• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Twin Peaks RETURNS!

Started by Ghoul, 16-05-2015, 03:51:01

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DeHickok

Pogledao sam 6 epizoda (moracu malo da ubrzam tempo ako zelim da finale pogledam u real time :) ). Posto gledam kasno uvece kada svi polezu (a ja na ivici sna) gotovo na svakoj epizodi sam zaspao... ALI... pogledam je sledece noci do kraja :)
meni se ovo svidja... definitivno sam batalio da ga poredim sa starim Twin Peaks-om i prihvatam ovo kao jedan (pre)dugacak  film Dejvida Linca "inspired by Twin Peaks" :) . Jeste ovo sporo ali ni original nije bas pucao od dinamike a u svakoj epizodi ima dovoljno WTF momenata (meni veoma simpaticnih i tipicno Lincovskih, poput napr. onog patuljka sa srafcigerom na kraju seste epizode ili sam zavrsetak pete epizode sa Kuperom/Dvejnom pored statue kauboja koja mi je, uz Badalamentijevu muziku, bila uzasno melanholicna (na jedan pozitivan nacin).
Nemam pojma sta ce salje desavati i moze se ovaj Twin Peaks kritikovati na bezbroj nacina ali jednostavno ga ne morate gledati. Kao sto je original bio revolucionaran u svoje vreme ovaj nije u tom smislu "probijanja TV granica jer se sada svasta emituje na TV" ali jeste u smislu da je jednom umetniku (zajebantu i genijalcu) date odresene ruke da u 18 epizoda, 18 sati radi sta god pozeli...
I kao sto je "Mullholand Drive" bio negledljiv tj. neisplativ TV producentima za nekakvu seriju ni ovaj novi Twin Peaks ne bi prosao tu pilot fazu da nije upravo "Twin Peaks". E sad svi znaju sta je Linc na kraju napravio od "Bulevara zvezda" a uskoro cu saznati i sta mi (nam) donosi i kraj ovog megalomanskog filma :)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Agota

znaš šta, ako ne isporuči na kraju, možemo u horu svi lepo da  ričemo i njačemo...eto.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

DeHickok

Quote from: Agota on 11-08-2017, 15:20:52
znaš šta, ako ne isporuči na kraju, možemo u horu svi lepo da  ričemo i njačemo...eto.

Posto sam odavno odustao od ikakve nade da ce se snimiti nastavak Twin Peaks-a (da, ja sam jedan od onih "mladica" :) koji to cekaju 25 godina) meni, bilo kakav kraj da bude, je sasvim dovoljno to sto je agent Kuper izasao iz one sobe ;)

Krsta Klatić Klaja

Quote from: DeHickok on 11-08-2017, 13:03:53
sad svi znaju sta je Linc na kraju napravio od "Bulevara zvezda"

koliko se sjećam, žestoko se posro na kraju. Meni je završetak Mullholanda blagi užas, nakon svega što je prikazano.

ali razlika između Bulevara i Returna je što je Bulevar bar bio zanimljiv do tog bljuc kraja

TP je zaista more of the same i more of the same, Linč ne napreduje

dakle, ovo se gleda čisto zbog inercije, ali iznenađenja nema

šta imamo, dva Kupera, dva šerifa, dva para braće sumnjivih biznismena, s tim što su oni stari sada senilni drogaši, dvije plavuše, two this, two that... i može to da se pozdravi kao zaebancija i da se prizna da je bolje od većine drugih serija ali jednostavno ne napreduje, sve je gore i šta sad, da čekamo da vadi fleke na kraju...

kao što mi reče jedan ortak, on mrzi ljude koji gledaju TP samo zbog blek lodža, što znači da mrzi dobar dio moje malenkosti haha, a on gleda TP zbog perverzne sapunjare i to mu je super

ali to je šljakalo prije 25 godina, sad zvuči kao dosadni komšija koji nešto brblja ili kao ja što sad quotujem nešto pa lupam o svačemu, praktično smaram, e to je TP Return trenutno, neki dosadnjaković što mi zuji u ušima, al ne zuji normalno, nego zuji kao u Gordonovim ušima s lošim slušnim aparatom
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Krsta Klatić Klaja

inače, prije nekog vremena sam čuo dio predavanja neke žene njuejdž gurua, koja bukvalno priča kao ljudi u blek lodžu, i sad ne mogu da se sjetim imena žene

možda je Truman ili neko čuo za nju, da pronađem video na youtube, epohalno liči izgovor iz blek lodža

Truba

nisam gledao a nes me tp plaho i ne zanima
ipak pogledam uskoro kad doje na red
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Quote from: DeHickok on 11-08-2017, 13:03:53
E sad svi znaju sta je Linc na kraju napravio od "Bulevara zvezda" a uskoro cu saznati i sta mi (nam) donosi i kraj ovog megalomanskog filma :)

Oba su nastavci Tvin Piksa.

