• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

jezik za zube! ili volite da se plazite?

Started by johnson bronson, 03-04-2004, 02:03:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jezički gledano moj čovek je:

shakesbear
0 (0%)
shakespeare
2 (28.6%)
dashiel hammet
1 (14.3%)
dositej
0 (0%)
drf
4 (57.1%)
shagsbeer
0 (0%)

Total Members Voted: 6

Voting closed: 03-04-2004, 02:03:39

johnson bronson

Kako posmatrate jezik?

Jezik koji upotrebljavate kao i ostale svetske jezike?

Da li više volite jezik kao potpuno definisan sistem sa svim rešenim problemima ili dinamički sistem koji stalno napreduje pa ste spremni da se uhvatite u koštac sa rečju kao što je kapadokijski kaupernumblaum?

Zanima me jer na forumu mnogi žive od pera a ne od mača. Kukali ste na Vuka Karadžića, ali ne dovoljno i iz pogrešnih razloga. Zašto da govorimo hercegovačkim naglaskom iz okoline Tršića, kad je meni opušteno da mumlam na Mirijevskom (Mirijevo dominira!). A Vranje i južna klima imaju milion puta jače jezičke zavrzlame nego Vukovo rodno mesto.

A isti ti južnjaci premeću Kneževiću (mladi i perspirativni autor iz Novog Beograda) živosahranjen u živ sahranjen. Na primer. A isti taj Knežević zamera DRFu (DRF dominira!) nepravilnu rečenicu.

A lektori nam nisu ni za donkey dick. Ili mi je tako bar doprlo do uha. Jel ima neki lektor na forumu?

A jezik nam se zove srpskohrvacki, iako ga preko ne zovu više tako. U prostorijama komisije EU doznao sam da je ovaj jezik kojim se koristimo nazvan BCS language. Bosnian Croatian Serbian. I imaju stručnjake za BCS.

A naši stručnjaci za BCS? loše prevode knjige. na primer.

Šta vi mislite? Da menjamo?

johnson bronson

Ća je bilo? na Filovo crno ispod nokta možete do sutra. Ili ni vi ne razmišljate? A? A? To vam se ne bi dopalo?

Black Mamba

Quote from: "johnson bronson"Zanima me jer na forumu mnogi žive od pera a ne od mača.

ko kaze? :lol:

evo bronsi, reko da ti overim topik tek da ne stoji ovde ovako jadno sam 8)

Sveti Filica

Quote from: "johnson bronson"Ća je bilo? na Filovo crno ispod nokta možete do sutra. Ili ni vi ne razmišljate? A? A? To vam se ne bi dopalo?

Eh, Johny, Johny. Jedan je KING OF THE TOPICS!  :evil:

Kao što se srpska rulja pre lepi na SKANDAL, PROVOKACIJU, NEBULOZU i ŠOK pa su najlistovi SVET, KURIR i ZONA SUMKRAKA a nejveca knjizevna dostignuca dela ISIDORE BJELICE i ANABELE BASALO (kraljice erotske poezije) tako su i ovde najcitanije teme koju postvlja one and only FiL DeviL, yeah!
( Na kolena!)  8)

Ne mogu da ti odgovorim na glasacko pitanje jer samo što sam dela DRF-a i Knezevica presnimio na komp. cimera kod koga sam do pre par dana ziveo, ''gazdica'' iznajmnjenog stana, me je pre par nedelja ''ljubazno zamolio'' da nadjem drugi smestaj a dela DRF-a i Knezevica ostaše u njegovom komjuteru. (Sad do kompa sad dolazim iskljucivo na poslu pre podne) pa nisam kompetentan ali mi se cita taj DRF priznajem.

U svakom slucaju jezik je ziva tvar koja se menja, evoluira i te promene treba priznati. Cak i sam volim da smisljam nove reci a omiljeno mi je  parodiranje u subverzija engleskog.
 NEMOĆ - KENTIRAŽA
NE MOGU DA VERUJEM = KENTIRAM SE BELINVIGOVATI
OSECAM MRŽNJU = FILIGUJEM HEJTING

Podrzavam i sve dijalekte.
Za jezik mislim da grešiš. Zvanicni koliko znam se zove SRPSKI a u Crnoj Gori MATERNJI.   :idea:

phuzzy

Quote from: "FiL DeviL"Zvanicni koliko znam se zove SRPSKI a u Crnoj Gori MATERNJI.   :idea:

U Srbiji je jezik SRPSKI a u Materini MATERNJI.

Bleh.