• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kompjuterski RPG-ovi

Started by ridiculus, 02-03-2016, 00:52:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

neomedjeni

:lol: :lol: :lol:

U pravu ste druže Meho, bolje da stradam od pravedničkog gneva podjarmljenih narodnih masa nego od svojih.

neomedjeni

Nego, neki slovački seljani najavili su da za sledeću godinu pripremaju Moonfall "a hand-painted side-scrolling 2D action RPG game set in a dark industrial gothic world where the age of Enlightenment never came". Side-scrolling 2D action RPG? Šta je ovo, neko nečastivo kalemljenje na Super Maria?

http://moonfall-game.com/

ridiculus

Kad tako opišeš, meni pre padnu na pamet japanski narativni svici, samo ih zamislim kao interaktivne. [emoji38] Privlači me ono "ručno slikane", svakako.

Uostalom, imali smo i u-stranu-skrolujuće MOBE (hint: awesome-something-something) i strategije, zašto ne RPG?
Dok ima smrti, ima i nade.

neomedjeni

Paaaa, zato što opis hintuje da neće biti u pitanju RPG, već još jedna hack&slash budalaština koju ćemo igrati par sati očarani lepom grafikom i neobičnim pristupom, sve dok ne uvidimo da igra sem to dvoje nema više ništa da ponudi.  :lol:

neomedjeni

https://gamerpros.co/why-rpgs-are-the-stars-of-the-video-game-industry/

Naslov je obećavao, ali članak je... recimo da ću mudro izbeći da napišem šta mislim o njemu.

ridiculus

Da pogadjam bez čitanja? [emoji38]

Skyrim? Fallout 4?

neomedjeni

So what is it that makes RPGs so kickass?

...

Many RPGs have a set storyline. There may be some character choice, but nothing that would substantially rework the core plot. An example of this is the Final Fantasy franchise. Many have come to adore Final Fantasy due to the memorable and diverse cast of characters, their rich backgrounds, and of course, the love story that is embedded in each game. I mean, who doesn't adore Tidus and Yuna? They're quite the lovable dynamic duo.

In Final Fantasy X, Tidus is instantly drawn to the innocence and purity that Yuna radiates. He can't help but fall in love with how compassionate she is, even with those who don't deserve much sympathy. Tidus, on the other hand, is lost and seemingly out of place, but finds serenity in the company of Yuna. Throughout the incredible journey of FFX, they reveal their personal thoughts to one another and inevitably fall in love. Even though Tidus's laugh is horrendous, it's nice that Yuna can look past his minor flaws.

...

The trilogy of Mass Effect is a prime example of character choice. It's pretty amazing, because you can periodically choose who lives and dies, how Commander Shepard responds, who he/she falls in love with, and so much more. Considering I was always a female Shepard, Kaidan was the love of my life in the Mass Effect trilogy. You get to know these varied characters through numerous interactions. As silly as it may seem, you create a virtual relationship and become attached to them based on how you respond. For example, during the first installment of Mass Effect, the fate of Wrex is determined by choices previously made. It's a brilliant system and it is undeniably captivating.

...

Of course I was one of the many who was disappointed by how BioWare decided to wrap up Commander Shepard's story. I spent an embarrassing amount of hours with my protagonist only for her to perish in the end? Come on. Though it was bittersweet, it made my heart hurt. I must admit though, it sure ended with a bang.

ridiculus

Pročitah i sam. Dakle, više Final Fantasy i Mass Effect nego Skyrim i Fallout 4? [emoji38] Ali, u pravu si. Napisano je sa puno entuzijazma, ali potpuno nekritički - ili diletantski, da se izrazimo učenim govorom. Mislim da bi neki 14-godišnjaci mogli da napišu bolje.

Meho Krljic

Evo za potrebe malo real talka, retronauts epizode o prvoj Final Fantasy igri:

Retronauts Episode 70: Final Fantasy I

neomedjeni

For the records, ja nemam ništa protiv Final Fanatasy i Mass Effect igara. Za sada.

