• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 52 - februar 2015 - ZADATAK

Started by Boban, 01-02-2015, 23:01:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

slobodno daj i manje nego što možeš ako si nameran da nas zajebavaš...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

saturnica

ili nešto nisam u toku ili nemam pojma o čemu se tu radi, ali zbog čega ste se zapravo svi okomili na Linkina? koji je njegov grijeh?

scallop

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Linkin

Quote from: Boban on 19-02-2015, 15:00:04
slobodno daj i manje nego što možeš ako si nameran da nas zajebavaš...

Misliš, da li će moja priča biti satira odnosa na forumu kroz temu rasizma, ili nešto u sličnom tonu?

Mogu odmah da te u tome razuverim: neće. Ne bih trošio ni svoje, a ni vaše vreme na takve stvari. Moja priča biće vrlo vrlo ozbiljan SF, nevezan za bilo šta i bilo koga, sem za temu.  :)

saturnica

Quote from: scallop on 19-02-2015, 15:08:07
Ispovjedi ga pa će ti reći.
meni se čini da je on napisao priču za ovaj krug. eto, već je u pokori, a ispovjedio se nije....

Albedo 0

mense čini da je on klasična seljačina, koja misli da se petlja u to kakav je stav, ili ne daj bože kakva su osjećanja Bobana prema D.

to se ne tiče nikoga sem Bobana i D.

i seljačina

EDIT: na stranu to što on pričao nečemu kao da je pet godina tu

pokojni Steva

Quote from: saturnica on 19-02-2015, 15:06:23
ili nešto nisam u toku ili nemam pojma o čemu se tu radi, ali zbog čega ste se zapravo svi okomili na Linkina? koji je njegov grijeh?

Zato što je "to" D. kad je na banovanju ili joj se učini da je pametnije da postuje s viršlom u gaćama. Zar je to toliko teško za provaliti?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

saturnica

zapravo, to se ovdje svakoga tiče. upravo o tim nježnim osjećanjima koja su stalno u previranju, ovise sva forumska događanja na sagiti. nego... što se tiče Linkina. moguće je da je seljačina, moguće da je još i gore od toga, ali opet moguće je i da čovjek samo dobro piše. to mi se trenutno čini najbitnijim. pa da pričekamo sa sudom, prije nego podignemo kamen i zviznemo ga u tintaru...

EDIT: ovo je trebalo biti pod Pizzovim postom.

saturnica

Quote from: pokojni Steva Mažuranić on 19-02-2015, 15:32:14
Quote from: saturnica on 19-02-2015, 15:06:23

Zato što je "to" D. kad je na banovanju ili joj se učini da je pametnije da postuje s viršlom u gaćama. Zar je to toliko teško za provaliti?
ne bih se složila. no, moguće je da i griješim...

Kimura

saturnica

Quote from: kimura on 19-02-2015, 15:41:56
Kad stignu priče kazaće se samo.
e, pa taman da ću to napisati...

Meho Krljic

Ja se zaista izvinjavam što se mešam gde mi nije mesto ali možda je potrebno naglasiti: Linkin NARAVNO nije D. I besmisleno je da ta teorija uopšte ovde kruži kao da je plauzibilna.

Linkin

Ja se samo nadam da će i mojoj priči biti obraćeno bar onoliko pažnje koliko i mom liku i delu.

Priča je samo mojih ruku delo, a moja reputacija na ovom forumu je delo plodne mašte prevelikog broja ljudi da bi ovde bili svi pomenuti.

Tako da se unapred izvinjavam što ću ih, kao i uglavnom, sve listom izignorisati.  :(

Albedo 0

ne ovise bre, briga mene šta Boban misli o D.
samo me interesuje šta će da radi
dakle spoljašnje djelovanje, ne unutrašnja osjećanja

saturnica

Quote from: Pizzobatto on 19-02-2015, 15:52:03
ne ovise bre, briga mene šta Boban misli o D.
samo me interesuje šta će da radi
dakle spoljašnje djelovanje, ne unutrašnja osjećanja

nije ni mene briga što Boban misli o D. pričali smo što osjeća... to se i te kako odražava na forumska zbivanja.

