• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Džinovski ljudi

Started by Truman, 30-09-2015, 15:48:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Pogledajte ovaj tekst: http://atma.hr/sad-priznala-tisuce-divovskih-kostura-unisteno-da-bi-se-sacuvala-teorija-evolucije/

Da li je zaista moguće da je taj institut priznao da su uništavali dokaze o postojanju džinovskih ljudi. Hajde da probamo da nađemo izvor na engleskom. Ako je tekst sa hrvatskog sajta čista izmišljotina molim vas - izvrgnite me ruglu.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Truman

Ček, ček. I u tekstu koji sam ja postavio lepo su naveli da su neke fotografije prevara. Međutim, to ne znači da je sve prevara ( to bi bila logička greška, je l ). Zato me zanima da li je zaista postojala odluka Vhovnog suda da se objave ta dokumenta i da li u njima stoji da su kosti uništavane.

tomat

ne piše li na početku teksta da je ova vest neistinita?

"Prije nego što nastavite čitati ovaj članak, dužni smo vas obavijestiti kako smo u međuvremenu saznali kako je ovu priču objavila stranica worldnewsdailyreport.com koja je poznata po satiričnim i izmišljenim tekstovima. Iako vjerujemo da su u prijašnjim vremenima po Zemlji zaista hodali divivski ljudi, ova informacija da su navodno uništeni dokazi, čini se, ipak nije istinita."
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

mac

A jesi li obišao sve linkove koje sam postavio, uključujući i treći, http://www.snopes.com/media/notnews/giantcoverup.asp ?

Ugly MF

U Bibliji se opisuje postojanje dzinova pre i posle potopa,tako da su darvinisti, koji su i danas jelte zasluzni za sve teorije,
morali da uniste dokaze o postojanju svega biblijskog, jer ako i jedan dokaz imas da je ista tacno sto pise u Knjizi, onda sve njihove bezvezne teorije padaju u vodu.
Evolucija, Bigbang, Zemlja stara milionima godina,,,ostaje im da se saviju i naguze jedni drugima....
A ako je Nesto tacno u Bibliji ,onda je SVE tacno sto tamo pise, a onda bi i Papska institucija propala, a mani sve njiove naucne...
he,he,,,,sajantisti, velkam tu pravoslavlje!

mac

Kako to misliš "ako je nešto tačno, onda je sve tačno"? To nije baš logično. Valjda si mislio da kažeš "ako nešto nije tačno, onda ostatku u kompletu ne možemo verovati", ili slično.

Dybuk

@mac hoces reci da ti je osim tog detalja sve ostalo logicno? :idea:

:evil:

enivejz, bilo je dzinova na svetu, al ne od 5-6 metara, samo blizu 3 https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Wadlow

Ugly MF

Dobro sam rekao.
U Bibliji je sve tacno.
Tamo su za sve potrebne stvari date tacne mere, pa i nekih Dzinova.

Dybuk, ti si procitala, prostudirala Bibliju, posvetila izvesno vreme pokusavajuci da razumes,ili cula os ljudi koji se bave time,
ili...
ko i svaki veliki poznavaoc, nacula citate iz horror filmova i interpretacije ostalih katolickih i protestantskih ateista?

Dybuk

Quoteko i svaki veliki poznavaoc, nacula citate iz horror filmova i interpretacije ostalih katolickih i protestantskih ateista?
Bas to.  :)

Ne znam za mere dzinova al sad guglala Dzizs krajst hajt i izgleda je po proracunima bio visok oko 155 cm. Tako da je za Krajsta i njegove savremenike i covek od 180 bio dzin. Ma kak'i 180, ja sam bre dzin.  :twisted:

Ugly MF

Ko nema u vugla ,ima u gugla.
Dziz'z koliko je bio visok,tezak,bradat,brkat,kurat i ofarbat, je najmanje bitna stvar na svetu, manje bitna od toga sta sam ja licno danas vecerao.
Shvatas? Ne shvatas, cim mu merke uzimas.....