A sada, pre nego što ovo postane Final Fantasy tema, da se vratimo pravim vrednostima. Ovo me je žestoko zainteresovalo. Pogotovo što sam na osnovu površnog skeniranja njenog bloga, zaključio da ova devojka definitivno zna o čemu priča.

http://lilura1.blogspot.rs/2015/02/swordflight-series-part-i.html

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 21-07-2016, 09:50:51
For the records, ja nemam ništa protiv Final Fanatasy i Mass Effect igara. Za sada.

Drug Neomeđeni u karakteristično pomirljivom tonu. On nema ništa protiv dva igračka serijala koja nije igrao (sem prvih par sati FFVII), ali samo zato što ih nije igrao  :lol: :lol: :lol: :lol:

Nego, evo još ulja na vutru da dolijemo, System Shock ribut skoro definitivno neće dosegnuti onaj streč gol koji bi igru "pretvorio u RPG" i učinio je dostojnom fičrovanja na ovom topiku, ali će se raditi i za Playstation 4 :-| :-| :-| :-| :-|

QuoteNight Dive has greatly expanded its staff to take on this ambitious project and it added many Fallout: New Vegas devs to its roster. Fader noted on the PlayStation Blog that former Obsidian staffers like Chris Avellone, Jessica Johnson Kevin Manning and Dan Rubalcaba have all been recruited for this celebration of late 90s first-person sci-fi gaming.
The original game's concept artist Robb Waters has returned for this project, as has the original voice actress for AI antagonist Shodan, Terri Brosius.

neomedjeni

Tja, sreća što sam pre jedno deceniju prestao da nosim satove.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 22-07-2016, 08:59:44
Quote from: neomedjeni on 21-07-2016, 09:50:51

Drug Neomeđeni u karakteristično pomirljivom tonu. On nema ništa protiv dva igračka serijala koja nije igrao (sem prvih par sati FFVII), ali samo zato što ih nije igrao  :lol: :lol: :lol: :lol:

Sa zakašnjenjem sam primetio ovaj napad na moj lik i delo, pa da uputim demante. Drug Meho zgodno zaboravlja da sam prešao prvi Mass Effect i da smo nakon toga razmenjivali utiske o kvalitetima igre. A zakleo bih se da imam dvocifren ili gotovo dvocifren broj sati proveden uz FFVII (ili ću imati nakon što dođem kući s posla i ostavim preko noći uključen komp sa pokrenutom igrom  :evil: [size=78%]). [/size]
[/size]
[/size]
[/size]
Quote from: Meho Krljic on 22-07-2016, 08:59:44

Nego, evo još ulja na vutru da dolijemo,

Iskreno se nadam da će ovaj izraz postati deo lorea našeg malog potforuma, zvuči bolje od orginala.  :lol:

Meho Krljic

Nije zgodno, više je sramotno što sam zaboravio to za Mass Effect. Ispričavam se i vama, druže Neomeđeni, i auditorijumu.

neomedjeni

Ih, sramotno, nema potrebe da koristimo tako teške reči za tako sitne propuste, druže Meho. Sramotno je to što je moj bivši gazda želeo da telefonom pozove ženu svog života, ali je umesto toga telefonirao svojoj ženi. To su nedopustivi padovi u koncentraciji.  :lol:

neomedjeni

Vrlo lep apdjet Bard Talea nas informiše o planovima za character progression u igri.

https://www.kickstarter.com/projects/inxile/the-bards-tale-iv/posts/1636433

neomedjeni

Znam da, otkako je najavljena, zatrpavam temu vestima o Obsidianovoj Tyranny i da ne propuštam da okačim čak ni najsitnije novosti, ali Tyranny je, suštinski, jedini obećavajući RPG naslov (ne računajući jRPGove) koji nas čeka do kraja godine i koji obaška obećava revolucionarne pomake na C&C polju ravne onim koje smo videli u Age of Decadence ili čak veće (dođavola, Obsdianovci obećavaju da će slika sveta u koji ćemo zakoračiti zavisiti već od izbora koje ćemo napraviti prilikom kreiranja lika).

