• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

EQ test

Started by Truman, 10-01-2016, 22:15:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

http://www.arealme.com/eq/en/

Koji vam je rezultat ispao? Meni svega 60...zanimljivo da sam i ranije radio neke online testove emocionalne inteligencije i da sam imao niske rezultate. Šta bi to po teoriji trebalo da znači?
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Ghoul

suprajz!

Your EQ Score:

120
Flawless
★★★
Most people's EQ is 90~100
https://ljudska_splacina.com/

lilit

gule, pojma nemaš 😂

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Quote from: lilit on 10-01-2016, 22:35:14
gule, pojma nemaš 😂

pih, ovo mora da si uzela od nekog svog deteta.

klem

aha to je onaj goleman imam njegovu knjigu emocionalna psihologija glupava knjiga

Albedo 0

dobih 120, mora da nešto nije u redu... ili sam nesvjesno varao...

Josephine

Quote from: Truman on 10-01-2016, 22:15:28
Koji vam je rezultat ispao? Meni svega 60...zanimljivo da sam i ranije radio neke online testove emocionalne inteligencije i da sam imao niske rezultate. Šta bi to po teoriji trebalo da znači?

U suštini, ovo je test koji dozvoljava socijalno poželjne odgovore, tj. nema kontrolna pitanja, pa svako može da da socijalno poželjne odgovore.

Ako hoćeš bar približno realan rezultat (koji ne znači mnogo, jer u pitanju je loš test za zabavljanje), odgovaraš bez razmišljanja i iskreno, tj. klikneš na odgovor sa akcijom koju bi zaista preduzeo u realnosti.

U teoriji, nizak EQ znači da ne obraćaš mnogo pažnje na to kako se drugi u tvojoj okolini osećaju, pa, shodno tome, i ne preduzimaš akcije da to promeniš.

Na primer, sad za proslavu nove godine, bila sam u toaletu kluba, popravljala suknju, ali udaljena od ogledala, da se vidim cela. Devojka je došla do lavaboa ispod ogledala, stala u stranu, oprala ruke tako nakrivljena i još pitala da li mi smeta. Ona ima visok EQ jer je mislila o tome kako se ja osećam, iako, realno, nije morala, nisam stala blizu, niti prala ruke.

Ljudi koji se sretnu na sred ulice i tu ostanu da stoje i pričaju, ne pomerajući se u stranu, nemaju visok EQ (tj. on je negde u proseku, jer se većina ljudi tako ponaša) jer ih boli dupe za prolaznike.

Takođe, visok EQ imaju ljudi sposobni da procesuiraju svoja osećanja i shvate kako se i zašto osećaju na određeni način u određenom trenutku.

Dobih i ja visok rezultat, ali ovakve testove ne uzimam za ozbiljno.

Dybuk

Slazem se sa D, pitanja su leading tj vrlo je lako odrediti koji je pravi odgovor. That being said, nisam odgovarala onako kako "treba" nego kako smatram da situacija nalaze, realno, nobody ain't got time for that shit kad su u pitanju neke promptne ili stresne situacije u kojima ti nisi psiholog ili neugrozen posmatrac nego i sam ucesnik.

Dobila sam 100, nema sanse da je moj EQ nizi od Gulovog! 8-)

džin tonik

nista taj test ne valja...

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 11-01-2016, 00:15:36

posmatraš EQ kao da je to nešto dobro... no, to je i sposobnost manipulisanja tuđim emocijama u negativnom smislu

Josephine

Onda većina američkih filmova ima nizak EQ.  :lol: :lol: :lol:

angel011

We're all mad here.

Dybuk

Quote from: Pizzobatto on 11-01-2016, 01:38:21
Quote from: Dybuk on 11-01-2016, 00:15:36

posmatraš EQ kao da je to nešto dobro... no, to je i sposobnost manipulisanja tuđim emocijama u negativnom smislu

Naravno, vezujem je za empatiju i sposobnost da kod sebe i drugih prepoznas emocije u svrhu boljih odnosa sa okolinom i razumevanja iste, menadzmenta interpersonalnih odnosa, izmedju ostalog. Visok EQ=/= negativna manipulacija.
Buliji, npr, imaju nizak EQ.

https://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_intelligence

дејан

140....што је доказ да ово ништа не ваља
...barcode never lies
FLA

Father Jape

120

Mada mislim da verujem da je ovde najbolje imati li vrlo visok ili vrlo nizak skor.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ugly MF

sorry, 80 ;)
hmm,,,cak mi je drago da se ne uklapam u te standarde....
...ili je trebalo imati strpljenja citati sva pitanja do kraja....
enivej....

tomat

Četeres, bokte!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Karl Rosman

"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 11-01-2016, 11:18:22
Visok EQ=/= negativna manipulacija.

naravno da jeste... mojne sad da trošim postove na nešto što je očigledno

We define EI as the ability to:
■Recognize, understand and manage our own emotions
■Recognize, understand and influence the emotions of others

In practical terms, this means being aware that emotions can drive our behavior and impact people (positively and negatively).

