• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Prelep visokoletač traži dom

Started by divča, 17-07-2015, 02:30:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stipan

Quote from: saturnica on 20-07-2015, 12:52:34
stipe, pitaj ga, a što je onda vuk, ako je golub pacov!

Ne diraj u žive rane Saturnice!

saturnica

Quote from: Stipan on 20-07-2015, 12:57:34

Quote from: saturnica on 20-07-2015, 12:52:34
stipe, pitaj ga, a što je onda vuk, ako je golub pacov!

Ne diraj u žive rane Saturnice!
okej stipe, malo si mi se previše ufurao u tu životinju. zapamti, ti nis vuk, ti nisi vuk, ti nisi vuk...

Jane Snow

Quote from: ALEKSIJE D. on 20-07-2015, 10:35:05
Ovaj... ima nas koji jesmo. 450 komada u jednom danu. Trebalo mi vremena da sastužem i operem se od skorele krvi da bi mogla voda da dođe do mene.
Šta ćeš, svak ima svoj hobi.

Gikove kojima se prst zaglavio na obaraču, pa su, u panici i smotano, skidali sve oko sebe, ne računamo. To je posebna vrsta gikova.

Meho Krljic

Ovo stvarno ko horor film  :lol:

QuoteZa ishranu je najbolje mlado golubije meso, i zato se najviše kolju mladi golubovi prije prolijetanja.
Kolju se na dva načina:
a) otkidanjem glave uz ispuštanje krvi
b) gušenjem u vodi

džin tonik

Quote from: scallop on 19-07-2015, 23:10:31
Vredna obećanja nikad ne traju na ZS. :(

prvo: nikad nisam obecao da cu vas vjecno uciti pisanju.
drugo: malo li je deset godina? malo li je?
nekad se mora priznati da ne postoji talenat i okrenuti novim (zivim) snagama!

scallop

Ma, jok. Obećao si da ćeš da odeš i ništa. A to što ne znam da pišem i nije strašno. Zamisli da znam.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

saturnica

Quote from: scallop on 20-07-2015, 15:36:12
Ma, jok. Obećao si da ćeš da odeš i ništa. A to što ne znam da pišem i nije strašno. Zamisli da znam.
ovo mi je prva čuti da zosko znade pisati... mislila sam da je samo amater, zabavljač...:)
edit: imal' gdje koji njegov tekst da se pročita?

džin tonik

a to skalope. sad razumijem.
ali nisam ja nikad obecao da cu otici, vec se pozdravio. tako dozivljavas, projiciras svoje zelje i fantazije.
a naravno da sam otisao.
jel me vidis? ne.
pisem li kao nekad vrijedne priloge o sf-u i kad slucajno zalutam na s? ne.
hocu li ikad vise zalutati na s? pojma nemam!

džin tonik

Quote from: saturnica on 20-07-2015, 15:42:15
ovo mi je prva čuti da zosko znade pisati... mislila sam da je samo amater, zabavljač...:)

objavio sam nekih dvadesetak radova iz oblasti sf-a.

saturnica

Quote from: - on 20-07-2015, 15:45:46
Quote from: saturnica on 20-07-2015, 15:42:15

objavio sam nekih dvadesetak radova iz oblasti sf-a.
znači, jesi li nisi pisac? pisati osvrte i kolumne ili romane, nije ista stvar. oprosti na znatiželji...

džin tonik

diplomatski: knjige. i od po nekoliko stotina stranica!

saturnica

Quote from: - on 20-07-2015, 15:51:18
diplomatski: knjige. i od po nekoliko stotina stranica!
ok, odlučili smo kriti identitet? neka bude tako...:)

džin tonik

ma ne odlucili iz hira, nuzno je to kad objavis dvadesetak knjiga! pirati moraju biti konspirativni. prava, ovo-ono. bah.

Stipan

Quote from: saturnica on 20-07-2015, 13:04:19
zapamti, ti nis vuk, ti nisi vuk, ti nisi vuk...

Ma probao sam tu mantru već bezbroj puta.
A onda idućeg jutra pogledam u ogledalo i - ništa se nije promenilo!

Kimura

Quote from: - on 20-07-2015, 15:58:02
ma ne odlucili iz hira, nuzno je to kad objavis dvadesetak knjiga! pirati moraju biti konspirativni. prava, ovo-ono. bah.

Čuj, još intrigantnija je ona Bobanova primedba da si aktivni sportista koji može da bije kog poželi.

saturnica

čekam da vidim hoće li netko prokometirati ovih dvadesetak SF knjiga(?!) u opusu. ako neće, evo neću ni ja, neka tajne ostanu tajnama...

saturnica

Quote from: kimura on 20-07-2015, 16:08:37

Čuj, još intrigantnija je ona Bobanova primedba da si aktivni sportista koji može da bije kog poželi.
ajoj!! pa to mi je promaklo...:(

scallop

Ma, laže Škojić. Trebalo bi nešto da se razume u strip i tu je kraj.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

scallop

Ma, i Boban laže. Čovek je pravi krščanin i ministrira po potrebi. Ovo drndanje sa nama mu je pokora. Kad nešto zezne, dobije deset Zdravo Marija i pet puta da skrlja nekog na ZS.

džin tonik

ma, lazu i toboznji sf-autori, navodni strucnjaci samo sto se medjusobno stavljaju na strpljiv papir, pa se tako naizmjenicno hvale.

jedino je stipan iskren, citao sam njegove uvode:

dragi citatelju!
s obzirom da ti se moj roman nasao u ruci i spreman si odvojiti sate na njega, nemas zivot! dosadan si, ocajan i nemastovit!
meni je drago (nadam se da si knjigu kupio, ne posudio od toboznjeg prijatelja).
kupi i nastavke, i ja sam dosadan, nemastovit i ocajan, pa se mozda izvucem!
tvoj autor.

g-e-n-i-j-a-l-n-o! stipan je tu jedini posten i iskren.

