• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DSS ukida EXIT festival

Started by Sveti Filica, 16-03-2004, 22:47:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sveti Filica

Nema više mog omiljenog festivala EXIT-a.
DSS i NOVA SRBIJA, pokrenuli su pitanje da se novac namenjen ovom festivalu usmere da obnovu izgorele pravoslavne svetinje Hilandara. Od Nikole Miloševica i Velje Ilica koji više voli narodnjake i smatra da je EXIT bio oda narko-dekadencije nisam drugo ni ocekivao.
:cry:  A bilo je tako lepo kad je postojao. Noću rok, danju kupanje na Štrandu. Gotovo je sve.  :cry:  :cry:  :cry:

PASTOVAN POST SA BETE

"Novac za Exit dati Hilandaru"
Koordinaciono telo vojvođanskih odbora DSS-a, Narodne demokratske stranke, SPO, Nove Srbije i SNP "Svetozar Miletić" zatražilo je juče od pokrajinske vlade da hitno donese odluku o upućivanju finansijske pomoći Hilandaru. "Kao istinske demokratske i nacionalno odgovorne stranke zahtevamo od Izvršnog veća da sredstva namenjena Vojvođanskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i sredstva predviđena za festival Exit preusmeri postradaloj srpskoj svetinji", navodi se u saopštenju tog tela. (Beta)

Lurd

Filice, "zatraženo" nije isto što i "učinjeno". Ne verujem da će Exita nestati. Štaviše, smem da se kladim u to.
My trees...They have withered and died just like me.

johnson bronson

neka ga, nek pati. vish da trazi svaki moguci razlog. E, fido, e si cuo da lisce u jesen VENE i OPADA i onda ga ljudi GAZE? jel ti teku suzice?

iNCUBUs

Ako je Iggy Pop najbolje što može od ovog Exita da se očekuje, onda bolje i da se ne održi.

Mislim respect za njega u svakom pogledu, ali mislim da je on daleko od neke aktuelnosti.
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

DUNADAN

nisam mogla da poverujem kad sam chula za ovaj najnoviji primer idiotluka.
propashce Hilandar bez para za EXIT.
mamu im jebem, drzava kao nema odakle da povuche pare osim iz exita.

to je fora da ubiju dve muve jednim udarcem.
da ne pominjem kako bi Irinej Bulovic sigurno svrshio u gatje od srece kad bi se tako neshto zaista desilo.
pitam se ko se toga setio. neki crkvenjak for sure
Two tears in a bucket, motherfuck it.

David

Ako im to uspije, eto vam idealnog povoda za ono sto se zaista-te-doista nije desilo tamo-nekog-5.-oktobra, za rijal  revoljushn... Naravno, ne sexualnu (ona vise 'nako usputno, u predahu), i ne kao u onih studenata iz 'Kozarackog kola' '68.

Par jacih 'eksera' sa zestom, i ima da vam tada skupstina grada bude omiljeni dance'n'trance poligon.

Dun (@ebi ga, oprosti sto ti eventualno vrijedjam The Vladu),
ovima, u ovakvom sastavu, i ne treba pop za suflera - oni su (tek) 'popovi nad popovima'.  :wink:
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Paramecijum

Filimor je zabrinut jer sledeci potez DSS-a moze biti zabrana delovanja homoseksualaca.

Inace, nema goreg trenutka u kome je Hilandar mogao da izgori nego dolazak DSS-a na vlast. Jebace nam sve po spisku...

Ivan Bevc

...hmmm, a veza izmedju dolaska DSS-a na vlasti i doticnog pozara? Ima li tu neke simbolike... 8)
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

zakk

da cujem sad reakcije na hapsenje/bezaniju organizatora Echoa?
posto njega NECE biti vise.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

iNCUBUs

Quote from: "zakk"da cujem sad reakcije na hapsenje/bezaniju organizatora Echoa?
posto njega NECE biti vise.

echo je verovatno u samom vrhu najdebilnijih poslovnih poteza u istoriji...

