• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Shattered Sea by Joe Abercrombie

Started by Nightflier, 04-02-2015, 16:25:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Nightflier

Half a King (Shattered Sea, Book 1) by Joe Abercrombie

A classic coming-of-age tale set in a vivid and richly-imagined world from Sunday Times bestselling author Joe Abercrombie.
'Grabbed me from page one and refused to let go' GEORGE R.R. MARTIN
Betrayed by his family and left for dead, Prince Yarvi, reluctant heir to a divided kingdom, has vowed to reclaim a throne he never wanted.
But first he must survive cruelty, chains and the bitter waters of the Shattered Sea itself – all with only one good hand. Born a weakling in the eyes of a hard, cold world, he cannot grip a shield or swing an axe, so has sharpened his mind to a deadly edge.
Gathering a strange fellowship of the outcast, he finds they can help him more than any noble could. Even so, Yarvi's path may end as it began – in twists, traps and tragedy

Half the World (Shattered Sea, Book 2) by Joe Abercrombie

Grabbed me and refused to let go' George R.R. MartinSOMETIMES A GIRL IS TOUCHED BY MOTHER WAR
Thorn is such a girl. Desperate to avenge her dead father, she lives to fight. But she has been named murderer by the very man who trained her to kill.
SOMETIMES A WOMAN BECOMES A WARRIOR
Fate traps her in the schemes – and on the ship – of the deep-cunning minister Father Yarvi. Crossing half the world to find allies against the ruthless High King, she learns harsh lessons of blood and deceit.
SOMETIMES A WARRIOR BECOMES A WEAPON
Beside her on her gruelling journey is Brand, a young warrior who hates to kill. A failure in his eyes and hers, he has one chance at redemption.
AND WEAPONS ARE MADE FOR ONE PURPOSE
Will Thorn forever be a tool in the hands of the powerful or can she carve her own path? Is there a place beyond legend for a woman with a blade?
Radi se od marta...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Nightflier

Poslednja knjiga ove trilogije trebalo bi da izađe u julu, što znači da je sasvim izvesno da ću do jeseni prevesti čitavu trilogiju i da će je Laguna izbaciti najkasnije do sledećeg proleća.

HALF A WAR by Joe Abercrombie

>From the New York Times bestselling author of Red Country comes Half a War, the final book in a stirring new epic fantasy trilogy following Half a King (7/14) and Half the World (2/15). A blockbuster breakout that will appeal to fans of George R. R. Martin, Patrick Rothfuss, and Scott Lynch.
Yarvi is the unlikely heir to the throne—a clever, thoughtful boy with a crippled hand who feels out of place in a violent, Viking-like society. Thorn is a young girl, determined to follow in the footsteps of her dead father and become a famous warrior, whatever it takes. Now Yarvi has avenged the murder of his father, and sets out on an epic journey with Thorn that will embroil his kingdom in all-out war.
First 666

neomedjeni

Za prevod ti verujem, ali da će Laguna da izbaci tri knjige za nešto više od godinu dana... Nije da ne bih voleo, ali to se sa fantastikom neće desiti.

Nightflier

Znaš kako, ovo su knjige manjeg obima. Sve tri zajedno su kao "Reči blistavosti" ili "Strah mudroga". Nema poente odugovlačiti sa objavljivanjem. Pod pretpostavkom da budem zdrav (pošto nikako da otresem grip koji me već duže od mesec dana muči), prevodiću ritmom od jedne mesečno. Moja lektorka završava (makar moje) prevode za nedelju dana. Ne verujem ni da će u korekturi biti nešto mnogo više posla. A računam da preko leta štamparija neće biti preterano zauzeta (mada možda grešim, pošto ne znam kako taj deo posla funkcioniše), tako da je sasvim logično da do Sajma budu prva dva, a treći pred NG.
First 666

neomedjeni

Okej, to zvuči... dostižnije. Neću plakati ako se pokaže da sam pogrešio.

Nightflier

Ona prva svakako neće biti kod nas, pošto je rađena za kolekcionarsko izdanje. Pretpostavljam da će naslovnice biti neki proizvod domaće radinosti, kao što je bio slučaj sa romanima iz "Prvog zakona".
First 666

Nightflier

Od danas kreće rad na Half a King.
First 666

neomedjeni

Budi prljav. Budi lascivan. Budi Aberkrombi!  :lol:

Nightflier

First 666

Nightflier

Princess Skara has seen all she loved made blood and ashes. She is left with only words. But the right words can be as deadly as any blade. She must conquer her fears and sharpen her wits to a lethal edge if she is to reclaim her birthright.
The deep-cunning Father Yarvi has walked a long road from crippled slave to king's minister. He has made allies of old foes and stitched together an uneasy peace. But now the ruthless Grandmother Wexen has raised the greatest army since the elves made war on God, and put Bright Yilling at its head—a man who worships no god but Death.
Some—like Thorn Bathu and the sword-bearer Raith—are born to fight, perhaps to die. Others—like Brand the smith and Koll the wood-carver—would rather stand in the light. But when Mother War spreads her iron wings, she may cast the whole Shattered Sea into darkness.
First 666

neomedjeni

Quote from: Nightflier on 20-04-2015, 22:36:02
Akhm. Ovo je YA trilogija :)

Utoliko bolje. Svi znamo da mladi u tom osetljivom dobu zapravo ne žele da čitaju Dečake Pavlove ulice, već Henrija Milera.  :evil:

Nightflier

First 666

Nightflier

Jedak vetar je duvao one noći kada je Jarvi saznao da je kralj. Makar pola kralja.
Tragajući vetar, kako ga Getlanđani zovu, jer pronalazi svaki procep i ključaonicu, unoseći u svako boravište jeku mrtve studeni Majke Mora, ma koliko vatre bile naložene ili ljudi pribijeni jedni uz druge.
Drmao je kapke na uzanim prozorima odaja majke Gundring, a čak su se i železom okovana vrata tresla u dovratku. Rugao se plamenovima u ognjištu, koji su od besa cičali i palacali, bacajući grabljive senke obešenog suvog bilja ali i treperavu svetlost na jedan koren koji je majka Gundring držala čvornovatim prstima.
First 666

neomedjeni

Dobro bre, i ako je omaž Džordanu, prećera ga.  :lol:

Nightflier

First 666

neomedjeni

Vidi se da si oguglao.  :lol:  Koliko si, uopšte, preveo knjiga od tih četrnaest? Barem polovinu?

Nightflier

First 666

Nightflier

Za razliku od Sandersona, Aberkrombi lično & personalno odgovara na mejlove - i to u roku od sat vremena.
First 666

neomedjeni

Dakle, voleli njegovo pisanje ili ne - čovek je faca.  xjap

Nightflier

Oh, veoma mi se dopada Shattered Sea. Jeste da je prvi roman u priličnoj meri predvidljiv, ali je napisan veoma pitko, zabavno, pa na trenutke i bajkovito. Sličnosti sa Markom Lorensom ima previše za moj ukus, ali možda će to biti odskočna daska da se i Lorens objavi kod nas. Što se mene tiče, Half a King je 5/5
First 666

neomedjeni

Sve dok to ne pređe na teren telesnosti, meni odgovara.  :lol:

Nightflier

Drugi nastavak trilogije je fenomenalan. Nisam čitao Red Country, ali sa tim izuzetkom - najbolje što je Aberkrombi napisao.
First 666

neomedjeni

Kako ide prevođenje prve knjige? Imaš neku ideju kad bismo mogli otprilike da očekujemo njeno domaće izdanje?

Nightflier

Trenutno sam negde oko 15% gotov. Nadam se da će u narednih mesec dana završiti i nju i "Peti talas" za UR.
First 666

neomedjeni

Nightflier

,,A šta je sa pravdom?" Starateljka se namršti na pokrivena tela, dok su joj mišići igrali na obrazima obrijane glave. ,,Sebri su gladni osvete."
Gorm napući usne u ispusti zvuk nalik na prdež. ,,Sebarsko je da budu gladni."
- "Pola kralja", Džo Aberkrombi.
First 666

Nightflier

Prilično sam zadovoljan završetkom trilogije. Možda je za dlaku slabiji od prethodne dve knjige, ali mi je cela trilogija za dva koplja bolja od prve tri knjige iz sveta First Law. 5/5
First 666

neomedjeni

Nema vesti o puštanju prve knjige s lanca iz štamparije?

Dođavola, ovo će mi biti prvi odmor na koji neću nositi neku taze epiku za ubijanje vremena.

Nightflier

Quote from: neomedjeni on 20-07-2015, 14:32:30
Nema vesti o puštanju prve knjige s lanca iz štamparije?

Dođavola, ovo će mi biti prvi odmor na koji neću nositi neku taze epiku za ubijanje vremena.