Stipan

Linkin definitivno nije D., ali čisto sumnjam da je toliko naivan kakvim se predstavlja.

Dakle, nagradno pitanje glasi: Who the fuck is Linkin Uroborni?

Stipan

Quote from: saturnica on 19-02-2015, 15:57:16
nije ni mene briga što Boban misli o D. pričali smo što osjeća...

Pa? Šta ste zaključili? Kakve Boban osećaje gaji spram D.?

scallop

Pošto se i Meho javio čorba je kompletna.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Linkin

Quote from: Stipan on 19-02-2015, 15:58:46
Dakle, nagradno pitanje glasi: Who the fuck is Linkin Uroborni?

Stipane, taj odgovor je lako dati.

Pravo pitanje je da li nagrada vredi davanja odgovora? Licitacija može da počne.  8-)

Džek

Dobar komad ovoga bi komotno da se ofikari i turi na deponiju. I ono moje o prostitutkama, zglajzala tema na tu (rado viđenu) stranu. Ponadao sam se zdravo lepoj diskusiji o rasizmu koju Kimura 'nako šeretski i spontano izazva, taman fino pred priče, ali mrka kapa od toga. Strašna je ta tmina u kojoj neku umovi lutaju.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Boban

biće tureno, samo da se ljudi izduvaju, da ih ne prekidam u sred čega god.

Josephine

Quote from: Linkin Uroborni on 19-02-2015, 14:01:22
Ma, istina o D. je mnogo jednostavnija: ona samo još uvek ne shvata da je ono što ona doživljava za "istinu" zapravo samo njeno viđenje stvarnosti.

Svako gradi svoju realnost.

Quote from: kimura on 19-02-2015, 11:52:50.
D. se ponaša kao one kavgadžije picopevci što se potuku u svakoj kafani.

Ah, kimurice. Patrijarhalna zenice. Nemam nista protiv, ali ne upisuj mi stereotipe. Realno, tvoja izjava o Romkinjama je ultimativno iritantna i sebicna i zato sam se javila. Ko, bre, jos, pri zdravoj pameti, NE VIDI koliko su Romkinje u Srbiji u ocajnom polozaju? Dvostruko, trostruko diskriminisane? Upravo ta produbljena percepcija zivota, empatija, uvid u dublje slojeve zivota - to je ono sto nam nedostaje na radionici. Sveli smo se na "like" fejsbuk filozofiju. I ajde sto je tako, nego se, kao kimura, foliramo da je to duboka filozofija, a zapravo je samo idiotluk i neobrazovanje. Nemar i nemoral. Neeticnost i sebicluk. Ne kazem da je kimura takva, samo kazem da mi se ne dopada ono kako i sta govori. Mozda je samo nasela. Verovatno je samo nasela. Volela bih da je tako.

Quote from: Boban on 19-02-2015, 10:17:41
svako budala za sebe,

Da prevedem: Boban zeli da kaze da ste i vi budala, scallope. Za sebe. Kao i svi mi ostali. Ravnopravni smo i ne umisljajte da ste bolji od drugih.

Quote from: Boban on 19-02-2015, 11:11:11
D. jer ona veruje da je rasizam muškaraca prema ženama najjači postojeći. Ok, dal je to za nas uopšte rasizam ili polna podvojenost, ali očigledno je to uzburkalo njenu ionako nestabilnu dušu. Sad vidim da će ona iskoristiti ovu temu da dodatno drobi o svojim uverenjima

To se zove sovinizam, a ne rasizam i ne pada mi na pamet da pisem o musko-zenskim odnosima na temu o rasizmu.

