni on 24-01-2015, 22:24:52
Da slazem se film malo na kraju pada i ima ocigledne plot hole vezane za trudnocu. Ali dramaturski je dobro odradjeno i imas osecaj da je lik zasluzeno zesce zajeban. :)

Pa za trudnoću i ceo taj njen povratak i "crna udovica" fazon na kraju. Više mi se sviđala dok mu je smeštala. Ali da, stvarno imaš osećaj da je lik sve to zaslužio. Bar u prvoj polovini filma.  :lol:

Agota

Quote from: Pizzobatto on 24-01-2015, 22:29:37
Quote from: Agota on 24-01-2015, 22:18:29

prvo pogledaj trejler, da ne bude da kvarim omladinu!

http://youtu.be/bfcvdZSvyIc

mmmmmmmmmmmmm kinky, me gusta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:

Linkin

Quote from: D. on 24-01-2015, 22:32:04

Quote from: Linkin Uroborni on 24-01-2015, 22:24:52

Pa za trudnoću i ceo taj njen povratak i "crna udovica" fazon na kraju. Više mi se sviđala dok mu je smeštala. Ali da, stvarno imaš osećaj da je lik sve to zaslužio. Bar u prvoj polovini filma.  :lol:

A i Ben Aflek je odlican izbor za ulogu. Dovoljno je antipatican i ovako, plus se ugojio k'o vepar pa dodatno izgleda kao troma mrcina koje ti ni sekund ne bude zao.  :D

Josephine

Quote from: Linkin Uroborni on 24-01-2015, 22:39:37
A i Ben Aflek je odlican izbor za ulogu. Dovoljno je antipatican i ovako, plus se ugojio k'o vepar pa dodatno izgleda kao troma mrcina koje ti ni sekund ne bude zao.  :D

Hahahah!  :lol:  Da, da, i meni je iritantan na svakom zamislivom nivou. Da je samo do njega, ne bih ni gledala film, nego bilo je nekih preporuka...

Son of Man

Fala vam dobri/zli ljudi...al' ispade da samo još ovaj "A Hard Day" nisam gledo.  :shock:

Josef K.

I što kažeš za Coherence?

Linkin

Quote from: D. on 24-01-2015, 22:47:58

Quote from: Linkin Uroborni on 24-01-2015, 22:39:37

Hahahah!  :lol:  Da, da, i meni je iritantan na svakom zamislivom nivou. Da je samo do njega, ne bih ni gledala film, nego bilo je nekih preporuka...

Fincher je dovoljna preporuka. Nije mu bio los ni prethodni film, iz Milenijum trilogije, a ni serija House of Cards, mada su i tu zadnje epizode svake sezone malo nategnute.

Josephine

Quote from: Linkin Uroborni on 24-01-2015, 22:53:32
Fincher je dovoljna preporuka. Nije mu bio los ni prethodni film, iz Milenijum trilogije, a ni serija House of Cards, mada su i tu zadnje epizode svake sezone malo nategnute.

Dobro, sad bih i ja da znam ko si ti?  :lol:  Zvučiš kao neko koga znam...

P.S.
Dupe Boban mi nije skinuo ograničenje na broj postova, bližim se limitu.

Agota

Ghoul

Quote from: Son of Man on 24-01-2015, 22:50:35
Fala vam dobri/zli ljudi...al' ispade da samo još ovaj "A Hard Day" nisam gledo.  :shock:

pa kad ne pratiš the cult of ghoul, umri u neznanju.

Linkin

Quote from: D. on 24-01-2015, 22:56:48
Dobro, sad bih i ja da znam ko si ti?  :lol:  Zvučiš kao neko koga znam...

Ma ne znamo se, casna rec. Ja sam samo slucajni prolaznik sa vrlo opstim filmskim poznavanjem i ukusom.
Ali obecavam, kad oducim da izadjem iz anonimnosti bices prva koju cu upoznati. Za sad mi vise odgovara ovako.  :)

Quote from: D. on 24-01-2015, 22:56:48
P.S.
Dupe Boban mi nije skinuo ograničenje na broj postova, bližim se limitu.

Bigaje. Mozemo se mesidzovati. Tu valjda nemas limit.

Josephine

Meni si zaličio na Karla nam Rosmana:)

No, možemo se mesindžovati jer je ovaj forum pun šovinističkih guzica koje bi da kontrolišu žene i smeste ih tamo "gde im je mesto" (te imam još jedan post na raspolaganju) i onih koji ćute kada se nekome zabrani sloboda govora, jer su se lepo uklopili u grupu i sad baš ne bi da kvare svoj položaj dizanjem glasa u znak podrške nekoj tamo D. koja jedina na celom forumu, i pored svih guzica, budala i psihopata, ima ograničenje na broj postova.

Jedini hendikep guzica je što su previše tupave da shvate da su se žene, kroz istoriju, navikle na maltretiranje. A i što maltretiranje duže traje, osveta je slađa.

Linkin

Quote from: D. on 25-01-2015, 00:29:14
Meni si zaličio na Karla nam Rosmana:)

Eto, pomenuh ga danas i na kraju sudjeno mi je da budem i Rosman! Verovatno je doticni u soku dok cita ovo posto vidim da je online.  :D

Ovo ostalo mozemo i na private da ne uznemirujemo duhove.  ;)

Karl Rosman

Ljudi! Linkin je Harvester!!! (suga!  :mrgreen: )
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

već predviđam da će Rosman uskoro da postane R. 8-)

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Linkin

Albedo 0

a možda bude rrrrrrrrr 8-)

Albedo 0

eo da ja završim, toliko od mene za prošlu godinu, šta god da nisam gled'o ostavljam za narednu

1. Shi hun (Soul)
2. R100
3. Winter Sleep
4. Nightcrawler
5. Jeune & jolie
6. The Babadook
7. Snowpiercer
8. Homesman
9. Il-dae-il (One on one)
10. Still Life

Son of Man

Quote from: Ghoul on 24-01-2015, 23:12:58
Quote from: Son of Man on 24-01-2015, 22:50:35

pa kad ne pratiš the cult of ghoul, umri u neznanju.

Jes, ću da pratim CULT a ne pratim ni svoj blog...

Šalim se, pratim ja cult al' ne mogu bre da postignem sve da pogledam kad ti svaki drugi film ima ocenu 3, daj malo strožije to bogaubio...

Ghoul

NAJBOLJI HORORI 2014.

top-21!
i još 50-ak novih naslova pride - ocenjeno i rangirano!

ukupno, preko 70 horora iz produkcije 2013/14!
ovde:
http://ljudska_splacina.com/2015/01/najbolji-horori-2014.html

Linkin

Nestrpljivo iscekujem da se pojavi neka malo bolja kopija INHERENT VICE sa Zoakimom Feniksom. Po mom saznanju to je zasad PRVA filmska adaptacija po nekom delu Tomasa Pinchona, iako ona odavno imaju reputaciju da su duboko "sinematicna".

Kao slag na tortu su i glasine s kraja prosle godine da ce nova sezona True Detectives, smestena u Kaliforniju i sa radnjom koja se navodno vrti oko tajanstvenog okultnog transportnog sistema, zapravo ukljucuje postansku kompaniju Trystero koju je Pincon izmislio u svojoj Objavi broja 49. Meni licno ne zvuci istinito jer transportni sistem nije isto sto i postanski ali mastovitost ove glasine svakako podize ocekivanja.  :!:

Barbarin

Ovaj deluje pristojno, nije mi sad komp pri ruci da pustim i vidim, al screenovi izgledaju ok.   Inherent Vice 2014 DVDSCR XviD AC3-EVO 
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"