• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Volite li Tom Vejtsa? E onda....the Rain Dogs People!

Started by Dybuk, 27-04-2015, 13:37:08

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Dybuk

Beogradski bend Rain Dogs (za one s fejsbukom https://www.facebook.com/events/788301781256609/)

http://www.exitmusic.rs/sr/artist/rain-dogs

QuoteOsnovani 2003. godine u Beogradu kao Tom Waits tribute band, vremenom prerasli u klupsku atrakciju koja na svojim nastupima pravi kabaretsku atmosferu, koristeci muziku Tom Waits-a kao sjajan background za komuniciranje sa publikom i teatarski utisak. Svaki nastup se razlikuje i predstavlja jedinsten dogadjaj. Svirali po celoj Srbiji, i Hrvatskoj.

Tango Till They Sore - Rain Dogs Belgrade

Down Down Down - RAIN DOGS Belgrade

Ljudi nastupaju u Akademiji 28 (http://www.akademija28.com/sadrzaj/repertoar.html) otprilike jednom mesecno tokom hladnijih meseci, leti obicno nastupa pauza.

Je li ko gledao/slusao ovaj genijalan bend koji je uveliko nadrastao 'tribjut' i vec deceniju ili jace predstavlja pravu atrakciju? Ako Waits ne nastupa vec ovde, Rain Dogs su next best thing a bogami neke njihove obrade su mi draze od originala.

Dybuk

Eh, da informacija iz prve ruke - za clanove foruma iz CG - Rejndogzi nastupaju u Niksicu krajem maja (30ti cini mi se) a mozda skoknu i do Kotora. Pa ko voli...ne znam koji su klubovi u pitanju, ali znam da su tek prosle godine napravili debi u CG nastupom upravo u jednom Kotorskom klubu. Nisu cesto na tim stranama, te je ovo jedna od retkih prilika da uzivate u autenticnom Waits vajbu i muzici. 8-) Pass this on..  :lol:

Nightflier

Hmmm... vidim da nastupaju u subotu. Ako ne frpujem ovog vikenda, mogao bih da odem.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Dybuk

Bili su sad ovog vikenda (subota) u Akademiji 28, za dalje nastupe ne znam, a kako nemam fejsbuk sve se oslanjam na last minute informacije, dakle kad mi jave, ja gledam da se organizujem. Ali da, u principu su makar jednom mesecno u Akademiji...dok ne krene letnja sezona.

Father Jape

Fakat nisu loši za srpski tribjut bend.

ako bih morao da zameram nešto, rekao bih da pevač ne mora da pokušava da bude na engleskom duhovit između pesama. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Nightflier

Ja sam kalendarski moron. Od prošle subote pomislio sam da je naredna. Morana će ga znati kako uspevam da predajem prevode (koliko-toliko) na vreme...
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Dybuk

Quote from: Father Jape on 27-04-2015, 19:58:28
Fakat nisu loši za srpski tribjut bend.

ako bih morao da zameram nešto, rekao bih da pevač ne mora da pokušava da bude na engleskom duhovit između pesama. :lol:

:lol:

Aww nije tol'ko los valjda....Znaci, si bio, si vidio koliko ljudi? Kul

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Father Jape

Quote from: Dybuk on 27-04-2015, 23:14:25
Aww nije tol'ko los valjda....Znaci, si bio, si vidio koliko ljudi? Kul

Slušao sam ih nekoliko puta tamo oko 2007. recimo, i onda posle duže pauze sad u decembru. :lol:

A inače pre nekoliko meseci sedim ja popodne u Costi u Čika Ljubinoj, kad ulazi pevač s nekim tetkama i par muškaraca njemu sličnih godina. Po razgovoru sam zaključio da su mu to kolege s posla, a da svi rade na nekakvom Bolji život mestu. xD Kad su krenuli da idu, ustadoh i rekoh mu da sam fan... bio čovek zatečen, nije valjda navikao da ga ljudi tako prepoznaju dok je u civilu. : D
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Dybuk

Haha dobra anegdota Jape!

Ja sam ih prvi put cula tako, 2003-04 u DOB-u, nisam imala pojma o cemu se radi, upali na svirku slucajno.
Sretnem ih onda u klubu na Adi nekoliko godina kasnije, prepoznam i bas kao ti, 'cao ja sam fan', nisu mogli da veruju...tako je i krenulo. Nisam bas grupi, :lol: ali znamo se, te odem cesto na svirke. Dobar je Vasa (pevac) fin i bas kul tip. Inace on radi kao tehnicar u SKC-u, osvetljenje ili zvuk na koncertima, nisam sigurna.
Ok su likovi, ono, normalni ljudi, opusteni.