Pitanje je kada će i ići u štampu. Još nisu stigli ni materijali za prevod. (Naravno, ja sam prevodio iz svoje knjige, ali svejedno...) Iskreno, ne verujem da će bilo šta biti pre Sajma. Sa druge strane, predviđeno je da knjige kod nas budu objavljivane u razmacima od po tri meseca, pa se makar neće dugo čekati.
First 666

neomedjeni

Dobro, eto mi prilike da konačno obnovim ruske klasike.  xdrinka

Nightflier

Quote from: neomedjeni on 20-07-2015, 14:54:21
Dobro, eto mi prilike da konačno obnovim ruske klasike.  xdrinka

Hm, ili da overiš na primer Roberta Loua, kao pripremu za "Skrhano more"? :D
First 666

neomedjeni

Stazu kitova? Iskreno, nije me privukao opis knjige, ali inače iz nekog razloga mi istorijska fantastika nije nešto draga. Ne znam zašto, ali me jednostavno takva dela ne privlače.

Iščeprkaću nešto među nepočitanim starinama. Nisam pročitao poslednji deo Sabrijela, pa možda to uzmem, ili ovu domaćicu koju je nedavno ničim izazvan objavio Boban. Vrata sumraka.

Nightflier

Quote from: neomedjeni on 20-07-2015, 15:06:06
Stazu kitova? Iskreno, nije me privukao opis knjige, ali inače iz nekog razloga mi istorijska fantastika nije nešto draga. Ne znam zašto, ali me jednostavno takva dela ne privlače.

Iščeprkaću nešto među nepočitanim starinama. Nisam pročitao poslednji deo Sabrijela, pa možda to uzmem, ili ovu domaćicu koju je nedavno ničim izazvan objavio Boban. Vrata sumraka.

Ako sam dobro shvatio, ovo je straight-up istorijski roman. Eno mi ga već neko vreme na hrpi za čitanje, ali ne postizava se...
First 666

neomedjeni

Hmmmm, ostalo mi je negde u glavi da postoji neki fantazijski motiv, tipa traga se za nekim magijskim predmetom, ali možda grešim. Ima sigurno godina i po ili čak više kako je knjiga izašla.

Nightflier

Da, da. Verovatno i više, pošto je objavljen i drugi deo.
First 666

Nightflier

First 666

Nightflier

Očekujte prvi naslov u trilogiji krajem godine. Između objavljivanja će biti najmanji mogući razmak.
First 666

_zoka

"Pola kralja" sam čitao u Algoritmovom izdanju. Interesantno, dinamično, zer'cu predvidivo. Radujem se nastavcima :)

Nightflier

Hrvati nisu radili dalje?

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk

First 666

_zoka

Još uvijek ne iako je "Pola kralja" izašlo još 2014. godine.

Nightflier

Pretpostavljam da im se nije prodavalo. Laguna namerava, koliko ja znam, da sve tri knjige objavi ove zime ili predstojećeg proleća.
First 666

Nightflier

Danas preveo (malo slobodnije) blurb za "Pola kralja":

Porodica ga je izdala i ostavila, misleći da je mrtav. Kraljević Jarvi, nevoljni naslednik razjedinjenog kraljevstva zavetovao se da će povratiti presto koji nikada nije ni želeo.

Ali najpre mora da preživi okrutnost, okove i opore vode Skrhanog mora - i sve to samo sa jednom zdravom šakom. U očima opakog i studenog sveta rođen kao slabić, on ne može da stegne štit ili zamahne bradvom, pa je stoga izbrusio um i pretvorio ga u smrtonosnu oštricu.

Okupljajući s koca i konopca bratiju izgnanika i otpadnika, on otkriva da mu oni mogu biti od veće pomoći od svakog velmože. No, Jarvijev put možda se okonča kako je i otpočeo - obrtima, obmanama i očajem...
First 666

Nightflier

Ne znam u kolikom je tiražu štampan "Pola kralja", ali u Laguni mi kažu da se već nadaju da će biti reprinta. :D
First 666

_zoka

Nightflier

Ne znam tačno, ali pretpostavljam da će trilogija biti kompletirana pre Sajma.
First 666

_zoka

Nightflier

Uz napomenu da je svakako bolje kupovati knjige kako izlaze umesto čekati, jer čekanje demotiviše izdavača da objavljuje nastavke. Naravno, u ovom slučaju sva tri su već prevedena, ali je to zgodno pravilo koje valja imati na umu ako hoćemo da se objavljuje više knjiga određene sorte - kupite ih čim možete. :)
First 666

_zoka

Tako i praktikujem. Još kad bi izdavači shvatili da razvlačenjem demotivišu kupce svima bi nam bilo bolje :)

Nightflier

Istini za volju, nemam objašnjenje zašto već nije objavljen drugi deo. Jedina pretpostavka koju mogu da iznesem jeste da su lektori zauzeti. Kod nas ima relativno malo dobrih lektora, a još manje dobrih lektora koji hoće da se bakću s fantastikom, koja nosi svoje izazove.
First 666