Proud Schmoe

Veca opasnost za EXIT je onaj idiotski dvostruki porez na autorske honorare koji svaki proftabilni posao pretvara u gubitak od delovanja nesposobnih desnicarskih struktura, yah.
Srecom, koliko cujem, "novo" ministarstvo finansija nece to primenjivati.
:!:

phuzzy

Najveca opasnost za Exit je dovodjenje dosadnih i prezvakanih bendova da sviraju na premalenom prostoru na kome ne moze covek ni da prdne, kamo li da djuska i da se sve to preterano naplacuje.

Jebes Exit, i ovaj poslednji je bio visak.

milant

Exit, kao i svi takvi festivali treba da finansira sam sebe. Ako nije u stanju, zalim slucaj.

To je kapitalizam.

DUNADAN

Quote from: "phuzzy"Najveca opasnost za Exit je dovodjenje dosadnih i prezvakanih bendova da sviraju na premalenom prostoru na kome ne moze covek ni da prdne, kamo li da djuska i da se sve to preterano naplacuje.

Jebes Exit, i ovaj poslednji je bio visak.

keve ti.
skupo je dati 1500 dinara za 5 dana koncerata?  :roll:
Two tears in a bucket, motherfuck it.

phuzzy

Da, ako ce biti kao oni prosle godine.

Pre dve godine je vredelo. U pitanju je odnos cena/kvalitet, ne samo cena.

johnson bronson

it was all in a mist.

Incubuse, poustuj vishe.

iNCUBUs

Šta da poustujem, svoje oduševljenje što, po svemu sudeći, Massive Attack nastupaju?

Pa samo za njihov nastup vredi dati 1500 kinti, mislim ostali su beznačajni :)

johnson bronson

jok, poustuj, svidzaju mi se bounsi bounsi brests.

Spider Jerusalem

Slusao sam neke bootlege Massive Attack i gledao ih na televiziji dvaputa u nastupu. Po onome sto sam imao prilike da cujem, Mesivsi uzivo zvuce GRRROZNO! Ugavnom pustaju iste matrice sa albuma, bend je sranje, dovuku neku soul pevaljku da pjevusi hitice, i to je to. Mislim da cak ni Horace Andy ne dolazi s njima, nego kog gejaka vec pokupe na Jamajci na letovanju kao autostopera i onda ga dovuku, kao sto su koga-vec dovukli da peva "Angel" kod Dzulsa Holanda (ako je to bio Horace Andy, shit on me - uzivo covek peva iz Fis-Dura ako je stvar iz c-mola).

E sad razmislite. Tricky je imao strasno dobar bend, a poslednji Trikijev album - kolikog god mucan i grozan - nije dosadan koliko poslednji album Masivsa (tacnije, 3D-jevog solo projekta izbacenog pod firmom "Massive Attack).

A sad se setite kako ste se proveli na Trikiju... naravno, ako vec niste uradili Repressed Memory Rmx te svirke u glavi.

Licno, isao bih na EXIT svake godine ako krenu svake godine da dovlace Henrija Rolinsa. Kapiram da jednom godisnje Henri zasluzuje da se vidi.

Inace, potvrdjeno je. All Hell's A-Comin'. Nebo ce se otvoriti.
Dolazi Metalika.
Da stvar bude paklenija, predgrupa treba da bude Slipknot.
Sredili su im ono sranje sa porezima, ali postoji mnogo zajeban problem.

Naime, koncert treba da bude na Partizanovom stadionu. Marakana otpada, znate valjda zbog cega. E sad, partizanov stadion prima svega nekoliko desetina hiljada ljudi. To je malo. Na Dip Parplu je bilo - I shit you not - 35 000. Racunajte da Metal'ka nece svirati u Zagrebu, pa ce verovatno braca da navale kod nas. Ja racunam, St. Anger x stari hitovi x People=Shit x satanizam x navijachi x narodnjaci x lejmeri x buranija x Hrvati = ako ne bude nekog linchovanja i klanja i paljenja i masovnih nereda te noci, Srbija je Svajcarska a moje ime je Tomas Man.

Lurd

Quote from: "Spider Jerusalem"Inace, potvrdjeno je. All Hell's A-Comin'. Nebo ce se otvoriti.
Dolazi Metalika.

