• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Pronalaženje originalnih slika na google

Started by Truman, 01-02-2016, 19:14:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Uzmimo da imam fotografiju na kompu i želim da nađem izvor sa kog je skinuta ( mislim na google ). Znam da postoji način da se to utvrdi, ali ga se ne sećam...Pomagajte!
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

Hvala Mehane, nisam znao na engleskom da se izrazim. Na svu sreću ti sve znaš.

mac

To ti neće kazati gde je original, nego će ti samo dati sve ostale stranice na kojima se ta slika nalazi. Možda je na nekoj od tih stranica original, a možda je original nestao. Taj podatak se ne može saznati.

Meho Krljic

Ma Trukija zanima kako se zove žena čiju sliku opsesivno posmatra već par dana. Ne treba njemu "pravi" original.

Truman

Ne, radi se o sledećem. Dobio sam freelancing posao od jednog Amerikanca koji je vrlo nezgodan. On ima gomilu antikviteta, a ja treba da pronađem što više informacija o njima. Sad mi je kao probu poslao slike nekog kineskog porcelana pa kom si kom sa. Za sada mi deluje kao nemoguća misija. Ako imate neku ideju kako da pristupim ovom problemu slušam. Već mi je uplatio $10 zbog nekog odugovlačenja s njegove strane tako da mi je stvarno žao da fejlam i fejkam.

mac

Možda na samom antikvitetu stoji potpis majstora. To možda može da olakša posao, pod uslovom da znaš kineski...

Truman

U tom smeru i razmišljam...probaću da se ogrebem za prevod na nekom kineskom forumu.

Barbarin

Mnoge stvari nisu uslikane i ne postoje informacije na internetu. a neke je baš baš teško iskopati, pogotovo ako znaš samo dva jezika, a ne više.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Truman

Postavio sam pitanje na jednom specijalizovanom sajtu i dobio odgovor. :)
Ima dobrih ljudi koji hoće da pomognu...