• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tema za kukanje i jadanje

Started by ridiculus, 07-07-2015, 00:51:58

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

džin tonik

ali ok je i ridi, ne raspadne se poput vecine baza podataka 'z bregov kad primi uvredu.

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 17-07-2015, 21:25:12
Quote from: ridiculus on 17-07-2015, 21:09:16
To je već napredniji jezik metafora i simbola

reče čovjek koji je bukvalno shvatio izraz ''smrt SF-a''

btw, 0 i 1 su simboli, da se ne brukaš ubuduće
Ko kaže suprotno? Naglasak je na "napredniji".

U svemu ovome ja samo vidim da nemaš pojma o čemu pričamo. Postoji razlika izmedju programiranja (pisanja koda) i interpretacije i izvršavanja koda. Programiranjem se bave LJUDI. Računari koji programiraju sami sebe ili druge računare su još uvek domen SF-a. Ili čiste fantastike, ako ti je tako lakše. Možda nisam u toku sa najnovijim dostignućima, ali u praksi je tako.
Dok ima smrti, ima i nade.

Karl Rosman

"Imamo. Jos: 42. Minute. Produktivnosti. Za. Ovu. Nedelju."  :cry: :cry: :cry:
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

džin tonik

daj nemojte sad o programiranju, o sf-u bar nesto malo znam. :cry:

Albedo 0

ridikuli, kojim ti to metaforama programiraš IŠTA, molim te, prosvijetli me :)

nakon tog prosvjetljenja bi mogli da pređemo na temu koja se bavi činjenicom da su programeri drugorazredna bića koja samo opslužuju hardver, pošto je hardver taj koji radi čitav poso

samo mnogo umišljen tip može da softver stavi ispred hardvera, jer zna se ko kosi a ko vodu nosi

napredniji jezik, a u stvari samo naprednija prevara, dok procesor odrađuje poso za sve

mac

Samo da se ubacim, programski jezik Lisp je koncipiran tako da može da menja sopstveni programski kod. Nije ni čudo što se koristi u razvoju AI. Ono što jeste čudno je da je osmišljen 1958. godine, u vreme kad nisu ni postojale mašine koje su mogle da vrte išta napisano tim jezikom.

Albedo 0

ma nije čudno uopšte, pa neće valjda budućnost računara da zavisi od ridikulija i ovih današnjih priučenih programera kursadžija

do te '58. godine je gotovo sve i napravljeno, Turing, von Nojman... ridikuli!

ridiculus

Nemojmo preterivati, ne treba ti prosvetljenje, tebi treba komanda.
Pomenute metafore su algoritam i A+1 kako sam ih ja upotrebio u raspravi, ali tebi se sve mora crtati, neprestano uzimaš "face value" a izostavljaš kontekst.

Posramljuješ svaki računar svojom bukvalnošću. Recimo sama distinkcija hardver/softver...

No, dobro, bar si rasvetlio još jednu zaveru na svetskom nivou...

Linkin

Quote from: Pizzobatto on 18-07-2015, 01:46:15
do te '58. godine je gotovo sve i napravljeno, Turing, von Nojman... ridikuli!

Jes' vala. I Kuraseka definisala SF '57.

Kazala Klarku da mož' da prođe, ali Asimovu odbrusila da mora još da se krčka... dok ne zadovolji Sekine kriterije... opasna mačka bila još i tad! 8-)

Albedo 0

sem što to nisu metafore, naravno, jer ne znaš ni šta je uopšte metafora

distinkcija hardver/softver može biti poništena samo u smislu da softvera uopšte nema, to jest da je ridikuli nevažan

a procesor je procesor, arhimedovska tačka

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 18-07-2015, 01:20:54
samo mnogo umišljen tip može da softver stavi ispred hardvera, jer zna se ko kosi a ko vodu nosi

Tačno, bolan. Nisam ni sumnjao da je vrednija tvoja glava od onog što je u njoj.

A ovo o metaforama ću ti oprostiti. Al' izvini, ne mogu ozbiljno da shvatim primedbu čoveka kome je hardver bitniji, a šatro hoće da priča o asocijacijama i stilskim figurama.