Dybuk

Ma ja samo kazem da je manje verovatno da su dzinovi od 5 m postojali, i da je sve stvar percepcije. Ko zna sta bi Biblija rekla o Slavku Vranesu ili Jao Mingu. Ljudi su danas visi nego sto su nekad bili, pripadnici nekih naroda su u proseku visi nego pripadnici drugih. Dzizs je spadao u ove druge, nize. A tu je i Gigantizam tako da nema tu neobjasnjivog i natprirodnog.

Ugly MF

Ima tamo tacna merka kolki je Golijat bio, ali,,,
Adam je ziveo preko 900 godina...
tesko da smo mi nesto danas napredovali.....;)

tomat

sve i da su džinovi postojali, ne vidim kako to obesmišljava evoluciju. bili su veliki, nisu mogli da se prilagode, pa su izumrli. dakle, evolucija 8)

sad jebiga, biblija ne pominje dinosauruse, pa i pored silnih materijalnih dokaza nećemo da verujemo da su oni postojali, ali pominje džinovske ljude, pa ćemo nedostatak materijalnih dokaza da su oni postojali pripisati teoriji zavere.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

tomat

Quote from: Ugly MF on 30-09-2015, 20:44:17
Ima tamo tacna merka kolki je Golijat bio, ali,,,
Adam je ziveo preko 900 godina...
tesko da smo mi nesto danas napredovali.....;)

različiti izvori navode različite mere. najveći broj izvora kaže da je bio visok tek nešto malo preko 2 metra, a neki vele da je bio visok cela tri metra.

dakle, što Dybuk kaže 8)

Ugly MF

Biblija pominje dinosauruse, dakle jos samo jedan demagog koji se koprca, i trazi opravdanje za svoju neukost.
Ne zanimaju me razliciti izvori razlicitih mera, pricamo o dzinovima i dinosaurusima, i Bibliji.
Mozes ti da tapses i sebe i Dybuk, dzaba.

A ti nedostaci materijalnih dokaza..hehe...raspitaj se malo o "nastanku" torije o neandertalcima , kromanjoncima i ostalim homosima,,,,

tomat

pomešao si ti nešto sa porodicom Kremenko, al' dobro.

Dybuk

Kako te ne zanimaju mere, kad pricamo o dzinovima  8-)

Ajde ako ima konkretnih mera u Bibliji daj. Koliko lakata pedalja i tako?

Ugly MF

..imas sve na gugletu i jutjubu, ako te zanima ;)

Truman

Quote from: tomat on 30-09-2015, 16:56:27
ne piše li na početku teksta da je ova vest neistinita?

Ahaha, to nije bilo tu kada sam ja postavio temu. U međuvremenu su dodali. Imam izgovor!

Truman

Quote from: mac on 30-09-2015, 17:01:56
A jesi li obišao sve linkove koje sam postavio, uključujući i treći, http://www.snopes.com/media/notnews/giantcoverup.asp ?

Zahvaljujem.

A što se tiče rasprave o Bibliji. Ima tu događaja koji su tačni, samo su religjiski obrađeni. Npr. bila je neka emisija o tome kako je neki meteorit napravio veliki požar na području Sodome i Gomore iz Biblije. Takođe, utvrđeno je da je u području jugoistočne Azije zaista bio potop...

Ugly MF

Kako samouverena izjava, tako nonsalantno covek ubedi samog sebe...ts.ts.ts...
Meteor...Sodoma i Gomora su dakle zatrpani ogromnim grumenom soli...dooobro....
neka bude i tako, ali Zasto danas tamo niceg nema niti ce biti....Sto tamo ne naprave gej-siti i ne paradiraju,
jer ako priznamo da su Sodoma i Gomora unisteni, kazimo da su unisteni zbog pederaje...
i zasto Vavilon ne izgrade ponovo?
Nego su mu kule i simbole digli u Briselu?

"Utvrditelji"za kjugoistocnu aziju kao da su rekli, 2,sv rat nije trajao od 39 do45,nego je u podrucju danasnje Srbije bio rat od 41 do 45-te.....
Mislim jeste bio potop i tamo i na celoj zemlji ;)

mac

Aha! Namignuo je! Ne vredi da više raspravljamo.