https://blog.tyrannygame.com/2016/07/27/dev-diary-7-verse/

Dakle, sedmi dev diary apdejt, poput prethodnog, posvećen je jednom od mogućih kompanjona. Verse je klasičan rogue damage dealer karakter, zanimljiv zbog toga što je kreiran oko ideje da treba da bude podjednako efikasan i u borbi na daljinu i prsa u prsa. I da zahvaljujući pomenutoj fleksibilnosti umanji ili eliminiše potrebu za ubacivaljem u party jednog čisto ranged fightera, kakvog uvek volim da imam.

Ono što je još interesantnije je da se sada već može nazreti izvesni obrazac, zahvaljujući uvidu u njenu i Barikovu biografiju. Vrlo je verovatno da će igrač kao novi fatebinder za kompanjone dobiti isključivo "oštećenu robu", odnosno likove koji sa sobom vuku neku tešku traumu iz bliže ili dalje prošlosti zbog koje su postali persona non grata u svojim starim jedinicama/frakcijama/esnafima/šta god.

Meho Krljic

Samo ti zatrpavaj, pratimo mi.

neomedjeni

That makes two of us.  :lol:

neomedjeni

Hah, ovaj put bi mogao da pobedi iz jednostavnog razloga što će mali broj ljudi uopšte igrati njegovu igru.  :lol:

Istina, može biti da grešim, nisam previše pratio pošto je u pitanju MMO, ali sam sigurno par puta pročitao na netu da interesovanje za igru nije veliko ili da opada.

ridiculus

Quote from: neomedjeni on 28-07-2016, 08:59:54
That makes two of us.  [emoji38]

Three.

Ali, kako se ovo omaklo!?!?!? :shock:

Quote from: neomedjeni on 28-07-2016, 08:49:15
ali Tyranny je, suštinski, jedini obećavajući RPG naslov (ne računajući jRPGove)

Na videlo je izašla sva brutalnost istine!!! :)

(Već vidim sutrašnji naslov na Kotakuu: "Tyranny, revolutionary RPG title"!!! ;) )

neomedjeni

Imam bolji: "Tiranija, Trampu igra najmilija!!!!!"  :evil:

neomedjeni

Maleni španski studio, Sunburned Games, trenutno na steamovom Early Accessu ima igru nazvanu The Great Whale Road, koja je opisana kao story-driven RPG with turn-based tactics and cards in which you lead a Dark Ages clan in its fight for survival against enemies and a harsh environment. Zapravo, TGWR bi trebalo da ujedini najbolje strane Banner saga i King of Dragon Pass igara, stavljajući igrača u kožu novoizabranog poglavara malog danskog/vikinškog naselja negde oko 650 godine nove ere, koji dobija zadatak da obezbedi opstanak i prosperitet svoje male zajednice.

Elem, Španjolci su se malo zaigrali i poslali jednu kopiju igre Codexu na ocenjivanje, verovatno računajući na činjenicu da je sajt okupljalište čudaka bolećivih prema indie RPG naslovima (uostalom, dva takva RPGa su osvojila prvo i drugo mesto u glasanju za igru godine kod njih). Ono na šta možda nisu računali je da je Codex takođe i okupljalište pobesnelih kerova koji čak i od indie naslova zahtevaju da poseduju određeni kvalitet kako bi se uzdržali od ujedanja istom dodelili par lepih reči. Odnosno, da se ova rana verzija igre Codexu uopšte neće svideti. Što se, jelte, i dogodilo.

http://store.steampowered.com/app/464830

http://www.rpgcodex.net/content.php?id=10364

Boredom and monotony. Unceasing repetition. The mind is sedated, lulled to sleep among the endless waves. No hope. No relief.

