• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sjajna, sjajna vest!

Started by Lurd, 17-03-2004, 01:28:32

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lurd

Nemoguće dobra vest! Ili samo još jedan pokušaj...

Naime, verovatno svi znate, ali ko ne zna da mu kažem da je osnovana
nova izdavačka kuća i zove se "Okean" (nadam se da ne grešim).
E, sad, ono što je fenomenalno je izbor prve knjige i osoba koja to prevodi.

Naime, prvi naslov ove kuće biće, držite se - "Golden" Lusijusa Šeparda!

Da, da, ali to nije sve. Svi već znamo kako odlične stvari mogu biti upropaštene, pa smo tako gledali "kretanje sa prvom svetlošću", a likovi u romanima su slušali "Valkirovu vožnju", ili gledali kako Bernhard i Sara saradjuju itd.

E, pa ovde jok, jer je prevodilac Oto Oltvanji!

Znam da sam smorio sa ovim znakovima uzvika, ali ja ne mogu da se naoduševljavam koliko je ovo dobro.

Prvo, zato što je Šepard jedan od vodećih pisaca u žanru (i zaslužio je poodavno svoj topik, ali to jada me ne bude mrzelo), a Golden je jedan potpuno, ali potpuno neverovatan roman. Vampiri su moja slaba tačka i čitao sam stvarno svakakva govna, ali ovako nešto ni izbliza, a roman sadrži neke od najbizarnijih scena koje sam ikada čitao. Pričao bih još o njemu, ali on, bez nekog foliranja, prevazilazi
moje sposobnosti izražavanja.

E, sad, treba biti zaista slep pa ne videti koliko znači da jedno takvo delo, reprezentativno u svakom smislu, značajno u još svakojijem, prevodi znalac i ljubitelj, pa još bez žurbe, pa još lepo plaćen da ne mora da se kida.

Eh, samo da ne bude kratkotrajni bljesak...

U svakom slučaju, divna, divna vest.
My trees...They have withered and died just like me.

Nyarlathotep

Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

sigismundus

da, vest je fenomenalna. i zavidim ja to vama. jer u sloveniji nešto takvo nije moguče. shepard je sigurno najliterarniji autor u celom SF kanonu, i ja ga prosto obožavam. a to, što ga prevodi oto, koji inače piše priče a koliko znam svojevremeno je i crtao sf ilustracije, čisti je bonus. zbilja imate sreče. e, kad bi neko kod nas objavio recimo kalimantan od luciusa, bar bi se i ja mogao pohvaliti. ovako vam samo prosto zavidim.
šta bi dao, da bi i slovenski jezik i kultura bila obogačena njegovim delima.
onaj, koji sniva tudje snove

Mickey Mouse

Znate li kada će izaći The Golden?
...

Oto

Uskoro.

Kada budem imao konkretniju informaciju, prijaviću.

Prevod je završen i predat.

Boban

Lurde, ovoliko tvoje odusevljenje ukazuje nam na to da si mozda ti vlasnik u senci pomenute novoosnovane izdavacke kuce...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Lurd

Quote from: "Boban"Lurde, ovoliko tvoje odusevljenje ukazuje nam na to da si mozda ti vlasnik u senci pomenute novoosnovane izdavacke kuce...

Pa znaš šta, da sam vlasnik mislim da bih uradio istu stvar. Ali ovo pokazuje i da nisi čitao Golden ili da si postao previše blaziran pošto si inside. Ja ne mogu da se ne radujem lepim i dobrim stvarima. A ovo je čista fantazija. Mark my words.
My trees...They have withered and died just like me.