"Bulevar zvezda" je zapravo spin-of sa Odri koja je u komi (što je možda ponovo obrađeno i u "Returnu", a možda i nije, videćemo), pa je Linč malo izmenio scenario kad je odustao o Šerilin Fen.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

dark horse

dark horse

Krsta Klatić Klaja

ladno ubačio FWWM Bouvijevu scenu u posljednjoj epizodi

i Moniku Beluči, čisto zbog zezanja. Monika navlači priču na jednu staru TP teoriju

malo se počelo rasplitati, ali vrlo malo

DeHickok

uz izuzetne napore (pre svega da ne zaspim jer gledam epizode posle ponoci, kada je mir u kuci :) ) stigao i ja do ove poslednje, 14 epizode. Vau... moram priznati da sam se ponovo navukao na Twin Peaks i da je gledanje ovih epizoda ima jedno katarzicno (i uspavljujuce :) ) dejstvo. Apsolutno razumem one koji ovu turu D. Linca ne mogu da podnesu i kome je ovo uzasno (lose). Samo tvrdoglavi i bahati lubitelji lincovske zajebancije bi nastavli da prate ovu seriju nakon one famozne osme epizode.
Pa opet, rekoh, i ponavljam ponovo, uzivam u svakom trenutku ove serije a ove poslednje epizode upucuju da nas ceka jedno veliko finale. Ili jedno veliko nista. Svejedno. Cini mi se da je ovo jedina tv serija koju sam gledao a da aspolutno nisam imao pojma sta ce se u njoj desiti ne samo globalno u epizodi nego u svakoj od scena koje cine tu epizodu. Obicno (uvek) sve te tv produkte mozes strpati u nekakve zanrovsko/proceduralne okvire pa otprlike mozes naslutiti gde put vodi. Ovde, nemas pojma da li ce se scena pretvoriti u nekakav horor ili ce biti komedija, ili se apsolutno nista nece desiti (gledas pet minuta cistaca u nekoj kafani kako mete pod metlom). Igranje sa konvencijama i sa gledacevim ocekivanjima meni upravo daju draz gledanje ove, opet cu ponoviti, Lincove vrhunske zajebancije. E sad, to sto mu (Lincu) dopustam da me 'ebe u zdrav mozak, i jos uzivam u tome, verovatno vise govori o meni...nego o Lincu... ili mozda i ne :)

Krsta Klatić Klaja

Agota

"gledas pet minuta cistaca u nekoj kafani kako mete pod metlom"

e to! ja sam psovala, pa se nervirala, pa smejala na kraju od muke. pa iživljavanje, bre.

Pogledala sam prvih 9. i stala kad je počeo GOT. Već 14! Znači još 5 sati ovog ludila. A što je najgore ne mogu ni stati na 9-oj ruku bih pojela da ne dogledam do kraja.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

DeHickok

Quote from: Agota on 18-08-2017, 12:04:35
"gledas pet minuta cistaca u nekoj kafani kako mete pod metlom"

e to! ja sam psovala, pa se nervirala, pa smejala na kraju od muke. pa iživljavanje, bre.

Pogledala sam prvih 9. i stala kad je počeo GOT. Već 14! Znači još 5 sati ovog ludila. A što je najgore ne mogu ni stati na 9-oj ruku bih pojela da ne dogledam do kraja.

pa u ovih pet koje si propustila ima najvise onog starog Twin Peaks feeling-a :).  E sad, sto se od tih 5 sati ova moja prethodna recenica odnosi na otprilike jedan sat druga je prica :). Ali, mnoge stvari koje nam nisu bile jasne bice pojasnjenje u tim epizodama... To sto ce nam Linc uvesti neke dodatne misterije, opet je druga prica... Znas ou staru dilemu "Ko udje kajace se... ko ne udje...." :)

p.s. tacnije, tih pet plus jos 3 "sata" jer se poslednje dve (17,18) emituju jedna za drugom negde prve nedelje septembra

Agota

Daj Bože da je tako. Stari Tvin Piks sam gledala sa najvecim uzivanjem ,ovaj me iscrpljuje. Iskreno nedostaje mi SAPUNICA :oops:  , ali me je već prva epizoda otreznila.