Is this what it was like to be a Danish chieftain in the Dark Ages? The Spanish development studio Sunburned Games seems to think so. Their first game "The Great Whale Road" has just been released into Early Access, and it's one of the most boring RPGs in recent memory. In its present state, the game lacks any sense of challenge, any sense of urgency, and any sense of entertainment. When I had finished playing through the press build, I felt like I had lost several hours of my life that I would never be able to get back. Then I looked at the clock and realized that the entire playthrough had only taken me 90 minutes.

What's gone wrong? On paper, The Great Whale Road seems like a perfectly interesting little game; it's basically a cross of The Banner Saga and King of Dragon Pass, staged in the historical setting of the North Sea around the year 650 AD. You play the newly selected leader (male or female) of a small Danish settlement; storylines for the Picts, Franks, and Northumbrians are promised to follow later in development. As the chieftain, you have to manage the economy of your settlement while simultaneously playing through a linear storyline of political frictions and intrigue. You have to decide how to distribute your people's manpower between diplomacy, trade, warfare, or any of the various ways of gaining food; you need to deal with a variety of random events, from pirates to the plague; and you have to lead your warband into turn based battles against your people's enemies. During the winter months, you rest at home; during the summer months, you set sail to trade and parley with your neighbours. Sounds good, right?

...

Should you go play The Great Whale Road right now? Absolutely not, you'd be bored stiff! But should you buy it right now? Well, perhaps. The game is coming off a failed Kickstarter, and the Early Access income would probably be helpful to Sunburned Games in their efforts to deliver a complete and hopefully entertaining experience. If the idea of a Banner Saga/KoDP hybrid with lots of stats and random events is inherently appealing to you, and you have money to spare for a game that so far delivers nothing except some pretty 2D screens and a half-complete campaign full of shallow and repetitive gameplay, then you might as well throw some funding at this project. Support your indie developers! Just keep in mind that none of the promised features are actually guaranteed to ever make it into the game.

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 28-07-2016, 09:19:41
Hah, ovaj put bi mogao da pobedi iz jednostavnog razloga što će mali broj ljudi uopšte igrati njegovu igru.  :lol:

Istina, može biti da grešim, nisam previše pratio pošto je u pitanju MMO, ali sam sigurno par puta pročitao na netu da interesovanje za igru nije veliko ili da opada.

Preteče!!!!!!!!

QuoteIndeed I did! No one even attacked me at all! Took a heavy hit from some trolls that were attacking one city.

neomedjeni

Jesam li bio u pravu ili sam bio u pravu?  :lol:

Meho Krljic

Sve kao da ukazuje da Šraud ov Di Avatar neće zapaliti svet svojom popularnošću...

neomedjeni

http://gamingbolt.com/the-evolution-of-rpgs-a-quick-history

Pretpostavljam da članaka koji u dvajes reči hoće da objasne istoriju RPGa ima na hiljade na netu, ali ovaj je najtaziji, pa nek se nađe na temi.

neomedjeni

18. jula leta gospodnjeg 2016. godine, Ričard Kobet je napravio listu RPGova od kojih najviše očekuje u drugoj polovini ove godine.

https://www.rockpapershotgun.com/2016/07/18/2016-most-promising-rpgs/

Sad, koliko je godina (dobro, njena druga polovina) zapravo bedna, govori to što listu popunjavaju uglavnom MMO igre i nekavi kickstarter projekti indie naslovi za koje čak ni ja nisam čuo. Koliko je Kobet optimisličan, pokazuje to što smatra da će Divinity: Original Sin izaći ove godine, za šta ne postoji teoretska šansa. Koliko je neobavešten, vidi se iz činjenice da na listi uopšte nema Tyranny. Avaj, to nije najgore. Najgore je to što se čovek bode nečim što loše utiče na njegove kognitivne funkcije, jer kako drugačije objasniti da je na spisak ubacio i Skyrim: Special Edition.  :cry:

Meho Krljic

Što loša??? Izlazi novi Deus Ex, izlazi nova igra Jeffa Vogela, izlazi novi South Park plus gomila nezavisnih igara od kojih će bar jedna-dve biti dovoljne. Da ne pominjem Final Fantasy XV koja nije na listi jer se ne zna kada izlazi na PC-ju, ali izlazi uskoro. Plus do sada su već izašle Tokyo Mirage Sessions, Blood & Wine, White March 2. Ja ne znam koliko vi vremena za igranje imate, druže Neomeđeni, ali meni je već ovo nabrojano dovoljno za šest meseci igranja a da ne pipnem ništa drugo  :cry: :cry: :cry:

Takođe, što se tiče Tyranny, možda nije neobaveštenost nego... možda se Kobetu ta igra ne čini zanimljivom?

neomedjeni

Tja, subjektivno sam nezadovoljan ponuđenim. Mislim, za Deus Ex ste u pravu, nema zbora. Ali Vogel je odavno istrošio svoju kreativnost, to kažu i ljudi koji i dalje verno igraju svaku igru koju izbaci - sve se kod njega sada svodi na recikliranje starih ideja. South Park mi je totalno nezanimljiv, a od pomenutih nezavisnih igara ne očekujem ništa, mada bih se obradovao kad bi se ispostavilo da grešim. Mislio sam da ćemo malo sačekati na PC verziju novog FF-a.

Ovo što je do sada izašlo su uglavnom ekspanzije, koje se prelaze za par dana. Mogu to da potvrdim za White March pošto sam ga dovršio dvaput, a slutim da je i Blood&Wine sličan. Verujem da bi se Kobetu svidela Tiranija, igra čočiva na istim premisama kao i Age of decadence, a AoD mu se toliko svideo da je napisao prikaz kako bi doprineo popularizaciji igre.

Meho Krljic

Kad smo već kod toga, ne izlazi li i novi Iron Tower naslov do kraja godine?

neomedjeni

Novi Iron Tower naslov bi trebalo da izađe do kraja godine, ali ne verujem da bi developeri bili spremni da stave ruku u vatru da će se to sigurno desiti. Radi se o maloj igri u kojoj će igrač voditi grupu robova koji beže iz rudnika. Biće u potpunosti fukusirana na turn based combat u party varijanti, ne bi trebalo da bude duža od 10-12 sati igranja.

Meho Krljic

Za vas je to takoreći aperitiv, druže Neomeđeni.  :lol:

neomedjeni

Može to da se razvuče i na trideset sati ako borba bude slasno zajebana kako očekujem.  :lol:

neomedjeni

Kako Jurogejmer javlja, Fargo je petokolonaš.

http://www.eurogamer.net/articles/2016-08-04-torment-tides-of-numenera-also-headed-to-ps4-xbox-one

http://youtu.be/er2g8BVWCFk

Okej, prvo da se pobrinemo za reakciju kakvu verna publika očekuje od mene, ovaj put powered by Miki Manojlović:

http://youtu.be/HxYKAaQe2iQ

A nakon što smo to prebrinuli da pokušamo da racionalnije zborimo o svemu ovome. Prvo, čisto sumnjam da je ovo nešto što je Fargu, tek sad, naknadno palo na pamet i da se ne sprema već dugo. Drugo, bilo bi me baš briga da mogu da budem siguran kako ovo ni na kakav načinb ne utiče na proces proizvodnje igre i da ništa od planiranih mehanika neće biti pojednostavljeno zbogradi konzolaških razloga, ali... Ali poslednjih meseci igrači bete su već izražavali nezadovoljstvo zbog toga što je prvobitni health system, preuzet iz stone verzije igre i opisan kao prilično drugačiji i pomalo komplikovan, zamenjem jednostavnim i hiljadu puta viđenim health barom. Opravdanje developera je bilo da je orginalni sistem previše težak za virtuelnu implementaciju, ali sad već počinjem da se pitam...