Finally, nemam pojma ko je Linkin. bobane, ako uporedis IP adrese i lokacije, ja sam na onoj koja ti se prikazuje (samo nemoj da je otkrijes svima, molicu fino). Ne znam gde je Linkin, ali sigurno nije ovde gde sam ja.

Josephine

Quote from: Boban on 19-02-2015, 10:48:58
Za D. je udaja za muškarca, rađanje dece i takav zajednički život izdaja slobode kojoj teži, a za neke žene to je kompletno ostvarenje sebe.

Ne znam sto se zalis? Ti si ozenjen, zauzet i nikada me nisi zaprosio, te nemas ni pravo da budes posesivan (a ja mnogo mrzim kada je neko posesivan, a nedostupan) niti da sudis o tome kako bih ja reagovala na prosnju, udaju i brak. Bice jednom, neko, ali nece biti plavusan jer se nije kultivisao. :)

Kimura

Moja ''izjava'' nije bila o Romkinjama uopšte, govorila sam o kupcima izvesnih usluga, čistuncima.
Al' ti gledaš samo iz svoje perspektive, vidiš koliko vidiš i više ti i ne tereba.

Mene, zapravo, najviše pogađa podatak da ljudi koji se odluče na usvajanje ne žele romsku decu. Jedan poznanik mi je to čak rasnoteorijski obrazložio: to su deca čiji su preci u pet generacija lopovi, kurve i prosjaci!

Savajat Erp

Quote from: scallop on 19-02-2015, 11:45:01
Još jedna pogrešna procena. Samo što niko nije dreknuo: "Catfight!"

Мало је фалило, о, да, врло мало је фалило... :)

Quote from: D. on 19-02-2015, 18:41:56

Realno, tvoja izjava o Romkinjama je ultimativno iritantna i sebicna i zato sam se javila. Ko, bre, jos, pri zdravoj pameti, NE VIDI koliko su Romkinje u Srbiji u ocajnom polozaju? Dvostruko, trostruko diskriminisane?

Не бих да се мешам, а ни да идем сад и претурам уназад шта је тачно ко рекао (планирам да забацим телесину на кауч и читам нешто), али зар се није та фамозна Кимурина изјава односила на сујеверје да ако неко "буде" са Циганком имаће 7 година среће или тако нешто? :)

Ах, damn, не да ми се да испаднем паметан, па то ти је! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Kimura

Bre, Savajate! Idi čitaj nešto pametnije!

Džek

Poslao sam pokušaj (mejlom, da bude zabeleženo, ne verujem mejlovima od kada mi se nešto uvuklo tamo pa spamovalo pola mejl liste) i fino se osećam zbog toga, rendao sam je danima a nikako dorendao. Nikad i ne bih. Nadam se da će biti dosta priča i da će se priča svoditi na priče a ne na jodlovanje tipa  "Miki Miki, moj ti je ovoliki"

Stipan

Vreme ističe... Ko nije poslao, ima još malo vremena da odradi pos'o...

Boban

Opet 13 priča... izgleda da ne možemo ni gore ni dole... verovatno sve to okačim tokom noći.

D.S.B.

Džek

I da nije petak... mada, ne bih da dajem ideje; izletelo mi, prevarilo me...

Boban

Evo naslova 13 priča.
Ima li da neko nedostaje, pošto neki koji su obećali nisu dali priču, pa da vidimo da li je do tehničkih smetnji u slanju ili je u pitanju prpa neposredno pred start.

ANOMALIJA
BAJKA O SMRADOVIMA
BOLJOM STAZOM
ČISTA NACIJA
DŽUNGALEH
LAŽOVI, LOPOVI I PREVARENI
LOS CAPRICHOS
MEMORIJAL KRALJA PETRA POBEDNIKA
NAKAZA U LJUSCI ORAHA
NEŠTO ISPOD SRCA
OTKRIĆE
ZA ŠANKOM
ZATO, SVET JE SADA NAŠ

Josephine

Nisam uspela da završim priču. Precenila sam svoje mogućnosti da upravljam slobodnim vremenom.

