• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Glupa igra s pogađanjem citata iz filmova

Started by Tex Murphy, 25-03-2004, 01:58:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

nikad čuo za tu DUGU.
a dan čak nije ni kišan (ovde).

ne.
mnogo je poznatiji film u pitanju (mada nije bio prominentan kad se pojavio, izuzev za one koji su u RITMU mogli da čitaju hvalospevni video-prikaz)
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

FUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:x
Daj bre jos podataka...
"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

ginger toxiqo 2 gafotas

Ja nisam stigao da proverim taj link ali sam u svojoj evidenciji iz 1989. nashao film tog naziva,secam se da je drama o,nisam siguran,(laznim) putujucim isceliteljima,znam da glume Roseanna Arquette,Tom Hulce i Jason Robards,a rezirao ga je,according to my little red book iz te ere,nekada divljenja vredan-MIKE HODGES,a ja sam ga,darezljiv kakav sam vazda bio,ocenio sa 4. :D  :D  :D  :D
Da li mislimo na isti film?
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ghoul

hej, ginger snaps 2 fantomas: 1 KLIK NA LINK BI TI KAZAO DA JE TO TAJ FILM! ali ne, ti bi radije jerking your little red right hand!

nego, vreme je da prekinemo ovu bruku od nepogađanja: evo vam citat koji je isto kao i sam naslov da sam dao:

'Da li si ikada video krv na mesečini, (...)? Izgleda skroz crna.'

ginger toxiqo 2 gafotas

Hvala,Ghoul na prosvetljivanju-upravo ti imash prvenstvo pri pogadanju sledeceg citata:
"I know I seem to be on the wild side,but don't let my dildoes,vibrators and handcuffs fool you-deep within I am a sensitive and vulnerable girl"
:idea:  :idea:  :idea: ???

Kunac

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Ja nisam stigao da proverim taj link ali sam u svojoj evidenciji iz 1989. nashao film tog naziva,secam se da je drama o,nisam siguran,(laznim) putujucim isceliteljima,znam da glume Roseanna Arquette,Tom Hulce i Jason Robards,a rezirao ga je,according to my little red book iz te ere,nekada divljenja vredan-MIKE HODGES,a ja sam ga,darezljiv kakav sam vazda bio,ocenio sa 4. :D  :D  :D  :D
Da li mislimo na isti film?

Da, mislimo. To je taj film.
Prosto mi je nezamislivo da Ghoul nije (bar) čuo za njega...  Ali, dešava se, I guess...
U osnovi jeste drama, ali Hodges je u priču veoma upešno inkorporirao paranormalni aspekt koji pomaže da se generiše specifična atmosfera. Mila i draga Rozen je ovde on the top of her game, a ni Amadeus nije loš... Mada, naravno, ne iznenađuje da je good ol' Džejson pokupio kajmak u svim scenama u kojima se pojavljuje. Mislim, čovek se ipak desetak godina trljao o Lorin Bekol - malo zvezdanog praha moralo je da ostane na njemu, zar ne?

ginger toxiqo 2 gafotas

U pravu si,ali ne zaboravi na josh jednu njegovu sjajnu kreaciju :lol:  :lol:  :lol:  iz iste decenije-govorim o bravuri iz 'Melvin&Howard" Jonathana Demmea!

:roll:  :roll:  :roll: and now back to the topic and back to the game!

sandman

Kakva prelepa zena, a ti je hapsis... zbog pljuvanja?

Zar nema pravde?

Zar nema zakona?