Plus, pomenuto je da se Inxile na ovo odlučio nakon uspeha W2 konzolnog porta. Jesam li ja jedini koji je živeo u ubeđenju da W2 port nijer doživeo nikakav poseban uspeh, čak naprotiv?

Meho Krljic

Očigledno jesi.  :lol:

E3 2015: Wasteland 2 is Even Better On Consoles

Mada, istina je da W2 na konzolama nije doživeo nikakav poseban uspeh ali to nikada nije ni bio cilj. Samo na steamu igra je prodala 600.000 kopija (plus minus onih 60k bekera na kikstarteru), a VG charts procenjuje da je prodato malo manje od sto hiljada fizičkih kopija (ovaj sajt generalno ne prati prodaju digitalnih kopija). Konzolno izdanje ovakve igre nikada nije trebalo da utrostruči prodaju nego da bude dodatna injekcija zarade na ime malo dodatnog rada pa je, na Playstationu po VG chartsu prodato malo manje od sto hiljada kopija sasvim pristojan rezultat - pogotovo što igra nije imala nikakav marketing kada se pojavila (ja sam bukvalno morao da je tražim po PSn prodavnici kad sam je kupovao). Na Xbox One je prodato očekivano manje - nekih 40.000 kopija, ali to je sve zajedno znači da je na konzolama igra prodala manje od četvrtine onog što je prodala na PC-ju što nije nikakav "trijumf" ali je odlična indikacija da igra može da se prodaje u nezanemarljivim količinama i na konzolama iako je "antikonzolaški" ustrojena i da se isplati raditi Torment za konzole.

U istom smislu ja se ne bih plašio da će igra da bude "konzolizovana" u dizajnu jer je očigledno da kozolna publika nije i ne treba da bude primarna meta, tako da verujem da je sistem zdravlja pojednostavljen zaista jer je bio suviše komplikovan i verovatno nedovoljno zabavan.

Inače, inXile se upario sa Techlandom za potrebe izdavanja Tormenta:

QuoteChris here for some important and exciting news. Last update we teased that we're working with a new publisher on Torment. For those who have not yet seen the news that broke shortly after, we are pleased to inform you that we have partnered with Techland Publishing. You might know Techland as having developed some excellent games including Dying Light and Call of Juarez, but they have also done regional publishing and distribution on titles for many years now. With Torment, they are making the move to global publishing.

The partnership is something we are very excited about. Techland will be handling retail distribution, marketing the game, and physical backer rewards come release. This allows us to focus the vast majority of our resources on development of the game itself. They are an experienced team and are able to lend their expertise on a number of fronts, while we can spend more time working directly in the world of Torment.

Techland is offering a partnership with a full understanding of Torment's legacy and goals as a narrative-driven RPG, and they want it to succeed as much as we do. As developers themselves, Techland has a great understanding of how important it is to stick to your vision, so we will be keeping full creative control over the game. We look forward to working with them to deliver a quality release we can all be proud of.

This isn't the only component to our partnership, however. In addition to helping with the PC version of the game, we are pleased to announce that Techland is also lending its backing to bring Torment: Tides of Numenera to Xbox One and PlayStation 4.
https://www.youtube.com/watch?v=er2g8BVWCFk

For those of you who backed Torment and are wondering, "how does this affect the game?" the answer is rather simple, it doesn't. Torment was developed from the ground up as a successor to the legacy of the original Planescape: Torment. Those of you who have played the beta will see that it is a rich, deep RPG full of involving quests, characters and a world full of detail.

You'll also likely know that this isn't our first rodeo when it comes to consoles. With Wasteland 2: Director's Cut on Xbox and PS4, we proved that it was possible to bring all the depth of a PC style RPG to new audiences without sacrificing the tactical complexity and scope, and with Torment our approach is not changing. As developers, we're pleased to bring the game to even more players, and with the success of WL2:DC critically, commercially and among our fans, it had long since been in our plans to do a console version of Torment.