Albedo 0

potpuno suprotno, u hard disku nema softvera, nema čak ni podataka

podaci se ne nalaze u disku nego na disku, na površini, urezuju se laserom na mikrometarskom nivou i bezvrijedni su bez lasera i bez procesora koji će to da postavi na ekran, kako bi bijedni Zemljani mogli nešto da vide :)

a kao što rekoh, kompjuter radi kompletan poso, podaci su na površini, unutra je čist hardver i briga ga za Zemljane

kakve asocijacije i stilske figure, pa ni to nije softver, softver je samo prevara na koju ubirete milijarde godišnje, a ne služi ničemu

što više šljokica, kokica, instagrama, ikonica, da bude swatko, a realno ničemu ne vrijedi (ovo maltene dođe i kao definicija većine samozvanog SF-a)

ridiculus

Pa to je samo zato što ti sam gledaš samo površinski sloj. Valjda si sam tako izabrao.

Imaš i stvari kao što su bili SAGE i SABRE ili kao što su CICS i R/3. Pa AutoCAD i Photoshop na nižem nivou. Da ne pominjemo video-igre, ili virtuelna igrališta. Čak i ovaj forum radi na softveru, ali to valjda znaš. Imaš sreće da ovaj ne zna koje gluposti ti objavljuješ preko njega.

Vidiš, softver mi čak pomaže da predvidim da ćeš napisati nešto glupo o irelevantnosti pred hardverom i tako neke budalaštine...

Guglaj, bolan, guglaj... koristi softver da me poraziš i priznaću ti da sam bio u pravu!

Albedo 0

ma u šljokicama je dubina! a mi površni da naučimo kako se podaci urezuju na disk visokim temperaturama kojima se stvaraju neravnine na disku, koje će laser kasnije iščitati kao niz nula i jedinica, ne konsultujući Zemljane u čitavom procesu

al znam da je teško ridikuli, mislim teško je priznati sopstvenu irelevantnost pred grandioznim hardverom

Linkin

Vas dvojca se ne bi složili ni ni oko toga da je da je crno crno, već bi jedan tvdio da je sivkasto, znači belo. :roll:

ridiculus

P2B2-i, provokacijski bot nove generacije sa ideacionom argumentacijom ("-i"). Di-duuu!

Odlomak iz intervjua:

Reci nam, jel' istina da je tvoj tvorac dokazao teoriju neograničene provokacije?

Nemaš ti pojma. Ne razumeš Vitgenštajna uopšte, samo se blamiraš. Trk kući po knjigu!

Dobro, šta je Vitgenštajn tvrdio?

Nemaš ti nikakve argumente, a i da imaš, ne znaš kako se zovu. Kakav si lažov!

Err...da li imaš neku poruku za naše čitaoce?

P2B2 će vam sve ideaciono objasniti! Bez laži i prevara! Jesam li rekao da ko pobedi na Svetskom prvenstvu neće izgubiti! Ha! Ja sam Bog, bre, kakav bot! Booog!

Albedo 0

haha, ridikuli, odem da spavam a ti edituješ prethodni post, na koji ti je već odgovoreno

e moj ridikuli, vidiš kako je to zanimljiva metafora, softver nešto prdi a hardver radi kad i kako hoće

ridiculus

Taj deo o predvidjanju je bio šala, i svako ko uključi gram mozga može da shvati šta se desilo.

Ono ostalo sam već bio editovao pre nego što sam video tvoj odgovor, ali tu nema ništa bitno. Hoću da kažem, nisam pisao o hardveru.

Većina hardvera i softvera ionako pada na Ridiculusovom testu prepoznavanja humora, računajući i P2B2. Još tu ima da se doradjuje.

Васа С. Тајчић

Quote from: Pizzobatto on 18-07-2015, 02:23:11
potpuno suprotno, u hard disku nema softvera, nema čak ni podataka

podaci se ne nalaze u disku nego na disku, na površini, urezuju se laserom na mikrometarskom nivou i bezvrijedni su bez lasera i bez procesora koji će to da postavi na ekran, kako bi bijedni Zemljani mogli nešto da vide :)

a kao što rekoh, kompjuter radi kompletan poso, podaci su na površini, unutra je čist hardver i briga ga za Zemljane

kakve asocijacije i stilske figure, pa ni to nije softver, softver je samo prevara na koju ubirete milijarde godišnje, a ne služi ničemu

što više šljokica, kokica, instagrama, ikonica, da bude swatko, a realno ničemu ne vrijedi (ovo maltene dođe i kao definicija većine samozvanog SF-a)
Игла а не ласер али овде треба стати.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

ridiculus

Bolje da je stao pre toga, a ne da priča o stvarima koje ne poznaje.