Ugly MF

zasto...
dal je nesto bilo nekada je stvar vere, bez zaebavanja,
neki veruju u Boga i stvaranje, neki u evoluciju i spontano nastajanje univerzuma milijardama godina....
to su dve religije i nista vise...
Ja proucavo razne i svojevoljno odabrao u sta cu da verujem.

I samo sam namignuo vasim teolozima, ko fol, nije bio Biblijski potop, nego mi smo sigurni za neki manji u Aziji, i to je kao odatle,,,,prc

Meho Krljic

Quote from: Ugly MF on 01-10-2015, 07:04:34
Sto tamo ne naprave gej-siti i ne paradiraju,
jer ako priznamo da su Sodoma i Gomora unisteni, kazimo da su unisteni zbog pederaje...

Možemo to da kažemo, pogotovo na forumu, ali to ne piše u Svetom pismu.

Sodoma, po kojoj danas zovemo sodomiju, čin analne penetracije, je bila zatrta zbog sebičnosti i neprepoznavanja da treba pomoći bližnjima. Gospod Bog to prilično eksplicitno kaže u Jezekilju 16:49-50:

Quote16:49  Evo, ovo beše bezakonje sestre tvoje Sodoma: U ponosu, u izobilju hleba i bezbrižnom miru beše ona i kćeri njene, a ne pomagahu siromahu i ubogom;
16:50  Nego se ponašahu i činjahu gadove preda mnom, za to ih zatrh kad videh.

Isaija u prvom svom poglavlju takođe eksplicitno priča o tome šta Gospod zamera Sodomi (spojler: ne zamera muželožništvo nego opšte bezakonje i nepravdu):

Quote1:13  Ne prinosite više žrtve zaludne; na kad gadim se; a o mladinama i subotama i o sazivanju skupštine ne mogu podnositi bezakonja i svetkovine.

(...)

1:16  Umijte se, očistite se, uklonite zloću dela svojih ispred očiju mojih, prestanite zlo činiti.
1:17  Učite se dobro činiti, tražite pravdu, ispravljajte potlačenog, dajite pravicu sirotoj, branite udovicu.

Jeremija isto ima referencu na Sodomu i Gomoru, ali ovde se pominju preljuba i laži te generalni kriminal:

Quote23:14  Ali u proroka jerusalimskih vidim strahotu: čine preljubu i hode u laži, ukrepljuju ruke zlikovcima da se niko ne vrati od svoje zloće; svi su mi kao Sodom, i stanovnici njegovi kao Gomor.

U Matejinom transkriptu Isusovih obraćanja građanima saznajemo (posredno) da je greh o kome pričamo bilo neprijateljstvo prema namernicima:

Quote10:14  A ako vas ko ne primi niti posluša reči vaših, izlazeći iz kuće ili iz grada onog, otresite prah s nogu svojih.
10:15  Zaista vam kažem: lakše će biti zemlji sodomskoj i gomorskoj u dan strašnog suda nego li gradu onom.

Kod proroka Jude postoji referenca na "drugo meso", što se MOŽE tumačiti kao homoseksualnost, ali neki ga tumače i kao preljubu i kao kanibalizam  :-? :-?

Quote1:7  Kao što Sodom i Gomor, i okolni njihovi gradovi, koji su se prokurvali onako kao i oni, i hodili za drugim mesom, postaviše se ugled i muče se u večnom ognju

Tako da... Ne može se baš reći da je Sodoma bila pederski grad i da je zbog toga razorena. Sve ukazuje da je razorena zbog drugih grehova, najviše zbog bezakonja i opšteg pomanjkanja morala.

Većina opozicije homoseksualnosti koja temelj nalazi u Svetom pismu se zbog toga mora osloniti na Mojsija, pogotovo na treću knjigu, poglavlja 18 i 20 gde se eksplicitno kaže

Quote18:22  S muškarcem ne lezi kao sa ženom; gadno je.

i

20:13  Ko bi muškarca obležao kao ženu, učiniše gadnu stvar obojica; da se pogube; krv njihova na njih.

Al to nema mnogo veze sa Sodomom. Ili Gomorom.

scallop

Bre, Meho, probudi me! Da se ti nisi javio da objasniš, meni bi i dalje bilo samo smešno.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Ja se sve nadam da ćeš se ti konačno malo više ponovo javljati na forumu, pa je ovo ohrabrujuće!!!!!!!!