...i Kuper više nije cool, ništa više nije cool. Kako je mogao ovako da ubije  lika.

DeHickok

Quote from: Agota on 18-08-2017, 12:27:37

...i Kuper više nije cool, ništa više nije cool. Kako je mogao ovako da ubije  lika.

ali zato Dagi postaje izuzetno drag lik (plus braca Micam (Knepper/Bellushi) su urnebesni)... nemoj trazitii stari Twean Peaks i vise ces uzivati u ovom ludilu... ali opet, mozda je dobro ipak ostati i normalan :)

Agota

dark horse

Quote from: Pizzobatto on 17-08-2017, 17:19:10
ladno ubačio FWWM Bouvijevu scenu u posljednjoj epizodi

i Moniku Beluči, čisto zbog zezanja. Monika navlači priču na jednu staru TP teoriju

malo se počelo rasplitati, ali vrlo malo

Ne bi bilo dobro da sve bude samo san, a opet, verovatno, to je jedini način da se ovo ludilo definitivno okonča. Mada, to je Linč, verovatno će sve biti trosmisleno.

Inače, Bouvi bi trebalo da se pojavi u sledećoj ponovo, ako su tačni neki ruski transkripti zadnje 4 epizode koje sam čitao.

DeHickok

dark horse

dark horse

dark horse

Conversations in Liminal Spaces: What is Going On at the Roadhouse?

The Roadhouse in Twin Peaks has always acted as a kind of way station for the characters. It's never the final destination but the place you stop at on the path to something bigger just on the horizon. It's the place where James and Donna meet on the night Laura's body is found before going up the mountain to bury the half-heart necklace; it's where Agent Cooper goes with Margaret and Sheriff Truman to wait for the owls; it's where Cooper later solves the mystery of who killed Laura. Often it doesn't even get to be itself, as it's doubles as the courthouse and can be turned into a community hall at the drop of a hat when there are Miss Twin Peaks pageants to host. It's also a place where the veil between worlds seems at its thinnest, as it's here that Cooper meets The Giant. Twice.

Seeing the Roadhouse in The Return has given fans mixed feelings. It's an iconic location, to be sure, and seeing our favourite characters (and favourite bands) appearing within its walls has given fans a lot of joy, but its appearance in each subsequent Part is a dead giveaway that the end of the episode is drawing nigh and the dream of the last hour is about to be shattered.

But while many have been quick to dismiss The Return's Roadhouse scenes as filler designed to prop up a marquee musical act, some of us have been trying to peer beyond the obvious to search for meaning below. I found a kindred spirit in Scott Prendergast, who sat down with me for a Q&A about his Roadhouse theory that all is not what it seems...

https://25yearslatersite.com/2017/08/26/conversations-in-liminal-spaces-what-is-going-on-at-the-roadhouse/

dark horse

Baš me zanima šta će posle šesnaeste epizode reći oni koji tvrde da im je nejasno šta se dešava ili da je ovo daleko od originalne serije.

Realno, Tvin Piks je prešišao za dve dužine finalni Gemotron u svojoj semifinalnoj epizodi, a još su nam ostale dve finalne epizode iduće nedelje!

dark horse

tomat

Quote from: Onaj stari Sendmen on 28-08-2017, 11:00:16
Baš me zanima šta će posle šesnaeste epizode reći oni koji tvrde da im je nejasno šta se dešava ili da je ovo daleko od originalne serije.