Meho Krljic

Quote from: Ugly MF on 11-01-2016, 11:30:29
sorry, 80 ;)

Ja isto. Bacaj kosku, kolega!!!!!!!!!!!!!

Albedo 0

koji uvrnuti rezultati... sad još da dođe Boban i dobije 160...

Alexdelarge

40
Ouch! Ouch!
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Meho Krljic

Quote from: Alexdelarge on 11-01-2016, 13:33:57
40
Ouch! Ouch!

"Moj se postupak odgovaranja na onlajn testove ličnosti sastoji u nasumičnom kliktanju"  :lol:

Meho Krljic

Quote from: Truman on 10-01-2016, 22:15:28
zanimljivo da sam i ranije radio neke online testove emocionalne inteligencije i da sam imao niske rezultate. Šta bi to po teoriji trebalo da znači?

Da si čista, neiskvarena ljudska duša koja ne pripada ovom iskvarenom svetu? Da si psihopata? Who cares? To su ipak samo neki onlajn testovi koji nemaju nikavog značaja. Ipak ne treba da se povedemo za tim koliko je visoka godina u kalendaru i da pomislimo kako je internet "stvarni svet".

eddie coyle

Stotka okruglo.
A Meho Krljic me razocarao, nekako sam od njega ocekivao da izdominira  :)

Meho Krljic

Razočaranje je moje prirodno stanje.  :lol:

Josephine

Pitanja su dobra, u stvari. Stručna. Situacije tačno opisuju potrebu za saosećanjem i empatijom prema drugima ili razumevanjem naših osećanja i tu, zapravo, postoje najbolji odgovori i rešenja koja najviše pomažu, tj. najmanje odmažu onom kome pomoć treba ili nama samima.

Jedini je problem što pitanja izgledaju izvučeno iz konteksta, tj. izvučena su iz veće baterije pitanja, od kojih su neka kontrolna i otkrivaju psihopate i sociopate (tj, one koji tačno znaju kako treba da se ponašaju da okolina misli da su normalni, dok tako stvarno ne osećaju).

Pa, ako ste odgovarali iskreno i dobili visok rezultat, sasvim je moguće da imate visok EQ i da će neko dublje testiranje to i potvrditi. Ako ste razmišljali o odgovorima i procenjivali "politički najkorektniji" i dobili visok rezultat, well... niste daleko od psihopate.  :evil:

Ovi što su dobili nizak rezultat i ako možda (malo verovatno) nemaju visok EQ, bar 100% nisu psihopate.  :lol:

Son of Man

Imam jedini 105, što znači da sam poseban, čak i mama i tetka mi to često govore.  xcheers

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 11-01-2016, 12:49:11
Quote from: Ugly MF on 11-01-2016, 11:30:29
sorry, 80 :wink:

Ja isto. Bacaj kosku, kolega!!!!!!!!!!!!!

HAJFAJV!
Bilo da sam ja sad musliman ili ti pravoslavac, obojica smo Srbende! Jeeeee!!!

Vidi se da sto se politicke korektnosti tice, Mehan samo dobro poznaje materiju, ne znaci da se slaze s' njom ;)

Mouchette

Quote from: Alexdelarge on 11-01-2016, 13:33:57
40
Ouch! Ouch!

Ja se ne usuđujem da kažem koliko mi je mali rezultat jer... jer ne znam kako će drugi reagovati  :cry: :cry:
http://mouchetteblog.blogspot.com/
''Ma jock, ona, u stvari, želi nasmejan svet. Ili lud.''

