• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Preporuke za igre za Pentium iii

Started by divča, 26-01-2015, 16:00:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

divča

Sklopio sam laptop od delova koji su se vukli po kutijama, za jednog klinca (9 godina), pa bi trebalo i neke igre da mu instaliram, pošto nema pristup Internetu. Budući da igre skoro uopšte ne igram, šta biste preporučili za ovaj uzrast i za sledeću konfiguraciju:
CPU: Pentium III-M 1,13 GHz
Grafika: 16 MB
RAM: 512 MB
IBM T23 je, inače, u pitanju.

Fala unapred  :)
And every life became
A brilliant breaking of the bank,
A quite unlosable game.

Meho Krljic

Pa, zavisi šta voli, jelte...

Ali neka bezbedna preporuka su platformske igre poput Gex, ili Rayman (mada GoG tvrdi da ti treba 1.8 GHz CPu da bi ih pokrenuo, ja bih ipak probao jer sam ubeđen da je ovo radilo i na konfiguracijama ispod jednog gigaherca), ili Oddworld: Abe's Odyssey,  ili apstraktniji šuteri poput MDK ili Descent.

Pa sad vidi... Mislim, malo ćeš da se cimaš da to istorentuješ...

дејан

Commandos 3, Age of Empires III и експаснзије The Asian Dynasties, The WarChiefs, Rainbow Six,The Quest, Sam & Max games,Counter-Strike: Condition Zero,Counter-Strike: Source, Command & Conquer: Generals

на овом сајту има база игара за пентијум иии
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Da, ali pola njih neće raditi na XP-u ili nekom sistemu novijem od XP-a koji mu je, pretpostavka je, Divča instalirao. Zato sam linkovao GoG verzije igara jer one sigurno rade na novijim OS-ovima.

Albedo 0

ajd jedno usputno pitanje, grafička od 16 mega može to da pokrene?

Meho Krljic

Ja ne smem da garantujem, ali u načelu trebalo bi da može. Voodoo 3 je imala maksimalno 16 MB RAMa a ona je mogla sve ovo da tera.

divča

Hvala svima, juče sam na Demonoidu našao pet paketa igara sa GoG-a, sve skinuto.
XP sam instalirao, razmišljam da li da instaliram dual boot sa Puppy Arcade, ali kompjuter mu šaljem, pa ne znam da li će sam da se snađe da pokreće igre iz emulatora.
Koliko vidim, dosta igara i na GoG-u se oslanja na DOSBox, pretpostavljam da se automatski instalira.
And every life became
A quite unlosable game.

Meho Krljic

Da, sve DOS igre su bandlovane sa DOSBOXom koji se instalira zajedno sa igrom, bez pitanja, i radi automatski sa nekakvim, trebalo bi optimalnim podešavanjima. Naravno, koliko će devetogodišnjak da se snalazi sa arhaičnim interfejsima u samim igrama je pitanje, ali opet, oni su svakako snalažljiviji i intuitivniji od nas...

divča

I ja računam na to, iako mislim da nije imao mnogo dodira sa računarima...
And every life became
A quite unlosable game.

Meho Krljic

Kraj detinjstva će, dakle, nastupiti uz zvuke igranja Quakea... Dobro, nije ni to loše  :-| :-| :-| :-| :-|

ALEKSIJE D.

Taman za tj uzrast:Komanči - voziš helikopter.

Meho Krljic

Ahhh

http://youtu.be/8F_nUbcIdWA

Mada je ta igra iz 1992. dakle, Pentium III bi trebalo da je POJEDE  :-| :-| :-| :-| :-|

ALEKSIJE D.

To je to. Kad te spopadnu drugi helikopteri ili juriš tenkove a goriva nema... Ni raketa... A tuđi ti helikopteri zvrje iza leđa... U svakom slučaju ima i emulator, pa mož i jači komp da tera. To je išlo nešto i za keca, čini mi se...

ALEKSIJE D.

Dungeon Master Nexus
Chaos Strikes Back
Ovo tera garant a izluđivalo me samo tako.

Meho Krljic

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

divča

Quote from: Pizzobatto on 26-01-2015, 19:59:03
Upropastićete dijete! 8)
Da znaš da bi i etičko-pedagoški momenat trebalo da uzmem u obzir...

Quote from: tomat on 26-01-2015, 20:30:41
https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games
Ahh, Archive.org, moj omiljeni sajt -- hvala Tomate!
Hvala i svima ostalima, naravno.
Računar se isporučuje sutra, tako da šta večeras instaliram, to je.
And every life became
A quite unlosable game.

ALEKSIJE D.

Javi kako tera nesto od predlozenog. Pade mi na pamet igrica (demo sasvim dovoljan) A.R.S.E.N.A.L Nije fuzbal - tenkovske strategije. Ima i aviona, brodova, raketnih sistema....

Perin

Arcanum - tona zabave, to jest....MNOGO dana, sati zabave. To je preporuka od mene :)

Father Jape

Pola vas je zaboravilo da se ovde radi o detencetu od 9 godina. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Karl Rosman

U pravu si Jape, ovo su previse jednostavne igrice za njega. A tek sto ce da ga zezaju u skoli za GTA 3+  i CS da ne pricamo...

Jedino sto moze je da konkurise za najmladjeg hipstera na Balkanu. Mukica.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ugly MF

Serijal Monkey Island...Grim Fandango...Ste sigurni da nemoze Warcraft 3?

ALEKSIJE D.

divča, prijatelju, ćera li ta tvoja mašina išta od predloženog?

Meho Krljic

Ma ko zna, vdiš da je instalirao i odma poslao kompjuter krajnjem korisniku. A dete ko dete, verovatno se prvo igra kutijom u kojoj je mašina stigla   :lol: :lol: :lol:

ALEKSIJE D.

Ako ga nije spalila struja, daleko bilo...

divča

Poslao pre par dana, instalirao sam dosta toga što ste predložili, nisam imao mnogo vremena za detaljno testiranje, na kraju sam morao opet malo da petljam oko hardvera, starudija je to -- mada, uglavnom sve radi. Hvala svima još jednom.
Dodao sam i par vanila stvari što sam sam znao -- tipa Super Mario i Super Tux :)
I neki edukativno-zabavni program.
Sad mislim da je trebalo da instaliram taj Puppy Arcade ili PicarOS Diego, najbolji dečji OS, ovako na XP bilo je kao da dovlačim arkadne mašine u neku ogromnu napuštenu poslovnu zgradu...
And every life became
A quite unlosable game.

tomat

Quote from: Meho Krljic on 31-01-2015, 13:51:24
Ma ko zna, vdiš da je instalirao i odma poslao kompjuter krajnjem korisniku. A dete ko mačka, verovatno se prvo igra kutijom u kojoj je mašina stigla   :lol: :lol: :lol:

ispravljeno!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.