• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 51 - januar 2015 - ZADATAK

Started by Boban, 02-01-2015, 12:28:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

scallop

Mislim da si zaključavanjem glasačkog dela smanjio njegovu vidljivost. Ali, šta je, tu je.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Boban

pa uvek je bilo zaključano dok traje glasanje...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

Nije tačno, ali je od nekog trenutka počelo. To je smanjilo broj čitanja i glasanja. Jednostavno, kad se ne pojavljuje kao posećen topik, ispada iz fokusa.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

pokojni Steva

Ništa spektakularno, nategnuće se za glasanje.
Glasanje?! Pa majka ga stara Bobane, opet glasanje?! Ima ih koji još uvek ne mogu da se otrezne od silnih radioničarskih pobeda...
Nego brale, jesil' ti obezbedio kvalitetne komentatore? Ako njih ne bude bilo, zaboravi na celu igranku.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

scallop

Šta je? Opet dimi bubnjara? Bolje razmišljaj ka'će sadimo ćuške i piperke.

pokojni Steva

Dal' ja smem nešto da kažem, išta, ma koliko bilo blentavo, a da me ne sačekaš sa šaškastim komentarom? Zamolio bih da se vratiš čavrljanju s Gulom i Pizdabatom.

scallop

Ne mogu. PicaBata je baldisao od nadimanja po forumu, a Ghoul trenutno ima pametnija posla. Međutim, slobodno kaži još nešto blentavo.

Stipan

Quote from: pokojni Steva on 25-01-2015, 15:47:15
Pa majka ga stara Bobane, opet glasanje?!

Glasanje je dobar pokretač Radionice. Druga je stvar što smo mi bili pomalo budalasti, pa smo od toga stvorili osovinu oko koje se svet okreće. Nadam se da će ovi mladunci koji pristižu biti pametniji od nas.

Quote from: pokojni Steva on 25-01-2015, 15:47:15
Nego brale, jesil' ti obezbedio kvalitetne komentatore? Ako njih ne bude bilo, zaboravi na celu igranku.

E, to bi stvarno bilo pametno. Bez ozbiljnih komentara Radionica je tek prenaduvani balon.

Josephine

Quote from: Prc Milojko on 25-01-2015, 19:49:33
E, to bi stvarno bilo pametno. Bez ozbiljnih komentara Radionica je tek prenaduvani balon.

A da se, za promenu, potrudite da vi budete ozbiljni komentatori? Još vam nije jasno da ovde niko ne želi "ozbiljno" da komentariše priče? "Hajde da pišemo, al da se neko drugi trudi umesto nas" - to vam je filozofija?

Ili osmislite sistem gde će prve tri rangirane priče kao nagradu dobiti komentar sa (urušenog) Olimpa.

Stipan

Pa vidi, ja sam oduvek pokušavao da najozbiljnije što umem iskomentarišem priče. Ako si zaboravila, upravo si ti bila ona koja me je na to podsticala i to ne baš uvek na najprijatniji način. Prema tome, nisam prava osoba na koju se tvoja žaoka odnosi.

Josephine

Oh, izvini, trebalo je da te odvedem na kolače i čaj, da te pomazim po glavi i da ti kupim plišanog medu, kako bih te privolela da uradiš nešto za svoje dobro.

Stipan

Ma daj... Stvarno nije nikakvo čudo da ljudi izlude od tebe.

pokojni Steva

Quote from: D. on 25-01-2015, 20:01:20

A da se, za promenu, potrudite da vi budete ozbiljni komentatori?

Iz vrlo jednostavnog razloga je to nemoguće - nema svačiji sud istu težinu. U smislu upotrebljivosti, ne ume svako da pravilno prenese utisak o pročitanom, pa da se autor zamisli i prihvati sugestiju. Raspredanje (koje ti nazivaš komentarisanjem) o pričama nas smrtnika je više druženje dokonih, sa minimalnom upotrebnom vrednošću. Zašto bi neko prihvatio moje mišljenje kao pa bitno? Ili tvoje? Začudo, na radionici se od prvog dana znalo čiji se komentari slušaju, da ne kažem od čijih se strepi. Što je bilo dobro. Sve ostalo je zamlaćivanje. Ne kažem, dešavalo se ponekad pa da "anonimus" razluči gde šta i kako bi moralo biti bolje, ali je to bilo više u smislu statističke greške. Pride, ovde bih se pozvao na onu južnoafričku aspidu, koliko sam mogao da vidim - ista meta isto odstojanje. Sve je isto, a i Boban je tu. Nema novih, svi se znamo i uglavnom smo posvađani. U najmanjem. Daklem, čitava ta priča je loše postavljena, ili shvaćena - radionica znači graju, škola je nešto drugo. Kome se ne svide profesori u školi, ispiše se pa ode. Ti bi da od početnika praviš urednike. To ne ide.
Lično, ovde sam jer hoću da podržim ideju voskrsnuća radionice, ništa više. Niti mislim da se ovde duže zadržavam. Da, nešto ću reći o pričama, načepiti nekoliko kurijih očiju kao što to lepo domaće vaspitanje nalaže, ali i dalje ne vidim zašto bi se neko mnogo osvrtao kad je do mog mišljenja. Čime sam to zavredio pažnju? Čime si ti? Jbg.

Scallope, sjaši. Ćušnuću te.

scallop

Quote from: pokojni Steva on 25-01-2015, 22:34:40

Znači ništa o par krugova po ataru? Pa, ritaj se, onako epski.

D.S.B.

Ovaj Steva, ne može da ti ne nedostaje  :mrgreen:

pokojni Steva

Quote from: scallop on 25-01-2015, 22:42:49
Quote from: pokojni Steva on 25-01-2015, 22:34:40

Znači ništa o par krugova po ataru? Pa, ritaj se, onako epski.

Laku noć Radmilo.

scallop

Misliću na tebe dok tonem u san.  xremyb

pokojni Steva

Hrundi V. Bakshi

Nisam zadovoljan pročitanim. Jedan bi autor, to se opet potvrdilo, trebalo što pre da se javi psihologu i porazgovara u vezi određenih svojih skrivenih želja. :)

Uopšteno, mislim da pričama fali dramski zaplet, koji je trebalo da nastupi nakon saznanja da navedene adrese/broja nema, što bi, opet, trebalo da izazove neke posledice, da stvori neki zaplet u samoj priči, Ovako, većina prostora potrošila se na to kako će se protagonista dogegati do date mu adrese, sa nepotrebnim osvrtima na njegova ljubavna, socijalna i ina stanja.

U tome je moja razočaranost, na idejnom planu priče su tanke, nezanimljive.

Stipan

Da se javi psihologu? Tog smesta treba odstraniti odavde!

Boban

Da li ima nekog na ovom forumu kome psihijatar ne bi pomogao?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Kimura

Što da ide kod psihologa kad može lepo da razgovara sa nama, koji ga možda nećemo ''razumeti'', ali ga sigurno nećemo ni ''lečiti''?

Stipan

Ti razgovori do psihijatra i vode...

D.S.B.

дејан

повремено је добро одговорити на тему.
ово ће бити последњи пут да 'хвалим' причу(е) која(е) не одговара(ју) теми без обзира на квалитет написаног.
...barcode never lies
FLA

scallop

Ja nisam video priču koja ne odgovara temi. Mogu za svaku da obrazložim da postoji nepostojeći broj. Čak mi je smetalo kad se broj uturao kao da time rešavamo problem.

дејан

ја јесам, и то не једну
...barcode never lies
FLA