Kunac

Your EQ Score:
160
Perfect
★★★★☆

Most people's EQ is 90~100

Izgleda da sam ostvario dominaciju.
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

Quote from: Kunac on 11-01-2016, 17:48:50
Izgleda da sam ostvatio dominaciju.

da, jesi, ostvatio si dominaciju! :D

Josephine

Evo jednog težeg i ozbiljnijeg testa. Potrebno je vreme da se reši. Ima 146 raznolikih pitanja (od skaliranja, preko ocene situacije do prepoznavanja izraza lica).

Odgovarala sam iskreno, tj. sprdala sam se: ima parova pitanja gde ste pitani kako bi protagonista opisane situacije trebalo da reaguje, pa u sledećem pitanju vas pitaju kako biste vi reagovali u istoj situaciji. Logika pridržavanja principima nalaže da date isti odgovor, ali, poznajući sebe, davala sam različite odgovore (moje su reakcije malo neuobičajenije od zahtevanog kodeksa, iako mi je kodeks poznat).

http://www.queendom.com/tests/access_page/index.htm?idRegTest=3037

Boban

Ja neću ni da radim, jer verovatno neću dosegnuti ni dvocifreni rezultat.

edit: xa, ipak sam dvocifren.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Truman

Snapshot Report
Emotional Identification, Perception, and Expression
66
You are reasonably skilled when it comes to the core ability of identifying, perceiving and expressing emotions in yourself and others. There is still, however, room for growth. Overall, your skills in this area of emotional intelligence aid you in the process of reading others, understanding how they feel, and effectively identifying your own emotions. These skills form the basis of your ability to relate to the emotions of others as well as well as your ability to understand yourself. Review the results below for further information on areas that could use further improvement.

Josephine

Eto, Truki, sasvim si ok.  xremyb

Agota

125
idealno...
ko pritisak
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

1, 3 i 4 totalno lik iz Me, Earl and the Dying Girl

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Josephine

Heh, radili smo ovaj test u Belgiji. Sličan, zapravo. Radila sam ga i na različitim testiranjima. Uvek dobijem rezultat koji me iznenadi u domenu ekstrovertnosti/introvertnosti. Dok ja osećam da sam ovo drugo, testovi mi uvek pokažu ekstrovertan rezultat. Dok sam bila kilinka, pokazivao je introverciju. No, uvek mi otkrije "iskru ludila" i uvek dobijem isti tip ličnosti. Ovaj:

Quote"Ne interesuje me čime se baviš u životu. Želim da znam za čim' čezneš – i da li se usuđuješ da  udovoljš  onome čemu ti srce teži. Ne interesuje me koliko imaš godina. Želim da znam da li bi rizikovao da izgledaš kao budala –zbog ljubavi –zbog svojih snova – zbog avanture što si živ."Oraja Mauntin Drimer

ENFP ličnosti poseduju pravi slobodarski duh. Često su glavni zabavljači u društvu, ali nasuprot Istraživačima, njih manje interesuje samo uzbuđenje i zadovoljstvo momenta u kome se nalaze već više uživaju u društvenim i emocionalnim vezama koje uspostavljaju sa drugima. Šarmantni, nezavisni, energični i saosećajni, čine 7% populacije i uvek se mogu primetiti u svakom skupu.

Možeš promeniti svet samo jednom idejom

Mada su više od društvenih osoba koji uvek žele da zadovolje druge ljude, osobe koje imaju ENFP ličnost su, kao i svi njihovi rođaci iz grupe Diplomata, oblikovani svojom intuitivnim (N) kvalitetom, što im dozvoljava da čitaju između redova sa znatiželjom i energijom. Oni su skloni da posmatraju život kao jednu veliku, složenu slagalicu gde je sve povezano – ali za razliku od Analitičara, koji tu slagalicu vide kao seriju sistemskih mahinacija, ENFP osobe je vide kroz prizmu emocija, saosećanja i misticizma, i večito traže dublje značenje.

ENFP osobe su jako nezavisne i čeznu za kreativnošću i slobodom, mnogo više nego za stabilnošću i sigurnošću.

Mnogi drugi tipovi ličnosti verovatno smatraju da su ovi kvaliteti neodoljivi , a ako pronađu cilj koji budi njihovu maštu, ENFP osobe će stvoriti energiju koja ih često baca u centar pažnje, a njihovi istomišljenici će ih smatrati liderom i predvodnikom – ali to nije uvek što ENFP osobe, koje vole nezavisnost, žele da budu. Još gore ako se nađu pritisnutim administrativnim poslovima i rutinskim zadacima koje donosi vodeća pozicija. Samopoštovanje ENFP osoba zavisi od njihove sposobnosti da nađu originalna rešenja, i moraju biti sigurni da imaju slobodu da budu inovativni – lako mogu da izgube strpljenje ili da klonu duhom ukoliko su zarobljeni na dosadnoj poziciji.