Šta je to Metalika?
My trees...They have withered and died just like me.

johnson bronson

Ghoul

Quote from: "Monsinjor Lurdusami"Šta je to Metalika?

meni se cini da se tako u predjasnjoj [dobroj] inkarnaciji zvalo ono sto je danas BUDALIKA.
https://ljudska_splacina.com/

johnson bronson

jok, gule, zivish u proshlosti. metalka nikad nije bila dobra.

Ghoul

Quote from: "johnson bronson"jok, gule, zivish u proshlosti. metalka nikad nije bila dobra.

posle ovijeh mudrih reci moracu da seriously reconsider my position on the subject.

johnson bronson

ma jok, zezam te. super je metalka.

Ghoul

uh, vec sam se zabrinuo da mi muzicki ukus nije dobar!

dzonzi, nemoj da se ovako surovo igras sa mojim osecanjima!

dakle, reci vec jednom, jel jeste dobra ili nije, da znam koju poziciju da zauzmem?

iNCUBUs

Quote from: "Spider Jerusalem"Slusao sam neke bootlege Massive Attack i gledao ih na televiziji dvaputa u nastupu. Po onome sto sam imao prilike da cujem, Mesivsi uzivo zvuce GRRROZNO! Ugavnom pustaju iste matrice sa albuma, bend je sranje, dovuku neku soul pevaljku da pjevusi hitice, i to je to. Mislim da cak ni Horace Andy ne dolazi s njima, nego kog gejaka vec pokupe na Jamajci na letovanju kao autostopera i onda ga dovuku, kao sto su koga-vec dovukli da peva "Angel" kod Dzulsa Holanda (ako je to bio Horace Andy, shit on me - uzivo covek peva iz Fis-Dura ako je stvar iz c-mola).

a ortak čije mišljenje izuzetno cenim i koji je bio na više live nastupa bitnih likova nego većina nas ovde zajedno, ih je slušao u Bristolu i komentar je bio:

nestvarno

....
videćemo

Gwydion

Quote from: "iNCUBUs"
Quote from: "Spider Jerusalem"Slusao sam neke bootlege Massive Attack i gledao ih na televiziji dvaputa u nastupu. Po onome sto sam imao prilike da cujem, Mesivsi uzivo zvuce GRRROZNO! Ugavnom pustaju iste matrice sa albuma, bend je sranje, dovuku neku soul pevaljku da pjevusi hitice, i to je to. Mislim da cak ni Horace Andy ne dolazi s njima, nego kog gejaka vec pokupe na Jamajci na letovanju kao autostopera i onda ga dovuku, kao sto su koga-vec dovukli da peva "Angel" kod Dzulsa Holanda (ako je to bio Horace Andy, shit on me - uzivo covek peva iz Fis-Dura ako je stvar iz c-mola).

a ortak čije mišljenje izuzetno cenim i koji je bio na više live nastupa bitnih likova nego većina nas ovde zajedno, ih je slušao u Bristolu i komentar je bio:

nestvarno

Ako je tacno da na Exit-u istog dana nastupaju i Massive Attack i Goldfrapp jos u pet ili sest popodne ima da zauzmem mesto odmah uz ogradu ispred bine.  :D  
A na Metallicu ne bih otisao ni da je dzabe, a jos manje na Slipknot. Dakle to smece ne bih gledao ni da mi plate ...  a metal generalno gledano "smrdi"  :evil:

Spider Jerusalem

Ne ide vas. Metalika je ponovo u modi.

Slipknot nije metal. Slipknot je free jazz.

Gwydion

Quote from: "Spider Jerusalem"Ne ide vas. Metalika je ponovo u modi.

Slipknot nije metal. Slipknot je free jazz.

Slipknot ne nu-metal smece. A ako volis Metallicu hajde da ti prodam dva bootlega sa snimcima iz '85-e i '90 ili '91-e? Prilicno raritetno pa ocekujem dobru kolicinu evrica od tebe za to  8)

johnson bronson

Ivan Bevc

...to sa Massive zvuci popaljivo, imam i  ja ortaka koji je gledao vise live act-ova nego crtanih filmova i rece mi da su ga oduvali.

