• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BEST 2015: Najbolji među najgorima

Started by Albedo 0, 10-11-2015, 21:58:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

jest da se nisam pretrgao s gledanjem novih filmova, ali ono što sam ovjerio je brutalno loše

Možda je do toga što mi je 2. sezona Istinskog detektiva postavila visoke standarde, ali kako je krenulo na kraju ću MMFR da turim u top5 8-)

EVERY THING WILL BE FINE je jedino vrijedno gledanja, ostalo srednja žalost, mada mož' se uživa u THE VISIT ili BLACKHAT

dosta filmova se čeka, suviše nade, premalo isporuke, no, dajte neke naslove koji su vas za sada zabavili, oduševili, zaintrigirali...

Dybuk

Horor i ne-horor zajedno? Racuna li se nesto iz 2014, ja sam iz '15 pogledala 34 naslova od kojih su neki i dokumentarci. Iz 2014 (po Imdb) 100 naslova. U, jbt! :?

Ukronija

Quote from: Pizzobatto on 10-11-2015, 21:58:59
...zabavili...

The Man from U.N.C.L.E.

Zgodan dvojac špijuna. Svaki sladak na svoj način. Prihvatljiv zaplet, solidan humor, žena kao glavni negativac sa atomskom bombom u rukama. Dosta za zabavu.

Albedo 0

ranije poluprihvaćeno pravilo je da se računa ono što je postalo dostupno na torentima u toku ove godine, pa makar bilo i prošlogodišnja produkcija

realno, ovaj CHILD OF GOD piše da je 2013. godina, al ako bude valjao ide na moju 2015. listu

tako ja radim, a vi kako oćete

horor i ne-horor zajedno, naravno, mada niko ti ne brani da za svaki žanr vadiš liste

ridiculus

Ma, od kad se filmovi dele na horor i ne-horor? :cry:
Dok ima smrti, ima i nade.

ridiculus

Ali zanimljivo mi je da Bata nije izdržao da ne otvori temu iako u stvari nema šta da kaže.

Ništa ne brini, Bato, još ostaje da pogledaš Bridge of Spies! ;)

Što se mene tiče, sastaviću svoj izbor u prvoj polovini januara, iako će biti pun rupa, usled nemogućnosti da filmovi s kraja godine postanu ovde dostupni. Već nazirem raspravu oko nekih filmova... :)

Albedo 0

joj, ridikuli, kako bi te banovo sad

kao da ne znaš kako funkcioniše ova tema

a to što mi preporučuješ tu bagru Spilberga je posebna priča...

takođe ne očekujem ništa ni od onog pederčića Vilneva, ni od Finčera ako je slučajno nešto novo snimio

prevaranti! 8-)

ridiculus

Daj, daj, nemoj se srditi bez razloga. Biće već tema za neslaganje. :lol:

Zezam se za Spilberga, naravno. Nisam gledao film, ali poznat mi je tvoj stav. 8)

Edit: uostalom, mogu ja da otvorim sad temu za 2018! Ko će da snimi neki film? Koeni? Stil bez supstance. Spilberg? Odvratan je. Finčer? Davno je prso. Nema ništa dobro iz 2018. što sam gledao... Eto, rekao sam skoro šta i ti.

Albedo 0

o bre, daj više tvog trenutnog favorita, bem te! 8-)

Truman

Upravo se vratih iz bioskopa, odgledah SPECTRE i mogu reći da sam oduševljen. Stavljam ga na drugo mesto omiljenih bond filmova iza Kazino Rojala.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 11-11-2015, 02:40:02
o bre, daj više tvog trenutnog favorita

Pa to je lako: Mad Max: Fury Road i Inside Out. Ali ima još bar 15 filmova koji su mi bili dragi i koje bih rado pogledao ponovo. I još isto toliko onih koje treba da pogledam do januara.