Stipan

Ali... Ali... Ja ne pišem ijekavicom i ne potpisujem se kao "tvoj autor"...

džin tonik

uzas. idemo redom: stipane, zasto se sf-romani danas uglavnom slabo prodaju?
jer narod nije glup! emancipiran je, voli da mu se laska i priznaje inteligencija, ponudi istina.

ja ti poklonim kostur uvoda na koji mozes nadograditi koju manje mastovitu recenicu, pa tako i podici prodaju za 8k posto, a ti pobjegnes.

nije moje, nije, dragi citatelju, moj roman je savrsenstvo, ultimativna obrada tri goruca svecka problema kroz aspekte fantastike. ali sad vas prepustam remek djelu: zishaggaro iz keltoga i almamima od katalas-urandraza probise se kroz pecine ralata do fantimenta norvuroksa, pa sad....

Stipan

Svejedno... Ja i dalje ne pišem ijekavicom, čak ni dok se probijam kroz pećine Ralata i fantimente Norvuroksa.

džin tonik

mda, skalopova skola. budimo nezanimljivi, partija ce se vratiti i prepoznati kvalitetu. kad-tad, a ionako tek mrtvi pisci sticu besmrtnost!

Stipan

Koliko znam, ni Scallop ne piše ijekavicom...

scallop

Pusti ga, Stipane. Traži pomilovanje kod Bobana.

Albedo 0

prvo Meho otjerao Borisa, sad analogijama udara po forumskim seniorima, ima li kraja njegovoj strahovladi?!?! 8-)

ALEKSIJE D.

Meho, svaka čast na opservaciji korisnosti ptica koje su tema diskusije. Ove rara avis a la maine her satnik Zloćko (nisam, bre, znao kako si reinkarnacija Marije Jurić Zagorke i da je ovo samo alter ego P.Pavičića) elaboriraćemo drugi put.
Jane, koke se sređuju sa dugim oštrim sečivom. Na tu količinu se par puta mora oštriti ali koristi kada imaš 4-5 komada u rezervi. Najteže je kod petlova: debeo vrat, moraš kao gusle da sviraš. Perije i krv na sve strane. I ćurke je teško odraditi, ali kada se mora... Ništa obrač. To je za ove fine, metrosekso tipove. mi balkanci imamo taj falusoidni kompleks sa probadanjem i sečenjem (nije važn koliki je, samo da je oštar).
Nego, stvarno je, čini mi se Kiš to rekao za golubove.
A vukovi?
To su samo psi koji nisu našli gospodara.

Meho Krljic

Quote from: Pizzobatto on 20-07-2015, 20:00:29
prvo Meho otjerao Borisa, sad analogijama udara po forumskim seniorima, ima li kraja njegovoj strahovladi?!?! 8-)

Najcrnje je što sam ja seniorima ovde najbolji prijatelj, pa onda, po analogiji, svakako i Borisu.

džin tonik

gurmani, ne zezajte mehu! znacajne korelacije, jezicnosistematsku i ortografsku ispravnost, te prikladnost, nasao sam jedino u mehanovim uvodima.
poseban naglasak na prikladnosti: funkcionalnoj, estetskoj i sadrzajnoj.

slova umjerene velicine, oblici rijeci vezivni, recenice zaokruzene. gramaticke kategorije umjesne.
rjecnik moderatno proshiren, sintaksa kompleksno-uobicajena. kohezija uspjesna u jednostavnom (dobro, golub nije sad bas ni previse zahtjevna tema).
ortografija, interpunkcija, morfologija, autosemantika... sve na mjestu.

znaci, da je meho sf-autor, napisao bi najdosadniju pricu. a tu zavist ne bih zelio gledati...

Linkin

Ah, shvatio sam sad ko si ti.  :)

"Minus", "Umetnik ranije poznat kao zosko", ili jednostavno "Umetnik".  xrofl

scallop

Meho je ekspert za varijante u kojima će njegova da bude poslednja. Dal' je u pravu nije važno. Taklo će napisati da je seniorima najbolji prijatelj, a to nije tačno. Posebno o Borisu, kao analogiji, jer je Boris mladac koji je sveže pokupio neka libertarijanska uverenja i nije izdržao Batine sofističke parade.
A ti si, Zosko, dužan da nam ispovrtiš naslove dela na osnovu kojih pametuješ, a za mene imaš dokaz samo da si imao priliku da pecaš. Ostalo je laprdanje. I šaš.

Jane Snow

Reč najmudrijih i treba da bude poslednja.

Dybuk

Jel zna neko sta bi s naslovnim golubom? Mozda Divca?   :)

džin tonik

klem

mnogo volim golubove  sećam se kad sam bio klinac kako sam ih hranio na terasi jeli su mi iz ruke

Petronije

Saznao sam šta je bilo sa divčinim golubom.

Sent from my TCL S 720 using Tapatalk