• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

samurai executioner-kazuo koike, goseki kojima

Started by sigismundus, 22-03-2004, 09:55:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

evo, dolazi serija, posle koje i na osnovu koje je nastao lone wolf and cub.
samurai executioner, 10 trade paperbacka, isti format kao lone wolf, čak i neki isti protagonisti. recimo, kubikiri asa, bolje poznat kao asaemon, koji je bio potpuno jednakovredan ito ogamiju, i koji je izgubio dvoboj sa njime samo zbog spletke yagjua. Retsudo je naime postavio zamku, tako da je jedan od njih dvojice slomio mač, a time i dvoboj. slučaj je htio, da je to bio asaemon, a ne ogami. ipak, sve dobro za retsuda, jer su ipak obojica bila neprijatelji yagjua. to je inače objavljeno u jednoj sveski lone wolf and cub, a ta prva serija o eksekutoru mi je nepoznata. no, ne još zadugo, hvala bogu. al radujem se crtežu več preminulog goseki kojime. imao je kojima svoju školu crtanja i mada još uvek mislim, da bi nastavak lone wolfa morao crtati shanpei shirato, autor ninja stripa kamui, sigurno postoji crtač iz kojimine škole, koji bi bio adekvatan. ma koliko cenim ikegamija(crying freeman, wounded man, mai), nije mi pravo, da bi on to crtao. ikegami je fonomenalan za suvremene setinge, a ne za srednjevekovni japan, though.
no, što se tiče lone wolfa, dark horse je prodao skoro milijon primeraka(800.000), a obzirom da je bilo 28 tradova, cifra ipak nije tako velika, kao što bi morala biti obzirom na kvalitetu stripa. ukratko to znači da su prodali po 29.000 primeraka po kopiji, što je obzirom na stanje prodaje stripa u americi još uvek sijajno. kad samo pomislim šta je dark horse uradio sa aliens, pa terminatorima i predatorima, judge dreddom(u prijašnim kombinacijama), i sad kad sam pročitao novog conana, i ponovo starog conana, samo jim se divim. da uzmem još u obzir, da su reprintovali flasha gordona od reboya i xenozoic talex od shultza, i izdali integralnu verziju conanovih priča od howarda sa schultzovim ilustracijami, evo staje mi dah. da još samo dodam, da sam sad u cjelini po 3-4 put pročitao lone wolf 2100, pa ču jednom tih dana konačno napisati svoje mišljenje. koje, uostalom nije više tako negativno, kao na početku.
dakle, samurai executioner izlazi jula 2004, po tako 300 stranica, mjesečno. ja jedva čekam.

evo i linka:

http://www.darkhorse.com/profile/profile.php?sku=13-290

sigismundus
onaj, koji sniva tudje snove

Pajke

Lepo,lepo...ja sam uspeo tek kupiti prva cetri Lone Wolfa, trebaju se  skupiti pare i za ostatak a ti mi vec pravis zazubice sa novim samurajskim serijalom! :)  :lol:  :wink:

Rommel

Quote from: "Pajke"Lepo,lepo...ja sam uspeo tek kupiti prva cetri Lone Wolfa, trebaju se  skupiti pare i za ostatak a ti mi vec pravis zazubice sa novim samurajskim serijalom! :)  :lol:  :wink:
dakle fale ti joss samo 24...
srecom tu muku vec prodjoh...zahvaljujuci gospodinu koga smatrah prijateljem...ah mladost ludost (doduse mladost onako uvjetno, tako se kaze...ali ludost  :lol:  :lol:  :lol: )
a kad razmislim ti si kriv za drugu epidemiju - C&H sindrom.... :lol: kako god okrenes okruzen sam kobajagi prijateljima...i jos uvjek dvojim da li vas treba tuci ili grliti....ali sinuti ce i meni jednom.... :lol:  :lol:  :lol:

Pajke

Quote from: "Rommel"
Quote from: "Pajke"Lepo,lepo...ja sam uspeo tek kupiti prva cetri Lone Wolfa, trebaju se  skupiti pare i za ostatak a ti mi vec pravis zazubice sa novim samurajskim serijalom! :)  :lol:  :wink:
dakle fale ti joss samo 24...
srecom tu muku vec prodjoh...zahvaljujuci gospodinu koga smatrah prijateljem...ah mladost ludost (doduse mladost onako uvjetno, tako se kaze...ali ludost  :lol:  :lol:  :lol: )
a kad razmislim ti si kriv za drugu epidemiju - C&H sindrom.... :lol: kako god okrenes okruzen sam kobajagi prijateljima...i jos uvjek dvojim da li vas treba tuci ili grliti....ali sinuti ce i meni jednom.... :lol:  :lol:  :lol:

Toliko prelezanih virusa...covek bi pomislio da cemo postati imuni ubuduce, ali ne, virus je krenuo i na kosti! :lol:  :wink:

MAGIC

vala ne zna se ko je gori od vas trojice..nacisto me upropastiste :D

Pajke

Quote from: "MAGIC"vala ne zna se ko je gori od vas trojice..nacisto me upropastiste :D

Jadan ti... :lol:  :lol:  :wink:

MAGIC

jadan ja odose novci,i to brzinom svetlosti :cry:  :cry:
al se isplati :D  :)  :)

sigismundus

evo

skoro je godina prosla od ovog topika

za to vreme samurai executioner blizi se kraju
fenomenalan je
lone wolf and cub je bila jedna duuuga prica, dok je ovo ritualno secanje glava
ali ka svakoj eksekuciji dolazi duboka, potresna prica
tako da je strip eksekutor veoma koncetriran emocijama i patosom
i isti maestralni crtež kao kod Ito Ogami

ali ne pisem zbog eksekutora, mada mu dajem najvise preporuke
naime, desilo se ono, sto smo samo prizeljkivali
nastavak Lone Wolfa
posle smrti Ito Ogamija
prica o Daigoru
ispod istog pera
samo, da vise crtaca nema medju nama

JIN  7 of Samuari

Kazuo Koike's samurai manga magazine JIN
Format: B5 300pages / Retail price: 350Yen
Planned by: Soeisha,Inc. / Published by: Koike Shoin
Sold by: Mainichi Newspapers

JIN is a new project magazine series. This series collects a treasure masterpiece of Kazuo Koike, who has written tremendous samurai titles.
Now, after 30 years, Lone Wolf and Cub is booming again. The 3rd popular TV series will release this July  New Lone Wolf and Cub, about Daigoro's story after his father's death, is now serialized in Weekly Post and high favor among readers.

ovo je link:
http://www.koikekazuo.jp/english/english.html

sandman

Hvala Zigi.

Iz vesti nije mi bas jasno da li se radi o seriji ili mangi ili ide i jedno i drugo..

sigismundus

sand, nisam ni ja siguran.
po mome, strip u nastavcima izlazi u Weekly Post, koji je na japanskom, a nema engleske verzije. Stripa nisam uspio naci u elektronskoj verziji casopisa. al to sigurno zato, jer ne znam japanske cirecarulje. Klinopis, valjda.
A jula bi morala poceti nova TV serija. A jos ni staru TV seriju od Lone Wolfa nisam skupio.
Tako nekako ja to razumem.
Al da se malcice tesim, sada imam prve tri sezone  televizijske serije zatoichija. I to je nesto.