Albedo 0

Trumane, kakav je to Krejgkraš kod tebe? 8-)

stvarno je jadna godina u kojoj je MMFR favorit za bilo šta :(

eddie coyle

Pa i jeste jadna, s tim sto ima par potencijalno zanimljivih naslova koji tek treba da pristignu:

http://www.imdb.com/title/tt2401878/

http://www.imdb.com/title/tt1895587/

http://www.imdb.com/title/tt1663202/

Nek bude i ovo mada nisam optimista  http://www.imdb.com/title/tt3460252/

Truman

Quote from: Pizzobatto on 11-11-2015, 13:37:12
Trumane, kakav je to Krejgkraš kod tebe? 8-)

Je l tebi dobro? Em je Krejg vrhunski Bond, em ovaj film nije samo odlična zbog njega već i zbog režije, produkcije, scenarija...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Dybuk

Mnjah, ovde niko ne pominje horore medju svojim favoritima :cry:

Dybuk's gonna fix that 8-)

usputni_boem

Quote from: Truman on 11-11-2015, 16:34:55
Je l tebi dobro? Em je Krejg vrhunski Bond, em ovaj film nije samo odlična zbog njega već i zbog režije, produkcije, scenarija...
Meni je bas bezveze, jedino sto valja je badass Krejg. Sve ostalo skripi, a najvise scenario, s bednim, neuverljivim i smesnim pokusajima da se razviju likovi i s dosadnim, nerazradjenim temama.

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 10-11-2015, 21:58:59
Možda je do toga što mi je 2. sezona Istinskog detektiva postavila visoke standarde

A da batalimo mi ovu temu i otvorimo novu? :evil:

Quote from: Dybuk on 11-11-2015, 17:52:59
Mnjah, ovde niko ne pominje horore medju svojim favoritima :cry:

Bone Tomahawk? ;)

Mada, iskreno, ovde jedva da je išta uopšte pomenuto...

Dybuk

BT nece uci na moju listu. Ako je ikad sastavim.  :(

ridiculus

Znam, to sam shvatio, ali će ući na moju, pošto sam ga odgledao. Utiske ću staviti na neko drugo mesto, uskoro. Verovatno uskoro. Možda. :(

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

Quote from: eddie coyle on 11-11-2015, 16:15:18
Pa i jeste jadna, s tim sto ima par potencijalno zanimljivih naslova koji tek treba da pristignu:

http://www.imdb.com/title/tt2401878/

http://www.imdb.com/title/tt1895587/

http://www.imdb.com/title/tt1663202/

Nek bude i ovo mada nisam optimista  http://www.imdb.com/title/tt3460252/

ovo sve, sem ako ne procuri ranije, valjda ide u 2016. godinu?

tako da je 2015. i dalje bijedna :(

očekujem da valja nešto od ovog

Die abhandene Welt
Une nouvelle amie
Assasin
...

La Giovinezza je kao 2015, ali ni od toga nema ništa...

a sljedeće godine il ritorno di Tornatore! 8-)

Dybuk

Sve filmove na ovoj zbrda-zdola listi sam ocenila sa 7/10 ili preko. Prvo cu navesti one koji su izasli ove godine, a koje sam dosad uspela da pogledam

Izasli 2015 godine, bez nekog reda i poretka, favoriti (8 ili jace) boldovani, ne - horori obelezeni zvezdicom*

MMFR*

The Visit

The Woods (The Hallow)

Hidden

Deathgasm

The Boy

*cekam Crimson Peak

Overall, pogledani ove godine, godina izlaska 2014. Favoriti boldovani

Birdman, Or The Unexpected Virtue of Ignorance*

Whiplash*

A Girl Walks Home Alone at Night

Eliza Graves (Stonehurst Asylum)

Night Crawler*

Ich Sech Ich Sech

Relatos Salvajes*

Creep

The Babadook

Housebound

As Above so Below

The Taking of Deborah Logan

The Voices

Honeymoon

What We do in the Shadows

It Follows

Leviafan*

Zombievers

Deux Jours, Une Nuit*

The Duke of Burgundy

Kraftidioten*

Zombievers

Late Phases

Alleluia*

Musaranas (Shrew's Nest)

When Animals Dream

Come Back to Me

Ničije Dete*

ridiculus

Još jedna pobeda!

Nego, evo šta se ovde, na temi, zaboravilo:
- broj filmova koji se pojave godišnje je MNOGO veći od 10-20 filmova na osnovu kojih se zaključilo da filmska godina ništa ne valja;
- kraj godine je sezona za filmove koji su se nameračili na Oskare, barem u Severnoj Americi; čudno je davati sud ne uključujući njih, čak i ako vam Oskari služe uglavnom kao predmet podsmeha (kao u mom slučaju, recimo).