Kunac

sandman

Kunac

A> Stanite! Dajte da vidim sta imate u tasni! Otvorite je! Rekao sam, otvorite je!
B> Ostavite me na miru!
A> Krenite sa mnom! Gde je knjiga? Hocu da pogledam u vasu torbu... Da li imate racun za ovo?
B> Isla sam kod kasirke da je platim.
A> Rekli ste mi da nemate knjigu.
B> Hej! Sta je ovo? Ko ste sad koji kurac pa vi? Htela sam da je platim!
A> Molim Vas, krenite sa mnom u moju kancelariju... Ovuda, molicu lepo...
B> Dobro, dobro...

ginger toxiqo 2 gafotas

TENEBRE Darija Ardjenta,naravno???
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Kunac

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"TENEBRE Darija Ardjenta,naravno???
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Naroveno! Mala šoplifterka & kamenjarka Elza Mani uhvaćena red handead! Sweet, sweet girl... Pokrijte joj lice, umrla je tako mlada...
Ging, pre nego što ti prepustim palicu, dozvoli mi da javnosti prezentujem nastavak ovog dijaloga - klasičan primer genijalnosti italijanskih scenarista (prelomljen kroz fascinantnu prizmu engleskog i mog vlastitog prevoda)!

A> Elza Mani, dvanaest osuda za krađu po radnjama... Trebali ste do sada da naučite lekciju...
B> OK... Slušaj... Možemo da se dogovorimo... Pa bilo je to samo izdanje sa mekim koricama, zaboga... Daću ti moju adresu. Za kasnije, mislim... Bilo kada... Hajde! Progledaj mi kroz prste... Nisi peder, valjda?
A> Gde živiš?
B> Ovde, u Rimu...Broj 14, Via de la Kamenje...
A> Via de le Kamenje... OK...
B> Hvala!

A sada, it's your turn (of the screw).[/b]

ginger toxiqo 2 gafotas

Poshto sam zasluzio svoj red,da ponovim citat koji sam postavio na prethodnoj stranici,a u chijem pogadjanju prvenstvo ima Ghoul,mada i svi ostali su pozvani to chip in:
"I know I seem to be on the wild side,but don't let my dildoes,vibrators and handcuffs fool you-deep within I'm a sensitive and a vulnerable girl"

Samo guknite ako vam treba helping hand il;i kakav majushni hint! :idea:  :idea: ???

Lurd

My trees...They have withered and died just like me.

Lurd

Okej, da ne bih stalno vrteo tri filma, proširiću i na četvrti. Naravno, u pitanju je klasik.

QuoteHow come you don't tell that nice girl you love her? Here, learn    something...

ginger toxiqo 2 gafotas

just right!
great A in the school of song! :!:  :!:  :!:  :!:  :!:

ginger toxiqo 2 gafotas

how come you don't tell that nice girl you love her?Here,learn something...
Da nije THE GODFATHER????
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:

Lurd

ginger toxiqo 2 gafotas

Zna li neko otadzbinu ovog-   "Man,I forgot how good a bad woman can feel?" :idea:  :idea:  :idea: ?

Lurd

ginger toxiqo 2 gafotas

-jeste Murphy,a nije Peter
-nije vino,mada shto stariji sve je bolji,ali jeste alkoholno pice
-u jednom trenutku umalo rodjak Mariah C,dobio Oskara kad mu vreme nije,za ulogu u HARDCORE chemeru
-na nivou njegovog imena razmishljajte o Jennifer Jason Leigh,dodajte mu preplanuli ten,reditelja-desnichara u najboljim danima pa sunovrat u prime time soapies sa istorijskom glazurom

-a na krovu jedan rutiner klasichar,u chijem jednom teen klasiku nekada davno je zlochest bio upravo tata J.J.Leigh!

Have I told too much or need I say more?

xuser

Lurd

Wow! Ovo ko krimić! Osećam se kao retardirani detektiv - vidim da imam sve pred nosom, ali mi nekako izmiče. Što se mene tiče ne treba ništa više, samo mi treba malo vremena.

Kunac

Quote from: "Lurd"Wow! Ovo ko krimić! Osećam se kao retardirani detektiv - vidim da imam sve pred nosom, ali mi nekako izmiče. Što se mene tiče ne treba ništa više, samo mi treba malo vremena.

Ve' te vidim kako googluješ all night long... Srećno!

Kunac

ginger toxiqo 2 gafotas

-Murphy as in 'MURPHY BROWN',dakle-Candice Bergen!
-dzin kao Gene Hackman!
-James Coburn(THE CAREY TREATMENT Blaka Edwardsa,ali i Oskar za epizodu u AFFLICTION/NA IVICI RAZUMA Paula Schradera(rezirao i HARDCORE)
-dvoimeni i jednoprezimeni Jan Michael Vincent(nekada surfer u BIG WEDNESDAY/DAN VELIKIH TALASA Johna Miliusa,a kasnije srcelomac u kvazi-istorijskoj nabudzenoj sapunici 'WINDS OF WAR/VETROVI RATA')

-na krovu- reziser Richard Brooks,koji je nekada potpisao i BLACKBOARD JUNGLE,u kome negativca B glumi VIC MORROW,tata J.J.Leigh!

Dakle-BITE THE BULLET/ZAGRIZI METAK!

So,standiing ovation za Kunca- xbigok ,a za Lurda i ostale- :cry:  i upozorenje-don't forget-GROOVE IS IN THE HEART!!!!!!!!!!!!! :)  :)  :)  :)  :)

SLEDECI???????????????

Kunac

Lurd mi za ovo duguje piće jer sam ga poštedeo celovečernjeg googlanja!

Citat: sutra. Moram da smislim nešto zlo.

sandman

Quote from: "Kunc"
Citat:

"sutra.

Moram da smislim nešto zlo."

johnson bronson

Lurd

Kunče, to je toliki pucanj u prazno da se to ne može opisati mojim skromnim vokabularom.

Od hintova, jedino sam detektivskim čulom znao da je desičarski reditelj Milius, ali su mi misli otišle na Svejzija, pa sam se onda pitao kako, bre, u najboljim danima? A massive thinking mi je bio za nekadašnji teen klasik.

ginger toxiqo 2 gafotas

Still,don't judge yourself too harshly-every now and then it happens even to the best among us! xpft

ginger toxiqo 2 gafotas

Still,don't be harsh on yourself-every now and then it happens even to the best among us! xpft

Kunac

a-Hvala Vam!
b-Ostanite gde ste! Ko ste vi?
a-Mi smo sa broda koji je potonuo pre nedelju dana. Nas brod za spasavanje je sinoć uhvatila jaka struja ... I evo nas!
c-Senjora, koje je ime ovog ostrva?
b-Ono nema ime. I ne nalazi se na kartama. Pripada Edmundu Rekunu, i on ne voli one koji ulaze na njegov privatni posed. Zato vam predlažem da se vratite na plažu. I pronađete neki način za odlazak.
a-Molim vas! Umorni smo i gldani! Bar nam recite gde možemo da pronađemo hranu i zaklon!
b-Ništa vam ja ne mogu reći. Moraćete da se sami pobrinete za sebe.
a-Ako breg neće Muhamedu...

Ghoul

Loengrin

Quote from: "Kunc"Citat: sutra. Moram da smislim nešto zlo.
Hm, mora da mi je promaklo šta je s ovim na kraju bilo.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Kunac

Quote from: "Ghoul"Zombie blood island?

Stani, stani... Da li si mislio na Zombie Island Massacre?

Ghoul

Ma da, blood, massacre, gad dem, to!
(ionako verovatno nije odatle)
:roll:

Kunac

Quote from: "Ghoul"Ma da, blood, massacre, gad dem, to!
(ionako verovatno nije odatle)
:roll:

Da, u pravu si. Nije IZM. Nice try.

U filmu nema zombija.

sandman

Hm. Nedavno sam na imdb-u naleteo na jedan film sa slicnim sizeom. Nisam covek koji veruje u prevelike slucajnosti

Rizikovacu

So, Kunc's fave word:

Humongous

Kunac

ginger toxiqo 2 gafotas

:!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:
   pobeda je,pobeda....

L'Isola degli uomini pesce/Island of the Fishmen???

HOW RIGHT AM I??? xkoenig

Kunac

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas":!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:
   pobeda je,pobeda....

L'Isola degli uomini pesce/Island of the Fishmen???

HOW RIGHT AM I??? xkoenig

Totaly right... Chitash me kao otvorenu knjigu!

xjump

ginger toxiqo 2 gafotas

Na mene je red-"My wife is slowly poisoning me and she'll be mad if I am late for dinner"

Kao i uvek,u hintdavateljaskom moodu sam! :D  :D  :D  :D  :D

ANYONE?

ginger toxiqo 2 gafotas

Mada ih niko nije ni trazio tokom ova 2 dana,evo hintova:
*na nivou uloga:
-glavni glumac je postariji hunk,razmisljajte o njemu imajuci u vidu ranije radove Josepha Rubena,ali i bajonet,bebu i kondom!
-2.glavni glumac je uspeshno prebrodio zits i ostale muke adolescentskog doba u prime time TV zabatu
-glavna glumica je gingeroidna zrela divota izrazito analitichkog duha
-njenu cerku glumi vlasnica najneodoljivijeg promuklog glasa u Hollywoodu these days
-tu je i zenski Johnny Depp,istina tek u zametku...Shoderlo De Laklo! :D  :D  :D  :D  :D

*na nivou rezije,sledece smernice
-umalo pa rodjak domaceg vodeceg dancera u hromaki spotovima olovnih 90ih,pa braca Bajic,pa kraj nega je bio neko iz talent factoryja Chrisa,ali Guesta,neko ko svojim napretkom dokazuje da je drugachiji,bolji svet ipak moguc! :lol:

:idea:  :idea:  :idea:  :idea:  :idea: ???

Ghoul

Ovo mora da je sa Denisom Kvejdom,  In Good Company

ginger toxiqo 2 gafotas

Bravo!!!!!!!!!!
pojashnenja hintova:
1.Taj vremeshni hunk iz ranijih filmova Jospha Rubena je Dennis Quaid,koji je u SPASITELJU izveo taj cudan zahvat sa kondomom prilikom hranjenja bebe Natashe Ninkovic
2.taj postpubertelija je Topher Grace(Eric iz 'Veselih 70ih',chak se i lik D.Quaida u ovom filmu preziva Foreman)
3.ridjokosa zrela analiticharka je Mrg Helgenberger iz 'CSI'
4.promukli glas pripada boginji Scarlett Johansson
5.zenski Johnny Depp,gledano sa tacke gledishta edgy izbora uloga,je ovde potpuno neiskorishtena Selma BLAIR,i to je jedina moja krupnija zamerka ovom filmu

*reziser je Paul Weitz,koji je posle 'American Pie' prikazao veliki napredak u umecu i odabiru projekata

***citiranu rechenicu je u filmu izgovorio sjajni David Paymer,kao deo odgovor na navaljivanje svoga novoga shefa,Tophera Graca,da mu se pridruzi na vecheri

*****potpuno nebitno,ali film krasi i izuzetan soundtrack,u okviru koga mozete chuti i bozanstvenu alt country ariju CANNONBALL Damiena Rica,uz par krupnih kadova Scarlett J.

THE WAY TO GO!!!

Hajdemo na novi zadatak... xuser

Ghoul

evo:
'otišli su tamo gore živi a vratili se dole mrtvi! da li si to primetio? mislim, razliku: živi, mrtvi, mrtvi, živi, tako te stvari? nije bilo teško zapaziti. ubio ih je oboje.'

Ghoul

Šta je sad problem? Teško guglati na srpskom? Nema ga na divxu? (Ovo potonje, bojim se, jeste slučaj: ne pamtim da sam ga viđao na spiskovima, inače bih ga i ja posedovao)
Gledali ste svi – odličan je film u pitanju (hint: nije horor, ali...)

Odatle je i ovaj citat:
'Nikada još nisam video mrtvo telo. Naravno, video sam svoju babu, ali ne verujem da se to računa. Mislim, u to vreme je još bila živa.'

sandman