• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Radionica broj 53 - mart 2015 - ZADATAK

Started by Boban, 06-03-2015, 02:10:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Loni

Steva dakle sve prati. :) Ništa mu ne promiče.

Pored ostalog imao sam problema i s oštećenjem rožnjača.
Prekomerno zurenje u ekran.

Pre bih pred spavanje isčitao nešto u opipljivoj formi nego u elektronskoj.
Kad bude izašla zbirka najboljih priča s radionice u 2015. rado ću pročitati i izanalizirati.

pokojni Steva

Quote from: Loni on 11-03-2015, 20:37:31

Pored ostalog imao sam problema i s oštećenjem rožnjača.
Prekomerno zurenje u ekran.

Tebi je jedini izlaz da se propiješ. Evo, pomogao bih ako mogu.

https://youtu.be/remdb6G_eP4
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Loni

Pa da se, tokom ispijanja mi krvi, ogrebeš i o koje kvalitetno piće?
Kah kah  :roll:

Nema da može!

Najbolje rešenje za tvoju karijeru je da ispišeš jedan roman o vampiru, al' čisto autobiografski.

Izuzmeš termin ,,enegretski''. Ostalo nek ostane.
Narator bi bio strašan... ma kakav Cepeš.

BEST  u najavi.

Boban

možda je vreme da razmislite o kolaboraciji...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

saturnica

Loni nisi odavno napravio slikovni Sagita casopis... vrijeme je.

Linkin

Quote from: Loni on 11-03-2015, 21:48:34
Izuzmeš termin ,,enegretski''.

Loni, komp da nabaviš pod hitno.  :lol:

pokojni Steva

Quote from: Linkin Uroborni on 11-03-2015, 23:40:46
Quote from: Loni on 11-03-2015, 21:48:34
Izuzmeš termin ,,enegretski''.

Loni, komp da nabaviš pod hitno.  :lol:

Šta, osećaš se usamljen u svojoj gluposti? Mojne njega zvati, on je niža liga smarača. Imaš Pocerskog, on te je ipak pobedio.

Linkin

A tebi je to kao bitna razlika, je l? Meni jeste, jer ja sam za Pocerskog glasao. A ti, pročitao si njegovu baš koliko i moju priču. Otprilike kao ono iz Radovana: čitaš neka slova nasumična i kad dođeš do E, kažeš Edo kurca i baciš priču. Pa se trabunjaš da nema tu ni naznake glavnog lika, da sam nasumično pominja vlastita imena bez ikakvog smisla, a jednostavno blam te je da priznaš da ti to nisi ni čitao. Ono, kad čovek mora da se folira. A da te pita čovek zašto, ne bi ni znao. Blam živi.

pokojni Steva

Glupačo, blamiraš se. Ja sve čitam. I većinu toga već znam. Ne sviđa se to ni meni ali ja sam mračni oblak.

Linkin

Hajde onda iskupi se. Kako se zove moj glavni junak?

pokojni Steva

I ja magarac ulazim u raspravu s glupačom.
Sve sam ti već rekao. Čitaj.

Quote from: pokojni Steva Mažuranić on 09-03-2015, 04:11:02
Urinarni, posao neću otaljati. Vidim da voliš cipelarenje, te shodno tome, hoćemo li po stavkama?

-          pisanje u obliku ispraznog pamfleta je krunski dokaz spisateljske nemoći. Sad, ne pada mi na pamet da ti ja objašnjavam kako se skriva nakana a da ne postane tvoja priča. Da ti ne bih narušio ,,poetiku", jel' se tako kaže?
-          najviše od svega me baca u očaj kad se neko pogrešno razmeće rečima. Jer, razmetanje je umetnost i to se ne uči na fakultetu. Sad, ne pada mi na pamet da ti ja objašnjavam kako se pravilno razmeće rečima.
-          u priči je izmešano nekoliko rukopisa. Na rogobatan način, sasvim neupotrebljiv. Sad, ne pada mi na pamet da ti ja objašnjavam gde kad i kako.
-          priča nema naznaku vodećeg lika, što je čist paceraj. Sad, ne pada mi na pamet da ti ja objašnjavam šta znači vodeći lik u kratkoj priči.
-          nasumično pominjanje nekakvih vlastitih imena nema nikakav smisao u priči. Daleko bilo da kažem kako ne vidim svrhu što su ona uglavnom strana. Šta, jel' treba da guglam? Ili su ona opštepoznata? Sad, ne pada mi na pamet da ti ja objašnjavam kako bi se imena ili likovi pravilno uvodili u priču.
-          iscepkavanje rečenica na po jednu reč, uzastopno, je u rangu srednjoškolske priredbe. Znači, nije više sastav o kako je jesen stigla u naš grad nego idemo dalje, probijamo granice, idemo na igru impresija. Sad, ne pada mi na pamet da ti ja objašnjavam kako se prave te impresije od par reči.
-          priča ti je odličan primer zašto je sadašnje vreme jako teško za savladati i upotrebiti. Sad, ne pada mi na pamet da ti ja objašnjavam dubinu sadašnjeg vremena i zašto smatram da ne bi trebalo slušati one kilave i starovremešne savetodavce kad ga prepisuju k'o aspiri.