Albedo 0

ili daj naslove ili ne smaraj...

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

ridiculus

Quote...no ostaje za vidjeti hoće li ovaj film biti ipak previše mainstream za Akademiju.

Šta...? :o

To je sa gornjeg linka, povodom Mad Max-a. Mainstream? Valjda obrnuto. Nije dovoljno mainstream za Akademiju. Ah, ti novinari...

eddie coyle

Kad su napisali mejnstrim cenim da su mislili na zanrovske filmove, akcije, koje u principu retko dobijaju nominacije. Imali smo one dve susne godine kad su Avatar i The Dark Knight dobili nominacije i to je to...

Dybuk

Hoce li biti nekih lista ili tako nesto, drugari? Ja sto sam pogledala, pogledala, cini se :(

ridiculus

Rekoh već, u januaru. Iako se još dvoumim da li da stavim na listu najbolje iz 2015. ili najbolje od najgorih. ;)
Quote from: eddie coyle on 03-12-2015, 02:17:01
Kad su napisali mejnstrim cenim da su mislili na zanrovske filmove, akcije, koje u principu retko dobijaju nominacije. Imali smo one dve susne godine kad su Avatar i The Dark Knight dobili nominacije i to je to...
Pa da, to je očigledno, samo mi je nejasno kako je neko ko misli da piše ozbiljno o filmovima pobrkao "mejnstrim" sa nečim drugim. "Žanrovskim" ili možda "blokbasterom"? Ali upravo nam Max pokazuje da blokbaster ne mora da bude mejnstrim, dok filmovi koji obično završe sa Oskarom to jesu.

Albedo 0

ridikuli je čovjek kome ni kliještima naslov ne možeš izvući, a pritom nema pojma ni kako ova tema funkcioniše. Ne traži ti se konačna lista, nego ono dobro što si do sada pogledao. U januaru/februaru konačna lista. Inače, čemu otvaranje teme sada... Pobogu, to se radi zbog orijentacije svih forumaša, mislim ako cijene tvoj sud, mene baš briga 8-)

a taj pisac očigledno koristi sasvim normalnu definiciju mainstreama koja se tiče brojki, a ne posebne tematike. Žanrovski film može stoga biti mainstream, kao Avatar.

ridiculus

Može da bude, naravno, često i jeste, ali Mad Max nije, tako da to objašnjenje ne štima.

Albedo 0

MMFR koji je potrošio stotine miliona za produkciju i reklamiranje je udžbenički primjer mainstream wannabe-ja

tomat

što Max ne bi bio mejnstrim?

edit: utrča Bata.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

ridiculus

Pa koja bi bila razlika da je pušten samo za kućni video? Manje utrošenih dolara na reklamu? Mislim, koja bi bila razlika u samom filmu? Akademiji bi bio pristupačniji, jer bi bio "manje mejnstrim"? Nemojte me zasmejavati. :)

ridiculus

Quote from: tomat on 04-12-2015, 00:01:40
što Max ne bi bio mejnstrim?

edit: utrča Bata.
Zato što nije za masovnu publiku. Nije ni tematski ni estetski. Samo zato, ali to je dovoljno.

Bata na jednoj strani se smeje Maksu da nije zaradio dovoljno, a sa druge strane mu zamera da zaradjuje dovoljno.

Dybuk

Kako nije mejnstrim, i kako nije za masovnu publiku? Ne razumem.

Albedo 0

brutalne greške, stvarno, ridikuli prevazilazi samog sebe, to je jedino objašnjenje

to što MMFR nije uspio u svojoj namjeri da zaradi ne znači da nije mainstream, pogotovo što se agitpropom upinjao da postane blokbaster. Ionako je i dalje u top20 po zaradi, da je smiješno pričati da nije mainstream. Mainstream je koliko i nastavak Terminatora i slično

a napravljen jeste za masovnu publiku, dovedeni su A glumci, feminizam bode oči, sve je pusta akcija i rasturanje vozila, stvarno jbt šta uopšte pokušavaš sa tim svojim izmotavanjima da postigneš?