Spideru ne preteruj, na Purplu je bilo izmedju 20 i 25 hiljada, 35 ne moze da stane u sajamsku halu po zakonima fizike ali ti je ostatak racunice dobar...zato sam cuo da se najavljuje cuveni Hipodrom (koji je svojevremeno cekao Stonese)...tamo, kazu, moze da stane izmedju 100 i 130 'iljada sto odgovara potrebama, narocito ako kar(t)a ne bude vise od 2000 dinara.
Shoot it up
Shoot it up

Ivan Bevc

i zasto mi, hiljadu mu tvorica, neke teme prijavljuje kao da ne postoje, recimo Program za April?!! :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x ..to mi se desava sa jos par tema...
Shoot it up
Shoot it up

johnson bronson

JB je gledo masivne u peshti i rulaju. e sad, ovde lako moz da bude tezga varijanta.

Ghoul

Quote from: "johnson bronson"metalika.

ta ti valja, Zavrzane!

doguraces ti do 'iljadu postova do kraja nedelje, a ondak- sky is the limit!

iNCUBUs

Quote from: "Ivan Bevc"i zasto mi, hiljadu mu tvorica, neke teme prijavljuje kao da ne postoje, recimo Program za April?!! :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :x ..to mi se desava sa jos par tema...

takodje

Spider Jerusalem

Nu metal je groznija vrsta izmisljotine cak i od 'grandza'. Lako je lepiti etikete, ali istina je malo komplikovanija. Kao sto Soundgarden i Mudhoney nisu imali jednu zajednicku stvar, tako Slipknot nemaju veze sa Limp Bizkit. For the record, Slipknot su oduvek smatrani necim sto se navodno zove 'grindcore', ali to mnogo veze nema ni sa cim, jer kad neki glupi novinar Spina ili Stonea izmisli novi zanr, onda sve sto ima gitare i nervira vase roditelje postaje - recimo - nu-metal.
Ljudi koji su odrasli na metalu nisu slusali fri dzez, pa mi nije ni cudno kako niko nikad nece shvatiti o cemu ja ovde kenjam.

Mislim da mozemo da zaboravimo na hipodrom, ali vreme ce pokazati.

Mesivsi ce biti gaza. Doci ce 3D sa nekim glupim crncima koji ce lenjo da se jebu sa semplerima, nekim losim belim bubnjarom (if we're lucky), eventualno nekim basistom koji ce da stavi neku groznu mikrofonija-fuzz pedalu na "Special Cases" i priucenim gitaristom koji ne moze da odsvira ni ona tri akorda na "Angelu" propah. (Del Naja voli gitare.) Bice tu i neka pevacica iz lokalnog paba koja posle skole visi kod 3D-a u studiju, neki prirodni talenat koji ce za par turneja da izda debi za Melankolic Records. Svi cemo da popusimo mnogo trave pored reke pre nego sto udjemo na koncert, pa cemo se smoriti gore nego na Trikiju, Moloko i vecini dj ektova iz prosle godine zajedno. Na kraju cemo se moliti da sledece godine ponovo dodje Roni sam, da zavrti par ploca kao extra job na turneji, kao pretprosle godine.

But time will tell.

David

Hm, pretpostavljam da nisu ni Mudhoney slusali free-jazz, ali zato sasvim sigurno jesu Stooges-e, koji su, opet, u to vrijeme dosta slusali Coltrane-a koji im je bio direktna inspiracija za svu onu buku, proizvedenu u ono vrijeme (po prici Iggy-evoj). Tek faktotum.

Slipknot su sala, jedna zanemariva i prolazna sala...

Za Massive, a sto se tice friskog perioda, stoji ovo sto si napisao (takodje cuo nekoliko live-bootlega, i utisci su dosta tanki - onoliko koliko im je tanka i svirka na njima);
cak su i zadnji album napravili osiromaseni nekim ljudima iz originalne postave banda, pojavljivali se isto tako reducirani i na koncertima...

Opet, neki ljudi koji su ih gledali ovdje u promo-turneji 'Mezzazine'-a (ja nisam), rekose mi da su bili fantasticni, da su minimalno koristili samplove, itd.
Znaci, kako vam zeton padne... (A mozda ih i ja pogledam na Exit-u, ako budem dolje u to vrijeme.)
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.