Čime si me zaista nasmejao/la, i zato ti hvala:
-          ,,Melodične reči romore pored mene i odbijaju se okolo kao meci, da bi sledećeg trenutka nestale sasvim izvan domašaja. Oči mi se sklapaju same od sebe"
-          ,,cikličnom petljom"
-          "a vrhovi nekad belih šaka postali nemački vursti"
-          "O Bože, kakav trip."
-          ,,Trebalo je da se raspita više."
-          "Prednji direkt, pa zadnji."
Ma ima toga kol'ko 'oćeš, čitavo veselje pa da se prepričava kad se okupi društvo.

SuperSynthetic

Danas sam napao nekoliko ljudi na ulici. Mislio sam da su D. Neko je cak i ludaru pozvao, ali sam uspeo da im pobegnem. Evo i sada mi je ispred vrata. Stoji u mraku. Ne znam sta da radim. Ne smem da zaspim. Znam da je tu. Cuti i slusa. Osluskuje. Mozda bi ipak najbolje bilo da zapalim celu zgradu.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

Boban

Samo napred... nadam se da ne živimo u istoj zgradi.

Linkin

Stevo, kad ti tvrdiš da vodeći lik ne postoji ni u naznakama to nije nikakva nazovi kritika mog glavnog junaka kao takvog, jer bi onda svakako postojao nekakav trag, nekakva bar i najmanja naznakica tog junaka. Ne, ti tvrdiš vrlo isključivo da vodeći lik ne postoji ni u kakvom obličju, e pa onda, izvini, samo ta izjava te apsolutno diskredituje u mojim očima. Jer je to laž samo tako. Pa u mojoj priči skoro da isključivo figurira samo taj jedan lik, koji se, btw. zove Milutin.

Ako tebi ne pada na pamet da mi objasniš tu svoju tvrdnju i eventualno ublažiš njenu kategoričnost koja čini se više šteti tebi kao kritičaru negoli meni kao autoru, pa ok, nikakav problem sa tim nemam brate. Niti ću bilo šta što ti iznosiš uzeti za ozbiljno.

SuperSynthetic

Quote from: Boban on 12-03-2015, 01:09:40
Samo napred... nadam se da ne živimo u istoj zgradi.

Mozda i zivimo. Pozovi vatrogasce za svaki slucaj. Vidis da je frka. Ja cu da skocim dole u ruzicnjak. Necu val'da da zavrsim kao ono dete debil. Bitno je da ona izgori. Vas nek spasu vatrogasci. Palim!
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

saturnica

lako za dijete debila, nego, ćale će da ti završi u gajbi...

pokojni Steva

Quote from: Linkin Ouroboros on 12-03-2015, 01:28:42
Stevo, kad ti tvrdiš da vodeći lik ne postoji ni u naznakama to nije nikakva nazovi kritika mog glavnog junaka kao takvog, jer bi onda svakako postojao nekakav trag, nekakva bar i najmanja naznakica tog junaka. Ne, ti tvrdiš vrlo isključivo da vodeći lik ne postoji ni u kakvom obličju, e pa onda, izvini, samo ta izjava te apsolutno diskredituje u mojim očima. Jer je to laž samo tako. Pa u mojoj priči skoro da isključivo figurira samo taj jedan lik, koji se, btw. zove Milutin.

Ako tebi ne pada na pamet da mi objasniš tu svoju tvrdnju i eventualno ublažiš njenu kategoričnost koja čini se više šteti tebi kao kritičaru negoli meni kao autoru, pa ok, nikakav problem sa tim nemam brate. Niti ću bilo šta što ti iznosiš uzeti za ozbiljno.

Zaozbiljno gospođice, žalim vreme straćeno na obraćanje vama. A pa pa.

Linkin

Eto, sve si shvatio. Još samo da batališ i to "gospođice" i poštediš sebe da se čitav podforum otvoreno sprda s tobom.

Stipan

Nešto ste mi se ućutali. Piše li neko nešto ili ste se svi utrtali od mogućih komentara?

Kimura

I tebi nedostaje neka frka?
Naravno da se piše.

pokojni Steva

Quote from: Stipan on 18-03-2015, 09:21:28
Nešto ste mi se ućutali. Piše li neko nešto ili ste se svi utrtali od mogućih komentara?

Komentara ili tvoje priče?

Stipan

Džek

Quote from: kimura on 19-03-2015, 11:14:02
I tebi nedostaje neka frka?
Naravno da se piše.

Lako je napisati, ali je frka dovesti to pisanje u neki prihvatljiv oblik. Još pravim frku oko svog pokušaja koji je odavno napisan. On meni "ne diraj me, opasno sam dobar" a ja njemu "Nisi i nikada nećeš biti"
"Savršen sam, ne pravi frku", vapi taj moj pokušaj u konačnoj odbrani, a ja se sažaljivo nasmešim i odgovaram "Sa'š tek videti frku" i krećem iživljavanje sa delete!

Meni je te frke dovoljno :)
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Kimura

Zato ja odavno napisane stvari ne gledam - da se ne nerviram.

