• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Heroji

Started by otaku, 20-03-2004, 16:38:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

otaku

Nedavno sam u Zabavniku naisla na pricu, istinitu, o instruktoru padobranstva koji se zrtvovao da spase jednog od ucenika. Naime, padobran ucenika nije se otvorio i, pomazuci mu do poslednjeg momenta, iako postoji pravilo da instruktor, ako dodje do problema, na odredjenoj visini od zemlje, ima pravo da napusti ucenika, da, ovak covek je u poslednjem momentu pomogao uceniku da otvori padobran, ali je bilo kasno za njega i poginuo je.
Da li vi znate ili ste culi za neke ljude koje smatrate herojima zbog necega sto su ucinili, a da zive danas, dakle da nisu istorijske licnosti ili junaci u knjigama ili fdilmovima i slicno?
Koji je vas omiljeni heroj iz fikcije i za sta ili za koga biste eventualno zrtvovali svoju kozu?
Meni je najdrazi heroj Gilgamesh...

xsantacool
Proooobaj da u glavi budes sam

Plavi Skaut

Ovako, u stvarnom zivotu sam poznavala (na zalost nije vise ziv) jednog Norvezanina planinara, koji je bio instruktor planinarenja i radio je u spasilackoj ekipi u jednom velikom skijaskom centru u Swe. Osim sto je zaista spasio nekolio zivota u planini pokusavao je da uradi sve sto je znao za djecu-tinejdzere koji su skrenuli s puta, djeca od 14 do 16, 17 god. uglavom djeca sa tezom socijalnom pricom..znam da je jedan od tih nazovimo izgubljenih djecaka postao i prvak u penjanju u Swe a i sire. Mnogima je pomogao nesebicno i samoubice je vadio iz svih mogucih i nemogucih mjesta, zadnji put, malo prije pogibije izvukao je jednog decka koji se ubio bacivsi se u jedan jako duboki saht..on je pogunuo prije 3god u saobracajnoj nesreci na putu za Francusku gdje je trebao da se penje na Alpe.
The Four Winds

Demon

Budalastina.
Evolucioni corsokak.
Takvi treba da izumru.
U prirodi opstaju najjaci i najsebicniji.
Zrtvovanje je cinvrhunske gluposti.

otaku

ne secam se da sam spomenula pitanje opstanka, ali kad si, Demonu, vec rekao, mislim da je ovaj svet podesen za male i one osrednje, tako da, ne boj se, vecina ce nas preziveti, ako te to muci :(

Tex Murphy

Quote from: "Demon"Budalastina.
Evolucioni corsokak.
Takvi treba da izumru.

Friedrich Nietzsche, please take off your mask!  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Plavi Skaut

Quote from: "Demon"Budalastina.
Evolucioni corsokak.
Takvi treba da izumru.

Meni ovo izgleda mnogo kukavicki :mrgreen:
The Four Winds

Rose Ann

Svako sudi po sebi, pa tako i otaku i demon (ja sam na otakinoj strani)
Me transmitte sursum, caledoni

johnson bronson

gonzo.

rizikuje svaki dan.

junak.

DUNADAN

je l se to "heroj" meri po life-threatening altruizmu ili po altruizmu uopste?
Two tears in a bucket, motherfuck it.

johnson bronson

gonzo ga ima skroz.

i voli pilice.

otaku

Quote from: "DUNADAN"je l se to "heroj" meri po life-threatening altruizmu ili po altruizmu uopste?

uopste, al je pozeljno da mu je glava bila u torbi...

evo, moja baka uvek prica istu stvar: kao osmogodisnjakinja ceo jedan dan je bila zatvorena u poljskom klozetu gde su je strpali partizani posto su joj pre toga drzali kundak puske pod bradom terajuci je da oda svog oca koji je saradjivao sa cetnicima. ona nije progovorila, posle su oca uhapsili, a ona i dan danas ima uslovni refleks na poljske klozete (i na komuniste...)

johnson bronson

i na kundake

mandarina

prometej

always&forever
Je ne veux pas travailler
Je ne veux pas déjeuner
Je veux seulement l'oublier
Et puis je fume

otaku

U Kuriru od prekjuce:

OSVETA KRDA
Kok's Bazar
Ljutiti divlji slonovi unistili su kolibe i rasterali stanovnistvo jednog sela na jugoistoku Bangladesa, u znak odmazde sto su lovokradice ubile mladunce iz njihovog krda, saopstili su lovocuvari.
Lovokradice su u cetvrtak, u okrugu Kok's Bazar, 300 km jugoistocno od Dake, ubile slonce i odsekle mu kljove, ispricao je lovocuvar Sjamol Mitra.
Krdo od vise od 20 zivotinja je posle ubistva krenulo u osvetu: slonovi su cupali drvece, unistili skoro 20 koliba i primorali skoro 1 000 seljaka da u bekstvu nadju spas. Neki od slonova su cuvali strazu pored ubijenog mladunceta, i rasterivali svakog coveka koji je pokusao da se priblizi, dok su drugi tuzno trubili, dodao je Mitra.
Policija je krenula u potragu za lovokradicama.