Nightflier

Da se nadovežem na Mehin post, dobri Krom... pardon, Alah, uglavnom samo kršenje Prve zapovesti kažnjava masovnim uništenjem, pa još slanjem specijalaca. :)
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

tomat

Nije li sodomija pojam širi od analne penetracije?

On topik, u nekim grčkim prevodima starog zaveta je David bio visok četiri lakta i ped, dok je u drugim prevodima bio visok šest lakata i ped. I hebrejski izvori nisu konzistentni po tom pitanju. U svitcima sa mrtvog mora je četiri kubita i pedalj, ali to nije kanonski spis, pa ga ne računamo u relevantan, šta li :-)

Ugly MF

na Mehanovo pak....
Okej to, ali da je pederaja bila tamo najnormalnija stvar, mozes naci u Postanju, 18 ja mislim, opis kada su dva Andjela dosli ,a citava rulja nagrnula da ih jebe...dakle, i pored svih ostalih bezboznistava, tolko ukazano na gejovstinu nigde nije.
Bili su perverzni do te mere da su po ulicama guzili koga su hteli.
Daklem,to nam je buducnost gej-paradiranja i amin.
I gejovstina itekako ima veze sa Sodomom I Gomorom, jer se i u otkrovenju daje pandan da ce opet stradati Sodom i Gomora, a kako to kad ih nema!?

Poenta je sto je u Bibliji sve po jedanput napisano,a kasnije kadcljudi kroz istoriju to ponavljaju,nazivaju to tim imenima.
Kaze se da ce pasti Vavilon....misli se na najvece carstvo zemaljsko u buducnosti, globalnu drzavu koju se svi tako covekoljubno trude da naprave...

poceli smo od divova...i tada su stradali jer "zemlja vise nije mogla da ih odrzava"...
Veliki ,krupni, ogromni, zdere, pije, maltretira druge, svega mu malo,silan , snazan, jak,itd...

Danas ja tu vidim Papu, BilGejtsa,Ostale bogatase i vlasnike MMF-a itd,,,Ameriku...
Veliko,gladno, ne zna kad mu dosta....grabez samo i drpanje u guzicu.....

Nightflier

Mda, a Lot i njegove ćerke su živeli srećno i dugovečno, uz gospodnji blagoslov, jerbo je incest tek neznatno svetogrđe naspram pederastije.
First 666

Meho Krljic

Zapravo Poglavlje 19:

19:4  I još ne behu legli, a građani Sodomljani slegoše se oko kuće, staro i mlado, sav narod sa svih krajeva,
19:5  I vikahu Lota i govorahu mu: Gde su ljudi što dođoše sinoć k tebi? Izvedi ih k nama da ih poznamo.

Međutim, nadam se da ljudi koji ovo čitaju imaju vremena da pročitaju i poglavlje 18 i poglavlje 19 jer se iz konteksta vidi ono što sam već gore ukazao: Sodoma je GENERALNO grad bezakonja, nasilja, ksenofobije i silovanje je uobičajena pojava tu, heteroseksualno i homoseksualno. Gospod obećava da neće uništiti grad ako nađe u njemu određen broj pravednika, ali ne uspeva, Lot i njegova porodica su jedini pristojni zato što ugoste namernike i brane ih od svetine i oni budu pošteđeni. Naglasak nigde nije na homoseksualnosti već na nasilju, neprijateljskom ponašanju ka putnicima itd.

Nightflier

Quote from: tomat on 01-10-2015, 11:05:33

On topik, u nekim grčkim prevodima starog zaveta je David bio visok četiri lakta i ped, dok je u drugim prevodima bio visok šest lakata i ped. I hebrejski izvori nisu konzistentni po tom pitanju. U svitcima sa mrtvog mora je četiri kubita i pedalj, ali to nije kanonski spis, pa ga ne računamo u relevantan, šta li :)

Problem je što je kubit bio drugačije definisan u zavisnosti od kulture koja ga definiše, pa je varirao od 44 cm do 55 cm.
First 666

Nightflier

Quote from: Meho Krljic on 01-10-2015, 11:16:20
Zapravo Poglavlje 19:

19:4  I još ne behu legli, a građani Sodomljani slegoše se oko kuće, staro i mlado, sav narod sa svih krajeva,
19:5  I vikahu Lota i govorahu mu: Gde su ljudi što dođoše sinoć k tebi? Izvedi ih k nama da ih poznamo.