Nemoj da izgubiš tu "malu iskru ludila"

Srećom, ENFP osobe znaju kako da se opuste, i potpuno su sposobni da pređu iz strastvenog, motivisanog idealiste na radnom mestu u maštovitu i entuzijastičnu slobodoumnu osobu na podijumu za igru, često brzinom koja može iznenaditi čak i njihove najbliže prijatelje. Pošto imaju tu kombinaciju osobina, oni imaju prilike da se emocionalno povežu sa drugima, pružajući im dragoceni uvid u ono što motiviše njihove prijatelje i kolege. Oni smatraju da ljudi ne treba da žure da shvate i izraze svoja osećanja, a njihova empatija i društvenost čine to prirodnom temom za razgovor.

Međutim, ENFP tip ličnosti mora da povede računa – ukoliko se previše osloni na svoju intuiciju, pretpostavlja ili predviđa previše o motivacijama nekog prijatelja, može pogrešno protumačiti signale i osujetiti planove gde bi otvoreniji pristup bio jednostavniji. Ova vrsta društvenog stresa predstavlja bauk koji drži Diplomate, usmerene na harmoniju, budne noćima. ENFP osobe su veoma emotivne i osetljive, i kada nekoga povrede, oboje to osećaju.

ENFP ličnosti će provesti puno vremena istražujući društvene odnose, osećanja i ideje pre nego što pronađu nešto što im zvuči kao istina. Ali kada konačno pronađu svoje mesto u ovome svetu, njihova maštovitost, empatija i hrabrost će verovatno doneti neverovatne rezultate.

Dobar test. Volela bih da vidim još pokoji rezultat ovde:)

Barbarin

Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Truman

Ja ispadoh Konzul - (ESFJ-a).
"Bodrite, podignite i ojačajte jedni druge. Zato što ćemo pozitivnu energiju jedne osobe svi osetiti."Debora DejLjudi koji imaju ESFJ tip ličnosti su, u nedostatku bolje reči, popularni – što ima smisla, s obzirom da je to takođe vrlo čest tip ličnosti i predstavlja dvanaest odsto stanovništva. U srednjoj školi, ESFJ osobe su navijačice i sportisti, određuju duh, u središtu su pažnje i vode svoje ekipe do pobede i slave. Kasnije u životu, ESFJ osobe i dalje uživaju da daju podršku svojim prijateljima i voljenim osobama, organizuju društvena okupljanja i trude se najviše što mogu da bi svi bili srećni.U svojim srcima, ESFJ osobe su društvena bića i trude se da budu u toku sa onim što njihovi prijatelji rade.Raspravljanje o naučnim teorijama ili vođenje debate o evropskioj politici verovatno neće dugo držati pažnju ESFJ osobi. ESFJ osobe se više bave modom i svojim izgledom, svojim društvenim statusom i statusom drugih ljudi. Praktična pitanja i ogovaranja su im med i mleko ali se ESFJ osobe trude da koriste svoje talente u dobre svrhe.Poštovanje mudrosti predvodništvaESFJ su altruisti i ozbiljno shvataju svoju odgovornost da pomažu i učine pravu stvar. Međutim, za razliku od njihovih rođaka Diplomata (NF) ljudi sa ESFJ tipom ličnosti će temeljiti svoj moralni kompas na utvrđenim tradicijama i zakonima, podržavajući autoritet i pravila, radije nego crpiti svoj moral iz filozofije ili misticizma. Mada je bitno da ESFJ osobe zapamte da ljudi dolaze iz mnogih sredina i mentaliteta i da ono što njima izgleda tačno nije uvek apsolutna istina.ESFJ osobe vole da budu na usluzi, uživajući u svakoj ulozi koja im omogućava da učestvuju na smisleni način, sve dok znaju da su cenjeni i poštovani. Ovo je naročito vidljivo kod kuće gde su ESFJ osobe verne i posvećene partnerima i roditeljima. ESFJ ličnosti poštuju hijerarhiju i daju sve od sebe da se pozicioniraju sa nekim autoritetom, kod kuće i na poslu, što im omogućuje da zadrže stvari jasnim, stabilnim i organizovanim za svakoga.Druženje uz igru nije samo za decu!Pružanjem podrške i svojom komunikativnošću, ESFJ osobe se uvek mogu uočiti na zabavi. Oni su ti koji nalaze vreme za razgovor i smeh sa svima! No, njihova odanost nije prolazne prirode ili zbog toga što je obavezna. ESFJ osobe istinski uživaju da slušaju o odnosima i aktivnostima svojih prijatelja, prisećajući se sitnih detalja i uvek su spremne da reše stvari toplinom i saosećajnošću. Ako stvari ne idu dobro ili postoji napetost u sobi, ESFJ osobe će to primetiti i pokušati vratiti harmoniju i stabilnost u družinu.Pošto prilično izbegavaju konflikte, ESFJ osobe troše puno energije na uspostavljanju društvenog poretka, i više vole planove i organizovane događaje nego otvorene aktivnosti ili spontana okupljanja. Osobe sa ovim tipom ličnosti ulažu puno truda u aktivnosti koje organizuju, i lako je povrediti njihova osećanja ukoliko su njihove ideje odbačene ili ako ljudi jednostavno nisu zainteresovani. Još jedanput, važno je da ESFJ osobe zapamte da je svako drugačiji i da nezainteresovanost nije komentar o njima ili o aktivnosti koju su organizovali već jednostavno nije nešto što vole.Najveći izazov za ESFJ osobe je pomiriti se sa sopstvenom osetljivošću. Ljudi se neće uvek slagati i oni će da kritikuju, i mada to boli, to je samo deo života. Najbolja stvar što ESFJ osobe mogu da učine je da rade ono što znaju najbolje: da budu uzor, da vode brigu o onim stvarima o kojima mogu i da uživaju u tome da mnogi ljudi cene njihov rad.