Realno, Tvin Piks je prešišao za dve dužine finalni Gemotron u svojoj semifinalnoj epizodi, a još su nam ostale dve finalne epizode iduće nedelje!

ima li negde XviD varijanta poslednje epizode, samo nalazim H264 i x264. ne pitajte zašto mi treba XviD, treba mi :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

dark horse

dark horse

Krsta Klatić Klaja

pogledah 16. epku, još koji dan i finale

nakon svega izgleda da će stajati kao poseban film, pošto ne vidim zašto mu je nekih 10 epizoda ovdje bilo uopšte potrebno, najbitnije stvari su se desile u prve dvije i izgleda da će se sve razmrsiti u zadnje dvije epizode

DeHickok

Sutra, tj. u noci izmedju nedelje i ponedeljka je kraj "Twin Peaks-a". Svoje utiske sam vec podelio pa da ne gnjavim. Ovde sam da ostavim prognozu :)
1. Julie Cruise ce morati da se pojavi u ove dve epizode
2. Mislim da smo kraj, ili bar deo kraja, vec videli u prvoj epizodi
3. Kuper nece preziveti ali Dagi hoce...

Verujem da cu imati bar 1 od 3 pogotka :)

Agota

ja više nisam sigurna hoću li imati snage da izguram do kraja. ubija me. gledam da bih gledala. ništa mi se ne sviđa. :(

tomat

nije li Dagi već poodavno mrtav?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

dark horse

Biće rekreiran.

Agota, ni 16-ta ti se nije svidela?

Što se prognoza tiče cenim da će Kuper pronaći Loru Palmer u finalu.

Agota

Quote from: Onaj stari Sendmen on 02-09-2017, 23:49:29

eh, kamo sreće da sam stigla do 16-te ...

dark horse

Quote from: Agota on 02-09-2017, 23:58:19
Quote from: Onaj stari Sendmen on 02-09-2017, 23:49:29

eh, kamo sreće da sam stigla do 16-te ...

Pa, to objašnjava što ti se nije svidelo.  ;)

Agota

ubrzaću se. moram. gledala sam večeras mihalkova, sunčanicu. pa sam nakon toga pustila jednu epizodu . izdržala svega dvadestak minuta, htela sam da se samoubijem.

detalj iz sunčanice: :lol:

dark horse

Krsta Klatić Klaja

jbt, meni sad tek došlo u vugla da je Odri bila u banci na kraju druge sezone...

ona i Kuper su u suštini jedini likovi drastično izmijenjeni u odnosu na original

sve u svemu, naletih na neke prognoze da su i serija i filma završili mračno pa će i ovo

a oko Dagija, ispade da će jednoruki da napravi novog, jer mu je Kuper dao vlas kose. Bar tako pišu po netu.

sve u svemu, će vidimo uskoro

dark horse

Nema spavanja! Doček finala uživo sa najboljim Twin Peaks YouTube kanalom "Obnoxious and Anonymous"!  :|

"TWIN PEAKS" COUNTDOWN TO FINALE - LIVE (SEPTEMBER 3, 2017)
http://www.youtube.com/watch?v=2XoRhnhgxBk

dark horse

Pa dobro, ovo smo već videli. Zavrišio je jedan storyarc i odmah započeo novi. Prošli put je to uradio u jedinoj epizodi (zadnjoj druge sezone) ovaj put je uradio poštenije, u dve zasebne epizode.

Epizoda 17 je zadnja u storyarcu o Tuplama i doppelgangerima, i tu je manje-više sve zaokruženo.

Epizoda 18 je prva epizoda u novom storyarcu o (SPOJLER ALERT!!!) alternativnoj dimenziji u kojoj je Lora Palmer živa.

DeHickok

Quote from: Onaj stari Sendmen on 04-09-2017, 10:56:21
Pa dobro, ovo smo već videli. Zavrišio je jedan storyarc i odmah započeo novi. Prošli put je to uradio u jedinoj epizodi (zadnjoj druge sezone) ovaj put je uradio poštenije, u dve zasebne epizode.

Epizoda 17 je zadnja u storyarcu o Tuplama i doppelgangerima, i tu je manje-više sve zaokruženo.

Epizoda 18 je prva epizoda u novom storyarcu o (SPOJLER ALERT!!!) alternativnoj dimenziji u kojoj je Lora Palmer živa.