Međutim, nadam se da ljudi koji ovo čitaju imaju vremena da pročitaju i poglavlje 18 i poglavlje 19 jer se iz konteksta vidi ono što sam već gore ukazao: Sodoma je GENERALNO grad bezakonja, nasilja, ksenofobije i silovanje je uobičajena pojava tu, heteroseksualno i homoseksualno. Gospod obećava da neće uništiti grad ako nađe u njemu određen broj pravednika, ali ne uspeva, Lot i njegova porodica su jedini pristojni zato što ugoste namernike i brane ih od svetine i oni budu pošteđeni. Naglasak nigde nije na homoseksualnosti već na nasilju, neprijateljskom ponašanju ka putnicima itd.

Dodao bih da je u tim a i potonjim vremenima homoseksualcem definisan samo pasivni partner u odnosu i samo je ta strana bila kažnjavana (na stranu Mojsije).
First 666

Meho Krljic

Quote from: tomat on 01-10-2015, 11:05:33

U teoriji da, ali zapravo na to najčešće mislimo. Wikipedija daje koristan siže:

QuoteSodomy (/ˈsɒdəmi/) is generally anal or oral sex between people or sexual activity between a person and a non-human animal (bestiality), but may also include any non-procreative sexual activity.[1][2][3] Originally the term sodomy, which is derived from the story of Sodom and Gomorrah in chapters 18 and 19 of the Book of Genesis in the Bible,[4] was commonly restricted to anal sex.[5][6]

дејан

...barcode never lies
FLA

Ugly MF

Meho, ja se tebi i tvom pacifizmu i mirotvorstvu i toleranciji divim, ali izistinski.
ALI,,,sam si gore postavio pasus a onda ga pogresno tumacis...

Kad rulja kaze,'daj ih vamo da ih poznamo',
bukvalno i jedino konkretno se misli 'daj da ih izjebemo',
jer u Bibliji se za sex pisalo'poznamo'.

To je tako i amin.
Nema drugacije.

tomat

Quote from: Nightflier on 01-10-2015, 11:17:59
Problem je što je kubit bio drugačije definisan u zavisnosti od kulture koja ga definiše, pa je varirao od 44 cm do 55 cm.

u Egiptu je zavisio od faraona. kolki faraon tolki kubit 8)

tomat

Quote from: Ugly MF on 01-10-2015, 11:09:03
poceli smo od divova...i tada su stradali jer "zemlja vise nije mogla da ih odrzava"...
Veliki ,krupni, ogromni, zdere, pije, maltretira druge, svega mu malo,silan , snazan, jak,itd...

evolucija, bato! :)

Quote from: Ugly MF on 01-10-2015, 11:33:48

kako sad to razlučiti?

jevanđelje po Luki 19:3 kaže

"I iskaše da vidi Isusa i da Ga pozna"

ne verujem da je hteo da ga izjebe.

Meho Krljic

Meho, ja se tebi i tvom pacifizmu i mirotvorstvu i toleranciji divim, ali izistinski.

To je tako i amin.
Nema drugacije.

Pa, da, ali to je SILOVANJE. To se kažnjavalo. Nigde se ne vidi da se Gospod Bog peravednim gnevom obara na Sodomu zbog konsenzualnog istopolnog snošaja.

Ugly MF

Stari zavet, novi zavet, hebrejski jezik, grcki jezik,srpski prevod...
Imas ti masu reci koje su na hebrejskom razlicite,a u nas se prevode isto.
Dzinovi su u prevodu Gigantes, a to ustvar znaci 'od zemlje rodjeni',mozda i nisu ti dzinovi starozavetni bili grmalji fizicki kolko umno, mentalno, intelektualno, ali ne i duhovno, pa su potopljeni....

...a i u tvom slucaju se radi o gresnom cariniku,mozda je lepo objasnjeno kakve su mu misli bile, ali susret sa Isusom ga je opravio...( mig )

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 01-10-2015, 11:49:20

To je tako i amin.
Nema drugacije.

Pa, da, ali to je SILOVANJE. To se kažnjavalo. Nigde se ne vidi da se Gospod Bog peravednim gnevom obara na Sodomu zbog konsenzualnog istopolnog snošaja.

Po toj teoriji,svaki brak je onda silovanje i muskarca i zene jer dodju roditelji i kazu ti , odsad si u braku sa ovim/ovom, hteo ti to ili ne....
A sto se tice prava zena tad u tom vremenu, pogledaj koga im je nudio na izivljavanje,dve nevine cerke,samo da ne diraju dva muska gosta,pa je taj opet bio pravedan!?!

Ej, to je bio stari zavet,oko za oko, zub za zub, ubij pedera.
Ja vise volim novozavetni, hriscanski.
Meni kao hriscaninu nije dozvoljeno ni da ubijem pedera niti na silu da ga pokrstavam.
Moja JEDINA duznost je da mu kazem i NE PRIZNAM DA JE GEJ OKEJ,a on svojom voljom sam da odluci.
Nece Bog da mi ikog 'prebijemo' u hriscanstvo,nego on sam da dodje.
Njemu i ne trebaju nasilno naterani, nego svojevoljni.

Meho Krljic

:lol: Sad smo već u domenu diskutovanja i tumačenja. Koji svi volimo, naravno, ali kako rekoh gore, Gospod Bog sam eksplicitno kaže da je Sodomu uništio jer njeni građani nisu pomagali sirotinji i ubogima već su umesto toga činili razne gadarije. Ovo je nešto što se bez sumnje može prepoznati kao kritika dekadencije, sebičluka itd. i to MOŽE da uključuje i promiskuitet pa i homoseksualnost, ali mislim da ne može da se kaže da je Bog Sodomu uništio zbog homoseksualnosti. To mi deluje kao usredsređivanje na drvce od koga se ne vidi šuma.

Ugly MF

Ne kazem ni ja, ali nije ona dzaba ostala upamcena po tome ...
elem,,,interesantno je kod Isusa kad spreci kamenovanje gresnice...
Optuzili je za kurvanje, on joj kaze, oprosteno ti je ,idi I NE GRESI VISE.
nije rekao ne kurvaj se vise ,ali mozes da krades,itd....
Znaci nijedan greh!
Tako i onih 10 zapovesti. Mora svih 10, nema ovo ocu ovo necu.....
( el znate da Rimokatolici izbacili jednu zapovest, nema im je u kanonima :)

Meho Krljic

Pa, dobro, naravno. Sve grehe treba suzbiti, to je jasno. Al to je proces  :lol:

Ugly MF

tomat

pa nije baš da su je izbacili, ako mislimo na isto. stvar je ponovo u tumačenju, odnosno grupisanju. u Mojsijevoj knjizi ima 16 stihova, pa ih različite crkve različito grupišu.

katolici u prvu zapovest grupišu 2, 3, 4, 5 i 6 stih, pravoslavci u prvu stavljaju 2 i 3 stih, 4, 5 i 6 u drugu. pravoslavci kažu "ne poželi ništa što je tuđe", katolici kažu "ne poželi tuđeg ženidbenog druga" kao devetu, i "ne poželi nikakve tuđe stvari" kao desetu.

evangelisti broje slično katolicima, većina protestanata slično pravoslavcima, i tako.

Ugly MF

'....ma ne bre, izbacili su ono,'ne tvori niti se klanjaj ikakvom idolu'...
posto su ionako skroz u kultovima i idolopoklonstvu....

mac

A mi zadržali, a opet se klanjamo ikonama, koje su idoli.. To je zato što smo mi skroz u samozavaravanju.

Ugly MF

nisu ikone idoli.
Ikone se pisu i kopiraju i imaju narativno-opisno-edukativnu svrhu,
a katolicki kipovi su samo prepis paganskih idola i forme idealizovanja telesnog,bez trunke duhovnog.