Niti su optički načini čuvanja podataka jedini načini, niti će procesor išta da uradi bez osnovnog koda koji ga pokreće. To je kao da je Bata kupio najjači kućni računar na svetu i nikad ga ne uključio, ali, eto, hvali se pred ljudima kako ima mnogo jaku mašinu.

Albedo 0

a, izvini, ja sam mislio da igramo igru ridikuliluliluli, gdje pravimo straw man-e od iskaza neistomišljenika i turamo ih onda podlo na gluposti, al se ti opet nešto ljutiš, i poslovica kaže da imaš pravo da se ljutiš

btw, osnovni kod je hardver, tebi ostavljam šljokice

ridiculus

Dobro, sad sam se smirio, pošto sam polupao hardver po kući. ;)

Elem, što ne reče to za kod na početku, nego se svadjaš bezveze? A, da, izvini, pitam gluposti...

džin tonik

prikljucujem se danu zalosti i zavidim srbiji na post-olujnoj koncentraciji kvalitetnih lidera i produktivnih snaga od 140%, kakva amerika. :cry:

džin tonik

Mi ruku pomirenja, a druga strana slavi tuđu bol

QuoteKako je naveo, za samo 48 sati, u zverskoj akciji sa elementima genocida, koju je jedan deo svetske zajednice inicirao, a drugi ostao tragično nem i nezainteresovan, jer su ubijani i proterivani bili Srbi, rešen je hrvatski problem koji se zvao Republika Srpska Krajina, teritorija pod zaštitom Ujedinjenih nacija.

"Činimo to mada izgleda da ne može samo jedna strana, srpska, konstantno da pruža ruku pomirenja i saradnje, a da druga strana na sva zvona slavi tuđu nesreću i bol", rekao je Nikolić.

On je istakao da Srbija...

:cry:

Stipan

Kad će već jednom moći da se obrišu nepročitane poruke? Ovaj forum puca na svim nivoima!!!

mac

Zašto ljudi žalbe administratorima postavljaju na pogrešan topik? Dokle više tog nemara...

Stipan

Pa žalio sam se! Niko me ne jebe pet posto!

Dybuk

Forma Stipanovog posta zadovoljava temu topika :lol: zakukao covek, kao sto naslov i kaze! Nije se obratio nikom poimenice, prosto se jada. xfrog

Stipan

Najzad i mene neko da razume....

džin tonik

ne brini stipane, ja samo kukam kako srbija ima perfekciju od leadera, kako brojcano, na svaku funkciju po dvanaest, tako i kalibraciji. znaci, ne izmice im nista, od lota pa do starog gvozdja, dok hrvatski zaostaju, manje ih je, rade samo na veliko, pa i ono 7% obicnog naroda dovode u iskusenje i navode na grijeh ostavljajuci mu poklopce od sahti, kontejnere, sumske plodove, premije (majice, motiv ozujsko pivo)... i vise nemamo balans. :cry:

Stipan

Jebeš Hrvate i Srbe! Gomila gubitnika. Što mi forum ne radi?!

Linkin

Možemo se podeliti i na 50 država, ali reklo bi se da smo svi i dalje u istom sosu.

Razlike minorne i sve manje. :|

Stipan

I kako će to pomoći funkcionisanju foruma?

džin tonik

imas dvije opcije, stipane, uci od leadera bivsih, sadasnjih i buducih, elite:

ili muski udari u zvonik i digni glas da te se cuje ili zenski zapali svijecu i odsuti da te se cuje. bitno je izraziti bol, obiljeziti, pamtiti i ne zaboravljati sta nam ucinila ta afunkcionalnost, pruziti ruku.

ali mogao bi se i rijesiti kesha. :roll:

džin tonik

Quote from: Linkin on 05-08-2015, 17:29:35
Možemo se podeliti i na 50 država, ali reklo bi se da smo svi i dalje u istom sosu.
...

jest' da se salis, znam, mozete, vi, kazem, imate dovoljno politicara, policije, vojske... za to, da pokrijete svu administraciju. a sta ce makedonci, bosanci, hrvati, slovenci i ostale manje brojne narodnosti? podijeli bosnu na pedeset drzava kad nemas dovoljno naroda ni da zadovoljis potrebe najosnovnijih institucija, a nisi merlin.
lako se tebi smijati.