Tjah...možda je 30% tačno. Ne mislim da je ovo baš dobar test. Inače, baš me zanima kakve rezultate izbacuje ljudima koji su đubrad. Po ovakvim testovima svi su dobri. Takođe, "realističan - intuitivan" nisu opoziti.

Dybuk

QuoteVAŠ TIP LIČNOSTI JE:
"VIRTUOZ"
(ISTP-T)

Ne slazem se. :lol: @D. suprotne smo na vecini polja osim kod prirode, ja sam tu skoro fifti- fifti.

Josephine

Meni ovaj opis baš liči na tebe, Truki. Ili na nekog blizanca u horoskopu.  :lol: Svaki tip ličnosti ima i svoje tamne strane. Proguglaj "ESFJ" tip ličnosti, tačnost testa dopuniće ti se do većeg procenta.

A barbarin je divan tip ličnosti.  :)

Dybuk, što se ne slažeš? Ja bih rekla da je to to kod tebe, i to je jako koristan tip ličnosti.  :lol: Pa naravno da smo skroz različite, govorila sam to onomad kada su te poistovećivali sa mnom. Eto dokaza sad.  :) Al' smo zato super tim, dopunjujemo se. 

Dybuk

Pa ok mi je grafikon ali objasnjenja nisu, ispadoh neki istrazivac, pragmaticar, mehanicar, naucnik. :lol: Poor social skills, bad jokes u drustvu i tako, sta znam :idea: ali posebno su navedene oblasti interesovanja mog tipa licnosti gotovo kontra meni.

Josephine

Ovaj test dobro meri tip ličnosti, ali su opisi jako, jako šturi i pojednostavljeni. Za više informacija treba da guglate vaš tip ličnosti.

U pitanju su tipovi ličnosti po Jungu.

Truman

Meni ovaj opis ne funkcioniše u velikoj meri. Mrzi me sad da nabrajam šta je sve netačno, recimo da me ne zanimaju rasprave o nauci i politici...

Josephine

Za Trukija:

QuoteJung's personality type results are generalized, so they can be used as prejudice if you use  them as an end point to judge others. This is true if you use the results to judge individuals and condemn them to certain behaviours all of the time, when you know it is only true more times than not. It is also unfair to expect all people of a certain personality type to all behave the same way given a certain situation, as each has freedom to behave any way in any certain situations.

Humans are not preprogrammed machines. We do not behave with absolute consistency. We just have tendencies. We are creatures of habit, not logic. As a result, use the Jung personality type results as a starting point to understand each other, not an end point to condemn each other.

Svaki test se čita sa zrnom soli, Truki. To se podrazumeva u psihološkim testiranjima.