Prvi utisak...ocekivao sam ipak nesto vise na samom kraju, kada kazem vise, mislim na nekakav emotivni udarac (snazan poput onog koji zadaje mladic sa zelenom rukavicom :) ). Ako se nastavi gledacu, ako ne...nema veze... 
Cini mi se da bi eventualna IV sezona (od koje 99% nema nista) bila zanimljivija jer ne bi se "optericivali" starim likovima pa Lincu ne bi mogao niko da zameri sto to ne lici na taj "Tvin Piks"...
ali
ko bi pa to gledao...osim mozda mene :)

Agota

strašno! da je snimio osam epizoda, pa da mu čovek oprosti, ej bre 18 sati! pa crko dabogda :x

DeHickok

Quote from: Agota on 04-09-2017, 14:24:01
strašno! da je snimio osam epizoda, pa da mu čovek oprosti, ej bre 18 sati! pa crko dabogda :x

Gledaj ovako, mozes da pogledas samo 18 epizodu koja je, sama za sebe, veoma ubedljiva. Zamislimo da je novi TP poceo tako, da je to bila prva epizoda. Verujem da bi sa nestrpljenjem iscekivala sledecu :)

Agota

eh, gde mi je bila pamet? tako sam  trebala i da uradim sačekam lepo da se završi u celosti i pogledam poslednju.

ja stvarno ne razumem da se ovo nekome ISKRENO dopada, ne razumem?

Dybuk

Quote from: Agota on 04-09-2017, 14:24:01

Hahaha xremyb

ma šta se mučiš, ako ne ide, bataljuj.

dark horse

Quote from: Agota on 04-09-2017, 15:05:06

Mislim da je Kajl Meklahan to dobro objasnio u jednom od intervjua:

imaš fanove Tvin Piksa kojima se ne sviđa promena u tonu i preveliki otklon od klasične sapunice, a imaš fanove Dejvida Linča (prvenstveno njegovih filmova) koji obožavaju novu seriju.

Dakle, nastavak je napravljen više za fanove Linča nego Tvin Piksa.

Agota

Nije tačno!!!! Ja spadam u fanove Dejvida Linča (prvenstveno njegovih filmova) a mrzim ovu sezonu! Besmislina je.

DeHickok

Quote from: Agota on 04-09-2017, 15:05:06
eh, gde mi je bila pamet? tako sam  trebala i da uradim sačekam lepo da se završi u celosti i pogledam poslednju.

Meni se ovo ISKRENO dopada ali i razumem :) zbog cega se (vecini) ne dopada. Kao sto napr. razumem i zasto su neki toliko fasciniraini "Baby Driver-om" kada mu je poslednja trecina, blago receno, haoticna (u losem smislu) ali shvatam da ga ti "ljubitelji" pre svega vole na tom vizuelno/muzickom nivou.
I dok napr. nam Linc od pocetka   daje na znjanje da batalimo (zdravu) logiku i prepustimo se (ako to zelimo :) ) tripoznim snovima, Edgar Vrajt nas zavlaci super zanimiljviim (pa i impresivnim) pocetkom da bi posle totalno zaboravio na logiku (ipak neophodnom za taj zanr zbog ubedljivosti i motivacije likova) i sve podredio formi.
Hocu da kazem, mada su ova dva projekta totalno nespojiva (i ne znam sta mi bi da ih povezem :) ) oba su kompletna autorska dela ali meni je, ma koliko ludacki zvucalo :) , smisleniji Lincov negov Vrajtov :) .
p.s. "Baby Driver" nje los film, nego nije onoliko dobar koliko ga neki "prozivaju" :)

p.p.s. molim da se batali u ovom Topicu razgovor o Baby Driver-u. Prokleti spamer taj DeHickok :)

Agota

Quote from: DeHickok on 04-09-2017, 15:26:52

Kao sto napr. razumem i zasto su neki toliko fasciniraini "Baby Driver-om" kada mu je poslednja trecina, blago receno, haoticna (u losem smislu) ali shvatam da ga ti "ljubitelji" pre svega vole na tom vizuelno/muzickom nivou.

Apsolutno!  Sa John Hammom su baš preterali,ne možeš ga ubiti, ko Džejson...

Morala sam . Ti si kriv!! xremyb

edit:

Da li si primetio koliko Lily James liči na Šeli iz Tvin Piksa?!?!?!

dark horse

Quote from: DeHickok on 04-09-2017, 15:26:52
Prokleti spamer taj DeHickok :)

Da se ne lažemo, ti si prokleti amater, a najveći spamer ili još bolje TROL je sam Linč.

Čovek savršeno zna šta svi očekuju i namerno se poigrava, nervira/navlači ljude i onda ih godinama ostavlja žedne.

Evo slika koja savršeno objašnjava Linčove namere sa finalom! xrofl