Linkin

Pa evo ideja: ponudi srbima povoljne uslove, pa ih naseli negde gde niko neće da živi i daj im te administativne poslove koje niko neće da radi. Pa ih kroz xy godina proteraj na traktorima.

Ili još bolje: spusti malo poreze za vlasnike iz inostranstva pa prodaj srbima kuće na moru, pa onda digni poreze, ili još lepše, daj te kuće nekim domobraniteljima...

Snađe se moj zosko čovek kad hoće. Kad ima vlast. I kad je to pravedno. :)

džin tonik

ne ucitavaj mi pricu na relaciji srbi/hrvati! statistika je tu samo da ukaze na postotak elite u drustvu. toliko o borbi, dosta bojne spreme. idemo ozbiljno:

srbija/hrvatska u sjeni oluje. ovih dana se najistaknutije formira nacionalni filter, dok se realno ne dijelimo na hrvate i srbe, vec na klasne prijatelje i neprijatelje.
moze djelovati kao podjela na nacionalnoj osnovi, ali to je samo zato sto srbija kroz povijest razvila veci broj multitalenata, t.j. pripadnika visoke klase (na cemu zavidim).

uzmimo politiku kao kljucni kriterij:

srbija
autor, konstrukter vodenih tobogana, pravnik i politicar.
ekonom, profesionalni maser i politicar.
casnik, kolumnista, sf-autor i politicar.
profesor medicine, gljivar, vrtlar i politicar.
kardiolog, reziser, scenarista, glumac, pisac, bloger i politicar.

hrvatska
predsjednik, sirena i politicar.
...?

i sad, kako o visokoj klasi bez opasnosti da se ucita malicioznost po nacionalnoj osnovi. :cry:

džin tonik

Zajednički dan sećanja za celu bivšu Jugoslaviju

QuotePremijer Aleksandar Vučić najavio je da će predložiti svim liderima zemalja bivše Jugoslavije obeležavanje zajedničkog dana sećanja na žrtve.
...

buahahahahaahaahhaha!!!!

cek, ovo je za kukanje. hm, jbg, ponijelo me. :cry:

Stipan

Pažljivo Zosko, pažljivo... Zna se gde treba kukati, a gde se objavljuju gluposti...

džin tonik

jos uvijek nisam odredio je li tragedija ili komedija, urusilo mi osjecaje pa moram racionalno.

džin tonik

dorucak je pruzio otpor! :cry:
neka feminizirana jaja, htjela skroz meko, pa da me jos otruju; jedva ih natjerao u red.

džin tonik

bosanci, niste normalni! kome se ovo isplati saditi? :cry:
klasa l, perfekcija kalanke, 88 centa kila u nj, veliki trgovacki lanac?! alo.
od talijana preko turcadije do kineza, svi znaju cijeniti svoj proizvod, znaci 2,50 eur kg, 1,99 eur maloprodaja na snizenju. a sta je ovo?! 2 centa proizvodjacu? ono, domace je, znaci nije dobro, tursko/rusko bi cijenili... :lol:
mislim, sto reci, danke.

džin tonik

vecera je definitivno najvazniji obrok, hm, tijelo zna, pa trazi, sta ja tu imam filozofirati... :cry:

džin tonik

veceras pogaca malo tamnija, zaboravio je u rerni, ali inace optimirao recept... :cry:

Stipan

Ima i boljih solucija za večernji provod. Kod nas se to ovako radi:

http://youtu.be/j9RPYK0xDwY

Anomander Rejk

Ova dronfulja u spotu je Atina Ferari, poznata po tome što je vređala po fejsu onu malu Tijanu što je ubio onaj psihopata mesar...uspela je čak i iz rijalitija da je izbace zbog toga.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Stipan

džin tonik

tipicno bella italia, sta ocekivati... :roll: