• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ЧИЗМАШИ

Started by SIMERIJANAC, 14-10-2015, 14:15:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

crippled_avenger

bootboys

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Karl Rosman

Ooo, fala gnjurcu. Jos da odrade Selenica "Fathers and forefathers", al' kako dolikuje(!1!!), i mogu da mrem.

Jebo ih Montevideo, da ih jebo...
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

crippled_avenger

Gikovi i gici :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

tomat

ovo ko Vojna akademija meets Ravna gora.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

DeHickok

Quote from: tomat on 15-10-2015, 12:06:57
ovo ko Vojna akademija meets Ravna gora.

na zalost, na osnovu trejlera lici...ali ipak :). Ko je ovo inace rezirao/scenarisao/producirao ?
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

tomat

režirao Zečević, ako se ne varam.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

mac

Umesto Vojna akademija meets Ravna gora mogli bi da gledamo na ovo kao na Sibirski berberin meets Marš na Drinu.

Meho Krljic

Jeste Zečević.

Uloge tumače:

1. Žika - Miodrag Dragičević
2. Ćora - Mladen Sovilj
3. Stevica - Miodrag Radonjić
4.  Major Čiča - Aleksandar Berček
5. Poručnik Zdravko Zec - Miloš Timotijević
6. Kapetan Perkić - Nebojša Milovanović
7. Poručnik Nenković - Aleksandar Đurica
8. Sofija - Sloboda Mićalović
9. Kapetan Pavlović - Goran Šušljik
10. Upravnik Milinčić - Ljubomir Bandović
11. Major Softić - Dragan Bjelogrlić
12. General Paligorić - Bogdan Diklić
13. Potpukovnik Tijanić - Dragan Petrović Pele
14. Dafina - Dara Džokić
15. General Pantić - Marko Nikolić
16. Podnarednik Spasoje - Slobodan Tešić
17. Milena - Danica Ristovski
18. Dara Prdara - Hristina Popović
19. Potpukovnik Stošić - Miodrag Miki Krstović
20. Milenko - Radoje Čupić
21. Draga - Milica Mihajlović

Pisac scenarija - Đorđe Milosavljević
Reditelj - Dejan Zečević
Direktor fotografije - Miladin Čolaković
Scenograf - Zorana Petrov
Kostimograf - Jelena Đorđević
Montažer - Lazar Predojev

Dybuk

Nova Ljubavna Prica

QuoteSeriju po romanu Dragoslava Mihailovića režira Dejan Zečević, a priča prati oficira Žiku Kurjaka, koji se sredinom tridesetih godina prošlog veka bori za svoje "mesto pod Suncem", ali i ljubav lepe udovice.
Glavna uloga poverena je Miodragu Dragičeviću, inače rođenom bratu glumice Tamare Dragičević, a rola njegove drage poverena je Slobodi Mićalović.

"U seriji ćemo videti da li ljubav može da pobedi, ili nas često realnost i život demantuju", rekla je Sloboda "Kuriru".

Serija "Čizmaši" imaće 12 epizoda, a biće emitovana ove jeseni na Radio-televiziji Srbije.

Exciting.

Mme Chauchat

Jao ne znam ljudi, ovo ko da nije prošlo pored knjige :( Jao.
Evo sad zamišljam šta bi tek bilo da uzmu da rade Tikve. Jao. Jao.  :cry: :cry: :cry:

Scordisk

Ne znam, meni se knjiga svojevremeno baš dopala, daleko više nego "Tikve" na primer. Pitanje je sada da li će državna televizija i producenti ovo poslovično da zaseru i da naprave neki Mir-Jam bućkuriš ili će vajati čemu... Sudeći po trejleru, kao da je serija namenjena dokonim domaćicama... Ali videćemo.

Inače, što reče neko, kada bi napravili "Očeve i oce" film, ali da bude onako kako treba, to bi bilo predivno!

Seth Brundle

Knjigu sam čitao poodavno, i prilično mi se dopala. Nisam neki ljubitelj opusa Dragoslava Mihailovića, ali ova knjiga mi je legla. E sad, režiju potpisuje Zeka, tu se može očekivati nešto vredno, ali ima i mesta sumnji. Đorđe Milosavljević pisao scenario, uh, to je već problem. Mislim, čovek je pisao scenarije za neke od naših najgorih (RINGERAJA), al i najboljih (NEPRIJATELJ) filmova i serija, a neke od najgorih je i režirao. Trejler, kao što je već primećeno, stvarno ne obećava, ali opet, ko ga zna, sve je moguće. Daj da vidimo i to čudo.

Meho Krljic

Pa, videli smo Zekinu veziju Oficira i džentlmena. Romantizacija predratne Srbije izgleda podrazumeva i komično prenaglašene armijske testosteronske drilove  :lol:

Seth Brundle

Eto, potpuno sam smetnuo s uma da je juče bila premijera. Toliko o mojoj želji da je gledam. A ako je tako kao što Meho kaže, onda mi se još više ne gleda. U stvari, čekaću da se pojavi na netu.

Dybuk

Err imala sam prilike da pogledam jednu epizodu (dal 3.?) Omg, what a load of bollocks. Uzasno dosadno, lose snimljeno, lose odglumljeno - izuzev Berceka - gledajuci ovo pomislih kako medju mladim glumcima nema niti jednog sposobnog da iznese ma i najjednostavniju repliku, ili ih neko lose uci. Izvestaceno recitovanje dijaloga na nivou osnovnoskolskih priredbi, svi redom. Propast. Scena razgovora izmedju Berceka i mladjih vojnika tj Bercekova tirada traje nesto 10 min, 2 kadra. Fakin hel.  :x

Usul

Pre nekog vremena bacih pogled na deo jedne epizode kad tamo seljančica sa neke planine zbori beogradski. Ugasio sam...
God created Arrakis to train the faithful.