Pročitaću priče jer me tema veoma zanima.

Uživajte. :)

pokojni Steva

D., ja nisam upoznao gnusnije stvorenje od tebe. Tačnije od tebe i Bobana, jer ste zajedno u svemu ovome.

Albedo 0

nije Boban kriv, ona samo ima njegove slike sa Kačavendom, i on je primoran da, jelte, izvršava naređenja 8-)

Boban

Evo, dok čekate da napravim pojedinačne fajlove i listu za glasanje, ovde imate sve priče u jednom fajlu, kao PDF i kao WORD:

www.znaksagite.com/D/2015/52

Josephine

Quote from: pokojni Steva Mažuranić on 24-02-2015, 01:55:23
D., ja nisam upoznao gnusnije stvorenje od tebe. Tačnije od tebe i Bobana, jer ste zajedno u svemu ovome.

Možda bi jednom mogao da prestaneš da misliš isključivo iz svoje perspektive i da se ubaciš u tuđu. Nisu svi podli i nije svako lopov. Jednostavno sam se preselila, selidba je bila zahtevnija nego što sam mislila i nisam stigla da završim priču. Postovaću je van radionice.

Kimura

Ima i ovo:

Quote from: D. on 05-02-2015, 22:47:39
Ne pada mi na pamet. Napisala sam priču i učestvujem. :)

Kimura

Quote from: D. on 24-02-2015, 08:40:26
Quote from: pokojni Steva Mažuranić on 24-02-2015, 01:55:23

Nisu svi podli i nije svako lopov.

Al' što neki lažuuu!

Josephine

Ovo se zove spamovanje, kimura. Sve je moglo u jednom postu da se napise.

Ako ces da me napadas, moraces to inteligentnije. Ovo je jednostavno nedostojno odgovora. Ipak, evo: to sto sam pricu napisala ne znaci da sam je zavrsila.

Nadam se da ti svoju jesi. Videcemo kada je procitamo.

Kimura

Ne želim da te napadam.
A i kad bih želela, ne bih morala.
Javi kad budeš napisala.
(Samo ako želiš, naravno.)

xrofl

Josephine

Napisana prica ne mora da bude gotova prica.

Kimura

Lepo je što ceniš ovu Radionicu. Bar ponekad.

Josephine

O, duso, ti nisi bila ni u najavi dok smo mi pisali i radili ovde. Cuti i uci.

Kimura

Ma, ja sam već sve naučila, ali mi učenje nije gotovo.
xrofl xrofl xrofl

Джон Рейнольдс

Хеј, па овде постоји и важно наравоученије: ако не лажеш, неће моћи да те ухвате у лажи!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Boban

meni samo nije jasno zašto ljudi koji ne šalju priče i ne komentarišu napisano zagađuju ovaj prostor...

pokojni Steva

Quote from: Boban on 24-02-2015, 13:07:05
meni samo nije jasno zašto ljudi koji ne šalju priče i ne komentarišu napisano zagađuju ovaj prostor...

Zato što si dozvolio D. da se opet rasprostire radionicom svojim osvedočenim miomirisom. Ona na radionici = zagađivanje, njeno i svih ostalih a zainteresovanih da je najure s ove planete.
Rekla je da je napisala priču i da će učestvovati, zbog nje sam obećao da ću bojkotovati radionicu. U smislu učestvovanja. Sad jede govna na isti nadotupav način k'o i njen pandan Gulče. Pa zajebi više...

Stipan

Koga uopšte zanima ko bojkotuje, a ko ne bojkotuje Radionicu?
Učestvujte ili nemojte učestvovati, ko vas jebe, pa bi ipak bilo lepo da od sopstvene nesposobnosti da napišete priču ne pravite srcedrapajuću predstavu.