Most importantly, you might be wondering if this affects our timeline for the game beyond what we've previously said. We have great news for you there: it will not! We talked about our production timeline in the last update, and how our plans to localize and polish the game meant we are looking at an early Q1 2017 release. When looking at our production timeline, it became clear that our art, design, and engineering resources were becoming available, giving us the opportunity to bring the game to consoles without affecting the PC version and overall timeline.

Meho Krljic

Dobro, ako ćemo o lažima, Torment je trebalo da izađe još prošle godine, tako da - legitimno je da se ljudi bune. Ali ne verujem da će konzolno izdanje ikako naštetiti igri, štaviše, mislim da će potreba da igra bude sertifikovana za konzolna izdanja blagorodno delovati i na PC verziju jer će naterati developera da popeglaju bagove koji bi možda prošli za PC (naravno, ostaće mnogo drugih bagova) kao i da se pozabave UI/UX elementima i učine ih strimlajnovanim.

Opet, razumem da ziloti koji (pogrešno) veruju da je interfejs IE igara savršen i ne treba ga menjati mogu i u tome da nađu nešto negativno.

neomedjeni

Pošto su više meseci radili u tišini, Larianovci su se ponovo oglasili, ponudivši nam novi kickstarter apdejt sa, o divote, novostima vezanim za character creation i stat/atribute system. I sve izgleda jako jako dobro. Mnogo novotarija u odnosu na prvi D:OS, najzanimljivija se odnosi na novi atribut - memory.

http://youtu.be/jUx8_GF9v94

neomedjeni

Za danas imamo jedan zanimljiv apdejt i jedan skandalčić. Naravno, prvo posao, onda zadovoljstvo.

Apdejt se tiče Tiranije i predstavljanja novog kompanjona. I potvrđuje moju pretpostavku da će svako od njih na neki način biti roba s greškom.  :lol:

https://blog.tyrannygame.com/2016/08/10/dev-diary-8-lantry/

neomedjeni

A sad zabava. Pretpostavljam da do sada svi redovni posetioci teme znaju, a ako su to slučajno propustili, dovoljno je da bace pogled par postova iznad ovog radi detaljnijeg uvida, da je Inxile odlučio da Torment portuje i za konzole i da odloži izlazak igre kako bi mogla da se pojavi istovremeno na svim platformama.

Naravno, ako postoji mesto na netu na kome to nije moglo da prođe bez buke i besa, to je RPG Codex. Naročito jer je Fargo tokom kickstarter kampanje obećao da će sve raspoložive resurse posvetiti izradi najbolje moguće PC igre, a da će se o eventualnom konzolnom portu razmišljati kasnije. Svađe su planule na dve teme:

http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/torment-tides-of-numenera-announced-for-ps4-and-xbox-one-gets-new-trailer.110221/

http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/torment-tides-of-numenera-now-in-beta-for-all-backers-coming-q1-2017.102141/page-84

No, to je Codex, tako da niko nije mogao ništa drugo ni da očekuje da se tamo desi. Business as usual i tako to. Stvari su išle svojim tokom, Gamescom je bio iza ugla, a pošto Codex uvek tamo šalje svoje predstavnike da isprobaju gomilu igara i urade intervjue sa njihovim developerima, i pošto ni ova godina neće biti izuzetak, jedan od moderatora je otvorio temu u kojoj članovi mogu da predlažu pitanja za developere koji će biti intervjuisani i koju su potvrdili da će dati intervju Codexu ili čak pozvali Codex da pogleda prezentaciju njihove nove igre i da ih intervjuiše. Jeda od njih je bio i Fargo.