šta ti uopšte misliš da je mainstream, romkomi s Enistonovom i Avendžersi? Ma daj...

ridiculus

Suviše je čudan za vladajuće ukuse. Valjda je to svima jasno, čak i Bati. Tamo kad je izašao, na ovom forumu se pisalo "stvarno čudan blokbaster" i slično, a sada se kao ljudi čude. Mi na ovom forumu smo gikovi, nismo merilo javnog ukusa.

Na svakih 10 žena koje znam, jedna ili dve vole MM: FR

I cela prethodna Batina poruka nema veze sa stavom Akademije: vratolomna akcija, A-glumci, uložene pare, bla-bla... Šta nam to govori o Akademiji, o Oskarima? Ništa, naravno. U tom je i bila moja poenta.

A pre i posle svega, wanna-be something i something nisu isto.

Dybuk

Mozda je meni culo za mejnstrim poremeceno niche zanrom koji pratim; ali brate MMFR je mejnsrtim 1/1 :lol:

Feminizam apsolutno minoran i krajnje irelevantan cinilac ovog filma. Akcija i spektakl ar ver ic et.

ridiculus

I Resident Evil je akcija i spektakl.

Albedo 0

ridikuli bi 1973. tvrdio i da Exorcist nije mainstream, jer je čudan za vladajuće ukuse...

a tek Čarobnjak iz Oza!

Dybuk

I Underworld fransiza; ako namiguje gikovima ne mora da znaci da nije mejnstrim, i manjinska publika ima dusu! Kako je Mad Max vec institucija, kao npr Terminator itd nema govora o indie pristupu, posebno kad su A glumci i znacajne pare usute u to.

ed pa da ne pominjem mejnstrim horor filmove sto zvuci kao oksimoron al nije, jer ih gleda i ne - fanovska publika!

tomat

ja sam MMFR gledao sa curom, koja je hardkor mejnstrimaš. recimo, zajedno smo gledali ruski Četiri, i otprilike je nakon 2/3 filma izašla iz sale jer nije moga više da izdrži 8)

MMFR je odgledala do kraja, i čak je rekla da je uživala 8)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Dybuk

Eto 8-)

Hej gledao si 4? Super, ja ga gledala sa mamom rusofilom i strucnjakom (injom?) za ruski, bilo nam je...zanimljivo :lol: Hocu taj film opet da pogledam, cudan ali dobar cini mi se.

ridiculus

"The Exorcist je suviše mejnstrim za Akademiju" :lol: 

Čarobnjaka iz Oza ne vidim kao nešto što ima ikakve veze s Med Maksom u bilo kom kontekstu...

Kako se, na kraju krajeva, izgubi poenta: Mad Max jeste bliži mejnstrimu nego mnogi kultni filmovi, ali šta znači izraz " suviše mejnstrim za Akademiju"? Što se, naravno, ne dešava filmovima poput Gravitacije ili Gladijatora, to da dobiju ili zamalo dobiju Oskara za najbolji film...

ridiculus

Sve ovo napisano nam možda samo potvrdjuje da su granice mejnstrima slabije no ikad, kao što i u književnosti dolazi do prožimanja glavnotokovskog i žanrovskog. Ali ne može niko da me ubedi da je Mad Max "suviše mejnstrim" za najmejnstrimaškiju filmsku ceremoniju na planeti.

Dybuk

Tacno. Malo oni njake njake. To jeste nonsens.

tomat

Quote from: Dybuk on 04-12-2015, 01:06:52
Eto 8)

Hej gledao si 4? Super, ja ga gledala sa mamom rusofilom i strucnjakom (injom?) za ruski, bilo nam je...zanimljivo :lol: Hocu taj film opet da pogledam, cudan ali dobar cini mi se.

gledao u Domu omladine, kada je bio neki festival ruskog filma, a posle i na TV. imam i na kompu, nek se nađe 8)

prvih pola sata filma je legendarno, mada je i ostatak dobar. samo nije date film 8)

Dybuk

Damn, ja gledala na tv, nemam na kompu a sad ne mogu da donaldujem. :( Bio jedno vreme na tjubu, bez prevoda, to mi nista ne znaci.

Nije dejt film, definitivno :lol:

Albedo 0

kako ću da te izbatiniram ridikuli 8)

Doroti - Furiosa
Strašilo bez mozga - Nux
Lav bez hrabrosti - manekenke
Limenko bez srca - Mad Max
Čarobnjak iz Oza - Džo

8)