Džek

Kakvo nerviranje, na kraju bude uvek kako ja hoću. U tim frkama. Pokušaj i ne zna da je tako ;)

Linkin

Quote from: Dart Džek on 21-03-2015, 01:33:51
On meni "ne diraj me, opasno sam dobar" a ja njemu "Nisi i nikada nećeš biti"

Ovaj deo zvuči poznato.  :(

Kimura

I ti meni deluješ poznato: šta ti se dogodilo sa starim imenom?

Linkin

O tome sam u celosti posvetio svoju novu priču. Ali, moraš da se nagneš nad monitor pod određenim uglom i iščitaš određene deonice određenom brzinom određeni broj puta.

Kimura

Važi. Ako uspem da pogodim deonice i ugao i brznu kojim ih valja preći, možda zaboravim na prvobitni utisak da ruganje nad tobom ima preveliku moć.

Linkin

Ma jok. Verovatno sam to na šta ti misliš malo drugačije shvatio. Ruganje potpada u iskazivanje emocija. A smatram da nema ništa beskorisnijeg od bavljenja nečijim emocijama po forumima.

Kimura

Stipan

Quote from: Linkin Ouroboros on 21-03-2015, 18:09:40
O tome sam u celosti posvetio svoju novu priču. Ali, moraš da se nagneš nad monitor pod određenim uglom i iščitaš određene deonice određenom brzinom određeni broj puta.

Opet si zakomplikovao do besvesti?

Linkin

Pa naravno. Ne smem sad stati i izneveriti očekivanja.

Kimura

Boban

9 za sada... verovatno opet bude 13.

Kimura

Sve mi se činilo da je rok 22. mart, ali biće da sam se prevarila.

Boban

23. Malo koncentracije nikome nije škodilo.
Ima nekoliko ljudi koji vole da šalju priču u poslednjih pet minuta...

Boban

Ako sam dobro prebrojao, a zaista ima onih koji vole da šalju u poslednjih nekoliko minuta, ukupan broj priča je i ovoga puta 13.

Boban

Evo spiska priča:

Četvrta stanica
Ja sam uz tebe
Kukuruz
Metanoja uz dva stajanja
Pile
Prava ljubav
Proleće
Proleće za Adolfa
Skadarska priča
Svi putevi
Šiljak-planine
Turčin Brko i vila Kosana
Žena za poželeti

Mileva

Nazivi prica obecavaju :)
Narocito Kukuruz

Stipan

E, pa ova radionica je ukleta! Opet 13 priča?!

Džek

Prava ljubav, Žena za poželeti, Proleće, Ja sam uz tebe?
Šta je ovo, spisak epizoda neke Telemundo producciones streaming suze serije?

Ovde samo Turčin Brko i vila Kosana obećava.

Boban

13 je konstanta ali se trećina ljudi menja svaki put, pojavljuju se neki novi puni nade...
Važna stvar: nemojte brzo odavati čija je koja priča. Prvo komentarišemo 3-4 dana bez saznanja ko su autori, prošli krug se maltene sveo na to čija je koja priča od samog početka i tu i tamo poneki komentar. Mnogo realnije komentarišemo anonimuse nego imenovane. Hajde da se držimo tih nekoiliko jednostavnih pravila, nisu ona tu da bi nas mučila i kinjila, nego da izvučemo maksimum iz svega.

I, da, ovaj spisak je dat da se javi onaj ko je eventualno zaboravljen...

Stipan

Mileva

pokojni Steva

Bobane, pošto vidim da ti se vratila miljenica, ne postavljaj moju priču. Vraćam se bojkotu.

Mileva

Stevo nemoj da se palis ko

Bas volim da citam tvoje price :) ne bojkotuj, ne povlaci se!

Kimura

Oh, pa kako se stvari razvijaju, priča neće ni biti!

Sumnjičićemo svakog novog ko u dva do tri dana ispali dvadesetak praznih postova, praktično ni o čemu i ukrasi njima Feministički kutak i Radionicu ?
Pitaćemo se da li je to D. čestitala samoj sebi i bacila karakteristični smajlić  :) (kao ono kad sipa uvredljive gluposti i zbog toga se pomalo se stidi) za svoju priču?
Možda jeste, možda nije, meni stvarno nije stalo da saznam. Pa šta ako jeste?
Već je slične stvari radila i verovatno će ih i dalje raditi.
Moje čestitke ako ipak neće!   :)

Razumem da Boban ne želi da se bavi policijskim poslom, ko bi to hteo?

Napokon, ako neko baš ne može bez ZS foruma, ako  tako žarko želi da se sa nama ''druži'', zašto ga juriti? To potseća na srednju školu.

Mileva

A koji ste sad to pa vi ?
Da li ti to Kimuro sebe poistovecujes sa svim ostalim clanovima sagite? Ovde nisam zbog druzenja sa tobom, u to budi sigurna. Ovde sam iskljucivo zbog Jovana Jovanovica Zmaja , if you know what I mean.
Steta je sto sto si potrosila dragoceno vreme pisuci prakticno o niocemu kad toliki topici vape za tvojim intelektom.