Naravno, mnoga predložena pitanja ticala su se skorašnje objave.

http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/the-codex-gamescom-2016-lineup-is-here.110306/

A onda se desilo nešto jebeno čudno.

http://www.rpgcodex.net/forums/index.php?threads/codex-torment-gamescom-appointment-cancelled.110327/

Za one koji nemaju želje ili vremena da čitaju. Codex je dobio mejl u kome je pisalo:

Hey X,

Hope that this finds you well.

Sorry about the short notice but we have been requested to let you know that RPG Codex's appointment to see Torment: Tides of Numenera has been cancelled. The reason we've been given is that a forum staff member (Infinitron – screen grabs attached) posted confidential information about the Gamescom demo on July 19th.

We understand that one person doesn't represent the whole site, but as it's a member of your staff posting this or giving this info out to be posted publicly, we've understandably been asked to take action.

Just so you know, we're not blacklisting you guys, but have been asked to cancel your demo appointment.

Again, sorry about this but I'm sure that you understand.

Cheers,

Sadržina spornog posta:

FYI: We've learned that there's going to be a Torment presentation at Gamescom in August, probably featuring areas not included in the beta.

A ovo je pisalo u e-mailu koji je poslat Codexu sa pozivom na prezentaciju Tormenta:

Information about the game's planned console release is strictly confidential and not for publication.

Dakle, nema veze s mozgom. Zvuči kao da je Codex kažnjen zbog toga što je tip rekao da imaju informaciju da će Inxile imati prezentaciju Tormenta na Gamescomu, što niti je bilo zabranjeno, niti je nešto što je inače bilo upitno. Pretpostavljam da je Fargo jednostavno želeo da eskivira susret sa Codexom dok se strasti malo ne smire, ali ih ovo, vala, definitivno neće smiriti.

neomedjeni

Ah, sad je poznato i kakva vam je mašina potrebna da biste pokrenuli novi Deus Ex. Dakle:

Minimum:
OS: Windows 7.1SP1 or above (64-bit Operating System Required)
CPU: Intel Core i3-2100 or AMD equivalent
RAM: 8 GB
Graphics: AMD Radeon HD 7870 (2GB) or NVIDIA GeForce GTX 660 (2GB)
HDD/SSD: 45 GB

Recommended:
CPU: Intel Core i7-3770K or AMD FX 8350 Wraith
RAM: 16 GB
Graphics: AMD Radeon RX 480 - 1920 x 1080 or NVIDIA GTX 970 - 1920 x 1080
HDD/SSD: 55GB (Including DLC)

Taman kad se osposobim da igram Witcher 3, moći ću da poteram i ovo.  :lol:

neomedjeni

A Gamespot nas je upoznao sa jednom od frakcija koje se pojavljuju u Tiraniji. Damo i gospodo, Scarlet Chorus:

http://www.gamespot.com/articles/pillars-of-eternity-devs-pc-exclusive-tyranny-reve/1100-6442531/

A Paradox je... Pa, procenite sami šta ovo znači.

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/take-our-rpg-survey.962385/

neomedjeni

Napomenica: Ovaj Paradoxov upitnik je stvarno dobar i trebalo bi da ga popuni što više ljudi kako bi bilo što jasnije da želimo da njihove WoD igre budu poput Baldurs Gatea 2 ili Bloodlinesa, a ne Mass Effecta 2 ili Dishonored (ne zato što su to loše igre, već zato što su prethodno pomenute prigodnije kao uzori).

Father Jape

Pa ja bih radije da bude kao Dishonored nego kao Baldur's Gate 2, ako gledam samo ta dva.

Naravno i dalje je Bloodlines najbolji izbor.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

neomedjeni

Rekao bih da su Baldurs Gate 2 i Mass Effect 2 stavljeni kao primeri party based igara, a Bloodlines i Dishonred kao primeri Petronije Friendly igara. Što bi značilo da nemamo različita mišljenja, osim ako ne preferiraš ME2 u usporedbi sa BG2.  :lol:

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.